Showing posts with label Ucapan. Show all posts
Showing posts with label Ucapan. Show all posts

Wednesday, May 02, 2018

Selamat Hari Jadi Abang..!

Semalam 1 haribulan Mei is harijadi OT kesayangan me....muahhh..i lahap you Abang...!!!...

Tetiap tahun 1 Mei haruslah satu donia cuti kan?ke tak?
Bila cuti taulah nak membuat surprise on that day adalah payah...kalau homemade or handmade memang tutuplah jawabnya....So apa-apa kalau paling takde pilihan pun kena beli awal tak pun beli yang readymadelah jawabnya...
Pastu me memang pening kepala nak bagi apa ye Uolls....
OT dahlah dari start lepas harijadi me (bulan Januari okeh) dia dah hint hint dok kira dah bulan berapa sekian-sekian harijadi dia hahaha over kan?
Tu belum lagi makin hari makin kemain lagi countdown aduilahhhhh.....
Bila macam tu haruslah makcik is very scary...nak bagi apalah ni hoiiii....tahun lepas dah bagi kek kecik dengan topi....tahun ni pulak?
So dalam pening-pening tu last minit (last minit means lagi sebulan nak birthday ye) me survey sikit kat IG....
Pastu ada jugak me DM or WA nak tau harga sekian-sekian, stok sekian-sekian....
Makcik is orang tak berduit (bukan yang hado hado ye..kalau yang hado hado dah ala-ala sugarmommy dah me bagi hadiah okeh hahaha).....
So dah habis survey dah habis pening last-last me belikan je OT drybag...(impian OT nih dari sebelum-sebelum ni lagi)....
Sebelum-sebelum ni lagi sebenarnya OT dah suruh me survey carikan drybag...tapi asyiklah takde stoklah apalah..sampailah dua-dua stop cari....lamaaa stop okeh...
Last-last takpe..meh makcik belikan satu je lah..buat hadiah besday hehehe....
Tapi hadiah birthday (drybag tulah pun), tak sempat tunggu 1 haribulan dah terkantoi hahahaha...masa beg tu sampai OT dah ternampak dah okeh....boleh pulak OT teka betul ayoyoyo..tak menjadik surprise makcik tauuuu....so kiranya jadi hadiah birthday in advance jelah....
Punyalah frust sebab kantoi..so me tak amik gambar beg tu okeh hahahaha....gerammmm....
Tapi takpe....untuk hari birthday me belikan jelah chocolate bouquet je dah....
Sebab bila me nak beli/tempah kek homemade pun tak dapat..frust makcik hokehhh sebab baker tak boleh amik order sebab dia ada kelas....
Nak beli yang readymade tunggu jelah 1 haribulan (memang jadi tak surpriselah kan...)....





Ucapan kat IG....
Bersemut ke Uolls?hahahaha...takdelah..biasa-biasa je ni tau......
Me ni kalau ikut hati dan jiwa memang lagi macam-macam nak cakap nak wish..tapi kat tangan hampeh tak keluar..makcik is tak kreatif....serius tak reti langsung nak project apa dari hati....
Tau tak yang ucapan atas ni yang happy birthday dengan I love you tu je me tulis dari hati ke IG..yang dua tiga empat patah dan ayat tu me carik kat Google okeh hahahaha....tapi betul...geram pulak napa kita tak reti nak tulis macam orang lain tu yang pandai bermadah helah bagai tu kan...makcik kalau paling kuat pun keluar perkataan RINDU...I LOVE YOU dengan Orang sayang Abang je..ni pun dah habis merangkumi pun ye....adoilaaaa....






Kisahnya...malam tu selepas midnite tepat-tepat pada 12.01 am..me wish Happy Birthday kat OT....
Dahlah sebelum tu me ngantuk nak matik ye....pukul 9.30 pm me dah tidur kat sofa...sambil OT tengok TV me tidur....tapi me siap set alarm lagi tau, punyalah takut terlepas tepat pukul 12 malam tu......
Pastu boleh pulak masa alarm HP tu berbunyi (me set pukul 11.55 pm), OT gi jenguk HP me tu...adoilaaaa..boleh tak jangan gedeban sangat Abang??
Pastu nak taknak me bangun buat-buat ala-ala takde apa-apa gitu hahahah......then tunggu pukul 12.01 a.m. tu....then bila tepat 12.01 a.m. (giler habis alert tengok jam okeh hahahaha) terus Iolls nyanyi-nyanyi wish....konon konon takde apa-apalah okeh...just nyanyi-nyanyi sikit then wish.....
Tapi me pandai sikit tauuuuu....dah wish tu me kata nak gi toiletlah nak gi kencing kejablah.......
Me tak gi pun toilet tau...me masuk bilik Emak then terus amik choco bouquet ni then bawak keluar then nyanyi lagi sekaliiiii...
Hahahaha..nasib baik yang ni tak kantoi okeh.....kalau kantoi jugak me taknak dah buat surprise lagik yee....
Ingat tak tahun lepas me nak surprise OT pun tak jadik?sakit jiwa okeh...plan seminggu beria-ria bila tiba hari kejadian asyiklah tak lepas nak surprise..kena banyak berguru lagilah jawabnya hahahaha.....
Ni OT is gedik..me ajak amik gambar dengan choco bouquet ni dia kata dia tak suka amik gambar....ek eleee....iya-iya je kan tak suka amik gambar..nyampasssss.......










Comel je kan?
Ni me suruh Atie yang orderkan....TQ Atie!
Makcik takut nak order sendiri sebab nanti me tau mesti me kantoi dengan OT..so makcik is serik makcik tukar sikit modus operandi dan nasib baik agak berjaya okeh hahahaha....
Apapun Happy Birthday to you Abang....!!...
Semoga Abang terus berjaya dalam hidup....Semoga Abang dimurahkan lagi Rezeki...
Semoga Abang dipanjangkan Umur....Semoga Abang selalu sihat...selalu kuat....
Semoga kita cepat-cepat dapat Zuriat yang sihat.....
Semoga Abang diredhai ALLAH...Semoga kita hingga ke Jannah....Amin....
Nak tau umur OT?cer teka......hehehe...takpelah tak payah teka....gedik sangat nak suruh teka-teka.....Umur OT dah 37 tahun ye....dah tuo dah kan?hahaha....tapi takpe..semoga kami berdua bahagia sampai ke Jannah...Aamin...
TQ korang wish and doakan kitaorang...TQ..Muahhh!.....







Monday, May 15, 2017

Selamat Hari Ibu Emakkkk....!!!....

Bak kata kebanyakkan orang "hari-hari pun hari ibu..."....
Eh tauuu...tapi kalau saja-saja nak meraikan lebih sikit Hari Ibu tu setahun sekali je punnn boleh kan...?
Ni Ana la...minggu lepas....Ana WA kat group nak belikan Emak bunga..nak tempah special delivery untuk Emak gittchew.....
Eh bagus sangatlah tu kan....?
Me ada jugak terfikir nak buat gitu tahun lepas masa birthday Emak...tapi budget no ado...so tak dapekla...hahahah..~kupendamhasratsebuahcintalukaeh.....~
Ni Ana pulak ajak haruslah Iolls lelaju je nak....
So Atie pun kata nak jugak...so okeylah...Ana tempahkan..kita share-share......



Emak di Hari Ibu hehehehe...laju je balik dari mengaji....Mesti malu lettew kan...?
Ni kononnya suruh orang bunga tu hantar kat rumah...tapi Iolls dah risau....Emak suka merayap okeh....ada je hal dia...so macam tak bestlah kan nak bagi kat Emak tapi yang tolong amikkannya orang lain......kata pun surprise.....
Tapi ni kira nasib baiklah masa orang tu call me pagi semalam tu me bagitau boleh tak kalau tolong hantarkan terus kat tempat Emak me mengaji je..tak payah susah-susah naik kat rumah?(Emak ngaji kat bawah blok je, lagi senang).....
Nasib baik orang tu kata okeh je ye......
Masa tu kan me kat atas ni doklah risau...dapat ke tak orang tu cari Emak kat bawah tu??berdebar-debat oiiii...
Tapi tau-tau baru pukul11.10 a.m. tu Emak dah naik ke rumah dah hehehe....(Emak selalunya pukul 9 turun tapi selagi tak pukul 12 tak naik-naik okeh...punyalah lama mengaji kikikiki)........
Ni kan masa Emak ketuk-ketuk pintu Iolls yang dah kembang kuncup dah okeh...control muka nak senyum kahkahkah...sapatah yang dapat bunga ni tah?






Surprise menjadikkkkk.....
Lega okeh....
Happy Mothers Day Emak...!!...
We LOVE you so much!!
..........
Harap-harap Emak happy......punyalah Iolls yang berdebar-debar okeh...
Kebetulan Emak tengah ngaji kat bawah kan..kalau tak memang me jelah yang tukang baginya.....









Kitaorang tempah ni dari Shhhprise....korang boleh tengok kat IG diaorang ye....
TQVM Shhhprise.....!








Cantikk...puas hati sangat-sangat.....
Servis pun terbaik.....








Semoga Emak dipanjangkan Umur...
Dikurniakan kesihatan yang baik....
Dimurahkan rezeki lagi...
dan Diberkati ALLAH SWT...Amin.....
Muahhh muahhhh!!.........










Wednesday, November 02, 2016

Happy Birthday Anim!!....


Birthday Anim hari Ahad haritu....
Tapi sebab dia busy nak gi sekolahla..nak gi bengkel..so kita celebrate sebelum dengan selepas date jelah gittew....
Ni semalam...malam semalam...
Atie nak belanja kek...so kita potong kek ye hehehe.........







Dah nyanyi-nyanyi pastu tiup lilin...fuhhhhh....
Ni nampak je Anim sesorang kan...kat keliling ada Imraan dengan Umaar kemain excited lagik tu...heheheh...yang of courselah teruja giler dengan kek dan lilin tu kihkihkih....
Imraan sokmolah sampai sekarang ni semua kek pun birthday dia....adoila.....(so memang lepas sesapa punya birthday tu akan ada acara ulang tayang nyanyi, tiup lilin dan potong kek untuk dia pulak hahaha)....







Suraya Haneem....dah 17 tahun dah pun....Alhamdullilah....
Minggu depan dah nak exam SPM tau....fffuhhhh....seriusly Iolls yang takuit.....
Masa PT3 haritu result dia agak hanyut hahaha...tapi nasib baik cikgu ikut prestasi kat sekolah (bukan ikut result sebenar) so dapatlah dia masuk kelas science stream.......
Takut jugak dia tak boleh bawak...alhamdullilah...slow-slow boleh.....
Pastu haritu trial SPM dia dapat 5A's.....Allahuakbar....Alhamdulilah sangat-sangat......
Mudah-mudahan dapat maintainkan or lagi cemerlang (haruslah doakan nak yang paling cemerlang...tapi takpe...buatlah sehabis baik Anim...Kak Lily and yang lain-lain still proud of you)..muahhhhhhxxx.....
Kawan-kawan pun mintak tolong doakan banyak-banyak tau untuk Anim supaya dia lulus cemerlang dalam exam SPM ni ye...TQ...........mudah-mudahan dipermudahkan...........





Ok..potong kek cepat!!!
Tu dah kelam kabut dah bebudak duaorang tu haa hahahaha..sabo jelahpoonnnn...........






Anim belikan pizza.....
Pizza lagi okeh hahaha..mabuk pizza bulan nih......
Ni beli kat cawagan Putra Sulaiman....tak kedekut topping...oklah dari yang kat cawangan Ampang Point tu huhuhu........








Kek Anim...sedap pulak okeh....
Bye bye..eh..........









Tuesday, July 14, 2015

Salam Aidilfitri...

Salam Aidilfitri untuk semua...
Selamat Bercuti...
Selamat balik kampung....
Berhati-hati di jalan raya ye....
Maaf Zahir dan batin....ampun maaf dipinta....
Segala salah silap terkasar, terkecil bahasa harap di ampunkan.....

Harini me last kerja sebelum cuti untuk hari raya....
Patutnya niatnya nak start cuti hari Khamis nanti...
Tapi bila tengok fikir keadaan rumah...aihhhh...kena cuti awal lah gamaknya....
Kurang-kurang boleh kemas bilik sendiri yang dah rupa stor tu....(puasa memang terbiar jelah...tak larat satu hal...masa suntuk tetiap hari pun satu hal..lagipun memang dah banyak kot barang-barang tak pakai lagi boleh kasi hapus...huuuu)....
Pastu boleh jugak selit buat biskut raya lagi sekali (first batch haritu habis buat kudap-kudap sendiri je..hahaha)....
Apapun selamat hari raya semua....!!!makan-makan tu jangan lupa Iolls tau.....!!






Monday, May 11, 2015

Takziah...

My duet partner baru meninggal dunia pada 5.30 pagi tadi....Innalilahiwainairajiuun....
Terkejut sangat-sangat....sedih dah tentu...
Selain jadi duet partner (masa tu me kena paksarela dengan group untuk nyanyi berduet dengan arwah), arwah seorang yang baik hati, peramah dan happy-go-lucky...
Jenis dia kalau nampak je me memang selalu je bersembang-sembang dengan me...selalu je jugak kalau arwah bosan-bosan tu arwah datang borak-borak kejab dengan me kat opis nih....
Tak sangka sangat-sangat..baru je minggu lepas jumpa sihat walafiat (arwah ni aktif sukan), tapi pagi-pagi ni dah takde.....



Allahyarham Ali bin Katan...(arwah disebelah kanan yang pegang bendera tu)....
Arwah meninggal dunia dalam usia 48 tahun....
Takziah me ucapkan untuk isteri, anak-anak dan ahli keluarga Abang Ali....semoga anda semua tabah menghadapi ujian yang ada.......
Me doakan semoga roh arwah tenang di sana....amin...





Wednesday, December 31, 2014

HAPPY NEW YEAR!!!
HAPPY 2015!!!









Tuesday, October 14, 2014

Doakan Adik Saya Ye....



Adik saya Ana sekarang ni tengah berjuang untuk first babynya...
Semoga dia selamat...aamiin....
Kengkawan pun doakan sekali semoga adik saya dan baby selamat ye........
Thanks semua...!!...






Tuesday, July 29, 2014

SALAM AIDILFITRI....



pic dari klgreetings.com

Me nak ucapkan,
SALAM AIDILFITRI kepada semua pembaca-pembaca sueginola.blogspot.com...
Selamat Hari Raya korang...ampunkan salah silap terkasar bahasa, terkasar ayat, apa-apa sahaja yang tersalah tersakit mata korang masa baca or tengok kat blog me nih tau.....
MAAF ZAHIR dan BATIN....
Kepada yang balik ke kampung or travel ke mana-mana, BERHATI-HATI DI JALAN RAYA....^_^




Friday, July 18, 2014

Takziah MH17...

Pagi-pagi tadi masa bangun sahur terdengar dari TV (yang emak pasang)...rasa lain sebab terfikir kenapalah emak pasang kuat dari selalu...
Bila dah bangun siap-siap nak sahur tengok-tengok tengah ada sidang media kat RTM1...
Sambil tu emak kata kapal terbang hilang lagi kak....dalam hati me isss biar betul??sedihnya....
Ye..auto rasa sedih..rasa syahdu....napalah nak hilang-hilang lagi nih....?
Pastu sambil makan sambil tengok TV...masa tu walaupun ada sidang media, tapi memang PM, DS Najib tak umum pun lagi pasal kapal terbang crashed ke apa...so sambil makan sambil berdebar....
Dalam hati sempat doa...harap-harapnya selamatlah walaupun hilang lagi....
Sekali bila dah habis sahur...nak pergi kerja tu bukak lagi TV..nak tengok update terbaru pasal kapal terbang MH17 tadi tu....
Baru tau yang sebenarnya kapal terbang tu memang crashed sebab kena tembak dan yang paling pilu semua mangsa terbunuh.......Innalilah wainnailahi rajiun.....dari Allah kita datang, kepada Allah jua kita kembali....


Marilah kita sama-sama sedekahkan Al-Fatihah kepada mangsa-mangsa yang beragama Islam:

Sumber dari Google


Kepada keluarga mangsa MH17 saya ucapkan berbanyak-banyak takziah...semoga anda semua tabah, redha dan bersabar dalam menjalani ujian ini....
Semoga roh-roh mangsa ditempatkan dikalangan orang-orang yang beriman...amin....
Kalau tanya kat me pun kalaulah keluarga atau kenalan me terlibat haruslah sedih tak terkata...inikan pulak bahu yang memikulnya....





Monday, June 30, 2014

Salam Ramadhan...




Kepada semua rakan-rakan yang membaca blog ini dan kepada seluruh umat Islam...
Tak terlambat me nak ucapkan Selamat Menyambut Ramadhan..
Semoga Ramadhan kali ini kita lebih diberkati..amin...















Monday, March 10, 2014

Doakan MH370


Pic credit to google

Me kat opis ni tak dapat news update pasal MH370...
So apapun me tetap doakan semoga MH370 ditemui dalam keadaan selamat...
Untuk ahli keluarga penumpang MH370 yang terlibat me doakan semoga kalian semua tabah dan banyak bersabar (me tau lagi berat bahu yang memikul...)..tak lupa juga untuk semua petugas-petugas yang berdedikasi dan bertungkus lumus dalam menyelesaikan insiden ini semoga anda semua success dalam menjalankan tugas....Amin...



Untuk official update boleh pergi ke link MAS ini...




Monday, January 20, 2014

Doakan...

Minta jasa baik kawan-kawan semua turut mendoakan adik saya yang sedang menjalani pembedahan untuk melahirkan anaknya yang ke-dua...terima kasih....





Tuesday, June 18, 2013

Selamat Bertunang Ipah....

Hari Sabtu (15 Jun 2013) adalah hari Ipah (my sepupu) pulak bertunang....
So gerak dari Ampang pukul 8 pagi siap berhenti kat hentian Jejantas Sungai Buloh breakfast kejab pastu terus ke Teluk Intan....
Tuan rumah tinggal kat Putrajaya tapi kenduri kat Teluk Intan tau...
Jauh benar kan sampai Teluk Intan perginya......?
Acik Aman (pakcik me a.k.a Ayah kepada Ipah) buat majlis ni sebab dah alang-alang pihak lelaki memang kat Perak jugak...
Fyi, rumah kat Teluk Intan ni pun rumah diaorang jugak..rumah dikala pencen nanti ni...
Pakcik me beli siap-siap untuk bekalan dihari pencen beliau dan isteri gitu...



Kitaorang sampai sana awal..dalam 10.40 camtu...sampai sana pun tengok-tengok semua benda dah setel..
Tinggal nak setting meja makan tu sikit-sikit je....
So memang sangaplah nak menunggu majlis....
Majlis pulak katanya pukul 12 tengah hari...tapi punyalah rombongan sesat barat sampai nak pukul 1.30 barulah sampai...huuuuuuuu

Ni masa mula-mula Ipah dah siap mekup semua...
Emaknya (Acik Rubi me ni) potong Q..hahahaha sesuko hati nak kata gitu...mak pengantin tu okehhhh.......
Acik Rubi bizi, bila tengok orang tengah snap gambo ni terus je dia berdesup join....




Dah turn kami balik...
Tapi tulah...perutttt..apasal takleh cover tu...?hoihoiiiii!bikin malulah....



Barang-barang hantaran....
Kreatif je kan...?macam-macam gubahan ada....menangis tengok kretiviti diaorang nih...



Tetiba terasa giant disini...hohoh...




Ana dan Ipah...
Ana ikut sorang je..suaminya Shafiq kena hantar kereta kat bengkel ke apatah...belasah jelah kan...janji ada wakil...



Ipah...sweet ....ayu gitu...
Haritu Ain pun color unggu, ni Ipah pun color unggu...dah janji ke apa ni?
Tapi apapun dua-dua adik sepupu me ni nampak cantik je kan....^_^



Kitaorang lepak bertiga kat sini siap-siap (Emak dengan Ipar duai kat belakang)..ni pun sebab kang kalau bangun taktau pulak nak mengempap kat mana...so eloklah siap-siap dah cari port cantik punya kan......hehheheheh...



Rombongan dah sampai...
10 kereta okeh...ramai ni weihhh...kat hujung belah sana tu penuh tu...tak nampak dalam ni...
Tapi best, bila ramai ni jadi betul-betul meriah...




Saya....muka mintak bantal dah ni..kahkahkah...time buat 'sleeping beauty' ni tau....
Nguap dah 14 kali...tahan-tahan jelah....

Alhamdullilah..Ipah selamat bertunang pada pukul 2 (lebih kurang)....
Terus makan-makan (makanan super-sedap okeh...hasil gotong royong makcik dah pakcik kitaorang) then lepak-lepak, tapaukan sedara mara pastu gerak balik....
Balik pun tak jem..dari Teluk Intan pukul 4.15 petang sampai Ampang nak pukul 8.00 malam...
Tu pun sempat singgah kat R&R manatah tumpah solat kejab...tak kemana-mana dah....
Ana kitaorang hantar kat rumah dialah kan...^_^



Saturday, May 04, 2013

Selamat Mengundi....

Selamat mengundi kepada semua....
  •  Hormatilah undi-undian orang lain tu juga...masing-masing berhak memangkah mana-mana calon yang layak untuk mewakili mereka..
  • Harapnya juga rakyat Malaysia boleh menjadi rakyat yang rasional bila menerima segala keputusan undian nanti....sebabnya bukan semua benda yang kita nak akan dapat, so terimalah apapun dengan hati terbuka....so takmo gado gado ye sayam sumerr....
  • Me doakan dengan kerajaan yang baru terbentuk nanti ni Malaysia akan menjadi negara yang aman damai dan makmur dan lagi jaya seperti yang kita kecapi selama ini...mudah-mudahan..Amin........kepada yang tak suka dok Malaysia ni dok potpet itu ini semua tak betul tak cukup tu silalah blah!I is bersyukur dengan segala yang ada ye....tak suka sila berambus!!!.....




Tuesday, March 26, 2013

Selamat Pengantin Baru Ana dan Apit...

Alhamdullilah syukur...majlis perkahwinan Ana dengan Syafik dah selesai...
Akad nikah adalah selepas Asar pada 23 Mac 2013 (Sabtu) dan Majlis resepsi adalah pada 24 Mac 2013 (Ahad)....
Kali ni pun macam biasa, walaupun ada kekurang di sini dan di sana tapi semuanya succes...syukur sangat-sangat...terima kasih kepada semua yang hadir..terima kasih kepada semua yang banyak membantu secara langsung dan tidak langsung dalam kedua-dua majlis tersebut....

Me nak ucapkan SELAMAT PENGANTIN BARU BUAT ANA DAN SYAFIK....
SEMOGA BERBAHAGIA KE AKHIR HAYAT...cepat-cepat dapatkan baby ek...tak sabar nak tunggu anak buah baru..kikikikih...^_^....(mudah-mudahan..amin...)

Pic kredit to Assistant Official Photographer: En. Ahmad Ayep Idris

Pic kredit to Official Photographer:  Encik Ikram Mohd








Wednesday, January 09, 2013

Happy Birthday To Me!!!

Today is my birthday...yeay!
Yang ke tootttt..hahaha!
I Can't believe yang diri ini dah tua...huwaaaa....(takpe jiwa muda gitu...hihihihi)
Dan harini yes...saya berkerja...
Selalunya tiap-tiap tahun pada 9 Januari me akan bercuti am sendiri...tapi tahun ni demi tugas baru me bekerja gitu....serius tak boleh blah kan...padahal kalau nak cuti ni boleh je..kikikih...
But its ok...Jumaat nanti baru me amik cuti...cuti gantian harijadi namanya...hahahaha...

Apapun...
Last Saturday sebenarnya me and the gang keluar pergi makan Dim Sum (masih lagi guna Groupon) kat Cheras...
So alang-alang dah jumpa tu tak sangka pulak my dear BFF (Sept dan Mijon) celebrate my birthday in-advance gitu...thanks kengkawan....muaxhhssss....!
Saya...the birthday gegirl...^_^



Saya dan Mijon....



Saya dan Sept...


Tiup lilin tetap ada...



Potong-potong kek....




Jom makan kek besday dengan Aiskrim Vanila....yummeh..!








My BFF....thanks guys...

Me doakan me sihat sejahtera hendaknya...Amin
Dipanjangkan lagi Umur...Amin
Dimurahkan lagi Rezeki...Amin
Ditemukan Jodoh yang baik...Amin...
Dipermudahkan hidup di Dunia dan Akhirat..Amin...
Happy Sokmo...Amin....^_^




LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...