Thursday, July 28, 2016

Kalau Dah Namanya SU......

Haruslah banyak entri makan dari entri yang lain khen kikikih.....


Minggu lepas Iolls dapat ganti puasa 3 hari..alhamdullilah....
Tu pun sedih sebabnya patutnya Iolls boleh dapat 4 hari direct...tapi sebab Khamis lagi badan dah tak berapa memberi kerjasama..tu yang dapat 3 hari jek....
Tapi takpelah....tunggu dah betul-betul sihat kang...barulah ganti balik puasa tu kan...nak buek camno..........
Ni atas ni, masa me berbuka kat mamak kat Denai Alam..eh ye ke Denai Alam..yelah kot..huhuhu....alaaaa...awatlah lupa nih....
Ni pun ter"sesat" kat sini okeh.......mula-mula tu sikit punya berkobar-kocar kononnya nak makan Nasi Lemak Royale...sebab dua tiga kali round area situ ternampak satu kedai mamak tu sebijik sejibon macam yang Royale yang kat Ampang tu....
Semangat okeh, haritu fikir nak berbuka nanti nak makan nasi lemak royale yang marbeles tuh......
Sekaliii...huwaaaaa...bila dah sampai kedai tu..aittt...awat tulih Nasi Kandar Royale...???ayoyoyooo...Tipah tertifuu okehhhhhh....awatlah tak perasan perkataan kat tengah-tengah tu?
Dah le lepas tu kena bebel "potpetpotpet...tulah..kan dah cakap potpetpotpet bukan...." kuikuikui.....
Manalah kitew tau....aritu mati-mati nampak tulih Nasi Lemak Royale okehhhhh...berhalusinasi sungguh Su...hampunkan saya penunggu gua....
Tu pun siap Iolls kena masuk kedai, pastu confirmkan betul ke idok bukan kedai Nasi Lemak Royale tu okeh....bila confirm bukan (nasi lemak Royale color nasik dia kuning....yang ada tu putih jek huhu)...so terus ke mamak bistro sebelah lagi satu huhuhu....
So berbukalah di situ.....
Dah bila kat situ dah blur okeh...
Nak makan apa nih?terbantuit selera Iolls.....
Pastukan...kononnya naklah makan Nasi Lemak bungkus tu...pastu nak makan dengan Ayam Goreng jek (Ayam Goreng diaorang baru masak..bau semerbak okeh)....tapiiiiiii....bila sampai kat kaunter makanan tu...dah terorder Nasi Kandaq..kahkahkah...teruk kan Su...?
Tapi tulah...frust tau....kari dia tak rasa kari mamaklah pulak...kurang kickk....huwaaaaaa......hmm takpelah..nak buat camno....
Pastu dapat pulak tumpang rasa Nasi Lemak bungkus tu...huwaaaa...sedapppppp....rogiii Iolls jadi pentamak tadi tu.....fadan mukerrr!






Ni berbuka kat foodcourt IKANO....
Kalau kat situ memang Iolls carik Nasi Ayam dia jelah kan....
So amik yang Special Single tu satu....no nasik tambah yek....sebab usus dah jadik sempit sikit kot sebab puasa kikiki.....
Pastu orang tu pulak amik Nasi Beryani kat mamak Irfan tu (ye ke nama dia Irfan?kikiki)......
Orang tu amik set punya..jimat banyak oooo...set tu ada set Beryani, pastu siap dapat air.....baru RM10.50...okehlah tu kan.....
So bismillah......
Resultnya.....Nasi Ayam haritu adalah kurang kick.....tapi Nasi Beryani tu memang marbeles......tak cukup ooooo......




Ni pulak berbuka hari ke-3.....kitaorang makan kat Q-Bistro, Tesco Mutiara Damansara.....
Yang ni pun sodap.....Iolls suka nasi beryani style kering gini....tapi Orang Tu suka nasi Beryani style basah/berempah banyak tu (dasar tekak Penang gitulah kikiki).......
Iolls punya tu set Beryani Ayam biasa....Orang tu punya set Beryani Ayam Kampung....
Yang best tu kuah putih tu...nak kata Kurma macam iya...nak kata dhal pun iya...eh entahlah...tapi sedap....Iolls siap licinkan kuah tu lagik....kikiki....




Boleh tak...dah berbuka Nasi Beryani...pastu nak balik tu singgah pulak gi mamak lagi...
Iolls mana boleh....kalau gi kat Bidayah nih memang kerjanya nak makan Roti Canai banjir jek.....padahal tadi tu orang tu ajak singgah tu untuk gi minum jek hahahaha....







Ni petang Jumaat lepas.....
Dah sampai Giant..nak makan apa tapi tak tau....fenin....
So kalau nak makan nasik jom kat sini jelah......nasik Ayam Penyet nih....
Dulu me pernah pergi sekali....Ayam goreng dia sodapppp.......so jom kita.............






Mula-mula memasing semangat je makan okeh kikiki...
Siap tak cukup nasik lagi...pastu bila tambah nasik dah masing-masing pun mencungap nak mengabihkan....
Ayam Goreng dia tetap sedap...lembut je dalam..luar kemain garing...I loikee....
Yang bawal tu biasa jek....garing sangat, isi pun dah macam takde jek...tapi sambal dia tu sedap.....walaupun ada rasa pijau-pijau apatah......


Ni pagi Sabtu...huhuhu....
Ke pagi Ahad ek...eh tak ingatla pulop....
Mata kanan dah naik bengkak huhuhu....
Merah tu tak sangat...tapi memang taik mata berselepet sokmo je......





Ni hari Ahad....
Teringin nak makan Yong Tau Foo lagik...
So kirim kat Emak belikan kat Pasar Tani kat hujung rumah.....
Syok ooo..kuah dia memang jarang orang lain boleh beat tau.....





Ni pulak lunch hari Isnin haritu....
Iolls dapat MC kan....sakit mata plus demam kan....so rehat-rehat jelah.....dok ulang tidur, bangun solat, tido, bangun, makan..itu jelah (sampai sakit-sakit pinggang nih okeh...)........
Iolls ni kalau sakit nak bagi sihat sikit adalah dengan makan.....eh betul okeh....kalau Iolls gigih makan tu (walaupun tak berapa nak larat nak telan makanan pun) tapi nanti mesti badan kuat sikit jadinya.....kalau demam tu nanti lepas makan for sure berpeluh-peluh sakan.....tu yang gigih sakit pun tetap makan beria-ria hehehe.......



Ni petang Isnin kot...ala tak ingattt....
Atie ajak share beli Lemang kat Che Besah....
Kalini dapat lemang tebal okeh...syok oooo.......
Tengok dalam gambar macam kering kan...?oh tidak...real adalah moist giler....lemak berkrim giler okeh......



Beli jugak Rendang Ayam Che Besah....
Memang marbeleslah makan tak pandang kiri kanan eh.....
Ni Iolls sorang je makan mau 5 ketul...hahaha..memang mentekedarah habih...padahal tak sihat tu...





Pastu Emak gorengkan pulak Pisang Goreng dengan Cempedak Goreng.....ha kau....tu je ke?
Serius..kenyang tak hengatttt.....
Sapa nak gemuk cepat mehlah duduk rumah Iolls 3 hari confirm!








Wednesday, July 27, 2016

Nilai 3 dan Mitsui Outlet Park, KLIA....

Iolls ni baru masuk opis...demam okeh...
Demam tu lite-lite jek (ikut ubat...makan ubat baik, habis kesan ubat demam balik huhu)....
Tu takpe lagi..kuat je Iolls tak rasa apa-apa sangat....cuma tang sakit tekak la tak berapa nak tahan....
Tapi paling best tu...sakit mata...confirm berjangkit dengan Anim le nih.....
Pastu kelakar tu...bila gi doktor, bila tunjuk sakit mata, laju je doktor tulis nak bagi ubat dengan MC....sampaikan Iolls bagitau Iolls demam n sakit tekak doktor tak layan okeh....takuit berjangkit lettew kikikiki.....




Bersambung dari entri yang lepas....Ni balik dari Senawang...
Balik je dari beraya terus singgah ke Nilai 3...
Atie dengan Azrul nak carik karpet....hamboiii..berapa banyak karpet korang nak beli nih..??




Kitaorang sampai-sampai je Nilai 3 terus terjah kilang karpet dulu...
Ha kauuuu.....jenuh la kan.......
Kat sini murah jugak ek.....tapi takpela...aritu dah beli dah satu dahlah...tunggu tahun depan pulak.....
Kitaorang round lebih kurang....tengok harga..tengok designs pastu keluar cari kat tempat lain pulak.....
Last-last dapat kat kedai sederet jek...kat kilang choices tak banyak..balik-balik corak tu jek.....tu yang kena carik kat tempat lain....






Tetiba dah kat Mitsui Outlet Park hehehehe.....
Ni gara-gara jalan jem ye....kalau tak confirmla takkan sampai situ....
Kisahnya, kitaorang keluar dari Nilai 3, masuklah highway Plus tu...sekali boleh tak baru gerak tak sampai 10 minit dah jem...dah start jem okeh....matiklahnakkkk....
So laju je Azrul masuk exit ke Subang/Shah Alam tu.....
Pastu menonong-nononglah kitaorang...sampailah pulak kat mana tu..dah jem jugakkkkk....apalagi...zaass azrul masuk exit KLIA pulak...hahahah..suka suki je kan...?
Tapi I loike okeh....takdelah jenuh nak beratur dalam jem tu kan.....
Pastu kan kan kan....dah masuk ke arah KLIA tu...teruslah Atie waze..kononnya nak cari jalan ke Ampang le pun....
Tapi boleh tak...elok je pandang ke depan tau-tau belah kiri nampak signboard masuk ke Mitsui...eh eh eh apalagi..jomlarrr....hihi.......





Muka duakupang memasing kikiki....
Bosan tunggu orang sopping......





Masa ni kat luar hujan memang lebat habis tau....
Alhamdullilah tersadai kat dalam nih...takdelah kena terkebil-kebil dalam kereta kan.....






Adik Umaar nih nak kena cubits ni tau....
Haritu Adik Umaar terlebih gula....macam-macam peel..adoiii........





Dah pusing-pusing lebih kurang pastu terus naik ke foodcourt.....
Nak beli makanan iya-iya macam ntahhhh...kureng jek....
So just beli air sorang satu, pastu beli Kaya Balls (ni tengok citer Korea manatah melawat Sgapore dok makan Kaya Balls..nampak sedap nawww..padahal bersepah kat kedai area rumah...tapi tengok orang lain makan tetiba sedappp hahahaha....)......
Okeh...Rojak buah ni serius tak tipu...sedappppp......
Secukup rasa okeh.....dia punya kuah pekat...pastu tak kedekut buah...pastu tak kedekut kacang (yang ni paling pentinggg)....sedapnya....
RM6 je okeh...punyala puas makan reramai......ni tengok ni pun ngencesss laaa....huhuhu....
Dahlah sebelum puasa haritu memang dok cari Rojak Buah...pastu dapat beli kat bazar hampeh pulak...ni dapat macam ni memang mensyukuri segala-gala nikmat yang diberikanNYA...alhamdullilah......
Tengok mangkuk kecik jek kan..tapi jangan tertipu..makan dua tiga orang pun tak larat nih.....buah tu dia potong kiub-kiub tebal okeh...memang cepat je kenyang....






Macam-macam kedai ada...tapi kitaorang jalan half-wing je kot kikiki....
Mood nak shopping takde...lagipun no money no talk kan....nak beli pun macam tak nampak jalan jadinya hahahaha.....
Ni kitaorang gerak balik dalam pukul 9....nasib baik jalan dah tak jem dah...legaaa.....
Sampai rumah pun dalam pukul 10...okeylah kan...puas berjalan satu hari suntuk...hehe....





Thursday, July 21, 2016

Open House Di Senawang....


Citer hari Ahad....
Makcik me kat Senawang buat open house....
So Iolls gi satu kereta je dengan Atie...senang...ngelat drive sebenarnya kikiki....
Tunggu itu ini, last-last pukul 12 camtu baru Iolls dan rombongan sampai rumah Atie....




Kalau tunggu rombongan Atie haruslah lambat sokmo....
So sempatlah kitaorang 'beraya' dulu...
Iolls siap menjamban lagi okeh...ha kau....memang lama la tu kan.......





Kalau dah namanya naik satu kereta, so menyumbatlah jawabnya hehehe.....
Tu budak dua orang tu dah makin besar...so lepas-lepas ni makcik kenalah drive sendirik jawabnya....kecuali kalau makcik beli kereta lagi besar....tu memang makcik boleh mengelat jadi driver lagila khen.....hehehe...
Tapi tulah..memang takla....yang ada ni pun dah cukupla....pengsan maknak asyik nak tukar kereta jek.....






Sampai-sampai sana tak tunggu dah ye....
Salam-salam terus amik Nasi Ayam.....kikiki...laparrrr......





Makcik-makcik Iolls memang memasing masak sedap okeh....dahlah tu memasing rajin pulak masak memacam....so kalau gi rumah diaorang confirm kenyang ya amat.....
Tu adik Umaar makan sampai nak masuk 3 mangkuk okeh.....ha kauuuu.....banyak dia makan...sedap sangatlah katakan.....
Adik Umaar pandai makan sendirik....bagus adik....senang semuaorang kikiki......







Me mother....
Orang lain makan bersungguh-sungguh...tapi dia tengok je orang makan boleh?






Tak lama lepas tu Ana pulak sampai....
Ana dia dari Palong ke Paloh?eh tak ingat.....
Syaqeer sampai-sampai tu mamai lagik...dok hek hek hek jelah....
Pastu dah ok....nasib baik kejab je buat perangai tau........





Dah makan Nasi Ayam...makan pulak Mee Rebus....
Sedap okeh....I loikee....
Ni sebab dah kenyang...kalau tak mau makan lagi memacam........




Orang mengandungi anak dengan orang mengandungi lemak dah tak nampak beza....
Iolls lagi mengandung rupanya khen kikiki........






Ramai je dah ada masa nih...
Iolls kalau dengan sepupu segan sikit.....so amiklah pic macam gini jek......





Makan eh duduk boleh tahan lama...nak pukul 4 lebih baru bergerak balik......
Ni Ana yang ajak amik pic reramai.....
Tu nampak tak budak "sado" tu?gedik okeh......Syaqeer tu dah kenyang gitulah.....macam hapa je happynya....tak ke macam orang dah darjah satu tu?kikikiki....





Cepat-cepat Mak Ngah grab tangan Syaqeer hihihi....
Tu kalau dibiarkan mau dah ke jalan raya...tah apatah dia ceriakan tu tah...suka sangat......





Ni dah kat kereta pun amik gambar lagi...
Tapi pic tak completelah pulak.....
Tu Iolls pakai seluar sebab baju raya takde...
Serius tak tipu....baju kurung dah takde...kalau ada pun dah buruk giler sangat dah....pastu jubah pun dah pakai semuanya...so memang takde baju dah kalau nak pergi beraya.....tu yang belasah pakai seluar tu....
Ni dapat gaji nanti ni, haruslah cari jubah.....
Haritu untuk raya patutnya me ada lagi dua helai jubah...tapi dua-dua pun tak muat huhuhu..beli online kan....kalau kain tak kena dah lari saiz ukuran tu.....







Tuesday, July 19, 2016

Makan-Makan Lagikkk.....

Ni sebelum raya haritu....
Kalau berkumpul 3 orang ni memang haruuuuu....
Tapi takpe...ikut koranglah..janji cucu-cucu Opah happy kikiki......




Kalau cuti selalunya Iolls yang kena masak....
Kalau mood rajin memang rajin lebih sikit Iolls nak masak lain sikit dari selalu...lagi-lagi kalau ramai yang ada.......
Tapi kalau mood kelaut, Iolls masak Sambal Sardin sudeyyy hehe......tapi takpe okeh...Sambal Sardin tu kalau me dengan Anim dah kira heaven giler dah tu....masak 3 kali seminggu pun tetap makan hingga menjilat jari......
Tapi kebetulan petang tu Ana kata nak berbuka sekali...so mehlah....Iolls masakkan lebih....
Petang tu Iolls rajin tak rajin, malas tak malas (tengah-tengahle tew kikiki)...so me just masak Sup Ayam, Ayam Goreng Berempah (simple style jek), sambal kicap dengan Akok Kedut.....
Semangat okeh siap buat kuih lagik.....
Akok Kedut tu me buat pun sebab bahan-bahannya ada....dahlah tu bahan tu simple nak matikk.....
Cuma me menderhaka sikit..tak bakar guna oven pun...me tenggek je atas dapur guna acuan Kuih Cara tu kikiki...
Nak buat Akok ni senang jek..cuma yang thrilled tu part nak bakar tu....batch awal memang hangus+buruk..sebabnya kulit dia melekat kat acuan....
Cumanya makin lama bakar tu acuan tu jadi makin berminyak...so 3-4 batches last tu baru cun je bentuk acu tu......
Rasa memang rasa Akok okeh...yang pelik tu, makin lama sejukkan makin rasa keAkokkan tu...serius tak tifu....
Mula-mula makan rasa lemak camtu jek...bila dah sehari simpan dalam petiais...eh makin sedap...dah kenapa camtu pulak ek??





Ada haritu nama Iolls naik untuk gi ceramah....aduhhhh
Tapiii...tak sangka pulak bila pergi tu dapat 3 benda nih.....rezeki ooooo.....
Dioarang bagi sorang satu set sejadah mini, sampul Angpow opis dengan kuih raya sebalang....
Kuih raya tu pulak sebelum raya dah gone with the wind okeh hehehehe..mana taknya...biskut coklat chips kan....kegemaran giler okeh....belum apa-apa dah habis setengah balang me setelkan.....




Ni ramadhan yang keberapa tak ingat...
Tapi seingat me dah hujung-hujung ramadhan jugak nih....
Petang tu memang kitaorang terus je berbuka kat Gulam Mee....takde tapau mapau dari bazar macam selalu.....
Kitaorang kalau teringat nak makan Nasi Lemak bungkus je memang terus menuju sini jelah.....tak payah nak pening-pening fikir tempat lain lagi..senang....
Kalini order 4 bungkus (standardle sorang 2 bungkus kikiki)....
Masa bungkus ni jangan lupa mintak Sambal lebih...baru makan nanti syiok.......
Kuih pulak dua ketul je sudah hahahaha....eh betul..kang amik banyak-banyak sangat kang tak habis...





Makcik ko dengan bakal pakcik ko...ehhhh....(korang boleh muntah sebab dah habis ramadhan dah kikikih)......
Pakcik ko tu kadang-kadang kemain tinted lagik..kadang-kadang cerah sikit...tengok lengan tu siap belang-belang lagik....eh lantakkk..janji Iolls lagi menyerlah sudey....matikkkkk






40 kali dah makan pun tetap nak tayang pic nasi lemak Gulam Mee kat sini hehehe....sorry ye....jangan bosan pulop.....makcik ko ni tu jelah modal nak bercakap dalam blog ponnn.......




Ni pic raya ketiga.....
Raya ketiga kebosanan sebab Emak gi Kelantan....
So membawak diri le kami duaorang.....
Pepagi..eh takdele pagi-pagi sangat....kitaorang dah kat mamak kat Tesco Ampang....
Iolls lapar nasik pulak..so makan Nasi Lemak...
Anim leklek jek order Roti Canai kosong.........



Masuk Tesco macam biasalah pun...mulanya niat nak beli barang nak masak Mee Goreng Basah...tapi jadi terbeli barang-barang merapu le pun........





Anim muka bosan....
Biasala....bosanla dia kena layan makcik-makcik ni beli barang.......





Sempat beli buah Cherry.....
First time in my life okeh....ha kauuu.....
Excited giler masa nak rasa nih....siap cakap kat Anim...ko jangan bagitau rasa dia camne okeh...hahahaha....
Sedap ek rupa-rupanya....rasa Cherry ni rasa macam makan Anggur+plum..tapi versi manis.....
Ni kalau ikut hati perasan mau makan ngap-ngap-ngap sekali hadap habis....
Tapi....sebab beli buah ni 250 gram je dah RM13 (tu pun nasib baik tengah murah nih)..so makan pun slow-mo jek kikiki....menghargai habis okeh.....





Walapun sebelum tu me dah makan Nasi Lemak bagai..tapi bila dah balik rumah tetaplah nak jugak makan benda-benda merapu.....
Ni Iolls makan sesorang je okeh...Anim amik seketul je Ayam tu...
Tu Air Coffee Susu Dutch Lady...dah lama tak minum....tu yang beria-ria beli....
Tapi bila minum, kiciwa la pulop...kat tekak feel nak minum yang coklat punya...tapi tangan dok gatal gi amik yang coffee dah kenapa??..huhuhu..ngada-ngada betull.....






Lepas Maghrib tunggu Ana datang rumah....sebabnya Iolls nak masak Mee Goreng Basah.....
Makan duaorang macam tak best...so ajak Ana....
Tu pun sebenarnya Ana dah banyak kali hint nak makan Mee Goreng Basah....tapi biasalah, makcik ko ni busy sangat khennn....kihkihkih.......
Mee Iolls masak malam tu pucat okeh....puaslah letak kicap...(selalu guna Tamin..tapi kalini gatal guna kicap lain)..jenuh dok letak..last-last takut nak letak lagi dah..takut masin......so biarkan jelah...pucat pun pucatla.....
Pastu sayur pun me lupa nak beli (padahal siang tadi beria-ria gi cari barang-barang nak masak kat Tesco kan...tah apa-apa tah).....so dapat letak kobis jelah....
Pastu Cili Merah dengan Cili Padi pun Iolls tak jumpa...dah kenapa ko ni Sue?? So lantaklah...mana-mana yang ada jela.....
Tapiiii..tapi kan bila makan...eh eh ehhhhh....sedap.....kikiki...kiranya sedap jelah macam selalu tu...secukup rasa.....
Ana dengan Anim pun kata sedap...hehehehe...
Tak sangka pulop menjadi....rezeki Ana la kan.......
Iolls ni kalau masak Mee Goreng Basah ni ikut nasib-nasib jugak rasa tu....
Kadang-kadang sedap secukup rasa ya amat...kadang-kadang adala sleck sikit rasa tak berapa nak kena.....nasib baik malam tu marbeles.....hehe.......





Ni bila tah tak ingat......
Syaqeer haritu ngegada lebih...dok ekk ekkkk.....
Budak "sado" ni kesian dia...badan tu besar dari usia..so orang selalu ingat dia dah besar...padahal baru 20 bulan ni okeh....
Makcik kalau jumpa Syaqeer memang makcik geram...macam budak darjah satu okeh cerdiknya...eiiiiii.......macam ongtue......




Konon nak buat Udang Butter...dah kau jadi camni hahaha....
Iolls je sorang yang makan...semua orang yang lain tengok je....
Rugi udang okeh...
Ni tengok memang semacam...tapi kalau ratah memang terbaik okeh....rugi pulak Iolls tak letak tepung jagung masa masak nih....takpe..next time pulak.....




Masuk opis lepas cuti panjang apalagiiii..balik kerja memang jalan-jalan cari makanle balik....
Kebetulan sebelum-sebelum tu masa dok round-round tu ada ternampak Satey Samuri nih...
So dah ada chance nih mehlah kita......




Ni yang rajin menyetting sangat ni bukan Iolls ye....Orang Tu kikiki....
Lupa pulak...yang kitaorang makan ni kat R&R Elmina Selatan....
Kalini kitaorang try beli Satey Ayam 5 cucuk, Satey Daging 5 cucuk, Satey Kambing 3 cucuk...pastu order jugak Nasi Goreng Biasa (tapi tak sempat amik gambar pulak)....
Satey pulak nampak tak halus?ye, kecik je okeh....
Kalini yang ayam sedap je, pastu lembut....yang daging biasa-biasa jek...kiciwa tang kambing dia...tak best langsung...(Gulam Mee menang okeh)....nasib baik kuah kacang dia tetap win...ha tu memang takleh lawan la kan..kuah kacang dia memang tak pernah me rasa dioarng buat rasa"terkucil" lagi.....
Nasi Goreng dia pulak...sedap okeh...macam makan kat kedai siam...so puas hati.....




Ni lunch kat foodcourt kat UO...ha kauu..jauh giler lunch....
Dah banyak kali Orang Tu ajak Iolls try makan kat situ....pastu ada jugak sekali tu kitaorang  makan kat situ, tapi Iolls taknak makan bebetul...cuma try test rasa sesuap jek.....kalau sesuap mananya nak rasa bebetul kan....
Pastu memang setiap kali lalu kat situ Orang tu akan suggest stall yang satu ni...stall yang jual jual nasik campur....
Dok ulanglah cakap...."sedap Yang..."...eh....
Katanya dia kalau datang situ memang tak carik kedai yang lain dah..memang makan nasi campur kat situ je..sebab memang tau puas hati....
So disebabkan dah kat sana haritu so Iolls try test la kan....lagipun Iolls dah lama giler tak makan nasi campur time tengah hari okeh...
Lauk ni Iolls tiru orang depan kikiki...
Adik tu pandai makan okeh...dia amik lagi macam-macam...Iolls jeles tauuu....
Tapi tulah..Iolls ni jeles je lebih..kang bila makan itu jelah pun....so tu yang amik lauk ni jek....
Serius tak tifu..sedap okeh....tak sangka makan kat foodcourt sedap macam makan kat Makcik Jawa Seksyen 2..ha kauuu...terus rasa tak cukup okehhh.....







Ni petangnya pulak...
Balik je kerja terus ke Pelita Nasi Kandar pulak....
Orang Tu kata Roti Telur dia sedap (sebab weekend tu dia dah makan)....bila dah cakap camtu haruslah nak try jugak kan....alang-alang dah tak tau nak makan apa...
So sampai sana Iolls dah pening-pening kepala dah....nak order Roti Telur macam tak berapa suka...so order jelah Roti Kosong banjir satu.....
Tau tak, walapun dah banjir camtu tapi kuah tu tak cukup okeh....siap Iolls mintak kuah extra sepiring lagi...ha kauuu licinnnnn.....
Puas hati makan kat Pelita nih...tapi tulah..mahal okeh berbanding dengan mamak lain....tapi sedap punya pasal, ku relakan.....






Ni the next day....early dinner kat Pelita jugak hehehe....
Kalini Iolls lapar nasik pulak...so dari kononnya nak amik Ayam Goreng jek, sekali teramik terus nasik gittew.....
Iolls memang..mana boleh....kalau dah tertengok kat kaunter nasik kandaq tu memang tetiba je tau-tau dah order makan nasik kandaq satu...
Ni Iolls makan nasik, Orang Tu pulak pulak order Roti Telur....betulla tu...Roti Telur dia lembut okeh....telur dia rasa..boleh challenge mamak Rasyid nih....







LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...