Showing posts with label Plus~size. Show all posts
Showing posts with label Plus~size. Show all posts

Monday, August 04, 2014

Hai Korang....

Hi semua....Selamat Hari Raya....Selamat kembali bertugas jugaaaaa....
Seminggu blog me ni tak berupdate...raya punya pasal....
Biasalah kalau nak raya kan mood buat benda lain ke laut...so harini dah start kerja so kita proceed curik tulang masa tulis blog lagik..hehehhehe
Eh lupa pulak...harini dengan bangganya me nak bagitau yang harini me ganti puasaaaa.......
First time in my life start ganti puasa awal gilerrrr gilerrrrr tauuu.......mudah-mudahan success....
Tahun lepas me ganti awal jugak..tapi awal tu ala-ala bila dah nak habis hari raya kalau tak salah.......
Kiranya tahun ni no no no..kena awal lagi......
Kang lagi lambat terlupa pastu menyesali diri sendiri gitu....8 hari ko nak kena ganti...kalau tunggu memang taklah kan....(orang lain tetiap tahun siap buat puasa 6 you....lagi kekaguman I is....huuuu)...

Lagipun I is target nak dapatkan 3 in 1 kan....PAHALA+DIET+JIMAT......
Pahala tu mudah-mudahan dapat....amin....diet tu perlu okeh...tapi bukan diet nak kurus ye..ni diet nak sihat...
Tapi kalau terkurus oklah...alhamdullilah gitu...kikikih...
Jimat pulak of course le...raya haritu dah banyak duit melabur kiri kanan depan belakang kan...so sekaranglah masanya nak berjimat pun....hihihii....

Ok..gambar raya kitaorang....
Harap diampun semua....gambar properlah sangat kat Ana...ni pun dari Ana jugak dia whatsapp yang dari Hp dia jek, yang dari kamera tunggu tahun depan baru dapat..hahahaha...



Cubaan mengunakan batang monopod....yang tukang amik gambar pun kejung nak carakan benda alah tu...yang lain-lain tu lagilah..belasah jelah janji muka masuk..kikiki....
Tapi oklah..untuk beginner....tunggu dah pro esok...mesti lagi maju gambarnya kan....



Ni pun pakai monopod...tapi tak rupa macam pakai monopod kan...?
Rumah kecik so tak cukup space nak angkap monopod beria-ria..kihkihkih....
Eh tema kitaorang repeat lagi..kalini biru lagi okeh....
Last minit punya choice of color...ingatkan nak ikut baju kurung yang emak tempah warna peach-peach...tapi last minit raksasa gorgon (me lah tu) tak dapat nak cari baju color tu...so terpaksalah semua cari color baju ikut yang paling susah nak dicarilah kan.....
Iyalah badan I is kan plussize..memang tak senang lahnak cari last minit...dah tak memasal semuanya kena ikut jek....kikiki
Tapi takpe....sebab baju Anim, Emak dengan Ana semuanya kitaorang dapat cari masa kat KLRayaFest kat PWTC hari tu..... sangatlah mensyukuri.....last minit pun tetap ada gitu...ye lah badan slim shaddy kan memasing senang nak cari saiz.....
I is beli yang online jek...beli kat PopLook....tu pun terbesar...belasah je pakai...siap kain tu pin beria bagai....nasib baik tak terlucut je...dok cover-cover je bila berjalan...pastu nasib baik jugak kain tu jenis kembang-kembang so pin pun tak nampak macam berpin..nampak terletak je..kikikiki....
I is pulak jenis plussize lain macam....bahu besar pastu lengan kecik....susah jugak ooo...
Amik yang saiz 2XL bahu kecik..pastu amik yang 3XL dah semuanya besar....so terpaksa amik yang lagi besar...pastu kang tunggu lepas rayalah pun nak buat alteration.....sementara ni simpan je dulu dalam lemari...(harap pakai untuk amik gambo jelah...kikikih...)....
Ala..salah sendirilah kan...haritu awal-awal malas nak cari baju raya...pastu dah last minit lagi seminggu nak raya baru order, jadi haruslah dah dapat tu tak boleh nak alter ke apa...padhan mukherrr!



Gambar raya yang diperantauan...ewahhhh...perantauanlah sangat....
Atie tahun ni giliran dia beraya kat kampung belah Azrul....so takdelah bergambar sekali....
Dia hari Sabtu malam lagi dah balik Perak nun....semangat okeh..iyalah orang ada kampung kan....
Eh kitaorang pun balik kampung jugak...tapi petang hari raya pertama...
Tu pun sebab lauk banyak giler jiran tetangga bagi...huhuhu..dari membazir baik bawak balik kampung kan.......
Eh citer pasal raya nanti-nanti lagilah sambung....byeeee.....!!!



Friday, February 28, 2014

CURVE Salvia-Teal



Hasil belian seperti di dalam entri INI....
Hari Jumaat pagi beli sebelum tengah hari Sabtu dapat...yeaayyy!!....
Tak sangka sepantas kilat dah dapat ek...ingatkan kena tunggu isnin or selasa baru sampai....


Bila bukak inilah rupanya...warna adalah lain...huuuu...
Salah me ye...dah jelas dan nyata kat web dia tulis TEAL tapi sebab malas nak baca tajuk (tengok gambar je kaedahnya) so belasah jelah bila dapat yang color ini.......kiranya dah dapat baru nak sedor le nih......haruslah dah terlambat Su oii...
Mati-mati ingatkan teal tu apalah kan...sekali bila dah dapat ni esoknya google rupanya memang color rupanya teal tu..hohohooo....colornya macam color hijau pekat (kalau rajin gilah google sendiri yek...)....sedikit frust sebab kalau dark blue kan lagi chanteeeekkkk....
Yang me beli ni color innernya yang color dark blue okeh...rasa macam nak pakai baju ni terbalik boleh??
Eh,kengkawan nak ke tengok me pakai baju nihhhh????
Eh taknak pun takpe..biar me tunjuk eh......hahahahah...





Tadaaaa.....
Jangan tertipu...perut I is buncit okeh kalau pakai tali tu....ni saja-saja nak cuba try test jek...
Lupa pulak, tali pinggang ke tali ikat kat pinggang tu disertakan sekali...nak pakai boleh pakai sukatilah nak ikat macamana pun....nak ikat riben ke depan ke tepi ikut sukaa....pastu kalau taknak pakai tali tu jadilah jubah strait tu je.......
I is nanti-nanti haruslah takkan pakai tali tu....wendaakkkkk!!boncit sangat okeh..so memang tak syesuaiiii...
Baju ni eh dress ni besar sikit dengan me tapi oklah boleh lagi dipakai....tapi tulah..bilanya nak pakai pun tak tau....
Harap-harap jangan lemari yang pakai lagi sudahhhh......





Friday, February 21, 2014

The Poplook...



Terjebak sudeyyyy....
Orang lain dah lama dah terjebak kan..me harinilah baru merasa nak beli weihhh......
Teringin dah lama ni...dari mula-mula Poplook takde saiz untuk plussize sampai la ni dah ada saiz curve punnnn still me tak dapat-dapat nak beli jugak...
Tak dapat nak beli tu haruslah dari faktor ukur baju di badan sendirilah pun kan....
Baju kat Poplook ni kan lelawa..pastu tiap-tiap kali dapat newletter bila bukak web dia...melelehlah ayaq liur me ni kejab....huhuhu..lagi-lagi bahagian "curve" lah kan.... ..kang tengok dari atas ke bawah, bawah ke tepi....pastu tutup....
Ye..keciwa kejab...sebabnya patern or design bajunya alahai tak lepaslah pulak kalau pakai kat me nih........
I is walapun kalau tengok macam takdelah gemuk sangat (kata orang ek..tak gemuk katanya..padahal????) tapi sebenarnya korang tak tau yang tang perut, me memang hampeh!!!fail okehhh!!
Potions badan me ni tak seimbang ye...bahu amik ko lebor giler...pastu tang pinggang pulak memang out of shape...kalau tak kenal for sure mesti korang cakap "comel perut akak ni...mesti mengandung 5 bulan.." hakhakhak tuihhhh....memang fail giler okeh tang perut...
Tapi tak baiklah semua benda pun nak komplen ye...ada yang paling me mensyukuri...KAKI....yee kaki I is kalau panjang sikit harus kalah Nasha Aziz ye....awas gitu!hahaha...
Ibarat kalau tengok badan me ni kalau makan apa-apalah kan umpama makanan tu stop sampai tang pinggang dan perut je ye....
Ye...pinggang takde pastu perut pulak lemak alolo kemain manja bertempek kat situ jek....taknaklah turun kat kaki sikit ke kat peha sikit ke...huhuhuhu....tulah takut nak bersenam tang kaki lelebih...(alasannn...)...
Berbalik pada citer asal...
So...that's why le walapun baju-baju kat Poplook or kat mana-mana pun , kalau me nak beli apa-apa baju memang kena cari baju yang tak menonjolkan perut dan pinggang ku yang over-sized ini...
Tu yang bila harini bila nampakkkkk je kat web diaorang ada jual baju strait tak berpinggang macam kat atas ni haruslah mengelupur Su nak membeli...gatal je tangan okeh (lagi-lagilah harini kan hari gaji..kikiki)....
Mengelupur sangat, sampai siap-siap amik pita tape sebab nak ukur badan lagi...iyalah..beli online kan...lagi-lagi tak pernah beli kat situ so haruslah over sikit..kang salah rugi weihh.....
Berdebor-debor ni...harap-haraplah lepaslah tang perut...serius..kalau tak lepas memang me simpan jelah dalam lemari.....nak buat camne...katapun perut tak berbedung..huuuuu





p.s.: kalau muat terletak me share kat sini..kalau huduh tersembul perut idaklah saya letak kat sini yek..harap maklum...






Friday, July 29, 2011

Sudah Sampeeee....

Baru je kejab tadi dapat parcel....

Memang dah boleh agak dah dapat apa...
Walaupun mula-mula aspect dapat dalam minggu depan...tapi dah dapat awal..syukur alhamdullilah...tak payahlah dalam kepala dok excited asyik terfikir-fikir je kan...hehehhee...i memang over excited u lagi-lagi bila beli barang online nih...u all pulak camtu jugak kah??


Kali ini hasil dari belian didalam talian..
Kasut/Sandal dari butikceera ini...
Dah lama dah teringin nak try kasut/sandal pulak secara online, tapi tak dapat-dapat yang mana berkenan, so senyapkan aja...tapi bila dah ada ni...apa lagi..jom ngabihkan duit!!!


Mari membukak aib diri...huhuhuhuhu
41 bermaksud saiz 10...ha kauuuuuu....
Iya..saya berkaki oversea kengkawan...oversealah sangatttttttt!overdose mungkin....
Jadi tak perlulah terkojut-kojut...hihihihi....dah tau saiz tu, tak reti-reti ke???kuikuikui...


Kasut/sandal ini bila sudah disarungkan pada kaki bunting balak...
Lupa pulak, kaki bunting balak saya ni sangat-sangat kena ikut jenis atau pesen kasut ye...
Kengkadang saiz 8 pun muat (kalau sandal la...) dan paling banyak muat saiz 9, tapi kalau ragu-ragu tang takut depan macam terkapit je, boleh je pakai saiz 10....ha..confuse tak confuse...so, maknanya kalau nak beli tu kena try test dulu la kan...
Dan nasib baik saiz 10 yang ni sangat-sangat ok......^_^


Ok tak???tolong abaikan tak berserinya kaki saya itu..pengcahayaan kuranglah katakan...hehehehhe...kununnnnnn.....


Oklah kan...
Sekali sekala bershopping online...i like!



Monday, April 04, 2011

Shopping Online...


Kiriman yang datang pada minggu lepas...


Tadaaa.....
Apo ko bondo nih???


Me shopping yang murah-murah je...

Macam biasa....mari..mari...mari...sapa-sapa yang bersaiz tambahan (tak saiz tambahan pun boleh juga....) sila ke blog di atas yea....
Servis adalah CEPAT, MUDAH dan PANTAS....
Macam-macam ada yea u all...ni dah belian kedua dah nih....belian pertama di entri ini...
Apa lagi..mari..mari..mariii.....!



Wednesday, February 02, 2011

Jezzabellaplussizestealz...

Citer dah lama dah ni..awal bulan satu haritu...
Penghantaran adalah diofis, sebab senang...



1st time shopping baju secara online...
Blog khas untuk baju plus size tau..best sangat...
Semalam keluar WHI kata Ana...wah dah glamour dah Jessabella'spluzsizestealz rupanyer yea..^_^...sapa-sapa yang rasa diri tu plus size bolehlah try tengok (tak plus size pun boleh tengok, tak dosa pun..hihihihiihik)  ...harga memang terbaik, collection pulak memang banyak, tukar je manjang...servis pulak tip-top..just beremail-emailan je, cepat je Jesse ni balas.....apalagi..sila try tengok le yea...^_^

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...