Search This Blog

Showing posts with label PD 2012. Show all posts
Showing posts with label PD 2012. Show all posts

Saturday, February 11, 2012

Cowboy Place: PD 2012

A'a...kitaorang tak balik terus pun....
Singgah dulu kat Nasi Kukus Ayam Panggang Cowboy Place gitu...
Mau tak, tadi tu kan me dah tunjuk perasaan sikit sebab tak makan Ayam Panggang kan....
Jadi nak taknak silalah singgah...kalau tak mau ada yang lain kali taknak dah pergi PD lagik......kihkihkih...
Cowboy Place
Watie Beach Cafe

Mereka-mereka...

Cowboy Place ni dekat Batu 6 ye kengkawan..
Tempatnya dah makin besar....

Saya pun nak jugak....

Kami tetap makan kat luar tau...
Tak best je rasanya makan kat dalam...lagipun macam terkurung je...
Jadi makan diluar sudah....






Ratah Ayam Panggang je sudah....
Katapun tadi baru je makan nasi segunung kan...kiikikih....


Time ni orang tak berapa ramai....bolehlah pilih-pilih tempat duduk....
Nak bayar sekarang ni adalah didalam yea...jadi dah habis makan sila masuk dalam dan bayar dikaunter...
Kat dalam tu dah ada kaunter....berbanding sebelum ni kalau nak bayar ada orang yang akan kirakan kat meja....
Rasa Ayam Panggang pulak masih lagi sama...
Sebenarnya tang Sos tu yang jadi lebih sedap kot...
Sos dia pekat likat dan pedas....memang syok je makan.....nyum..nyum...nyum...ikutkan hati tak cukup sekor...kikiikikih...
Yang lain-lain tu still macam biasa, cuma suasanalah, kurang meriah je me rasa....tapi ntahla....


Pastu dah setel meratah tu....apalagi...balikle kan....
Dan,  balik tu haruslah hantar Mijon dengan Dik Nor dulu......
Tapi tulah, hantar diaorang bukan ke rumah diaorang tapi hantar ke Gulam...boleh????
Dah singgah Gulam, takkan nak lepak-lepak minum Teh Ais je kot, maka order benda lain pulak....
Sotong Kangkung....sedap jugak ni....

Orang-orangan yang gumbira bila dapat lepak di Gulam...
Paling gumbira yang belah kanan tulah kan....padahal sebelum sampai sini
member ni meramuk sakan kat satu lori driver korang tak tau....hihihihihihi

Air wajib...
Tengok pun dah buat terliur nih....huhuhuhuhu....

Yeaaaay!! Tengok Mijon bawak apa tu...

Nasi Lemak bungkus....sukaaa!!!

Me bedal 2 bungkus ni okeh....
Perut dah macam nak meletup...tapi tekak kata "nak tambah
lagi boleh...?"
....kuikuikuikui....

Syed pun ada....dia datang sebab nanti kena jemput wifenya dan Mijon untuk
balik rumah....
Tu...Mijon order jugak Ikan Bakar 2 ekor....
Nak belanja me katanya...sempena birthday gitu...
Tapi me dah tak laratlah pulak nak makan...huhuhuhuhu..rugiii....


Dah setel makan, apa lagi tak reti-reti nak balik???hehehehhee....
Haruslah hantar Sept pulak kan.......
Dah hantar silalah hantar diri sendiri balik rumah....Alhamdulillah, sampai rumah pun cepat je...pukul 9 dah sampai gitu.......lega dan syukur sangat-sangat...
Rasanya inilah yang paling awal me sampai rumah kalau balik dari bercuti atau pergi mana-mana...
Tapi awal ni pun sebenarnya memang dah diset pun, sebab esoknya kan masing-masing kerja, takut tak terkerja pulak nanti kalau lambat macam selalu tu pulak, kang sendiri yang susah kan.......
Apapun, cuti pendek kali ni tetap best tau... walaupun sedikit kelam kabut, ada sikit merempan sana sini tapi still best....Alhamdullilah....i love koranglah....!!

Next entri me citer pasal famili vacation ke Perak pulak yea.....tunggguuuuuu.....^_^





Friday, February 10, 2012

Jalan-Jalan Teluk Kemang: PD 2012

Sambung cerita lagi...

Lepas dah kenyang makan tu, naik kereta terus je ke seberang jalan....
Ke Teluk Kemanglah kita...
Niat memang taknak mandi kat pantai pun...sebabnya takut kang kalau mandi terlajak balik sampai rumah malam sangat...
Jadi tak dapat mandi, tengok pantai je sudahh..janji jejak kaki kan....
Citer panjang tak guna, jom layan gambar.....
Tempat wajib di Teluk Kemang....


Ada orang naik kuda....

Ada gerai jual macam-macam....

Ada basikal baring ni....
Kalau perut flat memang nak cuba...tapi apakan daya...
Kang duduk lepas, nak bangun kang sengsara....


Aktiviti seterusnya...
Aiskrim kring..kring....
Sambil tengok orang lain beraktiviti kitaorang makan aiskrim sambil cuci mata....

Best tau....

Aiskrim Mijon yang belanja.....

Bestttt.....aiskrim time kecik-kecik nih....

Tengoklah perut kuda tu....
Kuda ni bunting okeh...
Serius me nak meleleh air mata me tengok scene nih...
Apalah punya bingai orang yang berniaga kuda, orang yang naik kuda
ni...
Kuda bunting korang kerjakan...Sedeh ok....
Dah sarat kot...
Malas nak cakap...ishhhhhh.....


Gelang Gong Xi Fa Chai...

Ada cerita tau pasal gelang nih....

Masa kitaorang lepak-lepak ni, tengah syok-syok makan aiskrim macam budak kecik, tiba-tiba datang sami (pakai baju color coklat) kat kitaorang...
Dah nampak dah dari jauh memang dia menuju kat kitaorang sebenarnya...
Pastu dia approachlah kitaorang....
Kat tangan dia ada mangkuk sup kecik yang warna merah tu....
Elok je dia dekat tu dia bagi kat kitaorang gelang....sorang satu tau...
Masa bagi gelang tu masing-masing memang tolaklah kan...
Iyalah, dahlah ko sami, suspen jek, kang gelang apa pulak ko bagi tu kan...so memang takmau lah kan......
Bila tolak dia sebut "No..no..no..no....GONG XI FA CHAI!".....
Sorang-sorang dia buat gitu..tiap kali tolak, dia memang akan NO NO NO kan kita pastu sebut "GONG XI FA CHAI!!"....
Pastu dah pegang tu nak pulangkan jugaklah kan...sebab memang taknak gelang tu...
Uiii..dia marah kengkawan oiii...katanya...."GONG XI FA CHAI....!" siap tunjuk 5 jari dia tu....banyak-banyak kali okeh....
Ewah...me dah rasa lain macam je kan...apahal nak tunjuk-tunjuk 5 jari ko tu kan.....?
Tapi, tah camne yang diaorang lain ni, panik pulak, kata diaorang...ko bagi jelah RM5....
Me pun kuarkan cepat-cepat RM5 hulur kat sami tu...
Laju je dia amik RM5 tu okeh, cepat dia cakap THANK YOU...
Pastu ingatkan dia nak pergi dah...rupanya tak....
Dia tunjuk lagi 5 jari dia tu kat orang lain pulak...
Dah sudahhhhh...dah agak dah....takde de 4 gelang dia nak bagi RM5 je kan....
Tak pasal-pasal adegan tolak menolak gelang terjadik....kuikuikui....
Sorang cakap "GONG XI FA CHAI...!"...3 orang lagi cakap No...No..No...(padahal awal tadi tu sami tu yang asik cakap No...No..No kan kitaorang tapi dah hujung ni dah jadi terbalik....kihkihkih...).....
Pastu bila diaorang dah berkali-kali asyik kata taknak gelang tu, dia marah okeh...
Cepat-cepat dia rampas gelang yang ada tu, laju je pergi...
Sabar jelah kan....
Dia nak Gong Xi Fa Chai, kita pulak dipaksa-paksa...eiiii...giler...
Tupun lepas kitaorang tu nak dekat 3 group (yang me nampak) kena macam kitaorang jugak....
Dia bagi dulu gelang, pastu dia tunjuk jari dia mintak duit...
Ada yang bayar je RM5, ada yang terer tak amik pun gelang tu....
Memang ntah hapa-hapa tah kan.... 
Jadi lain kali korang kenalah berhati-hati tau..
Jangan main amik je apa yang orang yang tak dikenali bagi...
Kang kena 'charge' macam kitaorang kang rugi......kihikihih....
Dahlah barang tu kita taknak pun, tapi sebab dah terpegang, dah jadi 'wajib' kena beli pulak...huhuhuhuhu...

Elok dah habis makan aiskrim, dah kena dengan sami tu kitaorang ke Surau...
Me dengan Dik Nor je sebenarnya...yang lain keuzuran...
Dah habis solat berjalan-jalanlah kitaorang ala kadar......








Pastu balik....
Eh..eh...balik ke????

Bersambung......




Wednesday, February 08, 2012

Lunch: PD 2012

Sambungan dari entri sebelum ni...

Nak mencari lunch senang je, sama macam nak cari makan malam jugaklah kan......
Sepanjang jalan tu ada je orang jual makan, tinggal nak singgah je..
Tapi kitaorang ni tak boleh pulaklah nak singgah mana-mana kedai yang ada tu pulak, sebab mula-mula (dari hari sebelum) memang dah niat nak pergi makan Nasi Ayam Kukus Cowboy...
Me lah yang kepunan lebih...ketagihan gitu...
Tapi walaupun yang ketagih lebihnya me, tapi elok pulak masing-masing pun nak...
So, dah check-out dari resort terus jelah proceed ke tempat jual nasi tu kan...
Tapi.....ada tapi tu.... boleh, elok je jalan tak sampai beberapa batu ada orang tu Mijon le sapa lagi tiba-tiba sibuk sangat nak makan masakan nogori....
Pastu belum habis decide lagi tu, boleh tengah elok-elok bergerak nak ke tempat Nasi Ayam Kukus Cowboy tu dia terus suruh pilot a.k.a Sept berhenti serta merta kat depan ni...sabar jelah.......
Sebabnya dia terjumpa banner ni....
Warisan Corner...
Special menu...
Masak Lemak Cili Api Daging Salai....


Sabar jelah...berapi je hati tauuuuu......
Boleh pulak elok kata nak makan Nasi Ayam Kukus Cowboy tiba-tiba dah jadi nak makan benda lain....eiiiiii...bencikkkkk...!!!...
Dahlah time tu kebetulan ada dalam 4-5 buah kereta pun sama-sama serbu, lagilah haru kan...
Panas+orang ramai+tak dapat makan nasi Ayam kukus Cowboy=korang fikirlah sendirik...
Terus time tu makan dengan muka macam tahik... huhuhuhuhu
Memang gambar sebelum makan tak amik pun ye......
Tapi gambar selepas makan ada...banyak pulak tu....
Antaranya....
Muka orang tak puas hati tak dapat makan Nasi Ayam
Kukus Cowboy...huhuhuhuhu...
Tapi don't worry, tak puas hati, tak puas hati tu
makan nasi segunung okeh...
Tu tak tengok lagi lauk yang me makan tu...kuikuikuikui....


Mereka-mereka...










Kat sini Gulai Daging Salai dia oklah...
Tapi yang paling sodapppp...
Yang ini......
Asam Pedas.....
Mengancam habisssss....i like u all!!!....
Kalau ikut hati nak je togak mangkuk ni tau...
Tapi tak boleh u all...sebab tadi awal-awal kunun-kunun dah panas hati kan
pastu dah buat muka tahik pulak tu,  jadi walaupun sedap sangat
memang kena tahannn jelah....
Kahkahkah.....pada muka saya!!!!



Nampak tak keceriaan diwajah kesayangan hamba nih???
Kihkihkih...mau tak...dapat makan secara berjemaah semangkuk Asam Pedas kepala ikan apa tah dengan semangkuk Asam Pedas Ikan Parilah katakan...senang hati gitu....


Dik Nor yang happy sangat sebab Akhak Saripah dia ada...
Tau tak Akhak Saripah tu sapa?
Akhak Saripah tu Septlah..sapa lagi..kikikih....

Kedai makan ni senang je nak jumpa yea...
Dekat sangat dengan Dataran kat Teluk Kemang tu...
Elok je sebelum masuk simpang nak ke Dataran tu kat belah kiri (kalau dari Batu yang kecik yea....contoh Port Dickson Batu 6)

Lepas makan tak balik lagi tau kengkawan...
Nak singgah kat Dataran kat Teluk Kemang dulu...
Nak singgah cuci mata dan nak singgah solat Zuhur kejab....

Bersambung...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...