Search This Blog

Showing posts with label Jalan-Jalan. Show all posts
Showing posts with label Jalan-Jalan. Show all posts

Tuesday, October 03, 2017

Mitsui dan Makan Rojak!





Gambar adalah bergegar hehe.....
Ni 11hb September yang lepas....me amik cuti hari Isnin...gigih kan?
Nak servis kereta, pastu nak jugak cari barang-barang punya pasal..semangat oiii....tapi elok pun...cuti pastu buat semua benda sekaligus.....takut kang kalau pergi separuh hari tak sempat nak buat macam-macam...so gigihla pepagi dah keluar rumah...
Ni me amik gambar selepas nak keluar dari  Mitusi je...boleh?tak teringat okeh.....dah habis barulah beria nak amik..tu pun laju-laju je..takuit kena marah punya pasal....Iolls ni kalau dengan OT memang kerjanya asyiklah kena marah...apa da....







Ni jelah bukti me sampai sana haritu kikiki...
Kitaorang sampai pukul 2 lebih rasanya...ke pukul 3...sebabnya servis kereta pukul 12 lebih baru setel okehhhh....iya-iya je kata 1 setengah jam....2 jam jugaklah setelnya...
Tu pun nasib baik sementara tunggu siap tu kitaorang gi makan la..gi bank la...macam-macam jugaklah.....









Iolls kan takut kena marah kan?sekali bila Iolls amik gambar kat sini tetiba OT cakap..amiklah betul-betul Yang...ek eleee....dah tetiba pulakkkk......selalunya pathang giler okeh kalau me amik-amik gambar nih....sabar jelah....
Tulah insan bertajuk OT....me ni dah troma okeh sikit-sikit kena marah...sikit-sikit kena marah.....sampai dah tak boleh menjadik diri sendirik....dah taktau apa nak decided dah kalau apa-apa...troma punya pasallllll....eh ni komplen ke apa nih?
Best jugak pergi hari bekerja....lenggang je....tu yang tau-tau dah pukul 5 kikikiki....dalam tu belinya satu dua jek..jalan-jalan tu yang jenuh.....
Pastu me perasan kat Mitsui tu banyak barangan lelaki la....yang perempuan punya tak banyak.....






Dah puas mencarik barang haruslah lapar....
Lapar kan...tapi me gi order Rojak Buah....tak boleh okeh...niat gi kat kaunter tu nak beli air jek..sekali bila tengok gambar kat menu tu terus me laju je order rojak buah hahahaha....rugi oo tak makan.....
Pastu dah kena sound pulak..."saya tak makan tau ni..."...OT hint awal-awal suruh me makan sampai habis le kikiki....
Dah kena sound haruslah Iolls kena habiskan jugak Rojak Buah ni...sayang okeh....baru niat nak order benda lain jugak...tapi takpelah..kenyang gilerrr....semangkuk ni bukan sikit-sikit punya buah ye....kembungg perut.......








Foodcourt di Mitsui, KLIA....
Kat sini harga makanan kat sini slightly mahal dari foodcourt lain..tapi percayalah potion dia besar....dahlah tu rasa memang tak pernah fail.....
Foodcourt dia ni tak sesak sangat...dah 3 kali me pergi...3 kali jugaklah ok....













Tengah tunggu OT....
OT order Nasi Goreng Kampung....so dia tunggu je kat stall tu....
Tu air jus Tembikai Susu tu sedap okeh...memang rasa buah..macam tak letak gula....sesedap rasa....
Gambar memang tunggang terbalik okeh hehehe...biasalah....makcik kau ni kang sengettt.....









Friday, August 11, 2017

Merayap Malam Minggu!....

Kisahnya petang Sabtu lepas...
Ana tetiba ajak kitaorang keluar...katanya jomlah jalan-jalan KL....
Iolls haruslah suka...tapi dengan syarat kalau pusing-pusing area KLCC jalan P. Ramlee tu bolehla...
Kalau ke tempat lain memang tak lepas....makcik ko ni kan rabun hayam..mana maunya drive memalam jalan tah apa-apa tu..tak cam jalan jadiknya...
Tapi kata Ana..Syafiq la bawakkan...ooooo....haruslah laju je nak hihihi....
So malam tu lepas Isya lebih kurang terus kitaorang gerak....
Niat mula-mula nak pusing-pusing KL jek..pastu kalau rajin mehlah bawak me gi makan Nasi Lemak City Garden tu...Iolls kan suka makan kat situ.....
So berpusing-pusinglah kitaorang malam tu takde punca....habis segala jalan kat KL tu kitaorang lalu hahahaha....tau-tau jelah Syafiq..segala jalan dia pusing okeh....patut boleh jalan lurus-lurus tapi habis semua dia lalu masuk...I loike lah kan...Iolls ni jenis ko bawak pusing-pusing naik kereta tengok view or tengok jalan pun dah terhibur dah...jenis senang terhibur kan hihi......
Dah pusing-pusing KL tu sekali masuklah ke Kampung Baru....terus ke Nasi Lemak City Garden..tapi malangnya full...parking full okeh...so tak jadik...
Syafiq kata nak bawak ke tempat lain...mamak best katanya....
Ooo okeh..lantaklah korang nak bawak kitaorang ke mana pun...suka jek hihihi....





Akhirnya sampai sini....
Ni kat mana me tak tauu...yang me tau ni kat kawasan kilang-kilang kat PJ....ni foodcourt tak silap...dekat depan kilang The Store.....
Jauh okeh Syafiq bawak kitaorang....berpusing-pusing habis segala jalan kat KL tu..pastu segala simpang masuk...segala jalan rumah orang...last-last masuk area kilang tau-tau dah kat sini....
Masa on the way tu Ana cakap "macam nak balik kampung...bila nak sampai nih?"...hahahaha..tapi memang iya pun...jauh giler rasa okeh....tapi kitaorang okeh jek....janji makan kan....







Ramai giler orang okeh..punyalah meriah....
Ni kitaorang makan kat outdoor nih...diaorang bukak meja..banyakkk....
Masa sampai ni memang penuh giler....Ana cakap kat Syafiq "ni penuh ni tak jadi jugak ke?"...hahahaha...ko dah kenapa Ana...??Nasib baik Syafiq tabah....terus dia carik parking....pastu terus kitaorang masuk ke dalam nih....dalam hati doklah berdoa..adalah tempat huhu.....
Alhamdullilah ada meja kosong lagi okeh...rezeki kitaorang......
Ana ni kan badan je kecik okeh...tapi dia selamba je boleh pangku anak dia all the way dari dalam kereta sampailah habis makan.........kalau makcik mau sado sebelah lengan....
Syafiq pulak pangku Syaqeer...Syaqeer tu boleh tahan sado jugak tu....bertabah je duaorang suami isteri nih....bagus giler kan?hebat...hebattt!







Makcik dan Anim....
Ngantuk sebenarnya...tapi bila nampak makanan terus segar hehehe........







Keow Teow Kerang....Ni makcik yang order....
Tau tak kat sini duduk-duduk je terus kena serbu...sorang tanya nak makan apa, ada bla bla bla bla...sorang pulak tanya nak air apa bla bla bla..sorang lagi pun tanya nak makan apa bla bla bla...
Dalam diorang dok list bla bla bla me terdengar orang tu sebut Keow Teow Kerang. tinggg..terus me order....Mentol makcik terus menyala bila dengar Keow Teow Kerang okeh hahahaha.....









Masa duduk tunggu makanan siap tu nampak ramai sangat yang makan Nasi Lemak bungkus camni...
So terus mintak jugak....
Dioarang bagi dua dulang Nasi Lemak...satu dulang sambal pedas...satu lagi sambal kurang pedas....
Me macam biasa haruslah makan yang pedas....sedap jugak nih....baru masak kan...
Ni kan katanya pedas, tapi me makan takdelah pedas mana pun...kira okeh lagilah....
Ni me makan dua bungkus ye....dalam kata mengantuk tadi tu hihi........







Duaorang ni tengah makan apa nak tau?
Diaorang dok serbu Keow Teow Kerang yang me order tu hahahaha....sabar jelah....
Masa Keow Teow ni sampai me tengah makan Nasi Lemak tu...so me bagi jelah diaorang makan dulu...
Banyak okeh...makan 3 orang pun puas giler.....
Tu nampak Ana..sambil pangku Syabeel sambil makan...
Anim pulak dia order Nasi Goreng USA...sedap gilerrrr...
Dahlah banyak..nasi dia jenis nasik goreng yang rasa hangit-hangit tu...sedapp ooo..pastu daging dengan sayur giler banyak...tak kedekut langsung ye....puas hati sebab sedap dan banyak....
Syafiq pulak order Sup Daging...ni pun me jeling kemain banyak lagi isi dia okeh...(me tak larat nak makan...dah bedal dua bungkus Nasi Lemak dengan suku Keow Teow Goreng dengan Teh Ais segelas panjang)......
Emak pulak dia just makan Nasi Lemak sebungkus...Emak kan jenis tak berapa makan malam...so makan nasi camtu pun dia dah kenyang terlampau dah...(korang nampak kan napa Emak dengan anak saiz berbeza?? hahaha....)....
Gambar ada sebenarnya..tapi tak nampak apa...puas dah terangkan...tak mau-mau jugak....
Tempat kitaorang duduk ni gelap ooo...lagi-lagi yang belah me duduk ni...masa makan tu me tak nampak apa ye...main suap je...nasib la kalau benda lain yang masuk kahkahkah....











Ni beli kat tepi foodcourt yang kitaorang makan tadi tu...
Anim dengan Ana la nak..so diaorang beli sebox....
Masa dapat tu kemain happy je memasing sebab Takoyaki dia gemuk-gemuk pastu topping dia penuh tak kedekut....
Tapiiii....yang ni bukanlah nak cakap apa ye...tapi serius rasa dia macam makan cekodok tepung tapi kurang masak dengan Mayonis dan rumpai laut....rasa dia camtulah...dengan kenyal dia tu...memang fail okeh...
Kalau owner stall tu baca huhuhu me mintak ampun ye....jangan marah ye (eh bukan me ke yang patut marah?)......ni jujur apa yang me rasa (Anim yang cakap mula-mula masa dia makan tu..pastu bila me makan pun itulah yang me rasa....)...so memang dua ketul lagi tu terbuang je huhu..sayang duit okeh.......
Patutlah mula-mula tu Anim dengan Ana cakap "dia masak macam kuih cara je Mak..."....(masa tu tak makan lagi, baru je masuk kereta..pastu cepat betul siapnya..baru je me masuk kereta tau-tau diaorang dah sampai)...rupa-rupanya..ayoyo..kuih cara tu kita makan kan sedap je lembut...ni tak kenyal tepung tak masak okeh....sabar jelah....
Lepas tu kitaorang balik....sampai rumah pukul 12.30 a.m. hihihihi....
Tapi okehlah..Iolls suka jugak dapat jalan-jalan camni...jalan-jalan cuci mata sambil-sambil cari makan reramai...seronok.........






Friday, June 02, 2017

Makan-Makan Sebelum Puasa: Part II..

Sambungan dari entri yang lepas.....

Dah bergerak balik tu patutnya nak terus gi melawat Ma Mijon je takde dah nak singgah mana-mana........
Tapi tipu okeh...me lah, bila ternampak je sign hentian Elmina tu terus cakap kat Mijon..."Mijon kat sini ada Satey Samuri tau"...
Hahaha..saja je me nak cucuk jarum kan, padahal perut masing-masing dah penuh tu...
Sekali Mijon cakap "bolehlah"...kahkahkah...dah agak dah....(padahal dalam hati memang berdoa-doalah minta-mintak kawan-kawan nak singgah kikikih).....







Tu dia.....
Sampai-sampai tu takde berapa ada orang lagi...so just gi tengok meja mana nak duduk terus je beratur order....then cepat je dah dapat.....







Order memang taknak banyak-banyak...
Niatnya nak order 5 daging, 5 ayam dengan 5 kambing je..dahlah....sekali Mijon up lagi 5 perut....terus meriah pinggan......






Tak syok pulak takde bawang.....
Me dulu pun tak reti langusng makan satey dengan bawang, tapi bila dah reti sikit ni nak jugaklah makan dengan bawang tu kan...tapi takde...nak mintak memang tak rajin ye.......








Makan satey haruslah mintak sudu sorang satu kan..barulah puas nak menyuap Nasi Impit+Satey+Kuah kacang tu kan.....?








Aduh gambar bergegar pulak dah.....
Ni kitaorang dapat je satey tu terus kedai penuh okeh....serius tak tipu.....tiba-tiba orang ramai......
Sampaikan me terjumpa dengan ex-boss me lagik..punyalah bertahun tak jumpa, kat situ tempat nak berjumpanya.......nasib baik jumpa tengah makan okeh, kalau tak nak kena mintak belanja tu hahaha....
Ni kan mula-mula tu me makan kemain laju jek lagi...ngap-ngap-ngap...tapi bila dah minum air ohoiiii dah tak boleh nak sumbat dah okeh.....baru sedar perut dah nak meletup kahkahkah.....
Nak tau?lepas makan ni kitaorang singgah kat Super7 pulak....me paksarelakan diaorang sebab me nak beli bawang-bawangan untuk rumah....pastu barulah sampai ke rumah Mijon....
Tu pun me dah tak larat nak beramah mesra dengan Ma...memang badan dah lemau dah okeh...makan banyak punya pasal....
So me just joint adik-adik Mijon nyembang kat meja makan jelah....
Malam tu me dengan Sept bergerak balik pun dah 11.45 pm...ayoyo....
Pastu otw tu tetiba me rasa seriau , camnelah nanti me nak naik atas rumah nanti ni?(adalah sebabnya huhu)......dahlah call-call Sept dah tak dapat pulak huhuhu....
So terus me call OT, nasib baiklah dia baru nak start motor okeh....so minta tolong dia temankan me kejab....kiranya kalau dapat tunggu sampai me masuk rumah pun jadilah....
Tapi rezeki me, OT siap teman dan bawakkan barang-barang (bawang-bawangan dan barang-barang yang me beli sebelum tu...) sampailah ke depan rumah....fuhh lega...Alhamdullilah...dan terima kasih sangat-sangat....
To me BFF, nanti kita makan-makan lagi ek...kita try jauh sikit hihihi......








Makan-Makan Sebelum Puasa: PART 1...

Assalamualaikum.....
Selamat berpuasa semua.......
Jangan marah tau me buat entri makan-makan dibulan puasa nih...(alolo..macamlah tak besa kan?hehe)....
Tapi kalau korang tak tahan jangan baca okeh..tutup blog me ni cepat-cepat hahaha.....




Ni kisah hari Khamis yang lepas....
Ni kan makcik sanggup amik cuti petang sempena nak berJJCM dengan me BFF gitchew hehe....
Kisahnya....dipendekkan ye....
Pukul 1 tengah hari tu zassss terus me punch kad..then terus me ke Sept...
Sept tunggu depan sekolah Mijon...Mijon pulak katanya free pukul 3.30..so nantilah kita amik Mijon....sekarang marilah kita ke IKEA hehe...makcik nilah tak habis-habis lagi teringin meatballs okeh....haritu makan macam tak cukup pulak.....
So teruslah me bawak Sept ke situ.....
Sampai-sampai IKEA aduhhhhh...meja banyak je kosong..tapi tang beratur tu macam tak munasabah jek...so cancelll....terus ke seberang...makan McD jelah...habis citer.....
Ni kitaorang amik seats yang kat dalam...sejuk sikit...kat luar tu tak sanggup okeh.....
Dah licin semua barulah teringat nak amik gambar kan hehehehe....







Dah lama tak jumpa Sept kan....
Dia balik dari Umrah pun me tak pergi melawat dia huhuhu....sorry......
Lepas dah makan tu niatnya nak jalan sikit...sekali Mijon call daa...katanya korang kat mana?dia dah free dah...laaa...lambat lagi kot nak pukul 3.30 petang huhu...
So terus ke area sekolah Mijon, tapi kitaorang singgah Petronas dulu...solat kejab..harap bertabah ye Mijon....tadi kata 3.30 petang tu yang kitaorang watlekwatpis tu hihi..........
Dah solat amik Mijon..diskas lebih kurang (pening nak fikir nak makan apa dan kat mana....) lastnya kitaorang decided ke Jeram, Kuala Selangor......habis citer.......






Sampai-sampai tu pergi order kat kaunter ikan tu apa yang nak makan dulu...then gi toilet dan gi surau....
Bila dah keluar tengok-tengok eh eh dah sampaiiiii...?hihi......sioknya......









Me BFF....
Sedap ooo kerang tu...isi besar-besar....
Kuah cicah tu pun okeh sangat....(walaupun tak sekick yang kat Melaka punya..nak jugak bandingkan hihi).......









Tengah makan-makan Ikan Bakar pulak sampai....
Kitaorang amik Ikan Siakap.....mintak sebelah bakar, sebelah lagi masak stim....
Tapi cara dia belah tu kelakar pulak hihihi.....






Pari Bakar pun amik jugak....
Bahan marinated dia lain sikit....dia macam letak serai camtulah....macam bakar ayam tu....Iolls kureng sikit macam gini okeh....
Pari tu pulak macam kering, pastu liat...oh lagilah kureng..padahal fav tau....








Yang ni Ikan Siakap sebelah lagi yang masak stim tu....
Ni part kepala pulak hehehe...
Ni isi ikan dia memang lembutlah sebab stim kan...so me suka sikit...takdelah rasa kering sangat....cuma kuah dia tak berapa cow....kurang perisa......







Tiga ke empat ekor sotong buat masak sambal...
Tapi kurengla..ayoyo....so me tak berapa makan sangat.....







Ni pulak sotong bakar....still dia marinated dengan serai bagai macam ikan tadi...huhuhu..I don't like okeh.....so rasa sikit jek.....





Makcik kamu..hehe.....
Tu pin kat kepala tudung dah hilang masa solat tadi...dah kena buat gitu jek kalau tak dok kembang je..rogilah tak boleh makan dengan senang hati........






Up lagi sekali sebab rasa macam comel jek kahkahkah.....(bagilah chance ye).........







Gitthew....
Dalam kata itu ini tak kena tu kan?hahahaa.........






Tengoklah tu orang busy....tengah makan pun ada orang call pasal kerja..adoila.......







Ok, pukul 6 lebih camtu bergeraklah kitaorang ke Kota Damansara balik.....
Kalau sempat niatnya nak pergi melawat Ma Mijon yang baru keluar hospital...
Haritu Ma Mijon masuk hospital seminggu okeh..tapi me memang tak dapat nak melawat sebab banyak hal kat rumah tu...petang je memang kena balik on time..sorry sangat-sangat ye Mijon......


Bersambung.....




Tuesday, April 18, 2017

Gambar Tertinggal Lagik....

Hola semua!!
Harini me puasa...ganti puasa la pun hehe...
Tinggal lagi 2 hari..harap-harapnya berjayalah harini dan esok ye....mudah-mudahan....
Ni me share pic mana-mana yang tertinggal lagi ye...
Apapaun selamat menjamu mata eh........





Ni makan kat QBistro, Tesco Mutiara Damansara....barulah me ingat nama dia hahaha...
Ni pic dah lama dah tau tau tau.....jangan ingat semalam ke kelmarin ke..memanglah tak....lamaaa sangat dah nih....
Masa ni still musim mamak lagi, so bila kitaorng ni lapar nasik memang ginilah kaedahnya...semangat nak makan kat mamak tu meluap-luap gittew haha...
Me pulak kalau dah namapun lapar nasik sangat-sangat tu (kiranya rasa macam dah lama sangattttlah tak makan nasik tu, padahal??) me memang tak ingat apadah la kan...memang tak payah tanya pun dengan confirmnya me nak makan nasi kandarrrr......
Tengok nasik Iolls selambak hehehe...OT punya dia tak mintak tambah..Iolls jangan...tamak sokmo....
Masing-masing sebenarnya kuat makan nasik, lauk tak seberapa....me perasan kalau time makan nasik tu selalunya dua-dua pun jenis lupa nak makan lauk...lagi-lagi kalau dapat kuah yang jenis marbeles tu kan...nanti tengok-tengok nasik dah habis dah tapi lauk still berlambak lagi, pastu confirmlah jadik menambah nasik jadiknya....
Ni kitaorng just amik lauk Ayam Goreng tu seketul...pastu order jugak Telur Dadar..tapi Telur Dadar tu lambatnya.....dah nak separuh makan barulah sampai ayoyooo.....
Iolls kan lagi satu, suka kalau gi mamak kuah dia tu ada kentang...memang seketul dua ketul me mintak okeh....baru puas hati makan tu.....
Tu "sampah sarap" banyak kan..??bukannya me makan...ni mamak tu yang amikkan kuah...so tu yang sakan penuh semua benda dia letak tu..kalau me dapat kentang dengan kuah macam-macam tu je dah..sebab tau membazir nanti amik tomatola apalah tapi tak makan..........








Ni pic yang ni me dah tempek ke belum ni?aduii lupa...
Kalau terdua kali tempek tu harap diampun yek...lupa sangat....
Ni breakfast dengan Anim...kat Rasyid la pun....
Nasi Lemak dia mahal okeh...ni kalau pinggan Anim tu RM2.60....pinggan me pulak RM3.20 tak silap....
Pantangnya amik lebih mesti dia charged lebih..tapi kalau amik kurang (kadang-kadang Anim amik half je dari yang dia amik nih) takde pulak dia nak charged kurang....tah apa-apa....yang lebih tu patutlah nak charged pun..tapi yang kurang tu napa ko charged macam biasa??jawab..jawab??








View tepi laut kat Lukut...santek kan...?
Ni pic me gi PD aritu..ala yang sebelum me makan kat Bagan Lalang tu kan kitaorang "stuck" kat Lukut tu kan...yang tetiba je masing-masing berhenti pastu pacak pancing memasing tu..ha ni lah dia...........
Kat Lukut je tau...specific nama tempat tak tau hahaha......












Ni nak balik dah masa nih...
Kecoh kejab sebab Apy dapat pancing Belangkas.....
Ni bukan kata semuaorang...dengan Iolls-iolls sekali pun kepoh hahahaha.......
Selalu tengok dalam tv kan...tapi kalini dapat tengok live...mau tak kepoh jadinya......
Ni kitaorang otw balik dari PD nak ke Bagan Lalang tu konvoi 5 buah kereta...
Tapi diaorang ni sengal-sengal semuanya...jenis bergerak tu nak serentak je jalan sederet semua..kalau tertinggal ke apa mesti semua berhenti tunggu....eh bukan sengal sebab tu, tapi perangai masing-masing sengal....
Tapi sukaaa sebab bebudak jenis well-behaved okeh...elok je ikut makbapak berhenti mancing....persatuan isteri-isteri diaorang pun bagus....elok lepak-lepak leklekwatlekwatpis laki memasing tetiba pacak pancing tak bagi hint hihihi..kenalah Iolls pun belajar jadi gitu kot kan?...nasib baik me okeh jek...(harap maklom....makcik ko ni cerewet kan...bukan jenis back to nature sangat hehehe)....










View lagik...cantik okeh....
Sebab gerak nak dekat pukul 7 camtu kan so dapatlah tengok view macam nih....
Tu orang depan tu pancing dia hebat-hebat okeh..takuit Iolls tengok hahaha.....
Tapi bagus kat sini, nak pukul 7 tu semuaorang gerak balik.....










Ha yang ni minggu lepas....selain dari gila ikan bakar kerjanya makan Naan Cheese jek hihi....
Ni kat Bidayah punya...kureng...menang banyak Rasyid...
Rasyid punya besar...gebuu..pastu tah kenapa Rasyid punya cheese macam letak banyak je, padahal sekeping Cheddar Cheese tu jek pun....
Tapi kat Bidayah ni kuah cutney dia sedapnyaa haiiii...sukaaaa......bukan yang hijau ni tau..ada kena mintak kuah tu..warna dia coklat-coklat..tengok huduh tapi rasanya sedappp....
Kat Bidayah ni kuah Dhal dengan kuah Kari dia tak payah cakap..sedap sangat dah....tapi tak sangka kuah coklat dia tu pun sedap....OT pun kemain berlawan-lawan cicah dengan me okeh...padahal awal-awal tu jual mahal konon taknak rasa hehe.......











Kalau gambar nasi lemak ni maknanya lama giler dah gambar ni okeh hahaha...mungkin gambar bulan dua dulu kot nih....
Sebab me rasa macam lama gilerrrrr tak makan nasi lemak lauk Rendang Ayam nih....
Aduhh....harus next week carik nih.....
Korang tau tak Rendang kalau dimakan dengan Kacang Goreng adalah sedap ya amat??percayalah sedap okeh.....







Kentang Sira Sambal....
Ni me beli kat Petronas...ada je jual kalau korang nak carik....
Harga tak salah RM11 plus-plus camtu sebekas.....
Ni kalau me beli me tak makan dengan nasik...tapi me makan ratah camtu je.....
Nanti kalau sambil-sambil buat kerja tu me pun doklah krup krap krup krap ngunyah....
Pastu kunyah kentang ni kena hati-hati, silap-silap haribulan kalau tak sedar diri confirm tau-tau habis sebekas hahaha......tapi betul pun tau...tulah selalunya me makan tu ala-ala perhati-perhati jugak bekas tu...bukan apa, tak percaya kat diri sendirik okeh....kalau ikut mulut me nih mau sebekas tu cepat je gone....









Ni tak ingat me beli kat Petronas ke kat mamak LineClear kat Ampang Point tu ke?...
Dah lama kan, memang tak ingat..lagipun dia bungkus sepesen jek gini...
Rasa dua-dua pulak lain-lain...tapi sedap je dua-duanya...I loike jek.....
Pastu selalunya kalau me beli nasi lemak macam gini me beli dua bungkus terus...satu buat makan pagi, satu lagi makan tengah hari...dah tak payah pening-pening kepala nak fikir nak makan apa dah kan....senang hidup.....jimat pun jimat kenyang pun kenyang kan hehehe......









Nasi Lemak lauk Rendang Ayam lagik.....
Jangan serem sebab minyak berlenangan tu ye.....
Kalau dah rendang tak berminyak bukan rendang namanya....
Ni tengok ni memang confirmlah minggu depan me carik...confirmm...dah dua kali cakap kan nak carik?hihi........







Ni me dah tayang belum?
Belum kot kan...??
Ni pun dah lama dah nih tau.....
Ni citernya petang tu lapar...pastu OT suggest jom kita gi makan kat Teh Tarik Ganja (kat Subang Perdana nun la).....dia cakap ada bukak lagi tu.....
Ingatkan nak gi makan Nasi Lemak marbeles...sekali sampai-sampai katanya "Ayang nak makan meggi tak?...diaorang ada jual meggi jek tu..."...laaaaa....
Mula-mula me macam nak jual mahal sebab ek ele meggi??..tapi tak boleh okehhhhh...tengok semua meja pun sedap sangat tengah pekena meggi hahahaha...terus order jugak....so makanlah meggi petang-petang tu....
Macam takde kerja kan?padahal boleh je makan meggi kat rumah.......
Tapi hebat jugak mamak tu buat....dia buat guna meggi sebungkus tu jek....tapi bila dapat ha kauuu penuh sepinggan rak.....
Meggi ni dia masak sebijik sebijon macam kat rumah okeh....takde letak apa-apa semata-mata telur tu je...
Pastu dia masak kan memang sebungkus-sebungkus jek..so fair and square..takde kata sorang terlebih sorang terkurang kalau order untuk duaorang...sama rata jek.....








Ni Anim belanja kitaorang...
Chicken Lasagna ke Beef?eh tak ingat la hahaha...teruk betul kan....
Anim cakap sebekas ni RM11 rasanya....
Ni dia beli kat foodcourt KLCC....
Anim memang sejak habis exam SPM dia dah kerja kat Suria KLCC tu..
Ni Anim pernah makan sebelum-sebelum nih, pastu katanya sedap...tu yang dia tapaukan tu....
Petang tu me makan ni sesudu jek....pastu tah kenapa me tak makan...rasanya me gi mandi ke apatah..tak ingat......pastu Anim simpankan kat dalam peti ais..sekali dah 3 hari baru teringat...adoilaaaa..rugi betull...dahlah sedap...pastu tak kedekut...
Tu white gravy dia tu siap ada daging tau kat bawah dia tu...
Yang Lasagna sheets tu memang dah dilayerkan dengan daging jugak...so memang berbaloi RM11 tu kan?
Tapi tulah....Emak kata dah ditong sampahkan sebab tengok dua hari takde sapa-sapa makan.....huhuhuuuu
Sakit betul jiwa okeh...napalah boleh lupa????membazirrr!








Ni tengah hari bila tah....
Kuar makan kejab dengan OT..nak cepat so nampak kat tepi Subang Perdana tu ada lori jual Mee Kari, so berhenti then nak trylah...
Amik ko..me kari ke me minyak nih?hahaha...
Rasa tu dah betul dah....cuma lagi sekali kari tak panas..suam-suam tak berapa suam hahaha...cuma minyak tu janganle hidang gitu...serem makcik nak......









Okeh..ni teringin nak makan satey yang proper....
Tapi tak dapat....
Proper means yang gemuk-gemuk macam me nih ha hehehehe....
Tapi OT bawak kat foodcourt Subang Perdana tu jek.....
Yang entri sebelum ni hampun salah...tu makan satey kat Gulam Mee.....
Ni baru betul makan kat foodcourt Subang Perdana hehe.....







Iolls is frust sebab tak dapat makan kat Samuri...so order jugak Nasi Goreng Ikan Masin kikiki....
Satey Daging dia ni marbeles....ayam dia rasa kunyit terlebih.....tapi macam me cakap....kuah dia sedap....tak cukup okeh.....
Ok...bila tengok ni serius teringin nak makan yang Wahid Satey punya...aduhhhhh









LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...