Search This Blog

Friday, September 26, 2008

My First Time....

~Korg tgk ni...rupe kek biase je kan??~



~Tapi ade layer2 cm gini...kek span nye coit je..yg byknye cream...~


Ni Tiramisu la..hehehhehe...
Ye..mmg jakun..
Me 1st time makan n rase Tiramisu ni ok...
Me beli lps buke malam kelmarin...
Me beli pun bukan le kat kdai kek yg fancy2 tu...
Beli kat Kedai Kek Kings kat tepi Bintang kecik tu je...hehehhehe
Kebetulan time tu temankan Ana beli barang tuk buat KeK Batik tuk dia buat assignment niaga dia tu...
Mule2 niat nk singgah gi Kings tu sbb nk beli air nih...
Tapi skali..diaorg dh kemas mesin air tu (time tu dh pkl9lbih, dh nk tutup dh..lagipun tgk msin tu dh empty..)..so, air tu tak dapat la me beli...frust gak le...
Baru nk kuar kedai..mata me dok gatal gi usha kek2 yg ade..
Iyela..kek kan mmg cntik je rupenye..so, harusla cuci mata...
Smbil2 tu dok jampi2 la gak..kalo2 ade Tiramisu....
Hhhehehe..jeng jeng...Alhamdullilah..adeee....
Tak pikir ape..terus suruh budak tu amikkan....n bayar..(rm5.50..okla kan?)
Bwak balik rumah...smbil tgk tv..makannn....
Oooo..rasenye cm gitu rupenye..hehehheh
Me mmg peminat rase coffee ok...sgala yg ade aroma coffee mmg memang suke tau...
So, Tiramisu ni kiranye mmg kna la dgn tekak nih...
Tiramisu versi Kings ni, sdp gak..tak manis..tapi...
Yg tak bestnye..dia tabur coffee powder kat atas tu pnyalah byk...
Pahit tauuuu..tak suke...spoil btlll....



Sbb dh malam...
Sbb tak leh makan bnda2 cmtu hover2...
So, me makan suku je...(mkn sorg kan..mood dh tntu tak berape marii...)
Then, masa sahur me tala la smpai habis..bagilah mak n Anim rase sorg sikit...
Okla..my first taiste of Tiramisu...
Slama ni tgk org lain buat kat tenet, kat tv mmg simple je resepi nye..
Ade gak niat nk buat..kononnye lah kan...hehehehhe
Tapi smpai ksudah tak buat2...(citer2 tinggi ok...)
Nk beli lak...jarang singgah kedai kek...
Kalo singgah pun..sah2 tak pandang dah Tiramisu ke hape..pandang Cheese Cake je..hhehehheh...(tak dapek nak nolong..)
Niat dihati lps ni nanti2 me nk carik la kat kdai lain pulak..mane tau lagi hebat rasenye...
Nk buat sndiri??hehehehh..tunggula...rega barang pun dh mahal skrg..
So, dari buat sndiri..kalo dh teringin sgt baik beli je kan.....lagi jimat....hehehheheh
P/S~Ampun Maap dipinta atas entri makanan lagi...
Ala..korg pun dah kebal dh kan??Lagi brp hari je nak raya kan kan...?hehehheheh

SELAMAT HARI RAYA SUMER...!!

Salam...
Arini me nk wish ape2 yang patut da...
Me tgk blog org lain dh "kecoh" buat wish segala..hehhehe..
So, me pun sblum terlambat..nak gak la wish..
Kang sume dh coti..xde sapelak yg nk baca blog nih...(cewah..mcm la glamor no...hihihiihih)....

Me mulakan ye...

Me nk mintak maaf byk2 kpd sape2 yg terasa, tersinggung, tersalah faham, terhangin, tersakit hati atas sgala tulisan, perbuatan, ejaan, perckapan me kat blog ni ok...maafff

Me nak mintak maaf jugak pada sume org yg kenal me personally tu yek..halalkan lah mane yg terlebih terkurang tu yek...maafff

Me jugak nk mintak maaf pada Kak Tibau yg pi mai pi mai tang tu dok bengang dgn perangai laser melaser me sejak 4-5 menjak ni tau.....ampun...

Untuk sumerr.......

AMPUN MAAF DI PINTA....
HALALKAN MANE YANG TERLEBIH TERKURANG....

Akhir kata...(tuk entri ni je ok..entri lain byk lagi...)....

SELAMAT HARI RAYA
AIDILFITRI....
&

BERHATI2 DI JALAN RAYA...
INGATLAH ORANG TERSAYANG....

Sesape yg kenal me, sudi2kan lah dtg rumah me yg kecil lagi cute itu ye...jgn lak tak datang..wajibb dtg tau...

Okla..byk lak pesanan ni..kang tak lari tajuk pulak..
...K...Salam Aidilfitri sumerrr!!!

Wednesday, September 24, 2008

HAPPY BIRTHDAY DEAR!!


Happy Birthday To You

Yang ke-28

~Mijon~
SEMOGA PANJANG UMUR,
MURAH REZEKI,
DITEMUKAN JODOH YANG BAIK,
HIDUP BAHAGIA..




~AMIN~

Baju Raya Anim...

Ramadhan ke-21 hari Ahad lps mak me telah "memelan" (plan) utk turun KL bg mencarik baju raya sape lagi kalo tak si Anim aka anak bongsu kesayangan Mak me tu..So, ptg lps pkl4.30 me n Anim gigih bertolak dari rumah...Terus gi ke tmpat keje mak me..( untuk jemput Mak me la kan...nak buek apo laee..)Mak me keje pagi..so, dlm pkl4.30 dh setel keje..
Tapi sbb byk sgt "iklan" sblum mak me punch out kat situ, sah2la pkl5 barulah Mak terjenggul kuar dari tmpat keje dia tu.....


~Sesi menunggu dgn penuh kusyuk n tawaduk dlm kete...~



~Anim sebenarnye tgh dok nengok bangunan tinggi yg baru naik kat area2 situ...dia teruja tgk lift pekerja kat situ je pun sebenornye..jakunnnn...~
Then..seperti yg telah dijangka...Pkl 5 baru mak me kuar..so legaaa....Tak payah nk tunggu lame sgt kan..Terus bertolak...
Smpai Kl tak igt pkl brp..tapi jln so smooth ok..tak smpai 15 minit dh smpai dh kot...Giler clear..heran gak..jln Ampang clear kan?hehehehhe...Smpai2 parking kat parking area dpn Kompleks Cambell (btl ke eja..??)...Skali masuk rm6..mahal gak la..(jadi kedekut giler ok..sbb nk gi sane niatnye kejab je...)Lagipun aritu parking kat dlm Cambell baru rm3.50 per entr je..(tapi kali ni tak nak parking kat atas tu atas sbb2 keselamatan..cewahhh...)..Tapi okla...RM6 pun RM6 la, nk senang pnya psl..mane yg sempat je...
Me sbenarnye dh janji dgn Mijon...Sbenornye Mijon yang iya2 ajak me trun KL nih dari mggu sblum tu lagi dia dh ajak..tapi me malass skitla..sbb pitih tak dop...Tapi, last minit jadik sebab kebetulan Mak me last minit gak ajak gi KL nk carik baju Anim ni kan..so, okla....Smbil carik baju Anim, smbil tu boleh jmpe Mijon jab kan..2 in one kiranye..
Mijon iye2 ajak me turun KL sbb Dek Nor dia yg teringin giler nk rase suasana Bazar kat KL tu..So, dia layankan jelah...adik kan..sape lagi nk layan..hehehheh..sambil tu mmg dia nk carik kerepek dgn biskut raye skali..kira sesuai la tu..sorg nk dptkan feel beli belah kat KL, sorg lak mmg nk beli kuih raya..okla kan....And sblum kuar aritu, kitaorg dh plan la nk turun KL tu pkl brp sekian2...Sbb kalo boleh nk jumpe la jugak kan..iyela..jmpe sblum raya kononnye...
Mijon lak aritu naik LRT dari stesen PJ rasenye...tu pun sbb malas nk drive gi KL, leceh jem n leceh nk carik parking..so, dia bwak kete park kat Stesen LRT PJ tu je..lagi senang...
Kitaorg lak..bile dh smpai..terus la gigih mencarik baju Anim la kan..start dari Kompleks Cambell tu, smpaila seluruh bazar n kedai kain yg ade.....tapi cerewet ok...dari Mak me, me n Anim smua cerewettt...Nk carik yg jahit tu kemas la..kain tu nk elok la..nk yg cun2 la...nk yg sedap pakai la..Dh lah tu..choices tuk bebudak beso Anim sungguhla limited...tak byk..Kalo ade pun..adoiiii...tak cun langsung..kain lak tu..adoiii...tak elok btl..2thun lps Mak me dah kena..beli yg gantung2 kat bazar2 tu..skali baru pakai skali..tgk2 tepi baju tu dh tetas..kiranye kes tobat tak terbeli yg cmtu lagi la nih...
Pusing pnya pusing..smbil carik baju Anim sambil tu call mijon..tnya dia "kat ne?"..dia kata "dia tgh carik kuih raya"..Okla.."nnti2 jnji jmpe kat ne jelah"..kata me....lagi senang kan..sbb kalo nk carik time tu..ramai sgt org..buat sesat je..lagi satu waiste time..so, decide bile dh nk time tu, kitaorg just jumpe kat mane2 tuk buke je..
Last..bile dh pkl6.30 me call lagi mijon..tnya dia nk buke kat ne?Dia kata dia dh kat Jln Masjid India..kat blkg medan selera kat situ..okla kan...Sebaik ade Mijon..so, suruh dia carikan tmpat tuk kitaorg skali...Mijon kata dh ade tmpat dah....cun sungguh...Alhamdullilah...Tapi..pnyala payah nk carik tmpat yg Mijon maksudkan tu..Dia kata kat belakang balai polis Masjid India..Kejadahnye??ade ke balai polis kat situ..?hehehheh...Last, rupenye dia kata lps Mydin lame tu..jalan kedpn..sblh medan selera tu ade balai polis....Diaorg tgh tunggu kat ceruk Balai Polis tulah..kt blkg balai polis...
Jalan pnya jalan..carik pnya carik..akhirnya...smpai...Salam2 sume..so, ddk...kitaorg ddk meja lain2, tapi sebelah2..Mijon dgn dek Nor..Me dgn Mak n Anim...Mak me time ni dh buat muke ok...dia buat muke sbb dia penat, pastu dpt lak dok tmpat makan tak brp senonoh time tu..lagilah kan....hehehehh...(iyele..baru balik keje la katakan...lainle kitaorg sume..dok rumah relax je..dtg situ baru gigih jalan byk2...)
Sorry to say la...tmpat tu mmg la tak selesa ok...pe ke hal la Mijon pilih tmpat cm gitu???Heheheh...me tau..dia dh kepunan nk makan ikan bakar kat area tu..serius sedap ok..sbb me pun pernah makan...Sebab ape me kata tak selesa aka tak senonoh tmpat tu...??Sebabnye...kat situ bukannye meja kat medan selera ke, kat tepi kedai makan ke ok (tmpat2 ni sume dh penuh..)..tapi meja2 yg kitaorg duduk tu diaorg just set up kat tepi2 kedai/tmapt org jalan kaki tu tau..kira main boh jelah k...
Tu satu hal..yg sakit jiwa..bile nk beli makan tu..kena la jalan jauh la pulak..Tak pepasal kenalah menapak dlm 20-30 tapak tuk beli kat gerai2 makan yg ade kat situ..Yg kelakonye..bile beli tu kenalak tatang makanan tu jalan jauh2 lak...parahh kan??sebaik la me tak posa..so, me lah yg gigih dok ulang alik gi beli makanan time tu...hehehehh..Air lak..??sebaik la ade budak tu amik order dr meja ke meja..kalo tak..adoii..brp kali lah nk ngulang2 lagi nihhh...

~Sebab nk cpt..kitaorg makan ala kadar je...me pnya nsik, kuah kari dgn ikan kembung bakar, air fresh oren...Anim nasik putih lauk kuah kari dgn ayam goreng rempah+teh ais..Mak me..nasik kerabu+teh ais...Air tin tu spare ok..saje beli..Walupn tmpat makan selekeh..sebaik makanan dia marbelous ok...Alhamdullilah..~


~Anim semagat makan time ni..heheheh..posa la katakan...~




~Mak me pun gigih makan ok..dlm pada buat muke tu hbis licin nasik kerabu tu u.....heheheh..Kata mak me.."sebaik tak ujan..."...a'a..kalolah ujan..parah oiii..~


~Ni lak Mijon dgn Dek Nor la...diaorg makan lagi dasyat...kalo me snap..tak tido malam kengkawan terliur tgk ape yg diaorg amik.....hahahaha...~




~Diaorg amik ikan kembung+ikan pari bakar, sayur2, ayam kampung goreng rempah, udang masak apetah, ulam sikit n apetah lagi tah..hehehhe..Mijon smpat suruh amik gmbo lagi..katanye.."tangkap la gambo..boh dlm blog.."..see...hahahahah~

Makan pun mcm express rakyat time ni..sbb takut malam sgt kan..So, lps je licin makanan kitaorg...Mak me dh ajak chow dulu dah...Tak smpat nk borak pnjang dgn Mijon pun...
Lepas salam2 sume...say good bye..wish slamat hari raya bagai...
Kitaorg balik..
Baju raya Anim kitaorg beli kat kedai baju dlm Kompleks Cambell je...Pnyala pusing, menapak gigih bagaii...Sebenarnye Mak me dah aim nak beli masa awal kitaorg smpai tadi lagi ok...Tapi, me yg tahan suruh tgk kat tmpat lain..mane tau ade yg lebih elok n cantik...lagipun..kejadahnye dh bayor rm6 parking tdi tu kan..Lagi satu kalo tak jalan cm tadi tu..sah2lah tak dpt jmpe Mijon lak..rugiii..rugiii...So, raya kali ni Anim dpt baju kurung 2 Pasang..satu color coklat oren, satu lagi color pink...Sepasang RM89.00 rasenye...amik ko!Setahun skali pnya baju kurung la katakan...Anak bongsu..haruslah hoverr...
Boleh tak..kitaorg smpai rmh dlm 8.05 pm...seronok giler bile Jln Ampang lengang giler ok...Siap smpat nk kejar Maghrib sgala lagi (Mak me la..me uzur..)...kalolah tiap2 hari Jln Ampang cm gitu..Bahagia weh...Tapi..tu kalo lah...kalo reality..sah2lah tak dapekkkk kan.....hehehehhe




Friday, September 19, 2008

Arini Aku Marah ok...!!!

Arini aku tak guna kata ganti nama "Me" lagi dah...
Sakit hati ya amatttt.....okk...
Sakit hati kat Blogspot...!!!

Bayangkan msuk kali ni dh 3, 4, 5 kali aku kena!
Kononnye nk edit post yg tertunggak la konon...
Nk edit post yg aku tak smpat nk tulis proper2...

Pnyala semangat pagi2 smpai2 ofis je terus buat...
Gigih nulis, pikir ayat yg power2...
Gigih karang cun2, nak bagi post tu senang nk faham...
Gigih edit itu ini sgala...

Tapi bayangkan..
Dh cun2 time nk publish post..skali dia corrupt!!!!
Tak leh nk publish..
Tak kisah la lagi..
Sebab igtkan selamat la post tu sbb tiap kali aku dok edit tu aku dok tekan butang Save tu byk2 kali...
Tu pun gara2 sbb sblum ni dh jadi kes, lupe nk save ulang kali..last bile dh publish post tu rupenye post tu tak complete...sabar lagi..sbb fikir tu salah aku kan..

Tapi bile jadi cm pgi tadi ni cmne lak????
Nk salahkan sape???
Penatla dok ulang2 picit tekan butang save tu byk2 kali...
Kononnye, kalo jadi ape2 dhh save la..kira selamat la kaedahnye...
tapi..sudahhhh...

Akhirnya..karangan aku yg dh nk masuk 3 muke surat kertas kajang tu ilanggg!!!
Yg bertukar takat tajuk je..yang lain HARAMMMM.....ilang tah kemana..
Ape ke jadahnye la aku dok mghabiskan masa dok ngarang tu kalo akhirnya yg tukar hnya tajuk dia je...

Adoiii..sakitnye jiwa...!!
Tolong la BLOGSPOT...do somethings.....(ckp omputih..bior dia faham sikit....)

P/S~Sorri Nuffnang..hahahahah....emo sgt smpai termarah org lain..ampunnnn..hhehehheh

Thursday, September 18, 2008

Buke Posa Dengan Adik-Adik...

Ni citer hari ahad baru2 nih....
Lambat nk tulis sbb malas...
Bulan posa ni tah nape tahap malas nk nulis blog mmg menjadik2...
Tapi, bile dh period, tak bulih posa, rajin la pulak...hehhehhe
Nak buek cmno..layan kan jelah ye...

Ahad baru lps ni...
Mmg me dh plan nk makan kat luar...
Mule2 igtkan nk makan dgn Anim je...
Ana me nk ajak2 kambing je..kalo dia nk ikut orait, kalo tak ikut pun orait...
Lagipun mggu lps smpai ahad Mak me keje malam...
So, elokla time tu nk buke luar ke ape..
Kalo tak..tak merasa la..
Bukan ape...Mak me ni tak brp gemor nk makan2 kat luar tuk bukak posa...lecehhh...
Abah me pun same..kim salam la saje2 nk mengajak makan luar...
So, elokla kitaorg gi ari sbtu or ahad tu kan....

Nk jadik citer..last minit...
Ana n Atie wanna join us together2....hehheheh
Ok...settt!!
Cntik gak tu...ramai lagi best, xde le dua batang kara je dok makan kan...

So, plan nk kuar kalo blh sblum pukul 5pm...
Sebab tak nak la lambat2, takut kat jem ke hape..lecehhh

Seperti yg telah diplan..
So, kuarla kitaorg berempat...naik kete me...
Tapi si Ati n Ana nk singgah jab rumah Cik Nab tukang jahit yg dok kat block B psl baju raya diaorg...
Tak kisahla...bukan jauh pun kan...
So, tunggula me n Anim kat dlm kete...

Tunggu pnya tunggu...
Ujan la pulak...
Ya ALLAH...angin kuat gilerrr....takut weeeeiiii....
Me n anim dh baca mcam2 dah...takut sgt2
Segala bnda melayang...hujan tak kuat, tapi angin dia...pnyala kuatt...
Yg me kesian tu, ade 2-3 gerai kuih n lauk kat sebelah me tu la...
Sebab angin kuat...diaorg sume dok pegang meja, sgala bnda takut sume terbang...
Seriusssss!!
Takutt gilerrr....!!

Last, dlm ujan mcm ribut tu, dgn petir, me nekad...
Call Atie pnya hp..jerit2 mcm nk giler masa tu...
Satu sbb diaorg mcm tak dgr, lagi satu sbb seriusss..mmg me n Anim takuttttt....
Last, diaorg lari gak la masuk kete...

Yg bengongnye..me dah tau ujan ribut sgala..
Me nk gak gi buke posa kat luarr.....
hehehhehe..Bengong giler kan????

Dlm hati walupun takut giler ujan cmtu...
Tapi sbb fikir, dh alang2 kitaorg dh siap bagai...

Dgn tak prepared ape2 tuk buke nnti...
So, me tekad...
Jalan je..redah....

Seriusss....mmg tak nampak jalan...
Bawak kete pun slow nk giler time tu...
Yg kelako nye...
Mule2 niat nk gi Carefour Setiawangsa (sbb kat sane byk choices of food...)...
Pastu tukar, nk gi Carefour Ampang lak...(masih sbb byk choices...hehehhe)....
Tiba2 bile dh kat jln utama...tgk pokok n ranting byk sgt dh tumbang (seriuss tak tipu...billboard kecik pun ade yg tumbang..)...
So, plan bertukar lagi...
Kitaorg ke TESCO AMPANG....hhahahahahha....
Bosan sungguhhhh!!!..
Kalo kat Tesco Ampang..sah2 la hanya ade...
KFC...(fav. Anim...)
Pizza Hut...
My Mom Chicken Rice Shop...
Kedai Mamak 1...
Kedai Siam 1...
Secret Recepies 1...
Bosan sungguhhhh...!

Kalo ikut Anim sah2 la nk gi KFC kan...
Tapi sbb Atie kata nk belanja KFC bile balik nnti..

So, Anim terus setuju makan kat Pizza Hut...

Smapai gak TESCO dgn selamat..
Alhamdullilah...
Time tu ramai giler tak pyh ckp...ade yg stuck kat pintu dpn sbb nk gi kat kete hujan lebat ya amat...
Ade yg baru smpai cm kitaorg...
Ade yg mmg kat dlm tu..
Memang havocc...!

Then, masuk2 dlm tu kan...
Terus jelah kitaorg gi ke Pizza Hut kan, kononnye nk booking tempat la kan..
Sekali budak tu kata.."kat sini tak buat reservation..."
"Ooo..okk..." kata me...
Kata me lagi..."slalunye diaorg msuk pukul brp tuk buke posa...?"
Kata budak tu lagi..."6.30 dh boleh masuk dah..."...
"ooo..ok...terima kasih..."...kata me...

Msa tu baru pkl 5.30pm lebih kurang...
So, takkan la nk msuk kan..
So, pusing2 dulu...
Kitaorg berpecah...
Me n Anim masuk Tesco pnya supermarket...
Sbb Anim giler nk tgk binatang Barbie...n me lak kena beli barang Mak me pesan...

Ana n Atie gi pusing2 kat luar tu......

Then...
Bile dh pkl6.15..Ana call yg diaorg dh kat dlm Pizza...(bagusss...bagusss...hehhehehhe)
Yg me n Anim tgh beratur nk bayar kat chashier...
Cun la tu..lps byr dh boleh msuk Pizza dah..tak berkejar2...

Layan gambo~

~Masuk2, sbb awal...kenala tunggu kan...~


~Sempat lagi dok snap2...kalo perasan la kan..me skrg ni mmg kerap giler pakai baju yg satu nih...hehehhehe...tak tau la nape...nasib la nk kata ape..sbb mmg me selesa giler dgn baju nih...~


~Me n Ana...Mcm emak n anak kan??hihihihihi~


~Ana buat muke kejung bile me nk snap...~


~Anim n Atie....smbil2 tunggu nk order..snap la pic...~



~Muke tak kejung dah..muke poyo2 sejuk dok obersea..hehehheh~

~Anim..tgh tabah nunggu time buke...tahun ni, dia posa full..tak pernah lagi ponteng smpai smlam...~

~Muke Anim yg dh makin bosan nunggu...Air dah smpai..hehheheh...Anim tak sabo dah...dua tiga minit skali tnya dh pkl brp?...siann..hehheheh~

~See..muke makin bosan dia...Sup lak smpai...hehheheh...~




~Ni first dish yg smpai...platers ape tah name dia...seafood sumer...Atie request...~


~Presentation Pizza Hut time ni sungguh la hampeh ok...see pinggan nih...dh le taruk pakai boh je..comottt...~


~Ni bile sume dishes dh smpai...pizza dh dibahagi same rate kepada sume org..hehheheh...~

~Tamak ooo...makan 4 org..tapi sgala side order nk makan...meet ball carbonara n aiskrim Anim tak smpai lagi nih...kalo tak lagi penuh meja...yg me tak puas hati tu..meja kecik no...ckp2 je nk taruk makanan...Anim smpai ke arini kalo sbut psl makan kat pizza dia kata..meja sempittt...hehehheh..kecik2 dh pandai komplen...~



~Ni me pnya...Ade jugak kurma sumbangan Pizza Hut gak...~


~Anim...~


~Anim tgh bosan giler nunggu time buke...Dia pnya ade Milo ais (mug putih...)..tapi yg kelakonye..igtkan Milo dari mesin tu..rupenye diaorg bancuh sndiri...rase dia sedap lagi Ana buat...(hehehhe..Ana lak jadi mangsa)...hihiihihi~


~Bile dh azan...apelagi..ngap la ape yg ade..Anim smgat makan Mushroom soup...giler excited...hehehhehe...pinggan dia bukan habis makan ke ape..tapi dia tukar menu..mule2 kata nk makan pizza..tapi tukar nk chicken wing...~


~Ana yang sebenornye tak posa...tapi same gelojoh dgn kitaorg yg posa nih...hehheheh...~



~Ni sume org dh tahap mengah dah...See, order bagai kan..tapi makannye..rase tu rase nih je.....Meatball kitaorg smpai ksudah tak smpai...tapau le jadiknye...buat ilang selera je...huhhh!~


~See lebih yg tak boleh nk makan lagi..patutnye kena hbiskan sume tau...duit oiii..duittt...hehehheheh~


~Me pnya...me paling awal setel..tak lalu nk makan byk2...me setelkan 2 pieces of Pizza, Mushroom Sup, Udang tu satu, calamari tu seketul...tu je...tak larat...~

Mcm biase..
Servis kat PIzza Hut Cawangan Tesco Ampang mmg tak sistematik n tak mesra pengguna ok..
Masa 1st time gi sini je ok..
Lps2 tu mmg OUT dah...
Dh la nk amik oder dia yg suruh kita tunggu (slalunye, dia yg tunggu kan..kan??)
Pastu, kalo order tu, msti yg smpai tak complete..ade je yg tertinggal...
Dah la tu...bile panggil waiter kat situ...
Sekor2 buat tak tau je...

Kalo buat tau pun...sekor2 ckp "ok"...tapi smpai kesudah takde ape2 jadi...
Panggil lak sekor lagi..same gak..last2 bile dh 4-5 kali panggil (org yg lain2 ok)...baru setel...
Sebaik la kali ni gi time posa..so, sabar tu byk sikit la kan...
Kalo tak..tak hingin de, nk gi situ...

Hbis buke, tapau segala...
Kitaorg pusing2 dlm tu...carik n servey baju raya Anim..
Tak de yg menarik n tertarik...
So, baik balik je kan..mgrib pun tak lagi kan..

Then,
Atie kata nk beli KFC tuk rumah...
Lupe..dh janjji dgn Anim kan..hehhehe...
So, balik..Alhamduliiilahhh....


Heheheh...balik2 mandi..solat segala...
Tetiba teringat Meggi..hehehheheh
Terus me buat meggi..Meggi Ayam...
Me hancur2 kan sikit megi tu, so, buat kuah dia sikit je...
Konon nk bagi dia nmpak sikit la...takut tak lalu nk habiskan..
Hhehehhe...setel tau, siap taruk skali nasik stgh senduk.....
Tak tau la psl lapo ke hape, pnyala semangat makan meggi pulak....hehehheh....



Ayam KFC tak sempat makan pun...
Kecek2 Anim sikit je...asal rase...
KFC yg baru tu..tah hape name dia tah...sedap gak...

Hm..ape2pun ALHAMDULLILAH...
Syukur sgt2...
Dpt gak buke posa kat luar...hehehheh
Aritu bising ya amat kat Kak Zaifariza Zainal Abidin (amik ko, name pnuh kan..sbb beliau slalu tulis name pnuh me dlm blog dia..hehehheh)....
Me bising sbb nk sgt kuar buke kt luar dgn sesape (kawan ke, adik ke...)..tapi tak dapat..
So, kali ni berjaya gak akhirnye...seronok sgt2...hhheheheh
And..sah2 la skali ni jelah me buke kat luar dah tuk bulan posa kali nih..
Mau tak...
Masa dh suntuk....
Raya dh dekat....
Duit pun dh kena budget2....(List raye yg utama kan...)
So, mmg tak dapek la nk memenuhi jemputan kengkawan...(ade ke yg jemput???hahahhaha....opss..ade..Mijon ajak gi turun KL mggu nih...let me see how la ye.....hehheheh).....

P/s~lupe lak..abah me ari ahad tu buke sesorg..hehehheh..sian....tapi me baik ape..siap masak nasik dulu tau sblum kuar tu...so, kira Abah me kena pandai2 la carik lauk sndiri....hihiiii...dah..kalo ajak pun bukan nk gi pun kan....tak boleh buat ape2 la...Sorri Bah...heheheheh~

Tuesday, September 16, 2008

Puasa Di 304D...



Assalamualaikum....
Lame dah me menyepikan diri ek.....

Sejak bulan posa ni, me tak rajin nk tulis entri, tapi rajin giler dok mengkhatamkan blog org lain...Katam baca blog ye...katam baca Quran...harammm....
Arini terajin skit nk citer or mengimbau kenangan lame lagi...
Kenangan Me n kengkawan aka penginap 304D, Block D, Kolej Kediaman Seksyen 2, ITM, 40000 Shah Alam...




Cube tgk pic di atas...
Tak lain tak bukan muke me n kengkawan le kan....
Tengah poyo tangkap gmbo dpn 304D...
Dari kiri Yon, Kak Azzu, Mijon, Me n Lily Kasah...Kalo korg perasan la kan..me sbenonye tgh pakai tuala...heheheheh...tu yg warna kuning kat celah2 tu..tuala me la tu...biasele..kes nk tnggu time nk berak, kes berak tak puas lagi....tetiba lak bebudak ni ketuk pintu rumah sgala..so, bantai jelah kan, bebudak tu nk cptt....hehehhehe...Mijon lak tgh siap2 gak tu..baru lepas mandi..(time tu kain kurung ade corak rimau2 tgh glamer ok...me pn ade selai...sila jgn gelak....hehheheh)....rasenye time ni sume org tgh siap2, siap2 tuk ape?..me rase sah2 tuk gi carik makan t.hari kat Medan Selera Seksyen dua la nih...
Time ni rasenye nk dkt habis Sem dah...kiranye dh abis final exam..so, msing2 dh nk menyusul balik ke rumah masing2...(Dapat coti lbih kurang sbulan smbil2 tnggu result final exam kuar utk masuk sem baru...)..

Time ni yg nk balik rumah untuk cuti Sem si Yon n Si Lily Kasah je..Kiranye time ni nk salam2, kissy-kissy, huggy-huggy la..so, amik kesempatan tangkap la gmbo..(kebetulan time tu filem dlm camera tu ade balance dlm 1-2 kping lagi balance guna kat rumah Ampang...)..
Bebudak 304D lain me tak tau la pulak mane gi nye, mgkin xdak, mgkin sbb diaorg mmbuta, tak pun tgh bz packing..tah la..me pun xleh nak recall balik mane gi nye bebudak lain...yg tukang tangkap gmbo pun me tak igt sape..hehehheh...

Kalo korg perasan gak...kat belakang tu ade dua pintu kan?tu pintu rumah org lain..no tak ingat la pulak...mgkin 305D, xpun 306D..kalo ikutkan kat sebelah pintu yg cameragirl amik pic tu pun ade satu lagi pintu, tapi tak nampak la kan..time tu tak tau pun amik gmbo untuk blog ke hape..so, bntai jelah janji muke masuk..hehhehehe....(Note: tiap2 level ade 4 pintu rumah..mcm me cakap satu rumah 8 org penghuni...)
Byk lagi sebnornye pic lain kat dlm rumah 304D nih..tapi sumernye sensored ya amat ye..jadi tak dapat le nk publish kat sini..then, carik punya carik, pilih pnya pilih (ceh, mcm la byk no gmbo....hihihiihhi)....gmbo ini jelah yg ade..ni pun letak saje je me nk bagi gmbaran sikit, xdele blur bile baca entri ni kan.....hehehhehe


Berbalik kpd tajuk asal....cewahhhh....
Berposa di 304D kan...?
Kalo korg nk tau la kan...kitaorg ni sebenornye kalo dah name pun Pelajar ITM, so, sah2 la makanan diprovided kan...sah2 dpt makan kat dining...
Disebabkan Kolej Kediaman kitaorg ni kecik, so, mmg Dining kitaorg tak dele kat dlm area Kolej kitaorg nih...
Sungguhla malangg...nak tak nak..kena la jalan berbatu gi keseberang...(berbatu gak la....)

Dah la kena gi seberang (seberang jalan daa...)...kenalak share makan dgn bebudak jantan kat Kolej Jati kat seberang jalan kolej kitaorg tu...(cehh...jaman tu anti lelaki tau...heheheh)...tau jelah perangai sesorg mcm haramm(mcm tak pernah jmpe pmpuan, bukan kira rupe, saiz bdan ke hape time tu..main redah je bebudak jantan tu.....)..dh la tu jalan jejauh lapo2..Jejak je pintu pagar kolej diaorg...daaahhhh.... kena 'suit' segala..mcm masuk ZOO ye.....yg me n the geng mane le biase kena cmtu kan...majoriti "charlie angles" la katakan...hehehehhe... so, sah2 bile kena "suit" tu jalan mcm malu2 kambing dah...tapi dlm hati..wa..bangga oooo..ade gak bebudak jantan nk "suit"...hehheheh
Tapi..huhh..SENGSARAAA...!!...

Tu tak kisah lagi...skali bile msuk je dining...ya ampun...kena beratur panjang tak hingatttt (ayat skema sbb tak reti eja que...heheheh)....beratur tak hingat satu hal...menu...????Alowww..ko masak untuk anak org ke untuk anak ayammm????
Serius...tak tertelan...(tapi telan gak la kan....lapo pnya pasal...masa itu emas..)...
Makanan dia tak der rupe..kalo dh tak der rupe korg rase ade ke rase??...

Seingat me, kitaorg gi makan dining di kolej Jati hanya sbyk 2 kali sahaja ok...Penat..mau tak..dh la time gi tu lapo..balik pun lapo..mane tak lapo..makanan dh la mcm hampasss...pstu mengabiskan masa kitorg je...dok ngulang dari kolej kitaorg ke kolej tu je dh habis brp minit, beratur lagi, dh habis brp minit...makan nye tak seberapa..asal makan je...PENATTTT......

Korg..hehehheheh
Jgn marah ek..sbenonye tak masuk pun citer time posa kat 304D lagi la ni...hehehheheh...
Tu baru intro psl makan kat dining, pasal cmne life kitaorg kalo time makan mule2 msuk kat situ......
Jgn mare ye, tak sengaja...me termelalut lak nih...hehhehe
Biasele..tangan ni tak pernah dibedung untuk buat karangan yang ringkas lagi menarik cam korg pnya...so, me layan kan jelah ye...

K la...nnti me smbung lagi tau....



Thursday, September 11, 2008

Kolej Kediaman Seksyen 2..

Arini me nak citer pasal kenangan me n kawan-kawan time duduk kat Kolej Kediaman Seksyen 2, Itm, Shah Alam dolu-dolu...

Mcm me citer dlm entri yg lepas.....Me dah citer cmne first time me jumpe dgn kengkawan yg Donia Akhirat me kan...so, kali nk citer sikit banyak psl life kitaorg kat sini lak...Kat mane kitaorg belajar n kat mane kitaorg ddk...

Layan jelah kan...walaupun gaya penulisan me lintang pukang...hehehheh

Ni gmbo me dgn Lily aka Norsiah Kasah classmate me (amik ko, bagi name pnuh lagi..hehheheh)...Bergmbo wajib kat batu asas Kolej Kediaman ni la, ape lagi..Time ni me bawak camera bagai la...camera lak bagak tak hingat...dah la tu bukan jenis auto tau, jenis manual (walupun time ni sume org dh pakai camera jnis auto...)..smbung balik, n kalo tgk blakang tu tulis mcm poyo je kan..Program Austmat, Pusat Persediaan Pelajar (Yg terlindung sikit tu...)...

Sila abaikan ye..sbb yg ddk kat sini time tu sumernye bebudak Matrikulasi Mass Comm, Law dgn Pengurusan Maklumat je..Bebudak Austmat (Australia Matriculation+sah mmg bebudak pandai ya amat la kan...diaorg akan amik matrik kat sini, tapi bile smbung terus gi oversea=Australia) dah kena pindah kat seksyen lain..so, time ni ktaorg yg conquer..Sumenye lepasan SPM sahaja, amik matrik ni harusnye 3 semester, lps tu terus lompat Degree...tapi malangnye..first sem lagi me dh sangkut...Malang tak malang, salah me sndiri, sape suruh enjoy tak hingat kan...??Nk pujuk hati...BUKAN REZEKI...ceh..padahal salah sndiri...

Gmbo ni me cuci cpt2 la kan..sbb dulu bukan la boleh tgk gmbo yg dh tangkap tu rupe cmne kan, tak mcm skrg ni, boleh tgk kat pc tak pun boleh tgk kat camera tu sendiri je kan..So, bile siap, dh tntula tunjuk kat kengkwan, tetiba part gmbo ni buat me rase terharu gitu..hahahahhah...Bukan psl ape..Kalo korg tgk, tetiba me tinggi giler kan?ala2 6 1/2 kaki gitu...Yg kelakonye, Si Lily Kasah ni bile me kata me tetiba tinggi dlm gmbo tu, dan2 dia jadik hangin giler..hehheheh...ala2 nk hempok2 me lagi...pnyalah hangin member...hehheheh...salah me ker tu??alooo, adekah salah me sebb tinggi (tinggi la sgt) ker?atau salah me sbb dia pendek(comel lote)?hihihihihihi

Sambung balik psl gmbo diatas..kalo korg nmpak kan, belakang tu ade cam pondok ape je kan?tu pondok Fuckguard (pak guard da...), tapi tak digunakan lagi...tak tau la pasl ape...Dan kalo nk tau jugak..kt blakang tu, yg rupe flat tu, tulah kelas n pejabat pentadbiran kitaorg...Iye kengkawan, kitaorg mmg bljar n tinggal kat situ...Kelas n Pejabat Block C, Kolej kediaman lak Block A, B dan D ye..n rumah kitaorg pulak kat Block D, so mmg dokek jo, pkl8.30 class, pkl8 baru terhegeh nk mandi n nk berak..hehehheheh....

Ha...ni lak kitaorg (Sept, Me n Lily Kasah) kat area Gazebo, kalo tak salah btl2 belakang Blok B n Block C antara Kelas nk Block Kediaman kat situ....kat Gazebo nilah satu2nye tmpat kalo nk lepak2 atau nak buat study group atau nk dating ke atau nk buat blind date ke hape la kan..slalu tu sesak je, tapi time kitaorg gi ni line btl2 clear, mau tak kelas habis nk dkt pkl6, ade test/quiz time tu..so, apelagi..pulun la tangkap gmbo kat sini...buat kenangan la katakan...

Belakang tu (di luar pagar) Masjid Seksyen dua....
Keliling kawasan ni mmg dipagari oleh pagar n tmbok sperti kat belakang tu..iyela, kawasan student, sah2 kena kwal kan...kat pintu dpn mmg ade park guard yg jaga bagai...kat matrik (kad pengenalan pelajar) tu wajib la pakai..cume time ni kitaorg malas nk pakai..simpan..hehehheh..ape kelas dok pakai kan...???hehehehheh..poyo....(dulu pnya pemikiran ye...)
Lupe nk gitau..kitaorg ni walaupun pelajar ITM (time tu belum jadi U lagi..) tapi sbb kan kitaorg ni Matrik so, kitaorg kena ditempatkan kat luar..Luar dari kawasan ITM..tapi kitaorg suke, sbb kiri kanan sume pnuh dgn kedai, kedai makan sgala, cc...sume ade...so, mmg bebas...janji sblum pkl11 sila masuk sarang la kan..kalo tak hbisla kena demarit dgn Fuckguard..hehehhehe

Ni lak Me, Kak Azzu n Sept...kitaorg kan classmates..sekelas la katakan..kalo tgk baju mmg sedondon kan..hehehheheh..Time ni trend ok...kalo tak pakai gedobos2 (grundge ke hape name pesen time tu..), pesen yg inilah paling top..hahahahha...Baju kemeja kotak2, tudung itam or putih or tudung turkey...Thun 1999 la katakan...pesen yg paling pofular dikalangan students kat situ..(tapi tak tau la kat tmpat lain kan...)...

Belakang tu byk lagi kusi2 n meja2 siap ade bumbung mcm payung tu sebenarnye...kiranye kat sini lah tmpat paling HOT mase tu..kalo lepak2 kat sini kira mcm otai la..hehehheh....Dan...sah2lah kitaorg tak lepak kat sini..Freshies la katakan...segan...

Tepi tu nmpak tak Block bangunan?Block B kot tu..kolej kdiaman sbb ade tuala tersdai...



Yang ni Me, Lily Kasah n Kak Azzu...Kalo tgk mmg byk kan set2 gazebo kan?dari ujung ni smpai ujung sane tau...Tgkle rupe memasing, jaman kejatuhan la katakan...heheheheh...pakai cmni pun dh kira ok sesangat dah tau time nih, student tau2 jelah..lagipun background xbrp bagus cam org lain, kiranye kitaorg ni takat famili jenis hdup sederhana la kan (Alhamdullilah...)....Lari topic lak..hehheheh
K lah..ini jelah me nk citer n tunjuk...gmbo ade lagi tak scan..so, xleh citer panjang2 lagi...
Nnti2 me sambung citer lagi psl kehidupan me n kengkawan kat sini lagi...Me nk carik gmbo, nk cari idea nk nulis..Biasele, penulis beginner, so, mmgla penulisan cam hampeh byk.....hehehheh



Tuesday, September 09, 2008

.........??

Salam...
Mula2 mmg me nk mintak ampun n maap pada sesape yg baca entri me kali nih...
Me janji kat diri me bulan posa yg mulia ni kononnye tak nakla tunjuk2 gmbo makanan...
Skali...alamak..."ter" taruk la jugak kan...
Nak buek camno...kalo dah namenye Sue...takdele kalo tak ade kaitan dgn makan, makanan, pemakanan nih...hehheheheh
Paling sori skali kat Kak Zai aka Kak Tibau i lah ye...iyo2 kata xnak tunjuk gmbo makanan kat sini, sekali "ter" tunjuk gak..lagi satu, kononnye niat dihati yg suci lagi morni nih (suci ek??) bulan2 posa xnak nulis entry pepanjang, byk2 la....sekali..ceh... "ter"tulis la gak....MaaPPP...AmpuuuNNNN....Jgn mare ekk...nnti kena jualll (arahahn : Sila tiru suara P.Ramlee dlm citer 3 Abdul...)....

Kali ni me just nk tunjuk manisan special dlm bulan posa nih je...
Mmg sungguh la special (bagi me lah..org lain me tak tau...)...



Sila lihat gmbo di atas ye...ni namenye Lompat Tikam...Ada Tepung (color ijau), kuah dia (color putih-adunan santan n tepung beras kot...) n gula melaka (spatutnye ade pulut skali, tapi mak me malas da...)...

Rase2 me lah, ni manisan org Kelantan kan?

Semalam, Mak me yg gigih telah mmbuat manisan ini...(adoiii..mmg marveles...lame giler tak makan...nk kena tggu mau stahun skali baru dpt makan...)

Manisan ni sume datangnye dari pengaruh jiran2 me yang background diaorg sah2 dari Kelantan...(Mak me org perak ye yob/yong, xde kena mengena...)....Kalo kecik2 dulu kitaorg beli je kat bawah rumah (kat stall jiran me, special jual tuk bulan posa shaja), tapi last2 Mak me buat je sendiri, tu pun tak tau brp lame Mak me dok bertapa kat bawah tu tuk belajar dgn Mek2 Kelate yang ade...So, bile Mak me dh pndai buat, maka tiap2 kali bulan ramadhan Al-Mubarak, 3-4 kali dlm sbulan tu Mak me akan buatkan tuk kitaorg (bergantung kepada kehendak la kan...)....

Kalo yg tak tau..rase Lompat Tikam ni lebih kurang cam bubur sum2 je (jgn tanya bubur sum2 cmne lak ye...sila rujuk org lain lak...hehhehehe)...

N smlm pnya citer...

Slps je berbuke me lepak2 smbil sms dgn Kak Zai...dlm sms tu adele kitaorg citer psl menu berbuka, then, me sbutla Lompat Tikam kat kak Zai (dlm sms...), terus dia kata tak pernah dgr, n terus jugak dia suruh me MMS gmbo Lompat Tikam ni kan dia...sett la...alang2 dh ade kat dpn lobang idung terus me sent MMS...

Skali Kak Zai bls sms, dia kta name manisan nih Puteri Bersiram...aiitttt??apesal lak Puteri Bersiram...????Me jadi tak brp pueh ati, sbb lagi satu jenis kuih dari Pantai Timur pun ade name Puteri Mandi/Puteri Bersiram gak kan, tapi sah2 lain rupe n rasenye...Dan2 tu me pun siap sent lagi skali MMS smbil terangkan ape yg ade kat bnda alah ni...n still jawapan dia Puteri Bersiramm....katanye lebih kurang gini.."kat sini org panggil Puteri Bersiram"....hmm..bile dh kata gitu, me ngalah la kan...dh namenye pun mmg ade sesetengah kuih/manisan yg akan berubah2 name bile kat negeri2 lain...(Iyele..me kan kat Ampang, Kak Zai lak kat Muadzam)..so, me surender jelah, terima name baru tu dgn ati yg sungguh terbukee (walaupn msih lagi dlm keadaan blur2)...hehheheheh...

Habis je citerr psl Lompat Tikam/Puteri Bersiram, kitaorg dok citer psl lain lak...tapi still xkuar dari genre makanan (genre ke?hihiihihi).....See..Sue n makanan mmg tak boleh dipisahkan kan...???Siap ngimbau pasal Keow Teow Goreng, Nasik Ayam n Jus Matahari (Jus Limau Kasturi+Asam Boi) yg kitaorg dok mentedarah bgai nk giler kat Kedai Makan Uncle kat rumah Mijon Seksyen 9 dulu2....hehehhehe...Ngimbau2 pnyala bagus, smpai nk meleleh gak la air liur dok teringat menu2 sedap kat Uncle tu...(Uncle tu chinese man, tapi kuli dia melayu....mmg tak tau name dia ape..)...Tapi yg sdihnye..Uncle tu telah mghilang tanpa berita...Dia dh tak niaga kat situ lagi dah...tah la, tak tau pasl ape..nk kata kedai dia xlaku, ish, tiap2 kali kitaorg dtg tu penuh je..smpai segan2 kitaorg nk carik meja..nk kata location tak menarik..sebelah swimming pool lagi, mmg kedai tu tuk residents kat situ, so, confirm sntiasa ade org dtg makan..entahla..

Tapi kan, mmg la, kalo me igt2 balik, Keow Teow, Nasik Ayam n Jus Matahari dia xleh challenge sesape la...hmmm...btl tak kak Zai...(See, kak Zai anggukkk.....tu maknnye btl...hihihihihihi)...



Citer psl lagi satu makanan lak...yg ni lak..me cam dh addict....sila tgk bawah lak...
Sila gelakkan yee....




Iye kengkwan, waffle sahaja.....Waffle yg korg biaser makan tuu...

Tapi jangan memain..waffle yg nih sungguhla sdp...xpayah nk makan dgn aiskrim ke hape dah kalo yg ini...
Makan gitu je dh ckp menyelerakan...
Yg bestnye waffle yg nih, sedap dimakan time panas2, tak pun me simpan dlm fridge bagi dia sejuk...
Walla!!!....
Tak pernah mengecewakan...
Me beli ni kat dlm Supermarket Bintang Bandar Baru Ampang....
Waffle dia very crispy (boleh adjust kecrispyan dia...sound je kat Mat Bangla tu...Bangla ker????hehehehhe)...
Dia pnya inti..cam biase le beb...ikut pilihan korg...
Tapi me pnya...confirm tak nak tukar2....Peanut Butter+Coklat....
Yum..yummm....mmg inti dia tak kdekut langsung...
Dari Minah Indon yg jaga, smpai la skrg ni Mamat Bangla yg jaga, mmg inti ni byk melimpah ruah pnya....(kalo tokei ko tau..sah2 jam2 tu kena fired...hehehheheh...)...

K lah...sebnonyr nk tunjuk tu je pun...heheheh
Jadi, sekian sahaja citer me psl bnda makan2 ni ye....
Lagi skali me mintak Maap bebyk ye kat kengkawan sume yee, kalo teringin tu, carikla sendiri tau...(jgn mare...)....hihihihihi

SELAMAT BERBUKE....

Friday, September 05, 2008

TERLELAP LA PULAK....

Adooiii...
First time dlm sejarah idup sebagai pekerja....
First time tido kat ofis....
First time tido kat atas kerusi (serius, selama ni xprnah tido atas kusi ok...)
First time tido kat ofis boleh lelap la pulak...(bangsa jenis tido atas lantai, tilam, toto, karpet sahaja...)

Mcm tak caya je...
Adakah sbb bulan posa?
Adakah sbb mmg dh ngantuk giler?
Adakah sbb bosan giler??

Entahla...
Yang pasti...lps ni boleh la plan lagi tido kat ofis lagi...hehhehehe


p/s~Me tido time lunch hour ye....

Thursday, September 04, 2008

Nak tanya...

Salam...
Nak tanya la...
Kalo letak/taruk minyak angin (minyak cap kapak..) kat lubang idung...batal tak posa???
Me btl2 nk tau..
Sebabnye..sejak bulan posa ni me slalu sgt smput2 n kadang2 rase nk muntah..
So, solutionnye me letak minyak cap Kapak tu kat idung...

Hmm...batal ke tak ye...musykil sangat2 la...

Pls give me any comments...plss...
Tq very much...

Tuesday, September 02, 2008

My First Gift/Award...



"Aku nak bg award ni kat bloggers yang baru kenal melalui dunia blogging ni. Memandangkan baru je beberapa bulan menjinak2kan diri ngan dunia blogging ni so masih tak banyak lg kawan2 baru. Kebanyakkan readers aku sume kawan2 lama yang telah terpisah sejak zaman persekolahan. Bagus gak blogging ni at least dapat jumpa balik kawan2 lama dan update ngan hal hal terkini diorang. So kepada sesapa nak berkawan ngan saya amatla di alu2kan. Tp ingat saya ni garang orangnya. Muahahahahahahha. Garang ke? Anyone describe me please....Oklah, award ni saya nk bg kepada
--> Eedany
--> Axim
Hope u guys can support me and thanks for being my new friends!!!"....Copy from IZAN's blog~THE STORY OF ME...
IZAN....TQ very much!!!!
TQ to u too for being my new friend...!
~Me nk tambah sikit ni...me pun same cam IZAN..nk bagi gift/Award ni kat sume kawan2 baru/bloggers yg sudi singgah n baca blog me nih ..time kasih daun keladi yee..tq very much.!!!~

Merdeka Tag...

Tag pertama yg me terima...
Thank u very much ARA...!!!
*begin copy*

Add your site(s) to the list if you're a proud Malaysian Blogger!
Pass this tag to as many Malaysian Blogger as you know, or if you're interested but nobody tags you, just include yourself volunteerly. Show some patriotism!
Once you've done posting this tag, leave a comment
HERE! and you will be visited by a Malaysian local fruit, Mangosteen by the name of Mango! and added to the Master List.
Update list regularly to ensure every Malaysian Blogger gets equal link benefit.

I am a proud Malaysian blogger

1.
mangosteenskin - Saya anak Malaysia!
2. Life is too short to be ordinary - Malaysia Tanahair Ku!
3. Sha's Love & Passion - Aku Anak Merdeka
4. A room of crazy scrapper - Merdeka!Merdeka! Merdeka?
5. Fliffy - Aku Patriotik, Sayang Malaysia !
6. Rizal
7. haniz - Merdeka Forever!
9. CarolPinky - Proud Malaysian!
10. Mariuca - I heart Malaysia!
11. Emila’s Illustrated Blog - Saya Anak Malaysia juga
13. Shemah's My Sweet Escape - Live, Enjoy and Love.. MALAYSIA!
14. Mariuca's Perfume Gallery - Made in Malaysia!
15. Yani-Tennitodoku-Proud to be a Malaysian-MERDEKA!
16.Bluecrystaldude from My Little Black Pot - Saya Harap Malaysia Terus Maju!
18. Snapshotcap - Freedom of choice is made for you my friend :)
19. Anaheus-Malaysia is my home
21. A Great Pleasure - Malaysia is a food paradise ~ simply yummy~licious!
22. Mummy HnH - Harith and Hannah - MERDEKA 51st Celebration!!!
23. Shafie - I'm Here For U Malaysia
24. Nessa - Happy 51st Merdeka, Malaysia!
25. marvic
26. D H E A S Y A - Tanggal Tiga Puluh Satu, Bln Lapan Lima Puluh Tujuh
28. Point Blank - Sokonglah Pelancongan Domestik, Malaysia Cantik Indah Nian! 29. Oyis Baby Journey - Selamat Menyambut Hari Kemerdekaan ke-51, Malaysia!
31. Me,HubbyNKids-Hidup Malaysia !!
32. In Person..Zahiela Online- M.E.R.D.E.K.A!!!
33. Mimi-MERDEKA!MERDEKA!MERDEKA
34. ealyie
35. .vanity strikes. i grew up as a Malaysian shopaholic!
36. sweet life of ladyell-Selamatkn keMERDEKAan Malaysia..AllahuAkbar!
37. .~ripples of rasp ~ - Here In My Home, Malaysia
38. IT's ME..Niniess Passion - Proud to Be Anak Malaysia!
39. Dila ~ini duniaku~ - My heart, my soul, my dreams and my life all belong to MALAYSIA...
40. YusVogue - I am Anak Malaysia Blogger
41. atune
42. Apa-Apa Je - Malaysia, Castle of Joyheart
44. Better you Better world- Bangganya menjadi anak Malaysia
47. T.H -Malaysia My Home
48. A glimpse of Moi - Happy Merdeka
50. ....... LadyVerde - I am bless to be Malaysian!!!.......
51. Lina's Loft - Anak Merdeka
52. Pourpres - Cubaan Menjadi Patriotik
53. Diahlicious - Buatan Malaysia :)
54. My Very First Blog - Be Thankful You're Malaysian!
55. The Ranting Cynic - I am Malaysian, mah.!
57. Taf Teh
58. aRa's Official Blog - I was born in Sarawak...I grew up in Labuan...Further Study in Sabah and now i'm in Semenanjung...I'm MALAYSIAN!!!
59. Life's Roller Coaster - Beautiful Malaysia! 60. Carrot Run! – Cherish our land~
61. Speechless - Zsazsa Project
62. Shopping - Malaysia Selamat Merdeka
65. Tekkaus - More WE, less ME!
66. It's a Rat's Life - Malaysian to the core!
67. Hatiku di sini - Berbanggalah kita kerana kita adalah rakyat Malaysia. Semoga keamanan terus bersama kita!!
68. Eiza - Higher than mountain, Deeper than Sea - Selamat hari Merdeka ke 51!!
69. SueGinola- i LOVE u MALAYSIA...!!!
70. You're next...

*end copy*

(p/s: New list..tq Mangosteenskin for ur help..~

So, me wanna tag u:-
~Kak Zai-Besday lady (lady okk..)~
~Erin (Germany mari)~
..TQ..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...