Search This Blog

Tuesday, May 13, 2025

Bila Tiba-tiba..

Assalamualaikum..hi semua..





Petang tadi la ni..
Dalam keadaaan kaki (tumit la pun sebenarnya) yang sakit (sakit berulang, tapi dah makin OK sebab makan ubat anti-radang) Me memasak Uolls..
Mula-mula niat nak masak lauk untuk dinner je, tau-tau dah tenggek periuk then Me rebus Kacang Hijau 1 plastik kecik (tak ingat berapa ratus gram)..tau-tau dah jadi Bubur Kacang Hijau seperiuk rak (besar)😅😅😅..
Punyalah banyak hasilnya Uolls..
Ni Me ada letak biji sagu jugak, tapi sikit je, tu yang tak nampak..
Color bubur jadi gelap sikit sebab Me guna Gula Melaka seketul, gula merah lebih (gula putih 2 sudu besar je)...
Rasanya just nice lemka manis..approaved by tekak Me n tekak OT, Alhamdulillah...








Niat asal Me nak masak ikan tu masak Sweet Sour je..
Sekali bila tanya OT, OT mintak masakkan Kari Ikan..eh lagi senang kan..sama jugak caranya..bahan-bahan pun just hiris-hiris, tumis tumis je gitu..









Dah lama tak makan Kari Ikan masak sendiri punya Uolls..
Ni pun Me masak sebab dah lamaaa betul Me tak masak lauk for dinner...kitanya sendiri yang rela masakkan sebab sendiri dah taktau nak makan apa (yang tapau punya)😅...






Sekian




2 comments:

  1. Masa pi ST Rosyam hari tu, x teringat nak beli ikan bawal frozen yang lebar2 tapak tangan tu...sedap tu goreng garing buat sweet sour kan...haih...nampak kari ikan ni terus teringin..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sedap jugak tu Kak SA..goreng garing-garing makan dengan nasik panas..sedapnyaaa....

      Delete

Orang yang yummy....

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...