Search This Blog

Showing posts with label Aku. Show all posts
Showing posts with label Aku. Show all posts

Friday, February 24, 2017

Ni Kira Camne Nih??

Ni kisahnya pagi tadi...
Pagi-pagi tadi tu me belek-beleklah kotak thermometer yang me beli malam tadi kat Guardian tuh....
First time okeh membeli benda alah ni....jadi kenalah baca camne nak guna....
Ingatkan ada tulis je kat luar je tapi rupa-rupanya instruction adalah kat dalam (tu dia siap suruh baca manual yang kat dalam)......





Bukak-buka kotak sekali keluarkan kertas yang dia attached tu....
Tapi nampak macam resit...aittt??






Pastu pusing belakang tengok ada nih pulak?
Dah mananya kertas instruction tu??
Apasal ada nih pulak??dah sudahhhhh...
Ni kira camne ni?nak guna kena call nombor ni ke camne??
Fyi, thermometer nih bukan me yang amik kat rak sendiri..masa kat kaunter tu me mintak adik staff tu yang amikkan...sebab ni adalah belian purchase with purchase....kat kaunter baru me nampak offer tu, so tu yang suruh adik tu yang amikkan.....
Ehhhh..korang jangan nak speku speku yek...kalau adik tu yang masukkan macam tak logik sangat pulak...kejab sangattt letaknya ponnnn.....pastu adik tu kalau nak orat Iolls macam tak logik sesangat okeh...adik tu umo mau baru 20 tahun pun tak sampai hahahah....hagak-hagaklah...
So camne nih??why??
Adoila..pagi-pagi dah bikin Iolls confused okehhhh........





Ni yang me dapat....
Pagi-pagi okeh dah camni..tak ke terpisat-pisat Iolls kejab....
Tapi terpisat-pisat tu sempatlah amik gambar pulak ye hahahaha.....






Ni kedudukan asal benda alah tu...elok je terletak dalam tu bergulung....adoilaaa....
Ni dia bagi barang sample ke apa?mentang-mentangla Iolls bayar murah dari harga sebenar ishhhhhh......








Tuesday, February 21, 2017

Beli Handbag....

Citer masa gaji bulan Januari haritu....
Dah lama giler me tak beli handbag okeh....
Yang ada tu Atie yang bagi....kalau diikutkan elok je lagi....
Tapi disebabkan beg tu dah habis terkopek so kenalah cari jugak handbag baru...
Tu pun kalau ikutkan boleh je lagi pakai...tapi macam dah tebal pulak muka sebab pakai beg lusuh giler camtu kikiki....so nak taknak kenalah beli jugak.....
Macam biasa...carian adalah kat The Curve....
Kat situ adalah beberapa kedai yang Iolls mampu nak survey-survey ikut budget Iolls nih...
Kita budget halus jek, tapi kalau boleh nak cantik, nak itu nak ini nak begitu begini...dasarr kann hahahaha....




Stuck kat sini kikiki...
Dah pergi dua tiga kedai...so kedai pertama jugak yang menarik hati dan perasaan Iolls....
Kiranya love at first sight le nih.....
Mula-mula Iolls selfie sendirik je..sebab nak tunjuk kat adik-adik...confuse kejab okeh...sebab design yang nih ada 3 colors yang ada.......




Pastu OT kata meh dia tolong amikkan....so tadahlah muka kan hahahaha....





Tak clear camtu kita amik pulak sebijik sebijik camni kikiki....





Ni lagi satu.....rajin kan??





Tak cukup amik pulak dua-dua hahaha.....
Sebenarnya ada lagi satu, color biru pekat...tapi diaorang tak gantung pulak...so dapat tengok bila me suruh keluarkan jelah....
Yang biru pekat tu Iolls tak berkenan sangat, sebab beg biru, besi dia color hitam camtu....tapi bila fikir-fikir balik sekarang..apasallah aku tak amik yang tu??huhuhuhu....
So korang rasa Iolls pilih yang mana?

|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
V


Hahaha..yang color ni okeh...semua pun suruh amik color ni kecuali OT dia suka yang coklat tadi tu.....
4 lawan sorang mana maunya kan....kikiki....
So selamat dah beli handbag...so tunggu lagi 3 tahun kot baru tukar yang baru..mudah-mudahan hahahaha......









Monday, February 13, 2017

Makcik's Birthday...


9 Januari yang lepas adalah birthday Makcik a.k.a. Iolls le tu....
Dah bertambah lagi setahun umur makcik okeh...makin remaja hak hak hak....
Disebabkan birthday me jatuh pada hari bekerja, so Iolls buat cuti am last minit sendiri hahahaha...suka suki je kan....
Siang tu sempatlah pergi renew lesen untuk 2 tahun kat UTC...pastu sempatlah tapau makanan kat AEON AU2.....
Malam pulak lepas maghriblah sangat, Atie kata nak belanja makan kat kedai Siam nih.....alhamdullilah.....
Lesen tu sebenarnya Iolls ingat je masa sebelum birthday lagi.......pastu boleh tak tetiba lupa...??
Pastu bila dah hari birthday baru teringat..leseennnn!!!!
Sengal betullah makcik.....tu yang terus buat dua tahun...tu je budget yang ada hahahah....lagi dua tahun kita cuba buat 3 tahun sekali pulak ye.....






Korang boleh?kijam okeh, adake patut besday girl hidupkan kek besdai sendirik hahaha....






Ok dah...sila nyanyi ramai-ramai....
I love my family very very mucho...kat mana-mana pun selamba je nyanyikan lagu besdai pastu suruh tiup lilin dan potong kek....






Kuang asam kan dioarang?
Ni gambar tunggang langgang ni me letak je mana-mana dulu ye.......
Diaorang ada ke patut...diaorang boleh selfie kat sini pastu kat hujung sana Iolls tengah struggle dok hidupkan lilin hahahaha...
Syafiq tukang amik gambar, pastu dia jugak nak hidupkan lilin...adoila....
Yang Orang Tu a.k.a. OT pulak boleh tah tengah buat pe tah dengan HP dia...adoiiiii....
Tapi nasib baiklah last-last barulah OT tolong....sabar jelah....
Yang diaorang ni pun gatal...kek comel pastu dok letak semuaaaa lilin yang ada...hagak-hagakla...banyak tu...kalau iya punnnn hahahaha........







Testing kamera HP baru Ana....
Kemain clear ye....peluh makcik pun boleh nampak nih.....





Hahaha...Syabeellll.....
Geram makcik okeh....
Syabeel ni dia ceria sangat orangnya...kalau tegur mesti senyum..pastu ramah pun boleh tahan tapi satu je...tengah ramah-ramah tetiba mengamuk nak tidur hahahaha....dah kenapa??....






Ni kamera dari OT pulak....
Adik dengan Abang n Syaqeer tengah teruja dengan kek....
Diaorang tu memang..kalau nampak je kek maknanya kek besdai diaorang saja.......






Fuhhhh...
Suwit ke idok umur dah 37 tahun tapi boypren amikkan gambar macam gini lagi?? hahahaha.......








Makcik syok sendiri dengan cameraman cameraman dan dengan anak-anak buah jek...orang lain dah belengas tunggu besday girl setel dengan kek.....
Lepas me tiup dan potong kek, so terjadilah peristiwa hidupkan lilin tiup lilin tepuk tangan 14 kali.....
Anak-anak buah ada tiga orang yang tengah teruja dengan kek kan....so ulang itu jelah sampai habis...hahahaha..nasiblah semua orang meluatttt....
Ni semua Atie belanja...TQ Atie...semoga murah rezeki lagi....
Tak lupa....terima kasih jugak kat Abang sebab temankan orang haritu.....
TQ TQ TQ alls...muaxxx!!.....


.




Friday, November 04, 2016

AEON Mall Shah Alam....

Gigih buat entri ni tau hehehe.....
Ni kisah petang semalam....
Gigihlah kitaorang bila balik kerja tu gi meredah jalan sebab nak ke Shah Alam.....
Tapi Alhamdullilah jalan tak jem tau..sebab ikut jalan dalam....syukurrr...
Sampai Seksyen 13 tupun cepat jek....
Tapi masalahnya bila nak masuk parking AEON tu dah jem beria-ria pulak.....
Kitaorang masuk ikut tepi TESCO extra tu tau...so mendapatlah.....
Jem bersama-sama dengan orang nak short-cut ke Federal Highway tulah pun kan......
Tapi nasib baiklah jem-jem tu sampai masuk ke dalam mall jugak....
Kalau tak nyaris-nyaris nak masuk TESCO extra tu je ye hahahaha.....






Masuk-masuk mall tu kita cari bank kejab dulu ye..Orang Tu nak cucuk duit kejab.......
Pastu sambil-sambil tu jalan-jalan berchenta cuci mata kejab...poket tak boleh cuci dah ye hahaha..so bertabahlah masuk mall tapi tak boleh beli apa-apa...kikiki.....
Pastu Orang Tu lapar....nak carik makan je....so terus ke foodcourt kat AEON bawah tu....
Pusing punya pusing dah Iolls tak retik nak makan apa..adoilah...dilema kalau makan kat foodcourt ginilah pun ye.....
Tu nampak tu...Orang Tu makan pun dah nak habis...Iolls baru terhegeh-hegeh nak start makan...adoila.....
Ni Iolls order Laksa Nyonya....tak bestttt...orang lain me tak tau...tapi kalau ikut me tah me kurang la.....
Rasa manis-manis pulak dah kenapa....petis tu ke yang manis?
Petis tu dia letak sesenduk okeh..serem....
Orang Tu hidup dia senang jek..dapat nasik dengan Kari Ayam dah rasa heaven dah tu....(senang hidup nanti hari-hari kena mengari jek hahaha eh ke susah??)








Feeling-feeling gi Korea kat Shah Alam hahaha.....
Rajin okeh mencarik tempat nih...terasa diri remaja purba sangat kah kah kah......
Kitaorang pergi berdua jek...ajak Mijon tak hingin pulak dia kikikih...jangan mare ye Mijon.....hampunkan sayaaaa.......
Dah makan tu gigihlah gi tengok-tengok kedai yang ada...kebetulan jumpa jugak tempat nih (niat memang nak carik, tapi tak sangka pulak memang jumpa)....so amiklah pic sekeping dua....hehehe....
Ni selfie je kat sini..sebab malu ada orang lepak-lepak kat belakang nun....
Tu kat tangan Iolls tu Iolls try beli Cream Puff kat bawah tadi tu...rasa dia oklah jugak.....tapi macam mahal okeh..memangle besar..tapi harga dia RM5.90 seketul yek...macam tak kena jek...tu yang Vanila...kalau yang lain-lain tu lagi mahal.....
Ni sambil duduk sambil share Cream Puff hehehe.....jadilah kan...sejuk pun dah macam kat Korea kot kikiki.......






Pastu naik atas lagi jumpa pulak yang ini....
So Orang Tu cakap gi dok sana meh dia amikkan gambar (malew kittewww okehhhh)....so teruslah Iolls gi....
Malu-malu tapi mau ye...kah kah kah.....Iolls kan pantang ko sua kamera....kayu pun tetap nak jugak pose pose gittew......






Ni sementara Orang Tu nak merokok..so kita jalan-jalan amik angin ikut jalan luar....
Sekarang ni dah semua benda nak ber"kawan" yek adoilaaa.....
Orang tak pernah bercinta ginilah kot perasaannya......konfius banyak...kejab kang rasa wah sweetnyerrr....kejab kang rasa eh perlu ke?jiwa kacau banyak ooo hahahaha.........
Eh tersyasul pulak....
Best jugak gi AEON mall nih tau........tapi lagi best kalau ada duit extra kihkihikih....
Mall dia macam OU tu pun..sama jek, cuma lagi modern sikit...terang je mata sebab lapang jek......
Ni lepak-lepak kat luar (sambil paksarela hirup asap rokok) sambil tu sembang-sembanglah kan....
Pastu pukul 9.50 camtu gerak balik.....







Thursday, October 27, 2016

Pagi Tadi....

Pagi tadi..keluar awal dari selalu....
Sebabnya kena hantar Anim dulu due to hujan...pastu nak kejar punch kad yang dah sihat tu pun iya...(sejak minggu lepas asyik lambat je nih....mesin punch kad tulah...dah bertahun lambat 9 minit..sekarang ni jam dia tu dah diawalkan macam biasa...).....
So keluar rumah awal lah kan......tapiiii..yang peliknya....awat awal lagi tapi bila sampai kat depan junction nak ke Flamingo Hotel nih jem dah panjang pulopppp??.....
Ingatkan jem camtu je kan......ala-ala jem nak lepaskan trafic lite tu jelah kan...
Sekali kooooo tak ye......







Mendapattt ye.....
Beratur dari pukul 7.05 a.m. camtu....tapi tak berapa bergerak..kiranya kalau bergerak pun ala-ala satu dua pusingan roda jek.....







Makcik ko dahlah dah sangap nih oiiiii....
Malam tadi dahlah tidur lambat..sebab mengantor Kak G balik kampung pastu dok bergosipan sejam dalam kereta dengan Mijon hehehehe.....







Dah masuk MRR2 barulah lega sikit....
Patutlaa....ada accident okeh....
Ni pun me amik pic cepat-cepat...sementara bergerak perlahan tu....ni pun sempat amik sebab sambil berwassap/call bagai nih...eh Iolls call pakai handsfree tau.....tapi tetaplah salah sebab drive pegang HP khennnn....puiiiiii.....
Tu accident sebelah kiri....belah kanan lane pun hadoooo....macam accident secara berkelompok je me tengok gayanya...Innalillah.....
Tu belah kanan nak ke Ulu Klang/Gombak tu dah start jem...hambek...tak taulah nasib korang sampai pukul berapa pulop tu....
Me tadi dah hazab nak dekat sejam kat depan Flamingo tu jek......






Alang-alang lambat, pastu kena amik Short Leave pulak khen, jadi kita roger-roger Orang Tu yang masuk kerja lambat tu ke tak masuk kerja langsung tu hahaha...so mehlah tapau makanan sekali....
Semalam petang Orang Tu dah try test kononnya nak try makan kat kedai Teh Tarik Ganja kat Subang Perdana nuh....bersemangat okeh...sekali tutuplah pulak.....
So pagi tadi try test lagik (padahal sebelum gi nih me dah tapau nasi lemak dengan kuih kat Makcik bawah flat tu huhuhu...awat tak cakap nak tapau kat tempat lain Abang ooooiii??)......
Ni gi bukak okeh...alhamdullilah.....wahhh memang ramai orang okeh...dah viral kot ni kan hehehehe.....
Kedai dia belakang bengkel je...belakang kedai...tersorok jugak nih...tapi memang penuh orang.....







Dapat Teh Ais dari Teh Tarik Ganja satu....
Nama camtu Iolls tak tau kenapa...tapi memang ada kat FB tulih gitu....
Ni air nih just nice ye...tak manis langsung (sesuai untuk ongtua macam me nih hehehe)......air dia macam air masa kita kecik-kecik dulu....tak kelat, tak manis tak tawar..just nice je susu dia semua...puas hati okeh.....







Tamak kan...dah tapau nasi lemak lauk Paru dengan Sotong, pastu suruh Orang Tu tapau Nasi Lemak bungkus kat kedai Teh Tarik Ganja tu pulak.........
Iolls pesan nak nasik kosong takde lauk..sekali boleh tak beliau gi beli lauk hayam...ishhhhhh...tau-tau je perut Iolls ni kapasiti dia camne ek hehehehe...i lahap u lah Abam.......








Tu diaa.....
Ingatkan kecik je tu sikit kan.....tidak ye........






Bila dah kembangkan, terus kembang sepinggan rak hahahaha.....
Murah jugak....untuk dua nasi lemak lauk ayam goreng dengan Teh Ais bungkus ni baru RM8 lebih....murahlah kan......
Ayam tu ingatkan ciputs jek...eh eh takdelah ciputs sangat....okehla....
Pastu Ayam dia tu tengok macam bodo je kan...tak ye....sedap jugak....
Sambal pun sedap...tapi kalau pedas sikit banyak sikit lagi kow punya nih.....
Nasik pulak memang banyak untuk nasik lemak dah siap bungkus macamnih.....
Alhamdullilah.....kenyang......(terus senyum walaupun mata dah boleh sendal dengan paperclips hehe)........









Thursday, July 28, 2016

Kalau Dah Namanya SU......

Haruslah banyak entri makan dari entri yang lain khen kikikih.....


Minggu lepas Iolls dapat ganti puasa 3 hari..alhamdullilah....
Tu pun sedih sebabnya patutnya Iolls boleh dapat 4 hari direct...tapi sebab Khamis lagi badan dah tak berapa memberi kerjasama..tu yang dapat 3 hari jek....
Tapi takpelah....tunggu dah betul-betul sihat kang...barulah ganti balik puasa tu kan...nak buek camno..........
Ni atas ni, masa me berbuka kat mamak kat Denai Alam..eh ye ke Denai Alam..yelah kot..huhuhu....alaaaa...awatlah lupa nih....
Ni pun ter"sesat" kat sini okeh.......mula-mula tu sikit punya berkobar-kocar kononnya nak makan Nasi Lemak Royale...sebab dua tiga kali round area situ ternampak satu kedai mamak tu sebijik sejibon macam yang Royale yang kat Ampang tu....
Semangat okeh, haritu fikir nak berbuka nanti nak makan nasi lemak royale yang marbeles tuh......
Sekaliii...huwaaaaa...bila dah sampai kedai tu..aittt...awat tulih Nasi Kandar Royale...???ayoyoyooo...Tipah tertifuu okehhhhhh....awatlah tak perasan perkataan kat tengah-tengah tu?
Dah le lepas tu kena bebel "potpetpotpet...tulah..kan dah cakap potpetpotpet bukan...." kuikuikui.....
Manalah kitew tau....aritu mati-mati nampak tulih Nasi Lemak Royale okehhhhh...berhalusinasi sungguh Su...hampunkan saya penunggu gua....
Tu pun siap Iolls kena masuk kedai, pastu confirmkan betul ke idok bukan kedai Nasi Lemak Royale tu okeh....bila confirm bukan (nasi lemak Royale color nasik dia kuning....yang ada tu putih jek huhu)...so terus ke mamak bistro sebelah lagi satu huhuhu....
So berbukalah di situ.....
Dah bila kat situ dah blur okeh...
Nak makan apa nih?terbantuit selera Iolls.....
Pastukan...kononnya naklah makan Nasi Lemak bungkus tu...pastu nak makan dengan Ayam Goreng jek (Ayam Goreng diaorang baru masak..bau semerbak okeh)....tapiiiiiii....bila sampai kat kaunter makanan tu...dah terorder Nasi Kandaq..kahkahkah...teruk kan Su...?
Tapi tulah...frust tau....kari dia tak rasa kari mamaklah pulak...kurang kickk....huwaaaaaa......hmm takpelah..nak buat camno....
Pastu dapat pulak tumpang rasa Nasi Lemak bungkus tu...huwaaaa...sedapppppp....rogiii Iolls jadi pentamak tadi tu.....fadan mukerrr!






Ni berbuka kat foodcourt IKANO....
Kalau kat situ memang Iolls carik Nasi Ayam dia jelah kan....
So amik yang Special Single tu satu....no nasik tambah yek....sebab usus dah jadik sempit sikit kot sebab puasa kikiki.....
Pastu orang tu pulak amik Nasi Beryani kat mamak Irfan tu (ye ke nama dia Irfan?kikiki)......
Orang tu amik set punya..jimat banyak oooo...set tu ada set Beryani, pastu siap dapat air.....baru RM10.50...okehlah tu kan.....
So bismillah......
Resultnya.....Nasi Ayam haritu adalah kurang kick.....tapi Nasi Beryani tu memang marbeles......tak cukup ooooo......




Ni pulak berbuka hari ke-3.....kitaorang makan kat Q-Bistro, Tesco Mutiara Damansara.....
Yang ni pun sodap.....Iolls suka nasi beryani style kering gini....tapi Orang Tu suka nasi Beryani style basah/berempah banyak tu (dasar tekak Penang gitulah kikiki).......
Iolls punya tu set Beryani Ayam biasa....Orang tu punya set Beryani Ayam Kampung....
Yang best tu kuah putih tu...nak kata Kurma macam iya...nak kata dhal pun iya...eh entahlah...tapi sedap....Iolls siap licinkan kuah tu lagik....kikiki....




Boleh tak...dah berbuka Nasi Beryani...pastu nak balik tu singgah pulak gi mamak lagi...
Iolls mana boleh....kalau gi kat Bidayah nih memang kerjanya nak makan Roti Canai banjir jek.....padahal tadi tu orang tu ajak singgah tu untuk gi minum jek hahahaha....







Ni petang Jumaat lepas.....
Dah sampai Giant..nak makan apa tapi tak tau....fenin....
So kalau nak makan nasik jom kat sini jelah......nasik Ayam Penyet nih....
Dulu me pernah pergi sekali....Ayam goreng dia sodapppp.......so jom kita.............






Mula-mula memasing semangat je makan okeh kikiki...
Siap tak cukup nasik lagi...pastu bila tambah nasik dah masing-masing pun mencungap nak mengabihkan....
Ayam Goreng dia tetap sedap...lembut je dalam..luar kemain garing...I loikee....
Yang bawal tu biasa jek....garing sangat, isi pun dah macam takde jek...tapi sambal dia tu sedap.....walaupun ada rasa pijau-pijau apatah......


Ni pagi Sabtu...huhuhu....
Ke pagi Ahad ek...eh tak ingatla pulop....
Mata kanan dah naik bengkak huhuhu....
Merah tu tak sangat...tapi memang taik mata berselepet sokmo je......





Ni hari Ahad....
Teringin nak makan Yong Tau Foo lagik...
So kirim kat Emak belikan kat Pasar Tani kat hujung rumah.....
Syok ooo..kuah dia memang jarang orang lain boleh beat tau.....





Ni pulak lunch hari Isnin haritu....
Iolls dapat MC kan....sakit mata plus demam kan....so rehat-rehat jelah.....dok ulang tidur, bangun solat, tido, bangun, makan..itu jelah (sampai sakit-sakit pinggang nih okeh...)........
Iolls ni kalau sakit nak bagi sihat sikit adalah dengan makan.....eh betul okeh....kalau Iolls gigih makan tu (walaupun tak berapa nak larat nak telan makanan pun) tapi nanti mesti badan kuat sikit jadinya.....kalau demam tu nanti lepas makan for sure berpeluh-peluh sakan.....tu yang gigih sakit pun tetap makan beria-ria hehehe.......



Ni petang Isnin kot...ala tak ingattt....
Atie ajak share beli Lemang kat Che Besah....
Kalini dapat lemang tebal okeh...syok oooo.......
Tengok dalam gambar macam kering kan...?oh tidak...real adalah moist giler....lemak berkrim giler okeh......



Beli jugak Rendang Ayam Che Besah....
Memang marbeleslah makan tak pandang kiri kanan eh.....
Ni Iolls sorang je makan mau 5 ketul...hahaha..memang mentekedarah habih...padahal tak sihat tu...





Pastu Emak gorengkan pulak Pisang Goreng dengan Cempedak Goreng.....ha kau....tu je ke?
Serius..kenyang tak hengatttt.....
Sapa nak gemuk cepat mehlah duduk rumah Iolls 3 hari confirm!








LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...