Sunday, August 31, 2008

SELAMAT HARI LAHIR KAK ZAI @ TABTIBAUKU...

~HAPPY BIRTHDAY ZAIFARIZA~
31 AUGUST 2008
...SEMOGA PANJANG UMO...
...DIMURAHKAN REZEKI...
...DIPERCEPATKAN JODOH...

...SEMOGA PERSAHABATAN KITA KEKAL HINGGA AKHIR HAYAT...

...AMIN....





SELAMAT MENYAMBUT HARI KEMERDEKAAN MALAYSIA
YANG
KE-51
~31 Ogos 2008~




~PROUD TO BE MALAYSIAN~

Saturday, August 30, 2008

Lunch Semalam....

Lunch semalam...
Semalam cam biase..hari jumaat..so rehat lame giler la kan...
Me n Kak Ros telah gi ke Tesco Ampang..tapi tujuan utama bukanla Tesco sbenonye...
Sebenonye kitaorg nk gi ke Post Office...

Kak Ros nk amik rebate kete...me lak nk simpan duit kat ASB (duit tok roadtax 0k..sengsaraaa 2 3 bulan...)
Smpai Post Ofis..wa..lega..tak ramai org..2 3 org je ade..pelik gak..
Kak Ros gi kaunter kononnye nk amik borang rebate..skali offline daa...
Bukan takat rebate..ASB skali pun offline...offline lak seluruh post ofis lak tu (tak tau la area Ampang ke ape..tapi mmg offline la..)...adoiiii..sabo jelah kan..mggu dpn, bulan posa dh kan, so, kena la kerah tenaga sikit nk gi Post Office lagi...
So, bile tak jadi menunaikan urusan..cm biasele...tak sah kalo tak merayap serata Tesco tu...
Rayap pnya rayap..setel....
So, tuk lunch kitaorg nk tapau je..sbb time dh pkl 2pm...takut tak sempat...
So, me gi KFC..Kak Ros gi Kedai Roti...(brp banyak soo da....)
Hbis segala..baliiklah ke ofisss...
Bile dh balik..apelagi..makan la..hehehhehe




Cheezy Wedges (cam biase with extra Cheese....hehehheh)....makan sesorg je..cm biase...t.hari time tuk merehatkan diri memasing ok...skema giler kan??tapi nk buek cmno..sejak 2thun kat sini, cmnilah ektibiti makan t.hari..insyaALLah sesorg je kalo makan lunch tu....hehehheh..tak dapek sesapo nk nolong~




 
Close-up....terlalu chezzy (ayat tak igt akhirat...hehheheh)...so, makan guna la sudu...makan pun takat dua ketul je ye..sayangg nk hbiskan (boleeh???)hehehhehe...~



 
~Then makan lak bnda nih...Colonel Burger...Kalo dh namenye KFC, burger ayam la kan, burger ape lagi...~




 
~Rupe dalamannye...~




 
~Rupe kalo dh taruk sos (hahahahah...poyoooo...bnda cmni pun nk taruk dlm entri...~



 
~Setel...makan la kan...Makan dgn penuh teruja gitu...~




 
~Hehehheheh..muke pemilik blog yg tak tau maluu...~




 
~Cube tgk btl2....~



 
~Ha..burger ni kocik jo ye...Cube tgk..besar sikit je dari sudu...~



 
~Ngap2 2-3 kali dah setelll...Rase dia lak, mcm sandwish ayam je ye, so, kalo tgk me makan ni, xpyh le teruje lelebihh..rase dia lebih kurang cam Mc Chicken McD je~

Dh makan..Alhamdullilah..kenyang la kan..takkan lapo lagi...
Pastu gi solat jab kat surau..lps tu gi singgah jab amik sambal tumis ikan bilis kat Mak Kantin..pagi tadi order smangkuk tuk balik rumah...
Tnya untuk apeeee....???
Untuk perut kitaorg seisi keluarga le..apelagi..kes malas nk masak balik koje..kejiiiiii....

Friday, August 29, 2008

Citer Bukak Posa...

Ni citer bukak posa ari Rabu...

Mcm biase, bile nk bukak posa..me start la fikir ape yg nk makan tuk buke nanti...
Fikir pnya fikir..tingg!!!
Rabuuu...ade pasar malam kat Taman Dagang la......hehehehe
So...nnti2 balik rumah mmg tak nk masak ape2 lagi dah, senangnye hati.......
Smpai2 je rumah, terus booking Ana tuk gi Pasar Malam dlm pkl 6.30 pm nnti.....Ana kata sett...gumbira sungguhhh lahaiii....
Wajib lak kene bawak Anim, tapi kena la tunggu, dia lak belum balik lagi..sekolahhh kann...
Tunggu pnya tunggu, standby pnya standy...
Alamak..pkl 6pm ujan lebat la pulak...
Anim lak tak balik2 lagi..time balik spatutnye pkl 5.50pm...
Tapi sbb ujan lebat giler..so, sah2 dia stuck kat sekolah...ksian...
So, nak tak nak Ana lah kena gi amik Anim...
Dengan ujan yg makin lebat, Ana drive sesorg...
Me lak..posa kan..so, xleh keje kuat2..tunggu je kat rumah...(bolehhh??bolehla kan...hehehhehe)
Last tunggu pnya tunggu..skali nk dkt pkl 6.35 pm baru diaorg balik...
Ishhh..lari plan...tapi me tekad gak la..hujan tak hujan, lambat tak lambat..me mmg nk gi gak Pasar malam tu....tak kiraaa...
So, ajak Ana, mula2 dia merunggut la gak..mane tak nye..hujan lebat boleh tahan..tapi me nk gak gi Pasar Malam..ape kesss....?
Pakse pnya pkse, bising pnya bising..jadi gi berdua (Anim tidak dibenarkan ikut, ujan da...)..so kuar dlm pkl7pm...
Kiranye dh waktu gelinciran kan...
Time tu nk masuk maghrib, time tulah nk kuar rumah...
Me tekad je, nk buek cmno..kalo tak nk makan ape kan...tak kose dh nk masak2 time tu...



~Smpai2...mmg hujan lagi..tapi dh tak lebat dah..Mcm biase..me parking kat seberang jalan...kes nk senang time balik nnti..Pic: Ana..bukan muke tensen sbb kena pakse pegi..tapi tensen sbb susah nk lintas..dhla tu, kete laju2 main langgar je air kat tebing jalan tu..apelagi..kuyup gak la kitaorg kena percikan air dari kete2 yg tak bertimbang rase tu....~



Beli...beli..tawaf 2 3 kali (walupun basah n sejuk...)..beli ape yg patut (tak patut pun beli gak..hehehheh)...Beli pnya beli tgk2 duit dlm purse tinggal rm6 je..adoiiii...

Tulah kan..ms gi tu me dah ajak Ana gi cucuk duit, tapi dia malas..so, nasibla kan..bwak rm40 jepun, mmg sah2 tak cukup..(tu baru beli bnda makan ye...)

Dh setel, dh kering purse..balik....



Antara makanan yg kitaorg beli:~


~Sate 30sen secucuk..Beli 40 cucuk sate ayam, 10 cucuk sate daging...Kecik je sebatang, tak puas giler..tapi rase dia sdp tau, lbih sedap dari beli sate yg rega 60sen secucuk tu...seriuss tak tipu~




~Murtabak 2 keping, sekeping daging, sekeping ayam..ni pun marbeles..tapi abah me kata byk bawang...entahla..bagi me yang penting inti dia sedap je, tak kisah la bawang byk ke ape...~




~Jagung rebus...3 cups....Anim je order 2 tuk diri dia sendiri u..tamak giler...tapi tak leh buat ape2, dia mmg antu jagung rebus...~




~Kacang rebus..beli 2 bungkus...ni dlm gmbo taruk sbungkus je..tapi mmg sikit giler..satu bungkus rm2~



Ade lagi..tak sempat nk amik gmbo...char keow teow special 1, bakso satu...keow teow Atie pnya (tapi makan kongsi rase sikit sorg..best gak la..) n Bakso Ana punya (serius sup dia sedap gilerr...)..tak cukup lagi tu..Ana beli lak burger ayam 3 bijik kat bawah rumah tu..hehehhehe...giler makan btl...ni baru me sorg je yg posa...kalo sume tak tau la...

Mkan pnya makan, biasele kenyang tak hingattt...Alhamdullilah...

Dah kenyang, haruslah setel ape yg patut...
Lepas gosok tudung tuk keje esok segala...
Pkl9.15 pm me dh rase mata berat giler..tak dpt ditampung2 lagi...pening pun ade...
Amik tempat kat katil, pakai stoking sgala...terus tido...
Amik ko, tak pernah2 me tido pkl 10pm kebawah...penangan ape tah...

Tak tau la me ni time tu sebenonye penat posa ke penat makan...tak senonoh sungguh...hehehheheheh

Thursday, August 28, 2008

BARU...

Taddaaaaa....!!!!

Suke tak??
Me sukeee..
Background color baru u...hehehheheh
Mcm2 color ade..nk ape..???
Dh lame dah me ngidam nk tukar sikit background blog me nih sebenonye...
Tapi selalunye penyakit M.A.L.A.S me yg jadi penghalang ye u all...

Arini byk masa senggang (cewahhhhh....sesuke ati je ye...), Messenger pun tak leh bukak (kena block ke hape..tak tau..sakit je jiwaa...), so me telah merealisasikan penukaran background blog kesayangan me nih...
Walaupun cume tukar2 color je..tapi me rase pueh ati..sukeee gilerrr....hehehehheh

Kak Zaiiiiii..... (wajib sbut name Kak Zai ye...)....suke dak??
Kata suke ek, tak kira!!!!!....
Tak kiraaa..kena ckp sukee jugakk...kalo tak belanje org Burger Kings+Kenny Rogers+Rasamas+Domino ye...hahahahahah (gelak iblesss)

Masam...But...Sedap...

Masam...but..sedap....??

Korg suke tak mangga??Me suke giler tau...tapi, bukan yng mangga tua 2 (hehheheh..mngga masak da..)..me suke mangga mude...me punyala suke, smpaikan kalo dgr je sape2 sbut psl mangga mude je, boleh buat me terliur giler...
Dan2 lak, aritu me baca lak blog Kak Midah (entri psl mangga la ape lagi..)...hehhehe..jgn tak tau..mmg me snyap je, tak bagi komen ape2 kat entri tu, tapi dlm hati..adoiiiiiii...tak menahan tu...air liur ni lagi sikit nk meleleh beb, me yg kuat iman ni tahankan je (kuat iman la sgt...hehehhehe...)...So, bile dia dh tunjuk tu kan, sah2lah me kena carik kan...tak boleh buat ape2 la...hihihihih

Kalo ikutkan, sebelum2 nipun mmg me dh usha2 Sept ye...bygkan rumah dia ade sebatang (sebatang ker??) pokok buah mangga Epal...Mangga Epal u...(Mangga yg bulat2 mcm epal tu...rase dia masam2 dan ranggup giler ye...)..Yg me lak mmg suke giler aka teruja mangga Epal rumah Sept ni dari jaman me Matrik lagi tau (zaman masuk ITM lagi...)..Bagi me, buah Mangga rumah dia lah yg paling best sekali me rase seumo idup...Dhla tu..saiz dia..bukan kcik2 anak u...kalo me gitau..msti u all kata tipu..tapi mmg iye..saiz dia beso...ala2 kcik sikit je dari bola sepak (agak2 la..sbenonye dh lame tak pegang bola sepak pun...hihiihiihi)...tapi serius, mmg beso..kalo lah dia charge me, mau kena bayor nk dkt RM10 sebijik (harga mangga dari RM4-6/kilogram ye...)...btl..me tak tipuu...tapi kat sini me tak dpt tunjuk la...sebab me dok usha2 dari 2 mggu lps pun dia bolayan..bukan bolayan ape..buah dia tinggal 7-8 bijik, tapi byk yg tinggi2, tak tercapai dek galah nk ngambiknye, pastu yg selebihnye mmg senang nk amik, tapi tak beso lagi (tak capai tahap maximum pembesarannye...), so, mmg tak dapek la me nk memungut hasil...

Kononnye nk mangga Epal rumah Sept tu tuk ilangkan kepunan sbelum posa..hehehhehehe..tapi tak pelah..me kan gigih usaha kalo bab anak tekak me teringin nk makan ape2..so, dlm dok tingin2 tu, Selasa pagi me telah dianugerahkan rezeki tuk membeli beberapa jenis mangga muda (beberape??byk jenis uuu...)....Alhamdulillah...

Tu pun gara2 "terpakse" gi Pasar Keramat, sbb Kak Ros nk beli buah2n tuk jamuan semperna nk posa Selasa pagi tu...hehheheheh...kalo tak..smpai sudah tak merase...(iyelah..nk posa la katakan..byk lagi bnda lain nk makan...)


~Sila lihat gmbo....hehehhehe...3 jenis mangga muda (kira byk jenis gak ni kan?) telah me rembat di Pasar Keramat~


~1st me jumpe mangga ni dulu..so, tak fikir ape dah..terus amik 2 kg..dptla dlm 6 bijik (sebijik me dah kasik Atie, ofismate me)~



~2nd, me jumpe lak mangga mude jenis yg nih...beli 3 bijik je~


~Last...baru terjumpe mangga idaman (mangga Epal u..)...beli pun 2 bijik je, 1 bijik kecik 1 bijik beso sikit~


~Bile dh ade mangga mude, so kenalah buat pencicah dia..~


~Bile dah ade pencicah..apelagi..balun la laju2...hehehhehe~

Sedap weeii...yg atas ni me kupas yg Mangga Epal- 1 bijik dgn Mangga yg kedua tu pun-1bijik..mangga kdua tu hampeh sungguh rasenye..banyak urat, dh la tu tak masam..cissss...Yg mangga Epal la..waaaa..kali ni marveles, masam2 n ranggup (ala2 mangga Epal rumah Sept u...)...Mangga yg lagi satu, tak kupas lagi..nanti2....takleh tamak sgt...

Nasib me kali ni mmg baik..sebabnye, bulan2 lps me ade gak beli mangga Epal kat Pasar Keramat ni..tapi hampa giler..dh la tak ranggup, pastu rase dia tak masam, plk tu rase dia langsung tak macam mangga Epal yg slalu me makan, tak best langsung, tak pueh makan u...(tu yg kali ni beli me beli 2bijik je..takut sejarah berulang lagi...rupenye tidak...yg kali ni bestt..rugi beli sikit...ishhhh)...

Lupe lak, slain makan dgn pencicah kicap..me suke makan dgn garam shaja...best, msam2 masin..uiiii...

Hehehehhe..baru sebut masam2 masin dh nk meleleh air liur ni (sabo jelah....)...dh la arini me posa (buruk perangai..last minit baru nk ganti...)..heheheh...takpela..azam me, lps bukak posa malam kang nanti me tala la mangga yg ade.....

Adoiii..tak sabar lak rasenye...

Roti Bom...


Apakah itu????(heheheh..cube tgk tajuk di atas ye)....
Ni Roti Bom lah (walaupun rupe roti canai...)...ape lagi kan...Me smpai skrg heran tau..apesal dia bagi name roti bom??nk kata rupe mcm bom..sudahla tentu tidakkk...tapi ape sinonimnye roti ni smpai dinamakan Roti Bom ye..Why...How...??
Gambo ni lak, ini adalah kedai roti bom yg paling fofular kat Pasar Keramat ok (based on pemerhatian me la..)...n bukan nk kata ape...Tiap2 kali kitaorg gi beli, confirmla kitaorg kena tunggu turn pnyala (tak perlu beratur ok..Makcik tokei ni very accurate ok, dia igt bilangan oder serta rupe pengoder yee)...Pastu..org2 lain yg turut same beli tu bukanla beli 2 3 keping je ye, sorg mau tak kurang 4 5 keping...n yg me gi aritu saje, ade minah tu siap beli 15keping u...amikk...nk kata sedap nau..okla, boleh tahan..tapi yg me suke..walaupun dh simpan smpai petang..roti kedai ni kalo dipanaskan balik, dia tak keras ok, elok je, still rase mcm baru masak..kiranye roti bom kat kedai ni bermutu la..tak cpt basi n rosak kan......
Harga sekeping Roti Bom ni pulak, me btl2 tak tau..yg me tau..tiap-tiap kali gi Pasar Keramat, Mak me mmg wajib akan gi kesini...Mak me akan beli 4-5keping Roti-roti Bom ini (walupun kat tangan dh penuh dah dgn nasik lemak, nasik dagang, nasik kerabu, kuih2an)...tetiba tamak ek...ape kesss??
Haa..so, kalo nk tau hebat tak hebat, korg try la..sape2 yg dok dekat2 area Pasar Keramat ni boleh la beli (promo tak dapat hape lagi ye...)...Tapi, bulan posa me tak taula status dia cmne..adakah still jual atau tak..tapi yg pasti..bulan posa nnti nih..tak kosa la pulak kitaorg nk gi Pasar Keramat ni dee..tak sanggup...sesak tak hingatt u...

Wednesday, August 27, 2008

Selipar Baru....

Kan me ade beli selipar baru kat Vincci, Jusco kan..?So, entri kali ni me tunjuk ye...


~Taddaa...very the simple...~


~Kaki gedabak u..jgn tak tau...saiz??biarla rahsia....hehehehhe~


~Kalo pakai 2-2 belah..cm ginile ropenye...~



~Selipar me n Ana...(Sila abaikan kaki2 yg tak cntik itu....hheheheh)~

Sebenarnye me guna selipar ni untuk pakai ngulang alik dari Rumah-Kete-Ofis..tak pun Ofis-Kete-rumah...okla kot..lagipun selama ni me pakai selipar jepun je (tak tipu ok...) bile me transit dari rumah ke kete ke Ofis...bile fikir2 balik..slama ni buruk no rupenye...me ala2 sesuke hati je gi ofis pakai selipar jepun kan..So, dgn adenye selipar ni takde le org lain tgk me ni sememeh lagi (me tak suke pakai kasut..kaki beso, payahhh..seksa.....kasut yg ade hnya tuk function2 tertentu shja).....

Tapi selipar ni cam tak berape best la gak, sbb tapak dia flat giler...kalo ikutkan bukanla me suke pakai heel ke ape...cume bile tapak leper cmni..mcm bogel lak rase kaki ni...flat sgt-sgt ok...dh la tu..jalan nk kena control2 sbb takut selipar tercabut atau tertinggal kat belakang..hehehehh...tapi ok kot..skrg ni in process nk biasekan diri pakai style sarung cmni..n janji lps ni kalo me gi ofis tak pakai selipar jepun lagi kan...(janji nmpak proper dari slalu...)

Lupe nk gitau..kat ofis ni kitaorg dlm ofis time buat keje tu mmg pakai selipar je..so bg me, tak guna me pakai kasut atau sandal cantik2 takat nk jalan dari Kete (parking lot) ke dlm Ofis....waiste of time gitu...(bolehhh??)

Masihkah Kau Ingat??

Entri Khas untuk Kak Zai aka Tabtibau...




Kak Zai..igtkah anda ini??

Hehehehhe...Burger Kings la kan..apelagi...(Tulah..sape suruh asyik2 sebut je..kan dh terjebak smpai ke dlm blog.....hehehheeh)...Kalo Kak Zai igt la kan..time ni Kak Zai yg belanja org, time ni me ala2 sengkek gak la..(sbaik Kak Zai belanja i tau..tq very much, muahh2...!)n tak lupe..time ni gak la first time Kak Zai telah turun KL tuk berjumpe dgn Me yg serba kekurangan ini..kiranye..first time kita jumpe selepas tamat tempoh "BERTAPA" aka tempoh "MOGOK" Kak Zai dgn kengkwan la kan...hehehheh...Syahdu..syahdu..jmpe2 je terpakse ketuk Kak Zai, tak pasal2 kan..hehehhehe...tapi tak kisahla, jnji dpt jumpe kan Kak Zai kan?kan??..WINDUUU u...hehehehhe..janji sumpahan "BERTAPA" n "MOGOK" tu ilang kan Kak Zai kan??Yg bestnye..jumpe2 Kak Zai, skali tgk..waaa...dah makin slim u...jelessss ok..sgtla Jelessssss...hehehhehe






~Kak Zai tgh malu2 buaya...muke kena snap time nk makan...rasenye time ni Kak Zai bising2 "Woiii..malu aku weehhh"...hehehhehe~


~Me lak..muke selengge..dlm hati puas ooo..lame tak jumpe skali dpt kena blanje...hihiihihihi~




~Pose berdua kat Taman KLCC...snap sndiri ok(time ni baru bljar nk snap gmbo sendiri tau..)..jadilah kan..~

Wa..bestla...
Kak Zaiii (sora manje gitu...)...
Bile nk blnja Burger Kings lagi niihh?silalah belanjaaa, belanja bulan posa nnti yek..yek???ape...??OKkkkk??waa..sukenye..ye..ye..Kak Zai nk belanje...ye..ye..sukeee.....Muahhh..Muahhhh!

Alahai..sedap la pulak...





Me ni nk kata pengemar kek-kek or manisan idak la jugak..tapi kalo ade..me makan jelah, tak tolak pnyaa..

Yg ni me beli time gi Jusco aritu..beli kat Secret Recipe (dh pandai eja.....me dh cek balik receipt..hhehehe)..namenye Expresso Cheese Cake...yg ni mmg me beli tuk diri sndiri (1 slice)..iyele..bukan slalu kuar n nk membeli bnda2 cmni kan..yg ni rasenye mmg sesuai tuk me..tak manis, very lite..sukee gak la..rase cheese dia tak brp pekat, ade rase coffee gak..tapi yg me paling suke ialah based dia..bolehhh?hehehhe...tah la..based dia rase cam makan biskut coklat yg tersgt la sdp..dh la based dia nipis je..tak cukup lak rasenye....(ape pnya org da...byk2 bahagian cheese cake suke based...bengongg)....hehehhehe

Hmm..lain kali nk try resepi lain lak la..msti best pnya kan.....

Tuesday, August 26, 2008

Melawat Orang lepas bersalin...

Tajuk skema giler...hehheheh

Dh balik tu..Mak me ajak gi Hospital kan..melawat org lepas bersalin...Anak jiran me..gi berlima sahaja, Abah me tak layan gitu..hehheheh...Atie drive tu..jgn tak caya...hehheheh...

Citer psl org yang bersalin lak..dia tu kiranye kawan childhood Atie..so, wajibla gi...kitaorg ni kira jiran baik gak..rumah diaorg bawah rumah kitaorg je..lagipun same2 dulu berjiran masa dok kat setinggan Ampang dulu (jgn tak tau...hehehhehe..setinggan u...dulu setinggan bukan mcm setinggan sekarag ye..harap maklum..hehheheh).....

Anak jiran me ni bersalin kat Ampang Puteri..so, tak kisahla kalo nk melawat time bile pun...main boh je..tu yg dh memalam selambe je kitaorg gi melawat tu...


~Dh parking, jalan laju2..sejuk ooo..~


~Jalan laju2 lagi...nak kena gi tingkat 3..sebab sejuk satu hal..serem pun ade gak...hospital la katakan~


~See..Anim melaram shawl me...mak me pun ala2 nk melaram shawl gak...hehehheh~


~Nilah babynye...baby boy..name tak tau lagi...~



~Comel giler kan..mulut seksi u...heheheh...alaalala....gerammmm~



~Katil no. 307...~


~ni tah masuk bilik ape tah..tmpat ni boleh tgk view n boleh lepak2...~


~Muke kepenatan...poyo giler..hahahhah..berlagak diva penat jab...~

Balik dlm 10lbih pm rasenye..dh tak larat nk tgk jam....penattt...mau tak..dari pagi aktiviti penuh la katakan...bukan slalu pulun cmni......tapi tak kisah la...penat2 pun me pueh hatiii....

Mari Ke Jusco...

Sabtu t.hari nk dkt petang...

Plan untuk ke Jusco berjalan seperti dirancang...plannye mule2nye, sblum 3pm kena amik Ana kat National Library dulu..(adoohhh..sah2 jam nih..).tapi tak le buat ape2..dh janji, so kena amik la....

Siap2 sgala, pkl 2.45pm terus kuar..sperti dijangka..jem giler la.apelagi...Jln Tun Razak..tak jem tu ajaib namenye...dh la tu..me dari Ampang, sah2 jem giler awl2 lagi, dah tu bile smpai Jln Tun Razak tu sah2 lah kena buat U-turn nk ke Library yg kat seberang jalan tu..jem masa tu tak hingat beb..last2 dlm kejemman itu, me n Anim smpai gak la kat depan Library Negara dgn selamatt...lega..tak fikir ape dah, terus kitaorg bertolak gi Jusco Wangsa Maju....

~Dlm kete..harusla nk pose gak...time ni kat trafic lite..Anna tak nak bagi me msuk dlm frame nih..dengkiiii...~


~Sempat dia memosingkan diri....~



~Biasele..kalo dh namenye Jusco, mane ade parking kosong kan..dh puas tawaf kat parking bwh tu..kitaorg naik jelah ke parking atas bumbung nih, kosong rupenye..ceh..ngabiskan minyak je tawaf iye2 tadi tu...atas ni takdak bumbung..tapi, nsibla kan...janji dpt parking...Pic: Anim n Ana...tetiba Ana suruh amik pic time ni..layannnn....~


~Namenye parking kat atas kan..so, nk turun kenala secara manual..lif jauh (ke tak de ye..??)...entah...so, turun guna tangga jelah...balik karang masak la..brp level tah baru smpai...sah2 lenguhhh~


~Sempat menyenap gmbo sendiri...gayat sebenonye...tgk bawah tu...ishhhh....~


~Akhirnya..smpai gak kat tmpat yg dituju...Ana smpai2 terus tuju kat baju2 nih..tgh sale..so, meroyan la jugak dia kejab....~



~Anim lak..terus serbu section nih...~




~Dia nih girlish sgt2...bile tgk strawberi shortcake, Barbie atau ape2 kartun yg cute2 tu..leka je jadinye...~

Pastu...kena kerah diaorg nih..panggil byk kali baru sedar...adoiiii..sorg gile tgk baju2, sorg giler tgk bnda alah cute2 tu...Padahal sebenornye gi sini nk carik baju pakai hari2 utk Anim kan..tapi dh kelain lak jadinye..iklan byk no..kejab singgah sini..kejab singgah sane..sume bnda nk bedek...penat la woiii....

Setelah tune balik pale hotak dia duaorg ni, barulah dpt carik baju Anim..sabo jelah..then, carik punya carik..akhirnya..dpt baju tuk Anim..dptla 3 helai t-shirt..baju sales brand World of Cartoon...okla..tak mahal..sales giler...(lagipun mane mampu nk beli baju mahal2 daa...sedor dirii la katakan...hehheheheh)...

Setel..biasele..kalo gi Jusco kenala carik Vincci n Nose...Dua2nye je yg ade kasut saiz gajah ok..lagipun sah2la sales jugak, wajiblah kena gi..Kat Vincci..yesss..ade sales...suke.....me telah terbekenan kat satu selipar flat..harganye sungguhla berpatutan..mcm tak caya je..pstu siap ade 10% diskaun..pastu ade lak saiz...wah, tambahle suke..hehehheheh...Pastu gi Nose lak..hampe..sales mmg sales..50% lagi u..tapi byk kasut yg lame2 (design yg lepas2...tak laku kot...) so, malas nk try2, mls nk beli..sedor diri gak...kalo nk beli yg new arrival sah2 tak mampu..hihihiiihi...

Lepas tu seperti biase la kan..Jalan2 carik makan la....Kalo dah namenye ade Anim..so, makanannye dh semstinye KFC la..tak leh ngelak..waluupn mcm dh muak2, nak tak nak kena makan jugak..takkan nk tgk je kan..rugiii...hehehheh...cantik pnya dh dpt seat..skali tetiba rase mcm nk terkucil..Anim pulak kata nk ikut..so, gilah toilet kat tingkat atas jab..balik toilet..kitaorg "terlalu" lak kat Secret Resepi (hahahah..lupe cmne nk ejaa...hehehheh)...tnya Anim dia nk tak kek coklat?...alo..dia bukan ckp "NAK" ye..dia kata "Tak Nak.."....bonggok tak bonggok???hehehhehe...tapi me kan akak yg baik..so, belikan gak la...Coklat Cake satu(tak igt name) dgn cheese kek perasa coffee satu (tak igt name gak...)....Me belikan Anim gak bukan ape..aritu dia iye2 nak coklat cake..So, Ana yg konon2 baik hati siap mintak Mak me duit tuk dia belikan kek tu..mmg dia belikan la kan..kat secret resepi gak la...tapi kek ug dia beli tu cam hampeh...coklat plain giler...tak best..sorg pun tak pandang kek tu..apetah lagi Anim yg tukang request tu...Jadi, bile me dah "terlalu" kat situ me belilah skali kan..kes taknak bagi adik kepunan kek coklat pnya psl..seee..me kan akak yg baik..tak caya....hehehheheheh....

Bile dah beli..harusla kembali ke KFC..me shortcut je masuk ikut Shakey tuk ke KFC tu balik..tak kosa nk pusing2 buat u-turn de...penat....

~Me yg jugak yg kena beratur beli..adoiiii...tak leh harap pnya Ana..pemalasss....dh la tu...me dpt order hanya setelah 40minit beratur...tak percaya???silalah percaya ye...nasib me mmg slalu gini ye kengkawan..slalu je me tersalah beratur kat lane yg servisnye sgtlah slow..nasib2..dh xleh buat ape2, kalo me beratur lane sebelah/lane lain kang takut lagi lame kan..lagi2 time tu org lak mmg ramai..so, nak tak nak, lame tak lame..me harusla beratur dgn keredhaan yg amat tinggi..walupun makian dh berbakul2 dlm ati, tu tak cmpur yg me kumat kamit kat mulut me nih..ok ape....smbil beratur smbil tu saje je nk bagi pahala free kat budak cashier tuu...heheheh~


~Sudah sampai..makan time...!!Dpt je makanan..lega giler rasenye....Bebuadak duaorg ni lak masa tunggu tadi 2 dh bedal dh siap2 Kek Coklat tu...sabo jelah..patutla tenang je walupun kematu bontot nunggu lame...~


~Beli snack plate 3 set, chezzy wedges 1 (mcm biase..extra cheese le...)....tak lupe..extra gravy....beli set chicken wrapped tu (name tak igt) tuk take away skali..tamak k..~


~Side order kitaorg suruh dia pack mcm kalo beli take away tu..xnak membazir pnya psl...~


~Pinggan me...Roti tu hnya hiasan dalaman sahaja ye...makan ayam lak me tak colek dgn sos, tapi colek dgn gravy...sukeee...~


~On the way nk ke parking lot..Haa..cantik n kreatif giler diaorg nih beb...diaorg susun botol mineral tu bntuk KLCC..semperna 51 Tahun Malaysia Merdeka...i love u Malaysia..!!!~



~Ana n Anim...~


~Me n Anim..mcm ibu n anak kan?hehehhehe...~


~Last..jgn tak tau..masuk balik Vincci...Ana nk gak selipar mcm me beli tu..tapi nk color lagi satu tu..okla..kononnye me belanja tuk Besday dia yg dah terlepas tu..hehehheh...jadila kan..kakak dia sengkek..nk belanja mahal2 tak dapek de..so, dpt yg cmni pun okla..jnji hadiah...~

Balik2 elok je nk pkl8pm..adoiii..gile khinzir btl...penat oiii...

Igtkan dh boleh rehat ke ape..skali tak dapek de...Mak me ajak gi tgk anak jiran kitaorg baru bersalin semalam...of course la nk ikut kan..dh lame tak tgk baby...me sukeee....

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...