Search This Blog

Showing posts with label Langkawi 2012. Show all posts
Showing posts with label Langkawi 2012. Show all posts

Wednesday, December 05, 2012

Hotel Bahagia, Langkawi

Hotel Bahagia, Langkawi adalah hotel tak berbintang yang kitaorang duduk masa pergi trip ke Langkawi bulan 7 haritu...
Hotel ni terletak di: 
No. 68-78 Persiaran Bunga Raya , Langkawi Mall, Phase II,
Kuah, 07000 Langkawi, Kedah Darul Aman, Malaysia
Kiranya dekat jugaklah kat pekan utama Kuah tu...lebih kurang 5-10 minit perjalanan naik van persiaran gitu...
Hotel Bahagia nilah yang kitaorang bayar RM1 untuk satu bilik per2 orang duduk campur breakfast setiap seorang tapi dengan syarat kena amik pakej 1hari ke Pulau Payar (RM150 seorang)....
Memang kitaorang bayar RM1 ye, tak tipu....pakej RM1 perbilik ni kitaorang dapat masa pergi ke Matta Fair bulan 3 awal tahun haritu...tak pasal-pasal konon taknak beli pakej apa-apa dah jadi terbeli jugak...
RM151 untuk pakej ke Pulau Payar+bilik+breakfast+transfer pergi dan balik dari hotel ke Jeti....haaaa....sapa tak mau kan....?....
Jom tengok apa rupa bilik yang kitaorang dapat tu....
Tunjuk sampah dulu...hahaha....
Kat Langkawi kan macam mengejar masa..so main belasah campak je mana yang sempat...



Bilik Air adalah seksi ye...glass kan..sebaiklah dah ditutup dek kertas putih tu...kalau tak mau terkebil-kebil masing-masing bila time nak guna jamban or nak mandi....
Paling kelakar bila masing-masing guna bilik air akan ada reflection kat luar dinding ni....so dah ala-ala tengok wayang kulit gitu...kikiki!

Katil dapat 2 katil double...selesa kengkawan...i like...
Memang cun kalau berempat sebilik...


Ha kau...bocor rahsia...ni gambar masa baru balik dari 1st day trip....punyalah bersepah je kan....baru first day haru dah bilik...belum lagi tengok 3 hari kat sana....mau tak jumpa katil dah kan....hahahaha!
Katil dah dijarakkan sebab nak bagi laluan untuk solat...solat kat celah katil je sudah...orait je...janji bersih suci dan murni tempat solatnya kan...?arah kiblat pun ada...so don't worry....

Ok...yang kitaorang dapat ni bilik family room....patutnya untuk RM1 tu dapat bilik biasa tu je (tapi untuk dua orang perbilik)...tapi disebabkan me dengan Sept cowtim betul-betul dengan orang dari Bahagia tu terus je dapat family room...hebat tak?laku rupanya ayaq liuq saya ni no....
Senang bilik sebilik macam ni...nak borak boleh, nak tengok tivi boleh beramai-ramai, lagi meriah...
Cuma tang guna toilet lah haru sikit....kena beratur...siap amik no lagi...hehehehe...

Hotel Bahagia ni bagus okeh...kat lobi ada servis untuk sewa van 5 hours trip ke seluruh Langkawi...
Untuk 5 jam trip tu satu van dikenakan RM200...tak kisahlah van tu penuh ke tak, memang RM200 pervan gitu...
So, macam kitaorang RM200 tu bahagi je 4 orang...so sorang bayar RM50 untuk satu hari trip tu...(kalau lagi ramai lagi murah jadinya kan...)...trip ni kitaorang siap amik dua kali lagi...1st day dengan third day...tak puas okeh...
5 jam tu pulak korang pilihlah mana-mana tempat yang korang nak pergi...driver van tu akan bawak je kemana-mana yang korang suka...kalau tak tau nak kemana pun don't worry, suruh je driver van tu suggest nak ke mana...macam kitaorang...belum suruh lagi adik van tu dah suggest situ sini dah..so memang senang...
Tapi perlu diingat...RM200 tu hanya untuk trip van ni sahaja ye...bukan untuk tiket masuk ke sebarang tempat yang kena bayar tiket tau, tiket dibawah tanggungan sendiri...
Tiap hari pulak trip ni bermula dari pukul 11 pagi sehingga pukul 4 petang....so roundlah puas-puas...insyaALLAH berbaloi....
Lupa nak bagitau..hotel kitaorang ni adalah dilot rumah kedai ye....bukan dibangunan sendiri...
Macam bilik family room pulak, kitaorang kena naik tangga di bangunan depan hotel...(jangan ditanya kenapa ye....)....
Tapi don't worry sebab hotel ni boleh dikatakan selesa sangat dah...yang pasti jugak, area ni tak serabut lagi, kedai pun banyak yang dah bukak, kalau lapar malam-malam ada stall Nasi Lemak dan Laksa di hujung bangunan dan kat tepi bangunan ada supermarket kalau nak beli jajan or makanan ringan...pastu ada jugak stall burger kat bawah tu...ada jugak kedai mamak..ada jugak kedai seafood popular kat tepi hotel tu jugak..dobi pun ada kat bawah hotel....senang je kan...so don't worry...kalau nak berjalan jauh silalah chartered van dari lobi hotel...RM20 untuk pergi dan balik....sekian....

Untuk sebarang keterangan lanjut korang boleh melawat di website Hotel Bahagia ni ye...
Promotion untuk bilik dengan pakej ke Pulau Payar pun macam ada lagi...so cuba try test lah calling calling diaorang kat sana....^_^







Monday, November 26, 2012

Coklat Dah Basi....

Hasil belian masa balik dari Langkawi sebelum bulan puasa hari tu...
Nampak macam banyak kan...?
Takde maknanya...orang lain lagi banyak kot...
Lagipun kat sini ada orang lain order jugak..so belian untuk diri sendiri adalah terhad....
Nama pun naik bas, naik feri dan naik lrt segala, so senget bahu nak membawak coklat banyak-banyak....



Masa beli tu macam mengah je...bilalah nak habis membeli nih...banyak kot...
Sekali bila sampai rumah, bila agihan dah dibuat.....apakahhhhh???ehh...apasal sikit je untuk rumah sendiri nih???
Lepas tu startlah nak makan pun bercatu-catu.....sedey!!





Masa beli...eh cukuplah 2 paket je...eh..cukuplah 3 paket je...eh cukuplah sepaket je..kata nak rasa...
Pastu bila balik rumah....huwaaaa..menyesaaaaallll...lain kali haruslah beli lagi lebih....
Tapi bilakah lain kali itu????


Whittaker's Dark Almond...
Tipah tertipu..Tipah tertipu....
Ingatkan sama dengan yang Almond gold tu..sekali tidak...memang macam makan coklat masakan je...so sampai sekarang ni still ada lagi dalam petiais....hehehehe



Whittaker's Almond Gold...
Yang ni serius sedap nak mampuihhh...
Bagi pengemar kacang macam me ni memang coklat ni adalah yang terbaik...
Gigit je coklat tergigitlah kacang..aduuhhh...sedap giler....pastu coklat dia melted okeh....nyummy....
Memang makan sekeping nak lagi sekeping dan lagi sekeping...tapi tak boleh okeh...mak tak mampu...huhuhuhu..nak makan berkeping-keping duitnya pun harus berkeping-keping...dan paling penting badan pun kena mampu nak makan benda manis-manis ni kan....
Ni 3 keping perset harga RM8 lebih kurang....(RM7 plus-plus tak ingat harga betul)..
Ingatkan nak beli 3...diaorang offer tiga dapat RM21..jimat sikit...
Tapi tulah...masa nak mengambik ni rasa macam...ehhh..dah cukuplah 2 je kot....padahal????jawablah sendiri...rugi oooooo tak beli banyak....


Cadbury Caramello...
Dairy milk dengan caramel...
Ni pun payah nak mengabiskan...
Punyala masa kat seksyen ni pilih punya pilih kalau boleh taknak yang berkaramel..sekali bila dah bayar tengok-tengok...la...berkaremel jugak yang me amik....hahahaha...memang berjodoh sangat ni...
Yang ni harga dalam RM8 ke RM9 gitu...tak ingat jugak...
Yang ni Cadbury import dari Australia katanya...ntahlah...me belasah je...kikikih...



Ferrero Rocher...
RM11 lebih kurang tu rasanya...
Ini Anim yang request..beli sebekas sudah...orang lain makan sebijik dua sudah....ni memang Anim yang nak kan...so orang lain tu nak duit silalah kirim lain..kikiikih...
Tapi kenapa packaging dia lain kalau kat sini dengan yang kat Langkawi ye?
Adakah sebab dia murah berkali ganda, so packaging pun jadi lain...ke ni Siam punya?huwaaaaaaa....


Hershey's Nuggets..
Beli 2 paket sahaja...
2-2 pun beli yang Almond...
2-2 pun makan dengan sekelip mata...
Ni teksturnya tak berapa lembut ye...tak macam yang Kisses...
Harga RM11.40 satu pek...




Hershey's Kisses...
Beli yang Creamy Chocolate dengan Almond Chocolate je...sebab memang tau yang ni je paling best.......
Beli 4 ke 5 paket ni kot....tak ingat.....sebab ada yang orang lain kirim jugak....
Ni pun RM11.40 per pek...tapi kalau beli 3 dapat murah dalam 50sen ke RM1 tak ingat....okeylah...



Ni belian last..ingatkan taknak beli...tapi beli jugak sebab macam tempting je...
Ni Anim punya fav jugak...so haruslah belikan satu pek ni...
Yang ni tak ingat harga...tapi dalam tu ada 8 paket tu....beli pun masa kat Idaman Suri...


Lepas tu ada coklat Vochelle Almond jugak....beli 2 kotak..satu untuk Atie (dia kirim duit katanya belilah buat-buat tambah bagi mana yang cukup)...
Ada jugak coklat Daim tu....beli satu pek je..konon tak makan...
Sekali ko sambil duduk-duduk tu...uiii..sedap jugak ye....so menyesal tak beli banyak...harga pun boleh tahan murah jugak...RM14 untuk satu pek...kalau kat sini mau RM28 paling murah....memang menyesal....
Pastu ada jugak Nougat..ni pun sebab teringat orang lain duduk sebut-sebut...Mijon pun banyak kali kata sedap..sedap....so belilah se paket...
Ha..sebaik beli se paket je....keras tak reti nak makan...nanti patah gigi i u....walaupun kacang tu sedap tapi tang nuget dia tu keras....dah macam orang tua dah i bila makan tu..dok isap isap jelah yang dapat...kahkahkah..
Lagi ada jugak beli Hershey's yang baru tu (tak ingat namalah kan, apa lagi...)...dia paket petak-petak kecil pastu perasa dia buat campur-campur..ada dark coklat, ada coklat dengan almond, ada coklat dengan bertih tu ada cream coklat......tu Me dah bukak makan dah ramai-ramai masa kat hotel...
Harga sama je dengan yang lain tu dalam RM11 plus-plus jugak...
Tapi me nasihatkan...tak payahlah gatai-gatai nak beli sebab ada 1-2 perasa je yang sedap..yang lain tu memang biasa-biasa je...baik korang beli jelah yang kisses tu atau yang nuggets tu je..lagi berbaloi okeh...





Thursday, August 02, 2012

Langkawi 2012: Bye-bye Langkawi....

2 Julai 2012, Isnin
Ok..sorry sebab tersenyap lama....bukannya apa...
Mood nak menulis di bulan puasa adalah kurang...pastu pulak masa mencemburui i gitu.......
Nak auto-publish pun tak sompek okeh....so kalau terajin tu adalah...kalau tak melopong jelah korang dok tengok entri lama....hihihihii
Kita sambung balik pasal cerita Langkawi yek....



Kitaorang sampai jeti Kuah dalam pukul 4 suku...terus je beli tiket feri...so dapatlah tiket ke seberang pukul 5...
Disebabkan awal lagi terus je ke toilet dan solat jamak dulu....(kalau rajin baca entri nih...)
Dah setel semua tengok jam pulak dah cun-cun nak pukul 5 so terus je ke tempat naik feri...tapi bila nak masuk tu kena inform pulak yang feri pukul 5 nanti delay...
Takpelah...delay pun delay lah..janji sampai ke seberang on time jangan tak sampai sudah....
Elok tunggu 10 minit lebih kurang tiba-tiba katanya feri dah ada...tapi kat entrance jauh nun kat belah lagi satu pulak...adoiiiiii....
Dahlah orang ramai giler..masing-masing pulak tetiba je macam kelam kelibut je kaedahnya....so terpaksa jugaklah dalam ramai-ramai tu dok tolak troli sorang satu, siap-siap jem lagi tu.....hazabb...huhuhuhu...
Apapun alhamdulilah...sebaiklah pintu feri tu dia bukak 2, tengah dengan hujung...so kitaorang pergi je kat hujung yang kurang sikit orang tu....syukur jugaklah kebetulan seats dengan pintu adalah tak berapa jauh....so senang hati jugaklah....kalaulah pintu dibelakang tapi no seats kat depan maulah meramuk je rasa...hihihihihi
Lupa pulak...seats dalam feri ni adalah mengikut no ye tuan puan....
So, tak payahlah nak beria-ria sangat nak berebut-rebut sakan kalau naik feri tu....
Naik lambat pun kalau seat korang tu dah ada orang lain yang duduk, korang boleh je halau orang tu tanpa belas kasihan sebabnya satu tiket adalah untuk satu seat, jadi kalau dah no tiket korang tu tulis no 1 so duduk jelah kat seat no 1..jadi selamat disini....(kalau feri pergi lumut dan pangkor belasah je....)...

Drama minggu ini....
Tv tu bukak movie Ngonkrong ke apatah tu....boleh tengah syok-syok tengok sekali ada orang lain pulak yang buat movie lain kat depan muka me nih......adoiiihaiii....
Me tak paham apasallah boyfren dia ni dok terlentuk-lentuk ke kanan beria-ria padahal tv tu belah kiri kot....sanggup tu tengok tv sambil kepala terteleng-teleng ke kiri.....
Kalau ikutkan ni kiranya gambar sopan ni...ada lagi adegan tau....tak tengok lagi yang laki tu dok cium-cium pipi dengan dahi awek dia nih bertubi-tubi....gatai betuilah hampa....euwwwww.....
Serius manusia tak hormat orang lain betul korang nih....huh!




Alhamdullilah...selamat sampai ke seberang.....
Mula-mula naik tadi tu kecoh je semuaorang kan...sekali bila dah turun hilang sekelip mata je semua.....laju je masing-masing amik kereta bagai...so, tinggallah kitaorang aja....kitaorang kan naik public transport...so tunggu jelah time bas sampai kan....huhuhuhuu....
Beg-beg kitaorang....tengok macam sikit je, tapi 2 troli besi tu penuh okeh.....berat boleh tahan pulak tu....
Paling lega....time balik ni dah ada air kat Jeti Kuala Perlis ni....masa pergi dulu kan hazab je sebab takde air...
Mula-mula tu me punyalah serabut bila fikir nak kena solat maghrib/isya nanti kat seberang ni...siap guna toilet dalam feri lagi sebab takut nanti terkucil kat seberang takde air....sekali ko sampai-sampai sini kengkawan kata ada air.......so sangatlah lega.....



Time ni tengah tunggu kengkawan lain pergi toilet...sekali ternampak pulak orang jual sate ikan ni...apalagi laju je Mijon belikan....so, dapatlah makan sorang sikit (sebut sikit sebab rasa macam tak cukup je beli RM5 tu)...huhuhuhuh...sedap weiii....tapi malas nak menunggu punya pasal, makan jelah apa yang dah beli tu...hihihihihihi
Lepas semua dah setel kitorang ke seberang kanan jalan...ada kedai makan...
So, makan dulu isi perut untuk malam karang...takut kang lapo naya je....



Me punya...tak tau nak makan apa, order Mihun Sup sahaja....
Rasanya boleh tahan la...tapi banyak benar isi ayamnya...so surender awal gitu...



Ni side order ni....
Sebab takut lapar lagi so order Pulut Mangga nih.....
Me 1st time makan satu set macam gini okeh...tak sangka sedap giler kot...nyaman je tekak bila kunyah mangga dengan pulut dengan santan tu.....(oppss...soriii.....berlebih-lebihan pulak ayat....hehehhehe)....



Laksa....ni kengkawan order.....




Rasanya bolehlah...cuma agak beragak-agak tang tekstur kuah tu....ada kesat-kesat sikit dilidah gitu....(hahahahah...orang yang tau akan tau apa  yang me maksudkan nih...hehehhehe)


Lepak dan makan kat situ lebih kurang sebab nak tunggu Maghrib masuk sebenarnya, dah habis bang tu barulah kitaorang bangun dan pergi ke surau....
Lepas tu bila dah jamak qasar segala tu terus je jalan kaki ke bus-stand...
Kat bus-stand rupanya dah ramai orang menunggu....so memang malas dah nak keluarkan kamera ke apa dah...just tunggu dengan penuh kesabaran sahaja...
Nak dijadikan cerita, memang sabar sungguh kitaorang okeh...menunggu dari pukul 8 lebih tu last-last bas datang pukul 10 tepat...adoiiii...tiket kitaorang pukul 9 tau...punyalah terjengul-jengul je kepala nak menengok bas sampai ke tidak...last-last camtu jadinya.....
Dahlah seats takde...duduklah beramai-ramai kat tepi longkang tu...sebaik longkang jenis kering kan, kalau tak mau patah kaki dok menunggu berejam tu....
Alhamdullilah jugak.. nasib baiklah condition bas ok dari bas masa pergi dulu tu....lega gitu....
Time dalam bas tu pulak, mak aiii mata me ni macam ditiup-tiup bayu je okeh....
Punyalah sangap giler, mengantuk ya amat ko....tak pernah-pernah ye me ni naik kenderaan awam ngantuk sampai macam tu sekali....sangatlah pelik....mungkin sebab penat giler lah kot...tu yang jadi gitu kan....hehehehhehe...
Apapun kitaorang selama sampat kat Pudu Sentral dalam pukul 5 suku pagi gitu...Alhamdullilah syukur...
Me, Sept dengan Zai decide nak tunggu sampai pukul 6 pagi sebab nak tunggu bas dengan LRT beroperasi...Mijon pulak turun je bas terus naik teksi...kitaorang bertiga ni nak save gitu, budget dah banyak burst kan...hehehehehe..taklah...alang-alang naik LRT dengan bas lagi senang kan (sampai depan rumah), so belasah jelah naik LRT dengan bas sahaja....l

Boleh tak sambil tunggu nak siang tu me rasa nak terkucil sangat-sangat, memang habis tak boleh tahan dah kiranya....
Tapi nak dijadikan cerita boleh pulak toilet dekat Pudu Sentral tu terkunci...hadoiiii.....orang kat kaunter ada, tapi orang yang tukang bawak kunci tu tak datang-datang lagi, sabar jelah...iya-iya me dengan Sept menunggu dari pukul 6 tu sampai nak pukul 6 setengah tak jugak datang-datang orang tu....
Last dalam makin hamun tu naik jugaklah LRT, so sampai rumah lagi 5 minit nak pukul 7....mandi laju-laju terus je solat subuh....lega dah sampai rumah sendiri kan.....
Lepas tu siap-siap cepat-cepat tak tunggu dah terus pergi cari breakfast untuk tapau dan terus hantar Sept ke rumah dia....(Zai balik Shah Alam naik bas terus sampai rumah dia...)
So pusing balik Ampang dalam pukul 9 lebih sampai rumah gitu....keluarkan barang apa yang patut bila dah tengah hari apalagi qada' tidurlah kerjanya.....

Cuti 3 hari 3 malamlah katakan...memang kena bertindak pantas je semuanya....
Tapi paling best me rasa cuti kali ni memang bagus part time managementlah....
Dalam 3 hari yang suntuk tu kitaorang dapat pergi almost everything kat sana....so sangat-sangat happy.....
Apapun lain kali nak try naik flight pulak ke sana...kalau ada rezeki lagi....insyaALLAH....


So, sekian cerita saya bercuti-cuti di Langkawi pada tahun ini.....^_^





Published with Blogger-droid v2.0.6

Tuesday, July 24, 2012

Langkawi 2012: Galeria Perdana....

2 Julai 2012, Isnin....

Bersambung lagi gitu...
Lepas dah habis pusing Kota Mahsuri tu kitaorang dibawa ke Galeria Perdana....ini adalah by request okeh....excited giler!!....tak sangka ada rezeki jugak kitaorang ke situ...alhamdullilah....
Dahlah si Zam (adik driver) tu kata first time dia bawak orang datang sini....tapi dah request kan...so haruslah dia bawakkan jugak...hhehehehhehe....
Galeria Perdana ni fyi adalah tempat dimana segalalah kot cederahati atau hadiah yang diberikan kepada mantan Perdana Menteri kita Tun Dr. Mahathir Mohamad semasa beliau bertugas dahulu disimpan disini....kiranya galeri hadiah gitu.............
Tempat idaman ni woo.....
Dan disebabkan excited jugaklah gambar adalah tak tentu arah....kejab kang gambar parkison, kang kejab kang gambar separuh situ sini...kang kejab kang ambik gambar takde motif...boleh???paling best gambar adalah super banyak....hahahahaha!giler kuasa disini....
Pintu masuk...
Nampak pintu masuk je dah over excited...me la tu orang lain tak kot......
Giler excited takde motif okeh.....habis bergegar gambar....huhuhuhuhu...
Bayar masuk adalah RM5 seorang ye....dan untuk kamera adalah RM2 untuk tiap buah kamera....




Masuk-masuk je dah suruh kengkawan pose dulu....cun kan kan kan...?walaupun sedikit bergegar....kikikikih...
Tapi tulah...me dalam trip pergi Langkawi kali ni memanglah jadi jurugambar semata-mata sahaja....tak suka okeh....
Dahlah nak mengambil gambar masing-masing payah kena paksa-paksa kot....sangatlah "mokcik' kan.......
Pastu pandai walaupun mulanya kena paksalah sangat tapi bila bergambar memasing kemahinnn lagi tu...pose macam sukarela je kan.......kikikih...
Tapi satu je...bila me suruh amik gambar me atau turn me nak masuk dalam gambar pulak....hampeh, sorang pun tak nak...boleh????dengki ke apa????
Last terpaksa paksa Sept yang amikkan...sebaiklah mau jugak...walaupun kadang-kadang tu ada jugaklah roh 'mokcik-mokcik' tu masuk kat dia....huhuhuhuhuhu.......


Sangat terpesona okeh...cantik sangat-sangat galeri nih....



Syiling je dah buat me juling-juling bijik mata....sikit-sikit nak pandang atas tau....cantik sangat...



Macam-macam ada....


Serius semuanya cantik-cantik....



Antara cenderahati yang diperbuat daripada kaca....










Kat sini me rasa diaorang susun tu ikut kategori pembuatan kot....
Kalau barang dari kaca...semuanya kaca...kalau seramik semuanya seramik...kalau jed semuanya je..lebih kurang gitulah kot......



Ni tersesat sekejab..tiba-tiba dah nampak dari atas pintu masuk mula-mula tadi...pun cantik jugak....



Teacher Mijon....


Al-Quran's cases kot......cantik...




Ni wajib diambil gambar.....kat ofis me ada 2 ekor 'emak dan apak' gajah-gajah ni....
Ingatkan kitaorang je yang dapat...rupanya Tun pun dapat jugak.....of course ni for sure dari India....same as our gajah jugak....heheheh....



Meriam besi....




Kakak Zai saya....
Ini orang suka sangat berjalan sendiri-sendiri tak mau tunggu sama kitaorang....huhuhuhuhu....



Gambar pun ada...macam-macam kot....



Saya dan syiling yang cantik....














Penat okeh...satu bahagian je kalau nak tengok satu-satu memang tak lepas ni...mau makan jam....
So, just tengok skip-skip lepas tu ke seksyen lain....




Sebelum ke seksyen lain jumpa pulak area tangga ni...macam cantik je so terus suruh pose....
Ni pun sebaik mau ni...kalau tak nak cepat je kejenya.......huhuhuhu



Ke seksyen seterusnya:
So cute kan....iya iya je....hihihhii



Lagi....



Me yang ado....huhuhuhu....






Kemain lagi kan....tempatnya besar, so pantang jumpa tempat duduk laju je duduk...hehehehhe




Ni kat belah lain pulak....



Ni pulak dah di bangunan lain....besar giler kot satu-satu bangunan....
Tiap bangunan ada dua tingkat pulak tu....



Ini saya tangkap...bergegar sudah...



Bila sampai turn saya masuk frame beginilah jadinya....motif gambar diambil sebegini???huhuhuhuhu....




Ada jugak bangunan miniture....cantik ooo...




Hasil ukiran pulak kot....banyak wooo....





Syiling lagi...super cantik.....




Bergambar dengan agak laju plus gambar indoor hasilnya adalah gambar gegar gegar dimana-mana...hihihhiii...



Next building please....



Ada jugak lukisan dari bebudak Tadika yang di'frame'kan kat sepanjang coridor nak masuk ke next building....



Kat sini area automotif kot...so banyak pasal kederaan gitu...



Ini bukan miniture ye..ini betul-betul...berkilattsss gitu....



Ada jugak seksyen senjata api....
Haa kau...senjata api pun jadi cenderamata kan...kelassss...



Bukti sudah sampai di sini...cea cea ceh.....^_^










Laju-laju je masing-masing sebab nak mengejar masa....huhuhuhuhu...
Masa sangat suntuk okeh time nih....kalau ikutkan tak cukup nak belek semuanya tapi tulah, kitaorang main belasah jelah tengok mana yang nampak....
Kalau tengok gambar ni, kitaorang sebenarnya nak pergi toilet time ni....konon masuklah balik dah setel semua tu...tapi bila tengok time dah macam tak cukup terus je keluar balik ikut pintu ni.....
Ni bukan pintu keluar yang betul tau kengkawan....tapi disebabkan malas nak patah balik so terus je keluar ikut pintu nih............




Rupanya diluar tu tempat parking dan ada jugak kapal ni....
Me tak taulah kapal ni kapal hadiah jugak ke apa tapi alang-alang dah ada tu terus je pose disitu...hihhhihiihi....
Paling best disebabkan masing-masing dah sakit kaki dah time tu terus je call si Zam suruh amik kitaorang kat area ni...huhuhuhuhu...punyalah macam adik supir dah kitaorang buat si Zam tu...tapi what to do...kalau jalan pun macam buang masa+sakit kaki lagi ada...so suruh jelah Zam tu amik kitorang....hehehehhehe......

Dah setel semua Zam bawak kitaorang ke Idaman Suri..inipun by request...kena pergi jugak..kalau tak meramuk gitu...hihhhihi...
Tapi sebelum masuk kat Idaman Suri, Zam bawak kitaorang lunch kat kedai sebelah je rupanya kat Idaman Suri ni....
Gambar non-ado...sebab takut frust makanan tak sedap....
Sekali ko.....sedap ya hamat la pulak...rugi woo amik nasik sikit je....huhuhuhuhuhu...

Dah makan apalagi jom ke Idaman Suri!!!.....
Tapi...kitaorang takdelah shopping sakan pun....kata orang baru nak cuci-cuci mata....lain kali haruslah dah tau nak beli apa lagi kan...heheheheheh....sudah aim gitu....
Lepas dah shopping lebih kurang tu kitaorang berkejar ke Jeti Kuah pulak....dah time gitu...
Tu pun terlajak, patutnya pukul 4 dah kena ada kat jeti, tapi terlajak ke pukul 4 suku gitu..kesian si Zam...
Kitaorang amik tiket feri pukul 5..tiket bas kitaorang pulak pukul 9...taknak serabut punya pasal, so haruslah keseberang awal...

Bersambung....


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...