Showing posts with label Family. Show all posts
Showing posts with label Family. Show all posts

Monday, May 15, 2017

Selamat Hari Ibu Emakkkk....!!!....

Bak kata kebanyakkan orang "hari-hari pun hari ibu..."....
Eh tauuu...tapi kalau saja-saja nak meraikan lebih sikit Hari Ibu tu setahun sekali je punnn boleh kan...?
Ni Ana la...minggu lepas....Ana WA kat group nak belikan Emak bunga..nak tempah special delivery untuk Emak gittchew.....
Eh bagus sangatlah tu kan....?
Me ada jugak terfikir nak buat gitu tahun lepas masa birthday Emak...tapi budget no ado...so tak dapekla...hahahah..~kupendamhasratsebuahcintalukaeh.....~
Ni Ana pulak ajak haruslah Iolls lelaju je nak....
So Atie pun kata nak jugak...so okeylah...Ana tempahkan..kita share-share......



Emak di Hari Ibu hehehehe...laju je balik dari mengaji....Mesti malu lettew kan...?
Ni kononnya suruh orang bunga tu hantar kat rumah...tapi Iolls dah risau....Emak suka merayap okeh....ada je hal dia...so macam tak bestlah kan nak bagi kat Emak tapi yang tolong amikkannya orang lain......kata pun surprise.....
Tapi ni kira nasib baiklah masa orang tu call me pagi semalam tu me bagitau boleh tak kalau tolong hantarkan terus kat tempat Emak me mengaji je..tak payah susah-susah naik kat rumah?(Emak ngaji kat bawah blok je, lagi senang).....
Nasib baik orang tu kata okeh je ye......
Masa tu kan me kat atas ni doklah risau...dapat ke tak orang tu cari Emak kat bawah tu??berdebar-debat oiiii...
Tapi tau-tau baru pukul11.10 a.m. tu Emak dah naik ke rumah dah hehehe....(Emak selalunya pukul 9 turun tapi selagi tak pukul 12 tak naik-naik okeh...punyalah lama mengaji kikikiki)........
Ni kan masa Emak ketuk-ketuk pintu Iolls yang dah kembang kuncup dah okeh...control muka nak senyum kahkahkah...sapatah yang dapat bunga ni tah?






Surprise menjadikkkkk.....
Lega okeh....
Happy Mothers Day Emak...!!...
We LOVE you so much!!
..........
Harap-harap Emak happy......punyalah Iolls yang berdebar-debar okeh...
Kebetulan Emak tengah ngaji kat bawah kan..kalau tak memang me jelah yang tukang baginya.....









Kitaorang tempah ni dari Shhhprise....korang boleh tengok kat IG diaorang ye....
TQVM Shhhprise.....!








Cantikk...puas hati sangat-sangat.....
Servis pun terbaik.....








Semoga Emak dipanjangkan Umur...
Dikurniakan kesihatan yang baik....
Dimurahkan rezeki lagi...
dan Diberkati ALLAH SWT...Amin.....
Muahhh muahhhh!!.........










Friday, May 12, 2017

Anim Datang Ofis....

Ni citer minggu dihujung bulan 4 haritu....
Anim la sibuklah tanya me..bila me nak bawak dia gi ofis me lagi?
Motifnya (wah motif gitu haha), katanya nak carik kasut....punyalah jauh kan nak carik kasut...?
Budak ni cerewet okeh....kalau dia nak beli barang apa-apa memang me betul-betul tak berkenan cara dia....
Kita tunjuk itu ini tak suka (walaupun bendu tu kemain in untuk umur dia sekarang).....nanti ada jelah taknak camtu nak camni..tapi takpelah kan ikutlah taste dia kan....
Tapi jangan dia suka apa-apa....sebabnya kang kalau dia suka yang tu..yang tuuuu jugaklah dia nak....dan-dan tu jugak nak...dah tak kira apa dah....(macam tak boleh tunggu nanti-nanti dah)......
Tak kiralah benda tu low-quality ke (kakak ko ni kedekut, kalau beli nak yang murah tapi elok-elok je okeh)...., kang tak kiralah camne pelik ke apa ke (yang kita rasa macam tak ok).....dia nak jugak....
Dan yang geramnya nanti tu, bila kita dah belikan (apa yang dia nak sangat tu) dan-dan dia tak pakai....
Pastu kang banyaklah alasan bla bla bla dia nanti......itu ini tak kena.....tak ke sabar sangat tu??
Sapa tak geram okeh...masa nak beli tu bila kita cakap try test dulu..tengok dulu yang lain ke macam mana ke, dia taknak....mesti laju-laju je katanya dah OK dah, elok dah ni (punyalah tak sabar nak beli kan)....bila dah beli macam-macam itu ini tak kena....wahhhh...ko hingat kakak-kakak ko nih ongkaya ke??






Nilah budaknya....
Dah tak berapa budak dah pun...sebelum hujung tahun 2017 ni nanti dah 18 tahun.....
Sejak habis SPM aritu dia join program volunteer apatah kat Petrosains tu....kerja pun flexible, boleh ikut mana-mana hari yang dia nak kerja je...maximum 4 hari seminggu...so banyak jelah masa terluang dia...tu yang rajin sangat nak cari kasut kat area ofis Kak Lily dia nih haha.....
Bila ada Anim bestlah jugak..ada geng makan.....pastu pagi-pagi sebelum masuk ofis boleh gi cari makan dulu kat seberang..rajin sikit nak mencari makan yang sedap-sedap sikit.......
Ni makan pun tak sama-sama...sorang makan kat bilik TV sorang makan kat tempat sendirik.....Iolls tak bolehlah nak bersantai-santai sangat ye...namapun time kerja.....
Tu baju yang Anim pakai tu me beli kat Poplook....baju tu semua orang berebut okeh....tah apa yang diaorang berkenan sangat tah?dahlah tu berebut tapi tau tak baju tu me beli saiz me??...saiz masing-masing pulak bukannya sama pun.....
Me sempat pakai baju ni sekali je ye....gi kerja...pastu Anim lelaju merayu domba kat me..so nak taknak me bagilah......ayoooooo
Ni pun sebab baju ni jenis cutting loose so dia elok je muat....tu yang laju je memasing nak kot....







Ni tengah hari....
Dah lama tak dine-in kat Texas Chicken oiiiii....last aritu pun dapat tapau wrap dia jek....Ayam goreng dia memang lama dah tak makan....
Ni mencarik kasut sekejab jek....tau-tau dah makan kat sini dah hahaha...pandai kan Anim...?
Fyi, kasut takde yang dia berkenan pun...tapi eloklah pun..me pun tak berkenan jugak hehehehe.......







Anim amik set dua ketul ayam tu....
Me pulak tamak...tengok set seketul tu jek kan....(ni set jimat ke apatah namanya tu)....tapi sebenarnya me beli dua set hehehehe...dua set jimat apatah tu....
Satu amik yang ada ayam goreng...satu amik yang ada chicken wrap tu......







Tamak okehh...kalau boleh nak makan dua-dua kan...
Tu bungkus tu coverline tu je....hahahaha..tapi elok jugak bungkus siap-siap...bila dah makan ayam goreng tu dah tak larat dah nak makan semua....Iolls dah kenyang makan biscuit dia tu......(sedapnyaaa...puas dapat makan 2 ketul hihi)......
Ni dah lunch masuk balik ofis....petang tu kitaorang singgah kejab Super7..nak beli bawang-bawang untuk rumah pulak....
Dah habis beli tu boleh tak Anim ajak balik terus??...eiii kejammmm....Iolls ajak dia gi tempat lain dia taknak okeh...mentang-mentanglah kemahuan tekak dah dipenuhi....
So teruslah pukul 6 tu balik rumah.....tapi boleh tak petang tu jem sangat-sangat-sangat okeh......
Dia punya jem tu start dari lepas Tol Jalan Duta tu...membawak ke DUKE huwaaaaa...merasalah me jem tu je sejam setengah......








Wednesday, April 12, 2017

Citer Makan Yang Tertinggal....

Belek-belek HP sekali tengok aittt banyaknya gambarrrr......
So transfer ke PC tapi simpan lagik....
Pastu bila dah ada masa lebih barulah me watermarks kan....pastu simpan lagik.....
Ni baru lah kita tempek kat sini hehehehe..rajin sangat kan....?
Memang rajin..alang-alang dah ada, meh me tempek hihi.......





Nasi Beryani....
Ni masa melawat Sept dan Emaknya......
Macam biasala kan...kalau gi sana memang cari Aliff Bistro jek...ketagihan tahap apapun tak taula.....
Ni gambar dah lama ye...tak ingat dah bila..tapi tahun ni la lagi....kalau iyapun....hahahaha
Set macam ni baru RM10.90...me rasa kalau makan nasi kandar lagi mahal okeh....mau RM11 ke atas selalunya tu.....
Ni siap dapat semua baru RM10.90..kira ok la kan....dahlah tu banyak gilerrr....
Ni pun kononnya tak habis, sekali tipuuuuu..habis lichinn hahahaha......
Tinggal sayur jelah tak tertelan...banyak sangat-sangat.....percayalah potion dia besar...me yang besar ni pun dia lagi besar eh........tak caya tengok telur rebus tu...tetiba jadi macam telur burung puyuh jek kikikki.....









Ni makan kat The Strand....
Dah tengok wayang tu laparr...nak makan kat mana malas nak berjalan...so turun bawah gi makan kat supermarket dia tu jek...
Supermarket dia ada cafe kat tepi tu...so okeylah...try makan kat situ....





Ni OT amik Nasi Beryani lauk ayam..katanya tak sedap....
Tapi iyalah kot, dia makan tak habis....
Iolls pulak malas nak makan betul-betul...so amiklan ayam Popcorn nih....
Ayam ni takde gravy sebenarnya....so me mintak kat orang tu gravy...sekali ko dia tuangnya gini adoilaaa....dah Iolls tak reti nak makan....
Gravy dia masam sikit so tak berapa kena dengan tekak jawa me ni..lagilah jadi tak habis....rasanya me makan suku je okeh...huhuhu..rogi....
Lupa pulak, ayam banyak macam ni baru RM5.9 rasanya..ke kurang lagi..kira okeylah kan...cuma Iolls la tak reti nak makan camni....adoiiii.........






Macam biasa kalau kat Bidayah sekali sekala memang makan Roti Canai Banjir....
Iolls ni senang..tak payah beria-ria nak makan Roti Telur ke apa ke...roti kosong gini pun dah marbeles sangat-sangat...lagi-lagi kalau kuah tu sedap...memang tak banyak citer dah...ngapp jek.......







Breakfast berdua....
Tekak OT gatal nak breakfast McD...so layankan jek....
Dia amik set big breakfast tu....iolls pulak amik set biasa jek.....
Lama tak makan ni okeh...sebab rasa membazir hahahaha..tapi betul pun...makan nasi lemak lagi puas hati kan...kenyang sampai petang.......eh petang tu korang...kalau me sampai pukul 3 dah pedih perut hahahaha.......





Ni dah ada gambar me tempek jelah ye....
Ni ada satu hari Ahad tu..lepas melawat anak buah OT yang baru lahir meninggal dunia (Innalillah....)....
Dah balik tu sempatlah berjalan singgah AEON Bukit Raja kejab....pastu balik tu OT ngantuk tahap kronik dah....adoilah...boleh tak bukan dia nak masuk rumah, tapi dia tidur kejab dalam kereta...leerrr...apa punya pesen le nih...??betul-betul tak tahan nak tidur sangat kot...nasib baik Iolls ni penabah orangnya...so tunggu jelah...
Tu Sara kat belakang pun melongok la tunggu Acu pesal tak reti nak kuar dari kete nih?hahaha...Akim lagi sian..half way balik dah selamat tidur tu...masing-masing penat kot...dari pagi dah keluar rumah...so dah petang jadi ngantuk sangat....






First time beli Hokkaido Baked Cheese Tart nih...Ni me beli kat AEON Bukit Raja....
Kebetulan tengah cari barang tu ternampak stall dia nih..apalagiiik..terus laju-laju cakap kat OT me nak tapau....
Geleng-geleng OT..katanya tadi kan baru lepas makan nasik...??Ayoo..ni bukan lapar nih..ni pasal teringin...
So dah dapat green lite terus Iolls laju-laju pecut gi beli........tapi rupa-rupanya OT ikut dari belakang jugak....
Laa...rajin betul....Iolls nih laju-laju sebab taknak susahkan orang lain nak kena tunggu-tunggu me (sebab bukan kitaorang je yang gi situ, gi dua kereta).........










Me beli dua ketul..tak mampu nak beli banyak-banyak oiiii....
Ni yang satu ketul  me beli yang biasa...lagi satu tu yang durian...
Yang ni kononnya nak makan kat rumah..pelawa OT amik satu dia taknak....tapi tak dapat ye...tengah otw bawak kereta tu me setelkan seketul hahahaha...sedapnya.....sukaaaa.....
Pastu yang durian tu bawak balik kat rumah..makan dengan Anim...Anim pun kata sedap jugak....dia pun lidah macam me nih...pelik-pelik sangat mana nak makan...so kalau dia boleh terima tu maknanya oklah tu......






Ni saja tempek gambar Syabeel...
Geram ni tau!!...
Ni pun obses dengan Opah jugak nih.....
Nampak je Opah laju je nak berdukung.....






Suka sangat kalau ada orang sembang dengan dia....gelak sangat!
Pastu kalau dengan me, me geram dengan dia, pastu dia geram dengan me boleh?hahahaha...
Tapi betul...kalau dengan makcik, Syabeel siap nak cekau-cekau pipi makcik okeh, siap dengan muka and tangan tu kepam-kepam sebab geram...kemain dia...ni sapa yang baby sebenarnya nih??








Ni tapau kat kantin masjid....
Mula-mula nak tapau kuih jek, tapi bila tengok ada sambal tempe, pastu ayam goreng dia pulak mengancamnya haiiii...terus me amik nasik goreng dengan lauk-lauk nih hehehe....
Tapiiii...me makan tak habis ye..sebabnya tengah makan ada orang datang.....
Ni peel me satu lagik....kalau tengah makan tetiba ada orang datang memang potong selera....tetiba je okeh....tapi kalau ko datang memang makan sama-sama dengan me tu lain....tak pun memang ko dah duduk sekali dengan me....tu takpe...
Eh taklah..susah nak terangkan hahahaha......anggaplah makcik ko ni gila!hahaha..sila abaikan......









Lama teringin nak makan Laksa...sekali gi Giant tu jumpa...apa lagi terus me order Laksa semangkuk.....
Sedap pun sedap, cuma kuah tak panas....huhuhuhu..potong betullah.....








OT lapar nasik, so dia makan nasik berlauk...
Iolls tak rasa nak makan nasik, pastu kebetulan macam me cakap, nampak pulak ada jual Laksa...so lelajulah order.....
Ni me amik yang biasa jek...ada yang special ke apatah lagi satu tu....
Iolls kalau makan Laksa tak suka ada telur rebus...suka makan macam ni jek dah cukup....
Ni me kecek suruh Emak buatkan Emak tak buat..nak buat sendiri tak taulah bilanya hahaha...tak retik.......







Rutin sebulan sekali bila dapat Gaji....
Ada yang me beli lebih bulan tu, then bulan depan beli benda lain pulak yang takde..selang seli...senang sikit nak membudget......








Me ni teringin nak makan satey...
So OT bawak me kat foodcourt kat Subang Perdana jek....
Iolls ajak gi Samuri dia taknak...huhuhu....
Ni pun nasib baik kuah dia sedap ya hamat...oklah hilang kepunan..syukur...........
Eh ni ada lagi gambar me tak tempek lagi...sikit-sikitla ye....
Ni pun dah habis merapu dah ni....tapi takpelah....dah ada gambar tu me citerkan aja....kenangan....









Wednesday, March 01, 2017

Birthday Adik dan Abang...

Ni citer hari Ahad yang baru lepas ni (26hb Februari 2017)....
Atie ada rezeki lebih so nak buatlah makan-makan untuk anak-anak dia...buat birthday partay githew...
Kalau ikutkan birthday Umaar sebenarnya pada 20hb Januari yang lepas...
Pastu birthday Imraan pulak pada 20 Februari yang lepas...
Alang-alang selang sebulan so dia buat birthday diaorang sekaligus terus....





Mula-mula kita letak gambar ibu dengan makcik-makcik bebudak tu ye...
Tu me tak sempat nak make-over hahahaha...takde maknanya...Iolls tak koser nak bermake-over bagai...tak sesuai....
Nanti me rasa kejung je muka hahahaha....





Ok lagi satu...
Bagilah chance makcik-makcik dengan ibu nak pose sekeping dua dulu ye...
Time ni orang takde sangat lagi..so sempatlah tarik puan rumah bergambar sekali.....






Baby Hayla.....alolololo....
Meh kiss Asyik Syue......






Mijon and family pun ada....
Ni jemputan tak ramai pun....
Atie ajak adik beradik belah Azrul..pastu pak mak sedara belah kitaorang, pastu kawan-kawan sikit...tu jelah pun.....
Tapi Alhamdullilah meriah.....
TQ all for coming ye...muahhh!!.....





Ni pun hadooo...syok oiiiii....
Ni me makan last minit...
Nasik Impit pun tak sempat nak sejuk lagi me dah tibai boh dalam mangkuk....
Masa ramai orang tak lalu nak makan..bila dah penghujung baru carik nak makan apa....
Alhamdullilah....sedapppp....






Happy Birthday Abang and Adikkk....!!!
Love you two sangat-sangat!!....








Adik comel je terpinga-pinga camtu hahahaha.....
Atie buat ni dari pukul3 petang sampailah pukul 8 lebih....
Yang last biasalah kitaorang lah pun...tunggu sampai ke titisan terakhir hahahaha....







Tuesday, February 28, 2017

Hehe.......

Entri ni entri kumpul namanya...
Mana-mana yang sempat me amik gambar me letak je kat sini yek....
So tarikh memang takdelah jawapnya....
So layannnn.....



Ni kitaorang repeat buat steamboat lagik....
Haritu punya balance buat steamboat banyak lagi okeh...so boleh repeat lagi....
Cuma kena tambah Mee mee dengan Mushroom jelah....
Sedap okeh...syiok makan camni ramai-ramai......




Cubaan buat Sos Yong Tau Foo..hahaha..gelak dulu sebabnya jauh betul rasanya nih kikiki...
Bahan-bahan tak berapa nak cukup Uolls..so guna jelah bahan-bahan yang ada....
Tapi okeh je, takdelah rasa dia takleh makan...cuma tak kick lah macam sos yang betul-betul tu....





Ni adik ikut makcik gi klinik...
Sibuk je tau budak ni sekarang ni...pantang tepon bunyikkk dia yang akan angkat dulu..pastu nasiblah orang yang call tu kena melayan dia dulu kikiki..dahlah bercakap tak berapa sangat...pastu ada hati nak potpetpotpet macam reti sangattt......
Pastu panthang orang nak keluar rumah..sokmo nak ngikut..adusla adikkk...
Masa ni tak ingat..rasanya makcik tak sihat sebab kejab demam, kejab kang selsema....kejab kang gatal-gatal...






Gambar kabur tah kenapa tah...
Ni Ikan Uncle bagi...hehehe...
Uncle tu Orang Tu (OT) la pun....
Berzaman dah bagi..tapi tak termasak-masak...so kebetulan Atie dengan bebudak ada..so kita hantar kedai....suruh kedai gorengkan dan buatkan kuah Masak Pedas sekali.....






Tu diaaa hasilnya hehehe.....
Punyalah sedap sampai berkilau-kilau gambar.......






Bebudak punyalah berebut-rebut okeh makan...diaorang suka makan ikan goreng...dapat yang ada isi macam ni teruslah lagi berselera.....







Teka pinggan sapa?
Ni bukan pinggan Iolls ye..ni pinggan Anim...
Ni memang kegemaran Anim...so kalau ada lauk ni dia memang beria-ria makan.....
Alhamdulillah...rezeki....makan ramai-ramai sedap......





Masa ni Naelofar ada sales...so kita beli 3 helai....
Iolls ni jarang shopping tudung...so kalau ada sales lajulah membelinya...







Ni makan dengan Mijon....
Kat OIC Aman Suria....selalu Iolls ingat Iolls makan ni kat Tropicana..silap okeh...Aman Suria....






Suka kat sini sebab udang dia besarrrr....puas makan......







Pastu suka sangat dengan rojak buah dia..kuah dia tu lazattt....walapun dia ada rasa hangit-hangit tapi sedap jek....
Tu amik Mee Goreng sebab lapo sangat okeh...kalau tak memang tak pandang segala mala nasik ke mee ke....sebab lapar semua benda pun telan hehehehe....






Last but not least pic makcik...muka berbalam-balam sebab kena gatal-gatal seluruh muka...
Gatal bukan pasal makanan tapi ntahlah...tak reti nak described.....tapi kalau dia datang memang muka gatal macam ada pasir je bila kita gosok tu...adoila.....









Wednesday, February 22, 2017

Makeover by Anna....

Ni petang Ahad minggu lepas rasanya nih...
Me ni mamai-mamai bangun tidur sekali Ana ajak me buat mek-up muka..
Hagak-hagakle okeh...muka pun still seposen lagik nih...kikiki...
So bagi me bertenang-tenang dululah yek...bagi me basuh muka ke apa dulu baru kita mekup...




Mula-mula dia mekup dulu muka Anim...
Pastu dia mekup dulu muka sendirik kikiki...
Santek kan...??
Ni Anna ada masuk class ye...saja-saja je untuk diri sendirik sebenarnya....tapi sebab dia rasa macam nak brush-up skill dia tu so dia suruh kitaorang tadah muka....
Dua-dua pun phoyo bulih tahan kan hahahaha......









Ni setel me pun.....
Kikiki...somel tak kitew??
Selalu guna Make-up Plus Application je kan..kali ni mekup betul-betul.....
Rasa macam lain betul muka sendirik......






Try bukak spek pulakkk...hamboiiiii.....lain giler kannn....?
Rasa macam santek sangat dah nih kikikih.....







Okeh..lagi sekali..sebab rasa santek sangat so kita up lagik sekalik.......
Jangan marah ye...kikiki....







Pejam pun bolehhh...
Muka me nih sebenarnya tak rata..so agak bercapuk sebenarnya kalau tengok dedekat...tapi yang bagusnya...Anna mekup nih nampak muka me bersih kan....clean look gittew.....so I loike lah kan.....






Okeh..ni me tukar lipstik...ni me pakai NYX Soft Matte Cream nih....
So muka nampak lain pulak kan....
Bukan senang ye Iolls nak tadah muka jadi model plussize gini nih hahahaha....
Ni kalau korang nak pakai lipstik macam me nih...boleh PM Anna 019-2215832 ....
Color yang lain boleh tengok kat entri Ini ye....
Janganlah marah...sebab me tersambil-sambil iklan tau..hihihi......









LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...