Search This Blog

Showing posts with label Aku. Show all posts
Showing posts with label Aku. Show all posts

Thursday, September 14, 2017

TQVM!

Yuhuu..salam bersiaran semua....


Lama jugak makcik kamu ni tak bersiaran kan..?
Internet kat ofis out uolls hahaha..kita ni menumpang kasih internet ofis je oiii.
Kalau ada masa bolehla updated....kebetulan pulak internet out..memang dengan makcik2 sekalilah out...ni pun barulah gigih guna HP okeh..leceh oiii...dahlah line &data HP kat sini hampehhh....memang bertabah sangat2....

Atas ni gambar masa cuti panjang raya haji lepas...kitaorang balik kampung sekereta...pastu merayaplah yg mana boleh singgah...tu yang tersinggah kat Kellie's Castle tu...bayangkan seumur hidup ulang alil ke Perak nilah first time ada chance singgah hihi...

Perkembangan lain...patutnya sekarang ni fasa me  nak happy2...tapi biasalah...bila orang di keliling kita tak happy jadi automatik kita pun jadi tak happy....
Me ni pun sekarang ni macam trauma okeh...
Sikittt je silap and salah me..tapi punyalah keji dan hina sangat pandangan masing-masing kat me ni...
Me ni sebab nak bagi semuanya ok (pujuk diri sendiri pun iya) punyalah me buat-buat ok..buat baik...buat-buat elok..tapi tetap memasing tunjuk tak puas hati..
Memang awal2 me diamkan je...last2 memang me maki je...
Serius...macam mana tak sampai memaki...
Masing-masing awal2 lagi dah komplen berapi-api...me pulak memang stick yo the plan..tak kiralah camnepun...
Pastu ingatkan dah komplen tu adalah dapat pertolongan..pembaikan mana -mana....tapi rupa-rupanya tak...Bukan tak tolong..adalah tolong last minit..tapi muka masing-masing..perangai masing-masing tu boleh tak elok sikit??...
Korang cakap korang malu blablablabla...wah malu ye..?tapi yang korang buat muka..pastu buat bagus dari awal sampai habis tu elok ke?
Malu takpe..tu hak korang..tapi boleh tak berlakon sikit konon2 happy untuk me ni??
Boleh tak jangan tunjuk sangat perangai bagus rasa diri hebat sangat tu?
Me ingat sangat-sangat okeh..muka dan perangai masing memang thorbaikkkkk...dengan muka mngejinya...dengan muka jijiknya...Allahuakbar...
Mentang-mentang masing-masing dah lepas...langsung takde fikir hati perasaan me ni..yang tau malu..tak puas hati...pastu dok kira ketepikan..keatas..kebawahkan...(korang nak jadi spesis  kat kampung tu ke?berkira semua benda??)

Kalau korang jadi me memang lagi berbakul2 makian rasanya...eh mungkin orang lain kalau jadi me dah nangis berbesen-besen kot...
Me memang taklah...banyak benda lagi nak fikir dan buat...(tu belum lagi termasuk skop tiap2 Sabtu or free time nak jadi babysitter)...
Senang citerlah....pandai-pandailah memasing nak fikir...
Me ni kalau nak gebang nak ungkit lagi macam-macam...tenaga..duit..usaha...masa...tapi masing2 tak ingat tu semua...masing-masing dah baguskan sekarang...
Sekarang ni Me ni cuba sedaya upaya taknak susahkan sapa-sapa..end up dah semua orang tak puas hati..tak puas hati sangat2...takpela...

Eh dah banyak dah meluahkan kat sini...okla..nanti rajin me taip lagi...see youu...





Tuesday, August 29, 2017

Edisi Gedik+Edisi Makan.....


Ni Isnin lepas..
Ni sebelum pukul 4 camtu OT cakap dia nak pergi jumpa kawan dia kat kantin ofis me dulu....(OT kan abang kawasan hahaha)...so katanya nanti sebelum pukul 5 dia balik rumah then kita jumpa.....
Sekali elok lagi 5 minit nak pukul 5 OT call me...katanya dia nak gerak balik dah ni....so nanti jumpa....me pun cakaplah..kita tengok siapa yang sampai dulu ek.....
Me ni cakap je tengok sapa yang sampai dulu, tapi sebenarnya me jalan lenggang itik pulang petang je hahaha..malas nak rush-rush..sebab selalunya me iya-iya pun kang kena tunggu jugek.....
Sekali kan, elok me sampai kat kereta me tengok aiitttt....dah kenapa ada kat sini pulak??
Sabar jelah kan...OT cakap  jomlah gerak sekali..hahahaha..kemain kan nak bereskot bagai....tapi haruslah I loikeee hihi......
Tengok tu....sempat je OT main HP kan...aihhhhh......








Dipendekkan cerita...tau-tau dah sampai di Two Dia Sup Utara, Senawang...
Tapi takdelah cepat benar sampainya...pukul7 lebih jugaklah sampai tu...dah nak gelap dah...dah nak maghrib dah....
Sampai Two Dia Sup Utara duduk-duduk dulu..sambil-sambil tu tengok tv sambil-sambil petik Cili Padi hehe.....sambil-sambil okeh...Iolls suke jek buat keje-keje leka camtu......
Dah solat bagai barulah makan.....macam biasalah..kalau gi sana me akan amik set nasik nih.....rugi pulak kalau dah datang jauh-jauh tak makan nasik kan...?
Sedappp...habis semua ni licin me makan hehehe.....
Ni lepas makan me sambung petik batang Cili Padi lagi..sambung habiskan....seronokk...
Sambil-sambil tu join tengok Bola Sepak Sukan SEA....Malaysia lawan Myanmar...giler havoc okeh satu taman kedai....suara OT dengan Alang je dah bising satu taman...hampunnn semua hahahaha....







Ni keesokan harinya....
Bangun pagi tau-tau sakit-sakit lengan....dan-dan....
Lengan belah kanan me ni memang ada certain time akan sakit...macam tersalah urat camtulah...me rasa sebab cara me tidur kot...tah macamana me lipat pun me tak tau....mula-mula dulu pelik jugak..kenapa pulaklah lengan belah kanan ni sakit....tapi lama-lama baru perasan..kalau me tidur (adalah caranya hahahaha) nanti memang minggu tu akan sakit lengan....selalunya me sapu yoko yoko or makan ubat muscle relaxant jek...tapi disebabkan ubat muscle relaxant me dah habis..so me pergi klinik...tak sangka pulak doktor baik hati bagi me MC hehe......
Sebelum balik klinik tu pulak Emak pesan belikan sikit barang-barang nak masak....kebetulan Anim ikut me gi klinik..so tanya dia nak makan apa..katanya teringin nak makan Nasi Ayam....ok...terus zass beli barang-barang yang takde...balik rumah zass..tau-tau dah siap dah Nasi Ayam....
Nasi Ayam punya pasal..lengan sakit pun dah kemana hihi..









Haruslah lazat ni kan?biasalah..sapa lagi nak puji masakan sendirik kiki.....
Ni first time la me dapat buat sos cili dia ni pekat..kalau tak sokmolah cair jek....
Ni kononnya nak buat Nasi Ayam macam Mijon..sekali lupa minyak bijan...aduhlah..baru feeling-feeling nak buat sayur dengan ayam macam Mijon selalu buat tu tau......tak dapat lagik.....










Apa namanya ni...adoila lupa...yang jual kat McD tu....
 Durian kan...haruslah orang lain makan me pun nak jugakkk...
Hari first keluar aiskrim ni tu kebetulan Ana up kat IG dia tengah makan benda ni...terus Iolls laju-laju order kat dia lah kan...then dia tapaukan hehehe....
Kebetulan pulak aiskrim ni dah cair sikit..so takdelah me makan beria-rianyaponnn..so Me just makan belah atas tu jek....me makan dalam 2-3 sudu jek...then simpan dalam freezer...
Pastu tak lama lepas tu me bagitau kat Emak suruhlah Emak habiskan....rupa-rupanya kan isi durian dia tu kat bawah huwaaaaa.....patutlah Emak kemain cakap sedapppp...siap nak beli lagi hahahaha....Iolls rupa-rupanya tak dapat rasa yang betul-betul..rogiii...
Yang durian ni mahal sikit...dalam RM8 satu nih....nak beli lagi macam rogi duit pulak hahaha..kedekuit Sue kan...?janji dapat rasa je dah hehe.....








Monday, August 28, 2017

#FS

Ni minggu lepas punya cerita....
Macam biasa me dengan OT ke Giant..
Ke Giant macam biasalah jugak...nak beli groceries untuk rumah me lahnyapoonnn....
Bulan ni amazing sangat sebab me kena beli barang sikittt jek....tapi macam biasalah terbeli barang merapu yang banyak hahaha....
Beli barang sikit jek, tapi tetaplah amik troli...yelah Giant tu bukan kecik ye...lenguh pulak pikul bakul tu kang......
So kitaorang haritu pusing laju-laju je mana yang nak beli je kata orang...
Tapi dalam konon laju tu sekali tah apasal sampai satu lorong ni OT berhenti lama kat satu sudut tu tau...
OT ni kalau jumpa barang yang dia rasa nak belek tu memang dia belek betul-betul....pastu dia jenis selalunya kalau dia belek apa-apa tu dia nak me join jemaah sekali...tapi kali ni tak..me ni dah kemana-mana dah tapi dia ralit pulak kat situ tak bergerak-gerak...pelik pulak me rasa okeh....dah kenapa senyap lama je kat situ...??







Rupa-rupanya ni haa....
OT tengah ralit dok main bantal ada labuci nih okeh....sabar jelah....(urut dada makcik kau tengok okeh).....
Masa me sampai tu dia tengah dok ralit ratakan yang warna merah ni la....
Kikiki ni peel me jugak ni tau..macam me dari kecik dulu memang pantang jumpa karpet tebal..mana-mana permukaan yang karpet tebal (dalam surau atau masjid selalunya)  memang me suka je ratakan...dulu ada satu time kerusi kereta kan ada yang jenis kain dia macam karpet tebal yang boleh kita ratakan tu guna tapak tangan tu kan?(ada okeh masa me kecik-kecik dulu).....so memang kerjanya dok ratakan kiri kananlah permukaan tu...kikiki...pastu kang startlah me try tulis guna jari pulak...kalau mau/boleh memang macam-macamlah tulisan dan lukisan keluar.........
Ni dia dok ralit-ralit pastu me pulak menyibuk....me trylah buat huruf F....sekali boleh kauuuu...terus me buat pulak huruf S....berebut-rebut kitaorang okeh hahahaha...macam bebebudak baru jumpa mainan dah nih.....pastu terus me amik gambar (tu OT tengah touch-up)....kebetulan pulak bantal ni cantik...warna merah kemain liplapliplap kan....?








Pastu me suruh pulak OT amikkan pic me dengan bantal FS nih hehehe....mau pulak dia layan hahaha...sikap nilah yang me suka okeh...ada orang boleh tolong amikkan gambar me ni ha......








Tengokla tu..OT ralit tak habis-habis lagi dok belek bantal hahaha....
Tu OT tengah tengok keliling bantal tu...dia frust sebab bantal tu labuci dia ada yang dah rosak....gedik okeh..ada hati nak beli tu....









Ini orang tak tau pun yang me ada blog okehhhh....so shhhhhhh...silalah jangan bagitau OT yek....
Ni dia tak tau pun dia dah tutup-tutup muka dia kan..kalau OT  tau mau kena banned dah me nih ha..kikiki....
Sorry semua makcik gedix dok ber#FS bagai...bagi chance le Makcik dengan Uncle feeling-feeling tau.......kitaorang ni dah kertu baru ada chance nak fefeeling kan...so no hurt feeling tau....peace no war......eh









Friday, February 24, 2017

Ni Kira Camne Nih??

Ni kisahnya pagi tadi...
Pagi-pagi tadi tu me belek-beleklah kotak thermometer yang me beli malam tadi kat Guardian tuh....
First time okeh membeli benda alah ni....jadi kenalah baca camne nak guna....
Ingatkan ada tulis je kat luar je tapi rupa-rupanya instruction adalah kat dalam (tu dia siap suruh baca manual yang kat dalam)......





Bukak-buka kotak sekali keluarkan kertas yang dia attached tu....
Tapi nampak macam resit...aittt??






Pastu pusing belakang tengok ada nih pulak?
Dah mananya kertas instruction tu??
Apasal ada nih pulak??dah sudahhhhh...
Ni kira camne ni?nak guna kena call nombor ni ke camne??
Fyi, thermometer nih bukan me yang amik kat rak sendiri..masa kat kaunter tu me mintak adik staff tu yang amikkan...sebab ni adalah belian purchase with purchase....kat kaunter baru me nampak offer tu, so tu yang suruh adik tu yang amikkan.....
Ehhhh..korang jangan nak speku speku yek...kalau adik tu yang masukkan macam tak logik sangat pulak...kejab sangattt letaknya ponnnn.....pastu adik tu kalau nak orat Iolls macam tak logik sesangat okeh...adik tu umo mau baru 20 tahun pun tak sampai hahahah....hagak-hagaklah...
So camne nih??why??
Adoila..pagi-pagi dah bikin Iolls confused okehhhh........





Ni yang me dapat....
Pagi-pagi okeh dah camni..tak ke terpisat-pisat Iolls kejab....
Tapi terpisat-pisat tu sempatlah amik gambar pulak ye hahahaha.....






Ni kedudukan asal benda alah tu...elok je terletak dalam tu bergulung....adoilaaa....
Ni dia bagi barang sample ke apa?mentang-mentangla Iolls bayar murah dari harga sebenar ishhhhhh......








Tuesday, February 21, 2017

Beli Handbag....

Citer masa gaji bulan Januari haritu....
Dah lama giler me tak beli handbag okeh....
Yang ada tu Atie yang bagi....kalau diikutkan elok je lagi....
Tapi disebabkan beg tu dah habis terkopek so kenalah cari jugak handbag baru...
Tu pun kalau ikutkan boleh je lagi pakai...tapi macam dah tebal pulak muka sebab pakai beg lusuh giler camtu kikiki....so nak taknak kenalah beli jugak.....
Macam biasa...carian adalah kat The Curve....
Kat situ adalah beberapa kedai yang Iolls mampu nak survey-survey ikut budget Iolls nih...
Kita budget halus jek, tapi kalau boleh nak cantik, nak itu nak ini nak begitu begini...dasarr kann hahahaha....




Stuck kat sini kikiki...
Dah pergi dua tiga kedai...so kedai pertama jugak yang menarik hati dan perasaan Iolls....
Kiranya love at first sight le nih.....
Mula-mula Iolls selfie sendirik je..sebab nak tunjuk kat adik-adik...confuse kejab okeh...sebab design yang nih ada 3 colors yang ada.......




Pastu OT kata meh dia tolong amikkan....so tadahlah muka kan hahahaha....





Tak clear camtu kita amik pulak sebijik sebijik camni kikiki....





Ni lagi satu.....rajin kan??





Tak cukup amik pulak dua-dua hahaha.....
Sebenarnya ada lagi satu, color biru pekat...tapi diaorang tak gantung pulak...so dapat tengok bila me suruh keluarkan jelah....
Yang biru pekat tu Iolls tak berkenan sangat, sebab beg biru, besi dia color hitam camtu....tapi bila fikir-fikir balik sekarang..apasallah aku tak amik yang tu??huhuhuhu....
So korang rasa Iolls pilih yang mana?

|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
V


Hahaha..yang color ni okeh...semua pun suruh amik color ni kecuali OT dia suka yang coklat tadi tu.....
4 lawan sorang mana maunya kan....kikiki....
So selamat dah beli handbag...so tunggu lagi 3 tahun kot baru tukar yang baru..mudah-mudahan hahahaha......









Monday, February 13, 2017

Makcik's Birthday...


9 Januari yang lepas adalah birthday Makcik a.k.a. Iolls le tu....
Dah bertambah lagi setahun umur makcik okeh...makin remaja hak hak hak....
Disebabkan birthday me jatuh pada hari bekerja, so Iolls buat cuti am last minit sendiri hahahaha...suka suki je kan....
Siang tu sempatlah pergi renew lesen untuk 2 tahun kat UTC...pastu sempatlah tapau makanan kat AEON AU2.....
Malam pulak lepas maghriblah sangat, Atie kata nak belanja makan kat kedai Siam nih.....alhamdullilah.....
Lesen tu sebenarnya Iolls ingat je masa sebelum birthday lagi.......pastu boleh tak tetiba lupa...??
Pastu bila dah hari birthday baru teringat..leseennnn!!!!
Sengal betullah makcik.....tu yang terus buat dua tahun...tu je budget yang ada hahahah....lagi dua tahun kita cuba buat 3 tahun sekali pulak ye.....






Korang boleh?kijam okeh, adake patut besday girl hidupkan kek besdai sendirik hahaha....






Ok dah...sila nyanyi ramai-ramai....
I love my family very very mucho...kat mana-mana pun selamba je nyanyikan lagu besdai pastu suruh tiup lilin dan potong kek....






Kuang asam kan dioarang?
Ni gambar tunggang langgang ni me letak je mana-mana dulu ye.......
Diaorang ada ke patut...diaorang boleh selfie kat sini pastu kat hujung sana Iolls tengah struggle dok hidupkan lilin hahahaha...
Syafiq tukang amik gambar, pastu dia jugak nak hidupkan lilin...adoila....
Yang Orang Tu a.k.a. OT pulak boleh tah tengah buat pe tah dengan HP dia...adoiiiii....
Tapi nasib baiklah last-last barulah OT tolong....sabar jelah....
Yang diaorang ni pun gatal...kek comel pastu dok letak semuaaaa lilin yang ada...hagak-hagakla...banyak tu...kalau iya punnnn hahahaha........







Testing kamera HP baru Ana....
Kemain clear ye....peluh makcik pun boleh nampak nih.....





Hahaha...Syabeellll.....
Geram makcik okeh....
Syabeel ni dia ceria sangat orangnya...kalau tegur mesti senyum..pastu ramah pun boleh tahan tapi satu je...tengah ramah-ramah tetiba mengamuk nak tidur hahahaha....dah kenapa??....






Ni kamera dari OT pulak....
Adik dengan Abang n Syaqeer tengah teruja dengan kek....
Diaorang tu memang..kalau nampak je kek maknanya kek besdai diaorang saja.......






Fuhhhh...
Suwit ke idok umur dah 37 tahun tapi boypren amikkan gambar macam gini lagi?? hahahaha.......








Makcik syok sendiri dengan cameraman cameraman dan dengan anak-anak buah jek...orang lain dah belengas tunggu besday girl setel dengan kek.....
Lepas me tiup dan potong kek, so terjadilah peristiwa hidupkan lilin tiup lilin tepuk tangan 14 kali.....
Anak-anak buah ada tiga orang yang tengah teruja dengan kek kan....so ulang itu jelah sampai habis...hahahaha..nasiblah semua orang meluatttt....
Ni semua Atie belanja...TQ Atie...semoga murah rezeki lagi....
Tak lupa....terima kasih jugak kat Abang sebab temankan orang haritu.....
TQ TQ TQ alls...muaxxx!!.....


.




Friday, November 04, 2016

AEON Mall Shah Alam....

Gigih buat entri ni tau hehehe.....
Ni kisah petang semalam....
Gigihlah kitaorang bila balik kerja tu gi meredah jalan sebab nak ke Shah Alam.....
Tapi Alhamdullilah jalan tak jem tau..sebab ikut jalan dalam....syukurrr...
Sampai Seksyen 13 tupun cepat jek....
Tapi masalahnya bila nak masuk parking AEON tu dah jem beria-ria pulak.....
Kitaorang masuk ikut tepi TESCO extra tu tau...so mendapatlah.....
Jem bersama-sama dengan orang nak short-cut ke Federal Highway tulah pun kan......
Tapi nasib baiklah jem-jem tu sampai masuk ke dalam mall jugak....
Kalau tak nyaris-nyaris nak masuk TESCO extra tu je ye hahahaha.....






Masuk-masuk mall tu kita cari bank kejab dulu ye..Orang Tu nak cucuk duit kejab.......
Pastu sambil-sambil tu jalan-jalan berchenta cuci mata kejab...poket tak boleh cuci dah ye hahaha..so bertabahlah masuk mall tapi tak boleh beli apa-apa...kikiki.....
Pastu Orang Tu lapar....nak carik makan je....so terus ke foodcourt kat AEON bawah tu....
Pusing punya pusing dah Iolls tak retik nak makan apa..adoilah...dilema kalau makan kat foodcourt ginilah pun ye.....
Tu nampak tu...Orang Tu makan pun dah nak habis...Iolls baru terhegeh-hegeh nak start makan...adoila.....
Ni Iolls order Laksa Nyonya....tak bestttt...orang lain me tak tau...tapi kalau ikut me tah me kurang la.....
Rasa manis-manis pulak dah kenapa....petis tu ke yang manis?
Petis tu dia letak sesenduk okeh..serem....
Orang Tu hidup dia senang jek..dapat nasik dengan Kari Ayam dah rasa heaven dah tu....(senang hidup nanti hari-hari kena mengari jek hahaha eh ke susah??)








Feeling-feeling gi Korea kat Shah Alam hahaha.....
Rajin okeh mencarik tempat nih...terasa diri remaja purba sangat kah kah kah......
Kitaorang pergi berdua jek...ajak Mijon tak hingin pulak dia kikikih...jangan mare ye Mijon.....hampunkan sayaaaa.......
Dah makan tu gigihlah gi tengok-tengok kedai yang ada...kebetulan jumpa jugak tempat nih (niat memang nak carik, tapi tak sangka pulak memang jumpa)....so amiklah pic sekeping dua....hehehe....
Ni selfie je kat sini..sebab malu ada orang lepak-lepak kat belakang nun....
Tu kat tangan Iolls tu Iolls try beli Cream Puff kat bawah tadi tu...rasa dia oklah jugak.....tapi macam mahal okeh..memangle besar..tapi harga dia RM5.90 seketul yek...macam tak kena jek...tu yang Vanila...kalau yang lain-lain tu lagi mahal.....
Ni sambil duduk sambil share Cream Puff hehehe.....jadilah kan...sejuk pun dah macam kat Korea kot kikiki.......






Pastu naik atas lagi jumpa pulak yang ini....
So Orang Tu cakap gi dok sana meh dia amikkan gambar (malew kittewww okehhhh)....so teruslah Iolls gi....
Malu-malu tapi mau ye...kah kah kah.....Iolls kan pantang ko sua kamera....kayu pun tetap nak jugak pose pose gittew......






Ni sementara Orang Tu nak merokok..so kita jalan-jalan amik angin ikut jalan luar....
Sekarang ni dah semua benda nak ber"kawan" yek adoilaaa.....
Orang tak pernah bercinta ginilah kot perasaannya......konfius banyak...kejab kang rasa wah sweetnyerrr....kejab kang rasa eh perlu ke?jiwa kacau banyak ooo hahahaha.........
Eh tersyasul pulak....
Best jugak gi AEON mall nih tau........tapi lagi best kalau ada duit extra kihkihikih....
Mall dia macam OU tu pun..sama jek, cuma lagi modern sikit...terang je mata sebab lapang jek......
Ni lepak-lepak kat luar (sambil paksarela hirup asap rokok) sambil tu sembang-sembanglah kan....
Pastu pukul 9.50 camtu gerak balik.....







Thursday, October 27, 2016

Pagi Tadi....

Pagi tadi..keluar awal dari selalu....
Sebabnya kena hantar Anim dulu due to hujan...pastu nak kejar punch kad yang dah sihat tu pun iya...(sejak minggu lepas asyik lambat je nih....mesin punch kad tulah...dah bertahun lambat 9 minit..sekarang ni jam dia tu dah diawalkan macam biasa...).....
So keluar rumah awal lah kan......tapiiii..yang peliknya....awat awal lagi tapi bila sampai kat depan junction nak ke Flamingo Hotel nih jem dah panjang pulopppp??.....
Ingatkan jem camtu je kan......ala-ala jem nak lepaskan trafic lite tu jelah kan...
Sekali kooooo tak ye......







Mendapattt ye.....
Beratur dari pukul 7.05 a.m. camtu....tapi tak berapa bergerak..kiranya kalau bergerak pun ala-ala satu dua pusingan roda jek.....







Makcik ko dahlah dah sangap nih oiiiii....
Malam tadi dahlah tidur lambat..sebab mengantor Kak G balik kampung pastu dok bergosipan sejam dalam kereta dengan Mijon hehehehe.....







Dah masuk MRR2 barulah lega sikit....
Patutlaa....ada accident okeh....
Ni pun me amik pic cepat-cepat...sementara bergerak perlahan tu....ni pun sempat amik sebab sambil berwassap/call bagai nih...eh Iolls call pakai handsfree tau.....tapi tetaplah salah sebab drive pegang HP khennnn....puiiiiii.....
Tu accident sebelah kiri....belah kanan lane pun hadoooo....macam accident secara berkelompok je me tengok gayanya...Innalillah.....
Tu belah kanan nak ke Ulu Klang/Gombak tu dah start jem...hambek...tak taulah nasib korang sampai pukul berapa pulop tu....
Me tadi dah hazab nak dekat sejam kat depan Flamingo tu jek......






Alang-alang lambat, pastu kena amik Short Leave pulak khen, jadi kita roger-roger Orang Tu yang masuk kerja lambat tu ke tak masuk kerja langsung tu hahaha...so mehlah tapau makanan sekali....
Semalam petang Orang Tu dah try test kononnya nak try makan kat kedai Teh Tarik Ganja kat Subang Perdana nuh....bersemangat okeh...sekali tutuplah pulak.....
So pagi tadi try test lagik (padahal sebelum gi nih me dah tapau nasi lemak dengan kuih kat Makcik bawah flat tu huhuhu...awat tak cakap nak tapau kat tempat lain Abang ooooiii??)......
Ni gi bukak okeh...alhamdullilah.....wahhh memang ramai orang okeh...dah viral kot ni kan hehehehe.....
Kedai dia belakang bengkel je...belakang kedai...tersorok jugak nih...tapi memang penuh orang.....







Dapat Teh Ais dari Teh Tarik Ganja satu....
Nama camtu Iolls tak tau kenapa...tapi memang ada kat FB tulih gitu....
Ni air nih just nice ye...tak manis langsung (sesuai untuk ongtua macam me nih hehehe)......air dia macam air masa kita kecik-kecik dulu....tak kelat, tak manis tak tawar..just nice je susu dia semua...puas hati okeh.....







Tamak kan...dah tapau nasi lemak lauk Paru dengan Sotong, pastu suruh Orang Tu tapau Nasi Lemak bungkus kat kedai Teh Tarik Ganja tu pulak.........
Iolls pesan nak nasik kosong takde lauk..sekali boleh tak beliau gi beli lauk hayam...ishhhhhh...tau-tau je perut Iolls ni kapasiti dia camne ek hehehehe...i lahap u lah Abam.......








Tu diaa.....
Ingatkan kecik je tu sikit kan.....tidak ye........






Bila dah kembangkan, terus kembang sepinggan rak hahahaha.....
Murah jugak....untuk dua nasi lemak lauk ayam goreng dengan Teh Ais bungkus ni baru RM8 lebih....murahlah kan......
Ayam tu ingatkan ciputs jek...eh eh takdelah ciputs sangat....okehla....
Pastu Ayam dia tu tengok macam bodo je kan...tak ye....sedap jugak....
Sambal pun sedap...tapi kalau pedas sikit banyak sikit lagi kow punya nih.....
Nasik pulak memang banyak untuk nasik lemak dah siap bungkus macamnih.....
Alhamdullilah.....kenyang......(terus senyum walaupun mata dah boleh sendal dengan paperclips hehe)........









LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...