Assalamualaikum..hi semua..
Pagi tadi Makcik is rajin lebih masak Mihun Kari🤭..
Bahan-bahan dah lama betulll ada dalam peti ais, nak taknak kena pilih harini jugaklah nak buat Mihun Karinyaponn😆...
Memang kena masak penuh seperiuk besar ye walaupun takde siapa² nak datang..
Bila masak gini maksudnya silalah ulang-ulang makan ini je sehari suntuk...
Mihun dan condiments yang ada..
Alhamdulillah semua still in good condition kecuali Tauhu Kering tu..half dah tak boleh pakai..
Ni pun Me tak letak semua fishcakes, bebola ikan ye..ada lagi nak separuh dalam fridge..
Breakfast Me pagi tadi..Alhamdulillah..
Ni kalau ada sesiapa nak datang dah tak risau dah sebab ada makanan yang boleh dihidang on the spot kan...
Sekian..
Ni first time akak dengar mihun kari ni Sue. Selalunya mi kari kan....ini rare ni....
ReplyDeleteSebenarnya saya dan HB memang lagi suka Mihun Kari dari Mee Kari..
DeleteTapi kalau kat rumah jelah dapat makan gini beria-ia sebab kalau kat luar takut habis kuah hilang meresap dalam Mihun tu hihi...
Naah kalo di Medan memang lebih banyak pakai bihun karinya. Mie kari justru rare. Di JKT yg banyak mie kari. Saya sendiri prefer bihun. Mungkin Krn saya asal Medan, JD dah terbiasa pakai bihun
ReplyDeleteOooo baru tau...
DeleteAkak n hb memang suka makan Mihun Kari dari Mee...tapi kalau beli memang mintak Mee Kuning je..buat sendiri baru guna Mihun....