Search This Blog

Showing posts with label Penipuan Internet. Show all posts
Showing posts with label Penipuan Internet. Show all posts

Thursday, November 12, 2015

RICK THE SCAMMER!!

Nota: Gambar-gambar di bawah  ini me TERPAKSA letak watermark adalah untuk mengelakkan sebarang copy oleh orang lain...harap maklum.


Lupa betul nak updated pasal Rick ni lagi....
Okeh...kat bawah ni adalah antara pic yang dia bagi kat me melalui Wechat....ada 4-5 keping lagi rasanya me tak letak sebab ada yang pic ala-ala sama yek....kang bosan pulak korang dok tengok gambar ulang tayang huhuhu......
Pic mula-mula dia bagi.....
Masa mula-mula kenal kat FB gambar profile dia lain tau (gambar memang pakcik-pakcik sikit), tapi bila dah sambung kat Wechat dia bagi gambar-gambar sado nih pulop.....
Dah sado pastu comel haruslah suka....hehehehe.....kiranya banyak sangat plus plus plusnya kan.....




Gambar muka garang pulak.....
Dia ni gambar yang dia bagi banyak betul gambar yang pergi or kat Gym......tapi me takdelah heran sangat kan....hobi dan life memasing kan lelain.....
Tapi tulah, ntah gambar mamat manatah dia cekau....tapi serius banyak tau.....macam personal punya.......





Gambar kesukaan...ewahhhhh.....gambar selfie ni dia amik bila me suruh dia amik gambar dia sekarang jugekkkk.....
Walaupun mata dah kedut seratus tapi tetap I loikkeee......
Macam me cakaplah...gigi tu alahaiiiii....akhakk sukeeee.....
Masa ni tak nampak dah dia sado ke hapa...suka giler tang gigi melebihi segalanya.....taste sangat Iolls rasa okeh.....
Rick Rasyid Shelfield ni dia cakap umur dia 42 tahun....single....Islam....dulu ada GF...tapi  sebab Christian, so dia taknak kahwin dengan GF dia.....eh bukan taknak....Emak dia tak sukaaa...dah couple lama tapi sebab Emak tak suka so terpaksa putus....
Then katanya...katanya ye.....GF dia nak kawin dah......so nak mengubat hati yang lara dia nak cari perempuan yang sesuai, dan kalau boleh nak ikut cakap Emak dia nak cari perempuan Islam...kalau dapat yang duduk Malaysia lagi bagus...gittewww.....
Paling best dia ada IC Malaysia ye (emak dia yang suruh)...dan dia baru balik dari Malaysia 2 bulan sebelum kenal me nih sebab dia memang ada bisnes deal dengan company kat Malaysia..bisnes supply barang-barang constructions gittew........dan kalau ikut dia cerita kat me tu dia memang familiar jugak dengan Malaysia...dah banyaklah tempat dia melancong kalau kat dalam Malaysia nih......
Jalan citer nak hebait je kan....hahaha....tapi serius sangatlah ikut flow.....nak kata tak logik tu logik okeh.....takde benda yang pelik pun....just nice je jalan penceritaan dia.....




Okeh.....ni katanya...katanya ye....gambar Mak and Bapak dia.....
Mak dia Melayu Sabah dan bapak dia Mexican.....
Mak bapak dah tua dah..umo tengah dah hujung 70......
Jangan pelik pulak tengok muka bapak dia tu macam muka orang Cina....tapi kalau korang google memang muka mexican macam tu tau....macam melayu-melayu cina sikit....hehehe...
Tapi yang pelik tu Mak dia...melayu Sabah camtu ke?tapi takleh cakap jugak...Malaysia ni apa muka takde kan..?mengaku orang Melayu, tapi muka orang putih pun ramai......




Rick dan kawan dia.......


Rick dan kawan-kawannya....





Gambar pun habis normal kan....ko ghaseee....??




Gambar ni paling win.....
Kali kedua me suruh dia amik gambar on the spot....
Mula-mula dia refused giler sebab dah nak tidur (dia ni sebenarnya boleh tahan garang tau)...hahaha....garang sikitlah...kiranya takdelah dia nak romantika de'amore je sentiasa...ikut keadaaan........tapi dalam pada taknak giler tu malam tu dia mengalah okeh...terus dia amik sekeping selfie haha......ha kauuuu.....muka orang memang dah nak tidur habis kan...??





Eh silap...ni yang paling win....hehehe...
Flight itinerary dia bagi kat me....nak menunjukkan yang dia dah booking flight ke Malaysia gittew.....
Me memang 50-50 percaya tak percaya giler bila tengok nih...tapi 99% yang me tanya cakap itinerary nih betul.....(sorrylah, me ulang balik benda nih hahaha...), so dari 50-50 terus jadi percaya 60-40 okeh.....hati wanita sangatttt.....huhuuuuu.....





Rick, Mak dia, Adik dia dan Anak adik dia.....
Dah tunjuk flight itinerary tu dia bagi banyak jugaklah gambar lagi.....
Mungkin dia boleh rasa yang me ni tak percaya lagi kat dia lettew...so tu yang beria-ria sent bagai.....




Ni pic dia dengan Adik dia....
Adik beradik ada 3 katanya....dia anak sulong...dua orang bawah tu perempuan.........
Adik dan kawan-kawan dia tau dia datang Malaysia tu sambil nak buat kerja dan nak jumpa me jugak......hahahah...yo yo ooo jek.....




Gambar kat gym lagik.....
Ni pun Iolls suka...muka orang penat bersenam...terus je Iolls rasa macam nak join treadmill sekalik...hihihi....~dushdush
Ada lagi gambar kat gym...tapi malas pulak nak tepek kat sini....huhuhuuu....




Gambar lama pun ada terselit dia bagi.......tulis kat situ tahun 2008 kan...
Kalau ikut kiraan umur dia dalam 35 tahun camtu.....gemuk gittew.....tapi ok apa, comel jek....hehehe.....
Iolls suka dia in first place bukan sebab dia sado ke apa yek...Iolls suka dia sebab karakter dia tu.....nak kata romantik ke apa..tak pulak....tapi cara dia kot....family man sangat pun iye........




Gambar dengan kengkawan lagik.....




Ni gambar dia lunch katanyalah.....
Ni pun kegemaran....hamboii baik cakap semua pun kegemaran kan haha......





Ni gambar kat airport ye.....
Jalan citernya sebelum dia bagi gambar nih katanya malam tu dia tak cukup tidur sebab packing barang-barang then sebab cari something nak bagi kat me....alololo suwitttnyerrrrrrr dia.......tu yang muka macam bengkak tu.....
Ko ghase camne??haruslah percaya sikit kan......
Seriuss, dia memang takdelah macam nak prove kan apa-apa sangat tau...tapi memang pandai tau...jalan citer tu memang kena jer....bersungguh betul dia nak menipu pun...(pinjam ayat Aliaa huhuhu)............





Pening packing ni je ke begnya??hahahah....




Dah dalam flight......
Last pic sebab lepas-lepas tu kalau tak ada line tenet or tak sempat tak contact dah...tunggu dia touch down KL je gittew.....



Okeh...korang ghasee???
Tak ke cantik sangat jalan penceritaannya tu??
Dengan bukti gambar, dengan bukti time, dengan jalan cerita yang agak menyakinkan.....haruslah Iolls macam percaya tapi tak percaya weihhh......
Dua minggu hati Iolls berbunga-bunga okeh.....berbunga-bunga tu takpe lagik...siap sekiping english pun terus confident okeh (yang ni bagus).....terus self-esteem Iolls mendaki ke atas...ha kauuuuu......
Paling kelakar tu bila teringat balik yang bila me sent ada satu pic me selfie tu dia cakap yang me senyum tu sama je dengan dia senyum....whattt???dah samalah puloppp...eh tapi yelah kot..gigi pun lebih kurang sama je besaqnya...haruslah senyum pun rupa sama.....
Tapi paling geli haruslah dengan NEGRO manalah yang Iolls borak selama ni ye....yang siap panggil Iolls baby tu...huwaaaa.....


Ok..benda yang lepas jangan dikenang...tapi tipulah tak terkenang kan...sejarah hidup dah nih....huhuhuuuu
Pesan me.....apa-apapun, kepada wanita di luar sana silalah berhati-hati tau.....berhati-hati tu penting okeh...tak kiralah orang tu kita kenal online ke, kita kenal secara nyata ke, tetaplah kena hati-hati....
Hati-hati tu macamana...???pepandai sendiriklah...hahahaha....eh betul...susah nak terangkan...
Yang penting hati tu jangan cepat percaya sangat sangat sangat kat orang....tak kiralah orang tu perempuan ke lelaki ke.....
Betul tau...takpe kalau korang ada sangsi banyak pun (tapi pepandailah cover yek hahaha)...sebab sangsi dulu baru percaya lagi okeh.....so nanti kalau dah confident orang tu betul or tak tipu In sya ALLAH okeh....
Paling penting apa-apa kena share dengan orang yang korang percaya.....me nasib baik ada 4-5 orang keliling me yang jadi support sistem...so terselamat...Alhamdullilah.....
Memang kadang-kadang kita share dengan orang ni, akan ada benda yang boleh buat kita sakit hati....trust me memang banyak weihhh...lagi-lagi hati kita tengah berbunga-bunga pastu orang dok zass cantass cakap memacam...memang time tu rasa macam nak putus kawan pun ada......hahahaha...tapi percayalah....kalau ada pro and cons tu maknanya memang betullah tu.....memang kita kena noted la tuh.....
Kita ni kadang-kadang tak "nampak", tapi orang sekeliling kita pulak yang "nampak"...so sila bukak sikit hati, perasaan dan minda tu tau....sebab penghujungnya tetap terpulang kepada kita....yang sakit pun nanti kita...tak gittew....??
Sakit sikit takpe weihhh...belajar dari kesilapan kata orang (Iolls la tu..sikit tak sikit, tapi sakit jugaklah)......cuma yang sakit sikit tu janganlah bagi sakit banyakkkk pulak...cari penyakit namanya tuh....huhuhu..
Ehhh sorry..dah terbebel pulopppp.......


TAMAT....





Tuesday, September 22, 2015

Nyaris Kena TIpu Mamat Negro Part 7

Gambar gi bercuti-cuti tak sempat nak transfer gittew...
So me sambung balik citer Penipuan Internet haritu ye....


Kan hari Sabtu tu masing-masing bengang dengan memasing...yang me bengang dengan Rick sebab dia taknak jumpa...yang Rick pulak dia bengang kononnya sebab me tak tolong dia pasal duit RM6k tu....
Jadi, me pun senyap jelah sekejab...kalau ikutkan hati memang nak je me merempan call Rick tu 40 kali...tapi takpe...tunggu jek....
Pastu boleh pulak dia senyap jugak...eiiii..hangenlah me kan....
So petang ke malam Ahad tu (me tak ingat), me call lah Rick tu....iyalah...nak tau jugakkan jadi apa kat dia kan....hati perempuan ko, dah tau benda dah pelik pun still nak amik tau jugak....huhuhuhu
Call tu dua tiga kali dia angkat ko...
Dia cakap dia memang tengah bengang giler....dia memang duduk je dalam hotel dari malam tadi tak makan....(iyalah tu kan...)...
Kan dia still bengang giler dengan me...asyiklah ulang-ulang cakap dia marah sebab me tak tolong dia??...ulang cakap kata me gf tapi kenapa tak tolong masa dia susah??me ni bukan perempuan baiklah sebab tak tolong dia..ewahhhhh....
Yang me ni pulak dok ulanglah balik cakap bukan tak boleh tolong, tapi memang takde duit...hehehehe....
Degil okeh Rick tu...dia memang giler-giler punya nakkan duit tu jugak ye, siap cakap kalau dapat tolong sikit pun jadilah....eh memang taklah.....ko yang bisnes, apasal pulak aku yang nak kena susah payah bebukan...
Pastu siap cakap lagi, kalau tak boleh buat loan or lambat dapat loan tu boleh je buat pinjaman kat company pinjaman berdaftar tu...ewahewahhhhhhh...sukahati je kan....me ni dahlah jenis pasal buat loan ni liat sikit...tak sukaa nak buat loan sesuka hatiii...memang salah oranglah kan....
Pastu ada jugak dia ngungkit...dia mintak me topup RM50 Digi tu pun me tak buat.....me cakaplah me tak keluar rumah haritu....lagilah hangen member tu...hahahaha...kata dia kalau tak keluar tu keluarlah belikan untuk dia....eh eh eh....tak rajin okeh ne nak layan permintaan ko tu ye...(yang hujung ni me cakap dalam hati jelah..hahahaha)....
Serius, masa time ni memang me dah berbulu giler...mana taknya...cara Rick tu bercakap memang hangen-hangen giler okeh.....macam me ni pencacai hapa je dah....
Dia siap marah me tau...dia cakap berapa kali dia nak ulang cerita pasal masalah dia nih....??kenapa me tak faham-faham yang dia memang tengah susah pasal bisnes dia nih...??Bisnes kan happiness dia...life dia...so kalau me ni GF dia kenalah bagi dia happy.....hamboiiiiiiii....
Giler sangat kan...logik ke ko nak mintak tolong orang, pastu orang tu tak dapat nak tolong pastu ko nak naik-naik suara??pastu siap hangen-hangen tu boleh dia main letak je HP sesuka hati...ishhhh..biadap giler okehhhh....
Dahlah tu tak pernah jumpa pulak tu ko nak memacam..memang taklah...giler weihhhh!!!...
Me ajak jugak jumpa still taknak jugak jumpa...syarat nak jumpa kalau bagi pinjamkan duit baru nak jumpa...eh eh eh...
Me saja je cakap lagi...kalau first place semalam tu dia jumpa me dulu mungkin me bolehlah fikirkan something....hehehehe..saja nak tengok akal dia kan...padahal kalau jumpa pun sama je memang takkannya me nak bagi duit....(salah orang kan...Iolls mana ada duit extra banyak-banyak tu weihhh...nak buat loan untuk orang lain pun memang takde maknanyalah kan....hehehe)....
Elok dah marah-marah tu dia call balik ye...eh bukan call pun, dia misscall me...so me ni baik hati bodoh sebenarnya terus call balik......terus dia cakap elok-elok okeh dengan me....dasarrrrrrr
Ayat cliche dia...dia mintak me tolong pinjamkan dia duit...nanti dia bayar double in USD ye....
Me bagi duit nanti dia akan sayang me selamanya.......haktuihhhh sangat....
Tak logik langsung....dah bagi duit baru nak sayang selama-lamanya??
Ni baru pasal RM6k, kalau convert USD pun baru 1.5k je duit dia tapi dia dah macam orang giler meroyannnya....lain kali kalau ko terlingkup habis confirmlah ko tinggalkan aku kan....setannnnn!!
Pastu me cakaplah, memang me takde duit....nak tolong tapi takde duit....
Terus okeh dia naik hangen balik, terus dia cakap,  kalau tak bagi jugak duit tu,  lepas ni tak payah cari dia lagi, tak payah call, tak payah sms dia lagi....ewahhhhhh....
Ko ingat me nak frust time tu??....memang taklah....me masa ni memang dah geram giler-giler kot....
Dari percaya, pastu 60-40 terus jadik 90-10 je okeh....apalagi, dah cakap camtu kan...terus me senyap tak call dan sms dia lagi.....malaslah nak layan dah....lantaklah frust ke hapa....






Sampailah hari Rabu (last contact hari Ahad)...ada nombor Digi lain call me....
Me tak nak angkat sebenarnya....tapi disebabkan nombor-nomber tu dah banyak kali call me, so me angkatlah jugak....
Tu kat atas tu bila dah setel semua baru me rename nombor-nombor tu jadi Lawyer No. 1 dan Lawyer No.2......



Mula-mula me angkat nombor yang ini dulu.....
010-2726183
Me angkat ni ada orang negro bercakap....ye Iolls boleh cam sebab dia cakap tu macam control-control habis kenegroan dia tu..hahahaha.....
Dia cakap dia lawyer...dan dia nak mintak duit balance yang Rick nak tu....
Dengar je dia cakap camtu, terus me menyirap okeh...dahlah cakap kemain control-control lagik, pastu slow ya rabbi....
Me memang jerkah-jerkah je dia....pedulikkk....
Tau tak me cakap apa?hahahaha....me cakap me tak kenal sapa yang dia sebut tu....dan me tak tau pasal apa....(masa ni tetiba fasih cakap omputeh ko....marah sangat kan....)...
Terus terkesima lawyer tu ko...terus dia cakap nanti dia check balik fail dia....kahkahkahkah....giler puas hati tau dapat cakap camtu...hahahaha...
Memang me berani giler sebab cara cakap tak bunyi lawyer langsung....lawyer berkaliber kot...ni takde...cakap slow macam ada emas dalam mulut....bunyi macam baca skrip pun iya.....




Elok je lepas-lepas Lawyer No. 1 tu letak Hp, tetiba muncul pulak Rick Shelfied kat Wechat....tetiba kan nak guna Wechat....
Dia terjah me okeh...dia hangen ko..hahahah...fadan muka....
Me pulak memang saja jelah buat-buat blur hayam masa ni....saja je nak tengok lagi permainan dia tu kan.....





Dan dan ajak jumpa....eiiii memang takla....
Haritu me beria-ria ajak jumpa dia taknak kan....pastu dan dan lah dah hujung-hujung baru nak ajak jumpa...
Haritu bila me tanya dia dok hotel mana pun kemain merempan taknak bagitau....ni tetiba pulak bagitau.....
Ko ingat ko pandai??memang taklah....
Elok masa chat nih me google then me call Shangri La KL terus okeh....me tanya ada tak orang nama Rick Rasyid Shelfied duduk situ....me cakaplah yang dia kata dia dah check-in dari 22 Ogos sampai 4 September nanti...
Orang tu check okeh...dia kata takde.....haa kau....penipu giler kan....???




Dia ajak jumpa kan, memang rasa nak jumpa sangat-sangat....tapi tak kuasalah kan....
Nanti jadi macam haritu...tunggu beria-ria tak sampai pun....so malaslah....
Lantaklah dapat tengok betul ke tak...janji takde kena mengena dengan ko negro ooiiiiii.....
Tu pun korang bacalah...dia siap fuck-fuckkan me okeh....tu belum jumpa lagi ye....kalaulah dia real pun memang tak hingin aku nak jumpa...perangai tak beradab......



Geram weih...tapi saja me nak tengok dia tulis apa lagi.....
Saja je me cakap me tak dengar apa yang lawyer tu cakap..hahahah....
Memang me tak dengar pun ye...dahlah cakap slow...bila me cakap, please speak louder please...slow jugak...ah lantak....yang me dengar dia cakap dia lawyer Rick pastu dia nak duit balance tu je....dengar dua benda tu je dah buat me menyirap...memang tak payahlah nak dengar yang lain-lain lagi kan...




Serius penipu ni giler....dahlah nak menipu...patutnya mainlah sikit psycho me nih....ni tak, boleh pulak dia main paksa-paksa suruh me call lawyer tu pulak....eh eh eh...dia yang lawyer dialah yang kena call me kan......ke kredit dah nak habis bang negro...???kedekut punya sendikit!!



Bila me mintak nombor telefon law firm tu, dah tetiba dia nak tarik diri...hihihihi...
Nampak sangat me ni dragkan jalan citer kan...hahahah....
Tu nampak tu....konon nak putus la tu...eiiiii.....tolonglah....
Ahad haritu dah putus pun ye...jangan nak perasan ye....




Ni me tulis lepas-lepas tu...geram weihhhh....
Lantaklah dia sempat baca ke tak..janji dah tulis...sakit hati punya pasal kan.....







Okeh...ingatkan tengah hari tu dah setellah semua kan....
Takde lagi benda-benda pasal Rick Rasyid Shelfied lagi....
Sekali tak ye.....ada pulak jibaok sorang ni asyik call-call me....
No dia 016-9790170
Me rasa dah banyak kali jugaklah dia call...tapi paling last masa time maghrib....
Geram weihhhh, maghrib-maghrib dok call me....apa yang emergency sangat tah....
Terus me call balik....mula-mula angkat tu adalah sorang mamat melayu ni angkat....
Dia blablabla bila dia sebut Rick je terus me letak...geram okeh....
Pastu bila fikir-fikir balik...eh rugi pulak tak dengar temberang budak ni pulak kan...hehehehe...
So me call lagi....dia angkat ko...siap bunyi handbreak kereta kena tarik lagi..hahahaha...punyalah beria-ria dia nak angkat call me tuh....
So me tanyalah, nak apa sebenarnya....?
Dia cakaplah, nama dia Ibrahem (siap sleng Ibrahem tu ye...poyo giler okeh), lawyer dari lawyer company nama United Nation (nama lawyer firm kejadah cam ginih??)....
Dahlah tu dia cakap macam mamat rempit baru belajar cakap omputeh ye (no offence)..suara memang rempit habih...pastu cakap bergetar-getar okeh....memang sebut satu satu satu ayat tu....
Me selamba je tanya, "do you know how to speak Malay??"dia cakap dia tak tau sangat sebab dia Singaporean..gittew...memang nak gelaklah weihhhh....terus me sound..."why your english is not good?"...dia gelak-gelak kambing okeh..cuakkkkk...hahahahaha....
Pastu dia cakaplah...dia call me regarding parcel dari Rick Shelfied....ko tengok....parcel pulak dahhhhh.....siang tadi tu betullah kalau mintak balance payment ke hapa kan....tapi kalini parcel....tak ke lain dah jalan cerita tu??
Terus me cakap...saya tak tau pasal apa-apa parcel...pastu Rick pun takde bagitau pasal parcel ke apa....terus dia cakap...ooo, dia takde bagitau ye....terus letak ko....dah kenapa???cuak sebab salah skrip kah...?kahkahkahkah...nak gelak weihhhh...tapi ku tahan jebat sebab marah lagi kuat dari kelakar tu....huhuhuhuhu.....




Terus me SMS...saja je nak bagi terbakar...hahahaha....
Tengoklah dia jawab tu...lawyer sangatkan jawapan....
Nak je yang hujung tu me balas itu je ke yang ko boleh carutkan??hehehehehe...tapi bila fikir-fikir balik...eh lantaklah malas nak layan dah....


Ha amacam....??
Ni kiranya penghabisan citer me dengan Rick Rasyid Shelfied....
Dari mula-mula kenal sampailah geng dia kantoi dengan me nih....huhuhuhu...
Sakit hati memanglah sakit hati weih....me punya angau dengan Rick tu boleh tahanlah kan....
Iyalah....kita berkenan dengan dia, pastu dia pulak kata suka dekat kita sampai tahap sanggup turun KL sebab nak jumpa gitu (walaupun atas urusan bisnes tapi dia kata seminggu me kena teman dia jejalan...haktuihhhhh).....pastu beria-ria cakap nak kawinlah apalah...so lagilah kan....
Nak kata down, tak berapa down, tapi down jugaklah....mana tak down...malu weihhhhh....
Dasar tak laku kan, pastu perasan confident orang nak sangat kita nih...huwaaaaaa....
Eh nanti me share lagi semua gambar-gambar yang dia bagi kat me through Wechat tau...banyak sangat-sangat (banyak boleh tahan lah jugak untuk seorang penipu a.k.a. Scammer....)....
Pastu kalau ada apa-apa yang tertinggal me letak nanti-nanti ye.....





Bersambung....





Monday, September 07, 2015

Nyaris Kena Tipu Mamat Negro Part 6...

Ok sambung lagi....
Dipendekkan cerita, lepas je Rick dah naik flight tu terus dia tak contact-contact me lagi...
Lagipun memang dia ada pesan malam tu masa dia nak berlepas tu  waktu Malaysia kita la kan...(ala yang kononnya dia kat USA tu pagi...), katanya kalau takde internet connection memang dia senyap je nanti....
So Iolls pun lantakkan jelah kan....dah kata gitu, takkan nak gegar-gegar hp pulak...so tunggu jelah sampai dia touch down kat KLIA nanti....
Dipendekkan cerita jugak, elok pukul 2.45 petang lebih kurang camtu dia call....(dia sampai kalau ikut itenarery tu pukul 1.50 pm dia sampai Malaysia...konon-konon giler okehhhh)....
Masa tu dia dah call me guna nombor operator tempatan....nombornya adalah  01116565243...ni nombor digi kan?
Kata dia dia dah setel dah, dah keluar...and nombor digi tu company yang deal dengan dia tu yang bagi sim kad untuk guna....
Katanya lagi lepas ni dia gerak ke KL dulu untuk gi meeting kat area Low Yatt (punyalah "hebat" tempat diaorang meeting kan??hehehe)....company tu yang akan bawak dia ke tempat meeting tu...
Pastu nanti kita (Me, Sept dan Rick) akan jumpa di KLCC....
Nanti dah kat KLCC nanti kitaorang makan-makan then lepas tu bolehlah me dengan Sept hantar dia balik ke hotel.....
Pastu me tanyalah, agak-agak pukul berapa me boleh gerak ke KLCC tu?....dia kata dalam pukul 5..sebab katanya meeting tu kejab je....gittew....
Masa ni giler confident okeh dia bercakap...(bukan kata masa ni...sepanjang masa pun okeh)...memang takde keraguan langsung...cakap smooth takde bunyi menipu tau.....
Ok..kalau tanya perasaan me masa tu....sangatlah natural....takde rasa apa-apa...takde rasa excited, rasa takut ke apa.....
Giler memang takde dah rasa berdebar-debar ke apa...betul...cuma macam blur-blur pun ada....
Just cuma ingat, apa-apa hal nak jumpa jek...tak jumpa memang confirmlah penipu sangat kan....gittew....

Dipendekkan cerita lagi.....
Elok me lepak-lepak nak siap-siap tu (tak siap pun lagi baru niat nak siap-siap), dalam pukul 4 tu dia call lagi....mula-mulanya ingatkan kenapalah kan.......
Sekali katanya...boleh tak tolong dia...dia blablablablablabla nak pinjam DUIT....tinggggg!!!dia sebut je DUIT terus me ohooiiiiiiiiiii PENIPU!!!....serius okeh....terus me label dia penipu...takde tunggu-tunggu dah....
Tapi label tu still 60-40 la..sebab taktau hal yang betul-betul kan......manalah tau memang betul terdesak ke apa.....(ko tengok hati perempuan...dah nak kena tipu pun still lagi percaya okeh...)....
Beria-ria dia potpetpotpet nak terangkan memacam.....kononnya dia nak kena sign agreement pastu nak kena ada duit untuk agreement, decleration dengan insurance...gittew...
Kononnya dia dah bayar RM10 ribu kat lawyer tu...so lagi RM6 ribu tak dapat bagi...kononnya dia memang bawak RM10k je datang Malaysia (boleh ke bawak duit Malaysia cash banyak-banyak ye?)....
Katanya lagi dia ada debit kad, tapi debit kad tu tak boleh guna sebab nak setkan tu dia kena buat macam-macam...susah dan lambattt...
Me masa tu terus cakapkat dia yang me takde duit..memang takde duit....
Dia tak segan langsung ye, selamba badak je dia tanya me lagi......berapa yang me ada?me cakaplah adalah dalam seratus dua ratus (me tipu jugak okeh, sempat berfikir ko..heheheh......kalau jujur sangat mau me cakap je berapa yang ada, sebab masa ni memang baru je dapat gaji..hehehehe...tapi giler ko nak mengaku ada duit...???duit weihhhh...dahlah tak pernah jumpa...kenal pun dalam tepon jek....)....
Pastu boleh tak dia kata boleh tak me pinjam kat kawan me?...nanti dia ganti....(giler betul kan sampai nak suruh me pinjam duit dari orang lain...?)
Me masa tu macam percaya ke tak ni...tapi lebih banyak kepada taklah....macam me kata 60-40 lagi masa nih....
So dah letak tepon tu terus je me call Sept....me cakap je Hello, terus me cakap kat Sept...sah kena tipuuuuuuu!!!....takde tunggu-tunggu dah ye....
Sept tanya kenapa??sebab dia nak PINJAM DUIT....dan terblur-blur Sept...huhuhu..kesian okeh...
Pastu me cakaplah..takpe...nak call balik Rick tu nak cakap memang Sept pun takde duit....(ko giler nak cakap ada...carik penyakit namanya...)....
So call lah balik.....tapi si Rick tu tak angkat.....dia msg me macam kat bawah nih.....



Lakonan hebait kan...??
Kononnya dia kan dalam meeting lagi...so taklehlah nak angkat HP puiiiii....
Serius, masa ni me pun main drama jugaklah kan....
Ko ingat ko boleh goreng...??Iolls pun boleh tau.....saja je nak tengok camne lagi....




Oh My English sangat kan kitaorang..hahahaha...
Abaikan yek...Iolls memang belasah je tulis janji dia paham....dia pun gitulah kot...
Dia lagi kritikal...nak duit punya pasal......taip pun dah macam hapa dah....
Masa lepas-lepas dah kecoh pasal nak pinjam duit ni, ni bila me tanya yang kita memang akan jumpa harini ke tak?dia cakap SURE....kemain kan.....punyalah confident dia buat jalan citer tu....




Sempatlah jugak Iolls "basuh" dia....
Yelah..kira logiklah kan....nak deal something takkanlah se"urgent" camtu sekali...???
Ko baru turun kapal terbang (siap tak Jetlet tu..hebat giler okeh)..pastu tak menyempat nak buat bisnes...pastu tetiba orang tu nak deals kena mengena dengan duit....??
Patutnya kalau tak nak deal business kenalah prepare everythings....kata dah selalu turun KL deals business kan...??
Pastu yang company tu apa ke bahalulnya deals petang-petang Sabtu??giler tak menyempat ke hapa??
Pastu paling pelik, ko kata ko duduk sini dua minggu....dah tu tunggu jelah sampai family ko tolong...banyak cara lagi kot kalau iyapun urgent sangat-sangat....
Kat sini dah nampak dah keraguannya kan....
Pastu kan, dia siap macam nak suruh me janji....kiranya kalau me janji nak tolong hari Isnin nanti, nanti dia boleh cakap kat company tu..so boleh stop the meeting immediately.....
Memang taklah....Iolls takkan janji apa-apa.....
Pastu siap kat atas tu (tapi me tak printskrinkan) ada dia suruh me buat loan bank ye....ko ghasee???serius Iolls memang tak boleh blah ye (memang takkan buatlah kan....giler ke apa??)....
Pastu logik lah pulak kan...kalau buat loan 2 minggu kot kalau nak tunggu setel sampai duit pun....
Kalau dah kononnya ko duduk sini pun dah dua minggu, kiranya patutnya boleh sangatlah kalau takat nak setelkan hal ko tu dalam masa dua minggu tu kan patutnya........tapi tetap nak paksarela me pulak...dah kenapa???




Bila Iolls bagi suggestion suruh mintak tolong family dia, suruh dia mintak company tu hold dulu deals tu tetiba nak "merajuk"...tohik sungguh....!!
Orang bisness kalau kritakal macam ni ke perangai....seriously??
Dan-dan nak citer love la apa bagai.....pastu dan-dan nak ngungkitlah kata Iolls ni girlfriend, tapi taknak tolong dia masa susah la.....itulah inilah....ttoott sangatttt!!....
Eh susah pun tengoklah susah camne.....ni belum apa-apa dah menyusahkan dah kenapa...??




Ni dah penghujung malam Sabtu tu....
Wasting my time betul....dahlah aku turun KLCC terpaksa menyusahkan Sept...
Pastu bermsg-msg macam orang bodoh dengan ko....pastu dan dan lepas tu ko taknak jumpa sebab ko takde mood nak jumpa sesapa...bolehh???
Bengang giler okeh.....alasan sebab dia marah me taknak tolong dia.....gittew....
Berbulu weihhh....
Pastu boleh pulak tetiba cakap kalau Iolls tolong dia so dia akan love Iolls forever....wahhh...banyak cantik macam tu....dah tu kalau lain kali kalau takde duit lagi ko buatlah perangai macam ni lagi ye...??
Seriusss..masa ni me dah letak dalam hati me nih...kalaulah ko ni memang betul-betul susah pun memang taknak dahlah....sebabnya belum apa-apa dah kasar...pastu dah menyakitkan hati bukan-bukan....
Pastu malam tu bila dah habis makan nasik Arab dah sampai kat rumah, me trylah call dia, iyalah apa ke teruk sangat pasal taknak jumpa kan...(saja try test nak tengok dia betul ke tak lagi...huhuhu...padahal dah nampak benar dah tipu...tapi tulah....ada sedikit bodoh me nih masa tu...)
Pastu boleh pulak dia dok membebel-bebel cakap itu ini (malas nak ulang apa yang dia cakap....penat nak taip)....
Me sound la...kalau dia jumpa me mungkinlah me boleh tolong ke apa (ayat perangkap sebenarnya, nak tengok dia camne...)....eh keras hati ko...dia tetap kata taknak...kata dia, dia tetap taknak jumpa sapa-sapa malam tu...waima emak dia nak jumpa pun dia taknak....gittew....
Ah lantaklah ko..sakit hati sangat weihhhh....
Pastu korang tengok tu ye....dan sejam lepas tu dia nak paw me RM50...dia suruh me topupkan digi dia tu...hahahaha....
Masa ni memang me just cakap dalam hati...memang taklah weihhhhhh.....hahahaha....sebab Iolls ni kalau bab duit ada pandainya jugak....

Bersambung....




Thursday, September 03, 2015

Nyaris Kena Tipu Dengan Mamat Negro Part 5..

Ok citer penuh korang boleh baca kat  penipuan internet nih...
Ni me nak sambung lagi ye...
Dah sampai masuk Part ke-5 pun tak habis-habis kan?
Dan harap bertabahlah ye...memang me confirm korang memang jenuhlah kalau nak tunggu habis nanti nih....banyak lagi ni weih...
Nak taip sekali panjang memang takde masa lah pulak..so satu-satu jelah....




Ok....ni dua tiga hari sebelum kononnya dia nak fly ke Malaysia...
Kemain habis dia bagi segala gambar dia kononnya tau....
Me rasa lebih sepuluh ada....(me dah kira dah...total gambar-gambar sahaja yang dia bagi ada 20 keping....giler banyak koleksi gambar-gambar yang dia cilok kan...?)....



Masa ni serius perasaan me memang dah jadi 50-50 sangat-sangat dah....
Serius...walaupun dia beria-ria tunjuk flight itinerary tu, pastu siap sent pic family dan kawan-kawan segala lagi kan.....tapi bukan buat me bertambah percaya ye, tapi lagi buat me berpijak dibumi yang nyata ye.....memang 50-50 je....
Kat otak me masa tu hanya ingat nak jumpa je dulu....lain-lain tu lantakk...boleh je fikir nanti-nanti....




Serius korang ghase apa bila tengok pic-pic yang dia bagi tu....??
Masa ni memang nak kata berdebar-debar tu iya...
Tapi bukan berdebar-debar excited ye...tapi lebih kepada berdebar-debar nak tau dia ni betul ke tak...
Masa ni kalau sesapa cakap macam-macam pun memang me malas nak dengar...bukan sebab dah jatuh cinta ke apa...tapi sebab me rasa selagi tak jumpa, memang me taknak fikir apa-apa....
Sept cakap hati-hati potpetpotpet macam-macamnya weih....(tu belum dengar Atie lagi dok sama naik potpetpotpet)...tapi pedulikkkkkk....by hock or by crook memang kena jumpa....
Bukan sebab gatal nak berlaki ye...tapi sebab nak tengok betul ke tak RICK RASYID SHELFIED nih....??




Nak tau...masa hari Jumaat yang kononnya dia nak fly ke Malaysia tu me gelisah giler okeh...
Giler ko tak gelisah....??nak jumpa orang yang kita tak kenal kan...huhuhu...
Dahlah tu boleh pulak sepanjang hari Khamis tu dari malam tu dia senyap...memang lagilah jadi giler gelisah tak hingat....(habis Iolls kacau semua orang...huhuhu...you know who you are....sorry)....
Pastu boleh tak...gelisah-gelisah tu sekali pukul 10pm time Malaysia (kononnyalah kan) dia Wechat me.....fiuhhhhh...lega weihhhh..ingatkan dah kena tipu (padahall memang kena tipu dah pun...hahaha....).....
Dia muncul tu pukul 10pm hari jumaat time Malaysia, so konon-kononnya time dia pukul 9 am (hari Jumaat jugak)...flight dia kan pukul 10.15 am camtu....
So kiranya dia dah ada dalam flight gitu.....giler hebaittt kan dia punya perancangan??
So konon-kononnya masa dia Wechat me tu, dia dah dalam flight...kiranya sempatlah nak say good bye bagai....giler keji kan lakonan diaa..???.eiiiiiii.....


Plannya masa dah confirm dia nak fly tu patutnya nanti dia dah sampai Malaysia, me dengan Sept nak jemput dia kat KLIA...
Tu pun atas saranan Aliaa...Aliaa kata lagi better for the first meeting untuk buat camtu...so nanti next-next-next meeting kalau OK nanti bolehlah decided nak jmpa lagi ke, ke taknak jumpa lagi ke...gittew....tapi memang betul pun kan...nanti first meeting tu bolehlah check dia camne...ok ke tak, kalau tak esok tak payahle merenyam nak jumpa lagi....
Pastu tak dapat ye...katanya nanti company yang deal bisnes dengan dia tu akan jemput kat airport dan akan bawak dia untuk terus ke meeting......pastu nanti kitaorang jumpa di KLCC sahaja.....
Pastu boleh tak bila me tanya tak jetlet ke nanti?dia jawab No lah.....hamboiiii hebaitnya dianyapunnnn.....



Bersambung......




p.s.: Harap bertabah ye semua....citer me ni memang akan jadi panjanggg sebab me nak citer details...
Details sangat tu tak, tapi memang me nak citer sepenuhnya satu-satu....
Sebab me tau, kalau takat me tulis pendek yang me nyaris kena tipu duit dengan Negro confirm orang akan amik mudah....
Mesti yang akan cakap "perempuan melayu tapi tulah sapa suruh gatal sangat nak  kawin dengan omputeh"...tak pun akan cakap "tulahkat online pun boleh percaya"...tak pun akan cakap "anak dara tua terdesak macam tulah...."....dan entah apa-apa lagi...
Tapi percayalah...kalau korang dah baca apa yang me kena ni korang taulah kot sikit-sikit jalan citernya...(kalau tak faham jugak, bolehlah korang terjun kosi yek..malas haku nak layan...huuuu....)....





Wednesday, September 02, 2015

Nyaris Kena Tipu Mamat Negro Part 4

Sambungan dari:

Nyaris Kena Tipu Mamat Negro Part 1
Nyaris Kena Tipu Mamat Negro Part 2
Nyaris Kena Tipu Mamat Negro Part 3
Hati-Hati Dengan Orang Nih!!

Lupa pulak....Rick Rasyid Sheilfied ni dia kata dia kerja company construction....
Pastu katanya lagi dia baru je 3 bulan lepas balik dari Malaysia...
Dan dia kata dia biasa dah bisnes kat KL....bisnes pasal construction apatah....
Dia ada jugaklah potpetpotpet panjang lebar doklah citer pasal kerja dia tu...tapi ntah kenapa Iolls masa tu macam tak berapa nak amik port...hahahaha...(tapi nasib baiklah pun kan...buang masa sungguh)....
Pastu lepas-lepas tu baru me ada tanya nama company dia kerja kat Texas tu....
Dia cakap nama company dia kerja tu adalah FDC...
Nama company ni pun me tanya kemudian-kemudian je....sebab asyik terlupa....
Memang awal-awal dulu tu dia ada jugak bagitau katanya dia sambung bisnes bapak dia...
Tapi me pulak tak berapa amik port masa tu ko kerja apa ke janji jangan kerja salah kan...
Kiranya dengar jelah dia kata dia kerja apa...nak amik tau tu tak berapa sangat..iyalah, kata pun kenal online kan...tanya details sangat pun bukannya faham, pastu bukannya kena mengena dengan me pun kan.....hahaha...
So kemudian-kemudian tu bila dah tau nama company dia tu, me googlelah (tupun masa me tanya dia tu selamba je dia kata pergilah google..ewahhhh..confident level memang tahap tertinggi sungguh...)....
So google tu memang me jumpa ada satu company ni tajuk FDC berkenaan construction kat Texas nun...
Tapi yang musykil sikit tu, kenapa FDC tu stand for Frank Dale Construction??...
Kenapa company yang kononnya dia sambung dari bisnes bapak dia tu tak nama Shelfied Constration or whatsoever....??
Tapi me pulak macam ahh lantaklah...ko kerja mana pun lantakkk..janji jangan bebukann...
Tapi betulllah kan...lebih-lebih sangat amik tau pun bukan pernah jumpa pun...tak tau lagi betul ke tak orang tu...kang dah jumpa kang meh me tanya macam-macam..

Ok, sambung balik...lepas-lepas dah rasa serasi tu, memang kalau kitaorang chat or call tu memang dah berkisar pasal family je dah..
Family kau terima aku tak, family aku terima kau tak....
Mak aku ok tak, mak kau ok tak?gittew....
Yelah...citer banyak tak guna kan...kalau syok sendiri-sendiri mula-mula, kang nanti-nanti family tak suka kan susah...(ko tengok betapa gedebannya kitaorang...??hahahah...)....
Rick si negro tu pulak walaupun dia ni ayat tak berapa nak manis, tapi memang kalau bab nak ajak me kawin tu beria-ria tau....
Sampaikan Iolls yang selalu blur-blur...ko nih biar betul??Belum jumpa lagi kot....
Tapi me layankan jelah kan...hahaha...orang dah nak, pastu kita pun suka...
Tapi layan-layan tu still lagi me nak jumpa dia dulu kan...tengoklah camne nanti-nanti tu...
Pastu me ada jugak tanya Rick tu....me ni pakai hijab..boleh ke dia terima....?eh jawapan dia haruslah boleh terima kan....kang tak boleh tak jadilah pulak jalan cerita nak kena tipu nih...huhuhuuu...
Pastu me bagitau semua yang benda pasal me...bukan semua benda details sangat ke apa...cuma bagitau background la...kitaorang ni camne..hidup camne...bukan orang kaya apa semua....
Eh dia cakap Its OK...hamboiiiihhhhh....(memang nak tipu pasal duit salah oranglah kan...padanlah muka pasai awal-awal tak mo percaya cakap cheq...rugi masa hang 3 menggu...hahaha...)
Pastu dia ni serius memang family man habis...walaupun ayat tak manis tapi bila cakap pasal life dia tu memang berkisar pasal family dia je....seriusss lagilah Iolls taste kan....hehehe....

Ok, dah dua minggu lebih dah borak-borak dalam WeChat dan borak-borak dalam Hp dan dah kenal-kenal secara virtual (maya) tu, dia kata dia dah tanya kat company yang dia deal kat Malaysia pasal bisnes kat sini tu...
So kena tunggulah camne dulu..kalau ada apa-apa nanti company yang dia selalu deal kat Malaysia tu akan inform...
Pastu elok je dia cakap camtu...dua hari lepas tu terus dia kata memang ada bisnes kat Malaysia nanti...
Kata dia, nanti dia akan confirmkan lagi bila...tapi yang pastinya dia akan turun KL sebelum 31 Ogos nanti nih....
Wah gitu...terkejutlah me kan...eh eh eh...dah boleh jumpa...cepatnyaaaaa....(me budget-budget mau paling cepat 6 bulan nanti baru boleh jumpa..iyalah USA dengan Malaysia bukan dekat-dekat ye....)....






Korang tengok ni ye....haaa hebat tak penipuan Rick nih??
Bila dia cakap dia confirm akan datang Malaysia dan dia confirm dah nak fly bila tu, the next daynya terus dia bagi me salinan flight itinerary nih...kononnya dia dah booking flight tarikh sekian-sekian ye....
Haaa...masa nilah me dah start ragu-ragu giler tau.....
Masa dapat je salinan flight itinerary ni habis semua orang me dok kacau sebab nak tanya betul ke tak benda alah nih....??Ye..semua orang ye, termasuklah my blogger friend Aliaa....huhuhu....(sorry Aliaa for wasting your time...)...
Dan majoritinya kata betul, 99 peratus kata betul ye.........huwaaaaaa....giler hebat kan dia tipu kita...??
Cuma masa Aliaa check balik kat website airline tu tak keluar pulak benda alah ni kat situ....
Tak keluar ko, padahal dah ada reservation code ye...
So memang mengelabah cipanlah me lagi...so me try call bahagian Customer Service Etihad yang kat KL tu....gigih giler kan..?
Me call, orang tu semak dan dia pun kata TAK ADA ye..TAK ADA.........tapiiiii hujung-hujung tu boleh pulak CS tu kata boleh jadi takde tu sebab Rick nih tak issue lagi tickets tu...hadoiiiiii...dah camtu pulak dah...???..terus Iolls bertenang......
Tapi tupun gigih ye...tetiap hari dok try check kat website Etihad tu tapi tulah still jugaklah takde..
Me try lagi check online tu dari hari dia bagi kat me sampai hari Jumaat siang tu.....malam Jumaat yang konon sepatutnya dia fly tu me tak sempat check..kat rumah kan, guna HP memang tak rajinlah pulak....so tawakal jelah....
Ha amacam korang??korang ghase??
Serius, hebat kan dioarang nih??..siap flight itinerary pun dia boleh buat macam real..Iolls yang kurang percaya benda-benda nih (iyalah sekarang apa benda pun tak boleh edit kan...?) pun terpercaya ye.....



Ini pulak gambar dia bagi me...alololodebobdebobbbb...hahahaha...
Gambar orang yang sama ye....punyalah banyak collection gambar orang ni dia ada kan...pelbagai pose....
Ok, yang ni lagi sekali bila me mintak dia ambil gambar dia live....
Masa chat tu memang dia kata dia penat dan dah nak tidur sangat-sangat....kiranya memang nak tidur dah ye...memang taknak dah layan Iolls nih....huwahahaha...
Tapi disebabkan baby dia nih paksa (ye dia panggil Iolls baby hahahaha sila muntah ye korang......Iolls takpe, Iolls masa tu memang redha je..hihihik...)..., so terus dalam paksarela tu konon-kononnya dia tangkap gambar dan sent kat me.......
Korang tengoklaaaaaaa.....mana tak kata dia betul kan....??gambar yang dia bagi tu memang gambar orang tengah ngantuk giler-giler kan??
See...see.....me dah kata kan....korang tak kena memang korang takkan tau.....ini me dah kena ni, punyalah me dok fikir....giler hebat diaorang punya preparation nak menipu kan....??




Bersambung....




Tuesday, September 01, 2015

Hati-Hati Dengan Orang Nih..!!!

Seriuss...sekarang nih dah macam citer Catfish pulak Iolls dan Nurul huhu..
Ni nak dijadikan cerita, semalam Nurul discover something...
Dia dok search nama SHELFIED RICK kat FB...sekali jumpa ye....
Yang dok scam me tu pulak FB dia adalah RICK KING....
Apa-apa just hati-hati ye korang dengan FB owner nama Rick King atau Shelfied Rick..
Sebab dua-dua FB profile tu adalah orang yang sama tipu me (negro mana tah, gambar tu kemungkinan besar dia guna gambar-gambar orang lain...)..
Dua-dua profil tu pun kalau korang tengok yang dok like like gambar-gambar dia tu terdiri daripada wanita-wanita Asia..dan majoritinya ada perempuan Melayu..(Iolls tak pernah like pun boleh terjebak kan...yang like like tu taktaulah nasib diorang macamana...)...
Tak caya korang boleh search by both name, in sya Allah korang jumpa orang yang sama..
So, hati-hatilah ye..
Ni profile FB yang tipu me tu...RICK KING....
Yang ni dia baru je tukar pic KLCC tu....kalau sebelum ni memang pic dia ye...(pic sapa-sapa tu tah yang dia cilok tu)....
Dalam FB yang ni pun banyak jugak pic yang konon-kononnya dia tu....



Yang ni pulak yang Nurul search by name SHELFIED RICK.....
Yang ni macam tak berapa banyak gambar...tapi adalah pic dia jugak....
Pic adalah orang yang sama dengan RICK KING....



So memang kena banyak hati-hati..kalau tak kena dengan RICK KING..mungkin nanti kena dengan SHELFIED RICK....ntah-ntah ada lagi yang lain....huhuhu....

Friday, August 28, 2015

Nyaris Kena Tipu Mamat Negro Part 3

Sambungan dari entri:
Nyaris kena Tipu Mamat Negro Part 1
Nyaris kena Tipu Mamat Negro Part 2..


Patutnya me kena tulis tajuk Kena Tipu dan Nyaris Kena Tipu Duit  Dengan Mamat Negro....
Sebabnya kena tipu tu dah pasti...mamat tu memang tipu identiti kan....
Tapi part duit tu memang nyaris nak kena tipu....eh lantaklah..janji me citer ni korang boleh faham jalan citernya....
Kalau ikutkan sebelum-sebelum ni pun bila me baca or dengar pasal kes orang kena tipu dengan mamat negro/niger nih Iolls akan cakap "Ishhhh, camnelah boleh kena tipu kan....?potpetpotpetpotpet"...gittew...
Tapi percayalah, bila dah terkena macam me ni memang barulah "oooohhh, tertipu jugak akhirnya...." eh tetaplah potpetpotpet jugak..huhuhu....
Betul...memang me tak sangka kena tipu ye....
Sebab jalan citer yang dibuat adalah sangatlah cantik, takde keraguan yang nyata...kalau ada pun false sikitttt sangat-sangat...tu pun susah nak teka betul ke tak, sebab kuat ke betul je......
Pastu dia punya backup bukti tu kemain macam betul ye....
Tapi disebabkan me dah assumed yang dia tu 50 betul dan 50 salah (sebab belum jumpa dan belum kenal betul-betul kan..)....tu yang boleh terselamat....
Kalau orang lain tu me taktau...mungkin sebab diaorang dah jatuh cinta dan jatuh hati dan jatuh percaya sangat-sangat dah bulat-bulat kot.....memang susah nak cakap....
Dah kena macam me ni baru tau okeh...
Macammana ek, nak kata Iolls gatal sangat nak berlaki omputih...eh tidak....orang putih ke orang itam ke kita kan orang Malaysia...eh
Betul...macam me ni, me tak suka nak judge orang ye...ko orang apapun kalau sesuai dengan me, memang dah jodoh me, me tak tolak...janji jangan bukan-bukan sudah (kang Iolls tulis terang-terang sangat kang kata racist pulak..huhuhu).....


Ok sambung lagi....
Korang tengoklah ni ye...
Ini adalah call logs Rick tu call me....
Dia call me guna direct number hp dia yang kononnya kat USA tu....
Yang tulis mobile-Rockford-IL tu bukan me yang set ye...ni HP me yang auto keluarkan camtu....
Ha korang ghaseee??
Haruslah Iolls macam hmm...betulah tu kan dia dari USA??....pastu haruslah Iolls rasa kemvang-kemvang di hati..iyalah...dahlah dia kata0 dia memang suka me kan, pastu dia sanggup call dari jauh tu okeh....tak ke rasa bunga-bunga hati tu....nampak kan kesungguhan dia kat situ....?


Tapi, satu jelah...dia call guna direct line dia tu selalunya sekejab je..tak lebih dari 2 minit...
Tu pun bukan sebab dia cakap pendek pastu nak letak, tak ye....
Tapi sebabnya line memang tak clear (haa ko jangan cakap ko purak-purak line tu tak clear..damn!!).....
Bukan nak cakap, kalau sesapa pun call me kat rumah Iolls kat Ampang yang konon maju sangat tu line tempatan pun tak clear ye...so ko nak assumed yang line dari oversea lagi clear pulak ke??
So memang taklah kan...so me memang anggap jelah yang memang line tu tak clear....(oloh, clear ke tak lantaklah pun...sah-sah memang dah kena tipuuuu)....

So borak-boraklah kitoarang ...kadang-kadang berWeChat, kadang-kadang call terus....
Dia pulak tu jenis semua benda share...mak dia gitu, mak dia gini...anak mak sangatttt...
Pastu siap bagitau itu ini...family man giler okeh...Iolls memang cairlah kalau dapat yang macam ginih....
Pastu dia caring sangat-sangat tauuuu......
Pernah satu kali tu dia call me (eh dua kali sebenarnya) semata-mata sebab dia risau me kat luar..konon risau me jadi apa-apa gittew...siap kononnya tak boleh tidur sebab risau kat Iolls...hamboiiii caring sangatnya dia tuhhh.....
Tapi bila ingat-ingat balik nih...O0 Em Gee..negro mana tu yang konon-konon sangat tu....wiwiwiwiii..gelik mak nyahhh!!...
Eh masa tu me tak tau...kira halalkan kalau Iolls nak perasan lelebih pun kan hahaha...
Ialah normallah kan...Iolls pun ada gak hati perasan macam orang lain...korang hingat korang je yang boleh feeling-feeling di alam percintaan???...Iolls pun haruslah sama jugak tau.....huhuhu....

Ok, dalam borak-borak and chat-chat tu dia selitlah jugak yang betapa seriusnya dia dengan me...
Iolls nak kata excited sangat tu tak...sebab tak jumpa lagi...tapi yang pasti haruslah hati Iolls berbunga-bunga riang...yelah..finally ada jugak yang suka Iolls nih....huhuhu sadis tak Iolss??
Kalau korang tengok apa yang kitaorang borak dalam WeChat tu haruslah korang muntah keluar pelangi ye...hahahaha...
Yelah...sebab kononnya suka sama suka kan...haruslah ayat-ayat tu kemain lagi....
Kira kitaorang macam dah couple pun iya....gelik tak dengar...??
Tapi memang agak geli jugak sebab kenal betul-betul baru seminggu tapi dah beria-ria.. (betul-betul tu kalau based on apa yang kitaorang chat dan bercakap tulah..tetiap hari dua kali contact ko..haruslah cepat je rapatnya pun...)....
Eh kalau ikutkan pun dialah yang terlebih beria pun ye...Iolls walaupun hati suka, tapi still lek-lek je....
Dah kalau beria-ria pun bukan dia ada depan mata me pun kan....?just feeling-feeling tu ada la, tapi tak 100 percent la, masih lagi 50-50....ko giler nak feeling sangat-sangat tapi tak jumpa lagi?
Serius me pulak bukan camtu ye...me ni realistik sikit...kalau nak feeling ke apa ke boleh, tapi jangan lebih-lebih sangat....apa-apa kena jumpa...dah jumpa, dah kenal betul-betul baru boleh nak feeling lelebih lah pun kan.......tu pun kalau serasilah...
Kadang-kadang kita rasa dalam telefon or chat tu serasi tak semestinya kalau jumpa tu serasi kan......
Kita ada choices kan....kalau suka teruskan, tak suka boleh jalan...hahahaha....
Eh betul, tak payah nak stuck-stuck sangat takut jodoh tu takde ke apa....
Mula-mula masa kenal Rick ni pun me ada jugak perasaan yang eh aku dah suka dan dia dah suka nih kenalah betul-betul...
Tapi tu mula-mula sahaja, means minggu yang pertama tu iya...tapi bila fikir-fikir balik..mana boleh camtu, tak betul tu...kalau tak sesuai, tak ok dan walaupun taste sangat-sangat-sangat memang goodbye jelah....gittew....


Bersambung....












LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...