Search This Blog

Wednesday, August 09, 2017

Mega Reunion vs. Mini Gathering: Part 3 (Dengan Ucapan Bila Nak Habis Nih??)....

Bertemu kembali....ewahhh....
Ni rupa-rupanya ada lagi pic mega reunion/mini gathering haritu....
Me la dok nak delete pic-pic merapu dalam WA pic tu sekali terjumpa lagi okeh...patutlah rasa macam sikit je tempek dalam blog......
Hampunnnn terskip...apapun memang me kena jugak tempek...
Lantaklah gambar benda yang sama jek hahahaha...janji angle lain....





Ayam 3 ekor yang Mijon masak....semua dipotong dua....
Setengah ekor je buat stim..yang lain-lain tu kena goreng....
Dah setel goreng yang 2 setengah ekor tu dah masing-masing bising (me yang paling bising hehe)...bising kenapa yang stim tu sikit jek??huwaa tak cukuppp....
Sekarang kan me dah pandai makan yang stim..sebab lembut je isi ayam tu...eh yang goreng pun sodap..tapi lagi feeling makan yang stim gitchew.....confirmlah setengah ekor mana cukup kan...potion nasik dengan ayam haruslah seimbang hehehehe.........








Me berkorban muka okeh duduk depan-depan hahahaha...muka dahlah besar nyiru (ayat besar nyiru ni ayat me mother kikiki..apa-apa yang besar adalah besar nyiru....).......
Comel kan semuanya??macam sweet 18 hihihi........
Ni kitaorang dah kenal 18 tahun  tapi perangai tetaplah sama (ayat cliche hahaha)..eh tapi betul...tang makan memang sama je dari dulu....makan makan makan....lantaklah korang.....sapa lambat tengok jelah (tapi walaupun tengok je sorang pun tak kecik hati....)
Pastu tang perangai jangan kata...menganjing tu memang nombor satu....no heart feeling....peel masing-masing memang lain-lain okeh..tapi walaupun lain memang boleh ngam taktaulah pasal apa....kitaorang ni macam kumpulan Spice Girl (adik-adik sila google ye), karaktor memang lain sangat-sangat....jiwa pun jarang sama...tapi memang boleh ngam....nak Spice Girl jek..tak boleh belah mokcik...







Ni masa mula-mula dah nak start upacara makan....masing-masing resah gelisah hahaha....lama naw tunggu..lapooo hihi.....










Eh patah balik....
Ni korang tengok sikit punya cantik Mijon bersimpuh sebab nak potong ayam...
TQ Mijon...muahhhh!!hehehe...nak kecek ni..bila nak buatkan lagi??









Dah sekerat pulak Sept....pastu gambar gegar pulak...tapi takpe..makcik tempekkk......










Ni makcik takde..rasa-rasanya makcik gi kat tempat desert belah kanan tu....
Tu Mijon tengah gaul-gaul ayam...









Patah balik....tengah tunggu Mijon habiskan part ayam....part ayam adalah part paling kritikal...Chef Mijon je yang boleh handle...so kita yang lain ni silalah ketepi....
Tu selain ayam semua dah siap..tinggal nak angkut ke depan....










Tengah menyembang pun kena tangkap....lantakk...
Nampak tak berapa bestnya tempat kitaorang makan ni....completed semua ada....








Me kan sebenarnya tak nampak muka me macam mana masa Sept amik guna tripod nih...so belasah jelah senyum gitu gini hahaha...nasib baik semenggah.....









Samalah ni pun....mana-mana pic yang Sept amik guna tripod ni memang me tak nampak muka sendirik....
Me ni jenis tak reti nak senyum kalau amik gambar..kadang-kadang tu me rasa dah senyum beria-ria dah tapi bila tengok hasilnya aittt camtu je muka??penat okeh me senyum sebelum tu....
Kalau gambar senyum tu kira-kira nasib lah tu hahaha....








Masa baru nak makan.....
Allah..me tengok ni ngenceslah haiii.....telan-telan air liur nih ha....









Ni still gaul-gaul ayam...ayam tu kan ada dua jenis tu yang kejab-kejab gambar Mijon tengah gaul ayam tu hihi.....












Tetiba muka me camtu..ish ish ishhh.....










Kami lagi.....











Ni Mijon baru nak setting....








Ni me tengah tukar setting makanan....nak bagi cantik bila masuk dalam pilem kan.......












Ni masa Mijon nak buat cucur tepung tu....bukan nak buat...dah buat dah..tapi tengah edit....
Biasalah..bila Chef sorang jek tapi cikgu ramai....itu ini itu ini...potpetpotpet me lah pun kahkahkah..hampunnn semua...makcik memang over....












Ok..ni mula-mula....
Sebab me tengah tolong kopekkan kulit telur tu....








Ni tuan rumah tengah bilas ayam...
Ayam tu Mijon dah basuh siap-siap kat rumah dia..so bila sampai sini tinggal nak bilas je...so cepatlah sikit kerja...tapi cepatlah sangat kan....4 jam okeh baru dapat makan eh..
Hampunnn Mijonnn...takpe..lama pun sanggup tunggu ooo..sebab berbaloiiii........







Ni Iolls posing iya-iyalah dengan telur tu...ingatkan Zai dah amik gambar..sekali tengok hasil laaaa...yang me kejung pose tadi tu dia tak amik...bila me bergerak baru dia amik cissss.......







Sept tengah layan Sofea...
Haritu pic dari belah sana..ni belah sini pulak....
Ni memang Acik Sept kena bulilah ni kalau tengok gayanya nih......










Chef dihujung tu...sambil buat keje sambil buat food testing...barangkali tu yang makan masa 4 jam tu hahahaha.....(barangkali=ikut ayat Hj Bakhil tauuu).........













Ni kemain serius je memasing hahahaha...agak pelik...
Kitaorang ni kalau menyembang jaranglah serius..selalunya merapu-rapu jek....tapi ni kalau muka dah gini  haruslah serius benar topiknya nih.....
Okeylah...baru tamat bebetul ye hihi......

-TAMAT-





No comments:

Post a Comment

Orang yang yummy....

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...