Sunday, April 18, 2010

Bz...bz..bz...

Bz...bz..bz...
Tu bukan bunyik lebah..tapi bizi kata omputeh...
Atie kawin due lagi 2 minggu...
Jadi menjadi sedikit bz bile weekend..
Weekday lak tak bz, tapi penat la pulak nak berbelog...

Bz minggu ni takdela bz apepun kalo ikutkan...
Cuma semalam gigih mengecat rumah satu hall yang sekangkang kera tu..
Walaupun sekangkang kera, tapi sempat la gak kitaorang adik beradik berdrama telenovela...
Rumah ni biasala takleh ada benda 'extra' sikit, maka masing2 akan emo-emo..
Dialog-dialog emo akan berkumandang dari start buat keje sampaila habis keje...hehehhe..
Tapi kejab je..dah puas emo-emo n meroyan-royan bile dah setel keje, sume kemain lagi muka berseri-seri, lagi-lagi bile tengok hasil keje masing-masing..tu kira impress giler la dengan hasil tangan sendiri la konon..hahahahahar...

Tapi sebaik semalam ade Mek Ra n adik dia Baby menolong..
So, lega bebanyak la kitaorang...TQ guys...lain kali boleh tolong lagi..hihihihik...

Me pun semalam banyak tolong menyibuk je...
Buat keje yang sipi-sipi je...yang lain Atie, Anna and Baby yang banyak buat...creadit to them...
Ok gakla, start semalam dalam pukul 3.30 pm, habis setel plus susun balik perabot n barang-barang nak dekat pukul 12pm...Alhamdullilah..lega..
Arini bangun pepagi dah feeling raya ok..ahahahahahar..overrr!..
Mau tak, time raya je yang kitaorang 'rajin' 'mengubahsuai' rumah kitaorang yang mini nih..

Arini pulak Emak me cuti, so, Abang kepada Azrul (tunang Atie) datang sefamili pagi tadi pukul 9.15am...tapi kejab je, dalam pukul 11 am dah balik dah, sebab nak menjemput anak sulong dia gi main hoki kat Bangsar....
Me lak tak kuar gi jumpe diaorang pun..hmm...malas..segan pun ada, me tau, agak biadap la kan tak kuar jumpe diaorang..tapi nak buat camne..hati ni tak berapa nak suke (bukan tak suke diaorang, diaorang sangatla ok)..cume, kalo nak jumpe or kenal2 jugak, tunggu time kenduri jelah kan....time tu baru sesuai me rasa...(bagus kan Sue???)....

Dalam 12pm pulak Cik Nuri datang sefamili...
Cik Nuri ni sepupu Emak me, Emak me dengan Cik Nuri ni dah macam adik beradik sangat-sangat, sebab kecik diaorang membesar bersama, walaupun beza umo berbeza....
Diaorang 5 beranak pun datang tak lama, dalam 3.30 pm kena balik dah, katanya nak kena hantar Anak dia Nurul gi Asrama dia balik..okla...tu pun me tak berapa nak join sangat diaorang...
Bagi chance kat emak me la kan..lame diaorang tak jumpe...last kitaorang jumpe time raya aritu je...lame gak, so, banyak la citer diaorang tu, sampai Che Borhan suami dia pun tertido-tido..hahahhaar..nampak sangat citer sesame diaorang je kan....tapi sempat la jugak diaorang lunch, Emak arini masak over je..dengan daging sambal, ikan n ayam goreng, ulam, gulai tempoyak pekat tu..nyumm..nyum..nyuum.....

Petang pulak tak buat ape-ape dah..just layan tenet n lepak-lepak tengok tv je...
Bz tak bz la kan...tapi macam tak cukup masa je rasanya sekarang ni, tak tau la sebab panik nak buat kenduri ke, atau sebab excited ke...me layan jelahhhh...janji kenduri nanti success...Aminnnnn



Saturday, April 10, 2010

Arini Punya Cerita...

Ni baru balik dari Tesco, pekena pizza...
Pekena pizza untuk kali kedua...
Semalam lunch hour, dating dengan Nurul pun pekena pizza...
Dah lama tak pekena pizza, so, tu yang tak kisah makan pizza sampai dua kali...

Tadi patutnya nak pekena Lunch RM10 kat secret recipe..tapi dah terlambat sampai, promotion sampai pukul 3 je...terlambat lak setengah jam..so, memang bukan rezeki...

Pekena pizza tadi ni, kenyang giler perut..tapi kat perut jelah kenyang, dalam hati "Nasik Please!!!!"..hahahah..dasar perut n lidah jawa..nasik gak dicarik..
But, dont worry, tadi sudah tapau itu nasik kandaq banjir kat mamak Tesco ni..hahahhahar...
Tapi bukanla untuk makan sekarang..nasik tu niatnya untuk makan malam...
I tak kisah makan nasik dah sejuk..nasik kandaq punya pasai..no hal...suke je...
Tadi pun amik extra banjir n beli papadom sekali..wahhh..nikmattt....

Pagi tadi emak me balik kampung dengan Acik Noor, nak gi menjemput...
Harap2 okla emak me kat Teluk Intan tu....
Jangan kena buli dek Makcik n Pakcik haremmm kat sana sudahh...
Biasala, sejak Abah me dah takde ni, 1-2 kerat adik-adik arwah ade 'kureng' sikit...
'Panas' semacam je diaorang...biasala, kalo tak pasal harta kebenda, apa lagi...
Tapi kitaorang satu keluarga ok je...Diaorang nak sangat 'jaga' no hal punya...
Kat dunia boleh la diaorang buat sesuke hati, akhirat me tak campur....
Rezeki kitaorang Alhamdullilah tak pernah 'short' lagi, So, memang takla hadap nak kan harta kebenda yang ada tu...
Upss...melalut la pulak...

Arini kalo ikutkan takde aktiviti menarik pun..
Patutnya pagi tadi ade breakfast date dengan Anis pun tak kesampaian, kenala jadi nanny Anim, sebab semua orang takde...lain-lain tu, makan tido tgk tv kemas sikit sudah....

Lupe lak, yang link part time duit extra tu bukan $10 satu kali klik, tapi register dapat terus $10, klik kat iklan promo dalam link tu baru dapat $1 per klik, pastu kalo ade downline (tapi bukan kena cari downline n kena bayar jadi ahli macam MLM tu yek, cume register saja) maka bertambah majulah bisnes klik iklan dapat extra money ni hendaknya...Sekian wasalam....

Thursday, April 08, 2010

Jom cuba, try, test.......

Aritu blog hop kat blog Lady Noe...
Terpandangla menda alah nih...
So, saja la try....
Masuk link ni........
Katanya register lepas tu klik kat iklan2 yang ada boleh earn duit...

Apelagi..tak kena bayo kan..
Ni dah try buat...dah kumpul $10...wahahahaha...sukee...
Tapi tak tau la betul ke idak...saje je cuba..try...test..mana tau boleh kaya...hahahahahar...

Amacam...kalian tak mau ke?



Sunday, April 04, 2010

Lega....

Lega...
Dapat kembali berblogging.....Alhamdullilah..
Me sebagai insan yang serba kekurangan, syukur still dapat guna kemudahan yang tak seberapa nih..syukur-syukur....

Buat masa sekarang ni, banyak jugak aktiviti me time cuti-cuti hari minggu nih.
Ati kan nak kawin dah...so, ada lah serba sedikit perkara yang me n ahli keluarga yang lain kena involved...tak dapat tolong secara material, dapat tolong guna tenaga pun ok la kan....

Kenduri besar pertama dalam keluarga kecil me ni akan berlangsung pada 1 dan 2 Mei nih...
Kami buat secara sederhana je..mana yang termampu....
Harapan me supaya majlis berjalan dengan lancar, tak kira la sebelum, semasa dan selepas majlis..Amin....


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...