Search This Blog

Showing posts with label Kawan2~in~Crime. Show all posts
Showing posts with label Kawan2~in~Crime. Show all posts

Friday, August 04, 2017

Mega Reunion vs. Mini Gathering: Part 1

Hari Ahad yang lepas adalah hari yang me sangat-sangat nantikan okeh........
Punyalah bertahun-tahun kitaorang tak berjumpa...
Maksudnya jumpa sekali cukup 5 orang lah....
Kalau takat me jumpa Mijon ke, Sept ke, Zai ke atau Akak Azzu ke ada jek...
Cuma nak kumpul cukup 5 orang semua memang payah....
So tu yang bila semua cakap 30hb Julai masing-masing free atau memfreekan diri teruslah excited makcik kau nih.....
Haruslah excited....bukan senang ye...lagi-lagi masing-masing dah ada life memasing nih....
Perjumpaan mega ni dibuat di rumah Akak Azzu....agak megalah sebab semua ada...
Kira mini tapi mega..eh camno tu hahaha?
Ikutkan Akak dah lama giler ajak kitarang masak-masak kat rumah dia...
Dah bertahun-tahun jugaklah...kalau dengan me ni apa yang tak makan tahun? hahaha....
Eh kitaorang tu maksudnya Mijon la tau....me mana reti masak sangat....
Orang lain tu reti, tapi paling menyerlah dari duluuu lagi adalah Mijon....dia masak apa yang tak sedap, cer citer??

Kisahnya, pagi-pagi lagi me dah keluar rumah okeh...pukul7.20 camtu...
Niatnya sebelum Sept sampai nak gi basuh kereta dulu....
So geraklah me ke tempat basuh kereta....
Tapi boleh tak, orang yang kerja tu ada, tapi adalah 5 minit dok calling sapatah takde cara macam tempat tu dah bukak...
So terus me menuju ke tempat lain...kira gamble lah nih....
So jalan ke main road tu sekali jumpa satu tempat basuh kereta ni...
Tengok pun ada sebiji je kereta kat dalam tu yang diaorang tengah basuh..so cunlah...bolehlah kan...kiranya takdelah nak kena tunggu lama sangat kan...?
Korang tau tak?me sampai situ 7.35 pagi camtu..pukul 8.50 pagi baru dia siap...huwaaaa...
Kesian Sept okeh..nak sejam dia menunggu me kat bawah rumah nun....
Kitaorang ni dahlah nak cepat....sekali kau lamanya.....apa yang dia godeknya tahlah..(masa tu rasa macam me nak je join sekali supaya cepat sikit siapnya huuuu).....
Tulah me macam payah sangat kalau nak basuh kat tempat lain...ada je tak kena...kalau basuh kat tempat selalu me pergi tu, cepat je siap okeh..kereta walaupun ada dua depan me tapi dalam masa 35 minit siap semuanya.....laju tapi bersih berkilat okeh...kalau kat tempat lain kang lamaaaa giler..tapi hasilnya yang hadooo....sakit jiwa makcik!

So dah siap terus amik Sept kat bawah rumah me, then terus ke Kota Damansara....amik Mijon...
Hampunkan saya ye Mijon...sebab lambat naw...sampai sekarang me tak bagitau Mijon pasal apa me lambat hahahaha....sebab sendiri yang carik pasal kan, dah tau nak gi berjalan tu time tulah baru nak basuh kerete hihi......
Pastu dah hangkut barang-barang masak semua masuk dalam kereta then kena gi kedai kejab..ada lagi barang-barang masak yang takde yang kena beli...
So beli kejab then terus ke Shah Alam...amik Zai pulak....
Amik Zai kejab je zass terus ke rumah Akak Azzu....nasib baiklah sekejab je dah sampai....





Rasanya dalam pukul 10.45 pagi kot sampai..ke pukul berapa?eh tak ingat...tapi dalam time-time tulah....
Sampai-sampai je terus keluarkan barang-barang nak masak....semangat okeh....
Tapi sambil-sambil tu sempatlah jugak masing-masing nyumbat mulut masing-masing dengan Pau Sambal dan karipap dengan Teh Tarik hehehe...lapo okeh......
Ni gambar adalah berterabur yek....me belasah je letak tak ikut urutan.....
Ni Zai tengah potong cili (hahaha....taip ni macamlah korang tak nampak kan...?hihi).......







Ni makcik kamu tengah hiris tauhu goreng.....
Ni dah nak hujung-hujung masak dah nih okeh.....
Tu Sept tengah jadi pengasuh kejab..layan Sofea makan.....







Tu ketua Chef tu haaa...busy bebenar.....








Ayam dah siap..yeay yeayyyy.....
Ayam 3 ekor okeh kitaorang pakai haritu.......







Tu dia....
Ni dah nak habis masak dah kalau nampak scene ni nih hhihih......







Potong kena kat bawah ye...kang potong kat atas habis terkezut jiran-jiran semua hihi....
Ni tengok ni pun boleh buat ngences okeh.......
Mijon kan teror giler potong ayam okeh...kalau me memang faillah jawabnya...mau hancur ayam tu nanti.....
Eh korang tengok ni mesti korang tau kan Mijon masak apa?hihi








Rojak pun hado...jangan maree....
Sedap oiiii....masa ni belum goreng lagi cekodok tepungnya.....tapi me dah makan 2 mangkuk hihi......i loikee!








Akak siap tempah kek lagi okeh....
Dua-dua sedap...tapi paling me suka yang snowy belah kiri nih...huwaaa...me dahlah minat buttercake...sekali makan ni alamak sedapnya.....tak manis sangat, dahlah tu lembut giler..sedapppp.....









Jangan marah ye hihii.....
Nampak sedap kan?memang sedap punnnn......
Nasib baiklah sedar diri..makan seketul jelah...lagipun rogi..baik me telan benda lain....baru puas hati walaupun perut dah macam nak meletup...










Okeh..ni masa nak balik dah....
Dah pukul 8.30 malam ye....
Dasat tak kitaorang..?dari pagi membawak ke malam okeh..ni nasib baik esok memasing kerja, kalau tak??hahaha......







Ni masa baru lepas hidang...kitaorang makan kat porch....
Pandai Akak, dia jenis selalu buat makan-makan kumpul-kumpul sefamily reramai...so dia memang buat porch dia tu dah ala-ala dinning dah....complete semua benda ada....
Tu Mijon baru nak gaul mangkuk ayam dengan sayur.....dapnyaaaa....







Gambar masa nak balik lagi hihihi..gambar memang jump jump sebab me pakai letak je sapa-sapa punya gambar nih......








Dan lagi....
Comel sangat Sofea okeh..macam anak patung....








Dan lagi....kikiki....







Eh tertinggal nih....kikiki...
Nanti next entry me letak gambar lagi ye....


Bersambung.....







Tuesday, August 01, 2017

Makan Lagi La Ponnn.....hehe

Ni Syawal yang ke-22, Ana ajak datang beraya rumah dia....dia masak Soto katanya...
So petang lepas Asar tapi nak pukul 6.30 dah pun hahahaha barulah sampai ke rumah Ana........
Eksen kan sebab sebelah taman je kaedahnya...tu yang terhegeh-hegeh je memasing bersiap.......
Me pergi bertiga dulu...Atie and family pulak datang kemudian....
Tu Syabeel gedix tu okeh..nampak je Opah mengelupur nak kat Opah...macam tak pernah jumpa...padahal hari-hari pun jumpalah Adik oiii hihi......tengoklah tu fefeling habis......
Gambar lain memang me tak sempat nak amik hahaha..ni jelah yang teringatnya pun...tu pun sebab geram tengok si Syabeel ni over sangat dengan Opah......
Ni duduk pun sampai sempatlah maghrib kat sini...
Tu pun lepas dah maghrib laju-laju gi hantar Emak balik rumah (sebab Emak taknak ikut) pastu me, Ana dengan Anim gi Ampang Point...gedix okeh..padahal dah nak pukul 9 dah time tu huhuhu.....








Ni makan kat Deen Tomyam kat Subang Dua....
Makan berdua dengan OT jek tapi lauk kemain meriah kan?hehehe.....
Macam biasa kalau ikut Iolls dapat makan Telur Dadar dengan Sup kosong pun dah heaven...tapi OT paksarela me order ikut apa yang nak....eh eh jangan okeh..mau kang habis sebuku kang me order.....
So me nak Daging Paprik dengan Telur Dadar...pastu OT order Sup Tulang dengan Sotong Goreng Tepung.....







Mula-mula sampai nih me dah terkejut, sebab order Sotong Goreng Tepung tapi apasal yang sampainya Udang Goreng Tepung pulak?
Sekali adik tu kata ni sotong...laa awatnya rekabentuknya macam udang?suspen okeh...
Tapi memang pun Sotong ye...sebab bila makan tu memang sotong hehehe....
Ni luar dia macam makan nuggets tu...oklah walapun kulit tebal sotongnya somel tapi me suka jek....hehehehe......






OT order jugak air kelapa....
Air kelapa ni rasa cili okeh....sabar jelah....dah sedap-sedap minum sekali ada rasa cili dihujung...menginaya betul lah....







Ni malam tu jugak rasanya....tengok AFC ke Food Network tah...tengok orang tu tengah masak desert...elok pulak ternampak pisang (walaupun takdelah orang tu masak pisang pun hahahaha)...
Tapi terus me tenggek pan, pastu tumis pisang tu dengan butter...pastu bagi pisang tu lembek sikit pastu angkat, then renjis sikit susu pekat....saja gatal namanya ni kan...?..
Sekali bila makan kan rasa pengat hahahahaha...so kalau teringin pengat boleh cuba buat ginilah nampaknya..shortcut sangattt.....







Ni namanya diet seimbang hahahaha....takut sapa-sapa yang diet tu bila tengok Iolls breakfast je dah gini kan? kikiki...
Lontong ni dah jadi kegemaran me jugak nih...kalau ada memang tak tolak..duluuuu me memang tak reti langsung okeh...me macam pelik kejadahnya makan nasi impit dengan gulai nih?gitthew....sekali dah rasaaaaa wahhhhh sedapnyaaaa...terus kalau nampak tak menolak hahahaha....
Tu ada sebungkus lagi tu nasi impit dengan Kuah Kacang..spare untuk lunch nanti....
Kuah Kacang dia sedap...rasa macam makan dengan Rendang Daging okeh...hebat jugak kantin me tu masak....orang makan Kuah Kacang dengan Rendang Daging baru rasa gitu..ni tak, Kuah Kacang je dah rasa dua-dua dah.....terus kalau nampak tak tolak jugak....







Ni balik rumah hari apatah tu sekali tengok-tengok Emak masak Nasi Ayam!!..nak melompat rasanya ....
Terus Iolls tak jadi nak gi mandi tapi laju-laju me gi senduk nasik dulu hahahaha....
Bukan senang Emak yang nak masakkan Nasi Ayam sekarang-sekarang nih ye.....ni kalau masak ni kira raya sangat dah ni hehehe.......









Me up lagi sekali..sebabnya sedapnyaaaaaaaaa......serius tak tipu....lain macam dia punya sedap tu okeh...
Me dengan Ana makan sampai tak dengar dah sapa-sapa tanya kahkahkahkah...
Dahlah tu masing-masing rasa tak cukup oooo......
Ni me rasa Emak masak style Mijon masak sebab nampak ada halia dalam nasik tu...sedap oooo.....(kalau cara Emak selalunya tumis Bawang Putih dengan daun Pandan jek)..kiranya yang selalu tu sedap lain..ni sedap lain la......cuma Emak tak letak minyak Bijan....panthang dia okeh..tah napa tak anti betul dengan minyak Bijan tu hahahaha....








Dah makan Nasi Ayam pastu makan pulak Popia Basah nih....
Ana belikan...ada dua ketul besar tu (pastu dipotong tiga)...sedap jugak.....puas hati dapat makan yang berasa nih...kalau tak frust je manjang ooo.......







Ni bukan petang..tah malam bila tah..Emak goreng Cekodok Pisang.....aduhhhh sedapnya....
Me suka jenis yang banyak pisang dari tepung...lagi benyot, lagi hitam lagi Iolls suka ye......tapi selalunya kalau Cekodok Pisang me memang ngap je...tak kira dah......rugi ooo kalau sesapa tak suka....







Ni Isnin minggu lepas....
Isnin memang hari datim dengan OT la pun....
Me requested nak makan kat Deen Tomyam lagi hehehe....
Me order Telur Dadar jek....yang dua lagi tu OT yang order...Iolls jenis makan je tak kisah sapa-sapa nak order apa-apa....janji jangan pelik-pelik sangat dah.....







Ni OT order Ayam Masam Manis....
Rasa betul masam manis dia tu tau..siap ada nenas lagi okeh....
Tapi Iolls kurenglah sebab tak pedas.....OT pun bila makan kata tak best...cisss..dia yang order kot...kalau tau baik order Paprik jek...lagi puas hati....
Iolls ni jenis cerewet, cerewet tapi yang jenis tak kisahlah korang nak order apapun, Iolls layankan jek....cuma kalau sedap Iolls tumpang makan, kalau tak sedap koranglah kena makan sampai habis hahahaha...







Ni pun lelaju amik gambar sebab OT gi kedai sebelah..dia gi tapau biskut...(dia kan memang macam pelik-pelik je me suka amik gambar hehehe)......
Dia kan tau-tau dah pergi (me tak dengar dia cakap apa sebenarnya masa dia bangun tu hahaha)....ke dia cakap slow sebab taknak Iolls ikut?heee......
Ni tau-tau dia dah hilang (ingatkan gi kat kete ke apa) tau-tau dah bawak biskut sebungkus...takut kena paw lettew....






Ni Selasa lepas...Iolls terEL sebab nak kena bawak Anim gi klinik....
Ni pun sorang nih dah hujung hari baru nak bagitau apa-apa...pastu dah me kena laju-laju cuti..nak mintak cuti awal memang tak sempatlah so kenalah EL...tapi takpelah..janji cepat-cepat me bawak gi klinik..kalau lambat takut jadi macam sebelum nih pulak...kesian pulak dia......
Ni pepagi buta dah makan kat Rashid okeh..sebab taknak sesak kat klinik nanti...(ni kitaorang gi Klinik Kesihatan jek...sebab sebelum tu gi klinik biasa doktor macam tak reti sangat).........





Jangan terkejut...licin okeh....
Me jarang kalau amik apa-apa lebih tu tak habis okeh....kuah ke sambal ke...kecuali kalau memang betul-betul tak boleh makan sahaja...
Iolls ni hantu sambal and hantu kuah...so kalau amik tu memang licin jek me makan.....rugi ooo tak habiskan hehehehe.....
Ni pun me ingatkan mula-mula tu nak makan Tosei..tapi kuah fav takde pulak, so makanlah Nasi Lemak.....
Dah makan tu hantar kejab Roti Canai kat rumah (Anim pulak nak membuang hahaha..sempattt)......pastu barulah kitaorang ke KK...nasib baiklah KK dekat dengan rumah okeh....
Pastu masa sampai kat KK tu terkejut Mak Inche....sampai belum pukul 8.30 tapi no dah banyak..orang pulak super-banyak..nasib baik lepas 35-40 minit dah dapat register...setel pun sebelum 10 a.m....alhamdullilah...(padahal agak berapi jugaklah nunggu register macam lama sangatttt)...apa-apapun harap-harapnya Anim takde apa-apa...risau jugak kalau yang bukan-bukan pulak kan......













Monday, July 31, 2017

Entri Makan Lagi.......

Ni 3 minggu lepas rasanya....
Dah pergi Super7 terus cari makan....
Ingatkan nak makan kat cafe siam tepi rumah Mijon jek sekali sampai-sampai tutup pulak..huwaaa..so terus ke Dataran Sunway....
Mijon ajak ke satu kedai siam nih....
Kedai macam meriah..tapi nasib baiklah ada seats lagi...
Ni Mijon order apatah...daging masak apatah....iolls kureng banyak sebab daging dia liat, pastu dia sejenis rasa kicap pastu bawang berlambak sangat, pastu minyak meladong huhuhu..cukup sifat semuanya kan....?






Ada jugak Kailan Ikan Masin, Telur apatah namanya ni dengan Tomyam Campur.....semuanya kurengggg...Su kan sejak dah ada port yang lebih sedap ni memang berlagak sikit hihihi......







Kak Gee pun ada....
Ni nak tau elok je habis makan sekali perut me buat perangai daaaa...tetiba memulas nak ke jamban huwaaaaaa....eh tapi bukanlah sebab makanan kat situ ye...sebab takkan la seminit lepas makan dah effect tipu nawww..ni tak apatah salah makan siangnya ni lah kot....
Dahlah sakit perut emergency giler, pastu nak tumpang toilet kedai segannn (gelik sebenarnya hahahaha..lagipun ramai sangat orang so tak sedap Iolls nak membuang...banyak citer kan?haha)....
Last-last laju-laju ajak Mijon teman ke mall sebelah...jalan kaki laju-laju okeh..nasib baik toilet kat depan jek...
Tau tak me memerut macam takde kesudahannya ye....mau 20 minit ko menjamban hahahah (sorrylah korang yek kahkahkah).....tah apatah silapnya perut me nih...ni dah second time makan kedai siam lepas habis je makan tak sampai 2 minit dah nak memerut...giler betullah....kebetulanlah kot kan....






2 minggu lepas puas makan Lontong...
Ni beli kat kantin..kebetulan diaorang jual Lontong..so lajulah me amik....pastu ada pulak tetiap hari..suka betull...sebab Lontong dia kejab rasa gini kejab rasa gitu..tapi gitu gini pun sedap okeh....
Pastu ada jugak dioarang jual kuah kacang..so dua tiga kali jugaklah me tapau Nasi Impit dengan Kuah Kacang untuk tengah hari......alhamdullilah....





Seminggu sebelum habis raya haritu Emak ada jamuan raya kat bawah dengan geng-geng Marhaban dia....
So Emak contributed Lemang.....beli lemang pun kat Che Besah kat hujung entrance taman me tu....sebab dah tau memang sedap....
Emak beli 3 batang...pastu Rendang Daging pulak RM5....
Tapi sebatang Lemang dengan Rendang ni pulak memang Emak beli untuk rumah....
Sedap sangat okeh....lemak berkrim sangat hihihi.......






Emak ada jugak buat Agar-agar Sirap Laici nih....
Me jual mahal, me amiklah 4 ketul je....
Pastu balik dari jamuan tu Emak kata semua cakap agar-agar Emak ni sedap..siap mintak resepi okeh ....(Emak kata ni agar-agar bodoh je....buat pun main buat jek hahaha)....
Sekali esoknya me rasalah...uiii sedappp...patutlah semua suka......(terus menyesal amik 4 ketul je semalam hahahaha)....








Ni me yang tolong potong-potongkan lemang untuk Emak bawak tu...tangan tak berseni Uolls..kasaq je...habis senget benget........







Bila dah jadi tukang potongkan haruslah yang kepala tu me simpan untuk diri sendirik..pandai tak Su??..
Masa makan ni rasa nak menangis sebab lemak giler kepala lemang tu oiiiii.....tunjuk kat group adik beradik terus semua "meroyan" nak jugak kahkahkah......







Wednesday, July 26, 2017

Jumpa Dr. Aliaa....!

Nak jugaklah tempek gambar lain dari tajuk kan?ampunnn...
Me kena tempek jugak sebabnya ni sebahagian dari citer cea cea ceaaa...iyolah tew khennn.......
Ni hari Sabtu...tengah hari buta me dan OT ke Tesco Ampang....nak beli barang-barang dapur dan barang-barang yang pakai..shopping tetiap kali dapat gaji macam selalu tu lah.....
Ni pun kebetulan me pakai t-shirt hitam sekali tengok OT pun sama....eh ehhh macam berjanji betul..padahal takde pun....
Nasib baik jugak lagi...kalini gi Tesco tetaplah tak ramai sangat orang..lega.....
Eh memang takde kena mgena langsung je dengan tajuk kan?hahahaha






Ni barulah hari esoknya..hari yang dinanti-nanti heeee.....
Kat entri lepas kan me cakap nak jumpa seseorang...?haah..me ajak Dr. Aliaa datang rumah me laa......yea yea!..
Sebelum plan nak jumpa ni tah macamana haritu kebetulan me teringat giler-giler kat Dr. Aliaa..ntahlah tapi mungkin sebab kitaorang dah lama giler tak borak-borak dalam WA la kot (me panggil Aliaa je okeh , kuang asam sungguh kan?huhu..tapi by permissionlah....Dr. Aliaa kata panggil je macam biasa....hehehe).......
Pastu dalam sembang -sembang dalam WA tu masing-masing ajak jumpa....(sebenarnya dah lama dah pun ajak jumpa, tapi tak terjumpa-jumpa okeh..dok berkawan secara online jek hahaha)...last-last Dr. Aliaa kata 23 haribulan dia nak gi beraya kat rumah kawannya kat KL...eh eh ehh..macam boleh jek....dah dekat sangat tu dengan rumah me...alang-alang dah dekat mehlah...
Tapi masa tu me tak berani sangat nak janji...so just block tarikh tu so nak sampai hari baru me confirmkan macamana....Iolls ni biasalah...selalu jadi nanny bidang terjun...tu yang takut nak janji sangat tu walaupun selalunya free je sokmo.......
So dah nak sampai harinya me confirmkan jadiii..yeay!!......semangat makcik okeh hihi....
Ni kan dia punya debor tu kalah Mak Mertua nak datang ye hahahaha....
Debor tak debor hari Jumaat dengan Sabtu me dah prepared macam-macam....semangat kemain hahahaha....
Ni nak tau me bangun-bangun Ahad tu kan lepas Subuh tu terus buat prep..pastu sampai 11 a.m. baru setel semua hahaha......
Lama sebabnya rumah me ni sejak dua tahun lepas air kat sinki dapur slow giler okeh....selama ni slow ciputtsssss giler air kuar, pastu boleh tak sejak minggu lepas dia jadi setitik-titik gitu je keluarnya...adoilaaaa....kalau nak masak tu nak tadah air untuk masak je memang menduga emosi..tu belum lagi nak basuh macam-macam....struggle giler okeh......tapi kutahan jebat....tak kiraaa......
Eh korang tekalah me nak masak apa nih?








Okeh teka lagik hehehe......
Meja ni patutnya dah nak dilupuskan..dah letak luar rumah dah..sekali boleh tak pagi-pagi buta tu Emak gi angkut masuk rumah balik ayoyoyo mother.....sabar jelah....
Tu siiap ada fresh flower lagik kan...?...over kan?hahaha....
Tu kebetulan malam tadi tu Ana baru balik dari Cameron Highlands...so dia bagi emak sejambak bunga tu...tu yang tetiba ada bunga tu....




.... 

Rumah sekangkang semut kan so ginilah hahahaha....
Situlah meja makan, situlah tempat tengok tv..nasib baik katil pun bukan kat situ....hihihi......









Sebelum tetamu sampai me makan le dulu.....
Me kari tu sebenarnya me tumis dua kali okeh...sebabnya bila dah masak tu bila me rasa tu kari dia kurang berasalah pulak hahahaha...tukang masak amatur la katakan....5 tahun sekali pun tak tentu lagi masak Mee Kari kihkihkih....so tumis lagi sekali tu then me masukkan je rempah tumis dalam kuah yang dah masak tu...lega okeh..dah buat gitu barulah berasa...
Ni me masak seperiuk besar.....tu pun transfer ke periuk lagi besar....hantu kuah kan..mana cukup kuah sikit.....
Tapi bagus jugak Mee Kari nih...untuk periuk yang agak besar me guna sekotak kecik santan jek (yang 200ml tu jek)...tapi just nice rasa lemaknya....I loikee...
Ni kan me guna 3/4 paket besar serbuk rempah kari yek....guna half tak cukup pulak rasa karinya..hampeh betul!...serem makcik okeh rempah sampai nak sepaket besar.....









Okeh..jemput makan.......












Nilah dia Dr. Aliaa.....(tahniah Dr. Aliaa sebab dah tamat PHD baru-baru nih...congrats!).....ni me pinjam gambar dari Aliaa okeh...HP me masa tu tengah charged....
Kitaorang ni sebenarnya dah berkawan secara onlie lama giler okeh...dari makcik ko ni muda sampailah dah kertu baru nilah dapat jumpanya....memang lama giler ye....
Iolls kenal Aliaa adalah melalui blog...suka sangat baca blog beliau sebabnya ada banyak citer pasal makan-makan dan pasal beliau gi travel (setahun ntah berapa puluh kali tah travel) pastu suka baca pasal life beliau...siap dah agak hafal semuanya hahahaha......
Kiranya mula-mula tu kena melalui bacaan di blog jek, pastu kitorang rajin jugaklah tinggalkan komen kat blog satu sama lain, then tertukar no. HP..tau-tau dah WA....
Dahla tu walapun dah biasa WA tapi kitaorang ni kan memang tak pernah bercakap dalam phone pun ye...memang semata-mata menaip kat WA sahaja...tu yang nak jumpa tu me debor sangat hahahaha...
Tapi Alhamdullilah dalam debor-debor tu bila jumpa serasi pulak (ke me je yang syok sendirik nih?hahaha).....
Eh pastu Iolls rasa in-person comel gilerlah Aliaa nih....serius tak tipu....dahlah tu kecik jek....humble jek....(kitaorang ni memang antara dua darjat okeh kaedahnya, haruslah makcik segan macam-macam)....
Ni kitaorang jumpa ni nak dekat 2 jam...tapi tetaplah Iolls rasa tak cukup (Su kalau jumpa orang yang serasi memang ginilah jadiknya, tak reti-reti nak cukup nyembang hahahaha...).....
Apapun...terima kasih Dr. Aliaa sebab sudi beraya dan jumpa me....happy sangat-sangat....tak sangka dari berblog je me dapat tambah sorang lagi kawan (me ni kan kekwat boleh tahan..payah sikit nak buat kawan sesaja je....bukan sebab pilih orang..tapi sebab takut orang yang tak ok dengan me...so tu yang me avoid....)....Aliaa, OK tak me?hahahaha.....
Terkurang apa-apa, terover apa-apa me mintak maaf tau Aliaa.....jangan serik nak datang or jumpa me lagi heee........







Dah Maghrib tu tetiba Emak keluarkan bekas ni dari petiais....wah duriannnnnnn!
Ni Emak beli kat HERO, RM20 sepaket nih tau..tapi serius puas hati.......
Me dengan Anim rasa seulas sorang....perasaan bila dapat makan tu marbelesnya....Alhamdullilah...TQ Emak!hihi.....










Ni malamnya....ya ALLAH syukurnyaaaaa.......
Tau tak apa perasan me bile tengok air paip kat dapur kuar macam gini???
Sangat bersyukur okeh..rasa nak menangissaaa....(Atie kata me bengong haahahaha)....tapi betul lah....selama ni struggle sangat...doklah tadah air kalau nak masak..pastu nak membasuh apa-apa kena tadah baldi kecik, rupa-rupanya dah tukar pili barulah setel masalah....
Ni me bukak kecik je ye....serius tak sangka laju air keluar lepas tukar tu.....(2 tahun okeh...2 tahun...ke 3 tahun??kitaorang seksa....)....
Sapa yang pernah guna paip kat dapur rumah me taulah camne keciknya air sebelum nih...
Tu tak tengok lagi masa Azrul tukar ni bila air keluar melimpah masing-masing dok bising macam tengok sarkas hahahahaha........
Ni kan Isnin haritu me tunjuklah gambar ni kat OT...OT pun senyumss kemahin kahkahkah....nampak tak camne masing-masing punya perasaan....?









OT kat rumah....me tapaukan jugak untuk OT....sian dia..jenis tak dapat makan proper.....
Macam biasa, OT buat LIVE telecast lagik okeh hahahaha..pastu sambil menyuap Mee Kari tu sambil dok geleng-geleng kepala lagik...mulut pulak doklah sedap..sedap....saja kan nak bagi Iolls feeling lelebih lettew hahahaha....








LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...