Pagi ni Me masak Keow Teow Goreng togel je..Me just letak Udang+Telur..sayur takde Uolls..saja tak minta OT beli😅...
Ada kawan Me tanya, camne elok Kew Teow Me masak lerai tak putus?caranya..sebelum masak tu keow teow tu Me dah perap siap² dengan segala kicap, sos tiram n minyak bijan..pastu bila masak tu sekejab ke kacau laju² Uolls, berasap je tutup api..
Harini punya secukup rasa (sedap sangat pulak hahaha)..mungkin sebab guna rencah udang (walaupun letak sikit je)...
Udang memang OT beli yang size sedang² kecik je Uolls..memang khas untuk tumis² Mee or Kew Teow...
Bekal untuk OT..
Harini OT kerja halfday..so bawak bekal..
Kat area rumah Me ni breakfast paling susah nak dapat yang sedap kena dengan tekak..tu yang bila hari cuti Me masak jek sendiri..kang tunggu OT cari breakfast tak kedai fav tutup, tak pun tak jumpa yang berkenan..dah tak memasal jugak jadinya kan...
Yang OT punya ni Me letak je semua yang dah Me cedok untuk Me kat atas tu Uolls..fav OT kan, larat ke tak confirm OT akan habiskan (bising la OT nanti ni😆)...
Tengah hari nak masak apa ni?pening dok fikir dari tadi😅...
Sekian
Kak SA pernah masak Kuew teow, adik ajar lerai2 kan dulu then baru goreng macam goreng mee..ni dh lama x buat..bilannyah nak buat sebab kuew teow bukan fav akak..hehehe..
ReplyDeleteKuetiau ni kalau masak lama2 boleh hancur dan tak sedap la nak makan sebab dah lembik. Lama pula tak buat kuetiau ni Sue.
ReplyDeleteBetull...sebelum ni saya tak reti agak, memang jadi hancurrrr Kak Ezna...
DeletePastu slow-slow belajar lagi...dah dapat cara memang ikut yang itu jelah..hasilnya elokkkk, Alhamdulillah...