Search This Blog

Showing posts with label Kedah~Perlis~Penang. Show all posts
Showing posts with label Kedah~Perlis~Penang. Show all posts

Tuesday, October 01, 2013

Restoran Hussain and bye-bye Alor Setar....

Sambung lagi....

Dah sampai Alor Setar terus Abang Sept bawak ke Restoran Hussain ni....
Ni pun sebab 15 kali Sept dok sebut nak makan kat Hussain..nak makan kat Hussain...so dah bawak silalah senyap ye...hehe......
Lapar sangat sebab dah nak pukul 11 malam kan...so me order Mango Lassi....
Tetiba over ko, padahal selama ni kalau bab air ni me kureng sikit......



Jangan ditanya di mana ye..me ni rabun hayam pastu buta jalan amikkkk...so....silalah google sendiri....
Restoran ni mamak food tau...nasi kandar ada, roti canai ada..
Restoran pun boleh tahan besar...siap bersection-section bagai.....
Style nak order pun lain..kat sini kena pergi kat kaunter order dan bayar siap-siap..kang dia hantar ikut nombor meja/section kedai (kalau tak silaplah...tak perasan pulak ikut nombor or section..huuuu).......



Most recomended kat sini Murtabak dia....
Sedap boleh tahan....rangup diluar penuh isi didalam....
Harga jangan ditanya...malam-malam campur lapar memang tak nampak dah harga.......hehe



Ha kau...memasing pun dah mengantuk sakan dah ni...
Tapi sebab lapar tahankan mata ye...jom kita makan dulu...



Saya lapar nasik okeh....jadi me order Nasi Goreng Ayam...
Tu pun salah order..patutnya kena sebut Nasi Goreng Ayam Mamak...huuuuu...so tak dapatlah merasa Nasi Goreng Mamak..dapatlah Nasi Goreng biasa je....
Nasib baik Nasi Goreng ni ok-ok je....kalau tak confirm order lagi satu..hihihik...laparrr napsu okeh....



Sept pulak order Mee ke Meggi Goreng..me tak ingat....
Mak Sept order Murtabak Ayam sekeping...yang lain-lain order Roti Canai.....
Makan-makan..balik...penat, ngantuk semua ada kan....?
Balik solat Jamak Qasar segala pastu tidur....




Esoknya nak balik dah.....yeay...!eh...tersuka pulak.....(i is tak boleh duduk rumah orang terlalu lama...cepat rindu rumah sendiri okeh)....
Bangun pagi solat tidur ayam kejab siap-siap tolong Emak Sept membungkus barang....(katapun misi nak bawak balik Emak Sept kan....hehehehe)
Barang-barang Emak Sept banyak ya hamat okeh....menangis tengok....
Betul-betul spesis macam me ni...kikikih..jenis berjalan harus bawak barang sendiri banyak-banyak....
Punyalah pening kepala nak bagi muat jugak segala barang-barang.....akhirnya berjaya.....
Kitaorang bergerak nak pukul 10 lebih pagi.....drive pun ala-ala free and easy je..takde rush-rush ke apa....
Rasanya kitaorang berhenti nak dekat lebih 4 hentian rasanya....
Rasa nak berhenti berhenti..pastu jalan kang rasa nak berhenti berhenti lagi....hhehehehe....
Sampai rumah betul-betul lepas Maghrib...syukur Alhamdullilah.......

Jengjengjeng....
Pergi naik bas tapi balik naik City gitu....magic tak?
Patutnya pergi naik kereta balik naik bas baru betul..kahkahkah...!
Bonet punyalah dah besar pun tak muat jugak okeh...masing-masing dalam tu betul-betul  semata-mata janji bontot lepas nak duduk je...eh, driver tak terbabitlah..driver jangan diganggu.....
Punyalah penuh sempai seats belakang tu penuh sampai nak ke bumbung dah..nasib Emak Sept boleh masuk..kalau tak taulah camne....huhuhu...

Apapun me nak ucapkan Terima Kasih banyak-banyak buat Sept dan Emak Sept yang sudi ajak me meneman ke Alor Setar....terima kasih jugak kepada Abang Sept, Kakak Ipar Sept (berapa banyak Sept daa....) dan anak-anak buahnya yang tinggal kat Alor Setar sebab sudi bagi me tumpang tidur, tumpang jejalan sama-sama..........
Terima kasih daun keladi ye..lain kali bawaklah me jalan-jalan lagi...heeeee....






Monday, September 30, 2013

Penang...




Hari Ahad tu ingatkan kami-kami je (Me, Sept dan Emak Sept) yang nak gi jalan-jalan Alor Setar, tapi last minit tetiba Abang Sept kata nak bawak pergi Penang....
Macam biasalah kan...orang nak bawak takkan tak nak?
So siap-siaplah kami nak dekat pukul 10 lebih tu...tapi disebabkan tunggu tuan tanah dengan familynya siap lama bebenor last gerak dari Alor Setar nak pukul 1.30 petang.....
Lambat okeh..tapi takpe...as long bukan me yang tukang bawak keretanya me tak kisah okeh..janji selamat sampai dan balik sudah...
First time me jejak Penang..yeay!!...
First time juga me jejak Jambatan Pulau Pinang ni ye.....
I is very the obersea kan..so banyak tempat kat Malaysia ni me tak jejak lagi....so harap maklum dengan kejakunan saya ye...


Sampai Penang terus mencari Nasi Kandaq dulu okeh...tak pandang kiri kanan dah..hahahaha!
Sept pun kemahin lagi dok google nak cari Restoran Nasi Kandar terbaik katanya....
Abang Sept bagus je ikut je kata adiknya nak makan kedai Nasi Kandar yang mana satu....good..good...
Ini adalah pinggan saya...
Ayam Tandoori tu adalah setengah ekor ye....jangan tak percaya me makan habis lichin satu pinggan...
Patutnya makan Nasi Kandar kenalah makan dengan Ayam Goreng Tepung Berempah tu kan...?tapi disebabkan kitaorang sampai sana pun dah nak pukul 3 petang..so memang Ayam dan kebanyakkan lauknya dah habis....tapi disebabkan nak rasa jugak Nasi Kandar, so kita order Nasi Kandar (nasi putih dah campur segala jenis kuah kari) then mintak Ayam Tandoori.......
Tapi tupun nak mendapatkan sepinggan macam kat atas tu seksa okeh....mula-mula staff dia kata kalau nak makan nasi kandar kena order dan amik dekat bawah, so turunlah me dengan Sept kat bawah..dah kat bawah pastu bila me dengan Sept cakap nak nasi kandar tapi lauk Ayam Tandoori terus staff kat bawah kata takpe boleh order je kat atas..so naik atas order balik kat staff yang ada kat atas....nak order tu katanya tak boleh kena turun bawah....sudahhhhhh....ini mendatangkan kemarahanlah kan...last dah kena berlawan dengan staff dia secara lite-lite dulu barulah dapat..huhuhu...
Apapun Ayam Tandoori dia memang terbaik...tak kering, cukup rempah segala..memang puas hati....




Orang lain pekena Nasi Beriani...
Kat sini dia bagi Nasi Beriani lauk Ayam Tandoori...taktaulah memang lauk dia gitu ke atau sebab lauk Ayam dan lain-lain tu dah habis....
 Nasi Beriani tu Emak Sept kata memang sedap ya amat...kalah Yasin kalah Insaf okeh...huuuu...
Me tak rasa pulak...tak sanggup nak kacau sebab tengok masing-masing makan dengan penuh berselera....
Takpe..takpe..nanti next time pergi Penang memang me pulun puas-puas....





Kitaorang makan kat sini...Restoran Kapitan di Lebuh Chulia, Georgetown.......
Kapitan ni sebenarnya terkenal dengan Roti Naannya...tapi disebabkan kitaorang dah lapar tahap nak makan orang..so kitaorang order nasi terus..tak ingat dah pasal Naan ke apa dah...hihihiii...



Berhadapan dengan bangunan Nagore Dargha Sheriff ni....



Dah makan terus je laju-laju Abang Sept bawak pergi ke Taman Rama-Rama Penang di Teluk Bahang....
Tapi malangnya elok je sampai sana kat pagar tulis last masuk pukul 5 petang, sedangkan masa tu dah pun pukul 5.10 petang..huuu..terlambat 10 minit okeh...
Disebabkan dah ada adegan drama bersiri kat dalam kereta terus Abang Sept bawak kitaorang singgah tepi pantai kat Miami Beach di Batu Feringhi......kes nak memujuk hati anak-anaknya lah ni kan..kuikuikui....
Namapun Miami Beach...ada pulak hanjing 2-3 ekor...huhuhu...sesuaiiii....


View petang yang cantik....lepak-lepak lebih kurang....
Nak bagi anak-anak sejuk hati...heheheheh....


Belakang tu Hard Rock Penang kot kalau tak salah....


Dah puas lepak petang tu terus gerak balik....
Abang Sept decide nak balik guna feri...(sebenarnya nak bagi orang yang kejakunan ni ha merasa naik feri..kahkahkah!Thanks Abang Sept...)....
Sementara nak patah jalan ke pelabuhan feri (haa..sah-sahlah Su tak tau jalan kan...) merasalah kitoarang meround tepi laut segala..merasalah jugak jem kat town sebabnya baru teringat yang malam tu adalah malam Hari Malaysia....huhuhuhu....
Akhirnya selepas puas beratur......


Muka atak sunyummm.....heheheheh....



Muka mokcik-mokcik pun mokciklah..janji dapat naik feri...kahkahkah!!....



Saya adalah jakun okeh....dahlah jakun first time naik feri Penang pastu dapat pulak duduk dek atas..huwaaaa....syukur besarrr.....Alhamdullilah....




Haaaa..kelam kabut ko nak masuk kereta masing-masing kan..kikiki.....

Balik tu kitaorang tak cari masjid dah..sebabnya kitaorang dah singgah siap-siap tadi kat surau kat hentian mana tah masa menghala ke Alor Setar tadi....
So senang, dah singgah solat tu tinggal nak cari makan je....

Bersambung......



Thursday, September 26, 2013

Nasi Mandy di Old Castle, Alor Setar...




Kitaorang terus bergerak ke Alor Setar..misi nak mengisi perut yang dah kosong tu....
Kitaorang niat nak pekena Nasi Arab kat Old Castle, Alor Setar...
Eh..ni bukan Old Castle yang kitaorang nak makan tu ye...ni Istana Anak Bukit....
Singgah amik gambar dari kereta kejab jadilah kan....
Masa ni hujan renyai-renyai, so memang mood nak turun naik kereta takde...


Ha inilah Old Castlenya...comel kan...?
Restorannya satu jalan je (sederet tapi jauh sikitlah) dengan Istana Anak Bukit tu...so takkan sesatlah kalau nak cari....(tapi jangan tanya me ye..memang harom tak tau apa...)....
Kedai ni jual macam-macam menu tau...so bolehlah pilih nak makan apa yang korang suka...(tapi lauk Siam/Thailand takde ek...western bagai ada....)



Kami pakat ramai-ramai makan Nasi Mandy Ayam.....
Me amik Ayam biasa dia tu je....orang lain amik ayam berempah....
Me ni bangsa makan kuah kari pekat likat tu takpe..tapi kalau makanan jenis rempah bagai-bagai kering memang taklah ye..penin pale+tercekik nak makan....
Tu yang bila orang tu tanya nak ayam biasa ke nak ayam berempah..? laju je me kata biasa....iyalah, dahlah nasi tu dah berempah bagai nak makan pulak dengan Ayam berempah jugak..huuu..memang surrender.....
Tapi bila dah dapat pinggan me ni, pastu tengok pulak orang lain punya pinggan....aduuuhhhhhterus rasa nak tumbuk diri sendiri okeh..menyesal sangatttt sebab ayam berempah tu rupanya pesen macam Ayam Goreng Tepung Berempah kat mamak tu tau....rugi weii...tu my fav tu......



Lichinnnnn.....
Ayam dapat ayam Mandy biasa tetiba kat pinggan tulang Ayam Berempah kan...?heheheh...tu me berbarter dengan Septlah.......
Elok separuh jalan dia dah makan yang berempah tu bila me tanya nak tak tukar ayam terus dia kata nak, boleh je......huuuu..syukur sangat...thank you my fren!!....me ni jenis suka makan ratah-ratah tulang, Sept pulak jenis makan isi je, so memang untunglah me kan....?kikiki



Sept dah kenyang pun buat muka pesal....??


Lapar kan dari petang tadi makan ringan-ringan je...so malam kita belasah sepinggan rak...hehehehe
Rasanya...untuk orang yang tak reti makan nasi arab macam me ni Nasi Mandy dia kira okehlah...rempah dia takdelah heavy sangat rasanya......
Takpe....tunggu me rasa nasi arab kat kedai lain dulu baru boleh compared mana satu lagi sedap ek...tapi nak tunggu kedai lain tu taktaulah bila ye...hehehehe..me ni kan memang kureng sikit nasi berempah camtu....



Dah makan jomlah balik.....
Kat Old Castle ni parking senang je, kat tepi restoran ada tempat parking yang besar.....
Kat sini kan me tengok makin malam makin ramai yang lagi makan (termasuklah yang ada baby dan anak kecik ye....).....betul-betul happeninglah orang Alor Setar.....^_^



Eh tak balik terus...nak cari surau/masjid punya pasal sampai ke Airport perginya kitaorang...
Tak pasal-pasal merasa dok lepak airport kejab memalam sunyi tu....
Memang sunyi giler okeh...sebab last kapal terbang adalah dalam pukul 8.30 malam...ni kitoarnag kat sini dah pukul 11 lebih....haruslah lagi supersunyi...tapi disebabkan diaorang dah niat musafir (orang yang dok kat Alor Setar lah...me dengan Sept takpe boleh solat kat rumah buat jamak nanti..hehehehe) so kenalah cari jugak surau/masjid sebelum jejak rumah sendiri.....



Esoknya kitaorang ke Penang pulak....jengjengjeng.....





Tuesday, September 24, 2013

Hutan Lipur Bukit Ayer, Perlis..

Lepas Taman Ular dan Reptilia kitaorang gerak ke Hutan Lipur Ayer pulak...
Nak ke Hutan Lipur tu kena naik kereta jugak ye...jauh tak jauh hutan lipur  adalah dalam 15 minit lagi perjalanan....tapi jalannya memang satu arah je dari Taman Ular tu so senang, tak payah nak patah kuar ke jalan lain pulak....
Sampai sana Abang Sept pergi riki tempat dulu...dah confim kang barulah kitaorang follow hantar barang-barang sekali terus....(tak rajin nak mengangkut kehulu hilir punya pasal kan....)....



Inilah rupanya pun....cantik boleh tahan...
Orang time ni tak ramai pun...so tenanglah jugak tak payah bersesak-sesak..siap boleh pilih port lagi.....
Ni me amik gambar ni masa kitaorang tengah bersiap-siap nak balik dah pun....
Me dengan Sept dan Emaknya tak mandi pun..tumpang tengok view je sudah....cuci mata je okeh...eh, i cuci mata tengok kehijauan dan keindahan sungai ye...ketumbit pulak kalau tengok keindahan lain..kikikih....


Nilah tempat kitoarang duduk (port cantik punya kat belakang)....
Nombor 1 tu anak orang sebelah kiri..hehehehe..makapaknya tengah bungkus khemah, so anaknya pepandai sendiri main kat bakul barang-barang diaorang...very cute okeh...kecik je lagi baby tu (baru setahun lebih kot) tapi pandai bawak diri....^_^
Nombor 2&3 tu adalah kawasan 3 ekor anak babi hutan mencari makan...huhuhuhu..seriau okeh...mula-mula tengok dari jauh nampak macam kancil je (macamlah tau sangat kancil tu camne kan....), tapi bila me tengok apasallah asyik dok sniffsniffsniff hidung mengadap kat tanah je...?dan memang sah-sahlah babi hutan...huuuuuu....me yang perasan dulu okeh....orang lain masa tu tengah leka makan lunch...(lunch pepetang buta haruslah lapar tak pandang kiri kanan kan...) kebetulan me ni duduk mengadap ke sana..haruslah me yang nampak dulu.......
Dahlah tu babi hutan tu dahlah jenis selamba badak je dok hidu-hidu tanah tak tengok kiri kanan....aduhai..makin lama makin kedepan lagi kedapan dan kedepan...huuuu.....nasib baik jiran sebelah kanan tu rajin dok jaga dan menghalau..kalau tak mau babi-babi hutan tu leka hidu-hidu tau-tau dah depan tempat kitoarang....hahahaha...(geli tapi gelak pulak, camno ni??)...
Me kan masa nampak babi-babi hutang tu me tengah makan...(eh tetiba cakap terengganu ni pesal??)....terus i is geli stop dah, memang dah tak lalu makan okeh..huhuhuhu....
Me ni memang ada satu perangai kalau tengah makan memang kureng sikit ada "ganguan" camtu..ingat lagi masa kecik dulu duduk rumah lama (rumah stingarden kat Kampung Sri Ampang), emak me memang bela ayam itik segala (jangan pandang sebelah mata okeh, stingarden kat situ macam rumah kampung ye, ayam siap bereban cantik segala okeh)..eh sambung balik...emak me ada bela ayam itik sekali ada anak 2-3 ekor ayam baru menetas, emak me kumpul letak dalam kotak kasut bawak masuk rumah sebab time tu hujan.....
Dah namapun anak ayam haruslah cipcipcip kepohkepoh je bunyiknya kan...?masa tu kebetulan tengah makan tengah hari...dengar je bunyi cipcipcip tu terus me stop taknak makan dah okeh..yang me tau me geli tak lalu nak makan sebab bunyi anak ayam tu je...boleh....??tu anak ayam yang cute miut tau....so dah nampak anak-anak babi harus lagi tak lalu nak makan...huuuuu..... 
Tu belum lagi kalau me citer kalau makan sesorang me tak reti nak makan sambil tengok tivi bukak citer apa-apatah tu...(drama sedih tak boleh, ngeri lagilah kan..berita tu tengoklah camne...kalau kena tengok dokumentari lagi harom takleh telan dah terus....tapi kalau citer kartun okeh, telan apa pun mau...lagi satu kalau baca paper bahagian hiburan takpe....)..motif sangat kan....??memang tak padan langsung dengan tumbesaran badan...huwahahahaha!!....




Time balik....
Ni me zoom je okeh..nak amik gambar dekat-dekat jauh sangat nak menapak...so memang takkanlah kan....




Ada jugak stalls jual macam-macam makanan....tapi disebabkan kitaorang dah prepare bawak bekal segala so memang tak terbelilah pun...makan bekal je sudah....



Ok..jom balik.....
Parking tu nun disebelah sana....


 Dalam perjalanan balik kitoarang singgah tepi area jeti Kuala Perlis....
Saja nak tengok view matahari terbenam.....
Air dah surut dah masa ni...
Cun-cun je matahari nak turun ni......

Kami.....^_^





Sept dan Emaknya.....
Cantik sangat view tau....subhanallah...Maha Suci Allah....^_^



Anak-anak buah Sept turun je kereta terus je dah ke bawah....huhuhu...
Bagus bebudak tu....excited sesajo dapat berjalan.......takde moody-moody pun....good....!



Sepanjang jalan ni ada je gerai-gerai juga macam-macam makanan petang....
Tapi kitoarang tak try pun...dah nak masuk maghrib kan...so terus je gerak ke Alor Setar balik.....

Bersambung....



Monday, September 23, 2013

Taman Ular dan Reptilia Negeri Perlis...


Lepas dah makan tu terus kitaorang balik rumah Abang Sept........
Balik tu lepak kat ruang tamu kejab, berkenalan dengan isteri tuan rumah (kakak Ipar Sept da....) pastu naik atas masuk bilik borak-borak lebih kurang dengan Sept dan Emaknya...pastu me qada tidur....(hehehehe..jangan marah ek...me kan malam tadi tak berapa boleh tidur dalam bas...so bagi chancelah kan....)
Tidur rasanya dari pukul 9 bangun dalam pukul 10 lebih......
Siap-siap mandi segala potpet kejab pastu turun siap-siap nak jejalan ke Perlis pulak.....
Bagus tak bagusnya (dushhh kat Su sekali...)...bangun-bangun tu turun bawah tau-tau dioarang dah siapkan segala bekal untuk lunch nanti...huhuhu..hampunnnn.....me betul-betul tidur sampai tak sedar apa yang jadi....

Dalam kereta....
Anak-anak buah Sept excited okeh..lagi-lagi yang kecik tu...kemahin lagi excited sepanjang jalan dok potpet nak ke Taman Ular....( i suka je...ada orang nak bawak taman segala taman pun ok jek....hehehehe)...
Tapi jangan ditanya dimanakan Taman Ular tersebut....yang me tau kat Perlis jek, selain dari tu memang hampeh taktau...yang me tau me layan tengok view kiri kanan...syok okeh tengok tempat orang.....



Tetiba dah sampai kat sini...hehehehe...
Sebenarnya kat depan (entrance) tu ada macam akuarium ular...tapi disebabkan akuarium dan tempatnya tertutup so me tak rajin nak amik gambar segala....seriau okeh....kang elok snap-snap kena sound dengan pak guard dah tak pepasal tebal muka...
Lagipun kat akuarium tu bulu roma tak berenti naik, geli geleman tak tahan....heheheheh..i is pengeli...so memang tengok tak tengok jelah...then jalan lelaju...tau tau dah sampai kat luar.......
So (berapa banyak so lah....) so bila dah sampai kat luar kat tempat open ni baru me start rajin nak amik gambar.....tapi tu pun yang adoo...hehehehehe..belasah jelah..janji ada.....



Ingatkan Taman Ular ni ada aquarium je pastu habis...sekali kau keluar dari aquarium tu tau-tau lagi banyak okeh...penuh sangkar besar-besar ni merata-rata....giler lagi geli....huhuhuhu...




Pastu ada jugak sangkar monyet...adalah 4-5 specis monyet (sangkar lain-lain) kat area ni.....
Aggressive boleh tahan pulak tu monyet-monyetnya..so memang takkan dekatlah....



Ni kawasan sangkar ular lagi....besar boleh tahan tempat ni.....tak sangka banyak pulak ular-ular hasil tangkapan atau derma dari orang luar.....



Paling terkesima adalah ini.....
Sangkar buaya pun ada....besar pulak tu sangkarnya....
Ingatkan buayanya halus...rupanya aduhaiiii besar gilerrrrr......



Tadi tu me zoom dari celah sangkar tu....nak dekat-dekat ke sana memang taklah....
Bulu roma me dah terjungkit-jungkit dah ni...tu bila tengok dari jauh ye..kalau tengok dekat-dekat mau hati i yang terjungkit-jungkit pulak nanti....so kita abaikan.....





Elok dah jalan lebih kurang...(ye me dengan Sept lebih kurang je jalannya tempat besarlah katakan....alasan takleh pakai........) then jumpa pulak gazebo cantik ni...so apalagi...kita rehat-rehat sambil poyo bergambar.....



Lepas je gazebo tu taman yang belah sini cantik pulak lanskapnya.....
So apalagi..kita ambik pulak gambar kat area ni....
Yang sangkar separa bulat tu dalam tu ada burung ye....
Kat sini ular ada, monyet ada, burung ada, biawak pun ada, arnab pun ada.....meriah okeh.....



Tak caya..cantik kan....??





Dah katapun view cantik..so haruslah paksarela Sept amik gambar....hehehehehee
Harap diampun...baju memang repeat seadanya....
Sejak dua menjak ni memang tak shopping baju langsung..economoney gitu...kahkahkah....



Sept and her mom....



Abang Sept, Emak Sept, Kakak Ipar Sept dengan anak-anak buahnya.....^_^



Iya-iya je panggil taman ular taman ular je tadikan...?
Rupa-rupanya tajuk sebenar tempat ni adalah Taman Ular dan Reptilia Negeri Perlis...heheheheh...
Betul-betul buta hati tau Su nih.....ni kalau tak jumpa banner ni haruslah panggil taman ular sampai ke sudah.....



Banner ni ada dihujung nak ke pintu keluar dah....so jangan salahkan saya ye...salahkan orang yang buat tempat ni....i is very the pelancong, kalau tak nampak tulis apa-apa memang hampeh sampai kesudah panggil ikut sedap mulut je.....
Sebelum lupa...tiket masuk adalah RM5 untuk dewasa...RM3 (iye kot...) untuk kanak-kanak ye....




Ni promote baik punya...heheheheh...
Adik ni jual aiskrim roti okeh.....i like!!!....
Haritu pergi Matta Fair me jual mahal taknak beli awal-awal..konon nak beli time dah balik nanti...tapi malang okeh,  bila balik tu dah hujan..so haruslah orang jual aiskrim tu dah siap-siap cha alip but....jadi memanglah frust giler tak dapat makan...sekali kuar dari sini nak ke parking tu terus i jemmm tak bergerak kat gerai ni......apalagi....tapau makan dalam keretalah.....
Adik ni jual 3 pesen aiskrim (boleh tengok kat gambar atas)....jenis tak kedekut aiskrim tak kedekut kacang....tapi sorry to say, rasanya still tak sesedap kat depan PWTC tu...huhuhuuuu....(and tak sesedap yang beli masa kecik-kecik dulu...double huhuhuhu....)....eh tapi bukanlah tak sedap apa..sedap je...(kejab sedap kejab tak sedap..mana satu ni...??).....cuma rasa tak seoriginal aiskrim yang diaorang jual atas motor tulah...aiskrim atas motor tu kan diorang buat sendiri (maksudnya buatan dan cap tempatan)....yang ni adik ni guna aiskrim jenis mahal beli tu....so memanglah lain sikit rasanya....



Lepas ni kitaorang nak ke Hutan Lipur pulak....anak-anak buah Sept nak mandi sungai...
Bersambung.....




LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...