Search This Blog

Sunday, May 23, 2010

Morning...

Morning everybody...
Tetiba dari semalam teringin nak makan durian nih camno??
Kalo makan duran duran Big Apple je, rasa-rasanya hilang tak kepunan me nih??
Semalam nampak kat Jusco durian yang siap berpaket-paket tu, tapi taknak beli sebab takut tawar ke hape (pernah terkena dulu)...
Hm..tengokla camne...ni nak go tu rumah Abah, kena la rajin jeling kiri kanan, mana tau ada jual yang betul-betul punya....

K..see u...(ayat wajib bile letak tepon...hehheheh)

Saturday, May 22, 2010

Atie Berinai...

Aduh..duh...berjaman nak menulis kat dalam nih, tapi akhirnya..
M.A.L.A.S punya pasal, ginilah jadinya, padahal kemudahan dah ada...So Sue, sila salahkan diri sendiri..hahahahar...
Apa yang menarik hari ni?
Ooh..takde la apa2pun, cuma arini dah dapat balik claim duit refund dari Perodua..
Kalo ikutkan dah lama giler jugakla dok tunggu, dari 20/4/2010, akhirnya minggu lepas baru si Halim Perodua tu (taruk nama betul lagi ko...hahahahah) kata memang boleh dapat refund. Tu pun bukan dia yang call nak inform padahal sebelum tu siap janji isnin petang tu jugak nak call..pirahhhhh...last2, dah terskip 2-3 hari me gak yang terhegeh2 dok call tanya, duit ma..duit..dah la tu apa punya malang, hari ahad lepas dengan semangat berkobar2 gi sana, sekali pak guard tu kata "Arini dari pagi takde orang..."...
Wahhh, apakah????Selama ni isnin sampai Ahad Perodua kat situ bukak je manjang (siap 20/4/2010 hari ahad, me, Ana and Atie kena tunggu diaorang servis kete dari pukul 11 sampai 2.30 apa citer).. dab secara tetiba time Sue nak amik duit refund takdela pulak orang...Saya sangat la confius disaat itu, terus try test cuba call office kat dalam tu, mmg takde orang angkat, so saya mengandaikan bahawa memang arini (ahad lepas) diorang tutup kedai..cuti peristiwa la kot, peristiwa apa?lantak pi diaorang la kan..malas nak pikir, lagi pikir lagi menaikkan tingkat kemarahan gue saje...
Time tu jangan kata la, memang angin kurta-kurta me datang la jugak..
Tapi bila fikir balik...arrgghhh malas nak gaduh..So, tunggu je next week (arini le...)
So, pagi tadi (pagi la sangattt...), pukul 11 me n Ana telah berjaya mendapatkan duit refund tersebut, kena gak la tunggu nak dekat 20minit (plus nak dekat sebulan tunggu tu, kira lama la kan..??)..Lega, so, takde urusan bab duit nak kena kontak2 lagi dengan Perodua situ dah...

Walaupun tak banyak pun duit refund tu, tapi duit tu duit la jugak, i bukan orang kaya ok...
Dah dapat duit, alang-alang singgah kejab kat Jusco AU2, Jusco kan ada sales..so layan...
Tapi, tak beli apa-apa pun, takde yang berkenan dihati, cuma sempat rembat Asam anggur n biskut jem kat section junkfood timbang tu je...
Lepas tu, pukul 1 lebih pulak, lepas hantar Emak terus kitaorang ke KLCC...
Misi mau melihat movie Shrek 4...
Syukur..dapat gak tengok, walaupun decision nak tengok agak mengikut emosi masing, hihihihik.. tu pun dapat tiket pukul 3.50, tapi yang bestnye dapat seats yang sangatla best...betul2 tengah2...memang best...almaklumla, selalunye kes last minit baru nak dapatkan tiket kan memang haram nak dapat seat cun-cun nih..Tapi, mungkin dah rezeki kitaorang (Me, Ana n Anim) tak payahla kitaorang dok dongak-dongak dalam tu macam selalu..hihiiihihi
Shrek 4 ni ada cam kureng menyengat sikit dari movie-movie shrek yang sebelumnya...
Fun memang fun, tapi takde yang kick sangat...apapun 4 star dari 5 star me bagi...
Peminat kartun..ginila gamaknya, selalunye confirm bagi 4-5 star kan..hahahahar...sentiasa syok je bab kartun2 nih...

K la, melalut la pulak...Tajuk lain, tapi banyak citer tang lain...
Last entri ada gambar Atie nikah, so kali ni layan gambar Atie berinai pulak ye...

Majlis berinai Atie dibuat pada 1hb Mei 2010, hari sabtu jugak...(lepas asar kan dia nikah..So, ni malam harinya..)
Atur caya majlis patutnya, mula-mula kitaorang buat tahlil kat surau. Tahlil lepas Isyak.
Atie pulak berinai start pukul 9..
Tapi hampeh...pukul 10 baru nak jalan..Menganiaya orang betullah pengantin, sian kat orang lain yang menunggu tu...
Tak payah banyak citer, sila layan gambar yang ada ni..Sila jangan muntah, walaupun bukan diri sendiri yang kawin, tapi adik okla kan me promote-promote muka diaorang lelebih...

Edited by me..









Emak merenjis pengantin...Suke le tu, dapat menantu...


Kata campuran jawa, so harus pakai baju jawa..
kredit kepada Kak Syikin the Mak Andam, dia siap usahakan untuk dapatkan benda alah kat kepala Atie tu...
Atie memang berhajat besar nak pakai persalinan ni, semangat kejawaan meresap ok...!


Ni persalinan tangkap muat, dah tak tau nak pilih yang mana..tapi okla kenangan..tak tahan tang rambut pelesu tu, mula-mula tengok sejibik macam pet me nama Lu'lu dalam pet society FB..hahahahahar...

Alhamdullilah...majlis berjalan lancar juga, cume sian kat Akak Syikin n team dia dan jugak kat cameraman, tak pasal2 balik rumah nak dekat pukul satu, kes pulun nak siapkan Puan Atie kita ni..TQVM guys, we appreciate all of ur cooperation n job....Try speeking jab..kalo salah ampunkan saya....

Nanti-nanti me tempekkan pulak gambar2 lain ek..banyak lagi nih..Ni pun terpaksa tampal2 dalam satu gambar je, nak jimat space gitu...k

Tuesday, May 11, 2010

Alhamdullilah...Setel..

Persiapan berbulan-bulan, tapi bila habis je majlis, full stop..semuanya Setel!Lega-lega..
Time majlis, everythings rasa cam huru hara, tapi bak kata pepatah (kata pepatah ke??)... kita merancang, Allah yang menentukan...Yang buruk datangnya daripada kita, yang baik datangnya dari Allah...
Apepun Alhamdullilah...segalanya selamat...syukur..syukurrr.....

Some of the pictures:~


The making of...





During khutbah by the Kadhi...


During akad..


Alhamdullilah....


The crowd


The dais...


Bride's Potraits...

Atas ni gambar-gambar masa time nikah...
Gambar adalah daripada En. Photog (just call him this)..
Me rasa gambar ni ok-ok je...kenapa kata ok-ok je?
Sebabnye, En. Photog adalah super pasif plus pemalas...(hahaha..sempat ngutuk nih)...
Mau tak, gambar banyak tak clear, tak centre, potong sana potong sini, angle adalah macam haram...asal ado saja...cume satu jelah, gambar dia amik cume terang daripada camera biasa tu..kalo bagi bintang....2.5 bintang daripada 5..boleh???hahahahahar..Sue kedekut bintang..
Alo...kalo me ni kijam sangat, mau time tu jugak me rampas camera mahal dia tu, jam2 tu jugak me jadi bidan terjun ok...

Lain-lain pic, lain-lain entry...happy viewing...!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...