Search This Blog

Monday, January 31, 2011

Kelas Berenang: Sesi Keempat (28 Januari 2011)

Minggu keempat kitaorang berjaya sampai cepat lagi..belum pukul 8.30 pm dah ada kat kolam, sama macam minggu lepas..(alhamdullilah sejak dah jumpa jalan alternatif ni.......)
Pelajaran berjalan seperti biasa...nak pukul 9 pm je cikgu datang kat kitaorang...


Lain-lain tu layan gambar:
Berjaya amik gambar dengan Cikgu Ayeen...^_^
Cikgu adalah ditengah-tengah ok...
Ingatkan cikgu marah bila nak amik gambar..rupanya tidak...cikgu siap senyum meleret lagi..siap sound..kalau nak amik gambar gitau je, no problem...hehehehhe...


Dengan cikgu lagi....



Kawan-kawan yang sedang practise kick...



Hebat kan??heheheheh



Macam dolphin je kan...?
Ewahhhh....!



Sila abaikan perenang ditengah-tengah itu...
Kesilapan ditangan ok, patutnya tangan letak didepan, bukan letak ke arah belakang...
Perenang ini memang 'koya' terlebih...hihihihihik..



Dah koya-koya tetiba kaki krem..bolehhh??!
Tapi walaupun kaki krem masih lagi boleh bagi satu senyuman yang amatlah manis....^_^



Kedudukan dan pergerakkan kaki, tangan dan badan yang betul....
Kredit kepada Mijon...~clap..clap..clap~



Dimanakan saya???
Lihat saya ditepi ini...orang lain hebat menunjukkan skill baru masing-masing...saya masih lagi tersadai ditepi dinding kolam...
Haruuuu..sampai minggu keempat still tak dapat float dengan betul lagi....huuhuhuhuhu..help me plsss.....!!




Dik Nor mengunakan alatan bantuan untuk menambah skill yang ada...




Akhirnya...diwaktu kegeliciran bila orang lain dah pun keluar dari kolam Cikgu Mijon memberikan bantuan....



Tutor one by one diberikan...
Siap tunjuk demo segala lagi kau...



Pandang kamera kejabbbb....dan terus sambung lagi dan lagi...
Tapi akhirnya saya kecundang jua...hampehhh..still tak mau-mau float jugak....adoii!

Bukan salah sesapa pun tak boleh float..salah diri sendiri...
Cikgu sepanjang sejam dah ajar jugak one by one dengan me, tapi tak boleh-boleh jugak..sedih oooo...
Dah habis puji, dah habis encourage dah cikgu bagi, tapi still tak mau-mau jugak...
Bebal sangat me ni...badan tak bertindak mengikut arahan sungguh!!
Badan dah float bila nak turunkan kaki, kaki kejung, kaki tak reti nak bend secara automatically..keras je...
Kiranya kalau dah float tu, float sejam pun takpe..nafas tu me boleh tahan je...tapi bila nak turunkan kaki, dia tak mau ikut...so, jadi panic manjang..nyaris je nak lemas...
Mijon kata kena bagi tercekik air dulu baru boleh pandai kot...tapi me taknak ok...(memang selama belajar ni tak pernah lagi tercekik air secara maximum lagi...)...
Ntahla..masih lagi mengharap me akan berjaya dikelas seterusnya...Aminn....

Sue berkata tapi dalam hati: Kelas minggu ni takda, kolam tutup seminggu, so, next class adalah minggu depan, masih berharap sangat-sangat yang minggu depan me boleh buat...Aminnnnnn....



Sunday, January 30, 2011

Ngantuk Tapi....

Iya..walaupun masih lagi pagi..saya tetap mengantuk lagi..
Malam tadi balik dah dekat pukul 11.15 malam...
Buat apa yang patut, terjun katil terus tidur....zzzzzzz...

Konon kan semalam penat nak rehat-rehat je kat rumah je kan...tapi dah katanya sekarang ni giler asyik nak berenang, maka, petang-petang lepas Asar terus je berdesup ke Kota Damansara, amik Mijon dan adik-adiknya dan terus ke PADE, Shah Alam...dapat le practise nak dekat 2 jam..over kan...??

Konon jugak, semalam kata nak tidur puas-puas, last-last 'termasak' jugak...
So, sempatle semalam lepas tulis entri kat sini terus masuk dapur...terhasillah Sambal Udang Anak Petai...
Napa tulis anak??sebabnya petai tu kecik nak mampus...cinonet je...tapi sebab teringin sangat nak ada Petai dalam sambal tu, belasah je beli...hehehhehe...

Harini ada plan lagi...nak kuar pergi makan-makan kat rumah Mijon...
Mijon masak semperna Birthday me bulan ni...hehehheh...
Selain makan-makan, kitaorang plan nak mengasah dan menyumbangkan suara lagi..hihihiihik...
Mungkin jugak petang-petang sikit nak pergi PADE lagi..sebabnya me tak puas hati sebab still tak boleh-boleh lagi nak float..huhuhuhu...
Serius..me rasa me ni ada phobia air la, tak pun bak kata Zai..."ko tu ada kenan kambing kot..."huhuhuhuhu..iyolah...tapi, memang kesian giler kat diri sendiri ok...try-try beratus kali still tak boleh-boleh...
So, kalau boleh nak cuba lagi dan lagi sampai boleh float...dan walaupun tang floating tu takde perkembangan, tapi sekarang ni me kurang seriau sikit bila masuk air berbanding dengan sebelum-sebelum ni....kira ok lah kan...
Haaa...sapa-sapa nak join swimming petang ni mohle ramai-ramai kita ke sana..best ooo....

Kat sini dah hujan ni..sejuk je..rasa macam nak buat sleeping beauty kejab...dapat 30 minit pun jadilah, janji lelap...k..chowww...

Saturday, January 29, 2011

Kepenatan...

Penat malam tadi tak habis, tiap hari sabtu ginilah pun...
Dah bertungkus lumus malam semalamnya, jadi pagi-pagi mamai macam tak cukup tenaga, rasa nak tidur je......
Tapi bila tengok badan takdele turun kg ke apa..sama je...tapi penatnya usah cakaplah..


Hm..apapun nanti-nanti dah ok baru nak buat entri betul-betul....~yawn~....

Friday, January 28, 2011

Melawat Rumah Abah..

16 Januari hari ahad yang lepas-lepas kitaorang pergi melawat Rumah Abah...
Pergi pun bertiga je..Emak, me dan Anim...
Dah nak dekat 2-3 minggu dah tak melawat...
Alamak....dah naik semaklah pulak...(tu tandanya kena pergi selalu la ni kan...hehehehe)
Rumput dah makin naik...habis tah apa pokok pun sama naik jugak...
Nilah gara-gara 'rajin' sangat pergi kan...?padanle muka...




Memang tiap kali pergi pun memang ada bawak gunting, so, trim sajalah...
Yang mana boleh cabut dengan tangan cabut...




Anim pun sama..nak jugak..padahal terkial-kial je buat..tunggu nak dekat 10 minit pun berapa kerat je yang dia dapat potong..ishhh...




Akhirnya..kembali clear...tinggal nak lap keliling batu je...fuhhh...


Kat tanah perkuburan AU2 ni memang ramai orang yang datang, so, memang tak takut langsung ok...
Mula-mula dulu memang rasa macam scary Meri je...tapi 2-3 kali lepas tu dah ok sangat-sangat dah..
Tiap-tiap kali kitaorang datang sini pun, tiap kali jugaklah mesti ada 2-3 kereta yang datang juga...
Lagipun kawasan sini 'rumah-rumah' semuanya cantik-cantik belaka, so memang tak takut punya...siap boleh tengok macam-macam deko lagi..(muluttt!!)
Lagipun 'rumah' Abah sendiri kan..kalau takut tu memang anak durhaka sungguh la kan..!!

Sue berkata tapi dalam hati: Insap tak??insap??Haa..mesti ada yang takut kan...kan..kan..?kuikuikuikui....

Thursday, January 27, 2011

Gila T.O.S.E.I

Pagi besday 9 Jan 2011...TOSEI...!


16 Januari 2011 pun TOSEI!


20 Januari 2011 pun TOSEI!

Ni baru tempek gambar mana yang sempat amik je ni...kalau kumpul betul-betul gambar mau makan berbelas keping..hihihihihik...
Kalau Rasyid cari Tosei, kalau Tosei cari Rasyid...tu jelah tiap-tiap minggu pun...
Sejak sebulan dua ni me memang tetiba giler kat Tosei Rasyid ni...boleh dikatakan tiap kali pergi je sini memang order Tosei jelah, dah tak pandang dah Roti Canai Dhal Banjir dah sekarang ni....memang berpaling tadah habislah...hehehehheh...
Sekarang ni pun still teringin-ingin dan teringat-ingat lagi tosei  ni ok...sangat-sangat terbaikkk!!tah dadah apa yang ditaruk dek Rasyid ni pun me taktau..serius ketagih gitu...
Ni pun sebaik ketagih time cuti or weekend je..kalau tiap-tiap hari camno??memang sah parahlah tu kan...??
Ni minggu depan cuti seminggu, harus cari lagi tiap-tiap hari ni...kayolah Rasyid ek...hehehehhehe...


Selipar Kahwin...

Citer semalam...
Masa pergi pasar malam tu tengah jalan 5-6 tapak hujan..so lari masuk kereta, amik payung dan terus tukar selipar getah...Kesnya, taknaklah pakai selipar merah tu sebab licin dan melekit...
Lepas je pergi Pasar Malam pulak, berdesup ke HERO...
Baru masuk je dalam Hero tak sampai 10 tapak...alamakkk...!!!demmmmmm!
Korang rasa nak nangis ke nak gelak kalau jadi camni???
Me dengan Atie ketawa sampai nak terkencing-kencing ok...hahahahahar..kelakar campur malu weeeiiiii....




Huwaaaahahahhahahahar...
Patutlah kaki rasa lain, sebelah rasa lembut, sebelah rasa keras...terpakai selipar lain-lain rupanya...huhuhuhuhu...
Kalau kecik-kecik dulu terpakai selipar kawin takpe jugak, paham sangatle tu, lagi-lagi time balik dari ngaji, sebabnya selipar time tu semua sepesen je, cuma saiz lain-lain, so, kalau tersalah sauk selipar pakai selipar kawin pun takkan perasan apa-apa punya... (lagipun esoknya dah boleh trace balik..)
Tapi yang ni baru keluar dari kereta, 'terkawin' jugak selipar kan..selipar pulak lain-lain jeniss...apa kesss???!Ni mesti terlupa nak alihkan selipar merah tu ke seat sebelah la nih...huhuhuhu
Dah tak pasal-pasal sepanjang dalam HERO ni dah jadi terkial-kial, jalan dah kena laju-laju, bila ada orang lalu je dah kena kepit-kepit kaki...aduuuhhhh...
Sebaiklah jalan dengan Atie kan, kalaulah jalan sesorang confirm tak pasal-pasal dah kena cop minah senget ni...kuikuikuikui... 


Sesi Mengasah Suara..

Plan kitaorang adalah nak pergi Karaoke haritu je sebenarnye, takdele iya-iya nak kemana pun...hehehhehe...
Eve tahun baru haritu kan tak berapa puas, so, bila ada suggestion untuk pergi sekali lagi, tetiba semua orang on...
Jadi, pukul 8 je terus semuanya berdesup siap...
Booked pun untuk 2 jam je...janji dapat nyanyi kan..
Lagipun kalau nak nyanyi lagi tambah jelah sejam lagi...

Layan gambar:
Koya menyanyi...



Sempat lagi tu...



Mamat ni pun ada yea...
Sekarang ni dimana kami disitu dia..hehehehheh



Tengah tunggu lagu nak start..




Mamat ada, so minah kenit pun ada jugak...
Kang kalau minah kenit ni takde habislah mamat tu kan..bahaya ok!!kuikuikuikui...




Lagu Mas Mona pun ada..jangan mare...Sept punya keje..



Mijon harini pencen..suara takdak..so, mikropon beralih arah kepada Dik Nor...
Tapi tak berapa puas jugak 2 jam je, tapi bila nak tambah lagi sejam bilik ni dah kena booked la pulak..so, beransur la kitaorang....terus mencari makan....hehehhehe

Punyalah masing-masing suggest itu ini, akhirnya ke A&W le kitaorang...
Lagipun A&W kat Kota Damansara ni buka 24jam..so, paling senang..
Rootbeer Float, masih terbaik....!
Rootbeer kat sini air dia pekat ok...tak macam tempat lain, cair je (cair tu maksudnya macam dah kena tambah air kosong je...serius me dah biasa dapat camtu bila makan kat tempat lain...)..
Dahlah tu aiskrim pulak dia bagi setongkol besar...syiook...



Masing-masing dah ngantuk sebenarnya, tapi masing-masing pulun je makan, sebabnya perut lapar...
Dahle tu kentang goreng kat sini pulak sangatlah sedap...fresh giler je rasa...best oooo...


Tapi masa order me macam dah nak terhangin sikit kat sini tau...
Mana taknye, dah tau buka 24jam, tapi still teragak-agak part menu...bila me mintak ayam goreng mula-mula budak tu kata ada, tapi kena tunggu 15minit..oklah, tak kisahla kena tunggu tu pun kan...katapun nak makan..
Diaorang ni bercommunicate dengan orang kat dapur dengan 'earphone', tapi tak kisahla kan, konon macam efisyen la guna cara camtu..tapi tah hapa tah kejab budak tu dok sok sek dengan kat kitchen tu kejab kata ni kejab kata itu, last-last tertiba kata ayam tu tak boleh nak goreng....alasan 'lawak' diaorang..ayam tak siap gaul dengan bahan....Alo dik, ko ingat ko keje pasar malam ke nak kena perap-perap ayam bagai...adoiiii....cakap jelah ko taknak goreng sebab takde ke apa...memang nak gelak pun ada tau, rasa nak bagi penampar manje pun ade ni..dahle orang 'kepunan' nak makan ayam goreng A&W..pastu ko boleh buat lawak pulak......huhuhuhuhuhu
Tapi sebaikle Mijon sempat order 2ketul yang terakhir..so, dapatle me merasa makan ayam tu jugak..syukur-syukur...
Tapi satu yang kelakar kat A&W ni part nama menu...
Tajuk meletup-letup tapi bila sampai..alalalala..comelnyer...kihkihkih....

Wednesday, January 26, 2011

Mee Kari Mijon..

Sebenarnya kitaorang tak adalah berhuha apa pun...
Saja je mau bikin gimik..hehehhehe

Sept kan niatnya nak cari Jeans, pastu kebetulan pulak kat tempat Mijon ada Jusco jugak, so, terus je calling-calling Mijon...
Terus je Mijon kata datangle rumah dia dulu, harini dia masak Mee Kari...
Dengar je Mee Kari...laju jelah kitaorang kan...terus tak ingat apa dah, Jeans kemana apapun kemana...kuikuikui...


Tada...Mee Kari Mijon...nyum..nyum..nyum....




Amacam, seksi kan?terliur tak korang?heheheh...
Kalah kedai punya ok...
Marbeless..!!
Paling best..isi banyak...i like!!!
Tqvm lah Mijon ek...^_^

Tengok, Sept pun teruja tau...hehehhehe...

Dah puas makan-makan, lepak lepak terus kitaorang berdesup paksa Mijon pergi swimming kat club rumah dia...
Jangan mare ok..sebenarnya swimming memang dalam plan kitaorang harini...
Kononnya nak practise la kan...Kononnye jugak nak pergi PADE, nak try practise kat sana siang-siang hari..Tapi tak jadi...
So, nak ngedate dengan Zai pun cancel...sowi Zai ek...

Practise ok je, walaupun hampeh kolam adalah 'kureng sesuatu'..Takat nak practise-practise swimming tu bolehla, tapi kalau nak saja-saja, ampuuunnnnn..i tak sanggup u....
Dah namanya pun swimming pool ok, walaupun takut air, tapi masuk dalam kolam-kolam ni tetap me sukaaa......boleh??
Kitaorang swim dalam pukul 3 lebih sampai nak dekat pukul 5..hambik ko...!(tu pun sebab di'halau' secara halus sebab ada bebudak ada class swimming kat situ..kalau tak mau lagi lama tu..)
Tapi memang dah namapun Sue, memang takada lah nak improve-improve pun kan...hampass semata-mata..memang 'habis'lah me minggu ni nanti..huwaaaaaaaa...

Puas swimming, buat apa yang patut, pastu makan lagi seround..(dah memang dasar pemakan kan...memang ko bersenam banyak mana pun takkan boleh kurus la kan...) terus je plan apa nak buat selanjutnya...
Setelah mengambil kata sepakat (dari hari jumaat sebenarnya) malam nanti pukul 8 malam kitaorang ada aktiviti 'istimewa' tau...
Aktiviti apa??ala..mesti korang boleh agak punya...tungguuuu.....




Jusco Cheras Selatan

Cerita pagi sabtu..
Malam jumaat dah puas berpenat, jadi hari Satu hari behuha dengan kengkawan...
Pagi-pagi dah bangun..pukul11 dah ada kat Jusco Cheras Selatan...
Misi meneman Sept mencari seluar Anak Jean..tapi haram...
Semua jean kat situ untuk lelaki..heran jugak, manalah perginya jean-jean perempuan kan..
Selalunya punyalah banyak...tapi ni me tengok kat situ penuh dengan baju-baju yang agak 'ladies' gitu..
Banyaknya blaus dengan t-shirt yang comel-comel je..jeans memang tak jumpa...macam pelik la pulak...
Ke me dengan Sept yang tak nampak??hm..entahlah...
So, Sept dah ala-ala frust la kan...so, terus je ajak makan...
Nak makan pun konfius ok, sorang nak ajak gi KFC, sorang nak McD, sorang nak OPAH, sorang nak SR..padahal yang nak makan pun 2 orang je kan, makan pagi je pulak tu, tapi punyalah tamak selera masing-masingg..ishh..ish..ish...
Tapi akhirnya tak kemana pun makannya..ke foodcourt saja..hehehehhehe...

Makan Pagi kami...



Sept punya...
Mihun Sup apatah..lupa nama sebenar...air pulak Teh Tarik...
Sup jernih je, tapi rasa sedap..suka sangat clear sup camni...^_^



Mee Kari..me yang punya...air pulak Teh Ais..
Masih lagi confuse...
Mula-mula nak makan sizling, pastu bila tengok nasi ayam nak makan nasi ayam, tak jadi...pastu ke sizling balik..last-last amik Mee Kari...haru...baru nak pilih makanan je ni kan, belum lagi kena pilih benda lain...sabo jelah...
Mee Kari ni style nyonya, memang sedap..i likee!!

Dah setel makan, kitaorang terus ke Kota Damansara pulak...
Ada misi berhuha lain pulak..hehehhehe

Tuesday, January 25, 2011

Majalah RASA...

Majalah paling best...
Majalah RASA...
Cukup padat dengan resepi-resepi..serius tak kedekut resepi majalah ni...
Sejak beli tahun lepas memang bulan-bulan tak pernah terskip pun membelinya...
Kalau tiap-tiap hari suruh mengadap mentelaah benda alah ni tiap-tiap hari duduk repeat banyak kali pun takde hal punyalah...(kalah mentelaah untuk exam u...)
Tapi tang browse dengan mentelaah jelah kan, untuk try resepi-resepi dalam tu memanglah non-ado...hihihihihik...

Lagi lagi Aimar Corner..

Iya..masih ke Aimar Corner lagi yea.....
Iya-iya je fikir, last-last ke sini jugak kitaorang kan...
Kata dah tobat kan...?cuppp..memang tipu..tobat dimulut tapi dihati mau...heheheheh
Mungkin sebab salah satu sebabnya adalah ini:
Bukan objek disebelah kanan tu ya kengkawan...tapi...



Ya..yang ini...Sate nih...nyum..nyum..nyum..
Serius, sate kat sini memang best ok...moist je tau..sodappp...



Kuah Kacang kat sini pun boleh tahan..sodapp jugakk...
Yang best tu sambal cili dia ni..pedas menyengat...memang terbaik!!

Disebabkan kami semua ni dah agak 'kebosanan' makan benda yang pernah kami makan, maka terus je kali ni bertukar menu lagi...
Makan nasi dengan lauk-lauk pulak...


Dari minggu pertama teringin nak makan ABC kan, tapi tak 'terorder' order pun, jadi kali ni laju je sebut ABC bila kata nak air apa, memang tak tunggu apa dah...sebaik ada..
ABC dia biasa-biasa je, cuma suka sebab banyak Nata de Coco tu je...


Kata order nasi berlauk kan..antara yang diorder adalah:
Daging Masak Merah...



Ayam Goreng Kunyit...



Kailan Goreng Ikan Masin...



Sambal Belacan dan Ulam pun ada...



Telur Dadar satu...
Baru perasan, telur dadar pun ada hiasan ek...kaya betui kedai nih...hehehehhe


Dan akhir sekali dah tentulah nasi putih kan...
Orangnya ada 5 orang, tapi order nasi 6 pinggan, last-last nak dekat 2 pingan tak habis pun..
Tapau la apa lagi, bolehlah buat nasi goreng ke apa kan..
Tapi hampehhh...tersadai jelah nasi putih ni kat dalam aisbok, memang tak sempat nak usik...cehhh!
Tomyam Campur boleh pulak terskip nak amik gambar...biasalah, mana boleh tahan, orang lain dah serbu, me je dok terkial-kial nak ngambik gambar, rugiii oooo...
Serius jugak, food yang kitaorang order kali ni sedap-sedap belaka, tak kurang langsung rasa...best sgt ok..
Macam nak kena pergi sini lagi je lain kali nih...hihihihihik...

Sue cakap lagi tapi dalam hati: Ema, minggu ni tak pergi kelas lagi..outstation ke Johor..
Dia tak sempat nak balik Shah Alam sebelum kelas pukul 9 malam, so, ponteng kelas lagilah minah tu...
Tapi takpe...bagus jugak, kurang-kurang ada jugak sorang yang 'lambat' macam me..hihihiihik..i suka, ada geng u...


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...