Search This Blog

Monday, October 31, 2011

Happy Birthday Anim....!

Hari ni (30 Oktober) tepat pukul 10.30 pagi, 12 tahun dulu lahirlah adik saya yang bongsu bernama Anim...
Anim lahir masa me berumur 18 tahun...pastu emak me pulak berumur nak masuk 43 tahun...
Amik ko....
Masa tu memang tak sangka akan dapat adik sorang lagi...maluuuu okeh....tak caya boleh tanya kengkawan yang ada tu...hihihihiihihik...
Tapi malu tu kejab je...bila adik dah keluar, amboiiih, kemain suka lagi...
Dapat pulak adik perempuan lagi, pastu dahlah debab dan keletah, lagilah suka...hihihihiihi....
Tapi tu cerita 12 tahun lalulah kan...sekarang Anim pun dah besar panjang....dah jadi anak dara sunti dah pun....hehehehhehehe....

Dah besar dah pun.....
Ni gambar masa hari sabtu...
Sekarang dah pandai dah nak keluar berjimba dengan kengkawan...kemain lagi kan...



Dan disebabkan harini besday dia me rajin benar nak masak gitu..
So terhasillah menu simple seperti dibawah....
Buat Tomyam Putih...letak ayam dengan sayur je...


Ada jugak Ayam Goreng Mencongkam (resepi amik dari Cik Ina Do Do Cheng)....
Simple tapi mengeyangkan....alhamdullilah....^_^
Tapi sebenarnya Anim request nak Ayam Paprik, tapi nak buek camno, akak dio nih pemalehhh.........jadi makan jolah tomyam tu hah....kuikuikuikui...
Ni pun kitaorang sefamili baru balik dari Jusco AU2, pekena pizza reramai...
Makan-makan, kumpul-kumpul selebret besday reramai...(emak belanja~tima kasih emakkk!!~....)

Apapun, 

SELAMAT HARI LAHIR buat Anim...
Semoga jadi anak dan adik yang berguna di dunia akhirat...Amin.....^_^

Friday, October 28, 2011

Pangkor Island: Day 2 (Breakfast)

9 October 2011: Sunday

Huwaaargghhhhh...baru masuk day two......sangap je nak menunggu entri pergi Pangkor ni habis ek...??hihihihiii...
Macam me cerita dalam entri sebelum ni, malam tadi (malam Sabtunya) me memang tak berapa boleh nak tidur...
Mata pejam, tapi tak mau-mau lelaplah pulak...dok pusing kiri pusing kanan tapi tak mau-mau berlayar jugak...
Lagi jeles bila tengok Mijon sedap je dah tidur lama kan...huhuhuhuhu...
Pastu me tak tau pukul berapa barulah dapat lelap...
Tu pun tah sebab apa tah me terkejut dalam pukul 5 suku...(sempat tengok jam hp)...
5 suku kan kiranya awal lagi kan, jadi memang niat nak sambung tidur balik..tapi hampehhh...memang tak mau-mau jugak....
Last-last bangun berus gigi pastu solat Subuh dulu...pastu dah pukul 7 lebih baru mandi...
Tu pun belum pukul 8 pagi Sept and the geng dah memanggil-manggil kitaorang dari luar untuk pergi breakfast...jangan tak tau...the other half tu memang sangatlah punctual gitu....tak terikut kitaorang...
Mijon kata ni dah macam masuk PLKN dan ni....Hahahaahaar..lebih kurangla kot.......


Breakfast masih lagi di Sekampung Cafe...
Kiranya ni 1st breakfast kitaorang kat sini...
Makan buffet yea kengkawan...




View dari Sekampung Cafe...



Tengok Sept tu..bz dok hal kerja...pargawailah katakan...eii...sabar jelah....



Kitaorang dapat meja betul-betul dihujung cafe...best jugak...sambil makan sambil merasa angin sepoi-sepoi bahasa gitu...



Masa ni semua orang dah standby pakai swimming attire memasing dah....
Lepas breakfast kan kitaorang nak pergi island hopping, so senang, sampai sana nanti bukak baju luar terus terjun dalam laut gitu....yo yo terjunlah sangatt..hihihihhihiii


Kat atas ni orangnya tak berapa ramai...


Tak penuh pun..yang penuh kat bawah khemah....



Nampak tak kat khemah tu...??
Diaorang ada family day ke apa tah...jadi group diaorang makan kat bawah setempat...
Pastu boleh pulak sebenarnya makanan diaorang kat bawah tu lagi best dari makanan kitaorang kat atas ni.....jeles okehh....



Makan..makan..makan...
Janji dengan van sewa pukul 9 pagi...jadi ada banyak lagi masa sebelum nak ke pulau....

Setel semua dalam pukul 8.45 pagi...tapi tu pun nak menunggu van sewa pun sangap....sebab kena ala-ala berebut dengan group lain yang nak balik ke darat dah...
Cik Nah pulak jenis tak reti nak menunggu kat lobi, berangkutlah kitaorang kat tangga depan lobi tu berenam mengikut dia...kang tak ikut kang sentap...hihihihhhihii...
Tunggu berdiri u all...penat okeh...tunggu-tunggu tengok no van sewa orang lain...jadi kenalah tunggu lagi...kepala masing-masing dah jadi kepala kura-kura, panjang je leher bila nampak van sewa sampai...huhuhuhuhu
Last-last nak pukul 9 lebih barulah van sewa kitaorang sampai...cisss...padahal kalau duduk bersenang lenang kat lobi kan boleh...ni tak..tak menyempattt...huhuhuhuhu..sabar jelah....kesian kat emak Sept yang kena menunggu macam hapa je...tu pun sebaik ada batu boleh tumpang duduk kejab....

Atucara seterusnya adalah ke Teluk Nipah....
Kat situ ada boat sewa yang boleh bawak kitaorang pusing-pusing keliling pulau...

Bersambung....



Thursday, October 27, 2011

Pangkor Island: Day 1 (BBQ Dinner)

8 October 2011: Saturday

Petang tu kan sampai resort pukul 6 lebih gitu kan, teruslah masing-masing balik ke sangkar chalet/bungalow masing-masing.....
Janji sebelum pukul 8 dah kena keluar untuk pergi dinner....
Malam ni for dinner resort kata ada BBQ buffet...so okeylah...suka je kan...
Lupa pulak, untuk 3Hari 2Malam kitaorang duduk kat TDR (Teluk Dalam Resort) ni kitaorang makan kat Sekampung Cafe yea...

Untuk dinner hari yang pertama ni jom tengok apa yang kitaorang makan jom....
Sept yang agak sangap sebab kena tunggu turn mengambik makanan...



Pinggan saya...
Ayam Bakar tergolek, Sosej dan Kambing Bakar sekeping kecik konon takut tak sedap......



Tapi bukan tu je...mula-mula amik untuk pinggan sendiri...pastu amik pulak untuk makan berjemaah nanti...



Ha kau....meriah kan....??


Macam-macam ada...tapi me tak sempat amik gambar betul-betul...teruja lagi dengan makanan dari mengambil gambar...hihihihhhihi....



Saya dan Mijon...
Me amik jugak Mushroom Soup dengan Garlic Bread dah di pecah-pecahkan..sodapp giler ok..soup dia pekat dan likat...makan pulak dengan Garlic Bread kan, bila makan ada rasa rangup-rangup gitu....



Gambar Ketam lagi....saja nak bagi hati kengkawan yang tengok ni "terbakar" gitu...hehehhehehehe
Ketam dia serius sedap giler....cukup rasa masin dan black papernya...serius sedap sangattlah memang tak tipu.....
Masa ni me dah tak kisah dah part isi ketam dah, dapat hisap dan gigit-gigit kulit ketam tu je pun dah buat me lupa dunia dah....kuikuikui...


Ikan Cencaru Bakar...tapi dah disira dengan kicap cicah....
Amik setengah ekor besar ni...
Kalau ikut Cik Nah dia suruh amik sekor terus...hamboii..agak-agaklah kan...huhuhuhuhu....



Mijon....concentrate gitu....hihihhihi...



Saya pun sama...tak peduli sama itu kamera...hehehehhehe...
Nampak tak Mushroom soup tu??ha...tulah dia...sedapnyerrr....



Baru boleh senyum....
Ada jugak baked potato...
Lagi satu, kambing dia...mak aikhhh..sedap giler ko....me yang tak berapa layan kambing nipun boleh kata sedap tu maknanya sedap sangatlah tu....hihihihihihhi
Tapi dalam sedap-sedap tu makan 2-3 slices je sudah, dahlah tak biasa makan kan kang tak pasal-pasal mana tau pening ke apa ke kang jadi susah pulak....



Makan...makan..makan...



Ni tak tau apa Kak Lela buat ni...hihihihihihi....

Nak tau, kitaorang dinner je dah mengambik masa nak dekat dua jam....
Tu campur makan, campur lepak sebab mengah kan...
Apapun Alhamdullilah sangat-sangat kan..kenyang tu tak boleh cakap lah, dah terlebih makan sangat dah time tu.....
Tapi lepas makan tu kitaorang bukan balik chalet/bungalow masing-masing tau...
Kitaorang lepak kat "Pentas Bangsawan" dulu....
Ha..apa dia "Pentas Bangsawan" tu??nama kemain lagi kan...agak-agak korang??
Hahahahah..tempat nak menyumbangkan suaralah apa lagi...tapi gambar takde yea...gelappp...
Mula-mula kononnya just nak check dulu tempatnya macamana...iyalah kata front-desk tempat karok tu dalam bilik tapi nyanyi terbuka (karaoke lounge katanya)....jadi seganlah kan..
Tapi dah sampai sana, takde nak segannya...orang takde kan, jadi tempat tu kitaorang yang punya..huwahahahahahaha...
Bila tempat itu kami yang punya apalagi..menyanyi sampai ke titisan air liur terakhirla jawabnyer....tempat melalak freelah katakan...hihihihiik...

Opss...taklah..pukul 11 setengah sebenarnya kitaorang dah kena bergerak dah..dan-dan nak bagi chance kat adik-adik yang baru habis kursus pulak menyanyi....
Pastu dah puas melalak tu maka baliklah masing-masing ke chalet/bungalow masing-masing....
Bersihkan diri dulu, solat dulu baru tidur...
Tapi tulah, me ni ada 'penyakit' kalau tidur kat tempat baru tu tak berapa nak boleh tidurlah pulak (lagi-lagi kalau 1st day tu....)...maka terpisat-pisatlah me 1-2 jam baru terlelap...tu pun pukul 5 suku dah terjaga...bila nak tidur balik tak mau-mau pulak..last-last pukul 6 suku bangun gosok gigi dulu tapi tak nak mandi terus je solat...
Pastu golek-golek kejab nak pukul 7 suku baru mandi...huhuhuhu...sakit jiwa okeh...dahlah nanti nak buat aktiviti airlah sangat kan, sabar jelah.....tolong janganlah badan ni nak penat-penat or nak ngantuk-ngantuk pulak nanti...eiiiiii....

Bersambung.....

Opss...ni baru terjumpa gambar pinjam Pentas Bangsawan...
Tapi ni versi gambar cerah gitu...percayalah kalau pergi sana takde maknanya terang cam gini...hehehehhehe....
-gambar ihsan dari TDR website-TQ


Wednesday, October 26, 2011

Jalapeno Cheese Powder lagi.....


Ni Ana rajin mendeko Potato Wedges untuk minum petang semalam...
Rajin dia memaip 2-3 kali Jalapeno Cheese dengan Mayonnaise guna plastik je...tapi takpe, nak makan punya pasal...cuci mata cuci perut sekali kan...



Jalapeno Cheese Powdernya tu me baru je beli minggu lepas...bagus jugak, order dah nak petang, tapi esoknya dah sampai, cuma dapat kat tangan jelah sehari lambat....biasalah pos kat ofis, ada tapisan sebelum sampai ke tangan tuan empunya parcel masing-masing.......tapi tak kisahlah kan, janji sampai dengan selamat..tu pun dah lebih bersyukur...


Jalapeno Cheese Powder kali ni beli kat FB jugak, cuma kali ni beli kat orang lain pulak...
Sebab adik ni buat offer murah sikit...Ada kombo harga RM29 untuk 200gram x 2 bungkus Jalapeno Cheese Powder ni dengan duit pos sekali...okeylah kira murah jugaklah....walaupun jimatnya RM1-2 je...hihihihihihhi...
Kalau ada yang bertanya...
Nak guna Cheese Powder ni pun mudah je...Bancuh dengan Air panas sampai sekata dan berkilat, pastu dah boleh makan...
Tiap kali nak guna pun tak payah bancuh banyak-banyak, rasanya untuk 200 gram tu je, bolehlah 6-7 kali guna...tu pun akan jadi banyak bila dah campur dengan mayonnaise...jadi memang tak perlu bancuh banyak-banyak sangat....
Rasanya pulak sebijik macam cheese yang kita makan kalau beli cheezy wedges kat Key Ep See tu...serius tak tipu...
Kalau kengkawan teringin jugak nak membeli boleh check kat Jalapeno-Cheese-Powder ni...
Beli secara online je, senang.....
Deal lebih kurang, buat payment, dah confirm payment, bagi nama dengan Address terus je dipos....
Tau-tau 1-2 hari dah dapat barang...

Tiap kali beli 2 kali beli je pun hehehhehehe memang me beli siap-siap 2 pek terus, sebab duit pos tu sama je harga kalau beli 1...jimat duit pos kan...
Tapi satu je, kalau nak beli me nasihatkan beli je yang packing kecil-kecil camni, takut beli pek besar-besar  walaupun jimat sikit kang tak pandai simpan jadi cepat rosak pulak...(my personal oppinion yea)....
Okey selamat membeli kalau teringin...huhuhuhu.....^_^

Update 1/12/2011, Thursday: Lagi satu tempat untuk beli Jalapeno Cheese Powder, sila rujuk link ini: http://sueginola.blogspot.com/2011/02/jalapeno-cheese.html

Tuesday, October 25, 2011

Pangkor Island: Day 1 (Tour Pangkor: Makan Laksa)

8 October 2011: Saturday

Entri yang ditunggu-tunggu oleh Mijon yang sedang MC sebab kena Chicken Pox...hihihihihhi...
Lepas je dah puas makan aiskrim rupanya Kimin bawak kitaorang ke sini..ingatkan nak balik dah...semendang je blur tak tau nak kemana Su ni kan??...
Nampak tak kat board tu tulis apa??tak nampak??takpe..saya zoomkan yea...



Baca: To WARUNG MAK UNGAL, Ikhlas dari JJCM, Laksa Goreng Terbaik! Serina 17/4/2010....
Ha kau...hebat kan?
Gerai comel je tapi siap program Jalan-Jalan Cari Makan singgah u....
Ni first time me nak makan/tengok Laksa Goreng yea...selama ni dengar dari mulut orang lain je...


Tapi kat sini selain ada Laksa Goreng kat sini juga ada Nasi Lemak Bungkus....
Nasi Lemak dia simple je...ada Nasi Lemak dengan sekeping Ikan Masak Sambal sahaja...
Walaupun sahaja simple, tapi memang sodappp....terbaik!!
Sambal dia pedas, sedap ooo....kick habis...!



Ditangan mereka masih ada lagi Aiskrim.....me dah habis dah, tapi dalam hati serius memang macam tak cukup la....I kan pemakan aiskrim tegar...huhuhuhuhu...



Gerai kecik tapi meriah..ada je orang datang pergi balik membeli...
Bungkus jangan cakap la...sorang me tengok berplastik-plastik...jeles okeh...
Makan kat sini pun ramai, penuh seats...kitaorang pun nasib baik ada rezeki nak dapat duduk, kalau tak tapau jelah....


Kat sini bukan hanya Laksa Goreng je yea...kat sini ada 3 jenis Laksa yang dijual...
Laksa Penang biasa tu....
Sedap...terbaik jugak...i like!!
Kat sini unik sikit, tiap-tiap Laksa mesti dia letak Sambal Cili khas macam kat atas tu...
Sambal ni giler pedas menyengat okeh, bila campur dengan Cili ni Laksa ni jadi rasa lain sikit tapi still sedap....
Akak tu yang comel very down to earth gitu kata orang Pangkor memang makan pedas menyengat giler....me yang makan pedas ni pun sikit lagi nak surender...hihihihihiihi



Yang ni pulak Laksa Lemak...
Kuah dia sama je dengan kuah Laksam/Lakse...cuma yang akak ni buat ni me rasa macam lebih lemak...
Sedap kot diaorang katalah, me rasa sesudu je...but not my taste la pulak...huhuhuhuhuhu




Ha..inilah Laksa Gorengnya....
Ha kau...terliur tak?kuikuikuikui....
1st time me rasa, okeylah, sedaplah jugak (tekak me suka lagi Laksa biasa tu...huhuhuhu)..
Rasanya lebih kurang macam makan Kuew Teow Goreng gitu...Basah-basah, pedas-pedas..nyum..nyumm...nyumm...
Tetap recommended kat anda semua..silalah rasa kalau datang sini yea...
Mee punya Laksa kat sini rasa dia lain sikit yea..rasa dia macam nasik sikit...
Texture dia pun lain sikit......mungkin homemade lah kot...
Ha, pastu perasan tak semua laksa pun ada sambal cili merah khas tu kan...?
Macam me cakap...sambal cili dia memang pedas meletup gitu, dan sambal cili tulah yang bagi rasa Laksa kat sini lain dari yang lain...
Kata Kimin pulak, laksa kat gerai nilah yang paling terbaik kalau kat Pangkor ni......
Haaa..apalagi..orang Pangkor sendiri dah kata gitu kalau dah alang-alang sampai Pangkor ni jangan lupa singgah gerai Mak Ungal yea...cuba jangan tak cuba....^_^
Ada lagi...dan...
Disebabkan kitaorang lagi 1 jam lebih je lagi nak dinner, so kat sini tak bolehlah nak order banyak-banyak yea...walaupun dalam hati ni dah memberontak kata tak cukupppppp.......Kali ni hanya boleh order untuk rasa sahaja tau.....
Yang kami order ialah Nasi Lemak 3 bungkus, 1 Laksa biasa, 1 Laksa Lemak dan 2 Laksa Goreng...
Air pulak kat sini sonang gitu hanya ada air Barli dengan Air Sirap je...
So, semua orang pun hanya mengorder Air Sirap Ais...Sedap lagi menyegarkan...serius tak tipu...
Nak tau total berapa RM kitaorang kena bayar?
RM17 sahaja yea kengkawan...(Emak Sept yang belanja tau...TQ Cik Leha....muaxxx!)....
Laksa adalah RM2 sepinggan...
Air adalah RM1 segelas...
Dan Nasi Lemak yang berlauk sekeping ikan tu berharga RM1 sebungkus....
Haa..mana korang nak dapat makanan yang nikmat gini dengan harga gini....?Ce citer cer??
(Alhamdullilah...dan semoga Mak Ungal dan Akak gerai ni dimurahkan rezeki..amin....) 


Lepas makan laksa dan Nasi Lemak tu maka berakhirlah tour darat satu Pangkor buat hari itu...
Okey jugak, tour dalam 2 jam, merata semua tempat dapat singgah...best...!
Keluar 4 lebih balik nak dekat pukul 7 pm....
Kitaorang sampai resort pun elok-elok sebelum pukul 7 pm kan...Jadi adalah lah masa lagi sikit, so bolehlah lepak-lepak bersihkan diri solat kejab, kang sebelum pukul 8 pm ada dinner BBQ pulak...

bersambung....


Monday, October 24, 2011

Roadtax&Insurans...

Start semalam membawak ke hari ni me terpaksa bawak kereta yang Roadtax dan insuransnya dah tak bernyawa...huhuhuhuhu...
Ni semuanya salah diri sendirilah pun, takdelah salah orang lain.....
Kononnya tahun ni taknak cuti petang sebabnya nak jimat duit cuti yang dah tinggal nyawa-nyawa ikan tu...
Jadi tanpa check apa-apa yang patut terus je decide nak buat payment insurans roadtax time lunch hour hari jumaat kononnya jumaat kan rehat lama...
Pastu boleh pulak, dah last minit baru teringat pasal hari jumaat kan...
So, jumaat haritu dah terlepas, jadi jumaat kelmarin nilah jadi mangsanya....

Loan kereta adalah dari Bank Rakyat, jadi haruslah urusan roadtax dan insurans pun ke Bank Rakyat jugak...
Hal berapa nak kena bayar tu dah setel awal-awal minggu lagi dah...
Jadi tinggal nak membayar jelah...
Bank Rakyat pulak setahu me takde lagi sistem bank-in2 ni kan, so haruslah kena bayar secara manual kat kaunter...
Bank Rakyat pun takdelah jauh mana, sekangkang kera je dari rumah...dokek je ha...
Tapi tulah, dekat tak dekat kena pergi time hari bekerja jugak kan....
So, hari jumaat jugaklah yang dapat me pergi...


Tapi malang tu tak berbau...
Dah sampai sana  pukul 1 lebih sebab sebelum ni dah ke tempat lain kejab dengan semangat yang berkobar-kobar siap tawap dua kali nak mencari parking walaupun dah last minit tengok-tengok camni lah pulak...(ni me amik masa dah pukul 2.30 yea, bukan tiem berkobar-kobar tu...bila hati panas takde maknanya nak mengambik gambar)...
Iya....
Sila baca betul-betul part bukak hari jumaat tu yea...
Rasa nak gelak dalam tangisan je okeh...memang saja je kan...huhuhuhu..sabar jelah....
Jadi, nak taknak terpaksa dalam rela jugaklah kena cuti petang.......sah-sah dalam bahasa halus, sila datang pada pukul 2.30 petang yea...cisss..cisss..cissss!!!
Kalau tau tak payahlah tunggu hari jumaat ye tak, baik hari isnin sampai khamis tu pun dah boleh pergi dan dah dapat pun roadtax&insuransnya......tak pasal-pasal dah terrugi cuti I u....buang masa sungguh....huhuhuhuhuhuhu...sapa suruh 'pandai' sangat kan...?


Last balik jelah rumah...lagipun sebaik emak cuti, so dapatlah makan free kenyang-kenyang dan sodap-sodap...hehehehheheheeh
Pastu dah makan kenyang-kenyang tu tak reti-reti?Bila dah pukul 2.30 petang tak tunggu dah, terus je serbu bank....
Tak ramai pun orang, tapi nak taknak stilllah kena menunggu kan...
Last-last setel nak dekat pukul 3 suku....sah-sah rugi duit minyak je kalau masuk ofis balik, baik balik tidur lagi bagus bestt....hehehehhehehehhe
Tapi tulah kata bila niat tu tak berapa direstui, tak dapat pun nak buat sleeping beauty, sakit perut period ya amat, jadi tergolek-golek jelah Su di atas katil sampai ke petang......kuikuikuikui...


Roadtax yang tak bernyawa lagi dah...
Tadi bila text En. Yusry Bank Rakyat katanya dia dah setelkan, dah kurier dah pun...harap-harap betullah esok dapatlah..
Kalau tak memang kena tunggu lepas Deepavali lah baru boleh bawak Makcik Viv me dengan tenang...huhuhuhuhuhu...

Pangkor Island: Day 1: Laksa Mee & Eskrem...

8 October 2011: Saturday

Lepas dah puas bergambar kat Kota Belanda patutnya dah boleh balik resort dah...sebabnya dah takde tempat lagi nak menyinggah pun, jadi balik sudah......
Tapi atas request Mijon yang nak mencari Laksa Mee, jadi Mijon terus je request kat Kimin (Adik driver) boleh tak singgah mana-mana kedai runcit kot-kot ada jual Laksa Mee tu...
Nasib baiklah memang ada kedainya, tak jauh je jalan naik van daa dah jumpa...nasib jumpa kan, kalau tak jumpa mau kepunan Mijon nak masak Laksa Mee nanti impian Mijon sebelum pergi ke Pangkor lagi tau......hihihihihihiihi...


Hamboih, macam melawat kilang apa je gambar kan, padahal membeli Laksa Mee kat kedai runcit je..hihihihii....
Bagus Dak Kimin ni...dia siap terangkan serba sikit macamana nak masak Laksa Mee ni semua...
Sebenarnya Laksa Mee ni sorang pun tak tau apa kebenda..tapi bila Mijon dok browsing kat internet pasal Pangkor terus dia terjumpa pasal Laksa Mee ni...tu yang jadi impian dia tu...nak cari yang siap masak tak tau ada ke tak, jadi dapat untuk masak sendiri pun jadilah kan...
Laksa Mee ni rupanya macam Mihun tapi kasar-kasar sikit...sori lupa nak amik gambar gitu...
Pastu kalau nak masak kuahnya nanti kuah sup, ada sambal, ada sayur pastu ada ikan...lebih kurang gitulah...(kalau rajin korang bolehlah google...)
Kalau tak rajin nanti-nanti kenalah tunggu Mijon masak nanti barulah tau camne rupanye..hihihihihii...
Me tak beli pun Laksa Mee tu, yang beli Mijon, Emak Sept dengan Cik Nah je...
Me pulak lepas je snap gambar diaorang tadi tu terus je pusing-pusing kedai...
Pusing-pusing kedai tu terberhenti kat sini..hhihihihihiiii


Aiskrim Potong Perisa Asam Boi kengkawan oiii....


1st time jumpa...serius sedap ya amat...makan lak time panas melekit...uiii...tambah sedap...
Masin..Manis...Masam Asam Boi tu cukup sangat-sangat...Kalau ikut hati sebatang tak cukup...
Aiskrim ni me beli senyap-senyap 6 batang mula-mulanya...pastu elok masa nak naik van baru teringat...alamak Kimin!!takkan dia nak tengok je kan, macam kejam je..so beli lagi 2 batang...
Harga sebatang 50 sen...tapi serius, memang sedapp...huhuhuhuhu..meleleh ayaq liur bila teringatt...


Kak Lela offer nak amik gambar....hehehehehe..suka je...
Tapi gambar adalah gegar..iyalah, amik time van dah bergerak....


Cubaan kali ke-dua...hihihihihi....seronok semacam sebab dapat makan aiskrim time cuaca panas, macam kanak-kanak riang gitu.....^_^

Bersambung...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...