Search This Blog

Showing posts with label Selamat Pengantin Baru. Show all posts
Showing posts with label Selamat Pengantin Baru. Show all posts

Tuesday, June 09, 2015

Kenduri di Bota, Perak...

Patutnya hari Jumaat me cuti tu sebab nak balik kampung....plannya nak tidur sana semalam then esoknya hari Sabtu tu terus ke kenduri...
Tapi disebabkan perbincangan awal tu tak berapa nak ok, so decided untuk ke kenduri tu balik hari je....kiranya Sabtu pagi gerak, petang sebelum gelap balik KL....
So pagi-pagi Sabtu tu bergeraklah kitaorang...tu pun terhegeh-hegeh je memasing, nak pukul 9 barulah kereta boleh jalan....
Mula-mula gerak tu, me kena isi minyak kat stesen minyak kat depan RISDA tu dulu....tu jelah yang paling hampir dengan rumah me..alang-alang dah lalu jom kita isi penuh dulu....
So terus bergeraklah kitaorang ke utara..niat memang taknak berhenti mana-mana pun sebab dah siap-siap breakfast kat rumah tadi...
Dijadikan cerita, mula-mula jalan tu okey sangat-sangat...masa tu kereta memang banyak, tapi still smooth je perjalanan tu.....tapi dah sampai kat mana tah tu dah start jem...
Macam me cakap, awal tu kereta memang penuh sangat...kiranya penuh tapi tak jem pun...kiranya bolehlah nak bergerak dalam 100-120km/jam lagi....(tu orang lainlah ye...Iolls bawak lane tengah je...tak reti nak bawak lelaju kalau kereta banyak sangat camtu...)...
Tapi bila dah start jem tu pastu makin lama makin bergerak pun makin lama makin slow kang kejab laju..
Jadi dipendekkan cerita kitaorang sampai ke Bota dalam pukul 1 pm....ha kauuuu....
Tu kitoarang berhenti kejab kat Hentian Tapah je ye....punyalah lama kan nak menyampaikan tu....?



Akhirnya sampai kat rumah kenduri....
Budget sampai kurang-kurang pukul 11.30-11.45 camtu...tapi terlajak-lajak sampai nak pukul 1 ohoiiiii....
Lupa pulak, ni kenduri adik Ipar Atie, kiranya adik Azrul la....
Yang ni belah lelaki, yang belah perempuannya minggu lepas kat Kelantan....



Sampai-sampai salam kejab, masuk rumah kejab terus keluar balik then makan....
Dah lapar sebab lama sangat dalam kereta tadi tu kan...hehehe
Tu nampak tak PiranhAna tengah pegang anak dia tu....??hehehe...kalau dapat tengok muka tu tengah macam nak makan orang habis...lapar tahap singa lapar dah tu...
Ana ingat nak suruh Mak Ngah (Atie) pegangkan Syaqeer...sekali Mak Ngah pergi mana tah...so kenalah tunggu dulu...
Makcik driver weihhhh..lagilah lapar...kaki dah naik kematu drive tadi tu, so harap maklumlah kalau Makcik makan dulu.....
Opah jangan tanya...opah kan "kakak kawasan"...semua kawasan pun dia nak ronda...huuuuu




Makcik punya pinggan nasik...
Lapar sangat dah nih....makan pun siap tambah dua kali..kikiki...
Dulu kan Iolls kalau pergi kenduri jamah sikit je nasi berwarna warni/berperisa tu...sekarang tidak lagi...sekarang Iolls dah tak pandang nasi putih dah, sekarang Iolls enjoy makan nasi kenduri....
Tu ada je lauk lain..tapi Iolls tak reti nak makan campur-campur lauk banyak sangat..so memang amik dua nih je....




Satey Ayam pun ada...
Ni Atie amikkan...merangkap tuan rumah kan...Iolls tuan rumah bagi Iolls makan jek....
Alhamdullilah kenyang sangat.....




Adik Umaar....
Masa mula-mula sampai tu tengok muka tak bermaya jek...sekali dah dapat kat Opah terus cargas semacam...Atie kata Umaar siap meragam lagi dua hari balik kampung tu..huuuu..rindu Opahlah tu kot....
Tu comot sebab makan lolipop....kemain dia ye..nasik taknak makan, kalau orang bagi siap geleng-geleng...tapi kalau gula-gula lajuuu je....orang tak bagi pun melalak nak makan...macam besar sangatttt....
Dipendekkan cerita, lepas dah makan  tu kitoarang masuk rumah, lepak-lepak kejab..solat semua..pastu pukul 4 kitorang bergerak balik...
Sebelum masuk highway sempatlah singgah sekejab rumah sepupu emak me dan isi minyak bagi penuh balik...
Singgah jugak kat Hentian Tapah lagi....Asar kejab then tunggu Maghrib siap-siap...pastu nak pukul 8 baru bergerak....surau penuh ya amat pulak....orang ramai kan, so redha jelah.....
Mmemang masak me weihhh, sebab Iolls kena drive memalam buta tu....dahlah mata serba kekurangan....bawak malam tu memang hati-hati giler tak ingat....
Pastu ada jugak halfway tu hujan lebat boleh tahan....memang mengagaulah bawak kereta dengan gelapnya dengan hujan tak nampak jalan..huwaaaaa...
Tapi nasib baik kejab je....tapi kejab-kejab tu dua kali jugakalh me kena hadap hujan lebat tu...
Nak tau pukul berapa kitaorang betul-betul jejak rumah?nak pukul 11 okeh....punyalah lama....tapi Alhamdullilah selamat pergi dan balik....
Tu pun lambat sebab nak basuh Syaqeer yakyak, pastu sebab nak kena hantar Ana balik rumah dulu... Alhamdullilah syukurrrrr........




Ni esoknya dapatlah me merasa Tempoyak Ikan Patin....ohoiiiii...
Rezeki dapat tapau....semalam tu me tak makan pun sebab takde feel nak makan...makan Nasi Hujan Panas tu je dah dua pinggan, tu belum lagi tambah makan satey bercucuk-cucuk tu...nak makan gulai pulak memang dah tak larat....dan Alhamdullilah nak balik tu Atie tapaukan gulai nih...uiiiii....pojaan hati ni okeh....lama dah teringin nak makan....
Kebetulan memang dah tau yang rumah Azrul punya gulai Tempoyak memang sebijik yang resepi kat Temerloh punya..lagilah suka kan...syukur-syukur dapat rasa....
Apapun Iolls tetap terkenang-kenang Tempoyak Ikan Patin Temerloh ohoiiiiii...me dapat makan pun sekali je dulu...tu pun kat kenduri Illa kahwin tahun 2004/2005 dulu tu...sedapnya haiiiii....
First time makan yang temerloh punya, pastu sedapnya boleh teringat sampai ke hari ni....dia punya lemak Patin tu marbelesnya....bayangkan me tak pernah makan Ikan Patin, tetiba dapat rasa, pastu sedapnyaaaa...lepas-lepas tu makan tempat lain memang tak jumpa yang sama...huwaaaa....emak me buat pun rasa lain...lagi sekali huwaaa....
Sekaliiiii....bila Azrul dan Atie buat kenduri doa selamat dia kahwin dulu tahun 2010 tu ohoiiii dapat makan rasa yang sama weihhhh.....best sangat-sangat...ada nenek tu masak resepi sebijik Temerloh punya ye...
So kalini Atie kata nenek yang sama jugak yang masakkan...lagilah Iolls excited....
Nak tunggu yang Temerloh punya tak tau bila..ni dapat yang Bota punya pun jadiklah...dah terlebih syukur....

TAMAT





Monday, August 18, 2014

Kenduri...

Penatnyaaa haiiii....penat sebab dok ulang alik Ampang-Bukit Jalil dari malam Khamis haritu....
Ni pun intro untuk tidak sihat dah ada dah....hidung dah tersumbat sebelah..kepala pulak dah sakit lite2...kecik je bijik mata ni hah....kalau dapat bantal, tilam dengan katil memang selamat dah nih..huhuhu...
Alalala...sebenarnya kitaorang penat ulang alik je pun...menolongnya idak pun (except for my Emaklah...dia hari Jumaat dah stay kat sana satu hari suntuk nak tolong untuk majlis doa selamat malamnya tu)....kiranya kitaorang ni tolong menyibuk jelah pun...kikihkih...tapi penatnya macam tolong masak kenduri okeh....
Malam Khamis pergi menjenguk makcik me..kot-kot tengah bizi-bizi ke apa....sekali sampai sana takde orang lain pun okeh..kecuali jiran 2 orang dengan family makcik Nor me tu je...
So me dengan Emak sempat tolong kupaskan bawang dengan halia je pun..jadiklah kan..kikiki...lagipun Acik Nor kata dah takde apapun nak kena buat....
Kiranya malam khamis tu kitaorang sampai sana nak pukul 10 malam...sebab bergerak dari rumah Atie dah nak pukul 9.10 malam pun...so lepas dah tolong sikitttt...pastu potpet lebih kurang...merasalah sampai rumah pukul12.30 a.m....esok kerja okeh...huwaaaa....
Esoknya pagi-pagi Emak je ke sana....wakil gitu...kitaorang kan semuanya kerja...so kiranya dibenarkan untuk tidak hadirlah kan...kang malamnya baru ke Bukit Jalil....
Lupa pulak...me pergi satu kereta je dengan Atie, Azrul, Anim, Imraan dengan Umaar....dari hari Khamis pun gitu....senang satu kereta...lagipun I is susah sikit bab-bab bawak kereta malam-malam pastu jalan tak familiar nih..kang ke longkang kan sapa nak layan??tak pasal-pasal okeh....

Malam Jumaat pergi lagi...sebabnya ada kenduri doa selamat (nikah lepas Asar tapi lepas Isyak ada kenduri doa selamat)...kalini berkobar-kobar okeh...pukul 8.05 malam dah terjenggul kat depan rumah Atie....sekali katanya nak kena gi Kajang dulu..Azrul ada "on-call" kena hantar darah dulu....ooo okehlah....dah katapun urgent kerja kan...kenalah gi Kajang jugak....
Nak tau kitaorang sampai Bukit Jalil pukul berapa?lagi sikit nak pukul 10 okeh....2 jam rupa-rupanya dalam kereta..huwaaaaa....
Sampai-sampai sana semua pun dah ada..tapi nasib baiklah memang elok ramai lagi yang tengah makan-makan ...maksudnya takdelah kenduri dah bungkus....pastu ramai jugak lagi yang datang lepas tu rupa-rupanya...iyalah time weekday pastu kawasan rumah makcik me tu boleh tahan banyak kereta dan jem sikit okeh.....
Merasalah lagi malam tu sampai rumah nak pukul 1.30 a.m....
Sabtu pulak kenduri betul....kat Bukit Jalil jugak tapi kat Taman Rekreasi Bukit Jalil....konon nak pergi awal..tapi hujan kan...dengan kepala weng sebab bangun pukul 6.30 pagi (tidur 4 jam...memang pening kepala kitaorang satu kelurga..kahkahkah...keturunan ngada-ngada tidur kena cukup 6 jam khen...) pastu dengan lepas subuh tu mata tak mau sambung tidurnya...sabar jelah mata oiiiii..dok terpisat-pisat, gosok bajulah itu inilah...tau-tau gerak ke rumah Atie dah pukul 11 pagi...hampunnnn Acik Nor....
Tau tak ingatkan sampai rumah Atie dia dah siap..sekali rupa-rupanya dia tak mandi lagi okehhhhh...padahal sebelum tu dah dua kali confirmkan pukul 11.30 dah jalan........dua kali huwaaaaaaa.....memang kena banyak bersabar okeh...dahlah tadi masa on the way ke rumah Atie tu jalan dah jem....masaklah nak menyampaikan Bukit Jalil nanti nih..mau pukul 2-3 karang baru sampai nanti nih....
Nasib baik Atie siap tu terus kitorang ikut jalan dalam kat Maluri tu...lega okeh..tak jem langsung....tapi tulah..sampai kat tempat kenduri dah nak pukul 1...bagus betul mak sedara dengan anak sedara kan....?huhuhuhuhu.....menunggu orang ada anak dua siap memanglah menguji kesabaran..patutlah Ana cakap lain kali kalau janji dengan Kak Atie sebut sejam awal..baru betul-betul on time nanti...huhuhuhu....


Gambar lain takde....ni je yang ada....
I is tak reti nak tolong-tolong nih...so pepandai bawak diri..dah makan lepak-lepak kejab pastu terus ke area photobooth.....apalagi...beraksi lah kan....kikikih....dasar tak sedar diri dah tua....ginilah...hahaha!



Baru belajar nak pakai monopod....haru biru jadinya....so main ikut jelah tongkat tu ke mana....belakang jadi apa lantakkkk....
Tu dua orang tu adik sepupu me...diaorang ni kembar tak seiras ye....silalah percaya...kakak yang belakang, adik yang depan.....kakak nanti bulan 12 kahwin....berkampung kat Teluk Intan 3 hari lah kot nanti....
Acik Aman buat kenduri kat rumah singgah dia kat Teluk Intan....so nanti nikah kenduri semua kat sana....



Ni gambar spontan nih...sebenarnya tengah tunggu diaorang setting ke benda tah....
Apapun....I like!!!Muka Umaar dengan makcik muka suci murni okeh...cuma tang ayat jelah tak kena dengan muka....hihihik...



Nak tengok pengantin..tu ha kat belakang tu....kitaorang dah jumpa camera...pengantin tu mintak maaplah dah tak nampak dah...hahahahampuunnnnn....



Cantik pulak me pakai spek star ni kan...?retro giler...kihkihkih....
Serius masa ni rasa muda 10 tahun okeh....orang lain umur 20-an muda belia..me je dah kertu 34 tahun....
Mesti orang lain tengok apahallah makcik tua tu nyibuk kat situ tu...bikin rosak gambar jek...huwaaaaaaa......



Ni gambar yang mula-mula test amik kat photobooth...segan silu je memasing...biasalah tak biasa berprops bagai kan....tapi tulah..kejab je silunya....bila dah pandaiiiii...amikkkkk...terus tak sedar diri....


Okeh...kitaorang balik kenduri nak pukul 6 petang...merasalah jem kat MRR2...tapi nasib baiklah jenis yang bergerak sikit-sikit...so sampai rumah pun dalam pukul 6.30 petang....
Penat memasing jangan cakaplah...memang hari Ahad taknak keluar rumah dah okeh....nak rehat-rehat santai-santai kat rumah jek....
Me ada jemputan kat rumah BFF zaman sekolah pun tak pergi...mintak ampun mintak maaf....penat satu...segan pun satu...
To be honest me memang kureng sikit bab-bab reunion reunion nih....I is tak boleh terima....lainlah kalau tetiap tahun jumpa sekali setahun takpe..kalau dah selalu jumpa (once a year pun tak kisah) ko nak ajak jumpa kumpul bila-bila masa pun takpe...I is sanggup.....sebab tau mesti tak gonjeng and syok giler-giler punya....ni last jumpa semua pun awal tahun 2000 dulu....memang kureng sangatlah....perangai pun dah tentu lain...takut I is down 2 tahun okeh dengan diaorang-dioarang semua....so dari I down 2 tahun baik I mendiamkan diri....
So sapa-sapa yang berkawan dengan me kena once in a while keep in touch...supaya tak gonjeng dikemudian hari....me ni PR dahlah memang out....kalau takat jadi makcik tambah je tak kisah...tapi kalau jadi mak tunggul memang tak sanggupppp....self-esteem tak cukup bagus okeh....kang jumpa lain kali I is gonjeng...dah sentap pulak memasing....hahaha...



Eh, bila membebel-bebel kat sini terus rasa bertenaga....hahahaha...








Thursday, May 30, 2013

Ana Kahwin: Family Portraits...




Gambar Ana Kahwin aritu...
Bukan dari official photog pun...dari kamera Atie...so takde gambar bebetul...belasah je...
Ni pun tak cukup corum, Azrul takde sebab jadi tukang amik gambar...
Jadilah kan..nak tepek gambar official macam tahun depan je baru dapat..hahahaha....belasahhhh.....




Friday, May 17, 2013

Ana Kahwin: Kira "Hasil" dan Potong Kek...

Petang tu dah balik rumah rehat-rehat solat-solat pastu terus Atie mengajak Emak dengan suaminya mengira duit seluk hasil dalam negeri sumbangan tetamu...
Tak menyempat-nyempat je kan...kikikikih....
Tapi memanglah pun..esok masing-masing cuti nak berehat kan...so takde masanya nak patah balik rumah Emak semata-mata nak mengira duit je...

Semangat je masing-masing...kikikiki...Alhamdullilah...rezeki dari ALLAH...
Terima kasih atas sumbangan semua....semoga anda semua dimurahkan rezeki lagi....amin....^_^


 Dah habis kira-kira tu masing-masing berehat-rehat sambil borak-borak tengok tivi...
Lepas tu kata Ana dia nak kuar pergi ke rumah family Shafiq sebab nak selebret birthday Abah Shafiq...
Dah kata gitu laju je suruh diaorang potong kek....
Hangin je okeh, boleh pulak masa kenduri tadi tu kek takde...
Elok je dah bersanding dah makan beradap tu bila tanya mana keknya...??tapi takde....
Ana kata tokei katering janji nak bagi sebiji kek..so kitaorang pun takdelah standby kek ke apa..mengharapkan katering jelah kan...
So pergilah tanya staff yang ada tu...boleh pulak katanya tak tau, memang takde bawak pun...tu kena tanya bos balik...ayoyoyo..macamana buat kerja ni oiiii.....???
Dah tak pasal-pasal pengantin tak dapat potong kek okeh...spoil majlis laaa....tempat potong kek dah ada, tapi keknya takde...hampeh sungguh...!
Kalau tau memang takde awal-awal baiklah beli sendiri siap-siapkan...tapi dah kata katerer dah janji takkan nak beli jugak...



Kesian pengantin..siang tak dapat potong kek...
So kita suruh jelah potong kek kat rumah memalam......
Muka pengantin dah lemau dah sebab penat 2 hari kena uruskan macam-macam....
Takpelah pengantin oiiii...dah setel semua kan..mesti lega....



Ni lagi satu kek yang Masz bagi semalam tu...
Semalam dah potong yang kecik tu untuk Imraan...
Yang ni pulak memang khas untuk rumah me punya....so kita suruh jelah pengantin potong yang ini...jadilah kan...hehehehe...


Kek Buah..bukan pavlova tau....
Alhamdullilah sedap....again, thanks Masz...

TAMAT




Thursday, May 16, 2013

Ana Kahwin: Majlis Resepsi@Kenduri...


Sambung cerita kenduri Ana...
Semalamnya 23 March adalah majlis nikah, harini pulak hari Ahad 24 March 2013 adalah majlis kenduri atau resepsinya......
Kitaorang tak buat kenduri kat rumah sebab leceh, so dah macam tradisi kitaorang buat kenduri kat dewan orang ramai kat taman rumah kitaorang je....
Dewan ni sama jugak dengan dewan kitaorang buat masa Atie kahwin tahun 2010 dulu tu....dewan kecik je pun, cukuplah dengan kapasiti jemputan kitaorang pun kan...
Kitaorang pagi tu takde apa-apa aktiviti...semuanya dah setel...tinggal nak bersiap-siap pastu ke dewan je....
Ana kata hal dewan semua katerer akan setelkan...so memang kali ni lagi senang..tak payah nak jenguk-jenguk sangat dewan tu tau-tau siapkan diri pastu sambut tetamu je....kurang kerja gitu..hihihi...
Ana kata dewan siap pukul 11.30 gitu...
So kitaorang startlah bersiap dalam pukul 10.30 pagi....

Tapi tulah..emak me ntah apa paniknya, pagi-pagi tu emak dah 'bising-bising' tak tentu arah...hohoho...
Bising sambil buat panik-panik gitu....siap suruh kitaorang cepatlah, apalah...bla..bla..bla......ayoyoyoooo..silalah bertenang wahai Emakku.......
Me tak faham okeh....cepat tak cepat pukul 11.15 pagi karang terjengullah me dengan Anim kat situ pun kan....
Kalau cepat pun bukan ada apapun nanti...buat melekit badan je..lagipun haruslah tetamu pun takde lagi....huhuhuhu...
So, dah 'bising-bising' tu me suggest, apa kata kalau Emak nak cepat Emak pergi dulu...lagipun Emak 'tuan rumah' kan....hehehehe
Me pulak bila Emak me dah jadi gitu, haruslah panik jugak....taulah kan kalau dah panik patutnya semuanya cepat lagi jadi lambat kan...
Paling kelakar, bila me sampai kat dewan tu haaaa elok pun semuanya....huhuhuhuhu...terus je elok Emak me tu...huiii..sabar jelahhh...
Motif nak panik-panik kan....?habis berpeluh menjejeh me masa tu tau...nak kejar masa punya pasal....padahallll....?
So...silalah percaya pada perangcangan wahai Emakku...insyaALLAH tak jadi apa-apa yang sebaliknya punya.....^_^

Tu pun kelam kabut jugak lagi..sampai sana tu tak sempat nak round dewan pun sekali Acik Nor me tanya pasal bekas nak letak Tempeyek yang dia buat...huhuhuuuuu....
Dah tak pasal me mengagau balik rumah laju-laju pergi pulak amik bekas....hoh!...kalau cakap awal tadi kan senang....kuyup me jadinya okeh...huhuhuhu...tulah..nak suruh cepat..cepat..cepat sangat kan...pastu semua benda pun lupa...
Elok dah setel hal Tempeyek tu Atie pulak sampai satu family...
Atie terus ajak me mengambik gambar sebelum orang sampai tu...
So layanlah gambar-gambar kitaorang ni ye....
Atie dan Imraan...
Meriah tak pelaminnya....?hihiihihi...



Imraan tu senyap sebab dapat lolipop tu....sopan terus kan....?
Tapi sopan tu sebab gula belum meresap dalam darah lagi....kang tengoklah camne....confirm toing toing toing satu hari tu....


Turn me pulak...
Dengan Imraan jugak.....



See the face...happy giler dapat makan lolipop tu...



Nilah photo-props yang me buat haritu....
Tak berapa sempat nak guna pun...kelam kabut layan tetamu kan....
Punyalah bzlah sangat sampai me lupa nak amik gambar sesorang kat atas pelamin okeh...rugi tau....




Imraan sebelum 'sugar-rush'....baik je gitu...


Atie bermisai...kikiki....
Anim jangan ditanya mana...dia memang dengan geng-geng dia jelah....
Kemahin tu...Anim sebelum kenduri ni siap kira nak berapa kad jemputan....sebabnya dia nak jemput kawan kelas dia katanya...^_^



Atie with Che Nab...jiran merangkap bff Emak ni....
Tengoklah Imraan tu kan...banyak cekadak okeh...



Bunting Ana..simple je...
Dia taknak bergambar-gambar bagai...



Pintu masuk dewan...simple jugak kan......



Makanan...
Me tak sempat nak amik proper-proper u...nak cepat...
Makan pun cepat-cepat je sebab tetamu dah start datang....



Sempat jugak amik gambar tempat makan beradap....simple jugak...



Pukul 12.30 pm...tetamu dah start datang..ramai dah time ni....
Lupa pulak, kenduri Ana ni berwarna tema Biru dan Oren ye...



Atie dengan sepupu-sepupunya...
Hehehehe..sepupu kitaorang memang majoriti semuanya umur bawah 20 tahun....yang baby pun ada okeh...kesian diaorang dapat sepupu veteran macam kitaorang kan.....


Ana patutnya bersanding sebelum pukul zohor, tapi tak dapat gitu..hujan siap petir boleh tahan...
So nak dekat pukul 2 barulah dapat bersanding....
Paling kesian kat para tetamulah..hujan lebat..nak berlindung pun payah....maafkan kami ye semua....
Tu geng kompang, DJ dengan flower girls tengah tunggu pengantin nih.....
Patutnya tunggu kat luar..tapi hujan punya pasal terpaksalah bersesak-sesak dengan tetamu yang lain kat sini....sian dorang.....huhuuu....




Yes..kawan-kawan baik saya datang tauu....Sept, Zai&Hezrein, Kak Azzu&Abang Hisam dengan anak-anaknya.....
Semua sporting makan betul-betul okeh..i like....Thanks for coming ye.....
Cuma Mijonlah datang lambat sikit..tempat dia pun hujan, so taknak amik risiko dia dengan Abang (adik dia) keluar rumah lepas pukul 2 tu....dah lambat tu lupalah pulak nak amik gambar kan...thanks for coming too....


Tunggu punya tunggu mana pengantin daaa.....??
Ni semua dalam gambar ni saudara mara belah Abah me ni....
Thanks for coming jugaa.......kesian masing-masing kena berdiri je sebab kerusi memang penuh....(hujan so kebanyakkan tetamu stuck tak tau nak kemana dah....)....



Akhirnyaa...fuhhhh....





Pengantin....^_^....comels tak dua-duanya....?




Kompang pun main depan muka pengantin okeh....hujan punya pasal kan...tapi takpe...hujan tu rezeki....kena ingat tu....^_^



See the DJ??
Over sampai naik atas pentas okeh....kalau tengok live macam pengulas tv dah....over gitu...haha!
Pengapit Syafiq pulak kipas takde, ntah cicir kat mana....huuuuu....
Nasib lepas tu jumpa..kalau tak kipas dengan tapak tanganlah ye....





Emak saya dan jiran-jiran rumah bawah yang super-cute...hihihii....i like....!!
Lupa pulak, gambar satu family takde ye dalam kamera me ni...me tak sempat nak pass kamera kat orang lain...so nanti tunggu official fotog bagi barulah boleh tempek kat sini....



Pengantin dengan pengapit yang yang anak bilis itu aawwwww....hahahaha!


Pengantin dengan kawan baiknya....

Overall majlis habis nak dekat pukul 4....Alhamdullilah...
Food pulak banyak berlebih...takut jugak kurang kan....so dapatlah sapa-sapa yang tolong haritu menapau...rezeki dikongsi bersama-sama......^_^...
Pastu jiran-jiran dan saudara mara me yang datang tu kata food semua adalah sedap....thanks to the katerer kan....^_^
Alhamdulilah majlis berjalan dengan lancar.....^_^
Me wakil dari Emak dan family mengucapkan berbanyak-banyak kepada semua tetamu yang hadir (Makcik Pakcik, Sepupu, Jiran-Jiran, Rakan-rakan semua)....
Terima kasih tak terhingga juga kepada saudara mara (espesialy Acik Nor) dan jiran-jiran dan kawan-kawan Ana yang banyak membantu secara langsung dan tak langsung dalam majlis ni... Terima Kasih yea semua....!!...
Tak dilupa juga harap diampun juga atas kekurangan dan salah silap di hari itu yaw....^_^



LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...