Showing posts with label Kawan2~in~Crime. Show all posts
Showing posts with label Kawan2~in~Crime. Show all posts

Friday, May 04, 2018

Cameron Highlands 2018: Day 2-Big Red Strawberry Farm...

Ok kita sambung citer me dan OT gi Cameron Highlands tu ye....
Ok..lepas turun dari BOH tu kitaorang ke pekan Brinchang...niatnya haruslah nak ke Big Red Strawberry Farm (BRSF)...korang trylah besttt...tempat cantik pastu makanan sedap-sedap...haruslah kata best kan haha....
BRSF ni memang tempat wajib me ni tau...tak kiralah pergi dengan sesiapa pun memang akan singgah kat situ....
Pastu kalau singgah kat situ takde niat lainlah pun..mestilah nak makan kat situ hehehe (happy membayangkan kalau dapat gi sana lagik kiki).....





Ok..ni semua hasil perbincangan kami berdua so terhasillah makanan di atas....
Tapi takdelah bincang sangat pun hahaha..makcik is pandai memainkan peranan nak memilih yang mana satu ye....tau-tau kang OT kata ok je hehehe....
Ni masa kitaorang pergi ni kan hari bekerja...so tempat adalah super-lapang...nak makan kat belah mana pun boleh okeh...beli je dulu then duduklah kat mana-mana yang korang suka..kalau time lain memanglah tak dapekkk....kena chop dulu kang kena beratur nak order..dah order kang tunggu lagi sebab nak amik makanan....ni gi time takde orang ni untung banyak...beratur order pastu tunggu pastu dapat makanan...makanan pun dapat fresh je semuanya..takde macam last time me gi tu, bila ramai makanan ada yang dah siap awal (ikut mana yang siap cepat), pastu kena tunggu pulak yang lain tu pulak siap...kang dapat kat korang ada je yang dah lemau hahaha...ni tak ye...elok je semua siap serentak...tunggu memang kena tunggu sebab makanan diaorang siapkan bila kita dah order...tapi memang puas hatilah...bersungguh-sungguh me dengan OT makan okeh........






Order tetaplah macam biasa....
Kenyang lagi sebenarnya tapi sebab rugi kalau tak gi sini tak makan semua-semua ni tu yang makan jugak tu....
Strawberry Waffle ni tetaplah sedap macam first time me makan dulu ye.....waffle dia masih lagi fluffy pastu tetap wangi giler...







Macam biasa jugak wajib ambik Sundae Strawberry nih.....
Untung beli yang ni sebab strawberry dia banyakkk....pastu makan dengan aiskrim dan krim tu so takdelah rasa masam sangat....
Me amik jugak French Fries untuk OT....kang sian pulak OT takut kang OT tak berapa nak makan benda yang lain ni...
Tau tak kitaorang makan licin habis okehhh...eh tak takkk...ada sikittt je lagi waffle...hujung-hujung tu baru terasa manis pulak okeh hahaha alasann..padahal dah mencekik banyak dah tadi....tapi betul selalunya yang strawberry tu memang takkan habis licin...tapi kalini tah camne boleh habis...hebat okeh.....










Satu je gambar me kat sana...ni pun OT amikkan...kemain suruh makcik panjatlah pulak...tapi disebabkan photog dah suruh so kita layankan jek kikiki.....
Ni kan dah makan ni terus kitaorang ke tempat lain okeh...konsepnya harini kan nak santai-santai singgah mana yang patut je dah...






Bersambung....






Wednesday, May 02, 2018

Selamat Hari Jadi Abang..!

Semalam 1 haribulan Mei is harijadi OT kesayangan me....muahhh..i lahap you Abang...!!!...

Tetiap tahun 1 Mei haruslah satu donia cuti kan?ke tak?
Bila cuti taulah nak membuat surprise on that day adalah payah...kalau homemade or handmade memang tutuplah jawabnya....So apa-apa kalau paling takde pilihan pun kena beli awal tak pun beli yang readymadelah jawabnya...
Pastu me memang pening kepala nak bagi apa ye Uolls....
OT dahlah dari start lepas harijadi me (bulan Januari okeh) dia dah hint hint dok kira dah bulan berapa sekian-sekian harijadi dia hahaha over kan?
Tu belum lagi makin hari makin kemain lagi countdown aduilahhhhh.....
Bila macam tu haruslah makcik is very scary...nak bagi apalah ni hoiiii....tahun lepas dah bagi kek kecik dengan topi....tahun ni pulak?
So dalam pening-pening tu last minit (last minit means lagi sebulan nak birthday ye) me survey sikit kat IG....
Pastu ada jugak me DM or WA nak tau harga sekian-sekian, stok sekian-sekian....
Makcik is orang tak berduit (bukan yang hado hado ye..kalau yang hado hado dah ala-ala sugarmommy dah me bagi hadiah okeh hahaha).....
So dah habis survey dah habis pening last-last me belikan je OT drybag...(impian OT nih dari sebelum-sebelum ni lagi)....
Sebelum-sebelum ni lagi sebenarnya OT dah suruh me survey carikan drybag...tapi asyiklah takde stoklah apalah..sampailah dua-dua stop cari....lamaaa stop okeh...
Last-last takpe..meh makcik belikan satu je lah..buat hadiah besday hehehe....
Tapi hadiah birthday (drybag tulah pun), tak sempat tunggu 1 haribulan dah terkantoi hahahaha...masa beg tu sampai OT dah ternampak dah okeh....boleh pulak OT teka betul ayoyoyo..tak menjadik surprise makcik tauuuu....so kiranya jadi hadiah birthday in advance jelah....
Punyalah frust sebab kantoi..so me tak amik gambar beg tu okeh hahahaha....gerammmm....
Tapi takpe....untuk hari birthday me belikan jelah chocolate bouquet je dah....
Sebab bila me nak beli/tempah kek homemade pun tak dapat..frust makcik hokehhh sebab baker tak boleh amik order sebab dia ada kelas....
Nak beli yang readymade tunggu jelah 1 haribulan (memang jadi tak surpriselah kan...)....





Ucapan kat IG....
Bersemut ke Uolls?hahahaha...takdelah..biasa-biasa je ni tau......
Me ni kalau ikut hati dan jiwa memang lagi macam-macam nak cakap nak wish..tapi kat tangan hampeh tak keluar..makcik is tak kreatif....serius tak reti langsung nak project apa dari hati....
Tau tak yang ucapan atas ni yang happy birthday dengan I love you tu je me tulis dari hati ke IG..yang dua tiga empat patah dan ayat tu me carik kat Google okeh hahahaha....tapi betul...geram pulak napa kita tak reti nak tulis macam orang lain tu yang pandai bermadah helah bagai tu kan...makcik kalau paling kuat pun keluar perkataan RINDU...I LOVE YOU dengan Orang sayang Abang je..ni pun dah habis merangkumi pun ye....adoilaaaa....






Kisahnya...malam tu selepas midnite tepat-tepat pada 12.01 am..me wish Happy Birthday kat OT....
Dahlah sebelum tu me ngantuk nak matik ye....pukul 9.30 pm me dah tidur kat sofa...sambil OT tengok TV me tidur....tapi me siap set alarm lagi tau, punyalah takut terlepas tepat pukul 12 malam tu......
Pastu boleh pulak masa alarm HP tu berbunyi (me set pukul 11.55 pm), OT gi jenguk HP me tu...adoilaaaa..boleh tak jangan gedeban sangat Abang??
Pastu nak taknak me bangun buat-buat ala-ala takde apa-apa gitu hahahah......then tunggu pukul 12.01 a.m. tu....then bila tepat 12.01 a.m. (giler habis alert tengok jam okeh hahahaha) terus Iolls nyanyi-nyanyi wish....konon konon takde apa-apalah okeh...just nyanyi-nyanyi sikit then wish.....
Tapi me pandai sikit tauuuuu....dah wish tu me kata nak gi toiletlah nak gi kencing kejablah.......
Me tak gi pun toilet tau...me masuk bilik Emak then terus amik choco bouquet ni then bawak keluar then nyanyi lagi sekaliiiii...
Hahahaha..nasib baik yang ni tak kantoi okeh.....kalau kantoi jugak me taknak dah buat surprise lagik yee....
Ingat tak tahun lepas me nak surprise OT pun tak jadik?sakit jiwa okeh...plan seminggu beria-ria bila tiba hari kejadian asyiklah tak lepas nak surprise..kena banyak berguru lagilah jawabnya hahahaha.....
Ni OT is gedik..me ajak amik gambar dengan choco bouquet ni dia kata dia tak suka amik gambar....ek eleee....iya-iya je kan tak suka amik gambar..nyampasssss.......










Comel je kan?
Ni me suruh Atie yang orderkan....TQ Atie!
Makcik takut nak order sendiri sebab nanti me tau mesti me kantoi dengan OT..so makcik is serik makcik tukar sikit modus operandi dan nasib baik agak berjaya okeh hahahaha....
Apapun Happy Birthday to you Abang....!!...
Semoga Abang terus berjaya dalam hidup....Semoga Abang dimurahkan lagi Rezeki...
Semoga Abang dipanjangkan Umur....Semoga Abang selalu sihat...selalu kuat....
Semoga kita cepat-cepat dapat Zuriat yang sihat.....
Semoga Abang diredhai ALLAH...Semoga kita hingga ke Jannah....Amin....
Nak tau umur OT?cer teka......hehehe...takpelah tak payah teka....gedik sangat nak suruh teka-teka.....Umur OT dah 37 tahun ye....dah tuo dah kan?hahaha....tapi takpe..semoga kami berdua bahagia sampai ke Jannah...Aamin...
TQ korang wish and doakan kitaorang...TQ..Muahhh!.....







Friday, April 20, 2018

Me dan OT : PART 1

Mood menaip banyak-banyak sudah datang da hehe....
So kalini me nak share pasal me dan OT tau....
Cepat betul masa berlalu kan..tau tau ni dah 4 bulan lebih kitaorang nikah..walapun banyak lagi haru biru tapi Alhamdulilah ok.....cepat je dah 4 bulan okeh...makcik dahlah still tak boleh move-on mode perantin baru nih haha....
Ok meh me citer macamana me kenal OT ye....


Macamana me kenal OT?
Yes...macam me bagitau sebelum ni...me kenal OT dari WECHAT....
Ada cerita macamana me start berWECHAT ye...
Me start berWECHAT sebab me terpaksa guna WECHAT untuk bermessages dengan "pak itam" penipu tu (me ada citer dalam entri yang dulu-dulu...)....
Masa tu kononnya Pak Itam tu cakap HP dia tu tak boleh guna apps WHATSAPPS...so nak contact each other kitaorang kena guna WECHAT....so sebab dah payah sangat tu yang me install je WECHAT tu....
So masa tu me just tau guna WECHAT tu untuk berhubung dengan Pak Itam tu sahaja...me memang tak tau langsung kegunaan lain apps WECHAT tu ye....
Sampailah me dah stop dengan Pak Itam tu then me gatal-gatal gi explore apps tu...
Haa kat sinilah part rebel me tu...Pak Itam punya pasal marah sapapun me tak tau hahaha.....tanpa sedar me guna WECHAT tu ye...
Time lepas tulah baru me tau rupa-rupanya WECHAT tu kita boleh guna untuk searching for orang lain yang tengah searching jugak....(korang tak payah belajar la....in certain conditions WECHAT is not good...except  kalau korang guna WECHAT tu untuk contact yang korang kenal or kalau betul-betul kita tau jaga diri)...
Sambung balik...ok...me guna WECHAT masa tu so kat situ dapatlah me kenal-kenal dengan mana-mana lelaki...terutamanya kat dalam lingkungan yang kita tengah searching tu...

So start dari situ jugaklah me try chat...chat kejab-kejab je Uolls....
Sebab me tau dalam tu merapu-rapu belaka.....
Tapi bukan semua la merapu tu pun......ada jugak yang naive macam me ni pun ada...jenis just chat nak berkawan kenal-kenal takpun nak cari jodoh....
So mana yang me rasa OK me chat lebih sikit..kalau tak ok tu jangan salah sikit ye..memang me delete or block terus kikiki....
Eh part chat lebih tu bukan bukan-bukan ye...just nak tau details sahaja...kalau OK pastu memang me ajak je jumpa terus..(no HP me bagi bila last minit nak jumpa sahaja)...me jenis takde tunggu-tunggu ye...lantaklah nak kata me tak menyabar ke apa...
Chat kalau dengan sesapa pun kejab je..sebab tak kenal kan....kiranya kalau paling lama pun me chat dengan orang tu 4-5 je hari pastu jumpa...me ajak jumpa kalau taknak memang me bye-bye....(conceptnya kalau tipu haruslah tak berani nak jumpa kan?)....pastu me taknak feeling feeling okeh....jumpa kenal terus jek...tak kuasa nak chat tah dengan sapa-sapa tah tu kan..........
Memang target masa tu pun just nak jumpa then kenal betul-betul gitchew....
So mana-mana yang dah jumpa pastu OK me proceed....pastu ada yang lepas jumpa terus me bye-byekan....ada yang me rasa dah OK...tapi ada benda yang tak kena me bye bye...
Masa tu macam searching for jodoh pun macam iya....(masa tulah baru teringat yang Allah suruh usaha kan..hehe....dan dan kan?.)
So kalau dah katanya untuk tujuan jodoh so of course kena cari yang elok-elok...
Memang main criteria yang me nak lelaki tu kena "cerdik" ye...means..ko tak belajar tinggi-tinggi takpe, takde sijil bergulong-gulong pun takpe...asalkan ada kerja tetap.......pastu otak tu kena ada common senses...pastu kena ada knowledge....boleh lead me nih....
Sebab apa?sebab me tau tahap pemikiran me sendiri macamana..so agak susah kalau lelaki tu jenis yang otak hidup segan mati tak mau huhu.....
Pastu me dari dulu macam ada terfikir..kalau jumpalah yang berkenan harap-haraplah dia bujang..umur lebih kurang dan bukan duda.....
Part duda tu me tak tau kenapa..tapi macam ada terdetik camtulah dalam otak me nih....
Part umur pulak sebab me takut bila batch umur lain-lain cara fikir tu lain sangat so susah masing-masing nak adapt....(boleh tahan banyak songeh jugak kan?haha).....

Me guna WECHAT masa tu dari awal bulan 9 sampai awal bulan 2 je ye...tapi 9 orang me dah jumpa...kira kamikaze je kan me time tu hehe.....
Dalam tempoh 5 bulan tu yang me jumpa time tu dua orang duda (bagi chance kat diri sendiri pun iya..mana tau ok)...then yang lain-lain bujang (except for sorang uncle chinese yang dah kahwin..ni dia cari geng karok je nih...nasib baik makcik tak jadik sugarbebi dia hahaha).....
Okeh..me jumpa satu satu tau...step by step...
Hasilnya yang duda-duda tu agak kureng.....cara macam nak sangat me nih tapi serius me pening sebab diaorang jenis asyiklah mengimbau kenangan bersama bekas-bekas isteri memasing....tu oklah...kata pun kisah hidup ko kan..?tapi yang tak tahan tu dua-dua jenis penyedihnya haiii....seteress makcik kalau jumpa orang sedih kekurangan kasih dan sayang sangat ni...jenis lepas dia dia pastu dia lagi pastu dia lagi je okeh...
So takpelah...I choose to not to choose you gitchew....tu baru kenal Iolls tak boleh nak go inikan pulak nak proceed....memang carik penyakit dalaman namanya kiki.....
Pastu yang bujang-bujang pulak...ada yang ok, ada yang kureng giler.....
Ingat lagi yang sorang tu jenis 24 jam menjaga me dari kejauhan okeh...tapi me tak boleh....hati macam tak boleh go....mungkin sebab dia jenis blur blur hayam...dahlah tu suka buat lawak ulang ulang tayang macam astro..bosan oiii.....walaupun me suka je lelaki jenis caring, tapi dengan dia ni memang me tak boleh tahan...mana nak tahan kalau 24/7 tu wasap me jek...serabut oiii (me bukan jenis serabut layan orang ye...me jenis tak kisah tapi yang ni memang tak boleh)....
Tau tak dia punya serabut tu dia tulis hai je pun me rasa menyampah giler hahaha....
Masa tu ada yang kekal me kawan paling lama sebulan ke dua bulan....then ada yang 4 minggu....ada yang lepas jumpa je terus bye-bye hehe...
Ingat lagi ada sorang budak Johor ni...dahlah sebelum jumpa janji lain...pastu dah jumpa dia punya sembangggg ohoiiii...pitams makcik tahan okeh...gebang melampau....(rasa macam nak tutup telinga dengan tangan pastu nak nyanyi kuat-kuat haha).....
Pastu balik lepas jumpa dia tu dia call me, tau tak me angkat call tu me cakap apa?me tanya dia "ye nak apa?..." hahahaha...serius tak sengaja okeh....punyalah me berbulu sangat kot time tu jadi me tak sedar me respond gitu kat dia...so lepas tu memang bye-bye lah kan...me memanglah senyap dia pun sama senyap...terasa kot dia..sorry sangat-sangat....
Pastu tempat jumpa pulak kalau kat rumah kalau boleh kat Starbucks Ampang Point (for safety reason)....
So uncle chinese dengan duda dengan sorang bujang tu me jumpa kat Starbucks....cuma yang Johor tu je me jumpa kat mamak (alasan dia sebab dia dah biasa minum tempat-tempat "camtu" so kalini nak minum kat mamak..der sangat kan?bukan suruh ko bayarkan punnn)....
Then yang mamat haji tu me jumpa masa me jogginglah sangat kat Taman Tasek Ampang Hilir (tempat me sanding Uolls hihi...)....
Pastu duda sorang lagi jumpa kat McD...yang ni dia punya teruja sampaikan kitaorang jumpa dari pukul10.30 pagi sampai nak pukul 4 petang okeh (tu pun me yang mintak excuss, nak kejar Zohor oiii)......lama tu kan nak kata sembang tak jugak...me je kot yang bercakap...dia dok sengeh-sengeh senyum je pun...pastu dia punya psyco dia siap amik gambar curik-curik me sampai beratus (tak tipu..dia guna camera HP yang jenis tekan tu terus dapat snap 15 keping gambar macam tu...ni pun with proof jugak nih...eh last cakap dengan dia cakap dia cakap dia dah delete pic-pic tu, harap-harapnya dia dah deleta betul-betul la hahaha seriau makcik......)
Pastu kalau yang kat area office me ni pulak me jumpa kat mamak area office....tapi dia sorang je kat area ofis me ni pun.....yang ni memang kaki kelentong..nasib baiklah sekejab jek.......

Tapiiii..tapi me jumpa OT kat tempat lain tau...hehehe..sebab me jumpa OT kat office me nih...
Macamana me boleh jumpa dia kat office me?sebab dia Abang Kawasan kat office me ni ye....(Wechat kan searching within KMs....so tu yang tersearching tu haha).....
Nak tau kenapa Me cakap OT tu Abang Kawansan?sebab OT memang selalu lepas kerja dia akan datang area sini then jumpa minum-minum or bersukan dengan geng-geng dia kat area office me nih....so area office me ni dah macam rumah kedua dia dah okeh.....
Rumah kedua bukan dari dah tua ni tau..rumah kedua dari kecik lagi sebab alkisahnnya Arwah Abah OT keje kat sini jugak dulu....





Bersambung....









Tuesday, March 20, 2018

Lapar....

Ala siannya diaaa..napa peluh-peluh merah merah nih....panas??
Laparrr...
Eh...

Ni citer malam Sabtu haritu (Jumaat malam Sabtu) la nih haaa....
Adalah peristiwa sebelum tu yang membuatkan makcik kamu ni merempan kaw kaw..eh
Me biasalah kalau dah merempan haruslah merajuk taik "taknak kawan!"..gitchew hehehe......
Pastu dalam taknak kawan tu OT biasalah...dok pujuk punya pujuk siap ajak me gi makan Nasi Lemak kat Kampung Baru....(pandai kan umpan makcik)....
So dalam panas hati tu makcik kamu ni tercair jugak ye....eh dalam pada makcik dah cair tu tapi mulut makcik tetaplah potpetpotpet kan...(hampunnnkan orang Abang huhuuu)....
Tau tak dah malam buta time tu, tapi OT ajak jugak...siap suruh me mandi lagikkk..taulah kita masam sebab dah tidur tadi kan hahaha....
So gigihlah makcik kamu ni mandi memalam buta....kang tak mandi sendiri pun tak tahan baru masam peluh pulak kan?





Nak beli jiwa me kan..so haruslah tetiba je nak amik selfie together gather hahaha..
Eh ingat me taktau permainan OT hehe.....







Ni memang geng gaduh baik gaduh baik jelah kaedahnya...
Tak makcik yang temper, uncle pulak yang temper....ulang-ulang itu jelah pun haiiii.....
Ni muka me dah habis kontrol okeh...muka orang baru bangun dari tidur tau jelah macamana kan?
Gigih okeh pukul 1 pagi Google nak cari directions nak ke Nasi Lemak City Garden, Kampung Baru tu....
Mana tak gigih..dua-dua tak tau jalan nak kena sanalah punn...me walaupun dah banyak kali pergi memang tak berapa nak ingat jalan...OT pulak pernah pergi duluuuuu..so memang lagilah tak ingat......







Sampai-sampai haruslah amik Nasi Lemak dengan lauk-lauk kegemaran masing-masing....
OT nak Sambal Kerang..me pulak awal-awal memang nak extra sambal je...sambal je dah besar nikmat okeh, tak payah dah nak lauk-lauk lain dah sebenarnya.......
Tapi kalau dah namanya Su..makanan depan mata takkan nak diam?tau-tau last minit me patah balik gi mintak Rendang Daging pulak hehe...teringin tetiba okehhh(kata sambal je dah besar nikmat..puiiiii)....
Siap requested lagi kat akak tu nak yang daging yang kecik-kecik je..kalau besar tu selalunya agak liat pulak...








Tu extra pinggan tu ada sambal dengan Tempe sira sambal....
Tu dua-dua me yang mintak hehehe.....









Sedap tau haritu...rezeki kitaorang dapat lauk semuanya sedap-sedap...pastu semua lauk pun akak tu bagi lebih...takut kitaorang sebab banyak sangat akak tu bagi hihi..TQ akak....
Cuma nasi lemak dia makin comellls....tapi okeh je kot....janji rasa sama, harga tak naikkan....so takpelah kena makan berbungkus-bungkus pun....
Bila kecik camni senang jugak nak budget berapa bungkus nak makan..tak cukup gi jelah beratur tambah apa susah....









Tetiba boleh amik gambar together gather kan?
Ni namanya uncle masih lagi beli jiwa makcik okeh hahahaha....eh betul...kalau tak memang tak dapatlah.....
Uncle kamu ni kan macam panthang je kalau amik gambar time makan ke time tak berapa kena....tapi sebab malam tu uncle tak boleh nak garang-garang dengan makcik so dapatlah amik gambar gini kikiki....
Ok..malam tu me makan 3 bungkus nasi lemak ye...dalam pada mata pedih tu kann licin sekelip mata je nasik ye.....
OT pulak makan 4 bungkus...hambikkk..memasing makannnn....
Lauk pun habis semua okeh...tinggal kerang jelah lagi sikit..tu pun sebab OT tak larat nak habiskan betul-betul....
Apapun TQ tau Abang sebab bawak orang...eh macamlah OT baca blog ni pun hahahaha...
Tapi betul..memang kena ucap terima kasih la....dahlah situ kegemaran me...ada yang bawakkan memang me berterima kasih banyak-banyak....
Kitaorang malam tu pun tak lama pun kat situ ye...habis makan, duduk kejab then balik...




Tuesday, March 06, 2018

Hantar Rombongan Umrah...

Ni pagi-pagi hari Isnin 19 Februari haritu...
Haritu me memang amik cuti sebab nak menghantar family biras me ke KLIA....
Diaorang nak ke Umrah ni Uolls...rombongan seramai 9 orang tak silap....
Pagi tu ingatkan dioarang gerak awal...punyalah laju OT bawak kereta okeh hahaha...me rasa tak sampai sejam camtu dah sampai Senawang okeh....bayangkan pagi-pagi Isnin tu dengan jemnya dengan kereta banyaknya....
Pagi tu kitaorang gerak pukul 7.10....nak pukul 8 dah sampai sana hehehe....
OT memang bila jalan clear je dia pecut...takut kena tinggal punya pasal....









Dipendekan cerita...pukul 10 camtu kitaorng dah sampai KLIA....sebab dari Senawang kan kejab je nak ke sana.....
Tu pun me rasa duduk kejab je tau-tau diaorang semua dah kena panggil untuk taklimat akhir sebelum naik flight....
Ni pukul 11 suku camtu dioarang dah masuk dalam ye...sebabnya atas nasihat ketua rombongan (alamak tak reti panggil apa ek) yang diaorang kena masuk awal sebab train yang bawak diaoarang ke kapal terbang tu ada satu je yang function....
Memang smooth je haritu....takde penat diaorang nak tunggu ke apa ke...sebab lepas taklimat ni terus salam-salam terus je gerak ke dalam (bawah)......alhamdullilah....
Ni pun rombongan dah selamat sampai kat tanah air hari Jumaat yang lepas..syukur sangat-sangat....(doakan jugak me dan family me dapat ke tanah suci..amin....mudah-mudahan...).....







Ni dah kat RnR Dengkil...
OT tidur kejab...eh kejab tak kejab lama jugak..adalah nak dua jam dalam kereta tu...(me pun siap join jugak sekejab lelap kiki)......











Okeh...ni malamnya....
Siang tu merata-rata jugaklah perginya....biasalah..menyetelkan perkara seminggu sekali mana-mana yang tak sempat nak buat.......
Ni kejadian sebelum dua-dua pun naik jadi HULK huhuhu...
Patutnya lepas amik gambar ni nak gi tengok wayang....sekali tak jadi....gaduh okeh.....burnlah jugak tiket 2 keping...nasib baiklah tiket free huhuhu....nasib baik jugak dah ganti lain....
Tapi bagus jugak gaduh...dahlah badan dah lemau dah sehari suntuk kat luar kan...?dengan mata pun dah half dah tu.....pukul 11 dah sampai rumah hahaha..awal okeh.....
Sekian...eh





Tuesday, February 13, 2018

Citer Makan Le Punn....

Ni tak ingat bila..tapi yang me ingat hari Sabtu malam Ahad...me dengan OT tidur rumah kakak OT kat SP....
Nak gi tidur sana tapi siap bawak bekal lagi okeh hehe....iyalah dah beria-ria masak kan..so kenalah bawak...
Lagipun OT adalah sejenis pepagi buta lapar.. time orang lain tidur, time tulah OT lapar ye.....
Ni pun dah pukul 1 dah kot kau kau...me masa ni memang mencarik tilam je dah...ngantukkkk....







Nasik tapau ada, tapi OT sempat jugak tapaukan McD untuk me dengan anak-anak buah dia...








Yang ni Ahadnya...
Balik tu sebelum OT gi kerja kitaorang tapau untuk rumah Nasi Lemak Royale Kedah....
Ni me punya amik jelatah mentah ni..sedap jugak Uolls....
Sekarang ni sekali sekala memang me dengan OT akan pergi makan kat Nasi Lemak Royale Kedah tu....macam ketagihan pun ada okeh...









Abilllll....!!...
Sejenis Syabeel ni memang..kalau nak tidur tu berenjut dalam buaian berejam okeh barulah pejam mata...ni me saja je hi dia hehe...terang je bijik mata......










Sekarang ni makcik sekali sekala akan pakai contact lens tau hehehe...
Gedikss tak gediks tapi dah my OT yang suruh, so kita pakai....walaupun serius me rasa pelikkk, dan rasa nampak pelik...tapi lantaklah kan..?
Yang me pakai ni color yang masa nikah..ok ke tak?
Tau tak adalah satu kenikmatan sangat bila time solat tu bila tengok sejadah kemain nampak jelas...betullllll...
Selama ni bila solat kan kena buka cermin mata, so memang blur habislah...ni bila pakai lens eh ehh ehhh terangnyaaaa....(makcik teruja Uolls haha).....
Baju belang-belang ni pulak fyi me beli kat PDI tau...kat One Utama...
Kat sana tak taulah kenapa baju PDI diaroang jual murah-murah...
Ni pun kebetulan muat tu yang amik tu...dahlah tu makcik kan tak boleh nampak baju beropol kat bahu or tangan, lagilah laju beli......









Lunch kat mamak LS kat Ampang....
Nasib baiklah selera me dengan OT lebih kurang sama...so takde hurt feeling kalau bab-bab makan...
Cumanya OT jenis cepat lapar cepat kenyang..makcik pulak kalau tak makan takpe..jangan ko bagi makanan, memang kerjanya asyik nak makan tak berhenti-henti.....
Ni lunch kejab sementara tunggu tukar cermin kereta......








Comotsnya OT..Hampunnn......ni kalau OT tau me letak muka dia dalam ni habislah makcik kena tazkirahhh haha....
Okeh ni confirm hari Isnin..hari OT cuti...
Kisahnya last minit baru kitaorang nak buat cermin kereta (sebab insurans kereta dah nak expired)...so terpaksa me EL haritu...mana taknya..decided petang Jumaat, so mana sempat nak apply cuti semua..so terpaksalah EL....
Ni kitaorang tukar cermin kereta yang dah creck dari bulan 3 tahun lepas ye....kebetulan hari Jumaat sebelum tu me tergatal carik kat Google, sekali ada satu blog yang cerita pasal beliau tukar cermin kereta guna insurans (TQ encik/puan).....
Dah tau tu apalagi, teruslah me dapat idea...so terus me call insurans pastu confirmkan apa yang patut, tau-tau dah tukar pun cermin kereta me tu....Alhamdulillah....rezeki ni tau.......
Selama ni memang setiap kali me renew insurans kereta me memang ada amik sekali untuk cermin..tapi memang tak pernah pulak claim sebab elok je cermin kereta takda apa-apa....ni kebetulan pulak cermin kereta me tu creck kena batu datang dari mana tah kat highway, nak setahun me blur nak claim kat sapalah kan cemin yang jahanam tak memasal tu kan?nak tukar sendiri semua tu kos hehe (selagi cermin tak pecah ku tahan Jebat haha)....pastu bila dah google tu tak sangka pulak untuk insuran cermin memang tak kacau pun NCD...so tu yang laju je me tukar cermin tu...(makcik kan kedekut duit, so kenalah buat kira-kira apa yang patut mana yang lagi kurang kos...tapi nasib baiklah insurans memang cover untuk cermin tu....so FOC la...legaaa hehe)........







Okeh ni dengan Sara, anak buah OT yang sulong..Sara baya Anim.....(miss you Haningg huhuu)....
Ni lepas kitaorang habis tengok movie kat the Strend.....
Sebenarnya selepas setel buat cermin kereta terus kitaorang amik Sara kat Cheras...then terus bawak dia jejalan sekali.....








Lapar kan so terus gi makan kat Subang Dua...
Ni nak makan kat Deen Tomyam tapi hari Isnin diaorang tutup..so makan kat Salak Jati kot...adoi lupa..ke lagi satu kedai siam..tak ingatlah pulak....







Kalau dah namanya OT ingat senang-senang siang-siang lagi nak balik rumah?oh tidaklah...
OT nak main badminton pulak ye....
Tau tak diaorang start main badminton pukul 10 malam ye...tu pun pukul 11 baru masuk court sebab menunggu geng dia tak datang-datang....






Kahkahkah muka kitaorang ni guna mode beauty...macam hareee.....
Ni kan masing-masing muka memang dah habis belacan dah ye..penat giler dah kot..ngantuk pun iya....








Tu si dedebob saya tu haaa...kemain bersemangat dapat bersukan...
Fyi, OT memang jenis giler bersukan..dari kecik memang giler bola sepak..pastu giler jugak main badminton...tapi disebabkan kerja sekarang ni time dia lari dari biasa so dia tak sempat nak bersukan....bila tak sempat bersukan pastu selera makan pulak kemain lagi, so tu yang makin dedebob....
Tapi makcik sukaaa...baru la matchy matchy kan hehehe......
Ni kan nasib baik nak pukul 12 dah habis ye..diorang dapat main kejab je hihihi..suka kitaorang...cepat sikit boleh balik haha....
So dah habis tu terus hantar Sara balik rumah dia, then terus balik ke Ampang...
Lupa pulak, sekarang kitaorang duduk Ampang ye...
Sekiann....







Tuesday, February 06, 2018

Gambar Nikah Lagi hehe.....

Tau tak gambar album kahwin me tak siap-siap lagi...?
Haritu memang ada adik photog tu bagi dah kat me soft copy..tapi tah camne tah CD tu baru tengok sekali esoknya bila nak bukak lagi dah tak boleh bukak pulak dah..adoilaaa...tensi makcik...
Kak Azie vendor kahwin me pernah cakap album dapat dalam 4 hari lepas majlis....cepat giler kan?
Tapi me pulak jenis 14 hari pun takpe...janji hasilnya cantik kebabom....betul lah kan?
Tapi tulah..ni dah 6 minggu tak jadik apa lagi nih okeh huhuhu...
Adik tu busy kaedahnya...sonyap yo...so kena roger-roger balik lah gamaknya kan...?
Tapi takpe, meh me share sikit gambar dari official photog me ye...
Ni gambar nikah lagi hehehe..jangan marah ye.....
Ni me amik dari email photog bagi tau...
Ni me ulas jugak sikit-sikit lagi apa-apa yang me teringat balik jugak tau....






Ni masa mekup.....
MUA adalah Nadia....IG korang search diamyraonn...... (me dah citer dalam entri yang lepas-lepas kan...tapi takpe, saja me nak bagi review lagi hehe)
Servis dia adalah terbaik...ni bukan sebab me nak bodek ke sebab dia MUA yang dah semakin naik ke ye...tapi memang tulah apa yang me experienced.....
Lembut je orangnya....cakap pun lembut..pastu jenis pandai layan kita....sangat-sangatlah selesa me rasa.....
Me kan mana pernah mekup gini punya beria...iyalah manalah me pernah mekup muka me sampai nak dekat sejam suku kan...tapi percayalah dengan Nadia ni memang me tak terasa langsung ye sejam suku tu.....tau-tau dah siap.....pandai Nadia bagi me tak terasa masa tu lama.....








Memang muka me masa nikah ni ramai yang puji tau hehehe...kemvang vontoit makcik kau nih.....
Tapi me pun suka..memang muka nampak fresh...(me mintak fresh look)....TQ ye Nadia...memang kakak suka sangat! (Nadia ni comel, kalau tua dari dia dia akan panggil kakak hihi)......
Lupa pulak, my official photographer adalah twp.co (cari kat IG ye).....
Ni masa nikah photog nama tak ingat, adoilaaa....photog replacement ni...owner twp.co tak dapat datang sebab ada job lain huhu...masa sanding nanti baru dia yang buat....
Tapi takpe...me suka je sebab ada dua hasil tangan kan...








Sebab rasa diri makcik cantik, so makcik tempek lagi lah kan hahahaha....
Tudung tu sleck sikit sebab Akak Azie bagi tudung macam keras sikit...tak berapa nak flowy....patutnya tudung tu jatuh tutup sikit sekop kepala tu.....
Style tudung pun Nadia yang buatkan tau....tu pun dia cuba nak bagi muka me ni kecik sikit...me kan kepala besar oiii...kiranya hebatlah Nadia boleh kecikkan sikit muka me nih hahahaha.....
Tapi kan, ada sikit malfunction sikit tudung ni masa selepas nikah tu adoilaa...sakit hati kita okeh...tapi terpaksa abaikanlah kan.....nak buat camne..dah masa hujung-hujung tu sorang pun tak tegur tudung me tu huhuhu....
Baju nikah ni pulak macam me citer sebelum ni me beli kat Jakel Senawang.......kain jenis lace ada batu sikit....
Harga untuk satu set ni RM350.....(habis mintak kurang tapi tak dapat okeh..kedekut punya Jakel Senawang......
So untuk RM350 tu me dapat dua meter lebih sikitt kain lace, pastu dapat kain satin 4 meter untuk perempuan, 4 meter untuk lelaki dengan satu sampin.....
Tapi disebabkan me tak suka kilat kain satin tu, so me beli 3 meter kain chiffon kat Kamdar...so kiranya kain satin tu me buat lining je.....
Macam me cakap, masa dah habis beli kain lace ni barulah me teringat, kenapalah me beli lace...me lain suka kain chiffon okeh..huwaaa..tapi disebabkan dah terbeli dah pun, belasah jelah...









Rombongan pengantin lelaki....
Tengoklah OT tak senonoh...tangan tu tengah hisap rokok okeh....
Masa ni kan member tengah tensi sebab rombongan pengantin perempuan tak muncul-muncul hihi.....adalah 14 kali doklah call-call me....
Mana OT tak risau kalau dengan kadi janji pukul 2, tapi pukul 2 baru kitaorang nak naik kete....hampunnn...nasib baiklah surau dekat gilerrrrr....
Tu OT tengah tunggu me bagi butang baju melayu aku mana Pahhhh eh.....
Hantaran adalah by Fieyza Creative Touch (FCT)...boleh cari kat IG jugak hehe...
Ni pun rezeki...ex-schoolmate OT tolong kitaorang buatkan....siap bagi pinjam segala accessories dengan dulang lagik....TQ Fiza!!Muaxx!!.......









Makcik tetiba sopan hehe....
Nampak tak kenapa me tak suka lace macamni...?nampak tak kemas.....kalau pakai full chiffon lagi better.....
Pastu me tak berapa suka baju ni sebab span dia letak kemain tebal yeee....so macam tinggi sangat bahu me jadinya okeh..macam robot dah rupanya....
Span tu me dah tegur kat Akak tailor sebenarnya, tapi katanya nanti dah dry clean nanti span tu kecut..oh tidakkk..masa pakai ni span tu masih lagi kejunggg tau tak....so tak smart jadinya okehhhh.....grrrrr










My OT.....
Gelak sebab memang dia tengah buat lawak....
Kadi tanya betul ke tu me?dia boleh cakap "betul...tapi lain sikit..."..eh tak kelakar ek?hahaha...tapi semua orang kat situ gelak okehh...sebab sampai dua kali kadi confirmkan betul ke me pengantin perempuan, konon takut salah orang hahaha...








OT pun ada cincin tau...
Serius agak jenuh jugak nak mencari ni tau...
Ni kalau ikutkan mula-mula memang kitaorang nak cari yang silver/perak...tapi macam mahalnyaa haiiiii....design pulak tak berapa nak berkenan.....
Pastu cari punya cari jumpa...tapi bukan beli cincin perak tau, cincin palladium ...korang boleh klik link kiri nih
Mahal jugak sebenarnya ni..walapun dah dapat diskaun, ni kira mahal jugaklah untuk golongan macam me nih...
Kebetulan masa survey, then try test tu OT berkenan giler kat cincin-cincin kat situ..so teruslah beli.....lupa pulak, cincin ni kitaorang beli kat Emas Seri Pinang kat Semua House....in case korang nak carik jugak....
Ni nak memilih pun satu hal..banyak jugak choices...pastu macam biasalah, bila ada yang berkenan tu kang ketatlah, terlebih besarlah, terlebih budgetlah hahaha...last-last dari dua bentuk tu OT pilih yang nih...nasib baik oo..kalau pilih yang lain Iolls yang sakit mata okeh hahahah..
Iyalah, jangan bentuk or batu tu macam pakcik-pakcik or atuk-atuk sangat boleh??me jenis kalau barang-barang pakai lama ni bilalah timeless sikit pesennya...jenis pakai berapa zaman pun leklekcool je..tak payah nak ikut trend sangatlah okeh...gitchew.....
Tu tangan Makcik adalah lagi besar dari tangan Uncle..tapi yang confirm kalau kena pang dengan Uncle memang koma oiiii hehehe...
Inai me pulak dari adik Inai hahaha..sampai sekarang ni me tak tertanya lagi Atie nama adik tu...







Okeh..ni kitaorang bergambar dengan wali me....Acik Sarip...
Acik Sarip ni dah 3 kali nikahkah anak-anak sedara dia tau (anak dia takde yang kahwin lagi).......
So dari Atie, pastu Ana pastu me....semua Acik Sarip yang nikahkan sendiri...berani dia kan?
Tu sebelah me tu Acik Wawa...isteri Acik Sarip me..comel je dioarang dua.......
Acik Sarip me ni umur dia dah 49 okeh...tapi awet muda giler kan....?
Tu Emak dengan adik-adik me tu ala-ala marhaban ni atas idea Ana dengan Atie hihi...comel je kan diaorang?
Me pakai stokin tu tau...Sept paksa me pakai hahaha....nasib baiklah pun..selesa giler okeh...TQ Sept....
Ok, kain me tu luar adalah chiffon, beli kat Kamdar Jalan TAR, harga dapat RM11.80 kot semeter...me beli 3 meter..lining me guna kain satin yang dapat sekali satu set tu...
Kain ni me buat cutting A jek ye, sebab me nak duduk dengan selesa....payah oo badan besar ni nak pakai baju or kain fitted..selain buruk naw rupanya (me lah tu tau, orang lain cantik je), payah nak bergerak pun iya...
Baju me buat baju kurung pesak gantung je Uolls...sebab cutting tu je yang tak membesarkan badan makcik...









Okeh..ni outdoor photo....
Lepas dah setel kat dalam kitaorang pergi kat sebelah luar surau untuk amik outdoor photo...ni katanya diaroang sedekah sesion hihi..TQ twp.co!
Tapi tu nampak tak tudung me dah nampak inner hitam??adoilaaa...sorang pun tak menegur....photog pun tak tegur...OT pun tak tegur....Sept pun tak tegur...sakit mata kitew ni wakkk......
Ni kitaorang ni tak reti pose ye...so semua atas tunjuk ajar photog...TQ adik photog!!
Me dahlah tak reti nak senyum okeh..OT punnn...OT kan Abang Kawasan..lagilah hahaha...so hasilnya nilah pun.....








Okeh Baju Melayu OT pulak bukan beli kat Jakel..ni beli kat Osman kat Jalan TAR...
Kebetulan masa pilih baju untuk sanding tu Kak Azie suggest beli kain untuk baju melayu nikah kat situ...
Tapi memang berbaloi..kain dia memang cantik, terletak giler dengan body....(Kak Azie cakap kalau pakai kain ni nanti cantik macam Amar Baharin kahwin..hahahaha..me ni tak perasan pulak Amar tu nikah rupa camne..tapi kitaorang belasah je beli...)....
Harga kain untuk 4 meter RM80..kira okehlah kan...pastu upah RM150 campur akak tailor tu beli lining RM20...kira berbaloilah sebab baju ni jadi OT punya...bukan sewa.....
Sampin tu pulak Kak Azie bagi pinjam....dia ada dua color..satu coklat ni satu lagi putih...me suruh OT pakai putih..dia taknak Uolls..adoilaaa...kalau tak dah retis sangat dah kitaorang okeh haha....







Makcik sakit mata so makcik tampal tudung tu dengan warna putih tau hahahaha...
Fyi, baju kitaorang ni lain-lain color ye....
Patutnya mula-mula tu me nak putih...tapi Kak Azie dengan staff kat Osman kata amiklah Off White...sebab kalau putih nampak macam baju sekolah..so terus kitaorang amik Off White... (tapi memang menyesal ikut cakap hahaha)...
Pastu disebabkan OT dah amik kain color Off White, so me pun kenalah cari kain color yang sama kan?
Pastu masa terjumpa kain yang me terbekenan kat Jakel Senawang tu iya-iyalah akak staff tu kata yang dia tunjuk tu Off White...me ni pulak sebab macam percaya jelah kan, sebab ko yang lagi arif pasal color (dah tiap-tiap hari dia mengadap colors kan...?)..sekali bila balik aittt, napa macam lebih ke cream..adoilaaaa..rupa-rupanya memang jadi cream sebab satin tu dia bagi color cream okeh....dah tak memasal baju me jadi cream huwaaaaa...(nak cari lining lain semuanya duhit okehhhhh).....
Pastu bila dapat tudung/shawl dari Kak Azie dah dia bagi color cream jugak..adoilaaa...pastu veil tu pulak tah kenapa tailor tu buat color putih sama macam color baju OT pulak......dah sudahhhh....caca merba dah okeh....
Dah tak memasal tak sedondong dah kitaorang tauuu....
Tapi takpe...sebab color off white, putih dengan cream tu lebih kurang sama je kot kan...?so tak berapa peliklah sangat (walapun mata me sakit hahaha).....






Tak taulah bersambung ke tak nih hehe......




Thursday, February 01, 2018

Singgah Kuala Sepetang....

Sambung lagi ye..
Ok, on the way balik tu lepas dah selamat mengharungi jem dalam 30 minit terus OT ikut Google Maps ke Kuala Sepetang...nak carik Mee Udang kaedahnya...
Me tak suggest pun ni tau..ni OT yang tiba-tiba teringat dan teringin nak singgah (haruslah makcik suka kan hahaha)......
Misi utama kitaorang nak makan kat Mak Jah la kan...so just ikut je apa kata Google Maps....
Yang kelakonya Mak Jah depan tu sikit je, tapi minah Google Maps tu gi bawak kitaorang round masuk celah kampung orang...
Motip sangat okeh...pusing satu round tau-tau tembus balik main road yang kitaorang lalu tadi tu...kedai Mak Jah tu kat lorong sebelah je okeh, tapi sebelum lorong tu dia bawak kitaorang masuk dalam kampung orang dulu...adoilaaa.....
Dahlah terpaksa masuk kampung orang, pastu tengok-tengok Mak Jah tutup...whyyyy???
Padahal dah check kat internet dah tau, patutnya haritu dia bukak...tak baik la memainkan perasaan kami ni tauuu....
So OT pun bergerak jelah...apa lagi nak keluar dari Kuala Sepetang la kan...frust punya pasal...
Tapiii....."me cakap jom jelah makan kat kedai mana-mana yang ada Mee Udang...kata lapar...."...terus OT patah balik hehe......
So OT bawak balik kat  kedai sebelah je dengan kedai Mak Jah...kes malas nak fikir lettew.....







Mee Udang Pak Hashim...rezeki kitaorang dengan Pak Hashimla haritu kan....
Kedai Mak Jah sebelah tu je...belakang sign board tu ha....










Mee Udangnya.....








Sebab dah lapar so kitaorang order sorang semangkuk....
Kat sini taktaulah kalau-kalau ada menu lain...yang kitaorang order Mee Udang jek....frust makcik, makcik teringin nak makan menu lain yang berkaitan dengan udang okeh huhuuuu......
Masa ni dah start hujan sikit....







Makcik dengan Mee Udangnya hehe...
Kitaorang orang first yang masuk sini masa tu...tapi elok lepas tu dah ada dah orang sikit-sikit datang...me rasa diaorang pun cari Mee Udang Mak Jah kot...senasiblah kita...
Okeh, kalau tanya rasa me tak tau nak jawab macamana....sebab ni first time me makan eh second time me makan Mee Udang camni (haritu makan kat Kuala Selangor dah kan)....
Cuma nak cakap yang kat Pak Hashim ni jenis masak macam guna sos cili...kuah dia jenis cair....tapi udang dia memang banyak jugaklah..cuma udang dia tak besar (yang kat Kuala Selangor tu besar sikit dari ni)....
Harga semangkuk camni RM15...mahal ke murah?me memang tak tau....
Bil kitaorang untuk haritu untuk 2 mangkuk Mee Udang, Air Milo Ais dengan Ais Kosong adalah RM3+.++...me tak ingat sangat plus-plus tu berapa....
So dah makan sempat lah solat dulu then terus kitaorang gerak balik ke Ampang......










Terowong Menora....
Ni setiap kali me lalu dalam ni setiap kali pun excited hahahaha...Iolls kagum Uolls kikiki.....








Okeh..dah selama sampai Ampang dalam pukul berapa ek?alalaaa tak ingat...tapi dalam pukul 9 lebih jugak kot..eh entahlah....
Dah rehat-rehat dah keluarkan barang-barang dari beg semua, dah bersihkan badan semua then pukul 11 kot kitaorang keluar...OT lapar nasik hahaha...OT tu memang....
So ke Nasi Lemak Royale Kedah la pun....
Situ senang, orang tak ramai sangat, pastu kalau gi situ dah tau dah nak makan apa hahahaha..iyalah diaorang kan memang jual Nasi Lemak Royale tu je...








Me punya....
Selalunya memang mintak kuah asing...pastu confirm kuah tu antara tak usik langsung, atau berusik sikitttt jek....
Pastu paling best kalau gi Nasi Lemak Royale Penang ni walapun dah rasa taknak makan, tapi tetaplah makan jugak..pastu walapun awal-awal tengok nasik dia bagi ni akan kata "banyaknyaaaa, confirm tak habisss..." tapi tetaplah tak sampai 10 minit licin kahkahkah....
Ok, sekian kisah mini honeymoon kat Penang eh.........








LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...