Sunday, July 31, 2011

Makan Pizza....

Minggu lepas petang Sabtu saja pekena pizza kat Jusco AU2 dengan adik-adik....






Order mix platters ni satu set...
Lama dah tak makan, so kali ni gatai sikit nak makan...
Tu pun budak duaorang ni bukan makan pun, me sorang jugakle yang kena perabihkan...
Manalah me ni tak gemuk gedempol jadinya..hhuhuhuhu...



Pizza pun order set yang ada regular pizza je...set untuk duaorang je sebenarnya...
Konon cukup-cukup sudah....taknak membazir kan...


Jadi kenalah add on satu lagi soup of the day...dapat satu soranglah kan...
Yang ni me punya soup...'wajib' kena tabur serbuk cheese...



Pizza kepunyaan saya...
Me ni jenis manusia tak reti makan piza dengan sos cili...so, kena rendam celup dalam soup cam gini baru puas hati makan....

 Konon order cukup-cukup je kan......
Sekali rupanya tak cukuplah pulak...
Anim kata nak pizza lagi...
So order lagi satu set..set pun amik yang bebudak punya sudah.......
Amik pulak set bebudak yang dapat Milo Ais satu gelas dengan Aiskrim semangkuk kecik....
Dengan pizza saiz kecik satu...


Makan..makan..makan....


Kat sini pizza dia memang sedap ye...berapa kali mau promot???
Roti dia memang garing kat luar lembut didalam....memang terbaik selepas Pizza Hut kat Ampang Point ni tau.....
Jadi kalau makan memang tak rugi...
Cuma tang servis memang masih lagi macam HAREM...5-6 kali makan sini pun camnilah jugak..teruk giler ok...serius giler tak faham...
Bayar servis tax dengan government tax memahal, tapi nak apa-apa kena panggil ala-ala kedai mamak...
Tu pun laju je staff dia jalan ala-ala tak nampak dan tak dengar...muka pulak memasing macam kerja terpaksa je...apa kes????sabar jelah....
Tapi nasib baik pizza korang sedap tau...sejuk sikit hati ni...huhuhuhu...cuma jangan diaorang buat benda-benda pelik macam Ke Ep Si tu sudah...
Lepas makan ni me pergi setelkan bil berukband dan jalan-jalan sikit dan terus je balik rumah..
Alhamdullilah..apapun masing-masing puas hati kan...^_^...
Nak makan pizza kat kedai lagi, kenalah tunggu lepas raya nanti...lama lagi tu...
Sebabnya dah bulan puasa memang tak sanggup dah ok....

Apapun, 
Untuk kengkawan sekalian, me ucapkan selamat menyambut bulan Ramadhan ye...
Semoga Ramadhan tahun ini kita diberi lebih keberkatan dari Nya....amin...

Sue Berkata Tapi Dalam Hati:  Walaupun esok masuk bulan puasa, entri bergambar makanan tetap ada ye u all...memang dah tak boleh nak elak..huhuhuhu...Me mintak maaf siap-siap ye..Maaf Zahir dan Batin....^_^


Friday, July 29, 2011

PD 2011/2-Breakfast...

Wahaaaa...berjaman nak mengabiskan cerita....ni baru pergi dalam negeri, kalau pergi oversea mau bertahun nak habiskan satu cerita je kan...?kuikuikui
Takpe, sabo...apapun cerita harus diteruskan, walaupun banyak sangat iklan halangan yang ada...Kalau tak nak baca sila skipkan sahaja...takde hal punya.....hihihiihik...
Okey sambung....
Malam sebelumnya lepas je kitaorang balik dari dinner supper tu, terus je kitorang ni balik rumah, tak pergi mana dah tau...baik gitu...
Lepak-lepak pun ala kadar depan tv dan terus je tidur...
Memasing time tu dah giler sangap, mengantuk habis dah, memang dah tak tertahan-tahan mata dah kiranya...macamle ada buat kerja berat kan...padahal makan tidur berjalan je....So, what to do, terus jelah tidur kan.....

Pagi...
Seperti biasa, haruslah bangun pagi-pagi....
Breakfast kan kat cafe hotel kat bawah, so tak bolehlah nak bangun lambat sesuka hati...rugi wooo....
So, layanlah gambar kami bersarapan ini....



Ni bukan tempat ni berkabus ye kengkawan, gambar adalah seperti di atas disebabkan lense kamera me ni sejuk...mungkin sebab tidur ekon full-blast..so, inilah hasilnya...sebaik tak jahanam ok....lega...


Ni Sept punya pinggan...


Mijon disebalik bunga...


Mijon makan Nasi Lemak...


Sept makan campur-campur....



Ini me punya....Nasi Lemak....
Nasi Lemak dia sedap tau....sampai bertambah-tambah me makan......



Kitaorang dapat seats kat tepi kolam...
Okeylah...view tak berapa penting..yang paling penting sebenarnya kat mana letaknya makanan-makanan itu semua...hihihhihihi


Ini jelah gambar muka me dalam trip pergi PD kali ye kengkawan....
Punyalah takde gambar sendiri....huhuhuhuhu...
Tapi takpe..tak kisah punya...janji jalan-jalan tu happy sudah...
Nak cerita sikit pasal makan kat sini...
Makan ala-ala macam serabut sikit...sebabnya, serabut dengan staff-staff yang ada...
Kalau tengok betul-betul gambar kat atas ni, boleh tengok yang staff hotel ni adalah merata-rata...
Terlebih staff ke hape??
Punyalah serabut, kang nak pergi amik makanan, ada sorang ni kat sebelah, kang nak pergi amik sudu, ada lagi sorang, kang nak pergi amik gelas, ada lagi sorang...kang nak pergi kat meja sendiri, ada pulak 2 orang pulak tercongok kat sebelah jugak....tu belum lagi yang lalu lalang tu pulak, dah rasa macam staff lagi ramai dari customer gitu...
Huwaaaaaaaaaaaaaaaaaaa..giler stress okeh, saya ni dahlah pemakan tegar, so, tolong jauh-jauh sikit boleh tak????
I tak suka tau kalau ada orang berdiri-berdiri sebelah i dikala i nak menyuap sudu kat mulut...huhuhuhuhu....sangatlah annoying....i dont like ok!

Ok..ok...bertenang kengkawan....
Tapi dalam pada tu makan tetap makan...pedulik apa saya...!
Lepas je makan-makan tu...tulis makan-makan bukan bermakna makan apa yang ada dalam gambar, tapi makan memang habis semua benda ye...terus kitaorang naik atas...
Naik atas membesarkan badan memasing gitu..hihihihii....
Ada yang tidur, ada yang baring-baring..ada yang tengok tv...
Pastu siap-siap, sempat lagi me dengan Sept gosok baju kat bilik gosok baju (kitaorang kan nak pergi kenduri Ema...)...pastu sempat jugak turun bawah balik beli  t-shirt untuk Emak dengan Anim dan check-out....
Terus ke Senawang le kami....

Lepas ni dalam entri seterusnya baru cerita pasal kenduri Ema pulak....^_^
Bersambung.....



Sudah Sampeeee....

Baru je kejab tadi dapat parcel....

Memang dah boleh agak dah dapat apa...
Walaupun mula-mula aspect dapat dalam minggu depan...tapi dah dapat awal..syukur alhamdullilah...tak payahlah dalam kepala dok excited asyik terfikir-fikir je kan...hehehhee...i memang over excited u lagi-lagi bila beli barang online nih...u all pulak camtu jugak kah??


Kali ini hasil dari belian didalam talian..
Kasut/Sandal dari butikceera ini...
Dah lama dah teringin nak try kasut/sandal pulak secara online, tapi tak dapat-dapat yang mana berkenan, so senyapkan aja...tapi bila dah ada ni...apa lagi..jom ngabihkan duit!!!


Mari membukak aib diri...huhuhuhuhu
41 bermaksud saiz 10...ha kauuuuuu....
Iya..saya berkaki oversea kengkawan...oversealah sangatttttttt!overdose mungkin....
Jadi tak perlulah terkojut-kojut...hihihihi....dah tau saiz tu, tak reti-reti ke???kuikuikui...


Kasut/sandal ini bila sudah disarungkan pada kaki bunting balak...
Lupa pulak, kaki bunting balak saya ni sangat-sangat kena ikut jenis atau pesen kasut ye...
Kengkadang saiz 8 pun muat (kalau sandal la...) dan paling banyak muat saiz 9, tapi kalau ragu-ragu tang takut depan macam terkapit je, boleh je pakai saiz 10....ha..confuse tak confuse...so, maknanya kalau nak beli tu kena try test dulu la kan...
Dan nasib baik saiz 10 yang ni sangat-sangat ok......^_^


Ok tak???tolong abaikan tak berserinya kaki saya itu..pengcahayaan kuranglah katakan...hehehehhe...kununnnnnn.....


Oklah kan...
Sekali sekala bershopping online...i like!



Thursday, July 28, 2011

Ke Ep Si Celet Kasut....

Petang Selasa lepas setel hal kat bank sempat me dengan Ana pekena ayam kat Ke Ep Si celet kasut u......
Walaupun feeling ewww..euwwwww....!tapi tetap teringin jugak....camno???
Serius, kalau diingat-ingat balik video geli sapa dah tengok tau le tu memang geli okeh, macam troma pun ada...tapi dah sejak azali memang dah biasa pekena...belasah sajalah....dah kepunan punya pasal....citt!alasannnnnn...cuma harap-harap saya adalah insan yang tidak terkena celetan itu...
Dalam euwww..euwww tu...ha kau....!habis pulak tu...hihihihik...
Dan betul seperti kata Nurul...Tat Telur dia SEDAP...terbaik u all, memang krispy diluar creamy didalam ni me yang kata, cuma jangan yang ni pun dia celet kat kasut jugak sudah......
Sempat jugak order air Crusher...amik yang biskut dan Blueberry ke Rasberry??...
Sedap.....!!yang blueberry rasa macam aiskrim yogurt..best!!sebaik takde rasa berpasirrrr....tu tandanya tak kena celetan di kasuttt....huhuhuhuhu..

Dah, kita lupakan kisah Ke Ep Si di atas...
Kita tengok gambar di bawah pulak....
Muka si Imraan masa nak discharged dari hospital...
Sayu je kan..kan..kan???


Macam nak bagi penampar je rasanye kan???......hihihhihik...amboi makcik, ada hati nak tampar anak orang...!
Ni bukannya muka sayu..ni muka sedap..sebab dapat landing kat tilam empuk.....terus static je jadinya....kuikuikuikui.

Layan peel baru pulak...
Cer tengok....


Ni caranya kalau nak ngelat dari makan ubat...
Tau je orang nak bagi ubat, kepala ditolak maximum sampai tak tercapai dek tangan...
Pastu kepala harus ditoleh ke tepi....
Pandai-pandai....baby umur 5 bulan ni ye kengkawan....sangatlah unsangkarable...hihihihhii...tau je ubat tu pahit...tu belum lagi bila dah sumbat ubat, mulut tu pandai je nak puihhhh-puihhh keluarkan...yang ni memang kebanyakkan baby buat kan..?
Geli hati sangat tau...hehehehheh...tiap kali ada peel baru terkekeh-kekeh kitaorang sekeluarga gelak...
Imraan..Imraan....^_^

Tuesday, July 26, 2011

Cubaan Kali Ke-2: Rosemary Chicken Grilled...

Hari Ahad masa Imraan masuk wad, me sempat buat Ayam Bakar...
Patutnya namanya Rosemary Lemon Chicken Grilled kan, tapi sebab lemon takda, jadilah Rosemary Chicken Grilled saja...
Ni buat kali kedua, kali pertama entrinya kat sini, resepi pun ada kat sini...
Kali ni buat tak guna ayam sekor tu, guna ayam yang mana dah ada sahaja...
Pastu just tambah lebih lada hitam saja....


Rasa still jugak sama..still sedap dan moist...
Paling best yang part melekit-lekit tu...bahan perapan tu memang habis caramelized kat ayam...giler sedap....nyum..nyum...nyum..haaaa.... jangan lupa try untuk bulan puasa nanti tau...^_^

Sue Berkata Tapi dalam Hati:  Opss..harini me cuti ye...ada urusan kat bank yang perlu diselesaikan...Esok pulak me kena jaga booth, so 2 hari tak masuk ofis....

Sunday, July 24, 2011

Dinner Malam Ini....

Petang tadi 'terrajin' memasak...lama dah tak masak camni weihhhh.....
Maka terhasillah menu di bawah....

Ikan Goreng terlebih goreng...menu ke nih???hihihihihi


Dengan Sambal Ikan Bilis Petai.....
Sayur???Petai tu boleh dikira sayur tak?

Dua-dua lauk ni pun dah selamat diproses dalam perut saya, Emak dan Anim....syukur Alhamdullilah....

Friday, July 22, 2011

PD 2011/2: Jenjalan Cari Dinner...

Sebelum citer hal cari dinner tu, nak cerita hal petang lepas makan kat Cowboy Place pulak...

Sambung citer,
Lepas je makan kat Cowboy Place tu, kitaorang terus balik apartment balik....
Solat....pastu tukar baju terus------->kebusssss!terjun kolam....hehehheheh...
Takdele terjun pun, masuk kolam secara berhemah lagi tau...
Gambar jangan beranganle nak tengok ye, lagipun sapalah nak membawak kamera time nak mandi kan, kang silap-silap kamera masuk air, mau menangis tak berlagu....
Me dengan Mijon je yang masuk pool pun, Sept tak dapat gitu.....hahahahahar...
Dia kan tak terbawak baju mandi....
Lagipun rules kat kolam memang ketat sesangat, memang dia check sorang-sorang sapa yang nak masuk dalam pool tu...kalau tak memang kena halau dan-dan tu jugak....
Jadi nak taknak Sept terpaksalah jadi pemerhati je...kuikuikui.....duduk tepi kolam sudah....hehehheheh
Tapi mandi pool pun tak lama..dalam setengah jam je...
Terus kitaorang beransur ke pantai pulak..
Pantai kan belakang pool je, jadi jalan kaki sikit dah jejak pantai...best ooo...
Tapi satu je...pasir pantai dia rasa 'sesuatu' ok...
Bila kaki masuk air je, pasir dia rasa berketak-ketak dan rasa macam slimy-slimy gitu...giler geliiii...!!!tak suka!!
Mungkin sebab pantai dia tak ramai orang jejak kot..tu yang jadi gitu...jadi takde maknanya pantai dekat dengan hotel pun, mandi pantai tak puas sebab geli-geli...huhuhuh
Dan...
Kat pantai pun tak lama...
Sept surender nak balik apartment katanya, jadi bila dapat je green lite dari Cik Sept yang hangin lagi sebab tak bawak baju mandi terus je kitaorang berdua sambung masuk ke kolam balik....
Ewah, jadi berendamlah kami berdua umpama badak berendam sampai nak dekat Maghrib...
Dah katapun kolam ini ana yang punya tu yang berendam puas-puas tu....Rules kat kolam kan ketat, so tak ramai orang dewasa yang mandi kolam, jadi agak syoklah kitaorang dapat mandi dengan aman dan damainya....

Lepas tu naik apartment..mandi, solat dan rehat-rehat...
Me dengan Mijon layan tv...Sept tidur lah pulak...
Tapi takpe, kitaorang memang saja nak bagi Sept berehat puas-puas, karang-karang dia nak jadi pilot kan...hihihihihik...tektik kena betul...hahahahaha
Nak tau kitaorang keluar pukul berapa mencari makan malam dinner le tu...???
Nak pukul 10 malam okeh baru keluar...giler macam nak cari supper dah kan....

Sept suggest sambil bergerak tu, kitaorang cari van jual benda alah kat bawah ni....good idea..i likee!
eh, van apakah ini???


Van jual steamboat la....


Syok okeh, pilih bagai-bagai gitu....
Habis RM13....hihihihihi...

Lepas tu Sept bawak kitaorang ke Bandar PD...rupanya dekat je bandar PD ye...tapi jalan adalah sangat confusing...mau pergi lagi sekali tu sosat kalau bawak kereta sendiri...huhuhuhu
Kitaorang stop makan kat stall tepi jalan ala-ala foodcourt kecil gitu.....patutnya Sept kata kat situ ada satu gerai tu memang Char Keow Teow dia sedap...
Tapi tutup bukan rezeki kitaorang, so belasah je duduk gerai mana yang ada...
Tengok gambar kat atas ye anak-anak...
Steambot masa ni sudah habis disesah....pandang lidi jelah korang...
Ni gara-gara lama benar nak menunggu sampai nasi gorengnyer....ala, tak lama pun habis jugak...alasan.....


Taktaulah apa makna very good di atas....


Diaorang makan Keow Teow goreng..
Adik tu kata tinggal ayam je yang ada untuk buat rencah...jadi belasah saja...
Keow Teow dia tak berapa sedap da...rasa banyak sangat yang kurang....


Ini saya punya..Sue kalau terlebih poyo mesti nak guna kata ganti nama saya ye...
Dahlah order Nasi Goreng Pataya, tapi bak kata Mijon ni Nasi Goreng 'Selimut'...sebab telur tu dia selimut je atas nasi..kikihkihkih...
Dahlah tu nasi goreng dia tak macam Nasi Goreng Pataya selalu tu...memang tak semenggah je rupanya...
Tapi rasa??
Mejilat sudu u all...memang sedap terlampau......huuhuhuhuhu...
Rasa macam nak order lagi sepinggan...hehehheh....
Makan..borak...makan..borak...bla..bla...bla....balik tidur....

Bersambung.....

Sue Berkata Tapi Dalam Hati:  Gambar 'Nasi Goreng Selimut' tu telah pun diedit supaya dapat memberi impak bagi menunjukkan kesedappanyer....amacam, nampak sedap tak???wink~wink~


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...