Wednesday, April 12, 2017

Citer Makan Yang Tertinggal....

Belek-belek HP sekali tengok aittt banyaknya gambarrrr......
So transfer ke PC tapi simpan lagik....
Pastu bila dah ada masa lebih barulah me watermarks kan....pastu simpan lagik.....
Ni baru lah kita tempek kat sini hehehehe..rajin sangat kan....?
Memang rajin..alang-alang dah ada, meh me tempek hihi.......





Nasi Beryani....
Ni masa melawat Sept dan Emaknya......
Macam biasala kan...kalau gi sana memang cari Aliff Bistro jek...ketagihan tahap apapun tak taula.....
Ni gambar dah lama ye...tak ingat dah bila..tapi tahun ni la lagi....kalau iyapun....hahahaha
Set macam ni baru RM10.90...me rasa kalau makan nasi kandar lagi mahal okeh....mau RM11 ke atas selalunya tu.....
Ni siap dapat semua baru RM10.90..kira ok la kan....dahlah tu banyak gilerrr....
Ni pun kononnya tak habis, sekali tipuuuuu..habis lichinn hahahaha......
Tinggal sayur jelah tak tertelan...banyak sangat-sangat.....percayalah potion dia besar...me yang besar ni pun dia lagi besar eh........tak caya tengok telur rebus tu...tetiba jadi macam telur burung puyuh jek kikikki.....









Ni makan kat The Strand....
Dah tengok wayang tu laparr...nak makan kat mana malas nak berjalan...so turun bawah gi makan kat supermarket dia tu jek...
Supermarket dia ada cafe kat tepi tu...so okeylah...try makan kat situ....





Ni OT amik Nasi Beryani lauk ayam..katanya tak sedap....
Tapi iyalah kot, dia makan tak habis....
Iolls pulak malas nak makan betul-betul...so amiklan ayam Popcorn nih....
Ayam ni takde gravy sebenarnya....so me mintak kat orang tu gravy...sekali ko dia tuangnya gini adoilaaa....dah Iolls tak reti nak makan....
Gravy dia masam sikit so tak berapa kena dengan tekak jawa me ni..lagilah jadi tak habis....rasanya me makan suku je okeh...huhuhu..rogi....
Lupa pulak, ayam banyak macam ni baru RM5.9 rasanya..ke kurang lagi..kira okeylah kan...cuma Iolls la tak reti nak makan camni....adoiiii.........






Macam biasa kalau kat Bidayah sekali sekala memang makan Roti Canai Banjir....
Iolls ni senang..tak payah beria-ria nak makan Roti Telur ke apa ke...roti kosong gini pun dah marbeles sangat-sangat...lagi-lagi kalau kuah tu sedap...memang tak banyak citer dah...ngapp jek.......







Breakfast berdua....
Tekak OT gatal nak breakfast McD...so layankan jek....
Dia amik set big breakfast tu....iolls pulak amik set biasa jek.....
Lama tak makan ni okeh...sebab rasa membazir hahahaha..tapi betul pun...makan nasi lemak lagi puas hati kan...kenyang sampai petang.......eh petang tu korang...kalau me sampai pukul 3 dah pedih perut hahahaha.......





Ni dah ada gambar me tempek jelah ye....
Ni ada satu hari Ahad tu..lepas melawat anak buah OT yang baru lahir meninggal dunia (Innalillah....)....
Dah balik tu sempatlah berjalan singgah AEON Bukit Raja kejab....pastu balik tu OT ngantuk tahap kronik dah....adoilah...boleh tak bukan dia nak masuk rumah, tapi dia tidur kejab dalam kereta...leerrr...apa punya pesen le nih...??betul-betul tak tahan nak tidur sangat kot...nasib baik Iolls ni penabah orangnya...so tunggu jelah...
Tu Sara kat belakang pun melongok la tunggu Acu pesal tak reti nak kuar dari kete nih?hahaha...Akim lagi sian..half way balik dah selamat tidur tu...masing-masing penat kot...dari pagi dah keluar rumah...so dah petang jadi ngantuk sangat....






First time beli Hokkaido Baked Cheese Tart nih...Ni me beli kat AEON Bukit Raja....
Kebetulan tengah cari barang tu ternampak stall dia nih..apalagiiik..terus laju-laju cakap kat OT me nak tapau....
Geleng-geleng OT..katanya tadi kan baru lepas makan nasik...??Ayoo..ni bukan lapar nih..ni pasal teringin...
So dah dapat green lite terus Iolls laju-laju pecut gi beli........tapi rupa-rupanya OT ikut dari belakang jugak....
Laa...rajin betul....Iolls nih laju-laju sebab taknak susahkan orang lain nak kena tunggu-tunggu me (sebab bukan kitaorang je yang gi situ, gi dua kereta).........










Me beli dua ketul..tak mampu nak beli banyak-banyak oiiii....
Ni yang satu ketul  me beli yang biasa...lagi satu tu yang durian...
Yang ni kononnya nak makan kat rumah..pelawa OT amik satu dia taknak....tapi tak dapat ye...tengah otw bawak kereta tu me setelkan seketul hahahaha...sedapnya.....sukaaaa.....
Pastu yang durian tu bawak balik kat rumah..makan dengan Anim...Anim pun kata sedap jugak....dia pun lidah macam me nih...pelik-pelik sangat mana nak makan...so kalau dia boleh terima tu maknanya oklah tu......






Ni saja tempek gambar Syabeel...
Geram ni tau!!...
Ni pun obses dengan Opah jugak nih.....
Nampak je Opah laju je nak berdukung.....






Suka sangat kalau ada orang sembang dengan dia....gelak sangat!
Pastu kalau dengan me, me geram dengan dia, pastu dia geram dengan me boleh?hahahaha...
Tapi betul...kalau dengan makcik, Syabeel siap nak cekau-cekau pipi makcik okeh, siap dengan muka and tangan tu kepam-kepam sebab geram...kemain dia...ni sapa yang baby sebenarnya nih??








Ni tapau kat kantin masjid....
Mula-mula nak tapau kuih jek, tapi bila tengok ada sambal tempe, pastu ayam goreng dia pulak mengancamnya haiiii...terus me amik nasik goreng dengan lauk-lauk nih hehehe....
Tapiiii...me makan tak habis ye..sebabnya tengah makan ada orang datang.....
Ni peel me satu lagik....kalau tengah makan tetiba ada orang datang memang potong selera....tetiba je okeh....tapi kalau ko datang memang makan sama-sama dengan me tu lain....tak pun memang ko dah duduk sekali dengan me....tu takpe...
Eh taklah..susah nak terangkan hahahaha......anggaplah makcik ko ni gila!hahaha..sila abaikan......









Lama teringin nak makan Laksa...sekali gi Giant tu jumpa...apa lagi terus me order Laksa semangkuk.....
Sedap pun sedap, cuma kuah tak panas....huhuhuhu..potong betullah.....








OT lapar nasik, so dia makan nasik berlauk...
Iolls tak rasa nak makan nasik, pastu kebetulan macam me cakap, nampak pulak ada jual Laksa...so lelajulah order.....
Ni me amik yang biasa jek...ada yang special ke apatah lagi satu tu....
Iolls kalau makan Laksa tak suka ada telur rebus...suka makan macam ni jek dah cukup....
Ni me kecek suruh Emak buatkan Emak tak buat..nak buat sendiri tak taulah bilanya hahaha...tak retik.......







Rutin sebulan sekali bila dapat Gaji....
Ada yang me beli lebih bulan tu, then bulan depan beli benda lain pulak yang takde..selang seli...senang sikit nak membudget......








Me ni teringin nak makan satey...
So OT bawak me kat foodcourt kat Subang Perdana jek....
Iolls ajak gi Samuri dia taknak...huhuhu....
Ni pun nasib baik kuah dia sedap ya hamat...oklah hilang kepunan..syukur...........
Eh ni ada lagi gambar me tak tempek lagi...sikit-sikitla ye....
Ni pun dah habis merapu dah ni....tapi takpelah....dah ada gambar tu me citerkan aja....kenangan....









Friday, April 07, 2017

Two Dia Sup Utara, Senawang....



Ni citer bulan dua dulu kot ke bulan Mac..eh tahla..lupaaaa....
Petang-petang balik kerja terus kitaorang bergerak ke Senawang...
Kalau ke Senawang haruslah niatnya nak makan Sup Utara kat Two Dia Sup Utara kan...
Ni kiranya 2 in 1 la pun...sambil-sambil OT melawat anak-anak buah dia then dapatlah jugak kitaorang makan makanan yang sedap-sedap hehehe..........
Macam biasa kalau lapar memang kitaorang takkan order lain dah..haruslah dua-dua pun order set Nasik..lapar nasik la katakan.....
Set ni ada nasik sepinggan, Telur Dadar dan Sup Ayam or Sup Daging...pilihla..nak sup lain pun boleh rasanya....
Kicap dia tetaplah yang paling terbaik ye....tak pernah berubah tetiap kali me makan kat sana...
Tu OT minum air Choki-choki...sedap jugak......





Dah kenyang kena buat kerja...eh taklah...hahahaha...
Ni me saja-saja menolong...dari me melopong kat situ kan baik me tolong sikit camni....
Sambil-sambil tolong ikatkan tali sambil-sambil tu tengok tv depan kipas besar.....hambooiii tokei sangat dah gayanya kan kikihkihkih.........







Tengah leka ikat tali sekali datang pingan nih...hamboiiiii.....
Telan-telan airliur Iolls....kikiki...
Ni tunggu tuannya tah gi mana tah...so call-call OT rupa-rupanya dia kat dalam rumah tengah melayan anak-anak buah dia......katanya makanlah dulu....eh takde maknanya nak makan sesorang.....sanggup tunggu okeh.....
Serius sedap okehhhhh...puas hati...
Lupa pulak, ni Lamb Grilled...gravy dia ni gravy black pepper...sedapppp...pastu pekatttt....serius tak tipuu....Iolls kan kalau makan ni serabut sikit itu ini tak kena..so percayalah yang me makan ni memang sedap....
Daging pun lembut jek..senang nak potong dan kunyah....memang puas hati lah...
Ni pun makan berebut-rebut dengan bebudak...suka betul bebudak tu makan kambing ek...tak sangka hahaha...Iolls jek lambat reti makan kambing..dah tua baru pandai..rugi betul........
Harga ni rasanya RM13 untuk sepinggan camni...tak ingat hahahaha......





Dah puas makan kambing kita minum pulak air lemonade nih.....
Ni kalau orang kampung Abah me panggil air lemonade tau..padahal bukanlah ada pun perisa lemon kan, ke ada? hihihihi.....tapi hebatlah jugak...lemonade okeh.....korang hado?
Cuma kat kampung Abah tu botol dia kemetot-kemetot jek..comelll....
Abah dulu kalau balik kampung dia akan beli sepeti tu bawak balik rumah...ada macam-macam perisa sebenarnya..ada aiskrim soda, sarsi, oren dengan buah-buahan macam atas nih....sedap jugak...macam air gas tu tapi gas dia kurang....wangi je minum....
Ni nak minum ni letak air batu penuh-penuh pastu tuang air sikit..bagi cair baru minum...fuh legaaaa.....
Lupa pulak, kedai TWO DIA SUP UTARA ni kat Senawang ye....area belakang Giant Senawang nun, lagi sepesifik cari Balai Bomba Senawang..belakang sikit tu ada perumahan pastu ada kedai-kedai makan tu lah areanya...tak jauh pun....kalau lalu kat LEKAS bolehlah singgah...tapi kedai bukak pukul 5 petang sampai 11 malam jek..so pandai-pandailah korang nak budget masa dia tu....




Wednesday, April 05, 2017

Pari Bakar, Kerang Bakar....

Citer petang Isnin nih....
Petang tu balik kerja berpusing-pusinglah kitaorang mencarik makan....
Dua-dua pun lapar giler okeh...dan kalau ikutkan me makan apapun boleh je...janji nasik...lapar nasikkkkk....
Tapi OT tak boleh...dia macam tak puas hati okeh...
OT sebenarnya nak makan Ikan Bakar kat Subang Dua tu tapi hari Isnin untuk Ikan Bakar tutup....tu yang dia macam tak puas hati okeh nak makan apa...habis lalu semua kedai pun dia tak berhenti hahahah...sabar jelah....
Pastu kitaorang punya pusing tu dari Subang Perdana, membawak ke Subang Bestari, pastu ke Subang Dua pastu patah balik masuk ke Subang Bestari balik..last-last tersadai kat kedai yang selalu kitaorang makan tu je hahahaha....
Tapiiii...rezeki okeh...elok-elok duduk (kalini duduk kat luar je sebab tengok cuaca ok), tengok-tengok ada stall jual seafood bakar...eh eh ehhh....sukaletteww....hehehehe....






Hahaha...muka terkejut tu sebenarnya......
Iolls kan Mamarazi...amik gambar haruslah secara senyap-senyap jek...
Ni pun elok tengah sedap mengambik gambar tau-tau tetiba eh hahahaha..nasib baik tak kena marah okeh.....
Iolls ni sampai-sampai kena duduk je....just order air...OT pulak sampai-sampai je terus menuju ke stall seafood bakar tu...hamboiii pantassss.......tak sempat Iolls nak berkata apa-apa okeh...laju je dia menuju.....








Tau-tau sampai macam nih....hamboiiiiihhhhh.....
Nak gelak ke nak marah ke nak suka pun taktau dah.....tapi haruslah suka hahahaha....Iolls kan pengila Ikan Bakar..lagi-lagi Pari Bakar tu...







Dia bagi dua kuah cicah nih...satu kuah asam, satu kicap.....
Dua-dua kalau makan satu persatu tak berasa sangat..tapi kalau dah campur dua-dua sekali haa barulah marbelessss....i loikee......






Pari Bakar dia tak fresh dah...isi dia dah nak hitam liat je bila makan....
Pais dia pulak mula-mula rasa semacam..tapi bila terkena bawang duhduhh sedappppp.....
Alhamdullilah....
Kalau lagi fresh ni haruslah lagi lazat nih tau......
Ni OT amik sepinggan ni ada sekeping besar dengan sekeping kecik...dia amik dua untuk dua pinggan....tamak kemahin okeh......






Pastu ada Kerang Bakar nih....
Kerang ni kitaorang makan lambat okeh....last sekali dah habis makan nasik baru makan nih.......
Serius napalah me makan lambat...menyesal di sini huwaaaa...sambal dia tu sedap nak matikkkk....kalau makan dengan nasik panas-panas memang 4 pinggan nasik pun boleh selesai nih..percayalah..sedapppp.....
Kerang dia pun sedap..isi besar-besar.......ni OT kata sepinggan RM13 rasanya...oklah sebab banyakkk....
Ni kitaorang makan tak habis pun....half pinggan tapi rasa macam banyak sangat....memang berbaloi-baloi order......
Cicah dua-dua tu tak payah amik pun takpe..tak sedap hahahaha...baik cicah dengan kuah dua yang tadi tu lagi marbeles...makan berdesit-desit mulut sebab pedas tapi sedap hahahaha......








Alamak..ni kalau tanya kat mana ni tak reti okeh tajuk kedainya....
Tempat ni macam dataran lapang kat Subang Bestari nun....kedai belah kiri ni Lestari Maju....yang kanan tak hingat hahahaha.....
Tengah-tengah ni diaorang bukak meja banyak-banyak pastu keliling tu penuh stalls...macam-macam kedai ada....tinggal nak pilih jek....







Setel....hahahaha...
Eh Alhamdullilah....
Sebenarnya kitaorng makan tak habis pun....Pari tu ada lagi sepinggan tak berusik...pastu kerang tu ada half....
Masa ni dah suruh orang tu tolong tapaukan...tak larat dah...kenyang sangat....biasalah bila kita makan perut kosong, makan selera macamanapun jadi tak boleh masuk banyak sangat pun kan....
Nampak tak pinggan kitaorang duaorang tu penuh kulit kerang?tu baru makan half yek...boleh bayang kan banyak dia camne...kalau makan bertiga memang cukup tu....
Harga Iolls tak tau...yang Iolls tau dua ketul Pari harga dia letak RM26....tak pasti pulak RM26 tu untuk kedua-dua pinggan tu atau kedua-dua slices Pari tu jek....
Puaslah Iolls tanya orang tu lepas makan tu berapa RM semua?hampeh dia bolayan ishhhh........
Aduhhh....ngences pulak tengok gambar nih huhuhu.....








Tuesday, April 04, 2017

Dinner Terkejut....

Petang Jumaat punya cerita nih...
Petang-petang dah nak gerak balik kerja tu barulah me gatal nak menelepon Mijon....
Call call tu sekali katanya dia kat Pasar Malam..meh la datang katanya eh....
Mula-mula tu me macam aduhhhhh....pasar malam ke?habislah duit hahahaha....
Tapi walaupun camtu tetaplah me pergi jugaklah...sebab pasar tu otw jek pun.......
Tapi tulah..bila dah sampai sana hujanla pulakkk...so me tunggu jelah dalam kereta, malas pulak nak keluar...selamat duhittt kikiki....
Elok tunggu tak sampai 15 minit Mijon kata dia dah setel, dia nak balik dah......lorrrrr...so katanya...jom ke sekolah terus...
Gi sekolah sebab dia nak parking kereta then dia nak kena hantar anak-anak buah dia balik rumah, lagipun memang nak kena hantar barang-barang hasil shopping tadik balik rumah kan......ooo okehla...jomla kita....
So dah setel semua teruslah mencarik makan....eh tak, gi cari bank dulu baru carik makan.....(selalu je lupa or terskip-skip apa-apa me ni kan...)...
Pastu macam biasa, bila nak mencarik makan haruslah pening...kejab kang kata nak makan itu, kejab kang ini...last-last makan kat kedai siam yang selalu jelah..habis citer.....






Lama dah tak berdatim....
So macam biasa..banyak jelah citer yang nak diceritakan...habis semua cerita tertunggak dikeluarkan hahahaha...
Tengokla nih....makan duaorang jek..tapi selera dua-duanya kemahinnnnnn.......







Ni Mijon order Tomyam Campur....mula-mula dia order Sup Perut dengan Kerabu Perut..sekali segala perut dah habis daaaa....so terus dia tukar ke Tomyam Campur....








Me pulak teringin nak yang bersup-sup...so order Sup Tulang....
Sup tulang ni oklah....tapi tetaplah yang kat Deen tu yang tersedap...huhuhu....
Ni me makan tak habis oiii..feel tak sampai.....






Ni Kailan Goreng Ikan Masin....yang terfav....
Kalau makan nasik dengan lauk ni je pun me ok sangat dah.....
Dulu tak reti makan sayur....tapi bila dah diajar dek kengkawan, uiii sedapnyaaaaa kailan.....lagi-lagi kalau masak macam gini kan......?






Dua-dua orang pun teringin nak makan Ikan...so order Siakap sekor....
Ni kira besar jugak ni tau.....
Sebab tak tau nak makan yang masak apa..so order Siakap Stim Limau....hambekkkk..tetaplah berlambak segala mala Bawang Putih dengan Cili Padi tu hahahahaha....
Makanlah kami dengan amannya kikiki...
Secukup rasa nih....isi banyak...i loikeee.........
Pastu dah sembang-sembang..dah makan sepuas hati (walaupun tak habis)....sekali tu bila nak bayar hambiiikkkkk...RM83 kau hahahaha....terkejut makcik kihkikih..tulah time order tak beringattt hahahaha....
Nak ke kete tu terus dua-dua cakap, kalau tau tadi baik makan steamboat kahkahkah...betul jugak tu....makan kat Bobogo pun lebih kurang tu jugak harga untuk duaorang makan...pastu lagi memacam ada...siap boleh makan seafood bakar lagik okehhh....
Takpe-takpe....lain kali dah reti budget camne...lagipun mungkin selalu tu kitaorang makan bertiga oklah rega gitu...tapi sebab makan berdua tu yang terkejut makhincik tu kan.....








Friday, March 31, 2017

Ikan Bakar Lagi??....

Semalam lepas tengok citer Beauty and The Beast kitaorang gi dinner....
Ingatkan OT nak bawak dinner kat manalah tau....sebab Iolls ni yang menurut perintah jek....
Gi mana-mana pun alright jek...janji jangan tempat merapu-rapu (tu memang meluat Iolls nanti okeh)....
So elok dah gerak tu sekali dia masuk kat tempat semalam kitaorang makan tu....laaaaa....makan ikan bakar lagi ke?kayo betull tetiap hari nak makan ikan bakar je nih??





Setelah bincang punya bincang pastu pilih punya pilih, last last amik Ikan Siakap kecik ni sekor....
Ni harganya RM15 sekor.....saiz dia korang bayangkan half dari besi kepit untuk bakar tu.......
Nampak macam besar kan..tapi isi dia sikit jek..ikan nipis kikiki...tak cukup okehh hahaha.......





Ni lagi sekor...OT nak Ikan Cencaru sebabnya Ikan Pari kegemaran dah habis huhuhu...sian dia...
Ni pulak patutnya RM10 sekor..tapi dapat diskaun RM1 kikiki...jadilah dari takde diskaun langsung kan....
Masa tau Pari dah habis tu kitaorang blur habis nak pilih ikan tu okeh..sebabnya mahal nak matikkk.....
Ikan Talapia kecik sikit dari Siakap yang atas nih harga dia letak RM25 sekor...ko dah kenapa Talapia sampai mahal camtu??....
Sotong saiz sedang tu RM11 sekor...adoilaaaa.....
Siakap kalau besar (kecik sikit dari besi bakar tu) pulak RM35 sekor.....
Pelik jugak sebab dia ukur harga ikan bukan ikut timbang depan kita...tapi dia macam kita tunjuk nak ikan mana (yang dah berkepit tu), pastu dia tenung ikan tu dekat-dekat then dia akan cakap.."ni dalam RM15 sekor"......."ni dalam RM25 sekor camtu"....ishhh.....peliknyaaaa....
Memang ada notis harga per100gram tu berapa-berapa......tapi macam tak kena pulak cara dia charged tu....timbangan dengan saiz ikan dengan harga yang dia bagi tu tak logik sikit (macam cara nujum pak belalang pulak sebab tengok ikan pastu teka-teka letak harga)....
OT siap sound lagi.."dalam RM15 ke memang RM15?"..barulah dia cakap.."RM15 sekor"...adoilaaa....timbang pakai mata je ke apa tu?






Tu dia.....
Semalam tetiba dapat macam ni punya meriah.....siap ada 3 jenis cicah, kuah kari semangkuk kecik pastu ada set ulam nih.....
Kelmarin tu masa makan Ikan Pari Bakar tu hanya dapat kuah asam tu jek....haaa haaa...tak tauuuu.....






Meh me tunjuk lagi sekali ye hihihi....excited sangat kata ko.....
Tu kuah asam belah kanan tu memang terbaik la...pedas giler..tapi memang sedap ya hamatttt....
Ikan tu biasa jek..isi dia tak berapa fresh...tapi paste dia sedap jugak tu....cuma kalau ikan tu lagi fresh lagi sedap kot...ni ikan tu diaorang dah letak siap-siap dalam kepit besi tu..nanti yang kita nak tu dia akan bakarkan...patutnya letak je dalam bekas sejuk tu dulu pastu kalau nak baru bakarkan......lagi sedap okeh kalau gitu kot kan....






OT yang tengah giler nak makan ikan bakar hari-hari huhuhu.....
Tapi takpe...i is suka jugak la kan....kikiki...cuma I is still teringat-ingat yang kat Pernu dengan yang kat Senandung Malam tu ha...sedapnyerrrrr......







Komplen potpetpotpet tapi tetaplah lichinnn kikikiki....
Mau tak lichin..bukan senang nak jumpa gini kan....kalau tak jauh nunn kena bawak kereta baru boleh makan yang bakar-bakar.....
Ni semalam kitaorang kena RM30...termasuk ais kosong dua+Nescafe Panas segelas+nasi lagi sepinggan....
Kira mahal jugaklah kot..sebab makan kat Senandung Malam tu lagi bagai-bagai baru RM47 jek...ni Ikan dua ekor je dah RM30.....
Walaupun RM30 tapi serius me rasa macam eh mahal...eh tahla....




Thursday, March 30, 2017

Lagi...

Tora datang lagiiii...!!
Eh...silap...entri makan-makan datang lagikkkk hihihi......





Ni dinner minggu lepas....
Makan kat teett hehehehe....
Nasi Ayam ni fail okeh....nasi dah sedap...tapi ayam tu semacam...ayam dia macam pelik takde zat...pastu terlerai kering..ishhh tahla.......
Ni me makan nasik je laju...ayam tu 3/4 tak makan....serius me tak boleh nak makan...memang rasa berdosa giler sebab tak boleh habiskan..padahal fav nih huhuhu....







Sekarang ni dah giler makan Meggi pulak....
Ada satu time tu me macam takleh telan dah meggi okeh...so stop lamaaaa....kalau teringin sangat-sangat-sangatlah baru buat....
Ni dah ok balik pulak...tapi dengan syarat nak makan kosong macam gini jek....tak mo letak apa-apa....
Kalau kosong macam ni dapat makan hari-hari pun no problem nih.....laju je telan hehehe....
Pastu dah tamak...dulu kalau paket biasa tu nak mengabiskan sorang pun payah...kena buat kuah pekat-pekat pastu kena hancurkan half dari mee tu baru boleh habiskan.......
Tapi sekarang ni tak ye...siap beli yang big size tu lagik hahahaha...tamak okeh....tapi tetaplah nak kena pecah-pecahkan half dari mee tu...tapi tulah...rupa nampak sikit je kan..tapi sama je kandungannya pun kan haha.....








Ni belian hari Isnin....
Me cuti...Anim pulak ajak gi beli barang..so gigihlah bawak...
Tak gi jauh pun...gi AEON AU2 jek.....
Pergi bertiga...me, Anim dan Ana....semangat okeh....
So dah habis beli barang untuk Anim tu macam biasalah nak carik makan, nak carik makan....
Ni nak carik makanan untuk tekak semata-mata okeh....padahal perut dah kenyang sebelum keluar tu dah makan nasi lemak sebungkus rak (me kalau kata rak tu maka percayalah memang sepenuh rak banyaknya kikiki)....
Sekarang kan tekak gatal nak makan sushi sokmo...so carik sushi....
Ni pun me sempat amik gambar nak tau pasal apa?ni sebabnya Ana nak tanya pasal offer kat Starbucks tu...
So dia masuk dalam dengan Anim, me pulak cepat-cepat bukak bekas sushi rolls ni dok ngap sesorang hahahaha...kecur liur okeh...tak boleh nak tunggu balik nanti.....
Ni pun sempat makan seketul yang jenis nih...pastu kat dalam kete sempatlah makan seketul sushi petak tu...sedapnyaaa.......
Haritu me tapau satu pek sushi atas nih, pastu 6 ketul sushi petak tu....3 ketul me amik yang lobster...ha kauuu..puas hati dapat makan sushi....alhamdullilahhh......




Ni breakfast hari Selasa....
Macam biasa kena gi kantin jugak walaupun dah tapau air dengan kuih kat kantin masjid tu sebabnya me nak tapau paru okeh...
Suka paru kat situ sebab dia buat garing-garing...pastu diaorang sira cili...ala-ala pedas tak pedas gitu..so memang i loikeee....
Kaedah kalau tapau adalah half bekas amik mihun, pastu half bekas amik paru kikiki....kang time nak bayar cakap je kat adik tu, ni akak amik half paru, half mihun....kang dia ingat me amik paru sikit pulak, tak ke naya orang kan......







Ni dinner hari Selasa....
Petang tu lepas beli bawang-bawangan kat Super7 ingatkan me nak balik rumah terus....tapi tak boleh ye sebab hujan lebat giler giler okeh....(OT tak bagi balik...so makcik ko nih ikutkan saja)......
Ni kan nak tau napa dia bawak kat sini?Iolls tau sangat okeh hahahaha..ni dah tentulah beliau nih teringin giler nak makan macam kat Senandung Malam tu kannnn..........sian kan kikiki...sanggup tu cari jugak, nasib baik ada jugak yang dekat-dekat........







Ni mula-mula nak amik seketul sorang Pari Bakar nih....tapi tak jadik okeh...me tak mo...sebab rasa rugi pulak kalau amik tu....so amik seketul je sudah...
Ni seketul ni RM15 okeh.....rasa macam mahal okeh....
Dahlah jenis kat sini diaorang dah siap-siap bakar, tinggal nak pilih yang dah kat jaring kepit tu jek....
Kita tunjuk nak yang mana nanti dia hantar tetiba dah bersira gini....(tadi awal masa pilih tu dia dah bersalut siap-siap macam atas ni, minus tak bersira la kan...)......
Serius...keciwaaaa.....isi dia dah kering..pastu dah lebam dah colornya...penyelamat adalah kuah asam dia tu...kuah dia tu marbelesnya.....sedap angat nih.....(patutlah me awal-awal lagik dah rasa RM15 seketul tu mahal huhuhu...nasib baik okeh...)........





Sebenarnya kitaorang order jugak Tomyam Sotong dengan Telur Dadar buat tambah lauk.......
Tomyam tu manis lah pulak...huhuhu....
Pastu sebab tunggu lama sangat hujan tu nak reda, me pun orderlah Teh Ais....
Teh Ais ni rasa macam Teh Ais yang kita bancuh kat rumah okeh hahahaha....diaorang ni guna teh uncang je ke apa nih?kikiki....
Ni kan masa nak bayar sekali OT terserempak dengan sepupu beliau....pastu elok pulak sepupu OT tu nak bayarkan....aduhhhh......segan okeh......
Rezeki alhamdullilah....semoga mereka tu dimurahkan lagi rezeki...amin......










LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...