Search This Blog

Showing posts with label Kawan2~in~Crime. Show all posts
Showing posts with label Kawan2~in~Crime. Show all posts

Friday, May 19, 2017

Meatballs....

Citer di petang Jumaat yang lepas....
Kejab jadi kejab tak jadi nak jumpanya (ohoiii..same issue jek kan).....
Pastu Mijon kata nak gi Pasar Malam dulu...adoilaaa....meluat makcik....
Tapi meluat-meluat pun tetaplah pergi jugak hahaha...
Pastu dah pergi Pasar Malam pergi jugak segala mala mini market..sakan membeli okeh....
Mijon la...dia nak buat Nasi Ayam, so segala benda kena carik....(tu yang Iolls pun buat jugak Nasi Ayam Sabtunya tu..dengki kan hihi).....
Dah beli barang hantar barang-barang ke rumah dia kejab, then dah pening nak carik makan......
Iolls teringin nak makan meatballs oiiiiii....Mijon pulak taknak..katanya tak kenyang..oh myyyy.....





Tapi akhirnya ke sini jugak hahahaha......dasar takde duit tapi nak jugak makan yang sedap-sedap....sorry Mijon hihi.....
Masing-masing makan nak makan, tapau pun nak tapau....








Nilah tukang bayarkannya ha...dah tukang bayar so silalah beratur depan.....
Masa kitaorang pergin nih orangnya nampak agak ramai tapi still boleh beratur gi beli makan dulu then baru cari seats....So agak lega jugaklah kan......?
Lupa pulak, IKANO tutup rasanya...sebab memang tak boleh masuk dah....ni kitaorang masuk pun ikut entrance IKEA betul-betul..selalunya kitaorang masuk ikut IKANO...









Yang terutama haruslah meatballs nih kan hihihi...ko punya pasal la makcik sanggup paksa teacher gi situ tauuuu eh....
Mula-mula me suruh Mijon amik 10 ketul je sudah (kononnya cukuplah tu kan?)...tapi last minit Mijon tukar order 15 ketul pulak....pastu yang kelakar tu adik staff tu siap cakap nanti tak cukup....amboiiii....tau-tau je ye dia hahaha...
Ni me mintak 3 kali tambah kuah ye....tu pun tak banyak sangat dia bagi....niat mintak kuah lebih sebab nak buat cicah dengan benda-benda lain okeh.....tu yang mintak lebih (ni dah kenapa beria-ria terangkan kat sini nih haha).......







Berbayang-bayang pulak dah...
Ni kan tengah beratur tu ternampak pulak ada fish and chips ni haruslah laju nak....
Kitaorang beli satu pinggan jek....
Masa beli tu Iolls tak perasan ikan tu ada sekeping jek...tapi Mijon cakap dalam gambar pun memang sekeping jek...ait??dulu dua keping gemuk okeh.....ni dah kenapa sekeping jek?pastu harga sama ke lain dari yang dua keping tu tak pastilah pulak......
Ni kulit dia kureng sikit..tapi isi dia memang ikan betul...so oklah..cuma tak puas hati napa jadi sekeping jek pulak....








Kitaorang makan share share je nih....so tak beli sepinggan sorang....just beli apa yang teringin nak makan jek....
Tu ada dua ketul kepak ayam...kek almond tu....pastu mushroom sup.....pastu tapau meatballs sikit untuk rumah memasing.....
Bekas tu don't worry...sebelum ni kena bawak bekal sendirik kan, tapi sekarang ni tak payah...diaorang dah siap letak kat tepi tu jek...so kalau nak tapau just amik bekas (ada dua saiz), kang mintaklah diorang isi apa yang korang nak...kat kaunter kang dia kira semua (harga bekas lain ye..kecik RM2.30, yang besar tu RM3.00)...dah bayar tu dia akan bagikan penutup.....
Ni kan dah makan ni macam tak cukup pula okeh...rasa macam nak gi makan lagi boleh?minggu depan dah gaji ni bolehlah repeat hehe...jom!








Tuesday, May 16, 2017

Sedapnya haiii....


Selamat Hari Guru Teacher Mijonn!!...
Selamat Hari Guru jugak untuk Miss Aliaa...(Mother Miss Alia, Prof. Dr. Notts pun "guru" jugak kan...?...Selamat Hari Guru Prof. Dr. Notts...!)....dan jugak Selamat Hari Guru untuk guru-guru yang me kenali.....




Kisahnya...ni dipetang/malam Khamis dua minggu lepas nih....
Dah lama tak datim dengan Mijon kan...?
So petang tu dari plan kejab jadi, kejab nak cancel, pastu plan jadi balik pastu kejab kang nak ke situ, kejab kang nak ke sini, last datim dengan Mijon kat Tesco Mutiara Damansara je hahaha.......budget takde okeh..so tak boleh nak over sangat kahkahkah....tau jelah kalau duaorang ni berjumpa...nak makan yang sedap-sedap banyak-banyak je....tu semua kos hokeyyy..... 
Ni pun sebab dah pening sangat so ke foodcourt Tesco je habis citer kikiki.....habis citer apa, tak tau masa bawak kete tu kejab stereng ke kiri kejab ke kanan sebab on the way tu confused nak makan apa, nyariiisss sangat-sangat nak ke Pak John wokehhhh.....









Niat utama nak ke foodcourt Tesco Mutiara Damansara tu adalah sebab ini ye....
Sizzling Yee Mee Chicken Mushroom....
Sedappppppp sangatttttt.....
Tetiap kali pergi makan ni memang tak pernahlah mengecewakan anak tekak Iolls okeh....








Semangat dua-duanya makan okeh....me ni sambil menyembang sambil geleng-geleng kepala dalam hati okeh hahahaha...sedapppp...
Kuah dia pekat, secukup rasa sangat-sangat (kalah Giant Seksyen 13, Shah Alam dah ni)....
Me makan ni memang tak suka letak telur okeh sebab nak menikmati kuah tu seadaanya...huwaaa tengok ni ngences sendirik okehhhh.........








Mijon kan dia tamak tau....kemain siap order set nasi dengan Pari dan Sotong Bakar nih, pastu tak makan, pastu tertinggal dalam kereta me...adoilaaaaaaa....
Iolls pun nyaris nak tamak okeh....niat lepas makan Yee Mee tu nak amik Yong Tau Foo pulak...tapi perut dah ketat hahahaha....kalau tak memang me beli.....
Dah sudah...tengok gambar-gambar ni terliur la pulak.....adoilaaaaa....nak kena gi sana lagi ke camne nih?Mijonnnnnnnn helpppppppp!!.....










Thursday, May 11, 2017

Ke TESCO Ampang.....

Ni minggu gaji bulan 4 haritu....
Hari me gaji je patutnya petang balik kerja tu kitaorang ke Giant KD kan....tapi mulai bulan April ni dah tak berapa nak boleh...sebab OT dah kerja kat Ampang..pastu timing dia bukan officehour dah....kiranya macam susah sikitlah kalau nak gi petang-petang balik kerja macam biasa tu....
So lepas-lepas ni memang kena tukar ke TESCO Ampang pulak la rasanya..sebab tu je yang senang.......
Ni bulan 4 haritu pulak me gaji hari Khamis...so kenalah tunggu weekend....Sabtu tu OT kata dia turun Ampang awal sikit then bolehlah dia temankan Iolls gi beli groceries...lepas tu dia boleh gi kerja terus....oo ok....Iolls ikutkan jek...ada orang nak temankan kan...haruslah laju je hehe........









Hai stalkers ~lambai-lambai tangan~....eh hahahahaha.....
Ni bagus jugak OT temankan sebab ada benda-benda yang Iolls tak larat nak angkat..contohnya air mineral tu........
Dulu me sanggupla beli sikit-sikit je sebab tak larat nak mengangkut sekotak macam tu....pastu ada OT barulah me beli sekotak terus....tu pun kalau dia tak dapat tolong hantarkan kat ofis me, me angkut sikit-sikit dua tiga empat botol setiap kali nak pakai dari bonet kereta...
Kiranya kalau OT tak dapat nak tolong tu memang berangkutlah sekotak air tu jalan merata-rata hahaha.......
Memang kena beli air mineral sebab kat ofis Iolls ni takde air untuk minum, so kalau nak minum kenalah beli sendirik..tu yang jadi kena beli sokmo tu........
Me kan suka jugak bila OT boleh temankan sebab OT yang akan tolakkan troli tu hehehe..jadi mem besar okeh....padanlah badan pun beso kan....?haha
Kalini beli pun tak lama...sejam lebih setel semua...laju jek hehehe......tak boleh nak santai-santai sangat sebab OT nak gi kerja......










Ni kan dah setel membeli tu boleh tak OT suruh Iolls pakai sunglasses dia?adoilaaa.....
Ko dah kenapa Abang?
Dia takpelah koya retis masuk hypermarket pun pakai sunglasses...Iolls ni kejadahnya nak pakai cermin mata hitam dalam bangunan nih???
Ni ampunkan makcik ko ye...dah tak memasal kena paksarela amik gambar depan Pizza Hut macamni hahahaha....betul okeh...OT yang paksa makcik amik gambar....makcik tak bersalah nak.....
Ni kan sesiapa yang lalu lalang nih mesti kecam makcik dengan pakcik nih kan.....harussss.....mana taknya depan-depan jalan ni ha dok bergambonya haaaa......
Tu mulut me potpetpotpet kan?...mana tak potpetpotpet kalau mengambik gambar tu lama sangat....me senyum nak dekat 5 minit tapi tak siap-siap..dah kenapa?haha........









Sebab gambar tak ok, so tukar posisi amik kat sini pulak.......segan nak matikkk..tapi tadah je muka kahkahkah.....sabar jelah.....
Mula-mula suruh me try kan?pastu kena paksa pakai pulak dah....hallo...Iolls ni rabun...kalau pakai ni mana nak nampak....??
Tu bekas air tu kemain kitaorang okeh...orang lain masuk Tesco mana ada dapat beli air macam gini kan?...tapi kitaorang siap dapat pastu free lagik hahahaha....
Ni OT la dok cari Nescafe 3-in-1 dia tu...sekali elok kat situ ada kaunter orang promo Nescafe tu....tah apa tah dia dok tanya-tanya lengchai tu tau-tau sekali datang kat me dia dah pegang Ice Latte gittu...siap berwhipped cream lagi okeh....
Rupa-rupanya orang tu bagi....orang lain dapat yang panas jek..dia siap dapat yang shake....me pulak kalau dah camtu apalagi..terus suruh dia mintakkan untuk me pulaklah kan hahahaha.....









Silalah gelakkan...
Ni kan me sebenarnya tak nampak apapun....nampak HP tu sua kat muka je...muka me macamana haram tak nampak....tapi nasib baik okehlah kan hahahaha....
Sibuk sangatlah dok suruh makcik pakai spek mata itam...tah apa-apa......
Balik tu pulak ingatkan me nakla tapau Nasi Kandar kat mamak tepi tu....sekali OT dengki okeh..katanya mana ada bukak lagi..orang tu tak jual lagi....eh eleeeee..dia ingat kita baru haritu je ke gi situ??
Sakit betul jiwa...dengki letteww......tapi takpe...next day tu lepas beli kek tu me dapat jugak tapau sebungkus makan dengan Anim...alhamdullilah hehehehe.......









Friday, May 05, 2017

Happy Birthday Abang...!

Birthday OT jatuh pada 1 Mei setiap tahun...
Untung sebab satu dunia cuti am kan..
Tapi bagi me pulak macam rugi pun ada hahahaha..
Nak selebret orang semua lari cuti kan..lagi-lagi sejak me kenal ni dah dua kali cuti jatuh sederet jadi long-weekend kan...?




Gigih makcik balut sendirik hadiah hahaha....
Me kan kalau bagi hadiah suka bagi benda-benda yang boleh dipakai....tapi satu masalahnya nanti, suka ke tak dengan apa yang me pilih tu??
Tang tu paling me serabut....nanti startla berbelah bagi...pastu startla me tunggu je nak kecik hati kalau-kalau orang tu tak suka hahahaha....teruk kan perangai...??
Ni pembalut ni me beli masa gi Hero tu.....
Nak cari paperbag takde pulak yang cantik (bagi mata me la)...so terpaksa jugaklah cari wrapper.....
Tapi tulah....takde pembalut yang sesuai okeh...semua yang ada tu pakat-pakat gambar princesses je semua la pulak...nasib baikla ada satu je yang takde gambar princes hahahaha....so me amik jelah yang tu....
Bolehla kan dari takde..nak kuar cari kat tempat lain dah tak larat....gi Hero yang sepusing dua roda kereta tu pun berpeluh-peluh makcik dalam ekon...kalau gi cari tempat lain lencun la jawabnya.........
Masalah masa nak bungkus pulak, bila benda yang nak bagi tu tak berkotak so susah jugaklah nak membentuknya....
So dok lipat punya lipat tau-tau jadik hahahaha..legaaa tau.......siap berkipas lagik okeh hahaha...macamana tah tetiba boleh jadik gini kikikih.....







Happy birthday to you!
Dah ke berapa tahun tu?hihihihi......
Tiup lilin dan potong kek pun atas motor je okeh sebab dah malam sangat....
Ni pun elok nak bagi kek sekali dah midnite...terus nyanyi then potong kek....cantik sangat timing tu...tak payah tunggu esok, malam tu jumpa terus officially umur baru cea cea cea haha......
Ni nak bagi kek dengan hadiah ni drama jugaklah mula-mula....
Me suruh OT singgah kejab (sebab awal-awal lagi katanya 1hb dia banyak hal nak setelkan, so tak dapat nak jumpa)....so nak bagilah malam tu jugak kiranya..in-advance gitu....
Tapi malam tu katanya dia kata taknak..tak dapatlah...sorry tak larat sangat-sangat...sebab penat sangat-sangat....nak balik terus...jangan kecik hati blablabla....adoilaaa.....orang baru nak surprise laaaa.....
Pastu sebab dah sakit hati me bocorkan jelah rahsia yang me belikan dia kek...pastu barulah terus laju dia kata, dia nak singgah....sabar jelah huhuhu.....
Iolls dah hangin dah masa tu...rasa macam nak telangkupkan je kek tu dalam mulut hahaha...
Tapi memang nampak sangat OT penat...berpeluh-peluh berminyak-minyak muka...ala..kesiannya.....
Tapi Alhamdullilah....OT happy sangat-sangat...
Bila birthday tak berapa boy happy haruslah makcik pun happy kan....








Kek comel jek....
Ingatkan nak beli besar sikit (iyalah bolehlah OT makan ramai-ramai kat rumah dia nanti...)...tapi bila fikir-fikir balik camnelah dia nak mengangkut naik motor nanti nih....so teruslah Iolls down-sizedkan kek tu hehehehe..jimat duit makcik hahahaha....
Tu pun boleh tak, dah potong katanya bawakla naik atas, makan dengan Anim dengan Emak...haaaaaa..ni yang nak kena nih.....orang belikan penat-penat nih tau eh termengungkit.......
Taklah..katapun kek besday boy...so bawaklah balik....orang punyala berfikir-fikir sampai belikan kecik je supaya senang nak bawak balik....





Apapun Selamat Hari Jadi Abang....
Semoga dipanjangkan lagi umur...
Dimurahkan lagi rezeki (cepat sikit kita boleh JV hehehe).....
Semoga semoga semua yang baik-baiklah...amin......







Tuesday, April 25, 2017

Alahaiii.....


Silalah jangan meluat okeh haha....
Taktaulah napa tah, tapi dah memang kebetulan musim ni musim kitaorang makan Ikan Bakar sangat-sangat....
Ni boleh dikatakan kalau makan kat kedai dah tentulah makan Ikan Bakar...pastu kat rumah pun berjangkit sama okeh...tekak masing-masing dah berjangkit-jangkit weih..........
So kalau entri tu dah confirm ada jelah citer pasal Ikan Bakar je tau...so janganla marah or bosan...tapi kalau bosan jugak tau kan nak buat apa?kahkahkahkah...........
Ok...ni di hari Isnin yang lepas.....OT cuti..so petang-petang tu kita jumpa..yeayyyy..eh.......
Ni disebabkan hari Isnin so kedai yang selalu tu tutup..nak taknak repeat kat kedai di area Subang Bestari lagi ...(Kalau ikutkan ulang-alik makan pun kat kedai dua tulah pun...manalah laginya nak dapatkan Ikan Bakar?)...
Tu OT order jus Epal....me macam biasa ais kosong je dah.....jimat khen hahaha....






Order sekeping Ikan Pari je sudah....
Cukuplah tu...macam me cakap, kitaorang ni makan nasik tu banyak dari lauk....kang lauk buat ratah-ratah je...tu pun kalau laratla...selalunya tak larat...so apa-apa memang kita amik lauk secukupnya je sudah......jangan membazir kata orang......







Pari Bakar sekeping ni RM19...okehlah kot sebab panjang and besar.....isi pun banyak jugak nih....
Cuma Iolls tak puas hati apasal pulak dia potong gini?larik selera Iolls eh.....
Dah-dah...makcik ko nih memang gini..itu ini tak kena..tapi makan tetap makan kahkahkah....








Ni hari Sabtu....eh jauhnya skip citer??
Taklah..kang hari Selasa tu me puasa...pastu hari Selasa sampai Jumaat me tak singgah mana-mana makan pun....kiranya lepas kerja terus balik rumah terus gittheew...
Cuma Jumaat petang tu balik awal sebab kumpul 4 beradik gi belikan cermin mata untuk Anim......
So takdelah citer makan-makan sangat kan....





Ok..ni Nutella Tart......
Atie order kat colleague dia...
Sedap jugak nih...Iolls suka cawan dia nih...sedap macam biskut raya hahahaha.....
Yang atas tu cream cheese rasanya...tapi tak berapa rasa cheese....bawah dia pulak sebenarnya ada coklat Nutella tu....so just nicelah rasanya.....Iolls sukaaaaa.....
Suka jenis yang lite-lite gini..makan pun tak berapa muak sangat......






Ni malam tu...Emak belanja kebab hehehe.......
Kebetulan Emak nak pergi Jalan TAR petang tu so Iolls telah mengecek Emak supaya membelikan Iolls Kebab hehehehe...
Tapi Iolls mintak yang wrap tu..alaaa  yang pakai kulit wrap Arab tu ha....sebab kalau macam atas ni serius meluat haahahaha....tapi kalau isi dia bukan isi daging kisar takpe.....
Macam yang atas ni dia memang isi ayam...so Iolls sukaa...pastu dia guna pita wholemeal..so sedapla kan....terus dari meluat tu habis sekeping makan sesorang hahahaha.....
TQ Emak!!.......






Ni pagi-pagi semalam.....
Pagi-pagi bangun awal sebab ikut set jam untuk gi kerja....
Nak tidur balik tah pesal tak boleh pulak...ni memang masalah me dari dulu lagi...kalau dah bangun subuh susah nak tidur balik on the spot..kena jaga dulu sejam dua baru boleh tidur balik....sejam dua tu kira tidur balik ke?
So dah tak boleh nak tidur balik me terus mandi siap-siap pergi hantar kete untuk dibasuh......
Me kuar awal..tapi boleh tak dah gerak tak sampai 50 pusingan kete perut me buat hal?ayooooo...dah terpaksalah parking balik naik atas then membuang kahkahkah....
So turun balik dah nak pukul 7.40 a.m....pagi sangatlah khennn??
So terus gi kat tempat basuh keretalah kan..nasib baik bukakkkk...lega sangat-sangat ye.....
Dah nak dua bulan tak basuh nih....Iolls yang pemalas lipash ni pun geli dah...rasa macam kena kepung je bila bawak kete......
Sejak dua menjak ni nak basuh Kakak Vivi nih ada je halangan cuaca kan....so Alhamdulilah dapat jugak basuh...so lega banyakkkk......






Ni petang semalam....
Tengah terpisat-pisat duoarang dengan Anim tengok TV sambil nyembang (komen yang banyak sebenarnya) tetiba Emak gorengkan pisang...wahhhhhhhhh....haruslah teruja.....terus berbunga-bunga hati memasing kihkihkih....
Ni pisang tu dah agak nak masak (tak masak lagi, tapi dah lembek bila dah kena goreng tu)...tapi Iolls suka gilerrrrrrr.....lagi-lagi bila kulit dia ni garing-garing kan.....terus makan rasa tak cukup......








Thursday, April 20, 2017

Kerang Bakar dan Ikan Bakar Lagi....

Seriously rasanya sekarang ni musim kitaorang makan yang bakar-bakar kot....
Me dengan OT memang dari awal kenal dulu makan memang ikut musim...
Mula-mula kenal dulu musim makan kat mamak saja..selera mamak habis...
Tak kiralah kedai mamak ke, ala-ala mamak ke, sampaikan janji ko ada ciri-ciri makanan mamak pun jalan...tetiap hari pun takpe kalau boleh...
Pastu tukar makan kat kedai-kedai Siam....siam sana sini dok makan...ni pun tetiap hari pun ok....
Pastu musim makan Ikan Bakar pulak.....ni punnn......kedai mana yang ada ikan bakar kitaorang belasah je....janji bakar...memang kalau boleh selagi tak habis ikan orang tu kot hahaha
Ni sekarang ni me rasa Mijon pun dah berjangkit sama ni dah rasanya hahahaha......






Ok..ni kejadian sebelum Jumaat yang Mijon masakkan me Ikan Bakar dengan Kerang Bakar tu ye....hehehe..
Mula-mula petang tu karok...sekarang ni tengah ada offer kat Loudspeaker untuk ladies...RM3.80 (member)/RM5.80 (non-member) untuk 3 jam...ni check-in dari pukul 3 sampai 6 petang hari Isnin sampai Khamis ye....kalau korang masuk pukul 6 petang, limit dia sampai pukul 8 malam...pastu dapat air free-flows....ha kau kau kau..sapa nak bagi??
So lepas karok tu break kejab sambil dok fikir-fikir nak makan kat manalah kan...?
Iolls sajalah suggest kat Mijon, jomlah me bawak kat Subang Bestari....dia kata jauhhh...eh eh eh...takpe-takpe, tak jauh sangat laaa........jauh lagi Bagan Lalang dengan Melaka kan?kikiki....lagipun sajalah 
nak bagi Mijon try kan.....
Time kitaorang sampai ni hujan lebat sangat-sangat okeh....seriau je Iolls....
Awal je lagi masa kitaorang sampai nih...tapi sebab hujan jadi stuck kejab...
Pastu disebabkan hujan so seats yang kat luar tu dah takleh guna..so semua stuck dalam kedai je...






Kerang Bakar..hehehe...
Sedap nih....I loikeee!....
Cuma kalini sambal dia letak sikit tak macam haritu.....
Ni Mijon kata sepingan macam gini RM7....
Ooo..bila tengok yang haritu Iolls gi dengan OT tu banyak sikit kan..padanlah katanya RM13 ke apa camtu...
Ni just nice kalau makan duaorang nih....
Nampak tak isi dia penuh?pandai kan dia masak?just nice je..isi tak kecut......







Tu diaaa.....
Ni Iolls bagi Mijon yang buat pilihan.....Iolls ni senang jek...ko order apapun me makan..cuma jangan pelik-pelik sangat la kan.....






Parkinson kejab...
Alahai..gegar pulak gambar.......








Mijon order Ikan Pari dengan Ikan Kembung....
Ikan Kembung tu gemuk...so i loikeee.....
Air pulak kitaorang order ais kosong jek..jimatt hehehehe...
Nak makan sedap-sedap kan..so air tak perlu nak sedap sangat la ye......padahal nak jimat kahkahkah.....
Ni makan time hujan sejuk-sejuk kan...sedapnyaaaa....
Cuma kuah asam haritu fail...siap dah berbuih-buih dah oiiii.......
Ni semua kitaorang kena just RM31.50 sahaja....puas hati makan...alhamdullilah......









Tuesday, April 18, 2017

Gambar Tertinggal Lagik....

Hola semua!!
Harini me puasa...ganti puasa la pun hehe...
Tinggal lagi 2 hari..harap-harapnya berjayalah harini dan esok ye....mudah-mudahan....
Ni me share pic mana-mana yang tertinggal lagi ye...
Apapaun selamat menjamu mata eh........





Ni makan kat QBistro, Tesco Mutiara Damansara....barulah me ingat nama dia hahaha...
Ni pic dah lama dah tau tau tau.....jangan ingat semalam ke kelmarin ke..memanglah tak....lamaaa sangat dah nih....
Masa ni still musim mamak lagi, so bila kitaorng ni lapar nasik memang ginilah kaedahnya...semangat nak makan kat mamak tu meluap-luap gittew haha...
Me pulak kalau dah namapun lapar nasik sangat-sangat tu (kiranya rasa macam dah lama sangattttlah tak makan nasik tu, padahal??) me memang tak ingat apadah la kan...memang tak payah tanya pun dengan confirmnya me nak makan nasi kandarrrr......
Tengok nasik Iolls selambak hehehe...OT punya dia tak mintak tambah..Iolls jangan...tamak sokmo....
Masing-masing sebenarnya kuat makan nasik, lauk tak seberapa....me perasan kalau time makan nasik tu selalunya dua-dua pun jenis lupa nak makan lauk...lagi-lagi kalau dapat kuah yang jenis marbeles tu kan...nanti tengok-tengok nasik dah habis dah tapi lauk still berlambak lagi, pastu confirmlah jadik menambah nasik jadiknya....
Ni kitaorng just amik lauk Ayam Goreng tu seketul...pastu order jugak Telur Dadar..tapi Telur Dadar tu lambatnya.....dah nak separuh makan barulah sampai ayoyooo.....
Iolls kan lagi satu, suka kalau gi mamak kuah dia tu ada kentang...memang seketul dua ketul me mintak okeh....baru puas hati makan tu.....
Tu "sampah sarap" banyak kan..??bukannya me makan...ni mamak tu yang amikkan kuah...so tu yang sakan penuh semua benda dia letak tu..kalau me dapat kentang dengan kuah macam-macam tu je dah..sebab tau membazir nanti amik tomatola apalah tapi tak makan..........








Ni pic yang ni me dah tempek ke belum ni?aduii lupa...
Kalau terdua kali tempek tu harap diampun yek...lupa sangat....
Ni breakfast dengan Anim...kat Rasyid la pun....
Nasi Lemak dia mahal okeh...ni kalau pinggan Anim tu RM2.60....pinggan me pulak RM3.20 tak silap....
Pantangnya amik lebih mesti dia charged lebih..tapi kalau amik kurang (kadang-kadang Anim amik half je dari yang dia amik nih) takde pulak dia nak charged kurang....tah apa-apa....yang lebih tu patutlah nak charged pun..tapi yang kurang tu napa ko charged macam biasa??jawab..jawab??








View tepi laut kat Lukut...santek kan...?
Ni pic me gi PD aritu..ala yang sebelum me makan kat Bagan Lalang tu kan kitaorang "stuck" kat Lukut tu kan...yang tetiba je masing-masing berhenti pastu pacak pancing memasing tu..ha ni lah dia...........
Kat Lukut je tau...specific nama tempat tak tau hahaha......












Ni nak balik dah masa nih...
Kecoh kejab sebab Apy dapat pancing Belangkas.....
Ni bukan kata semuaorang...dengan Iolls-iolls sekali pun kepoh hahahaha.......
Selalu tengok dalam tv kan...tapi kalini dapat tengok live...mau tak kepoh jadinya......
Ni kitaorang otw balik dari PD nak ke Bagan Lalang tu konvoi 5 buah kereta...
Tapi diaorang ni sengal-sengal semuanya...jenis bergerak tu nak serentak je jalan sederet semua..kalau tertinggal ke apa mesti semua berhenti tunggu....eh bukan sengal sebab tu, tapi perangai masing-masing sengal....
Tapi sukaaa sebab bebudak jenis well-behaved okeh...elok je ikut makbapak berhenti mancing....persatuan isteri-isteri diaorang pun bagus....elok lepak-lepak leklekwatlekwatpis laki memasing tetiba pacak pancing tak bagi hint hihihi..kenalah Iolls pun belajar jadi gitu kot kan?...nasib baik me okeh jek...(harap maklom....makcik ko ni cerewet kan...bukan jenis back to nature sangat hehehe)....










View lagik...cantik okeh....
Sebab gerak nak dekat pukul 7 camtu kan so dapatlah tengok view macam nih....
Tu orang depan tu pancing dia hebat-hebat okeh..takuit Iolls tengok hahaha.....
Tapi bagus kat sini, nak pukul 7 tu semuaorang gerak balik.....










Ha yang ni minggu lepas....selain dari gila ikan bakar kerjanya makan Naan Cheese jek hihi....
Ni kat Bidayah punya...kureng...menang banyak Rasyid...
Rasyid punya besar...gebuu..pastu tah kenapa Rasyid punya cheese macam letak banyak je, padahal sekeping Cheddar Cheese tu jek pun....
Tapi kat Bidayah ni kuah cutney dia sedapnyaa haiiii...sukaaaa......bukan yang hijau ni tau..ada kena mintak kuah tu..warna dia coklat-coklat..tengok huduh tapi rasanya sedappp....
Kat Bidayah ni kuah Dhal dengan kuah Kari dia tak payah cakap..sedap sangat dah....tapi tak sangka kuah coklat dia tu pun sedap....OT pun kemain berlawan-lawan cicah dengan me okeh...padahal awal-awal tu jual mahal konon taknak rasa hehe.......











Kalau gambar nasi lemak ni maknanya lama giler dah gambar ni okeh hahaha...mungkin gambar bulan dua dulu kot nih....
Sebab me rasa macam lama gilerrrrr tak makan nasi lemak lauk Rendang Ayam nih....
Aduhh....harus next week carik nih.....
Korang tau tak Rendang kalau dimakan dengan Kacang Goreng adalah sedap ya amat??percayalah sedap okeh.....







Kentang Sira Sambal....
Ni me beli kat Petronas...ada je jual kalau korang nak carik....
Harga tak salah RM11 plus-plus camtu sebekas.....
Ni kalau me beli me tak makan dengan nasik...tapi me makan ratah camtu je.....
Nanti kalau sambil-sambil buat kerja tu me pun doklah krup krap krup krap ngunyah....
Pastu kunyah kentang ni kena hati-hati, silap-silap haribulan kalau tak sedar diri confirm tau-tau habis sebekas hahaha......tapi betul pun tau...tulah selalunya me makan tu ala-ala perhati-perhati jugak bekas tu...bukan apa, tak percaya kat diri sendirik okeh....kalau ikut mulut me nih mau sebekas tu cepat je gone....









Ni tak ingat me beli kat Petronas ke kat mamak LineClear kat Ampang Point tu ke?...
Dah lama kan, memang tak ingat..lagipun dia bungkus sepesen jek gini...
Rasa dua-dua pulak lain-lain...tapi sedap je dua-duanya...I loike jek.....
Pastu selalunya kalau me beli nasi lemak macam gini me beli dua bungkus terus...satu buat makan pagi, satu lagi makan tengah hari...dah tak payah pening-pening kepala nak fikir nak makan apa dah kan....senang hidup.....jimat pun jimat kenyang pun kenyang kan hehehe......









Nasi Lemak lauk Rendang Ayam lagik.....
Jangan serem sebab minyak berlenangan tu ye.....
Kalau dah rendang tak berminyak bukan rendang namanya....
Ni tengok ni memang confirmlah minggu depan me carik...confirmm...dah dua kali cakap kan nak carik?hihi........







Ni me dah tayang belum?
Belum kot kan...??
Ni pun dah lama dah nih tau.....
Ni citernya petang tu lapar...pastu OT suggest jom kita gi makan kat Teh Tarik Ganja (kat Subang Perdana nun la).....dia cakap ada bukak lagi tu.....
Ingatkan nak gi makan Nasi Lemak marbeles...sekali sampai-sampai katanya "Ayang nak makan meggi tak?...diaorang ada jual meggi jek tu..."...laaaaa....
Mula-mula me macam nak jual mahal sebab ek ele meggi??..tapi tak boleh okehhhhh...tengok semua meja pun sedap sangat tengah pekena meggi hahahaha...terus order jugak....so makanlah meggi petang-petang tu....
Macam takde kerja kan?padahal boleh je makan meggi kat rumah.......
Tapi hebat jugak mamak tu buat....dia buat guna meggi sebungkus tu jek....tapi bila dapat ha kauuu penuh sepinggan rak.....
Meggi ni dia masak sebijik sebijon macam kat rumah okeh....takde letak apa-apa semata-mata telur tu je...
Pastu dia masak kan memang sebungkus-sebungkus jek..so fair and square..takde kata sorang terlebih sorang terkurang kalau order untuk duaorang...sama rata jek.....








Ni Anim belanja kitaorang...
Chicken Lasagna ke Beef?eh tak ingat la hahaha...teruk betul kan....
Anim cakap sebekas ni RM11 rasanya....
Ni dia beli kat foodcourt KLCC....
Anim memang sejak habis exam SPM dia dah kerja kat Suria KLCC tu..
Ni Anim pernah makan sebelum-sebelum nih, pastu katanya sedap...tu yang dia tapaukan tu....
Petang tu me makan ni sesudu jek....pastu tah kenapa me tak makan...rasanya me gi mandi ke apatah..tak ingat......pastu Anim simpankan kat dalam peti ais..sekali dah 3 hari baru teringat...adoilaaaa..rugi betull...dahlah sedap...pastu tak kedekut...
Tu white gravy dia tu siap ada daging tau kat bawah dia tu...
Yang Lasagna sheets tu memang dah dilayerkan dengan daging jugak...so memang berbaloi RM11 tu kan?
Tapi tulah....Emak kata dah ditong sampahkan sebab tengok dua hari takde sapa-sapa makan.....huhuhuuuu
Sakit betul jiwa okeh...napalah boleh lupa????membazirrr!








Ni tengah hari bila tah....
Kuar makan kejab dengan OT..nak cepat so nampak kat tepi Subang Perdana tu ada lori jual Mee Kari, so berhenti then nak trylah...
Amik ko..me kari ke me minyak nih?hahaha...
Rasa tu dah betul dah....cuma lagi sekali kari tak panas..suam-suam tak berapa suam hahaha...cuma minyak tu janganle hidang gitu...serem makcik nak......









Okeh..ni teringin nak makan satey yang proper....
Tapi tak dapat....
Proper means yang gemuk-gemuk macam me nih ha hehehehe....
Tapi OT bawak kat foodcourt Subang Perdana tu jek.....
Yang entri sebelum ni hampun salah...tu makan satey kat Gulam Mee.....
Ni baru betul makan kat foodcourt Subang Perdana hehe.....







Iolls is frust sebab tak dapat makan kat Samuri...so order jugak Nasi Goreng Ikan Masin kikiki....
Satey Daging dia ni marbeles....ayam dia rasa kunyit terlebih.....tapi macam me cakap....kuah dia sedap....tak cukup okeh.....
Ok...bila tengok ni serius teringin nak makan yang Wahid Satey punya...aduhhhhh









LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...