Friday, April 27, 2012

Tahniah Ema....



Tahniah buat Ema & Fendy atas kelahiran cahaya mata sulong mereka....
Baby girl...berat 3.3kg...lahir melalui pembedahan....
Yang namanya tak diberitahu lagi ye....
Apapun...tahniah kepada both of you...



(Hihihihi...macam tak percaya sangat-sangat yang Ema dah jadi mummy....
Rasa macam baru je semalam-semalam pergi kenduri diaorang ni....)



Dan...
Bila tengok pic baby macam debab sangat je kan?tapi kenyataannya, mummynya kata muka je tembam Su tapi badan kecik je....hihihii...la ye ke?.....apapun cute sangat la!eiii....gerammmms....!!!
Takpelah, debab tak debab janji baby sihat sudah...
Besar nanti kalau debab bolehlah geng dengan auntie-auntie ' Charlie's angle'nya ni ye baby...kikikih...




Ps: ni Dik Nor adik kepada Mijon tengah struggle nak melahirkan baby sulongnya...kita doakan mummy&babynya selamat ye...amin...


Ps lagi: Tahniah jugak buat Siti dan Abang Jaa sebab baru minggu ni dapat baby lagi...Alhamdulillah, selepas berberapa tahun kesedihan sebab baby pertama dan kedua meninggal dunia dalam kandungan, sekarang ni mereka dikurniakan baby lagi...baby boy pulak tu...dah jadi sepasang gitu...tahniah....


Published with Blogger-droid v2.0.4

Pemalasnya saya....

Iya...lately saya agak pemalas gitu...
Nak berblog pun amik masa gitu...
Nak bukak pc pun dah macam bukak peti besi gitu....
Bukan kata beblog, nak pergi kerja pun macam takde mood gitu...
So, end up punch kad saya lompong di sana sini untuk 2-3 minggu ini gitu....
Ni esok pagi-pagi sesudah subuh syapiee dah nak berangkat ke pantai timur gitu....
Tapi beg langsung tak packing-packing gitu....
Memang mood kelaut gitu....
Hmm....apasal jadi gitu???sangatlah tootttt gituuuuuu......


Wednesday, April 25, 2012

PD 2012: Trip Keluarga Hari Kedua-Mandi Kolam....

Nak jugak wordless Wednesday....











ps:  ni semuanya gambar emak & Anim mandi manda kat kolam hotel petang 27 March 2012....

Thursday, April 19, 2012

Emak yang Panik...Promoter yang Tertekan...

Tengah hari semalam, di kala saya terShort Leave...


Tok..tok...tok...bunyi pintu.
Pintu dibuka.
Terdengarlah dialog ini....

Orang di luar:  Assalamualaikum makcik...
Orang di dalam: Walaikumussalam...
Orang di luar:  Saya dari bla...bla...bla...nak..bla...bla...bla...
Orang di dalam: eh, takpe takpela...terima kasih taknak...
Orang di luar: eh bukan makcik, saya bukan nak jual barang.....
Orang di dalam: takpe...takpe..terima kasih....(tup, terus pintu ditutup..)....

Agaknya terkesima kot orang diluar tu sebab tak sempat nak temberang cakap habis kan......so, disebalik pintu ada lagi suara kedengaran...

Orang di luar:  cikkk....saya bukan nak jual barang laa.....(dah macam cerita masam masam manis dah ni...cakap    di balik pintu...huhuhuhu)
Orang di dalam: takpe...taknak....
Orang di luar: betullah cikk..saya bukan nak jual barang...
Orang di dalam: takpe...terima kasih....
Orang di luar: alaaa....kenapa nak terima kasih pulak....
Orang di dalam lagi seorang:  taknaklah dik....
Orang di luar:  Eiiiiii....semua orang tak faham lahhhh!!!!!!....(nada boleh tahan 2-3 bijik rumah pun boleh dengar....)


Agak-agak korang nak respon macamana?................


Tuesday, April 17, 2012

PD 2012: Trip Keluarga-Bilik kami...

Jom me bawak pusing-pusing dalam dan luar bilik hotel kami tidur haritu...
Koridor hotel...
Kitaorang kali ni dapat bilik di tingkat 9 belah kiri hujung....
So jenuh sikit kalau bab-bab nak pergi turun naik ke bilik....
Kalau nak turun naik bilik haruslah berjalan ke tengah atau hujung kanan baru jumpa lift nak ke bawah....





Ini adalah bilik dihari kedua...
Lepas lunch kat Teluk Kemang, pastu dapat beli belah serba sikit untuk diri sendiri baru balik ke bilik...
Balik ke bilik adalah untuk solat dan tidur sahaja...
Korum kan dah tak cukup, jadi haruslah mood nak berjalan tu dah kurang...
Jadi lepak-lepak kat bilik sahaja sudah....






View dari tingkap....
Kali ni best jugak...dapat tengok laut belah kiri pastu dapat tengok keseluruhan kolam renang dewasa tu....
First time jugaklah me dan Anim dapat tengok air pantai surut sesurut surutnya gitu...sangatlah cantik....(emak mungkin dah banyak kali kot....)




Pemandangan katil pulak...hehehehehe...
TV dah tukar jadi TV LCD...so dah upgrade sikit....okeylah kan....
Apapun me rasa bilik dah makin bersih dari dulu...so takde apa nak komplen....harap maklum, Su kan kuat komplen....huhuhuhu


Bersambung lagi.....


Saturday, April 14, 2012

PD 2012: Trip Keluarga Hari Kedua-Bye mereka mereka....

Bersambung dari entri yang lepas....
Hari pertama kitaorang balik je dari Medan Ikan Bakar terus je masing-masing tidur....

Esok paginya pagi-pagi lagi dah bangun sebabnya nak kena pergi breakfast kat bawah.....
Breakfast yang diserve adalah yang ado sahaja jadi malas giler nak mengambik gambarrr........serius tak sebest yang pernah kitaorang pergi dulu (3-4 tahun dulu best giler tau)....
Paling tak best, nama je hotel tapi lalat punyalah bermaharajalela....eiiii...apasal tahh....memang tak best langsung....

Pastu dah breakfast masing-masing pusing-pusing keliling hotel kejab...lepas tu naik atas tukar-tukar baju terus masuk dalam kolam....
So, sempatlah berendam lebih sejam...
Dah habis mandi kolam sempat rehat-rehat lebih kurang lepas tu pukul 12pm keluar beramai-ramai...
Atie sebilik kena check-out dah...diaorang nak balik KL dah...
Ana pun join sama balik sebabnya mereka-mereka ni semuanya tak dapat cuti lama dapat sehari je...










Ya, gambar mereka-mereka sahaja yea....takde apa pun nak amik gambar saya...huhuhuhuhu....
Ni semua masa nak pergi lunch ramai-ramai, pastu diaorang terus balik ke KL dan kitaorang pulak stay kat PD untuk sehari lagi....
Kitaorang makan nasi lauk Asam Pedas kat Teluk Kemang lepas tu terus ke seberang (TelukKemang, Batu 8 kalau tak salah) untuk membeli apa-apa yang patut.....
Berpisah jalan pun dari Teluk Kemang gitu....


Encik/Puan Katak penunggu hotel Corus....
Serius besar ya hamat ni tau...
Selama pergi Corus tak pernah pun nampak dia ni, tapi kali ni ada....
Meremang je bulu roma me bila tiap-tiap kali lalu kat sini...huhuhuhuhu....

Bersambung....





Wednesday, April 11, 2012

JJCM dengan Famili 2012: Tokong/Taman Fu Li Kong

Bersambung dari cerita di Kilang Sate ni dulu....

Lepas dah setel memborong serba sikit kat kilang sate tu kitaorang ke sini....
Tokong dan Taman Fu Li Kong...
Senang nak ceritalah...kalau korang ke Pulau Pangkor dan kalau korang amik pakej van pusing keliling pulau memang tempat wajib korang akan dibawak pusing adalah sebijik macam yang me cerita dan pernah cerita dulu yea.....

So, malas mau cerita panjang...tengok gambar jelah.....

























Dan masih jugak sama macam me pergi dulu tu, me masih lagi malas giler nak naik ke area belakang tokong ni....
So berposing jelah  kat area depan dengan tepi tokong je sudah...
Adik-adik sepupu me rajin jugak (Ipah dengan Iqah the kembar tak seiras tu...), me tengok habis diaorang posing memosing keliling tokong dan area taman kat belakang nun....
Yang lain??yang lain-lain tu membawa diri gitu..pusing-pusing depan je kot...
Bila me ajak emak me berposing pun dia taknak gitu....so takdelah gambar emak, Acik Aman dan Acik Rubi....
Pastu macam biasa van pink akan bawak kitaorang ke Kota Belanda pulak....

Bersambung....

p.s: dapat sms dari Nurul yang katanya rumah dia terasa gegaran...aduhhh...seriau dengar...Dengar-dengar dan baca sana sini katanya Aceh bergegar lebih dari 8 skala hektar (hahahaha...baru perasan...hektarlah pulak Richter okeh...ampunnnn...), lebih daripada gempa bumi yang Jepun kena sebelum ni....ALLAHHUAKBAR......Me cuma doakan segalanya selamat dan dijauhi dari sebarang keburukkan..AMin....

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...