Search This Blog

Showing posts with label Kakak Vivi. Show all posts
Showing posts with label Kakak Vivi. Show all posts

Tuesday, April 25, 2017

Alahaiii.....


Silalah jangan meluat okeh haha....
Taktaulah napa tah, tapi dah memang kebetulan musim ni musim kitaorang makan Ikan Bakar sangat-sangat....
Ni boleh dikatakan kalau makan kat kedai dah tentulah makan Ikan Bakar...pastu kat rumah pun berjangkit sama okeh...tekak masing-masing dah berjangkit-jangkit weih..........
So kalau entri tu dah confirm ada jelah citer pasal Ikan Bakar je tau...so janganla marah or bosan...tapi kalau bosan jugak tau kan nak buat apa?kahkahkahkah...........
Ok...ni di hari Isnin yang lepas.....OT cuti..so petang-petang tu kita jumpa..yeayyyy..eh.......
Ni disebabkan hari Isnin so kedai yang selalu tu tutup..nak taknak repeat kat kedai di area Subang Bestari lagi ...(Kalau ikutkan ulang-alik makan pun kat kedai dua tulah pun...manalah laginya nak dapatkan Ikan Bakar?)...
Tu OT order jus Epal....me macam biasa ais kosong je dah.....jimat khen hahaha....






Order sekeping Ikan Pari je sudah....
Cukuplah tu...macam me cakap, kitaorang ni makan nasik tu banyak dari lauk....kang lauk buat ratah-ratah je...tu pun kalau laratla...selalunya tak larat...so apa-apa memang kita amik lauk secukupnya je sudah......jangan membazir kata orang......







Pari Bakar sekeping ni RM19...okehlah kot sebab panjang and besar.....isi pun banyak jugak nih....
Cuma Iolls tak puas hati apasal pulak dia potong gini?larik selera Iolls eh.....
Dah-dah...makcik ko nih memang gini..itu ini tak kena..tapi makan tetap makan kahkahkah....








Ni hari Sabtu....eh jauhnya skip citer??
Taklah..kang hari Selasa tu me puasa...pastu hari Selasa sampai Jumaat me tak singgah mana-mana makan pun....kiranya lepas kerja terus balik rumah terus gittheew...
Cuma Jumaat petang tu balik awal sebab kumpul 4 beradik gi belikan cermin mata untuk Anim......
So takdelah citer makan-makan sangat kan....





Ok..ni Nutella Tart......
Atie order kat colleague dia...
Sedap jugak nih...Iolls suka cawan dia nih...sedap macam biskut raya hahahaha.....
Yang atas tu cream cheese rasanya...tapi tak berapa rasa cheese....bawah dia pulak sebenarnya ada coklat Nutella tu....so just nicelah rasanya.....Iolls sukaaaaa.....
Suka jenis yang lite-lite gini..makan pun tak berapa muak sangat......






Ni malam tu...Emak belanja kebab hehehe.......
Kebetulan Emak nak pergi Jalan TAR petang tu so Iolls telah mengecek Emak supaya membelikan Iolls Kebab hehehehe...
Tapi Iolls mintak yang wrap tu..alaaa  yang pakai kulit wrap Arab tu ha....sebab kalau macam atas ni serius meluat haahahaha....tapi kalau isi dia bukan isi daging kisar takpe.....
Macam yang atas ni dia memang isi ayam...so Iolls sukaa...pastu dia guna pita wholemeal..so sedapla kan....terus dari meluat tu habis sekeping makan sesorang hahahaha.....
TQ Emak!!.......






Ni pagi-pagi semalam.....
Pagi-pagi bangun awal sebab ikut set jam untuk gi kerja....
Nak tidur balik tah pesal tak boleh pulak...ni memang masalah me dari dulu lagi...kalau dah bangun subuh susah nak tidur balik on the spot..kena jaga dulu sejam dua baru boleh tidur balik....sejam dua tu kira tidur balik ke?
So dah tak boleh nak tidur balik me terus mandi siap-siap pergi hantar kete untuk dibasuh......
Me kuar awal..tapi boleh tak dah gerak tak sampai 50 pusingan kete perut me buat hal?ayooooo...dah terpaksalah parking balik naik atas then membuang kahkahkah....
So turun balik dah nak pukul 7.40 a.m....pagi sangatlah khennn??
So terus gi kat tempat basuh keretalah kan..nasib baik bukakkkk...lega sangat-sangat ye.....
Dah nak dua bulan tak basuh nih....Iolls yang pemalas lipash ni pun geli dah...rasa macam kena kepung je bila bawak kete......
Sejak dua menjak ni nak basuh Kakak Vivi nih ada je halangan cuaca kan....so Alhamdulilah dapat jugak basuh...so lega banyakkkk......






Ni petang semalam....
Tengah terpisat-pisat duoarang dengan Anim tengok TV sambil nyembang (komen yang banyak sebenarnya) tetiba Emak gorengkan pisang...wahhhhhhhhh....haruslah teruja.....terus berbunga-bunga hati memasing kihkihkih....
Ni pisang tu dah agak nak masak (tak masak lagi, tapi dah lembek bila dah kena goreng tu)...tapi Iolls suka gilerrrrrrr.....lagi-lagi bila kulit dia ni garing-garing kan.....terus makan rasa tak cukup......








Friday, September 30, 2016

Servis Kereta!

Ni kisah Sabtu lepas....
Pepagi dah keluar rumah sebab nak kena servis kereta.....
Biasalah..Iolls kalau servis kereta memang kena pergi pagi-pagi okeh...kalau dah tengah hari lemau okeh badan....
Pastu yang wajibnya kena tunggu dah gaji...baru yakin okeh..hahahaha...
Kalini Anim temankan...tetiba rajin kan dia...?hehehe..rajin ada makna tu......






Sampai-sampai kena hantar buku dulu....
So duduk nanti diaorang panggil untuk register.....
Macam biasa....breakfast disediakan....
Selalunya kalau sesorang Iolls tak makan...rasanya dah berbelas kali servis kat situ...3-4 kali je Iolls tumpang makan kat situ....




Ni kebetulan dapat tempat duduk kat sini....
Kat waiting area tu penuh okeh....padahal baru pukul 8.30 pagi....
Iolls kalau kat situ kalau nak makan haruslah berebut carik Nasi Lemak bungkus dia...sedap okeh......puas hati makan....
Alhamdulillah...rezeki kan......




Berjanguit tunggu ye....
Selalunya mesti lebih dari dua jam huhuhu...
Ni me datang pukul8.30a.m....siap dalam pukul 10.45a.m...haaa amikkk.....
Iolls memang kena tunggu....iyelah..sapalah nak amik kitew kan.....tetiba nak sedih-sedih ni pesal??






Dah habis servis kereta, kitaorang ke AEON AU2 pulak....
Anim nak Takoyaki....tapi biasalah, dah sampai sana banyak jelah idea dia kan....
So katanya jom tengok wayang...ok...Iolls ikut jek.....
So tengok apa yang ada, terus beli tiket...
Kitaorang tengok citer The Storks....kaki kartun kan...hehehe...tapi best ooo...best dari Pets tu.....






Tetiba makcik ko nak entreprem hehehe...
Bagi chancelah ye.....






Tetiba dah part makan hahaha.....
Ni kat pizza hut....
Anim kata teringin nak pizza...so kita layankan jek....
So aritu sakanlah Iolls order...tah sapa yang teringin sebenarnya tah kikiki.....
Ni udang ni add on RM6 je...jimat okeh..kalau beli makan kat kedai Siam udang dahle kecik...pastu sepinggan RM10 camtu kan...ke lebih??
Yang ni pun puas Iolls makan sesorang..Anim makan sekor je pulak, katanya dia kureng sikit...takpelah..kakak ko suka jek, meh kak Lily yang habiskan meh hehe......






Kitaorang order pizza set for two tu jek...senang.....tak payah pening-pening....
Macam biasa..kalau dah Sue dan keluarga Sue, kalau order haruslah taknak kurang..mesti nak add on jadi lebih jugak huhuhu...baju kurang takpe..makan kurang tak boleh ye....






Ni ada dalam set tu..cuma pilih nak roti yang macam mana....
So me pilih roti celup cheese nih...alamak...tetiba lupa nama dia ye....ooo....Cheese fondue.....
Serius lemak berkrim..sedap okeh....
Tapi tulah..katanya starter..tapi sampai lambat pulop...Iolls dah kenyang telan pizza ye....





Tu Anim selera betul makan....i loikeee....
Haritu dua-dua pun berselera okeh....nak kata lapar, pagi tu dah makan nasi lemak sebungkus sorang.....






Dah kenyang makan pizza kan...datang pulak yang lain-lain...
Takpe..kita makan jek...kembung perut suka hati khen...hehe








Yang ni namanya gedix okeh...tapi yang bagusnya habis....good....
Lain kali boleh makan lagik hehehe......
Syok oo makan berselera macam nih....seronok je rasa....
Ni kalau tak aku tolak ko, ko tolak aku.....haram tapau lebih dari yang makan kat situ...
Kalini tak ye.....tapau pun pizza dua slices jek, pastu roti dengan cheese fondue tu jek....kurang membazir......
Dah habis makan, apa lagi balik rumah la hehehe...macam biasa, ending memang Iolls tak reti.....sowiiii.....








Wednesday, April 27, 2016

Servis Kete dan Syaqeer!!......



Ni citer hari Sabtu...
Dah lama giler tak servis kete okehh....
Dahlah tu, siap terskip satu kali servis pulak sebab budget larik gittew hahahaaa.....
So alang-alang takde komitmen lain bulan ni so kita servis secepat yang mungkin.....
Macam biasa, me nak booking seawal yang boleh...tapi slot dah penuh...so dapat pukul 9....
Tapi dah namanya Su (jenis suka budget masa cukup-cukup) so terlambat sampai sana jugekkk.....mana tak lambatnya...time tulah nak kuar rumah...time tulah nak ke jamban huhuhu.....





Iolls ni kalau bab kena tunggu something something mestilah malang okeh.....
Pukul 9.35 a.m. daftar....siapnya nak dekat pukul 1 p.m.....ha kauuuuuu...tak boleh lagi lama ke?
Janji pukul 12 nanti siap....tapi nak pukul 12 me tengok kereta me tersadai lagi kat tepi bengkel tu ayooooooo.......
Memang urut-urut dada dalam hati betulllll.....
Orang lain yang datang sama dengan me or kemudian semua dah setel okeh....Iolls ni dari ramai orang sampai ke takde orang dah tunggunya.....
Tapi takpe.....ko sengaja lambat ko tanggung laa dosa ekkk konsepnya.....hehehe.....





Nampak tak apa yang budak tu tulih kat sticker tu??
Hamboiiiiiii....have a nice day sangattttt.....macam tau-tau je hati Iolls dah berapi-api tunggu lama sangat kan.......?
Ingatkan beli air je ada tulis-tulis gitu kihkihkih.....







Syaqeerrr!!...
Banyak geram dengan ini budakkk.......
Abam sado yang berdikari...senang mama awak okehhh.....
Syaqeer ni macam Anim masa kecik sikit.....senang nak jaga...dahlah tu ceria jek selalu.....cheeky pulak tu.....paling dia happy kalau dapat kunyah something....hamboiii...lenggang Mak Limah jadinya hahaha.......




Lupa pulak....
Lepas dah habis servis, janji dengan Ana dengan Anim jumpa kat AEON AU2.....
Nak beli teettt....hahahahahaha.......saja je nak bagi suspen.....





Korang tengokkkkk....
Ni me amik gambar spontan jek ni ye hahahaha.....kemain nak peace tak jadik dia tu kihkihkih....mana tak gerammm kan??........
Syaqeer memang keturunan me jugak nih....makan memilih...kalau taknak memang taknak.....tapiiii dalam pilih-pilih tu kalau makanan yang dia sukaa haaa siaplah tak cukup nanti....





Dah dua hari berturut-turut Iolls makan KFC huhuhu....
Sebab Anim nak makan jugak KFC kat sini so me pun belilah jugak untuk diri sendirik.....(jugaklah sangattt...padahal makan tetiap hari pun takpe hahaha).....
Eh tapi betul tauuu...patutnya nak order yang loaded potatoes tu...sekali katanya takde....dah tu takkan nak tengok je diaorang makan??Iolls tak sanggup...so kita orderlah jugekk hehe........





Mata makin macam hapa dah kan?huhuhu.....
"Jiwa kacau" kan sekarang nih....so asyiklah tidur terjaga jaga...huwaaaaa.....
Bila me cakaplah kat Emak me "ngantuknyaaa..." (padahal tidur cukup 7 jam)....Emak me kata "memanglah...berangan"......hahahaha....Iolls cakaplah "aittttt...tau pulak mak ye...hahahaha"...Mak me jawab "macamlah emak tak pernah muda"...kahkahkahhh.....maluuu okeh.....tapi lantaklah.......orang lain me tak tau...tapi me camnilah pun.....
Emak me cakap dia quoted ayat dari Opah (mak sedara Emak me)...dia dulu pun Opah cakap camtu jugak kahkahkah.....





Usu Anim (belakang), Mama dan Syaqeer.....
Mama Syaqeer tak bawak stroller...so nampak troli terus sumbat Syaqeer ....
Mama Syaqeer tu preggy 5 bulan okeh...ko tengok orang badan kecik....nampak macam takde apa-apa jek.....
Tapi satu jek kesian kat Ana...dia macam Emak me masa preggy...kalau mabuk tu sampai nak bersalin nanti tak hilang-hilang.....so sepanjang pregnant memang diaorang kena pandai-pandailah nak buat-buat jadi kuat.....(kalau korang dok serumah dengan kitaorang korang taulah camne nak tahan telinga dok dengar orang dok uwekkk uweeek 40 kali sehari huhuhu....).......





Syaqeerrrr!!...ish geram betullah!!.....
Abam sado ni big size...ikut Makcik kot hahaha.....umur baru 18 bulan okeh....tapi macam dah abang-abang sangat.......
Tapi tulah...kesian Syaqeer...maghrib tu kat rumah Opah tu dah terkoyak sikit kelopak mata.....sakan sangat meround kan.....dah mata tersagat bucu pintu...huhuhu....tapi dah namapun abang sado...nangis sakan tapi tak sampai 3 minit dah ok...siap main macam biasa jek.....
Iolls yang tengok ni dah kemain seriau (dah kuncup-kuncup vontot)...tapi dia boleh lek lek jek macam takde apa yang jadik.....geram giler okehhhh......





Wednesday, June 17, 2015

Bumper To Bumper...

Pagi tadi my Kakak Vivi kena bang dari belakang...ohoiiii...
Padahal masa break tu dah nampak dah kereta belakang tu lepas je kalau nak break...sebab jauh jaraknya...
Tapi malangnya dia dah break tu (me memang dari awal dah tengok cermin pandang belakang tu), tapi elok pulak kereta dia berenjut dan kedepan..tau-tau...boooobbb...alaaaa kena jugak ke??
Nak menangis rasanya weihhhh...so keluar kereta dengan harapan takdelah apa-apa...
Tapi malangnya ada jugak kecederaannya ohoiiiii...
Mana tak cedera kalau yang langgar me tu kereta buatan German okeh....Iolls kereta rakyat marhein je...kena langgar ke melanggar ke tetaplah yang rosaknya kita....
Mula-mula memang hanginlah kan....iyelah...tengah sedap-sedap bawak kereta dah berlanggar pulak....
Dahlah tu boleh pulak kakak Cina tu taknak keluar...ohoiiiii....dah takkanlah me nak setel sesorang...?
Kalau takat calar je takpe..ni dah sampai terkeluar reverse sensor tu kot....
So me suruh dia call me (cara selamat nak amik nombor telefon) then suruh dia keluar tengok..
Iyalah takkanlah dia belasah nak bayar je tak payah tengok...
Alhamdulilah, dapat jugak pelanggar yang memberi kerjasama kalini....
So dia keluar, me amik gambar kecederaan yang ada then tanya macamana...
So dah diskas diskas lebih kurang teruslah dia kata takpe dia bagi dulu RM300 (harapnya cukuplah..nak baiki bumper dengan nak baiki reverse sensor kalau perlu), then dia kata nanti kalau extra dia bayar....huuuuu...
So atas kepercayaan yang dia bagi (dia pun nampak macam nice person pun) teruslah bergerak ke tempat kerja....adoiiii....

Walaupun ni bukan kali pertama kereta me kena bang dek orang lain, tapi tetaplah tadi mengigil-gigil okeh...mungkin sebab panik dan sakit hati lah kot..huuuuu....
Nak cakap apapun tak boleh, benda nak jadi....
Alhamdulillah tak mendatangkan kemudaratan pun kat me, cuma kenalah terpaksarela pergi balik bengkel lagi huwaaaaa......






Thursday, May 28, 2015

Servis Kereta...

Hari Sabtu haritu me kena bawak kereta untuk diservis...
Patutnya bulan 4 haritu dah hantarnya pun...tapi budget terburst sikit so kena tunggu gaji bulan 5 la pulak...
Booking awal okeh...minggu pertama bulan 5 lagi me dah call sesiap untuk booking....


Anim kalini katanya nak ikut...good....ada kawan..hehehe...
Tapi kalau nak ikut me kena bangun awal lah kan...
Ni pun macam dah terlambat...pukul 8 baru sampai sini...booking pulak pukul 8.30....
Kitaorang saj je breakfast dulu kat Rasyid, padahal kat Perodua tu nanti ada je diaorang sediakan sarapan semua...tapi kitorang takmaulah pulak...tetap nak makan mamak Rasyid..hehehe...
Sekarang ni memang jarang dah kitaorang ke Rasyid...so kalau dah dapat ke Rasyid tu selalunya me nak makan Tosei dia...tapi tulah..kalau kuah tu bukan kuah color oren or Hijau memang me taknak..putih tu dah muak okeh....gedixxx je kan...?
Dan disebabkan haritu kuah dia adalah kuah kelapa putih tu so terus me order Roti Planta Kaya nih...Anim pun tetiba tiru okeh....
Pastu dah tiru tu, dah nak hujung tu tak pasal-pasal katanya muak nak termuntah...huhuhu...tulah..lain kali beli je yang selalu makan okeh...
Sedap ni tau...roti tu kalau yang kena kaya tu lemak je rasa...pastu yang lain tu crispy krup krup je makan....sekeping harganya RM2.50..tu belum GST ye.......



Pergi kalini best sikit...sampai sana pukul 8.45 pagi...pastu kena panggil untuk register pukul 9 pagi....tau-tau pukul 9 suku kereta me dah kena angkat dah....I loikee!!...
Selalu kalau register pukul 9 pun kang pukul 10.45 kang barulah kereta me kena angkut ke dalam tempat servis tu tau.....beria buat booking tapi tetaplah kena tunggu macam tak buat jugak okeh......
Tu nampak tu kereta me color hitam kelabu tahik hanjeng tu??
Kereta me tetiba color bertukar kan...tu dah jadi hitam kelabu taik hanjeng pulak kan?padahal beli color Ebony Black tulisnya......korang nak tukar camtu boleh je..jangan basuh kereta dua bulan..jadilah....hahaha...pemalas okeh....nasib me kalau lepas basuh kereta selalu tak berapa baik...kang elok basuh kang tau-tau tengah hari dah hujan....tu jelah pun duk ulang alik pun...basuh hujan basuh hujan basuh hujan...dan akhirnya tunggu jelah sampai nak jalan jauh kang baru me bawak basuh...(km tu kena jauhhh lagiii dari opis me baru consider jauh)....



Tempat menunggu....
Bagus sofa-sofa kat sini...semuanya jenis duduk je terus badan jadi baring nak separuh badan....terus rasa nak tidur okeh....hehehe
Haritu ada ulangtahun apatah Perodua buat...so ada jamuan makan-makan kat atas...diaorang beria ajak naik atas okeh...tapi tulah..kitaorang berdua perut dah ketat....baru je kot makan tak sampai setengah jam....sorryyyy....



Anim syokla sebab ada wifi free...
Iolls takde internet pun no hal...Iolls baca majalah-majalah yang ada kat situ jek....
Paling best kereta me siap dalam pukul 10 camtu...huyehhhhh.....syok oooo....
Dah siap bayar terus ke AEON pulak....jalan-jalan tengok apa yang patut kejab....lama giler kot tak gi AEON....




Awal kot nak lunch pun..tapi belasah jelah....time kitaorang sampai KFC ni dah pukul 11.30 macam tu..bolehlah kan......
Anim request nak makan KFC...bebudak kan..kalau tak McD kang nak KFC kang nak Pizza Hut...padahal kalau McD tu rasanya sekali dua kali seminggu tah makannya....tetap jugak nak yang fast fast tu kan....
Tapi bagus jugak...Iolls bolehlah menumpang kasih makan...hahahaha...kalau makan sesorang mana ada feel pun kan...kena ada geng terus laju je ngapngapngap....



Sesiapa suka makan kentang for sure suka ni...whipped potatoes dengan cheesy sauce dengan jejari ayam...hambekkk nama tak ingat so belasah je tulis gini...hihihi
Kalau korang suka makan Cheesy Wedges lagilah suka kot...ni sebijik rasa cheesy wedges tu cuma versi lembek pastu ada ayam goreng jugak dalam tu....sedap sangat...dahlah tu besar boleh tahan...kenyang okeh kalau makan sebekas...
Harga RM5 termasuk GST tau...puas hati giler....




Tadi tu appetizer jek sebab katanya ayam masak lagi 20 minit....
Tapi takpun..ayam tu kejab je dah masak kot...tak sampai 15 minit dah hantar dah...bagus kan....




Ceria je memasing bila dah kenyang kan..?
Tu nampak tak tu sikit punya banyak plastik....?tu me tapau segala yang tak habis...Iolls larat makan seketul ayam je (dah belasah separuh kentang lembek tadi tu kan dengan separuh Cheesy Wedges kottt.....)...pastu beli lagi sebekas whipped potatoes tu...beli untuk emak me...pastu sayur dengan kentang lembek anim pun tak habis...
Lepas makan ni takde nak kemana dah...sebab awal-awal tadi tu dah beli sesiap apa yang nak beli....
Sampai rumah pun pukul 12.30 macam tu...punyalah awal lagi kan....dah biasa macam tu...suka pergi mana-mana awal sebab nanti tengah hari tak berkejar-kejar nak solat nak tidur petang bagai.....hehehe


TAMAT




Tuesday, April 28, 2015

Keretaku Memang Khas Untuk DiSagat-Sagat Oleh Semua Orang....

Haaaa...panjang kan tajuk???
Sebab apa..??sebab sakit hatiiii...sakit mataaaa pulak dah tentu....

Kejadian terkini....
Takdelah terkini sangat...tapi ni kena semalam...kira terkinilah kan...
Me taktaulah kenapa sejak-sejak me pakai Kakak Vivi ni rasa-rasanya dah banyak kali sangatlah kereta me ni jahanam sebab orang lain...huwaaaaa (tak berkatkah gaji Iolls nih??).....

Julai 2013
Masa tu me pakai kereta tu pun belum setahun...
Me baru je pakai nak masuk 5 bulan (gayat drive pun baru nak hilang)....
Tapi tak disangka-sangka, dipetang yang hening tapi tak berapa indah..kereta me tu kena sagat....wohohoooooo...panasnya hatiiii...
Mau tak panas...dahlah awak masuk line kita suka suki...pastu dok belasah je bergerak ke depan takde nak tunggu-tunggu....
Masa tu robek hati jangan cakaplah ye....kalau sagat tu halus takpe..ni berlekuk dalamlah jugak (untuk kereta yang masih ada lagi saki baki bau kedai).....
Lupa pulak..tu tersagat sebelah kiri bumper depan....ok takpelah...nak mintak duit pun macam tak berbaloi...
Dapat amukkan sikit kat uncle tu pun dah cukup dah...(senangkan nak menyejukkan hati wanita I is...ko bagi je Iolls membebel for sure Iolls terus tenang setenangnya...heheheh)...


Februari 2014
Kisah awal tahun lepas pulak....
Balik-balik kerja elok je nak keluar dari kawasan opis cun-cun kena langgar kat belah kanan...
Masa tu panik terkejut semua benda jangan cakaplah....tak sangka kan, banyak-banyak tempat tapi kat depan pintu pagar opis je yang kena (Alhamdullilah takde apa-apa...choiii kalau kena kat tempat lain okeh...nauzubilllah)....
Tapi dalam pada pada ok ok tu, kena langgar tu sampai kemik dalam okeh....kalaulah me tak claim memang memang bodohlah me kan....
Dan paling me bersyukur (ko ada kena langgar tapi bersyukur??), tapi apapun memang me bernasib baik sebab dilanggar dengan adik yang bertanggung jawab....thanks Azie....
Betul..kalaulah me kena langgar dengan orang lain mau berbulan pun tak setel apa-apa (walaupun halnya kecik je)...tapi dengan Azie ni memang bagus...petang ni berlanggar, pagi-pagi esoknya subuh Syafiee dia dah transfer duit kat me....dan me pun hari yang sama dia transfer duit tu jugak terus me hantar kereta ke bengkel (bengkel tu me dah tanya siap-siap petang nak maghrib semalam tu jugak), terus esok paginya (hari Sabtu) setel....syukur Alhamdullilah....
Tapi me tak berapa puas hati....dahlah kena langgar kat depan pintu pagar opis...depan post guard besar lagi ye...tapi sekor (sebut sekor sebab sorang pun perangai takde berperikemanusiaan)..iya.... tapi sekor pun tak keluar....hamboiiiiii....dah kenapa??selalu tu benda ciputs pun kemain kepoci je memasing...ni tah kenapa sorang pun takde jenguk ke, tegur ke, nak dekat apatah lagi...betul tak tipu..me dengan Azie tu terkebil-kebillah memasing kat situ....padahal pagar tu jalan 5-6 langkah dah sampai...tetiba nak jadi pemalu giler dioarang kan...??


Mac 2015
Masuk highway LEKAS tertiba terlanggar atau dilanggar oleh benda bulat berputar-putar...siap tersangkut bawah kereta lagi ye....siap bunyik seret plastik kuat lagi ye....
Dan me bernasib baik jugak sebab masa tu me panjang akal sikit...dalam pada panik-panik tu me terus pergi ke kiri jalan...
Pastu elok dah stop naklah ke depan sikit kononnya nak lalu satu lubang lopak tu dengan harapannya nanti benda tu tanggal kat lubang tu....
Tapi tulah dikatakan kuasa ALLAH..elok nak gerak tau-tau dah jatuh pun benda tu....Alhamdullilah...
Bila me tengok, rupanya dah kat belakang nun sana....cap tayar (plastik macam bentuk kuali pun ada hahahaha...sapa punyalah tu kan....??comel sangat nih...)....
Alhamdullilah jugak kereta me takde apa-apa...(me kan jenis suka round tawap kereta tetiap kali nak naik kereta)....

Mac 2015
Lagi sekali terkejut sebab kat depan skirting kereta me tu ada kesan macam kena toreh....
Nak kata tak perasan, memang macam me kata, me jenis sebelum naik kereta akan pusing tawap kereta check keliling kereta (sebenarnya nak check tayar or anythings else yang tak kena kalau ada)....
So kemungkinan besar untuk me tak perasan apa-apa jadi kat kereta adalah kecil....ewahhh ayat....
Masa kat PD tu puas ko tawap kereta (iyalah kereta dahlah kena langgar dek bendaalah bulat tu, dahlah tu jalan jauh pulak tu kan....), masa tu serius takde pulak kereta me ada tanda-tanda tercedera atau apa (kat bawah kereta me tak tau ye..sebab me bukan mekanik nak check sampai bawah kereta...tak muats Uolls..hihihih).......
Pastu kalau ikutkan hari sebelum kejadian (kesan kena toreh) tu pun takde apa-apa tak kena kat kereta me...ok je.......kiranya last me naik kereta hari Sabtu (nak beli Nasi Lemak) then naik balik hari Isnin pagi nak pergi kerja...tau-tau pagi Isnin dah jahanam...huwaaaaa.....
So hati memanglah sakit...tapi tak boleh buat apa-apa pun...bak kata Megat "No prof whatttt...." hamboi Megatnya pun....hehehehe....


April 2015
Yes, kejadian semalam lah pun....kejadian kat parking klinik pakar kat HKL....
Me keluar awal walapun appoitment pukul 8 nanti....
Sampai sana siap parking semua dalam pukul 7.15 pagi macam tu...
So parking siap-siap berundur (tapi me tak undur ye...me masuk ikut seberang terus ke depan jadi parking berundur...tak paham?tak paham sudah...hahahaha...Iolls kan mana reti undur-undur parking ni dik...so kalau takde peluang memang mak parking je macam biasa, janji tak menyagat kereta orang okeh)....
Masa me sampai tu memang tak banyak kereta lagi...so me bolehlah buat parking undur tapi tak undur tu....hahahah...tak paham sudah....
Nak dijadikan cerita..dah parking tu pastu disebabkan awal lagi so me pun makanlah breakfast dulu adlam kereta me tu......Iolls bawak nuggets...
So sambil makan sambil-sambil cuci mata tengok orang cari parking....
Kebetulan me parking ni petak tengah-tengah...sebelah kiri me kereta dah park, dan sebelah kanan me ni parking kosong tapi ada tembok kat tepi kanan tu....
Elok pulak datang satu kereta nih...me ingatkan dia nak parking....kereta dahlah besar..Preve you....tapi tak kisahlah..selalunya orang kereta besar-besar panjang-panjang ni pandai belaka parking....
So dia masuk...pastu macam tak berapa boleh..so dia undur...pastu dia try lagi masuk...tapi kali ni  me tengok macam sama je keadaannya...
Kereta dia dahlah senget, pastu macam rapat giler-giler je dengan kereta me...tapi lantaklah kan....janji ko masuk kotak....
Pastu elok je dia gerak..slow-slow (nampak okeh kereta dia belah kanan tu dah cium kereta me), tapi disebabkan me berfikiran positif yang kereta besar dan panjang ni selalunya pandai parking...so me tengokkan jelah dari dalam kereta me nih....
Sekali me rasa apasal macam kereta me bergoyang...dua kali okeh...dua kaliiii....goyang yang smooth dan tender gitu....dahhhh sudahhhhh...kena sagat kah??
Tapi tau kah anda bahawasanya minah Andi tu me tengok dia relax relax je macam takde apa-apa jadi...
So me macam 50-50 jelah...kereta aku ni kena ke tak?kena ke tak?
Me just sempat amik gambar kereta dia sahaja ye..dengan harapan...goyang tadi tu perasaan me jelah kot....
So me makan jelah nuggets tu.....
Elok nak habis tu, me macam tak sedap hati...so terus keluar saja nak tengok...betul ke kereta me tak apa-apa or memang kena sagat...
Guess what???dukacita dimaklumkan kereta me memang kena sagattttttt.....
Vengongnya weihhhhhh.....dahlah tu dia pergi lenggang kangkung je okeh....mentang-mentanglah kereta dia mahal..so tak rasa kot dia dah sagat kereta me tadi???
Me rasa macam me nak tulis note..tapi macam vengong je kot...bukan boleh buat apapun kan....
Tapi tulah..sakitnya tuh di sini..di dalam hatiku....huwaaaaaaaa......

Ni me amik dari side-mirror me....orangnya kecik, keretanya besar (tapi tu lantaklah pun kan...)...pastu bawak kereta teragak-agak..kereta barulah katakan....
Me tangkap elok lepas kejadian kereta me bergoyang sebanyak dua kali tu...
Dia tak parking kat sebelah me pun ye...dia parking macam me buat...parking undur tapi masa buat tu masuk ikut belah bertentangan.....kes tak reti undur macam me jugak kah...??
Pastu me checklah kot-kot memang ada calar ke apa ke kat kereta dia....memang takde apa-apa ye...clean and clear....wahhh hebat sangat Preve nih!!!....
Terus me cakap hmmm...kalau nak bising-bising pun kang keluar ayat "No prof whatttt...." huwaaaaaa.....so terpaksa redha jelah....
Sedih weihhhh..me bayar kereta bulan-bulan kot...
Dahlah calar balar halus tu penuh satu kereta...tempat parking me kat rumah tu memang tempat port bebudak or remaja sedikit kertu dok main-main dan lepak....lagilah of-course kalau diaorang jawab "No Prof What..." huwaaaaa....
Oklah...silalah memasing calar balarkanlah dan sagat-sagatlah kereta ku itewwww....nak cakap lebih pun tak reti..so redha jelah....mungkin betullah kot rezeki me tak berapa berkat kot....huwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa......









Monday, March 30, 2015

Sakitnya Tuh Di Sini...

My kereta tak mahal pun okeh...bulan-bulan pun bayar ratus-ratus jek (seribu tu jauhhhh sangat-sangat lagiii)....
Tapi kalau dah disagat oleh orang lain..memanglah hanginnnnn satu badan...huhuhuhu...



Sakitnya tuh di sini.....


Ye sakitnya tuh di sini....hoihoiiiii!!



Sakitnya tuh di sini.....mencikkkk!!!



Takde ribut, takde pokok bergoyang, tapi ginilah jadinya.......tapi serius sakitnya tuh di siniiiii....
Pagi semalam sebelum keluar rumah me dah check dah..takde pulak apa-apa......I is jenis sebelum naik kereta akan pusing tawap satu kereta dulu...selalunya sebab nak check tayarlah kan....tapi betulll pagi semalam tu takde pulak me nampak apa-apa...
Tapiiiii...pagi-pagi tadi elok me nak pusing satu kereta (nak pergi kerja daaa)...tengok-tengok dah apahal macam tergaris je kat depan tu...????eeiiiiiii
Elok me tengok dekat-dekat, belek-belek....nih bukan takat bergaris..ni siap bersirat macam kena toreh je nihhhh...adoiiiiii!!!sakitnya tuh di siniiiiiiiiii!!!.....
Nak maki tapi tak tau kat sapa nak maki...huwaaaa...nak marah pun sama, tak tau kat sapa nak marah....
So terkilan takde motip jelah...huuuuuuuuu...sedih woiiiiiii...I is takdelah berapa sayang sangat kereta.....takat bercalar halus penuh belah kanan tu I is pejamkan mata jek....tu pun sebab me tau bebudak selalu main kat tepi parking me tu....nak larang pun macam paham ke bebudak tu...redha jelah.....
Tapi bila dah berlekuk jahanam camni memang makan dalam sikitlah kan...huhuhuhu...nangis tak berair mata okeh pagi-pagi nih....sakitnya tuh di siniiiiiii.....







LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...