Search This Blog

Showing posts with label Aku. Show all posts
Showing posts with label Aku. Show all posts

Thursday, February 15, 2018

Hari Pasang Pelamin....

Ok..harini me TB lagi ye citer kahwin...
Selagi ada me letak tau...tak kiraaaa hehe......






Okeh, ni hari pasang pelamin tau...kiranya hari Jumaat la ni...29 haribulan Disember tahun lepas...
Pagi-pagi tu kisahnya me kena rebus telur untuk goodies dan bunga pahar......
Rebus sorang-sorang lebih 200 biji telur okeh.... eh apa pulak mak ada tolonglah........
Ni kena rebus anggaran 200 biji lebih tau...100 telur ayam, pastu 100 lagi telur masin....kena rebus lebih sebab nanti ada yang crack masa rebus tu nanti...
Fyi, me start cuti untuk kenduri sanding hari Khamis...tapi khamis tu banyak setelkan hal Anim nak masuk U tu....ke hulu ke hilir sampai nak petang...penat giler jangan cakaplah...
Pastu kebetulan minggu tu me memang dah start tak sihat...tak sihat jenis nak demam tak demam...macam badan tu kebah tak kebah je gitu.....
So hari Jumaat tu tak tau camne, tengah hari lepas setel rebus and buat kerja-kerja lain then me tidur kejab...bangun-bangun (siap set jam lagi) mandi, solat then bersiap ke dewan...
Ke dewan tu me ajak Anim temankan...tau tak masa me nak turun dari rumah tu lagi sikit me nak pitamss...adoilaaa...berpeluh-peluh mengigil-gigil jangan cakaplah....nasib baiklah sebelum tu me dah telan panadol dua bijik tau..kalau tak memang tak tau lah jadi apa  nanti....
Fyi, Petang tu team Kak Azie nak pasang dah pelamin kat dewan Uolls...so Kak Azie suggest me gi tengok....tu yang me pergi jugak tu....OT pulak still kat Subang...memang nak taknak me jugaklah kena pergi setelkan....
Eh tengok tu satu hal..me kenalah mintak kunci ke apa dulu kan.....






Okeh..ni masa pelamin dah siap pasang.....
Masa mula-mula tengok ni me rasa macam eh camni je ke?hahaha...siap call WA Kak Azie lagi sebab me rasa macam tak cukup je bunga-bunga tu....
Ni kan masa mula-mula sampai dewan me blur giler...macamanalah nak masuk dalam ni..pintu depan kunci...pastu guard yang jaga tu takde...
Pastu nak taknak terpaksa jugaklah call staff dewan lagi...sorry ye Encik Izzat...
Tapi nasib baik tak lama lepas tu ada sorang pakcik tu datang tunjukkan itu ini...pastu datang pulak guard yang bertugas..pakcik guard tu baik giler okeh...siap tolong me angkat barang-barang lagi ye....(terima kasih banyak-banyak pakcik, dahlah angkat kotak yang besar-besar pulak tu...).....
Pastu tak lama lepas tu barulah team pasang pelamin tu datang...lambat okeh...padahal Kak Azie kata tengah hari lepas solat Jumaat diaroang nak pasang dah....
Yang me ni kan bila Kak Azie cakap diaorang nak datang pasang awal, so beria-ria lah me deals dengan Encik Izzat mintak nak pakai dewan awal....(Encik Izzat kata selalunya paling awal pukul 5 petang baru boleh pasang pelamin semua sebab diaorang nak pasang karpet dulu)....
Last-last awal sangat tu dah pukul 6 baru diaorang sampai ye...huhu.....sorry Encik Izzat sebab terpaksa peningkan kepala encik....
Pastu kan yang sedihnya masa team pasang pelamin tu sampai me naklah beramah mesra....tebal muka me sapa okeh, sekali sorang pun tak layan daaa hahaha...sabarlah hai makcik...
So kalau dah gitu me ajak Anim balik rumah dulu untuk solat Asar....dahlah jem ooii petang tu....dahlah berpeluh-peluh kebah demam masa tu...sedehhh!








Ni lepas maghrib nih....
Me dengan Anim dah setel solat pastu terus pergi ke dewan balik...sampai-sampai tengok-tengok dah siap dah....cepat je diaorang buat kerja....alhamdullilah....
Masa tulah me sempat sapa lagi lebih kurang dengan team yang pasang pelamin tu...pastu sempat la me tegur satu lampu tak hidup...so diaorang betulkan....good...
Pastu me tegur jugak pasal karpet kat tangga tu kenapa tak habis cover?sekali adik tu bolayan..huwaaaahahaha....ni makcik dapat free ke apa nih ha??apalah nasib makcik kau ni kan?dahlah Kak Azie beria-ia suruh tengok tunggu, pastu korang bolayan me pulak?~sapu-sapu urut dada oiii....~








Macam biasa...me akan try test amik pic sapa-sapa kat atas pelamin dulu...sebab nak tengok rupa kalau dalam camera HP camne...








Ni kalau tak pasang lampu.....






Ni test amik pic dari kejauhan....sayup je kan....
Pentas kat dewan ni kecik je Uolls...so pelamin nampak tak berapa besar....
Saiz dewan ni saiz 3 court badminton.....









Ni orang panggil apa ye?
Nampak tak meja tu tak betul?
Tapi me tak berani nak betulkan....atas langsir tu pun macam dah jatuh sikit...
Ni me tak request apa-apa..tau-tau dapat yang macam ni...tapi makcik suka je hehe.......








Mak dengan Chor Bae pun ada....
Atie dengan famili pun ada masa nih....Ana je datang kejab...
Masa ni kitaorang dah solat maghrib kat belakang dewan nih....so duduk kejab sambil tunggu adik katerer pasang meja dan sebagainya....








Kitaorang sempat cucuk bunga manggar kat sini...
Bunga tu memang me beli untuk dua set je dah...
Pastu sempat jugak me dengan Atie tolong sarungkan sikit kerusi dengan meja...adalah dalam 3-4 set meja...
Masa nilah me dengan Atie perasan apasal macam comot dan kotor sarung-sarung dan alas ni semua....?tapi me pulak masa tu macam takpelah kot, esok-esok siang tak nampak kot...ok kot...gitu....
Nak dijadikan cerita...sekali tak ye..malam tu OT dengan famili dia datang..ha kau...OT siap call me tanya me "kenapa kotor sangat alas-als meja dengan sarung kerusi ni Yang?"..alamakkk...obvious sangat ke??
OT cakap boleh dikatakan 90% kotor..malu katanya camni rupanya nak bagi orang makan....haaa??....
Pastu OT siap amik pic...memang betul apa yang OT cakap tu..obvious sangat okeh...
Then terus me buat aduan rakyat kat Kak Azie...Alhamdulilah...Kak Azie dah setelkan hal-hal kain tu pagi esoknya jugak....TQ Kak....jangan kata akak, saya pun panik jugak malam tu....mau tak, bukan sikit orang yang nak datang esok tu tau....







Abang dengan Adik....kemain seronok dapat lari-lari satu dewan...
Bebudak kan memang gitu...pantang jumpa tempat lapang kan nak berlari jek...
Tu nampak tak kain latar tu hengot bengot...?makcik try betulkan, tapi makcik takut benda tu jatuh hahaha...so terpaksa diabaikan dengan harapan janganlah nampak sangat dalam gambar esok nanti....








Atas tak pasang lampu...bawah me pasang kejab....
Ni nampak lain sebab malam tau...pencahayaan jadi lain....







Makcik...
Masa ni makcik dah okeh dari rasa kebah demam tu....lega makcik...
Eh OT pulak datang dah midnite ye...so tak kuasa me nak pergi tengok jugak...
OT lambat sebab diaroang berkumpul satu keluarga tu lambat....adoilaaa...
Malam tu jugak OT kena pasang tanda arah...ye pasang sendirian berhad ye....
Tapi malam tu memang tak boleh tidur...Me rasa me lelap nak dekat pukul 3 lebih..pastu pukul 6 dah terang bijik mata huhuhu...so akibatnya muka adalah bengkak....adoilaaa.....macam-macam dugaan nak buat majlis besar kan..?tapi Alhamdullilah syukur kepada ALLAH...dan me berterima kasih kepada semua yang terlibat secara langsung dan tak langsung...Allah je yang boleh balas jasa-jasa korang....TQ....!








Friday, February 09, 2018

Bersanding-30 Disember 2017: PART II

Harini sambung lagi gambar sanding me dengan OT ye...






Ok, masa ni kena berdiri kejab kat pintu gerbang....
Pintu gerbang adalah tak even huhu...nak betulkan malam sebelum tu tak reti..kang lagi hancur jadinya kang menyesal okeh haha....









Kalau korang tengok memang kedudukan meja bunga tu tak sama tau....
Me jenis cepat sakit mata kalau macam ni hihi...
Ok belakang kitaorang team kompang....
Kompang tu adalah dalam 5-6 orang je kot hahaha..jadilah...
Kompang adalah dalam pakej jugak ye....so tak payah pening-pening kepala kitaorang nak carik.....
Masa ni semua orang suruh me senyum ye...tapi Iolls tak retikkkkk.....









Masa ni sebenarnya berdiri sebab DJ tengah bukak majlis gittchew.......













Yang bagus DJ ni dia siap bacakan selawat sendirik ye...suara mengaji dahlah sedap...doa pun dia bacakan....
DJ pun dah dalam pakej Kak Azie....
Tapi sayangnya photog tak amik pulak gambar DJ tengah berdiri depan kitaorang nih..yang ado gambar ni jelah ha...sipi-sipi je nampak tengkolok DJ...aduilaaa....








Bila DJ dah bagi Q baru jalan ke pelamin....
Masa ni kitaorang berdua fefeeling YB kawasan okeh...kiri kanan orang panggil kikiki.....












Masa ni me ada problem nak berjalan....
Kasut tu asyik tersangkut kat kain..OT pulak macam laju je jalan so punyalah payah me nak bergerak...agak terkial-kial..pastu asyiklah dok pandang kain yang tersangkut tu.....










Kat belah kanan tu geng-geng sekolah menengah me dulu....BFF sangat ni tau...
Cuma bila umur dah makin meningkat , masing-masing dah ada komitmen masing-masing so agak susah nak jumpa...tapi jangan ye...bila jumpa haru macam umur 17 tahun dulu..sikit pun tak berubah walaupun memasing ada yang dah kerja dalam bidang profesional....
Ni pun masa me jalan ni geng me punyalah excited ye..mcm tengok Miss World dah diaorang punya support kat me kahkahkah....TQ korang!kenangan ni tau....







Debor-debor tau tak?












Hebat jugak photog...berlari-lari kejab bawah kejab ke atas hehe.......








Masa ni pun payahnya hahaha....
Ni belum lagi pakai gaun kembang nih....
Sebenarnya kain me tu tak ketat pun..sedap giler pakai...kasut pun selesa giler...tapi payah benar nak berjalannya....Kak Azie cakap sebab me pakai kasut flat tu yang payah nak jalan tu...ooo gitu rupanya......








Ni OT yang berdirikan diri sendiri okeh...
Yang photog pulak usahalah suruh kitaorang duduk hahaha....
Tapi nasib baik OT pandai tau.....kalau tak takdelah pic kitaorng berdiri dengan pengapits macam ni kat pelamin....kenangan okeh.....











Sandinglah kami......
Ni gelak taktaulah sebab apa....








Muka makcik macam lostlah pulak hahaha....










Okeh ni time baca doa....macam me cakap Doa adalah by DJ....
Ni me tak boleh nak angkat tadah tangan me sebab nanti bantal tu jatuh....
Haritu je 2-3 kali bantal tu terlepas ye..pastu ada jugak me lagi sikit nak bangun nak angkat amik bantal yang jatuh tu okeh.....lupa pulak haritu me jadi pengantin hahaha.....









Keadaan dewan masa tu...
Alas meja terpaksarela amik color soft blue ye....sebab dinding dewan kemain kuat betul birunya....
Mula-mula me nak amik color putih...tapi Emak dengan OT cakap kotor nanti...last-last decided amik je color soft blue...dahlah Iolls kureng betullah color nih hahahah...tapi nasib baik elok je....legaa....
Malam sebelum tu ada isu pasal alas meja tau...tapi nasib baik Kak Azie dapat handle...alhamdullilah...TQ Kak Azie....!.....
Pastu me sebenarnya ada amik mini icecream..stallnya kat belakang...tapi boleh tak me tak perasan stall tu??haha....
Sangatlah baik owner icecream tu tau...nanti me share kat korang ye....











Tu dia perut dah terkeluar....










Me memang tak reti nak buat muka macam mana tau.....so itu jelah yang adanya.....








Close-up sikit....
OT la patutnya badan dia depan..ni bila badan dia kat belakang dah macam apa je me ni jadinya hahaha..macam godjila dah haiii.....







Bersambung......




Thursday, February 08, 2018

Bersanding-30 DISEMBER 2017: PART 1

Harini me nak citer kisah kenduri bersanding pulak tau.........
Ni pic kalini memang semuanya dari official photog..
Ni kiranya salah 2 CD dari 4 CD yang terselamat lah nih..
Kebetulan haritu masa tengok tu sempat me tercopy sikit okeh...so adalah gambar nak share sementara tunggu pic-pic yang lain tu.....
Ni semua original copy dari twp.co tau.....me copy yang me berkenan jek hahaha...sebab kalau copy semua tak muat pendrive okeh...








Baju sanding...
Ni kita mulakan cerita dari rumah ye....
Fyi, me dengan OT bersiap-siap kat rumah me.....sebab majlis nanti kitaorang buat kat Dewan Serbaguna Tasek Ampang Hilir....
Majlis pulak adalah share...maknanya majlis adalah untuk kedua-dua belah pihak...pihak me dengan pihak OT....
Senang Uolls...jimat banyakkkkk benda....lagipun me taknak "sakit kepala" sangat okeh...dah tua-tua ni cabaran nak kawin ni banyakkkk....yang konon taknak "sakit kepala" ni pun ada tersakit jugak ye hahaha..kalau buat dua majlis me rasa sakit kepala plus sakit jiwa plus sakit seluruh badan....eh tak tipu....betul okeh....
Ok, untuk baju sanding kitaorng ni color ni adalah pilihan me....senyap-senyap okeh me pilih ni...nasib baik OT approaved walapun dia macam bengang giler sebab color ni  katanya kusam...dalam diam-diam tu agak giler kuasa jugaklah me ni kan hehe....tapi nasib baiklah bila dah pakai betul-betul eh macam kena pulak dengan kitaorang.....eh kena ke??bolehlah kan...?
Me kan memang awal-awal dah fikir nak pakai warna yang safe....kiranya yang me pakai ok, OT pun pakai OK....serem okeh nak masa nak pilih color nih....
Cuma bab design baju me me ikut jelah cakap Kak Azie....
Kak Azie kata two-pieces better untuk orang badan macam me ni..so me pun ikut hahaha...
Dahlah tu first time in my life me pakai kebaya pendek Uolls....hagak-hagaklah...dahlah perut bunchhhh....tu pun ada jugak dalam gambar yang terkeluar perut bunchh me ni hahahah..nasib la..nak buat camne...dah habis sorok dah tapi terkeluar jugak, kira halallah haiii.......







Bunga tangan me untuk haritu...
Ni me tak requested apapun...tapi nasib baiklah Kak Azie bagi bunga yang color dia soft...lega oiii....
Bunga tangan ni FOC kalau amik pakej dengan Kak Azie....TQ Kak!....
Kasut pulak ada cerita...patutnya kasut atas ni me pakailah kan...sekali kau tak muat hahahaha....
Iya-iya je Kak Azie belikan baru okeh..last minit harini nak pakai semalamnya Kak Azie belikan....
Kemain sendat lagi okeh...ni saiz 10 tak silap..tapi tak muat jugak....sorry Kakkkk.....saya dah kata kaki saya ni kaki sampan..
Last nak tau me pakai kasut apa?me pakai kasut opis me yang Crocs tu ye...belasah je...bukannya nampak pun kan hahaha......








Ni tengah nak pakai shawl....
Me kan bukan jenis pemakai inner ye...so agak seriau jugak bila kahwin ni kena pakai...tapi nasib baik me ada satu inner me beli duluuuuuu kat Humaira Contemporary....(eh ini ke nama butik tu ha?)lupa oiiii....tapi nasib baik ada...sangatlah selesa untuk orang yang kepalanya besar (buruk okeh kalau me pakai inner) dan tak orang jenis tak reti pakai inner macam me nih......elok je tak bergerak walapun pakai berejam-jam.....
Okeh..shawl dengan inner memang Kak Azie supply...cuma inner tu me tak pakai, me pakai yang me ada nih....
Okeh shawl kalini shawl lain dari time nikah tu tau (walaupun color agak sama)..yang ni agak flowy...so elok jatuh....










My OT...
Mata sokmo kecik jek....
Kesian OT, OT bersiap kat depan...taopi eloklah pun...lagi senang nak bergerak..
Ni ada orang Kak Azie yang tolong pakaikan tau....so takdelah OT terkapai-kapai sorang-sorang bersiap....







Makcik tak pakai liptip lagi masa ni ye....still pakai shawl dengan veil lagi....dah setel baru pakai liptip....
Crown tu haritu Kak Azie bagi dua.....so me pilih yang ni...eh Nadia yang suggest ni lagi better...tapi memang pun...me pun suka yang ni....
Veil pun Kak Azie supplied....me tak tau apa haha...senang kan kehidupan??
Cuma me tak berapa in bila veil ni besar sangat...(besar tapi detailings tak penuh sangat so nampak kosong..bagi me lah tau)......
Lupa nak citer pasal veil nikah...citernya masa nak order veil nikah yang me pakai tu me dah pesan kat tailor nak veil bentuk macam sekian-sekian then taknak panjang nak pendek je..sekali kau bila dapat haaa kau panjangnya oiii belakang tu.....
Dah siap gitu kan, so me pakai jelah..kang tak berveil pulak oiiii...tu pun veil nikah tu je habis RM150 okeh..dah habis kedekut pun tertempah jugak hahaha.....so sapa-sapa nak sewa meh pm ikat tepi me...
Pastu bila dah veil nikah gitu, memang untuk sanding ni me malas dah nak memesan ke apa kat Kak Azie hahaha...memang me lantakanlah panjang ke pendek veil tu..janji ada je sudah.......








Ini adalah candid tau...
Kemain kan makcik menadah muka..pastu habislah segala mala mekup Nadia kan..muka me besar nyiru okehhh.......








Ok dah siap.....!
Muka tak reti senyum ginilah jadinya hahaha...
Korang rasa gemuk gomak ke tak?huhuhuuuuu
Baju ni pun span tinggi okeh...memang nampak macam me membongkok dan leher pendek jadinya....ni bukan komplen, ni kenyataan tauuu.....










Tetiba kan retik posing.....?
Ni photog yang suruh okeh..kalau tak kejunglah makcik......
Okeh..inai kalini Ana yang alter then lukis balik ye...so belasah je mana yang Ana boleh buat....jimat oiii....hahaha..apapun TQ Ana...!....
Okeh..mata me memang bengkak giler-giler masa ni ye....sebabnya malam tu me tak dapat nak tidur...rasanya adalah 2 jam lebih kot yang betul-betul lelap huhuhu...suspen mengalahkan nak nikah haritu okeh.....
Lupa nak bagitau...mekup masa sanding ni me tak requested apa-apa ye..me tadahkan jek...pandai-pandailah Nadia nak buat camne pun....
Pastu lens tu me pakai color coklat...color safe lagi okeh.....
Dah tua-tua ni memang amik color safe jelah....eh tapi me rasa me ni memang jenis gini..suka yang simple but nice...tapi kalau datang giler memang suka yang fancy semancy jugak....
Detailing baju ni pulak me ingatkan Kak Azie nak buat more to silver..sekali bila fitting tu banyak pulak goldnya...tapi takpelah...dah pakai dah pun hihi......












Pengantin lelaki yang sempoi....
Eh betul...mana tak sempoi kalau sebelum majlis ni OT gi jenguk dewan dulu..pastu siap gi makan okeh hahahaha...punyalah gamble....
OT nak check apa-apa yang patut sebenarnya....tapi eloklah pun kan..........
Kitaorang ni bersiap masing-masing je nih...takde sapa-sapa yang teman....me dengan Nadia...pastu OT dengan adik yang tukang siapkan dia ni je.....








Pelamin kitaorang.....cantik ke idok?hihi...
Ni me yang pilih ye...(giler kuasa lagi okeh haha)....
Kalau ikutkan me nak pelamin me ni semua putih bersih...pastu nak ada macam bunga awan kepul-kepul kat belakang tu.....tapi Kak Azie suggest nak letak kayu pulak..so belasah jelah....janji bersih....(me ni macam mana memang nak clean look okeh....tak suka serabut-serabut)....
Ni pun masa pelamin ni dah siap ni me rasa bunga ni semua tak cukup huhu...tapi betul...me kalau boleh nak bunga putih tu banyakkkkk..pastu penuhhhhhh hehehe...pening kepala Kak Azie haha..sorry kak.......
Kerusi tu pulak I is don't like...me nak yang petak sebenarnya huhu...tapi takpelah...macam me cakap..as long as tak serabut so okehlah....kira puas hati jugaklah kesimpulannya haha....










Tetiba tunjuk kek....
Ni adalah complementary dari katerer.....
Katerer me tak tau dari mana or siapa tau.....sebab semuanya Kak Azie yang uruskan.....bagus tak me dengan OT?haha....
Ni kan kek ni sebabkan FOC so me tak boleh nak pilih..tapi nasib baiklah cantik..me sukaaa...simple je kan?
Pastu kan elok pulak ada cake topper tu...me sebenarnya dah beli satu cake topper tapi kan masa hari tu boleh tak me terlupa nak bawak??pastu bila tengok kek yang diaorang bagi ni rupa-rupanya dah ada cake topper okeh...alhamdulilah..rezeki...TQVM Allah!....










Meja pengantin ni sebenarnya me nak warna putih...putih lagikkk??tapi katerer bagi macam ni....tapi takpe...I is suka je hehehe....nice je kan..?macam ikut tema kad kahwin kitaorang pun iya nih hehe..












Ok sambung lagi....
Ni masa OTW nak masuk dewan...
Me requested nak payung okeh...mula-mula Kak Azie kata dewan tak payah payung la..tapi Iolls tak boleh..katapun raja sehari..takkan nak togel jek?ewahhhh...
Tu tudung biru depan tulah Kak Azie....bagus orangnya..haritu dia jadi wedding coordinator me dengan OT...so dia akan pantau semuanya...cuma salah me dengan OT tak pesan kat family masing-masing kalau ada apa-apa just carik Kak Azie je...so ada benda yang jadi kelam kabut haritu....









Makcik jugak requested nak ada tukang bawakkan bunga manggar hehe..baru fefeeling kahwin kan?
Nasib baik ada anak-anak buah OT...setel problem...








Pengantin cowboy jek...
Tengoklah takde sapa escort kitaorang pun hahaha..takat dua tiga kerat je tu....







Pengapit memang saja kitaorang suruh pakai putih..
Tu pun kalau ikut me color apapun takpe okeh...tapi OT pulak yang suruh jugak putih...so kita ikutkan jelah...
Pastu kan, abang OT pulak terpaksa jadi bidan terjun haritu kena jadi pengapit hahaha..nasib baik baju nikah OT haritu dia muat okeh....(tulah, konon nak sangat putih kan?pastu confident sangat ada yang boleh jadi pengapit)....
Yang perempuan tu pulak adik sepupu me...nasib baik Jila nak okeh...bersyukur sangat-sangat..sebab nak mencari pengapit belah me adalah sangatlah susah......dahlah tu tang pengapit pun jadi agak kontroversi gitchew....pening kepala me okeh....!











Makcik yang kekok hahaha...
First time pakai baju kebaya Uolls...pastu mekup tebal bak hang....pastu kena jadi centre of attraction pulak tu...hoihoiii..banyaknya..malu tau tak??
Sebelum me lupa, again TQVM to Che Leha dan Sept..sebab banyak tolong...siap tumpangkan me dengan OT untuk majlis nikah dengan majlis sanding lagi....








Gambar perantin lagi....
Makcik is nervous....!!....
Dahlah tu kain asyik tersangkut dengan kasut...adoila.......








Fyi, kitaorang bersanding pukul 2 suku camtu kot...lambat kan?
Memang saja pun lambatkan hahaha..iyalah nak bagi laluan untuk zuhur, pastu niatnya taknaklah me kena lama-lama kat atas pelamin tu oiiii...makcik is tau kapasiti tenaga makcik...memang makcik budget 3 jam untuk jadi pengantin is enough...gittheww....







Akhirnya sampai kat pintu masuk hehehe.....
Walaupun kejab je jalan kat luar, tapi boleh tahan berlecak jugak me rasa ketiak time tu tau....so bila dapat masuk dewan wahhh..alhamdulilahhh..sejukkkk...lega sangat....
Eh next entry kita sambung lagi ye....jenuh nak taip banyak-banyak nih....






Bersambung.....



LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...