Search This Blog

Friday, May 20, 2022

Random Pic. No. 66...

Assalamualaikum..hi semua...







Pic breakfast lagik hehehe....
Still menu yang lebih kurang sama ye...Alhamdulillah....











Selagi tak habis tomato kat rumah hihihi....
Ni kita bawak pulak gi opis....











Mangga....sebiji beli sendiri, sebiji lagi tu kawan OT bagi...Alhamdulillah..dua-dua pun besttt....
Dah lama tak makan mangga Uolls...so bila dapat makan wahhh gituuu boleh??? hahaha....
Yang potong kiub tu Nakhil punya...bagi yang biasa dia tak reti makan ye (siap makan tapi simpan hampas)...last Mama potong-potong jadik kiub gitu barulah habis semangkuk.....














Petang bila tah...(malas nak check date kat HP)....Me orderkan McD guna GrabFood....
Minum petang Uolls...so belikan Adik nuggets...pastu untuk Abah n Mama ada Ayam Goreng.....
Nakhil masa dia kecik (dah reti makan), dia suka sangat makan nuggets McD ye...lepas tu sampai satu time tu dia dah taknak dah (bosan barangkali)...
Then lepas tu dia dah start suka makan pulak kentang (fav sangat jadinya)...sekarang ni pulak kentang tu dia tak berapa nak layan (dah bosan le pun kot kan)...tapi bila Me try bagi nuggets eh dia dah start makan balik...
Ni kita bagi nuggets tu 4 ketul memang settle ye....
FYI, Makcik is suka kalau Anak suka makan..tapi tulah...Nakhil ni dia agak picky eater..makan nak kena paksa, lagi-lagi kalau makanan tu makanan yang baru kita nak kenalkan (kena paksa mengalahkan nak bagi makan ubat ye)...pastu kalau paksa tu dia rasa tak OK (bagi dia la), memang dia takkan makan (sejenis Mama dengan Abah jugak ni sebenarnya hahaha)... .....so nak taknak kita bagi Nakhil makan makanan yang lebih kurang sama..cuma kadang-kadang kita bagi dia rasa jugak makanan lain (try n error..tapi selalunya susah dia nak suka)....













Balik kerja dah solat semua Me masak...
Ada Cili Merah so kita buat Sambal Sardin guna Cili Merah pulak....then goreng jugak telur dadar dua biji.....
















Ada jugak Sup Daging/Tulang kawan OT bagi (ni yang sama bagi buah Mangga tu jugak)....
Tapi kan kureng pulak bila masak Sardin buat sambal guna Cili Merah tu...bau hanyir sardin tu still ada lagik pulak (selalunya kalau masak sambal biasa tu 90% hanyir ikan sardin tu dah takde ye...kalini is bau sikit pulak....











 


Dah lama Adik taknak tidur dalam katil dia nih Uolls (sejak dah berani panjat katil nih)...
So bila Adik dah OK balik ni macam wahhh lapangnya katil kitoarang gitu..tapi tulah..kekok pulak jadinya, sebab dah lama jugaklah tidur bersempit-sempit 3 orang..tiba-tiba lapang pulak kan hihih......













Breakfast Me lagi....
Lauk tetaplah amik banyak Uolls....selagi boleh amik hahaha....
Me kan sejenis makan heavy breakfast...so kalau makan sikit sangat tak cukup ye....so konon nak diet pun kita kurangkan karbo (main dish), tapi lauk kita amik lebih gitu (lantaklah tak kurus pun....diet buat sebab nak kurus pun ye)......















Bawak bekal buah sikit...ada mangga muda dengan Mangga masak....
















Haritu OT panaskan pizza eh kemain cantik melted cheesenye okehhh...
Sebelum tu Me panaskan eh kau rentung kering jadinya..siap bila makan tu dah macam makan biskut dah kaedahnya sebab pizza tu jadi kering n keras....
Bila gini ha barulah settle pizza balance Me bawak balik haritu okeh...kalau tak memang kejung dalam peti ais dua minggu lah jawabnya....















Esoknya repeat makan Sambal Sardin lagi...cuma telur tu bukan telur balance semalam tu ye...ni telur dadar kita masak baru.....















Malam hari Jumaat kitaorang ke Mantau....beraya rumah abang OT....
Semangat malam-malam beraya rumah orang kan?
Eh ni sebab tuan rumah yang suruh datang malam tu jugak...sebabnya hari Sabtu sampai Isnin diaroang ada banyak hal....dah gitu meh jelah gi malam tu...
Ni balik kerja terus gerak ke Mantau ye...tapi tulah jemmmmm.....
Gerak pukul 6.35pm..sampai sana pukul 10pm..boleh?
Jem satu hal..pastu dah masuk jalan dalam eh kau OT sesatttt.....berpatah tu dua kali ye nak menyampaikan jalan yang benar...dah tak memasal malam buta beraya rumah orang huhuhu......














Bila nak amik gambar berdua camnilah..tak duduk diammm.....












Bolehlah hahaha.....













Sementara tuan rumah kat depan layan tetamu lain...kita tumpang amik gambar kat dapur/dining area sekejab....
Rumah cantik Uolls (biras Me ni memang pandai deko-deko)....memang I loike....
Macam Iolls ni sejenis suka deko simple simple jek Uolls...yang wajib-wajib je dah....tapi tetap tersangatlah suka tengok kalau rumah sapa-sapa yang pandai deko cantik-cantik nih..kagum okeh...
Tak kisahlah ko deko camne pun...I Iolls memang jenis admire sangat..
Siapalah tak suka tengok rumah benda cantik khennn...kalau ko banyak sanagat komen walaupun rumah benda tu dah cantik sangat (ada je benda tak kena kat mata ko), tu maknanya ko ada masalah jiwa ye.....sekiannnn













Sementara tunggu nak ajak yang lain amik gambar....









Ni jelah yang eloknya pun..lantaklah Mama is tutup mata hahaha...
Tuan rumah yang kanan sekali (biras Me..kakak Ipar OT)....kesian..tuan rumah pun dah tak larat nak bukak mata dah okeh.....TQ tuan rumah...
Alhamdulillah..sampai rumah nak pukul 2.30am (hambik kauuu)....sakan beraya kan...
Balik tak jem..tapi kereta banyak je Uolls..iyalah..musim cuti panjang kan....





TAMAT









2 comments:

  1. Aini tengok gambar makanan tu tiba-tiba perut dh keroncong..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sorry Aini..memang blog ni banyak gambar makanan jek hihi

      Delete

Orang yang yummy....

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...