Search This Blog

Showing posts with label Ucapan. Show all posts
Showing posts with label Ucapan. Show all posts

Wednesday, November 02, 2016

Happy Birthday Anim!!....


Birthday Anim hari Ahad haritu....
Tapi sebab dia busy nak gi sekolahla..nak gi bengkel..so kita celebrate sebelum dengan selepas date jelah gittew....
Ni semalam...malam semalam...
Atie nak belanja kek...so kita potong kek ye hehehe.........







Dah nyanyi-nyanyi pastu tiup lilin...fuhhhhh....
Ni nampak je Anim sesorang kan...kat keliling ada Imraan dengan Umaar kemain excited lagik tu...heheheh...yang of courselah teruja giler dengan kek dan lilin tu kihkihkih....
Imraan sokmolah sampai sekarang ni semua kek pun birthday dia....adoila.....(so memang lepas sesapa punya birthday tu akan ada acara ulang tayang nyanyi, tiup lilin dan potong kek untuk dia pulak hahaha)....







Suraya Haneem....dah 17 tahun dah pun....Alhamdullilah....
Minggu depan dah nak exam SPM tau....fffuhhhh....seriusly Iolls yang takuit.....
Masa PT3 haritu result dia agak hanyut hahaha...tapi nasib baik cikgu ikut prestasi kat sekolah (bukan ikut result sebenar) so dapatlah dia masuk kelas science stream.......
Takut jugak dia tak boleh bawak...alhamdullilah...slow-slow boleh.....
Pastu haritu trial SPM dia dapat 5A's.....Allahuakbar....Alhamdulilah sangat-sangat......
Mudah-mudahan dapat maintainkan or lagi cemerlang (haruslah doakan nak yang paling cemerlang...tapi takpe...buatlah sehabis baik Anim...Kak Lily and yang lain-lain still proud of you)..muahhhhhhxxx.....
Kawan-kawan pun mintak tolong doakan banyak-banyak tau untuk Anim supaya dia lulus cemerlang dalam exam SPM ni ye...TQ...........mudah-mudahan dipermudahkan...........





Ok..potong kek cepat!!!
Tu dah kelam kabut dah bebudak duaorang tu haa hahahaha..sabo jelahpoonnnn...........






Anim belikan pizza.....
Pizza lagi okeh hahaha..mabuk pizza bulan nih......
Ni beli kat cawagan Putra Sulaiman....tak kedekut topping...oklah dari yang kat cawangan Ampang Point tu huhuhu........








Kek Anim...sedap pulak okeh....
Bye bye..eh..........









Tuesday, July 14, 2015

Salam Aidilfitri...

Salam Aidilfitri untuk semua...
Selamat Bercuti...
Selamat balik kampung....
Berhati-hati di jalan raya ye....
Maaf Zahir dan batin....ampun maaf dipinta....
Segala salah silap terkasar, terkecil bahasa harap di ampunkan.....

Harini me last kerja sebelum cuti untuk hari raya....
Patutnya niatnya nak start cuti hari Khamis nanti...
Tapi bila tengok fikir keadaan rumah...aihhhh...kena cuti awal lah gamaknya....
Kurang-kurang boleh kemas bilik sendiri yang dah rupa stor tu....(puasa memang terbiar jelah...tak larat satu hal...masa suntuk tetiap hari pun satu hal..lagipun memang dah banyak kot barang-barang tak pakai lagi boleh kasi hapus...huuuu)....
Pastu boleh jugak selit buat biskut raya lagi sekali (first batch haritu habis buat kudap-kudap sendiri je..hahaha)....
Apapun selamat hari raya semua....!!!makan-makan tu jangan lupa Iolls tau.....!!






Monday, May 11, 2015

Takziah...

My duet partner baru meninggal dunia pada 5.30 pagi tadi....Innalilahiwainairajiuun....
Terkejut sangat-sangat....sedih dah tentu...
Selain jadi duet partner (masa tu me kena paksarela dengan group untuk nyanyi berduet dengan arwah), arwah seorang yang baik hati, peramah dan happy-go-lucky...
Jenis dia kalau nampak je me memang selalu je bersembang-sembang dengan me...selalu je jugak kalau arwah bosan-bosan tu arwah datang borak-borak kejab dengan me kat opis nih....
Tak sangka sangat-sangat..baru je minggu lepas jumpa sihat walafiat (arwah ni aktif sukan), tapi pagi-pagi ni dah takde.....



Allahyarham Ali bin Katan...(arwah disebelah kanan yang pegang bendera tu)....
Arwah meninggal dunia dalam usia 48 tahun....
Takziah me ucapkan untuk isteri, anak-anak dan ahli keluarga Abang Ali....semoga anda semua tabah menghadapi ujian yang ada.......
Me doakan semoga roh arwah tenang di sana....amin...





Wednesday, December 31, 2014

HAPPY NEW YEAR!!!
HAPPY 2015!!!









Tuesday, October 14, 2014

Doakan Adik Saya Ye....



Adik saya Ana sekarang ni tengah berjuang untuk first babynya...
Semoga dia selamat...aamiin....
Kengkawan pun doakan sekali semoga adik saya dan baby selamat ye........
Thanks semua...!!...






Tuesday, July 29, 2014

SALAM AIDILFITRI....



pic dari klgreetings.com

Me nak ucapkan,
SALAM AIDILFITRI kepada semua pembaca-pembaca sueginola.blogspot.com...
Selamat Hari Raya korang...ampunkan salah silap terkasar bahasa, terkasar ayat, apa-apa sahaja yang tersalah tersakit mata korang masa baca or tengok kat blog me nih tau.....
MAAF ZAHIR dan BATIN....
Kepada yang balik ke kampung or travel ke mana-mana, BERHATI-HATI DI JALAN RAYA....^_^




Friday, July 18, 2014

Takziah MH17...

Pagi-pagi tadi masa bangun sahur terdengar dari TV (yang emak pasang)...rasa lain sebab terfikir kenapalah emak pasang kuat dari selalu...
Bila dah bangun siap-siap nak sahur tengok-tengok tengah ada sidang media kat RTM1...
Sambil tu emak kata kapal terbang hilang lagi kak....dalam hati me isss biar betul??sedihnya....
Ye..auto rasa sedih..rasa syahdu....napalah nak hilang-hilang lagi nih....?
Pastu sambil makan sambil tengok TV...masa tu walaupun ada sidang media, tapi memang PM, DS Najib tak umum pun lagi pasal kapal terbang crashed ke apa...so sambil makan sambil berdebar....
Dalam hati sempat doa...harap-harapnya selamatlah walaupun hilang lagi....
Sekali bila dah habis sahur...nak pergi kerja tu bukak lagi TV..nak tengok update terbaru pasal kapal terbang MH17 tadi tu....
Baru tau yang sebenarnya kapal terbang tu memang crashed sebab kena tembak dan yang paling pilu semua mangsa terbunuh.......Innalilah wainnailahi rajiun.....dari Allah kita datang, kepada Allah jua kita kembali....


Marilah kita sama-sama sedekahkan Al-Fatihah kepada mangsa-mangsa yang beragama Islam:

Sumber dari Google


Kepada keluarga mangsa MH17 saya ucapkan berbanyak-banyak takziah...semoga anda semua tabah, redha dan bersabar dalam menjalani ujian ini....
Semoga roh-roh mangsa ditempatkan dikalangan orang-orang yang beriman...amin....
Kalau tanya kat me pun kalaulah keluarga atau kenalan me terlibat haruslah sedih tak terkata...inikan pulak bahu yang memikulnya....





Monday, June 30, 2014

Salam Ramadhan...




Kepada semua rakan-rakan yang membaca blog ini dan kepada seluruh umat Islam...
Tak terlambat me nak ucapkan Selamat Menyambut Ramadhan..
Semoga Ramadhan kali ini kita lebih diberkati..amin...















Monday, March 10, 2014

Doakan MH370


Pic credit to google

Me kat opis ni tak dapat news update pasal MH370...
So apapun me tetap doakan semoga MH370 ditemui dalam keadaan selamat...
Untuk ahli keluarga penumpang MH370 yang terlibat me doakan semoga kalian semua tabah dan banyak bersabar (me tau lagi berat bahu yang memikul...)..tak lupa juga untuk semua petugas-petugas yang berdedikasi dan bertungkus lumus dalam menyelesaikan insiden ini semoga anda semua success dalam menjalankan tugas....Amin...



Untuk official update boleh pergi ke link MAS ini...




Monday, January 20, 2014

Doakan...

Minta jasa baik kawan-kawan semua turut mendoakan adik saya yang sedang menjalani pembedahan untuk melahirkan anaknya yang ke-dua...terima kasih....





Tuesday, June 18, 2013

Selamat Bertunang Ipah....

Hari Sabtu (15 Jun 2013) adalah hari Ipah (my sepupu) pulak bertunang....
So gerak dari Ampang pukul 8 pagi siap berhenti kat hentian Jejantas Sungai Buloh breakfast kejab pastu terus ke Teluk Intan....
Tuan rumah tinggal kat Putrajaya tapi kenduri kat Teluk Intan tau...
Jauh benar kan sampai Teluk Intan perginya......?
Acik Aman (pakcik me a.k.a Ayah kepada Ipah) buat majlis ni sebab dah alang-alang pihak lelaki memang kat Perak jugak...
Fyi, rumah kat Teluk Intan ni pun rumah diaorang jugak..rumah dikala pencen nanti ni...
Pakcik me beli siap-siap untuk bekalan dihari pencen beliau dan isteri gitu...



Kitaorang sampai sana awal..dalam 10.40 camtu...sampai sana pun tengok-tengok semua benda dah setel..
Tinggal nak setting meja makan tu sikit-sikit je....
So memang sangaplah nak menunggu majlis....
Majlis pulak katanya pukul 12 tengah hari...tapi punyalah rombongan sesat barat sampai nak pukul 1.30 barulah sampai...huuuuuuuu

Ni masa mula-mula Ipah dah siap mekup semua...
Emaknya (Acik Rubi me ni) potong Q..hahahaha sesuko hati nak kata gitu...mak pengantin tu okehhhh.......
Acik Rubi bizi, bila tengok orang tengah snap gambo ni terus je dia berdesup join....




Dah turn kami balik...
Tapi tulah...perutttt..apasal takleh cover tu...?hoihoiiiii!bikin malulah....



Barang-barang hantaran....
Kreatif je kan...?macam-macam gubahan ada....menangis tengok kretiviti diaorang nih...



Tetiba terasa giant disini...hohoh...




Ana dan Ipah...
Ana ikut sorang je..suaminya Shafiq kena hantar kereta kat bengkel ke apatah...belasah jelah kan...janji ada wakil...



Ipah...sweet ....ayu gitu...
Haritu Ain pun color unggu, ni Ipah pun color unggu...dah janji ke apa ni?
Tapi apapun dua-dua adik sepupu me ni nampak cantik je kan....^_^



Kitaorang lepak bertiga kat sini siap-siap (Emak dengan Ipar duai kat belakang)..ni pun sebab kang kalau bangun taktau pulak nak mengempap kat mana...so eloklah siap-siap dah cari port cantik punya kan......hehheheheh...



Rombongan dah sampai...
10 kereta okeh...ramai ni weihhh...kat hujung belah sana tu penuh tu...tak nampak dalam ni...
Tapi best, bila ramai ni jadi betul-betul meriah...




Saya....muka mintak bantal dah ni..kahkahkah...time buat 'sleeping beauty' ni tau....
Nguap dah 14 kali...tahan-tahan jelah....

Alhamdullilah..Ipah selamat bertunang pada pukul 2 (lebih kurang)....
Terus makan-makan (makanan super-sedap okeh...hasil gotong royong makcik dah pakcik kitaorang) then lepak-lepak, tapaukan sedara mara pastu gerak balik....
Balik pun tak jem..dari Teluk Intan pukul 4.15 petang sampai Ampang nak pukul 8.00 malam...
Tu pun sempat singgah kat R&R manatah tumpah solat kejab...tak kemana-mana dah....
Ana kitaorang hantar kat rumah dialah kan...^_^



Saturday, May 04, 2013

Selamat Mengundi....

Selamat mengundi kepada semua....
  •  Hormatilah undi-undian orang lain tu juga...masing-masing berhak memangkah mana-mana calon yang layak untuk mewakili mereka..
  • Harapnya juga rakyat Malaysia boleh menjadi rakyat yang rasional bila menerima segala keputusan undian nanti....sebabnya bukan semua benda yang kita nak akan dapat, so terimalah apapun dengan hati terbuka....so takmo gado gado ye sayam sumerr....
  • Me doakan dengan kerajaan yang baru terbentuk nanti ni Malaysia akan menjadi negara yang aman damai dan makmur dan lagi jaya seperti yang kita kecapi selama ini...mudah-mudahan..Amin........kepada yang tak suka dok Malaysia ni dok potpet itu ini semua tak betul tak cukup tu silalah blah!I is bersyukur dengan segala yang ada ye....tak suka sila berambus!!!.....




Tuesday, March 26, 2013

Selamat Pengantin Baru Ana dan Apit...

Alhamdullilah syukur...majlis perkahwinan Ana dengan Syafik dah selesai...
Akad nikah adalah selepas Asar pada 23 Mac 2013 (Sabtu) dan Majlis resepsi adalah pada 24 Mac 2013 (Ahad)....
Kali ni pun macam biasa, walaupun ada kekurang di sini dan di sana tapi semuanya succes...syukur sangat-sangat...terima kasih kepada semua yang hadir..terima kasih kepada semua yang banyak membantu secara langsung dan tidak langsung dalam kedua-dua majlis tersebut....

Me nak ucapkan SELAMAT PENGANTIN BARU BUAT ANA DAN SYAFIK....
SEMOGA BERBAHAGIA KE AKHIR HAYAT...cepat-cepat dapatkan baby ek...tak sabar nak tunggu anak buah baru..kikikikih...^_^....(mudah-mudahan..amin...)

Pic kredit to Assistant Official Photographer: En. Ahmad Ayep Idris

Pic kredit to Official Photographer:  Encik Ikram Mohd








Wednesday, January 09, 2013

Happy Birthday To Me!!!

Today is my birthday...yeay!
Yang ke tootttt..hahaha!
I Can't believe yang diri ini dah tua...huwaaaa....(takpe jiwa muda gitu...hihihihi)
Dan harini yes...saya berkerja...
Selalunya tiap-tiap tahun pada 9 Januari me akan bercuti am sendiri...tapi tahun ni demi tugas baru me bekerja gitu....serius tak boleh blah kan...padahal kalau nak cuti ni boleh je..kikikih...
But its ok...Jumaat nanti baru me amik cuti...cuti gantian harijadi namanya...hahahaha...

Apapun...
Last Saturday sebenarnya me and the gang keluar pergi makan Dim Sum (masih lagi guna Groupon) kat Cheras...
So alang-alang dah jumpa tu tak sangka pulak my dear BFF (Sept dan Mijon) celebrate my birthday in-advance gitu...thanks kengkawan....muaxhhssss....!
Saya...the birthday gegirl...^_^



Saya dan Mijon....



Saya dan Sept...


Tiup lilin tetap ada...



Potong-potong kek....




Jom makan kek besday dengan Aiskrim Vanila....yummeh..!








My BFF....thanks guys...

Me doakan me sihat sejahtera hendaknya...Amin
Dipanjangkan lagi Umur...Amin
Dimurahkan lagi Rezeki...Amin
Ditemukan Jodoh yang baik...Amin...
Dipermudahkan hidup di Dunia dan Akhirat..Amin...
Happy Sokmo...Amin....^_^




LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...