Search This Blog

Tuesday, June 28, 2011

PD 2011: Santai...


Opah janganlah mengerjakan Imraan....kesian Imraan....


Imraan terpaksalah REDHA je apa yang jadi....Imraan tak kisah pun...buatlah Opah....


Dahlah REDHA je kan, senyum tetap senyum....


Takpe, biar Imraan bagi senyuman gatal ye......


Hm..bestnya dapat baring....rasa tak nak bangun pulak....bestnya dapat Opah camni...i love u lah Opah.....


Imraan temankan Opah tengok view dari tingkap tau....


Opah jelah yang cuci mata, Imraan tak naklah......bosannnn.....


Imraan lenguhlah asyik kena pandang kat tingkap je Opah......


Ala Opah ni, dahla...Penatla Imraan...


Apalah yang Opah tengok tu ye????


Oo....



Sejuk mata memandang rupanya....


Patutlah sejuk kan??rupanya ada kipas ekon kat luar tu...hihihihihihi


Makcik pun nak jugak....


Tapi kesian Makcik Imraan, terpaksa amik gambar syok sendiri....Takde sapa nak tolong amikkan gambar.....



Mana Opah ni??kenapa Imraan kena baring sorang-sorang ni???



Ooo..Opah dengan Mak Usu tak habis-habis lagi cuci mata yea....





Sebaik Mak Usu dah bosan cuci mata...bolehla Mak Usu teman Imraan kan......


Tapi kenapa Mak Usu jaga Imraan tapi pandang ke lain tu...???tak ikhlas sungguh...
Taknak kawan Mak Usu lah, nak kawan Opah je....


Arrmmmm...sedapnya tangan Imraan nih.....sebaik Opah temankan....


Eh..eh, apalah Opah dengan Mak Usu nak buat nih ye..???Ish..macam-macam....


Eiii...Mak Usu ni....melekit pipi Imraan la...tak suka!!








Isshh...susahnya... 
Imraan nak makan tangan Opah lah tapi tak dapat-dapat....

Kuikuikui...
Amacam...cute tak Makcik alih suara jadi Imraan....????
Hahahahahar...ampun yea kengkawan...mood mengong me datang malam ni...
Didalam kesakitan menahan period pain ni camnilah jadinya...tu pun sebaik dah makan pain killer cepat-cepat, kalau tak lagi parah....huhuhuhuhu
Ni pun sebab gambar ada banyak dah tempek dalam draf, tapi nak tulis tak reti..jadi, terjadilah dialog ala-ala sengal nih....harap diampun yea....hhihihihihihi....^_^


Monday, June 27, 2011

TBS: Terminal Bersepadu Selatan

Kan sebelum makan-makan Nasi Ayam kat rumah Mijon me kata me dengan Sept ada kena buat sesuatu kan??
Sesuatulah sangat...dahlah last minit baru me terbabit tau...boleh??
Tak pasal-pasal kelam kabut jadinya...
Sebaiklah Mijon ada tuisyen time tu..kalau tak mau berjaman le member tu dok menunggu kitaorang....
Sebenarnya takdele buat sesuatu apa pun...
Hari tu sebenarnya Emak Sept dan kengkawan pergi holiday ke Bandung dan Jakarta....
Diorang dah pun bertolak ke KLIA naik teksi reramai...dan konon-kononnya Sept mengajaklah me menghantar membye-bye diaorang kat KLIA...
Kiranya diaorang pergi dulu, kang kitaorang menyusul kemudian naik keretapi laju pulak....
Jadi pukul 2 lebih terus ke Stesen Bandar Tasik Selatan le kitaorang....



Sampai-sampai mengagau cari mana kat nak naik....niat memang nak terus beli tiket dan ke KLIA...
Sebaiklah jumpa..tu pun jenuh..stesen LRT, Komuter dengan ERL semuanya asing-asing belaka, so kena pandai-pandai tengok sign boardlah nampaknya....



Sampai kaunter terus tanya...
Sekali kau..one way ke KLIA dari Stesen Bandar Tasik Selatan ni harga tiket untuk seorang adalah RM26.50....
Terkojuit den...iyalah orang tak pernah pergi KLIA le katakan....
Sept kata okey je, dia no hal..tapi me rasa macam membazirlah pulak...
Bayangkan semata-mata nak pergi KLIA kena bayar nak dekat RM130 untuk pergi dah balik sahaja...


Me suruh Sept call dulu Emak dia..tanya apa yang patut...
Dah pulak, flight emak dia pukul 4.00 petang...sah-sah kena masuk dalam pukul 3.00 petang kan...?
Jadi bila difikir-fikir balik, di kira-kira masa semua, so kitaorang cancelkan je niat nak ke KLIA...
Sia-sia je pun..dahle tiket boleh tahan mahal, pastu pergi sana orang yang patut kitaorang bye-byekan dah pun masuk dalam...rugi...rugi....memang takde rezeki nak pergi KLIA lagilah nampaknya kan...
Gambar: Tengoklah muka orang ke"frust"an di atas...hehehheheh..kesian...tulah, lain kali plan le last minit lagi ye....



Frust punya pasal, Sept ajak pergi bangunan sebelah....





Landasan komuter dan LRT...


Terminal bas....


Cantik....


Jejantas nak ke seberang jalan...


Cantik giler kan???


Macam jalan mainan...hehehhe


Di pintu masuk...
Rupanya bangunan sebelah ni terminal baru..
Terminal Bersepadu Selatan (TBS)...


Rupanya TBS ni terminal bas untuk ke Selatan....



Me pernah dengar, tapi tak amik port...buruk beno perangai...ishhhh...



Besar..cantik...macam mini airport gitu....


Kaunter tiket pun kemas je...



Tempat lapang, luas pastu bersistem....



Antara tempat menunggu....
Kat tepi tu ada dinding dan pintu kaca..tapi me tak pasti tu untuk apa...huhuhuhuhu....


Kitaorang sempat solat kat surau TBS ni tau...



Ni tempat amik wuduk...
Surau selesa...besar pun besarlah jugak banding kat tempat lain kan...
Me ada amik gambar ruang untuk solat, tapi segan nak tepek kat sini, tak sesuai gitu...


Ni depan surau tadi...ada tempat untuk lepak-lepak sambil beronline...ada jugak kedai-kedai jual makanan...
Oklah sangat-sangat selesa...


Lupa pulak, surau dengan tempat makan ada kat level atas ni....
Ada foodcourt, ada fastfood restaurants, ada kedai-kedai, macam-macamlah...memang sangat-sangatlah convenience untuk orang yang nak travel naik bas ke Selatan....



Jangan tak tau...siap ada Departure Lobby okeh....
Polis Bantuan yang jaga tau...kalau turn korang punya bas dah sampai baru boleh turun...
Ha, canggih tak canggih???

Kitaorang berdua pulak, lepak punya lepak, pusing punya pusing sampailah pukul 4...
Last terus ke Kota Damansara....
Mijon pulak ada pesan suruh beli Lettuces...wah Lettuces katanya...
Beli daun salad da...Daun Salad kat kedai yang dia selalu beli tu hampeh tak elok, jadi dia suruhle kitaorang carikan...dia nak pulak yang jenis yang keras sikit tu.., kata pun nak makan dengan Nasi Ayam kan, barulah sedap......
Mijon siap MMS lagi gambar daun Salad yang dia nak tau....
Dahlah nak ke Damasara jem giler kan...tensen je orang sebelah bawak kereta...hihihihihi...
Dalam kalut-kalut tu sebaik terjumpa jalan nak ke Giant..apalagi singgahla sekejap, kang tensen pulak Mijon sebab daun Salad dia takde...
Masa cari tu me tak tau pun nama Daun Salad tu Iceberg ok, selama ni main sebut daun dia gini gitu je...tak tau pulak ada nama....bila tanya Mijon berpadukan apa yang ada kat label plastik Daun Salad tu, sebaiklah jenis yang betul....hhihihihihik..kemain lagi nama Iceberg kan......sebaiklah makcik tak sesat  mencari sayur......kuikuikui....


Dalam kata tersinggah tu, sempat lagi dok menyopping barang dapur sekali..hehehehheh...
Iyalah orang tu kan terpaksa duduk bujang 4 hari, jadi haruslah stok barang cukup secukup cukupnya mana boleh tak ada...kesian dia....
Ha..beginilah cerita kena buat sesuatu tu....sesuatu tak???kuiikuikui....

Sue Berkata tapi Dalam Hati:  Pagi-pagi tadi kereta Sept rosak, kalau ikutkan hati memang nak tolong sangat-sangatlah kan....tapi apakan daya tak mampu...just tolong dari kejauhan saja..sob..sob..sob...kesian dia tau......Tu pun sebaiklah ada orang yang baik hati tolong....Alhamdullilah....Me harap kalaulah satu hari nanti me dapat kesusahan, mintak-mintaklah ada jugaklah orang yang baik hati datang membantu..mudah-mudahan...



LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...