Search This Blog

Showing posts with label Kawan2~in~Crime. Show all posts
Showing posts with label Kawan2~in~Crime. Show all posts

Tuesday, October 24, 2017

Makan Bertiga...

Kisah Khamis 12 Oktober haritu....
Sept ada keje kat Shah Alam...pastu dia ajak kitaorang jumpa...
Ingatkan nak ke Shah Alam...tapi last-last Sept kata takpelah dia turun KD...
Haruslah lagi Iolls suka...bukan tak suka nak gi Shah Alam..tapi macam tak tau nak gi mana kalau ke sana malam-malam (petang hingga ke malam maksudnya).....
So petang tu me and Mijon tunggu Sept kat sekolah Mijon..pastu ingatkan petang tu Sept sampai lambat, sebab cara Sept citer masa tu iya-iya je macam dia dah sesat barat haha....
Yang me dengan Mijon ni siap gi ke Sahara (supermarket dekat KD tu) lagik okeh...sebab nak membuang masa tunggu Sept tu....tapi baru je nak pusing sekali dalam Sahara tu member call dia dah sampai daa....hahaha laju betulll....
So terus kitaorang amik Sept tthen terus ke ECurve hehe...kalau dah ke Ecurve tu haruslah ke Pak John....
Situ jelah tempat nak makan banyak dan lepak lama-lama (ni berapa kali mau ulang citer daaa haha).....







Me BFF....
Kalini duduk depan sikit sebab seats yang selalu tu ekon dia rosak..(tapi memang pun, haritu last duduk situ memang kemain panas lagi okeh)....







Ni dapat duduk tempat yang strategik jugak nih tau...
Belakang tu tempat order waffle dengan buat ABC...
Tepi tempat aiskrim dengan air hehehe...senang nak ulang alik buat Teh Ais sedap eh.......
Ni plan on the spot je nih....
Sept sampai Shah Alam tengah hari...tau-tau dia ajak jumpa...tau-tau petang tu dah ada bertiga kat ECurve hehe.........














Makcik pulak hehe...
Gambar gegarlah pulakkk....







Teacher tengah buat demo macamana nak menumis udang....
Udang tu selalunya kitaorang grilled kosong jek..tapi kalini siap amik bawang putih cincang tu, pastu tumis sikit dengan apatah..kemain sedap lagi okeh...habis wangi satu kedai hahahaha.....








Kita up lagik.....
Ni dah nak habis dah sebenarnya nih...kenyang teramatnya ye...
Ni kitaorang duduk dari pukul 6 sampailah nak pukul 9 ha kau kauuu....
Punyalah lama kan...tapi memang pun...kalau duduk kat Pak John memang berkampunglah jawabnya....dari Zuhur sampai ke Maghrib pun kitaorang pernah ye dulu hihihi....makan sambil menyembang kan bukan boleh berhenti kan....
TAMAT.....










Friday, October 20, 2017

Makan-Makan With OT....

Hi Uolls....
Arini me merepek lagi....
Macam biasa..tetaplah entri makan makan -makan la kan....
Lupa pulak...kalau korang nampak me taip OT tu maksudnya Orang Tu hehehe...
Makcik kamu ni gelar my sayam ni  OT (Orang Tu) jelah ye (aipp..jangan muntahhh)......
Makcik memang tak reti nak letak nama apa kat sinin...
Tapi tunggulah nanti-nanti dah official..barulah makcik letak nama sebenar ye..eh..tu kalau rajinla...
Ala..kira aci jelah me letak OT je kan.....sedap apa OT hehe.....





Bagi bila tak ingat....dah lama makcik kamu ni tak makan Roti Canai Banjir oooo....
Dah tahap-tahap teringin sebenarnya....lagi-lagi roti canai banjir yang makan kat kedai...maksudnya yang panas-panas la...(kalau kat rumah tu selalu je dapat makan Roti Canai Banjir kikiki...gedix je kan...).....
Alhamdullilah kali ni dapat jugak makan tau.......memang happy sangattt....makcik yang senang nak dibeli jiwa ginila haha....
Tapi happy happy pun ni pukul 11 pagi karang mau kebulur ni ye....betul..kalau me makan Roti macam ni dia kenyang kejabbb jek...belum tengah hari karang dah berasid dah perut kahkahkah.......







OT pulak order Nasi Lemak kukus ni.....
OT kan bila tengok je pinggan ni dia dah berapi-api okeh hahahaha....
Nak tau sebab apa?sebab pinggan ni pelik...dia kembung kat tengah-tengah...
Pastu heran jugak, punyalah berlambak pinggan kat Bidayah tu tapi bila kira order Nasi Lemak mesti dia hidang dalam pinggan kembung kat tengah ni jugak....kenapa tah huhu........








Ni Isnin lepas....sebelum gi Shah Alam tetiba OT bawak me kat Hentian Elmina nih......
Rupa-rupanya OT nak bawak me gi makan satey..sukanya hhihi....
Sebenarnya semalam tu (Ahad) me la teringin nak makan satey....mula-mula OT dah bawak pun kat Hentian Elmina ni....sekali penuh pulakkk....penuh memang takla kan....
Memang perangai pelik dua-duanya ni memang kalau tempat penuh serabut sokmo taknaklah singgah makan....so tak jadi....
Ingatkan dah tak jadi tu nak balik je...sekali tak ye...OT cakap tak kira, dia nak cari jugak satey..sebabnya bila me sebut me teringin ni, dia pun jadi teringin jugak hahahaha....sabar jelah.....
Tau tak, berpusing kitaorang nak cari satey ye malam tu..last-last makan kat dataran kat Subang Bestari tu haaa....jadilah..buat hilang kepunan kikiki......







Kalau kat Hentian Elmina tu maksudnya makan Satey Samuri la.....
Alhamdullilah...puas hatiiiii....sebab kuah dia tu memang marbeles....satey biasa je bagi me (ada lagi yang lagi sedap kan?)..tapi kuah tu taktaulah kenapa sedapnya haiiiii....habis semangkuk satey kitaorang kerjakan haha....
Ni masa beli ni takde orang lagi tau...elok je kitoarang duduk (macam kat atas ni) sekali kau penuhhhhhh.....rezeki 3 minit awal lagi ni..Alhamdullilah...
Ni kitaorang makan pun sekejab jek...sebab nak gi Shah Alam....nak melawat Mak OT.....










Ni esoknya...
Tengah hari me SL sebab nak temankan OT buat IC baru....OT nak tukar alamat daaa.....
So buat kat UTC Keramat jelah kan.....senang nanti dua-dua nak gerak....
Ni buat IC kejab je okeh...tak sampai sejam...cuma tunggu siap tulah memang sejam....
Ni kitaorang makan kat level bawah UTC tu....
Punyalah mencarik makan...pusing punya pusing akhirnya jumpa yang ada jual goreng-goreng masak gini....
Dua-dua lapar nasik okeh...so order camni..simple tapi kenyang sangat-sangat...Alhamdullilah....







Ni malamnya....
Sekali sekala sangatlah me dapat datim dengan OT malam-malam hari berkerja okeh.....
Ni kitorang dinner kat Rasyid.....
Iolls kalau malam-malam gi Rasyid memang takdelah nak order benda lain..haruslah order Naan Double Cheese......
Still serius tak menyesal order Naan Cheese kat Rasyid okeh.....sedap sangatttt nihhh......Roti Naan dia still gebus...pastu lembuttt...pastu lemak bercheese...dahlah tu kuah mint dia tu still sedap nak matikkkk....
Ni roti Naan dia besar okeh...ni dia lipat dua ye....
Iolls kalau makan ni memang takkan habis sekeping....sebab memang banyak....yang ni pun habis nak separuh je..tak larat okeh....







Malam tu OT order Sup mamak ni...dia nak makan cicah dengan roti...taknak makan yang lain katanya....
Ni pun mula-mula kemain cita-cita tinggi..siap nak order Sup Tulang campur Sup Lidah lagi...last-last tak jadik...sup kosong je hahahaha.....sabar jelah......








Okeh...ni scene sebelum dikacau dek makcik puaka....
Serius seram okeh....
Ni lepas kitaorang setel makan (syukur dah habis makan baru dia datang da...)...citernya...kitaorang baru habis makan...pastu elok sorang makcik ni (dia makcik dari makcik kamu ni okeh hahaha), pakai elok je tau....normal habislah...sekali boleh tak dia dok merapu meraban...merapu meraban tu takpe..ni siap mencarut-carut cakap yang bukan-bukan ye....
Ayat first dia okeh jek..."ni amik order ni..Nasi Goreng satuuuu...." pastu ayat kedua dan seterusnya memang mencarut bukan-bukan dah ye...."Takmau Setan....pu**mak taknak...bla bla bla..." huwaaaa.....me tak sanggup nak taip ni okeh....kang korang terkesima okeh hahaha...
Dia cakap tak kuat pun tau...tapi sebab kitaorang meja sebelah je so dengar clear nak matik....
Dia dahlah tu bila dah merapu meraban mencarut bagai pastu dia gelak macam kuntilanak...adoilaaaa...siap gelak seronok sangat 10 harkat panjangnya...(ni OT reti tiru dia gelak hahahaha)...Ya ALLAH serius masa dia buat camtu me punya bulu roma tegak...seram ya amat....
Yang paling best dia ulang merapu meraban mencarut dan gelak tu banyak-banyak kali ye......huwaaaaaa....
Lupa pulak...makcik puaka tu duduk belakang OT.....OT just membelakangi dia je...so dia leklekwatlekwatpis jelah kan......so me yang nampak dia camne....me pulak memang seriau taktau nak cakap apa dah.....lagi-lagi bila tiap-tiap kali dia gelak tu dia siap macam nak ajak me join dia gelak sekali huwaaaaaa......serem weihhhh.....choiiii sangatttt!!!







Esoknya hahaha....
Balik dari klinik sakit tekak...bila singgah SpeedMart terus amik satu eskrem nih hahahaha....
Suka sangat white chocolate walaupun tau, white chocolate tu bukanya coklat..susu dengan gula huhu......









Tuesday, October 17, 2017

Tamak!


Ni kisah Jumaat dua minggu yang lepas....
Balik keje me ajak Mijon gi carik makan...lapar okeh...dahlah hujan..kalau balik rumah terus memang mendapatlaaa......
Nasib baik Mijon ok...so terus kami ke IKANO...terus ke foodcourt terus order Nasi Ayam.....takde berfikir-fikir dah ye hehe......
Kitaorang amik set Super Single tu satu..pastu tambah set biasa tu satu....pastu tambah nasik satu...yang nasik tambah tu haruslah me punya hehe....makcik kamu ni mana boleh makan nasik sikit...lagi-lagi kalau Nasi Ayam....rugi ooo....kalau Nasi Ayam kan nasi dia je dah sedap makan camtu je kan....







Teacher macam biasa amik nasik macam biasa jek....tu pun makan slow jek...
Makcik kamu ni jangan..ngap ngap ngap tau tau licinnnnn....
Pastu me ni jenis selalu lupa lauk....nasik dah habis..lauk nanti berlambak...pastu startla terpisat-pisat nak ratah lauk tu huhu........









Dah habis makan duduk-duduk kejab....tapi me racun Mijon..ajak dia makan Rojak mamak pulak kikiki....
Dalam nak taknak tu beli jugak ye hihi....
Seriussss..memang puas hati okeh dapat makan rojak kat situ.....sedapppp...kuah dia memang jenis pedas-pedas manis..secukup rasa okeh...







Mijon kalau ke foodcourt IKANO tu memang akan beli kuih-kuih.....
Beli dulu yang penting..makan tu karang kalau larat baru makan, kalau tak dia tapaukan jek.....
Yang ni pun dia tapau jek...mau tak tapau...nak meletup dah perut masing-masing okeh....
Korang jangan ikut selera Dinosour makcik ni ye....makcik kamu ni kalau lapar memang ginilah jadiknya...tak cukup-cukup!hihi




Tuesday, October 10, 2017

Makan Meatballs!

Ni kisah 29 September 2017...petang Jumaat.....
Sekarang ni makcik kamu ni tak boleh okeh...seminggu mesti sekali dua nak kena jumpa Mijon....sebab stress eh......





Meatballs ni memang makanan penghapus stress okeh hihi....
Selain dari hilangkan stress iya jugak mengosongkan purse anda.....eh...
Tapi memang pun...pergilah foodcourt IKEA ni...korang taulah nasib korang camne....
Ni pun kitaorang dah tahan-tahan air liur je masa order..kalau tak memang lagi teruk.....
Pastu kan..me taktaulah kenapa setiap kali kitaorang tolak troli kat situ mesti semua orang dok jeling-jeling troli kitaorang...tak caya tanya Mijon okeh....meriah sangat ke?me rasa orang lain tu lagi meriah okeh troli dioarang tu.....eh betul tau....






Untuk haritu.....
Kitaorang ada jugak amik Chicken Cordon Blue Cheese....kepak ayam....mushroom soup dan Kek Almond tu.....
Ayam-ayam haritu adalah moist okeh...sedap je makan.....








Tapi agak berbulu sikit haritu.....
Semua yang cari seats masa haritu mesti berhenti kat belakang Mijon tu macam nak tunggu seats kitaorang....adoilaaa...me ni dah jadi spy terjenguk-jenguk kot-kotlah memang takde seats lain dah masa tu.....tercekik makcik kau ni nak mengunyah okehhh.......
Tapi memang membongak jelah dioarang...bila me tengok-tengok tu berlambak je kosong tempat lain....tapi yang bucu ni jugak diaorang nak duduk...ishhhh.....










Monday, October 09, 2017

Birthday Teacher Mijon.......



Setelah sekian lama tak jejak kaki kat eCurve hehehe..akhirnya sampaii....
Dulu setiap minggu kan?sekarang payah ooo....
Makcik ni busy hari senin jek, hari-hari lain selalunya free jekkk..tapi teacher laaa...Iolls ngajak manjang je ada hal....
Ni pun me selit-selit ngajak Mijon...nasib baiklah mau......
Tu ketam tu nampak macam mengundang kan?tapi Mijon cakap tak sedap hahahaha








Teacher Mijon yang always busy...
Iolls sonyap dia pun sonyap.....







Happy birthday to youuuuu...!...
Ni me belanja sempena birthday teacher nih.....setahun sekali belanja hahahaha....
Ni dah belated dah pun masa ni....birthday Mijon 24 September..makcik kamu ni dapat ajak keluar 27 September huhuuu.....








Wajib haruslah Waffle with Icecream nih...sodapppp.....
Waffle dia ni macamana orang tu bakar..garing ke biasa ke tetaplah sedap....adoilaaa...memang nak mintak resepi je rasa.....
Inti kalau mintak haruslah peanut butter and chocolate....sedap ooo....pastu koya bentukkan icecream tu bulat-bulat pastu letak sprinkles...hihi...sodap hingga menjilat sudu.....
Selalunya kitaorang order sekeping..tapi nanti amiklah pinggan lagi satu...waffle tu kita potong dua....pastu settingla macam kat atas nih....
Huhuhu...ni teringinla pulakkk.....adoiiii








Sekarang dah ada mesin ABC.....
Korang isilah apa-apa yang korang suka kat dalam mangkuk ni..pastu suruh orang tu buatkan ice shaved nih....
Versi me haruslah kurang manis...sodap oooo..dua kali buat okeh.......






Happy birthday Mijon!!
Semoga dimurahkan lagi rezeki...diberikan kesihatan yang baik.......happy happy sokmo tau....
Nanti kita gi Pak John lagi tau hahahaha......









Tuesday, October 03, 2017

Mitsui dan Makan Rojak!





Gambar adalah bergegar hehe.....
Ni 11hb September yang lepas....me amik cuti hari Isnin...gigih kan?
Nak servis kereta, pastu nak jugak cari barang-barang punya pasal..semangat oiii....tapi elok pun...cuti pastu buat semua benda sekaligus.....takut kang kalau pergi separuh hari tak sempat nak buat macam-macam...so gigihla pepagi dah keluar rumah...
Ni me amik gambar selepas nak keluar dari  Mitusi je...boleh?tak teringat okeh.....dah habis barulah beria nak amik..tu pun laju-laju je..takuit kena marah punya pasal....Iolls ni kalau dengan OT memang kerjanya asyiklah kena marah...apa da....







Ni jelah bukti me sampai sana haritu kikiki...
Kitaorang sampai pukul 2 lebih rasanya...ke pukul 3...sebabnya servis kereta pukul 12 lebih baru setel okehhhh....iya-iya je kata 1 setengah jam....2 jam jugaklah setelnya...
Tu pun nasib baik sementara tunggu siap tu kitaorang gi makan la..gi bank la...macam-macam jugaklah.....









Iolls kan takut kena marah kan?sekali bila Iolls amik gambar kat sini tetiba OT cakap..amiklah betul-betul Yang...ek eleee....dah tetiba pulakkkk......selalunya pathang giler okeh kalau me amik-amik gambar nih....sabar jelah....
Tulah insan bertajuk OT....me ni dah troma okeh sikit-sikit kena marah...sikit-sikit kena marah.....sampai dah tak boleh menjadik diri sendirik....dah taktau apa nak decided dah kalau apa-apa...troma punya pasallllll....eh ni komplen ke apa nih?
Best jugak pergi hari bekerja....lenggang je....tu yang tau-tau dah pukul 5 kikikiki....dalam tu belinya satu dua jek..jalan-jalan tu yang jenuh.....
Pastu me perasan kat Mitsui tu banyak barangan lelaki la....yang perempuan punya tak banyak.....






Dah puas mencarik barang haruslah lapar....
Lapar kan...tapi me gi order Rojak Buah....tak boleh okeh...niat gi kat kaunter tu nak beli air jek..sekali bila tengok gambar kat menu tu terus me laju je order rojak buah hahahaha....rugi oo tak makan.....
Pastu dah kena sound pulak..."saya tak makan tau ni..."...OT hint awal-awal suruh me makan sampai habis le kikiki....
Dah kena sound haruslah Iolls kena habiskan jugak Rojak Buah ni...sayang okeh....baru niat nak order benda lain jugak...tapi takpelah..kenyang gilerrr....semangkuk ni bukan sikit-sikit punya buah ye....kembungg perut.......








Foodcourt di Mitsui, KLIA....
Kat sini harga makanan kat sini slightly mahal dari foodcourt lain..tapi percayalah potion dia besar....dahlah tu rasa memang tak pernah fail.....
Foodcourt dia ni tak sesak sangat...dah 3 kali me pergi...3 kali jugaklah ok....













Tengah tunggu OT....
OT order Nasi Goreng Kampung....so dia tunggu je kat stall tu....
Tu air jus Tembikai Susu tu sedap okeh...memang rasa buah..macam tak letak gula....sesedap rasa....
Gambar memang tunggang terbalik okeh hehehe...biasalah....makcik kau ni kang sengettt.....









Thursday, September 28, 2017

Kompilasi Makanan Kembali Lagikk...

Holaaa....kembali bersiaran lagi harini...
Macam biasa me rajin kumpul gambar apa yang me sempat amik makan...





Ni kat Jalan TAR hari Ahad haritu....
Balik dari kursus terus kitaorang ke Jalan TAR...nak carik kain..nak carik kain....
Mula-mula misinya nak cari kain je pun..tapi taulah bila dah sampai Jalan TAR tu..dah jadi beli macam-macam....sampai lapar pun tak ingat dah..me lah tu...OT dia mula-mula okeh je...sama-sama semangat macam me hahahaha...tapi makin lama makin dia buat perangai okeh...OT ni mentel kata orang JAWA (ni pun belajar perkataan mentel ni dari Ane dengan Siti, BFF me masa sekolah dulu....kalau tak tak tau pun mentel tu apa...hehe)....mentel la...OT ni jenis lapar tak boleh..kenyang sangat pun tak boleh....adoilaaa..."manja Mommy ni..."....pinjam ayat Mijon hahahaha.....
Ni dah pukul berapa tah tak ingat....sebab member tu dah buat perangai so me ajak jelah gi makan...lapar sangat dah kan.......memang mula-mula sampai tu me ada cakap jom harini kita try makan kat INSAF....teringin okeh...selalu tu lalu lalang je kan....tak sangka pulak dalam buat buat perangai tu pun dia masuk situ jugak hehehe...
Makan kat situ kitaorang amik set Nasi Beryani Ayam sorang satu....me amik air jus mangga...OT order ais kosong satu dengan Nescafe panas...pastu OT tambah nasik saiz kecik......korang tau berapa di charged?semua tu RM48 tunai....agak mahal kan...?
Mahal tu belakang kiralah kan....tapi disebabkan rasa dia ok-ok sahaja...so RM16 satu set nasi tu adalah mahal bagi me....ada lagi kedai mamak lain yang lagi sedap okeh....
Kesimpulannya memang amat mengINSAFi hehehe...eh jujur ni tau....kalau ikut lidah me memang biasa-biasa jek....







Ni Nasi Ayam masa kursus second day....
Second day tu half day je kursusnya...pagi pulak diaorang tak sediakan brekfast..so pukul 11 tu diaorang terus sediakan early lunch....
Me ni macam terpisat-pisatlah bila diorang kata hari kedua nanti pukul11 dah bagi lunch.....kiranya awalnya nak makan nasik cea cea ceaa macamlah tak biasa..padahallll kahkahkah......
Tapi bila dah time tu bila tengok Nasi Ayam terus Iolls happy okeh hihihi.....senang betul beli jiwa makcik ko ni kan...??
Kebetulan okeh....haritu kan birthday Mijon (happy birthday Mijon!)......elok lepas me makan Nasi Ayam sekali Mijon bagitau yang dia masak Nasi Ayam....huwaaa jeles makcik!..nak pergi mintak memang jauh kan....tapi takpelahhh....bolehlah buat-buat hilangkan kepunan (walapun rasa dia way to jauh dengan yang Mijon punya hehhehe..)..janji ada..Alhamdullilah........







Ni hari Sabtu lepas...malam selepas habis kursus kitaorang ke Ampang Point....nak carik kain la pun...kononnya nak gi kat kedai yang me biasa hantar baju untuk jahit tu...sekali kain takde da.....kedai pun dah dikecikkan...dulu kedai tu dia amik dua lot...ni kedai dah jadik ciputss jek....adoila..tapi nasib baik servis tailoring dia ada lagi...legaaaa.....
So dah penat tu terus carik makan.....Iolls kalau kat tempat sendirik memang fail ooo bab-bab nak suggest nak makan apa.....ni pun memang ikut je OT nak makan apa.....








Tu Abam OT....penat satu hari kursus kan..nilah baru dapat duduk bersantai-santai.......
OT order Mihun+Kuew Teow Kari...me pulak order Laksa....first time try ni okeh...
Lupa pulak..ni kat Ahcheng Laksa tu...(betul ke me eja nih??)..
Ni me amik set..siap ada air sekali...me amik tu air Longan..sedappp...tak manis sangat.....sedap sebab dia guna Gula Melaka.....
Kari tu kari nyonya kot...sedap oooo...i loikeee....tapi Laksa tu fail kat lidah me..manis oooo....potong okeh.....






Ni breakfast bila tah tak ingat...tapi minggu lepas ni.....
Dah lama makan kat Bidayah...tapi baru first time teroder Nasi Lemak Kukus dia....okehlah..standard rasa Nasi Lemak mamak......
Tu sambal tu memang me mintak lebih...tak sangka pulak betul-betul "lebih"nya hihihi...bagus-baguss......








Ni hari Isnin minggu lepas...kitaorang makan kat foodcourt IPC (IKANO Power Centre).....
Ni me order rojak kat mamak Irfan....aduss sedap oiiii......puas hati giler....
OT pulak mula-mula dah serabut nak makan kat situ..sebab kat situ kan takde sinki untuk basuh tangan (OT nak makan nasik kandaq)....tapi jangan tak tau...tu duluuuu..memang kat foodcourt tu takde sinki..sekarang dah ada ye......tu yang laju je OT pun ok tu hehehehe......
Tau tak kitaorang ke IKEA malam tu semata-mata me nak beli bateri kikiki...serius tak tipu.....
Bateri kat IKEA kan murah giler-giler kan...?tu yang sanggup tu...lagipun sebab dah OTW dah masa tu...tu yang OT okeh je....







Ni hari Ahad minggu lepas....
Ahad tu pepagi lagi me dah google cara-cara masak Gulai Lemak Cili Padi okeh....teringin sangat nak buat sendiri kaedahnya hehe.....
Haruslah me cari resepi yang paling senang sekali kan.......
Ni me buat jadi ko....sedap sangatttt....hampunn puji diri sendirik.....tapi memang betul tau...secukup lemak, secukup pedas, secukup pekat....kembang kempis je lobang hidum masa makan ni okeh hahahaha....
Yang me jumpa tu resepi dia senang nak matik....caranya cuma tumbuk halus cili padi dengan kunyit hidup.....pastu masukkan bahan ayam dan serai yang diketuk dengan tumbuk tu...bagi ayam tu kering pastu masukkan santan....daun kunyit then garam...kacau-kacau selalu sebab jangan bagi minyak pecah kan....tau-tau dah siap....senang kan?







Haritu me ada buat sendiri popcorn caramel....okeylah untuk homemade popcorn bagi me...
Pastu kebetulan hari apatah tu Anim keluar gi jejalan kat KLCC...so me pesan kat dia popcorn Garett tu....
Lama giler tak makan okeh.....tu yang beria-ria kirim tu.....
Popcorn yang ada caramel ni takleh makan banyak-banyak ooo....sebab dia manis nak matikkk.....
Rasa memanglah pahit-pahit sedap...tapi memang manis....caramel kan....giler tak manis??







Amik yang large rasanya ni....
Harga ni RM26...tau tak yang medium harganya RM24...beza RM2 je okeh....dahlah tu beza banyak okeh paperbag dia nih...so baik amik je yang besar...puas hati.......







Tapi me pelik sikit...sebab kadang-kadang kalau beli tu me dapat paperbag yang color putih tu...paper bag putih tu memang jenis nipis dan besar dari saiz yang brown nih....kadang-kadang pulak dapat paper bag yang color brown macam atas nih.......pelik okeh..harga sama jek, isi beza banyak okeh...untung amik yang paper bag putih sebenarnya....ke kena request paper bag yang mana satu ke camne??....









Ni datim hari apatah....sempat makan kat Sam's Grocer....bagus kat sini...Sam ni sebenarnya supermarket..tapi kat tepi tu ada macam cafe...macam-macam hado...harga pulak tak mahal langsung ye....memang kenyanglah makan kat situ......








Ni last two weeks rasanya.....
Punyalah payah nak ajak Mijon jumpa...so akhirnya dapat okeh.......
Dah lama tak jumpa haruslah nak carik tempat yang syok-syok...so ke OIC lah kitaorang.....boleh sembang-sembang sambil makan steamboat......







Ni me amik gambar masa dah nak setel makan...biasalah bila dah jumpa..pastu ada pulak macam-macam makanan depan mata mana ingat sangat nak amik gambar....bila dah hujung-hujung barulah terfikir.....
Sedih jugak okeh...sebab OIC ni dah tutup....kitaorang pergi hari Khamis...Sabtu tu adalah hari last diaorang bukak....tokei nak pindah balik Ipoh katanya...adoila...takde dahlah tempat nak makan udang gemuk-gemuk dah lepas nih......berpatah balik kat Pak John je lah haiii..........









Ni dua minggu sebelum tu jugak....
Lunch hour datim dengan OT lunch sesama......kalau nak cepat haruslah makan kat Bidayah jelah punnn...kalau ke tempat lain tercekik makcik ko nakkk......









Ada jugak kitaorang ke Senawang.....
Ni pun sebab gi Mitsui, KLIA tu lah...kalau tak memang tak tersinggah.....
Tapi bagus jugak..gi Senawang sambil makan Sup kat Two Dia Sup Utara kitaorang dapat setelkan sikit-sikit benda kat sana......



Bersambung....




LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...