Search This Blog

Friday, June 02, 2017

Makan-Makan Sebelum Puasa: PART 1...

Assalamualaikum.....
Selamat berpuasa semua.......
Jangan marah tau me buat entri makan-makan dibulan puasa nih...(alolo..macamlah tak besa kan?hehe)....
Tapi kalau korang tak tahan jangan baca okeh..tutup blog me ni cepat-cepat hahaha.....




Ni kisah hari Khamis yang lepas....
Ni kan makcik sanggup amik cuti petang sempena nak berJJCM dengan me BFF gitchew hehe....
Kisahnya....dipendekkan ye....
Pukul 1 tengah hari tu zassss terus me punch kad..then terus me ke Sept...
Sept tunggu depan sekolah Mijon...Mijon pulak katanya free pukul 3.30..so nantilah kita amik Mijon....sekarang marilah kita ke IKEA hehe...makcik nilah tak habis-habis lagi teringin meatballs okeh....haritu makan macam tak cukup pulak.....
So teruslah me bawak Sept ke situ.....
Sampai-sampai IKEA aduhhhhh...meja banyak je kosong..tapi tang beratur tu macam tak munasabah jek...so cancelll....terus ke seberang...makan McD jelah...habis citer.....
Ni kitaorang amik seats yang kat dalam...sejuk sikit...kat luar tu tak sanggup okeh.....
Dah licin semua barulah teringat nak amik gambar kan hehehehe....







Dah lama tak jumpa Sept kan....
Dia balik dari Umrah pun me tak pergi melawat dia huhuhu....sorry......
Lepas dah makan tu niatnya nak jalan sikit...sekali Mijon call daa...katanya korang kat mana?dia dah free dah...laaa...lambat lagi kot nak pukul 3.30 petang huhu...
So terus ke area sekolah Mijon, tapi kitaorang singgah Petronas dulu...solat kejab..harap bertabah ye Mijon....tadi kata 3.30 petang tu yang kitaorang watlekwatpis tu hihi..........
Dah solat amik Mijon..diskas lebih kurang (pening nak fikir nak makan apa dan kat mana....) lastnya kitaorang decided ke Jeram, Kuala Selangor......habis citer.......






Sampai-sampai tu pergi order kat kaunter ikan tu apa yang nak makan dulu...then gi toilet dan gi surau....
Bila dah keluar tengok-tengok eh eh dah sampaiiiii...?hihi......sioknya......









Me BFF....
Sedap ooo kerang tu...isi besar-besar....
Kuah cicah tu pun okeh sangat....(walaupun tak sekick yang kat Melaka punya..nak jugak bandingkan hihi).......









Tengah makan-makan Ikan Bakar pulak sampai....
Kitaorang amik Ikan Siakap.....mintak sebelah bakar, sebelah lagi masak stim....
Tapi cara dia belah tu kelakar pulak hihihi.....






Pari Bakar pun amik jugak....
Bahan marinated dia lain sikit....dia macam letak serai camtulah....macam bakar ayam tu....Iolls kureng sikit macam gini okeh....
Pari tu pulak macam kering, pastu liat...oh lagilah kureng..padahal fav tau....








Yang ni Ikan Siakap sebelah lagi yang masak stim tu....
Ni part kepala pulak hehehe...
Ni isi ikan dia memang lembutlah sebab stim kan...so me suka sikit...takdelah rasa kering sangat....cuma kuah dia tak berapa cow....kurang perisa......







Tiga ke empat ekor sotong buat masak sambal...
Tapi kurengla..ayoyo....so me tak berapa makan sangat.....







Ni pulak sotong bakar....still dia marinated dengan serai bagai macam ikan tadi...huhuhu..I don't like okeh.....so rasa sikit jek.....





Makcik kamu..hehe.....
Tu pin kat kepala tudung dah hilang masa solat tadi...dah kena buat gitu jek kalau tak dok kembang je..rogilah tak boleh makan dengan senang hati........






Up lagi sekali sebab rasa macam comel jek kahkahkah.....(bagilah chance ye).........







Gitthew....
Dalam kata itu ini tak kena tu kan?hahahaa.........






Tengoklah tu orang busy....tengah makan pun ada orang call pasal kerja..adoila.......







Ok, pukul 6 lebih camtu bergeraklah kitaorang ke Kota Damansara balik.....
Kalau sempat niatnya nak pergi melawat Ma Mijon yang baru keluar hospital...
Haritu Ma Mijon masuk hospital seminggu okeh..tapi me memang tak dapat nak melawat sebab banyak hal kat rumah tu...petang je memang kena balik on time..sorry sangat-sangat ye Mijon......


Bersambung.....




No comments:

Post a Comment

Orang yang yummy....

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...