Search This Blog

Showing posts with label Kawan2~in~Crime. Show all posts
Showing posts with label Kawan2~in~Crime. Show all posts

Tuesday, April 25, 2017

Alahaiii.....


Silalah jangan meluat okeh haha....
Taktaulah napa tah, tapi dah memang kebetulan musim ni musim kitaorang makan Ikan Bakar sangat-sangat....
Ni boleh dikatakan kalau makan kat kedai dah tentulah makan Ikan Bakar...pastu kat rumah pun berjangkit sama okeh...tekak masing-masing dah berjangkit-jangkit weih..........
So kalau entri tu dah confirm ada jelah citer pasal Ikan Bakar je tau...so janganla marah or bosan...tapi kalau bosan jugak tau kan nak buat apa?kahkahkahkah...........
Ok...ni di hari Isnin yang lepas.....OT cuti..so petang-petang tu kita jumpa..yeayyyy..eh.......
Ni disebabkan hari Isnin so kedai yang selalu tu tutup..nak taknak repeat kat kedai di area Subang Bestari lagi ...(Kalau ikutkan ulang-alik makan pun kat kedai dua tulah pun...manalah laginya nak dapatkan Ikan Bakar?)...
Tu OT order jus Epal....me macam biasa ais kosong je dah.....jimat khen hahaha....






Order sekeping Ikan Pari je sudah....
Cukuplah tu...macam me cakap, kitaorang ni makan nasik tu banyak dari lauk....kang lauk buat ratah-ratah je...tu pun kalau laratla...selalunya tak larat...so apa-apa memang kita amik lauk secukupnya je sudah......jangan membazir kata orang......







Pari Bakar sekeping ni RM19...okehlah kot sebab panjang and besar.....isi pun banyak jugak nih....
Cuma Iolls tak puas hati apasal pulak dia potong gini?larik selera Iolls eh.....
Dah-dah...makcik ko nih memang gini..itu ini tak kena..tapi makan tetap makan kahkahkah....








Ni hari Sabtu....eh jauhnya skip citer??
Taklah..kang hari Selasa tu me puasa...pastu hari Selasa sampai Jumaat me tak singgah mana-mana makan pun....kiranya lepas kerja terus balik rumah terus gittheew...
Cuma Jumaat petang tu balik awal sebab kumpul 4 beradik gi belikan cermin mata untuk Anim......
So takdelah citer makan-makan sangat kan....





Ok..ni Nutella Tart......
Atie order kat colleague dia...
Sedap jugak nih...Iolls suka cawan dia nih...sedap macam biskut raya hahahaha.....
Yang atas tu cream cheese rasanya...tapi tak berapa rasa cheese....bawah dia pulak sebenarnya ada coklat Nutella tu....so just nicelah rasanya.....Iolls sukaaaaa.....
Suka jenis yang lite-lite gini..makan pun tak berapa muak sangat......






Ni malam tu...Emak belanja kebab hehehe.......
Kebetulan Emak nak pergi Jalan TAR petang tu so Iolls telah mengecek Emak supaya membelikan Iolls Kebab hehehehe...
Tapi Iolls mintak yang wrap tu..alaaa  yang pakai kulit wrap Arab tu ha....sebab kalau macam atas ni serius meluat haahahaha....tapi kalau isi dia bukan isi daging kisar takpe.....
Macam yang atas ni dia memang isi ayam...so Iolls sukaa...pastu dia guna pita wholemeal..so sedapla kan....terus dari meluat tu habis sekeping makan sesorang hahahaha.....
TQ Emak!!.......






Ni pagi-pagi semalam.....
Pagi-pagi bangun awal sebab ikut set jam untuk gi kerja....
Nak tidur balik tah pesal tak boleh pulak...ni memang masalah me dari dulu lagi...kalau dah bangun subuh susah nak tidur balik on the spot..kena jaga dulu sejam dua baru boleh tidur balik....sejam dua tu kira tidur balik ke?
So dah tak boleh nak tidur balik me terus mandi siap-siap pergi hantar kete untuk dibasuh......
Me kuar awal..tapi boleh tak dah gerak tak sampai 50 pusingan kete perut me buat hal?ayooooo...dah terpaksalah parking balik naik atas then membuang kahkahkah....
So turun balik dah nak pukul 7.40 a.m....pagi sangatlah khennn??
So terus gi kat tempat basuh keretalah kan..nasib baik bukakkkk...lega sangat-sangat ye.....
Dah nak dua bulan tak basuh nih....Iolls yang pemalas lipash ni pun geli dah...rasa macam kena kepung je bila bawak kete......
Sejak dua menjak ni nak basuh Kakak Vivi nih ada je halangan cuaca kan....so Alhamdulilah dapat jugak basuh...so lega banyakkkk......






Ni petang semalam....
Tengah terpisat-pisat duoarang dengan Anim tengok TV sambil nyembang (komen yang banyak sebenarnya) tetiba Emak gorengkan pisang...wahhhhhhhhh....haruslah teruja.....terus berbunga-bunga hati memasing kihkihkih....
Ni pisang tu dah agak nak masak (tak masak lagi, tapi dah lembek bila dah kena goreng tu)...tapi Iolls suka gilerrrrrrr.....lagi-lagi bila kulit dia ni garing-garing kan.....terus makan rasa tak cukup......








Thursday, April 20, 2017

Kerang Bakar dan Ikan Bakar Lagi....

Seriously rasanya sekarang ni musim kitaorang makan yang bakar-bakar kot....
Me dengan OT memang dari awal kenal dulu makan memang ikut musim...
Mula-mula kenal dulu musim makan kat mamak saja..selera mamak habis...
Tak kiralah kedai mamak ke, ala-ala mamak ke, sampaikan janji ko ada ciri-ciri makanan mamak pun jalan...tetiap hari pun takpe kalau boleh...
Pastu tukar makan kat kedai-kedai Siam....siam sana sini dok makan...ni pun tetiap hari pun ok....
Pastu musim makan Ikan Bakar pulak.....ni punnn......kedai mana yang ada ikan bakar kitaorang belasah je....janji bakar...memang kalau boleh selagi tak habis ikan orang tu kot hahaha
Ni sekarang ni me rasa Mijon pun dah berjangkit sama ni dah rasanya hahahaha......






Ok..ni kejadian sebelum Jumaat yang Mijon masakkan me Ikan Bakar dengan Kerang Bakar tu ye....hehehe..
Mula-mula petang tu karok...sekarang ni tengah ada offer kat Loudspeaker untuk ladies...RM3.80 (member)/RM5.80 (non-member) untuk 3 jam...ni check-in dari pukul 3 sampai 6 petang hari Isnin sampai Khamis ye....kalau korang masuk pukul 6 petang, limit dia sampai pukul 8 malam...pastu dapat air free-flows....ha kau kau kau..sapa nak bagi??
So lepas karok tu break kejab sambil dok fikir-fikir nak makan kat manalah kan...?
Iolls sajalah suggest kat Mijon, jomlah me bawak kat Subang Bestari....dia kata jauhhh...eh eh eh...takpe-takpe, tak jauh sangat laaa........jauh lagi Bagan Lalang dengan Melaka kan?kikiki....lagipun sajalah 
nak bagi Mijon try kan.....
Time kitaorang sampai ni hujan lebat sangat-sangat okeh....seriau je Iolls....
Awal je lagi masa kitaorang sampai nih...tapi sebab hujan jadi stuck kejab...
Pastu disebabkan hujan so seats yang kat luar tu dah takleh guna..so semua stuck dalam kedai je...






Kerang Bakar..hehehe...
Sedap nih....I loikeee!....
Cuma kalini sambal dia letak sikit tak macam haritu.....
Ni Mijon kata sepingan macam gini RM7....
Ooo..bila tengok yang haritu Iolls gi dengan OT tu banyak sikit kan..padanlah katanya RM13 ke apa camtu...
Ni just nice kalau makan duaorang nih....
Nampak tak isi dia penuh?pandai kan dia masak?just nice je..isi tak kecut......







Tu diaaa.....
Ni Iolls bagi Mijon yang buat pilihan.....Iolls ni senang jek...ko order apapun me makan..cuma jangan pelik-pelik sangat la kan.....






Parkinson kejab...
Alahai..gegar pulak gambar.......








Mijon order Ikan Pari dengan Ikan Kembung....
Ikan Kembung tu gemuk...so i loikeee.....
Air pulak kitaorang order ais kosong jek..jimatt hehehehe...
Nak makan sedap-sedap kan..so air tak perlu nak sedap sangat la ye......padahal nak jimat kahkahkah.....
Ni makan time hujan sejuk-sejuk kan...sedapnyaaaa....
Cuma kuah asam haritu fail...siap dah berbuih-buih dah oiiii.......
Ni semua kitaorang kena just RM31.50 sahaja....puas hati makan...alhamdullilah......









Tuesday, April 18, 2017

Gambar Tertinggal Lagik....

Hola semua!!
Harini me puasa...ganti puasa la pun hehe...
Tinggal lagi 2 hari..harap-harapnya berjayalah harini dan esok ye....mudah-mudahan....
Ni me share pic mana-mana yang tertinggal lagi ye...
Apapaun selamat menjamu mata eh........





Ni makan kat QBistro, Tesco Mutiara Damansara....barulah me ingat nama dia hahaha...
Ni pic dah lama dah tau tau tau.....jangan ingat semalam ke kelmarin ke..memanglah tak....lamaaa sangat dah nih....
Masa ni still musim mamak lagi, so bila kitaorng ni lapar nasik memang ginilah kaedahnya...semangat nak makan kat mamak tu meluap-luap gittew haha...
Me pulak kalau dah namapun lapar nasik sangat-sangat tu (kiranya rasa macam dah lama sangattttlah tak makan nasik tu, padahal??) me memang tak ingat apadah la kan...memang tak payah tanya pun dengan confirmnya me nak makan nasi kandarrrr......
Tengok nasik Iolls selambak hehehe...OT punya dia tak mintak tambah..Iolls jangan...tamak sokmo....
Masing-masing sebenarnya kuat makan nasik, lauk tak seberapa....me perasan kalau time makan nasik tu selalunya dua-dua pun jenis lupa nak makan lauk...lagi-lagi kalau dapat kuah yang jenis marbeles tu kan...nanti tengok-tengok nasik dah habis dah tapi lauk still berlambak lagi, pastu confirmlah jadik menambah nasik jadiknya....
Ni kitaorng just amik lauk Ayam Goreng tu seketul...pastu order jugak Telur Dadar..tapi Telur Dadar tu lambatnya.....dah nak separuh makan barulah sampai ayoyooo.....
Iolls kan lagi satu, suka kalau gi mamak kuah dia tu ada kentang...memang seketul dua ketul me mintak okeh....baru puas hati makan tu.....
Tu "sampah sarap" banyak kan..??bukannya me makan...ni mamak tu yang amikkan kuah...so tu yang sakan penuh semua benda dia letak tu..kalau me dapat kentang dengan kuah macam-macam tu je dah..sebab tau membazir nanti amik tomatola apalah tapi tak makan..........








Ni pic yang ni me dah tempek ke belum ni?aduii lupa...
Kalau terdua kali tempek tu harap diampun yek...lupa sangat....
Ni breakfast dengan Anim...kat Rasyid la pun....
Nasi Lemak dia mahal okeh...ni kalau pinggan Anim tu RM2.60....pinggan me pulak RM3.20 tak silap....
Pantangnya amik lebih mesti dia charged lebih..tapi kalau amik kurang (kadang-kadang Anim amik half je dari yang dia amik nih) takde pulak dia nak charged kurang....tah apa-apa....yang lebih tu patutlah nak charged pun..tapi yang kurang tu napa ko charged macam biasa??jawab..jawab??








View tepi laut kat Lukut...santek kan...?
Ni pic me gi PD aritu..ala yang sebelum me makan kat Bagan Lalang tu kan kitaorang "stuck" kat Lukut tu kan...yang tetiba je masing-masing berhenti pastu pacak pancing memasing tu..ha ni lah dia...........
Kat Lukut je tau...specific nama tempat tak tau hahaha......












Ni nak balik dah masa nih...
Kecoh kejab sebab Apy dapat pancing Belangkas.....
Ni bukan kata semuaorang...dengan Iolls-iolls sekali pun kepoh hahahaha.......
Selalu tengok dalam tv kan...tapi kalini dapat tengok live...mau tak kepoh jadinya......
Ni kitaorang otw balik dari PD nak ke Bagan Lalang tu konvoi 5 buah kereta...
Tapi diaorang ni sengal-sengal semuanya...jenis bergerak tu nak serentak je jalan sederet semua..kalau tertinggal ke apa mesti semua berhenti tunggu....eh bukan sengal sebab tu, tapi perangai masing-masing sengal....
Tapi sukaaa sebab bebudak jenis well-behaved okeh...elok je ikut makbapak berhenti mancing....persatuan isteri-isteri diaorang pun bagus....elok lepak-lepak leklekwatlekwatpis laki memasing tetiba pacak pancing tak bagi hint hihihi..kenalah Iolls pun belajar jadi gitu kot kan?...nasib baik me okeh jek...(harap maklom....makcik ko ni cerewet kan...bukan jenis back to nature sangat hehehe)....










View lagik...cantik okeh....
Sebab gerak nak dekat pukul 7 camtu kan so dapatlah tengok view macam nih....
Tu orang depan tu pancing dia hebat-hebat okeh..takuit Iolls tengok hahaha.....
Tapi bagus kat sini, nak pukul 7 tu semuaorang gerak balik.....










Ha yang ni minggu lepas....selain dari gila ikan bakar kerjanya makan Naan Cheese jek hihi....
Ni kat Bidayah punya...kureng...menang banyak Rasyid...
Rasyid punya besar...gebuu..pastu tah kenapa Rasyid punya cheese macam letak banyak je, padahal sekeping Cheddar Cheese tu jek pun....
Tapi kat Bidayah ni kuah cutney dia sedapnyaa haiiii...sukaaaa......bukan yang hijau ni tau..ada kena mintak kuah tu..warna dia coklat-coklat..tengok huduh tapi rasanya sedappp....
Kat Bidayah ni kuah Dhal dengan kuah Kari dia tak payah cakap..sedap sangat dah....tapi tak sangka kuah coklat dia tu pun sedap....OT pun kemain berlawan-lawan cicah dengan me okeh...padahal awal-awal tu jual mahal konon taknak rasa hehe.......











Kalau gambar nasi lemak ni maknanya lama giler dah gambar ni okeh hahaha...mungkin gambar bulan dua dulu kot nih....
Sebab me rasa macam lama gilerrrrr tak makan nasi lemak lauk Rendang Ayam nih....
Aduhh....harus next week carik nih.....
Korang tau tak Rendang kalau dimakan dengan Kacang Goreng adalah sedap ya amat??percayalah sedap okeh.....







Kentang Sira Sambal....
Ni me beli kat Petronas...ada je jual kalau korang nak carik....
Harga tak salah RM11 plus-plus camtu sebekas.....
Ni kalau me beli me tak makan dengan nasik...tapi me makan ratah camtu je.....
Nanti kalau sambil-sambil buat kerja tu me pun doklah krup krap krup krap ngunyah....
Pastu kunyah kentang ni kena hati-hati, silap-silap haribulan kalau tak sedar diri confirm tau-tau habis sebekas hahaha......tapi betul pun tau...tulah selalunya me makan tu ala-ala perhati-perhati jugak bekas tu...bukan apa, tak percaya kat diri sendirik okeh....kalau ikut mulut me nih mau sebekas tu cepat je gone....









Ni tak ingat me beli kat Petronas ke kat mamak LineClear kat Ampang Point tu ke?...
Dah lama kan, memang tak ingat..lagipun dia bungkus sepesen jek gini...
Rasa dua-dua pulak lain-lain...tapi sedap je dua-duanya...I loike jek.....
Pastu selalunya kalau me beli nasi lemak macam gini me beli dua bungkus terus...satu buat makan pagi, satu lagi makan tengah hari...dah tak payah pening-pening kepala nak fikir nak makan apa dah kan....senang hidup.....jimat pun jimat kenyang pun kenyang kan hehehe......









Nasi Lemak lauk Rendang Ayam lagik.....
Jangan serem sebab minyak berlenangan tu ye.....
Kalau dah rendang tak berminyak bukan rendang namanya....
Ni tengok ni memang confirmlah minggu depan me carik...confirmm...dah dua kali cakap kan nak carik?hihi........







Ni me dah tayang belum?
Belum kot kan...??
Ni pun dah lama dah nih tau.....
Ni citernya petang tu lapar...pastu OT suggest jom kita gi makan kat Teh Tarik Ganja (kat Subang Perdana nun la).....dia cakap ada bukak lagi tu.....
Ingatkan nak gi makan Nasi Lemak marbeles...sekali sampai-sampai katanya "Ayang nak makan meggi tak?...diaorang ada jual meggi jek tu..."...laaaaa....
Mula-mula me macam nak jual mahal sebab ek ele meggi??..tapi tak boleh okehhhhh...tengok semua meja pun sedap sangat tengah pekena meggi hahahaha...terus order jugak....so makanlah meggi petang-petang tu....
Macam takde kerja kan?padahal boleh je makan meggi kat rumah.......
Tapi hebat jugak mamak tu buat....dia buat guna meggi sebungkus tu jek....tapi bila dapat ha kauuu penuh sepinggan rak.....
Meggi ni dia masak sebijik sebijon macam kat rumah okeh....takde letak apa-apa semata-mata telur tu je...
Pastu dia masak kan memang sebungkus-sebungkus jek..so fair and square..takde kata sorang terlebih sorang terkurang kalau order untuk duaorang...sama rata jek.....








Ni Anim belanja kitaorang...
Chicken Lasagna ke Beef?eh tak ingat la hahaha...teruk betul kan....
Anim cakap sebekas ni RM11 rasanya....
Ni dia beli kat foodcourt KLCC....
Anim memang sejak habis exam SPM dia dah kerja kat Suria KLCC tu..
Ni Anim pernah makan sebelum-sebelum nih, pastu katanya sedap...tu yang dia tapaukan tu....
Petang tu me makan ni sesudu jek....pastu tah kenapa me tak makan...rasanya me gi mandi ke apatah..tak ingat......pastu Anim simpankan kat dalam peti ais..sekali dah 3 hari baru teringat...adoilaaaa..rugi betull...dahlah sedap...pastu tak kedekut...
Tu white gravy dia tu siap ada daging tau kat bawah dia tu...
Yang Lasagna sheets tu memang dah dilayerkan dengan daging jugak...so memang berbaloi RM11 tu kan?
Tapi tulah....Emak kata dah ditong sampahkan sebab tengok dua hari takde sapa-sapa makan.....huhuhuuuu
Sakit betul jiwa okeh...napalah boleh lupa????membazirrr!








Ni tengah hari bila tah....
Kuar makan kejab dengan OT..nak cepat so nampak kat tepi Subang Perdana tu ada lori jual Mee Kari, so berhenti then nak trylah...
Amik ko..me kari ke me minyak nih?hahaha...
Rasa tu dah betul dah....cuma lagi sekali kari tak panas..suam-suam tak berapa suam hahaha...cuma minyak tu janganle hidang gitu...serem makcik nak......









Okeh..ni teringin nak makan satey yang proper....
Tapi tak dapat....
Proper means yang gemuk-gemuk macam me nih ha hehehehe....
Tapi OT bawak kat foodcourt Subang Perdana tu jek.....
Yang entri sebelum ni hampun salah...tu makan satey kat Gulam Mee.....
Ni baru betul makan kat foodcourt Subang Perdana hehe.....







Iolls is frust sebab tak dapat makan kat Samuri...so order jugak Nasi Goreng Ikan Masin kikiki....
Satey Daging dia ni marbeles....ayam dia rasa kunyit terlebih.....tapi macam me cakap....kuah dia sedap....tak cukup okeh.....
Ok...bila tengok ni serius teringin nak makan yang Wahid Satey punya...aduhhhhh









Monday, April 17, 2017

Ikan Bakar Sambal Chef Mijon...

Iolls kan kalau hari Jumaat adalah hari terisau terlebih..lagi-lagi kalau kena balik rumah awal...
Awal means balik on time lepas balik kerja....
Sebabnya taulah hari Jumaat adalah hari kereta banyak dari hari-hari yang lain....so kalau balik awal maknanya mengundang sangat okeh....sakit jiwa habis minyak menunggu dalam jem tuh......
Jumaat lepas..kebetulan pulak dahlah hari Jumaat pastu petang tu dah ada ciri-ciri nak hujan...huwaaa....
OT dahlah takde nih....Iolls sekarang nih dah sebatang kara balik semula tau...
Time kerja OT dah tak "sedondon" dengan me dah....huwaa lagi sekali....
So nak taknak kena carik Mijon...sian Mijon jadik mangsa...eh....kikiki....
So petang tu try test call Mijon....sebabnya semalamnya tu dia ada cakap nak ajak me harini ke Pasar Malam..so jadi ke idak?tak jadi nak taknak Iolls kena redah jugaklah balik ke rumah......
Nak dijadikan cerita....Mijon cakap jadi gi Pasar Malam..tapi gi pasar malam jelah..lepas tu kena balik rumah...dia takleh keluar lama-lama...alaaaa....
Tapiiii..katanya mehlah ikut aku balik rumah...nanti aku masakkan ko Ikan Bakar....aittttt???!






Dipendekkan cerita....
So me dah pun berada di rumah Mijon hahahaha....teruk kan?dengar Ikan Bakar lajukkk je kan...?
Ni me ingatkan balik je pasar malam macam nak balik je rumah terus...tapi tak sampai hati pulak...orang dah beria-ria ajak...dahlah ajak makan kan...rugilah menolak rezeki.....
Ni me beli Mangga Muda.....dah jadi tabiat kalau gi Pasar Malam ni lah yang me carik pun..benda lain tu me buat-buat pejam-pejam mata je okeh....napsu je semua tu..padahal takut kang duit habis hahahaha....
Ni sambil tunggu Mijon masak, sambil tu me makan mangga cicah...sedap oiiii.....






Mijon dia nak bagi me diam dia gula-gulakan me dengan kicap cicah nih...adusss..merecik airliur Iolls okeh....
Ni dia gi picit-picitnya cili padi tu...memang sedap pedas berapi la jadinya....ni terus balik rumah pun buat style gini kikikih....
Ni tengok ni pun dah menjejes air liur..adoilaaaa....








Jengjengjeng....!!...
Sedap ke tidak?kikikiki...
Ni Mijon buat jenis sira sambal tu....
Serius...sangat-sangat-sangat sedap okeh....
Sedap ya amat!!alhamdulillah...nikmat Allah bagi......





Kuah Asam pun ada...sedap jugak.....hehehe....




Kuah kicap pun hado...siap hidang dalam lesung lagik hahahaha...ni pun sedapppp haiiii....







Me ulang tayang lagik sekali ye...hehehehe...







Ni pulak sampai...ewahhh...sampai gitthew..macam kat kedai kan?siap tunggu makanan sampai hahahaha....
Ni korang jangan tanya ye...lagilah marbeles.....
Tang yang hangit-hangit tu sedap nak matikkk...gitulah punya nak cakap sedap tu......






Aduhhh....
Ni me siap tapau sambal sira tu lagik...kuah asam dengan kuah kicap pun tapau...muka tak malu kan?hahahaha...
Sedap ni okeh....rasa macam nak lagi dan lagi dan lagi.....
Ni me makan kenyang Alhamdullilah....
Mijon...TQVM okeh...nanti boleh tak buatkan sambal tu?nak buat stok bulan puasa nanti hihihih........







Friday, April 14, 2017

Pari Bakar dan Pak John Steamboat....

Me rasa kan, bulan ni bulan giler makan Ikan Bakar kot hehehe....
Boleh kata setiap petang/malam memang carik Ikan Bakar....
Iolls ni ko jangan....laju jek kalau dengar nak makan Ikan Bakar....suka sangat!tak kisahlah bakar style macamana..janji bakar...memang suka...
Ni skrg ni pulak kalau tak OT yang ajak, me pulak...kira macam dah takleh stop dah pulak..
Nak jugak makan Ikan Bakar..giler betul kan...?....
Tapi tulah, complaints macam-macam..tapi tetaplah pergi ke kedai yang sama...hahaha.....teruk kan?






Ok ni Jumaat yang lepas....
Petang tu memang me yang ajak OT makan Ikan Bakar..niat nak makan yang kat Subang Bestari, tapi OT bawak kat Subang Dua pulak...adoilaaa.....why???
Dia suka yang kat Subang Dua ni sebab katanya paste dia ni dia kata sedap..tahla..Iolls kalau ikan bakar tu Iolls sibukkan ikan dengan kuah cicah tu jek..kalau kuah cicah sedap, automatically ikan tu jadi lagi sedap gittheww....
Aritu happy sikit sebab tengok Ikan Pari tu besar...tapi RM15 je sekeping besar tu...wahhhhh...ni sebab harga pari dah turun ke apa nih??






Besar okeh...serius tak tipu....
Macam eh eh eh murah pulak harini....?
So bila tengok besar so takdelah nak amik yang lain kan....?
Pastu tengoklah tu punyala berselera OT nak makan tu.....tapiiii kannnnn......ada tapinya......







Alamakkkkk..patutlah besar...rupa-rupanya bila makan tu baru tau yang kitaorang dapat tu ikan Pari tu "hancing" okeh..adoilahhhh....
OT tu suap-suap jek "ish,  hancinglah ikan nih....siap bergas lagi Yang...."....alahaiiiii...
Tak baik laaa............kesian kitaorang....
Serius tak tipu...siap rasa ber"gas" lagi okeh..huhu first time terkena nih tau...
Tapi...kitaorang ni makanlah jugak sebab sayang duit....dan punyalah sayang makanan jugak, sampai sanggup kitaorang letak kuah cicah tu banyak-banyak nak bagi hilang "hancing" tu...huhuhuhu....
Ni me tak tipu...serius tak tipu.....salah me tak bau dulu ke?ke salah orang yang meniaga nih dapat Pari "hancing" pun dia jual jugak??silalah jawab........


→→→→→→→→→









Ni kisah hari Isnin....datim dengan Mijon pulak...
Lama dah tak datim nih okeh....
Bila ngajak keluar tu laju je masing-masing, tapi bila nak pilih nak makan apa dah pening nak makan kat mana pulak....
Pastu tau-tau dah termakan kat Pak John hehehehe....teruk kan kitaorang...??





Antara yang kitaorang amik...
Ayam yang macam satey tu sedap....dia manis-manis sedap okeh.....
Yang daging slices nih pulak Iolls meluat sebab dia potong kasar-kasar...dah sekepal-sekepal dibaginya..adoila...tak syok nak makan..nak je pinjam pisau nak tolong sliceskan bagi kecik-kecik halus lagik.....






Mijon amik ni...tapi Iolls tak reti nak makan.....









Waffle letak aiskrim...
Yang ni memang kalau kenyang macam mana pun memang kitaorang amik satu.....sedap angat nihhhh!....
Ni Mijon yang orderkan...dia gi mintak orang tu buatkan garing-garing sikit...sekali dapat memanglah garing, tapiiiiiii.....tapi inti dia sikit hahahaha...tengokk..tak memasal orang tu meluat kan....?ko mintak garing kan?meh aku bagi garing...tapi inti aku celet-celet janji kena jek hahahaha.....eh ni skrip me sendirik...
Tapi walaupun takde inti sangat...tetaplah beliau ni sedapp....geram okeh..rasa macam nak mintak je resepi....(waffle maker kat rumah tu dah bertahun tersadai tu...punyalah tak puas hati tak jumpa resepi yang best).......








Wednesday, April 12, 2017

Citer Makan Yang Tertinggal....

Belek-belek HP sekali tengok aittt banyaknya gambarrrr......
So transfer ke PC tapi simpan lagik....
Pastu bila dah ada masa lebih barulah me watermarks kan....pastu simpan lagik.....
Ni baru lah kita tempek kat sini hehehehe..rajin sangat kan....?
Memang rajin..alang-alang dah ada, meh me tempek hihi.......





Nasi Beryani....
Ni masa melawat Sept dan Emaknya......
Macam biasala kan...kalau gi sana memang cari Aliff Bistro jek...ketagihan tahap apapun tak taula.....
Ni gambar dah lama ye...tak ingat dah bila..tapi tahun ni la lagi....kalau iyapun....hahahaha
Set macam ni baru RM10.90...me rasa kalau makan nasi kandar lagi mahal okeh....mau RM11 ke atas selalunya tu.....
Ni siap dapat semua baru RM10.90..kira ok la kan....dahlah tu banyak gilerrr....
Ni pun kononnya tak habis, sekali tipuuuuu..habis lichinn hahahaha......
Tinggal sayur jelah tak tertelan...banyak sangat-sangat.....percayalah potion dia besar...me yang besar ni pun dia lagi besar eh........tak caya tengok telur rebus tu...tetiba jadi macam telur burung puyuh jek kikikki.....









Ni makan kat The Strand....
Dah tengok wayang tu laparr...nak makan kat mana malas nak berjalan...so turun bawah gi makan kat supermarket dia tu jek...
Supermarket dia ada cafe kat tepi tu...so okeylah...try makan kat situ....





Ni OT amik Nasi Beryani lauk ayam..katanya tak sedap....
Tapi iyalah kot, dia makan tak habis....
Iolls pulak malas nak makan betul-betul...so amiklan ayam Popcorn nih....
Ayam ni takde gravy sebenarnya....so me mintak kat orang tu gravy...sekali ko dia tuangnya gini adoilaaa....dah Iolls tak reti nak makan....
Gravy dia masam sikit so tak berapa kena dengan tekak jawa me ni..lagilah jadi tak habis....rasanya me makan suku je okeh...huhuhu..rogi....
Lupa pulak, ayam banyak macam ni baru RM5.9 rasanya..ke kurang lagi..kira okeylah kan...cuma Iolls la tak reti nak makan camni....adoiiii.........






Macam biasa kalau kat Bidayah sekali sekala memang makan Roti Canai Banjir....
Iolls ni senang..tak payah beria-ria nak makan Roti Telur ke apa ke...roti kosong gini pun dah marbeles sangat-sangat...lagi-lagi kalau kuah tu sedap...memang tak banyak citer dah...ngapp jek.......







Breakfast berdua....
Tekak OT gatal nak breakfast McD...so layankan jek....
Dia amik set big breakfast tu....iolls pulak amik set biasa jek.....
Lama tak makan ni okeh...sebab rasa membazir hahahaha..tapi betul pun...makan nasi lemak lagi puas hati kan...kenyang sampai petang.......eh petang tu korang...kalau me sampai pukul 3 dah pedih perut hahahaha.......





Ni dah ada gambar me tempek jelah ye....
Ni ada satu hari Ahad tu..lepas melawat anak buah OT yang baru lahir meninggal dunia (Innalillah....)....
Dah balik tu sempatlah berjalan singgah AEON Bukit Raja kejab....pastu balik tu OT ngantuk tahap kronik dah....adoilah...boleh tak bukan dia nak masuk rumah, tapi dia tidur kejab dalam kereta...leerrr...apa punya pesen le nih...??betul-betul tak tahan nak tidur sangat kot...nasib baik Iolls ni penabah orangnya...so tunggu jelah...
Tu Sara kat belakang pun melongok la tunggu Acu pesal tak reti nak kuar dari kete nih?hahaha...Akim lagi sian..half way balik dah selamat tidur tu...masing-masing penat kot...dari pagi dah keluar rumah...so dah petang jadi ngantuk sangat....






First time beli Hokkaido Baked Cheese Tart nih...Ni me beli kat AEON Bukit Raja....
Kebetulan tengah cari barang tu ternampak stall dia nih..apalagiiik..terus laju-laju cakap kat OT me nak tapau....
Geleng-geleng OT..katanya tadi kan baru lepas makan nasik...??Ayoo..ni bukan lapar nih..ni pasal teringin...
So dah dapat green lite terus Iolls laju-laju pecut gi beli........tapi rupa-rupanya OT ikut dari belakang jugak....
Laa...rajin betul....Iolls nih laju-laju sebab taknak susahkan orang lain nak kena tunggu-tunggu me (sebab bukan kitaorang je yang gi situ, gi dua kereta).........










Me beli dua ketul..tak mampu nak beli banyak-banyak oiiii....
Ni yang satu ketul  me beli yang biasa...lagi satu tu yang durian...
Yang ni kononnya nak makan kat rumah..pelawa OT amik satu dia taknak....tapi tak dapat ye...tengah otw bawak kereta tu me setelkan seketul hahahaha...sedapnya.....sukaaaa.....
Pastu yang durian tu bawak balik kat rumah..makan dengan Anim...Anim pun kata sedap jugak....dia pun lidah macam me nih...pelik-pelik sangat mana nak makan...so kalau dia boleh terima tu maknanya oklah tu......






Ni saja tempek gambar Syabeel...
Geram ni tau!!...
Ni pun obses dengan Opah jugak nih.....
Nampak je Opah laju je nak berdukung.....






Suka sangat kalau ada orang sembang dengan dia....gelak sangat!
Pastu kalau dengan me, me geram dengan dia, pastu dia geram dengan me boleh?hahahaha...
Tapi betul...kalau dengan makcik, Syabeel siap nak cekau-cekau pipi makcik okeh, siap dengan muka and tangan tu kepam-kepam sebab geram...kemain dia...ni sapa yang baby sebenarnya nih??








Ni tapau kat kantin masjid....
Mula-mula nak tapau kuih jek, tapi bila tengok ada sambal tempe, pastu ayam goreng dia pulak mengancamnya haiiii...terus me amik nasik goreng dengan lauk-lauk nih hehehe....
Tapiiii...me makan tak habis ye..sebabnya tengah makan ada orang datang.....
Ni peel me satu lagik....kalau tengah makan tetiba ada orang datang memang potong selera....tetiba je okeh....tapi kalau ko datang memang makan sama-sama dengan me tu lain....tak pun memang ko dah duduk sekali dengan me....tu takpe...
Eh taklah..susah nak terangkan hahahaha......anggaplah makcik ko ni gila!hahaha..sila abaikan......









Lama teringin nak makan Laksa...sekali gi Giant tu jumpa...apa lagi terus me order Laksa semangkuk.....
Sedap pun sedap, cuma kuah tak panas....huhuhuhu..potong betullah.....








OT lapar nasik, so dia makan nasik berlauk...
Iolls tak rasa nak makan nasik, pastu kebetulan macam me cakap, nampak pulak ada jual Laksa...so lelajulah order.....
Ni me amik yang biasa jek...ada yang special ke apatah lagi satu tu....
Iolls kalau makan Laksa tak suka ada telur rebus...suka makan macam ni jek dah cukup....
Ni me kecek suruh Emak buatkan Emak tak buat..nak buat sendiri tak taulah bilanya hahaha...tak retik.......







Rutin sebulan sekali bila dapat Gaji....
Ada yang me beli lebih bulan tu, then bulan depan beli benda lain pulak yang takde..selang seli...senang sikit nak membudget......








Me ni teringin nak makan satey...
So OT bawak me kat foodcourt kat Subang Perdana jek....
Iolls ajak gi Samuri dia taknak...huhuhu....
Ni pun nasib baik kuah dia sedap ya hamat...oklah hilang kepunan..syukur...........
Eh ni ada lagi gambar me tak tempek lagi...sikit-sikitla ye....
Ni pun dah habis merapu dah ni....tapi takpelah....dah ada gambar tu me citerkan aja....kenangan....









LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...