Showing posts with label Cameron Highlands 2012: Family. Show all posts
Showing posts with label Cameron Highlands 2012: Family. Show all posts

Wednesday, August 08, 2012

Cameron Highlands 2012: Big Red Strawberry Farm...

 26 Mei 2012, Sabtu

Lepas dah check-in kat hotel dan hantar barang semua tu sebenarnya kitaorang pergi lunch dulu...
Lunch tak jauh pun, depan hotel je (depan hotel ada deretan kedai so senang)...jalan kaki ke depan sikit dah sampai pun....(tapi gambar tak amik ye...lapar sangat...hehehehhe....)....
Kitaorang makan kat satu-satunya kedai mamak kat situ, makan Nasi Kandaq gitu...Dulu  masa pergi sana hujung tahun 2010 dulu tu takde lagi kedai mamak tu...so, assumed baru bukaklah tu kot....
Alhamdulillah..makan kat situ takde nak komplen apa-apa....kenyang.......hehehehehe...
Lepas dah lunch tu terus amik kereta kat lobi hotel dan terus ke Big Red Strawberry Farm....



Jom layan gambar yang super-banyak nih:

Time kitaorang pergi ni kalau ikutkan takdelah ramai sangat orangnya....tapi walaupun rasa macam tak ramai tu parking tetap di tingkat paling atas tau...serem kot nak menyampaikan kat atas ni...tapi apa boleh buat parking kat bawah semuanya sudah full, kang kalau parking bawah pun sama je kot, tetap kena lalu jalan yang ini jugak.......Jadi baik panik dulu sebelum panik kemudian kan....(hahahahah...nak sedapkan hati gitu....)....
Alhamdullilah...Makcik Viv me success gitu...takdelah kes sampai enjin dan tayar hangit macam kereta orang lain tu....selamatttt....



Last time pergi tu parking kat second last level..kali ni betul-betul dapat paling last....



Tinggi ni tau....tak pasal-pasal je kan....



Serius jalan dia ketak-ketakkan gini je tau....time nak keluar tu pun sama....
Lagilah menjunam je....



Cameron Highlands sekarang sudah panas ye kengkawan....
Walaupun bawak baju sejuk, tapi tetap tak payah pakai....



Anginnya macam pasang ekon paling slow gitu...sepoi-sepoi bahasa je...hehehehhehe...



Sebab dah parking kat atas sekali, so kenalah kitaorang turun sikit ke bawah....
Nasib baiklah ada entrance ditengah-tengah gini...kalau tak mau kena menapak lagi jauh ke bawah....



Masuk-masuk jumpa toilet dulu.....
Ye..silalah percaya...belakang pokok krismas ni adalah toilet ye...



Emak saya....bolayan gitu..kikikih....



Orang taklah ramai sangat me rasa....ramai lagi masa pergi last dulu tu...




Sampai-sampai tu terus masuk ke kedai.....
Macam-macam ada okeh...semuanya berkonsepkan strawberry...


Ada teh jugak....macam-macam jenis dan brand...tapi kitaorang tak beli pun....





Saja mengatal...hihihihii...Anim beli satu benda alah ni....tapi sampai kesudah tak pakai-pakai pun....




Kat sini me beli case yang transparent belah kiri tu....saja untuk bekas bedak untuk solat kat ofis...



Macam-macam ada...semuanya pink gitu...Pink mata hitamku....



Dah berat tangan baru nak berjalan-jalan cuci mata.....

Emak saya yang suka menonong...aduhhhh!risau tau, dahlah tak bawak hp....



Anim yang gayat...punyalah memegang signage tu sebab takut jatuh katanya....






Sayurnya semua sangat-sangat fresh...



Emak saya menonong lagik.....huhuhuhu...suka suki je beliau merayap ke sana ke mari....



Kat benda alah ni ramai orang tapi sempat menyelah tu.....So dapatlah bergambar...kalau tak pandai menyelah tu pandang jelah orang lain kan........








Cuci-cuci mata...hijau je semuanya...rasa segar tau....







Jalan-jalan sekali terstop kat area tomato ni.....apalagi...pose le sorang satu keping gambar.....hehehehheh





Kalau datang kat tempat macam gini memang bergambar jelah kerjanya....
Nampak itu nak bergambar, nampak ini nak bergambar....kikikikih....







Tempat yang sama masa pose dengan kengkawan dulu....kikikih....




Penat sudah....jalan pun tak sampai bawah betul...takat ini je dah surrender gitu....






Jumpa bunga pun nak bergambar...haru je kan?kikikih....
Bunga Raya tu serius besar okeh...first time jumpa Bunga Raya besar camni....
Besar sikit dari tapak tangan me yang gedabak ni ko....





Sudah patah balik.....
Penat kot walapun menurun....
So kitaorang naik atas balik, terus lepak-lepak pekena waffle pulak....
Tapi di next entry lah ye...gambar super-banyak....haru je nak letak kat sini semua...




Bersambung....


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...