Tuesday, February 28, 2017

Hehe.......

Entri ni entri kumpul namanya...
Mana-mana yang sempat me amik gambar me letak je kat sini yek....
So tarikh memang takdelah jawapnya....
So layannnn.....



Ni kitaorang repeat buat steamboat lagik....
Haritu punya balance buat steamboat banyak lagi okeh...so boleh repeat lagi....
Cuma kena tambah Mee mee dengan Mushroom jelah....
Sedap okeh...syiok makan camni ramai-ramai......




Cubaan buat Sos Yong Tau Foo..hahaha..gelak dulu sebabnya jauh betul rasanya nih kikiki...
Bahan-bahan tak berapa nak cukup Uolls..so guna jelah bahan-bahan yang ada....
Tapi okeh je, takdelah rasa dia takleh makan...cuma tak kick lah macam sos yang betul-betul tu....





Ni adik ikut makcik gi klinik...
Sibuk je tau budak ni sekarang ni...pantang tepon bunyikkk dia yang akan angkat dulu..pastu nasiblah orang yang call tu kena melayan dia dulu kikiki..dahlah bercakap tak berapa sangat...pastu ada hati nak potpetpotpet macam reti sangattt......
Pastu panthang orang nak keluar rumah..sokmo nak ngikut..adusla adikkk...
Masa ni tak ingat..rasanya makcik tak sihat sebab kejab demam, kejab kang selsema....kejab kang gatal-gatal...






Gambar kabur tah kenapa tah...
Ni Ikan Uncle bagi...hehehe...
Uncle tu Orang Tu (OT) la pun....
Berzaman dah bagi..tapi tak termasak-masak...so kebetulan Atie dengan bebudak ada..so kita hantar kedai....suruh kedai gorengkan dan buatkan kuah Masak Pedas sekali.....






Tu diaaa hasilnya hehehe.....
Punyalah sedap sampai berkilau-kilau gambar.......






Bebudak punyalah berebut-rebut okeh makan...diaorang suka makan ikan goreng...dapat yang ada isi macam ni teruslah lagi berselera.....







Teka pinggan sapa?
Ni bukan pinggan Iolls ye..ni pinggan Anim...
Ni memang kegemaran Anim...so kalau ada lauk ni dia memang beria-ria makan.....
Alhamdulillah...rezeki....makan ramai-ramai sedap......





Masa ni Naelofar ada sales...so kita beli 3 helai....
Iolls ni jarang shopping tudung...so kalau ada sales lajulah membelinya...







Ni makan dengan Mijon....
Kat OIC Aman Suria....selalu Iolls ingat Iolls makan ni kat Tropicana..silap okeh...Aman Suria....






Suka kat sini sebab udang dia besarrrr....puas makan......







Pastu suka sangat dengan rojak buah dia..kuah dia tu lazattt....walapun dia ada rasa hangit-hangit tapi sedap jek....
Tu amik Mee Goreng sebab lapo sangat okeh...kalau tak memang tak pandang segala mala nasik ke mee ke....sebab lapar semua benda pun telan hehehehe....






Last but not least pic makcik...muka berbalam-balam sebab kena gatal-gatal seluruh muka...
Gatal bukan pasal makanan tapi ntahlah...tak reti nak described.....tapi kalau dia datang memang muka gatal macam ada pasir je bila kita gosok tu...adoila.....









Friday, February 24, 2017

Ni Kira Camne Nih??

Ni kisahnya pagi tadi...
Pagi-pagi tadi tu me belek-beleklah kotak thermometer yang me beli malam tadi kat Guardian tuh....
First time okeh membeli benda alah ni....jadi kenalah baca camne nak guna....
Ingatkan ada tulis je kat luar je tapi rupa-rupanya instruction adalah kat dalam (tu dia siap suruh baca manual yang kat dalam)......





Bukak-buka kotak sekali keluarkan kertas yang dia attached tu....
Tapi nampak macam resit...aittt??






Pastu pusing belakang tengok ada nih pulak?
Dah mananya kertas instruction tu??
Apasal ada nih pulak??dah sudahhhhh...
Ni kira camne ni?nak guna kena call nombor ni ke camne??
Fyi, thermometer nih bukan me yang amik kat rak sendiri..masa kat kaunter tu me mintak adik staff tu yang amikkan...sebab ni adalah belian purchase with purchase....kat kaunter baru me nampak offer tu, so tu yang suruh adik tu yang amikkan.....
Ehhhh..korang jangan nak speku speku yek...kalau adik tu yang masukkan macam tak logik sangat pulak...kejab sangattt letaknya ponnnn.....pastu adik tu kalau nak orat Iolls macam tak logik sesangat okeh...adik tu umo mau baru 20 tahun pun tak sampai hahahah....hagak-hagaklah...
So camne nih??why??
Adoila..pagi-pagi dah bikin Iolls confused okehhhh........





Ni yang me dapat....
Pagi-pagi okeh dah camni..tak ke terpisat-pisat Iolls kejab....
Tapi terpisat-pisat tu sempatlah amik gambar pulak ye hahahaha.....






Ni kedudukan asal benda alah tu...elok je terletak dalam tu bergulung....adoilaaa....
Ni dia bagi barang sample ke apa?mentang-mentangla Iolls bayar murah dari harga sebenar ishhhhhh......








Wednesday, February 22, 2017

Makeover by Anna....

Ni petang Ahad minggu lepas rasanya nih...
Me ni mamai-mamai bangun tidur sekali Ana ajak me buat mek-up muka..
Hagak-hagakle okeh...muka pun still seposen lagik nih...kikiki...
So bagi me bertenang-tenang dululah yek...bagi me basuh muka ke apa dulu baru kita mekup...




Mula-mula dia mekup dulu muka Anim...
Pastu dia mekup dulu muka sendirik kikiki...
Santek kan...??
Ni Anna ada masuk class ye...saja-saja je untuk diri sendirik sebenarnya....tapi sebab dia rasa macam nak brush-up skill dia tu so dia suruh kitaorang tadah muka....
Dua-dua pun phoyo bulih tahan kan hahahaha......









Ni setel me pun.....
Kikiki...somel tak kitew??
Selalu guna Make-up Plus Application je kan..kali ni mekup betul-betul.....
Rasa macam lain betul muka sendirik......






Try bukak spek pulakkk...hamboiiiii.....lain giler kannn....?
Rasa macam santek sangat dah nih kikikih.....







Okeh..lagi sekali..sebab rasa santek sangat so kita up lagik sekalik.......
Jangan marah ye...kikiki....







Pejam pun bolehhh...
Muka me nih sebenarnya tak rata..so agak bercapuk sebenarnya kalau tengok dedekat...tapi yang bagusnya...Anna mekup nih nampak muka me bersih kan....clean look gittew.....so I loike lah kan.....






Okeh..ni me tukar lipstik...ni me pakai NYX Soft Matte Cream nih....
So muka nampak lain pulak kan....
Bukan senang ye Iolls nak tadah muka jadi model plussize gini nih hahahaha....
Ni kalau korang nak pakai lipstik macam me nih...boleh PM Anna 019-2215832 ....
Color yang lain boleh tengok kat entri Ini ye....
Janganlah marah...sebab me tersambil-sambil iklan tau..hihihi......









Tuesday, February 21, 2017

Beli Handbag....

Citer masa gaji bulan Januari haritu....
Dah lama giler me tak beli handbag okeh....
Yang ada tu Atie yang bagi....kalau diikutkan elok je lagi....
Tapi disebabkan beg tu dah habis terkopek so kenalah cari jugak handbag baru...
Tu pun kalau ikutkan boleh je lagi pakai...tapi macam dah tebal pulak muka sebab pakai beg lusuh giler camtu kikiki....so nak taknak kenalah beli jugak.....
Macam biasa...carian adalah kat The Curve....
Kat situ adalah beberapa kedai yang Iolls mampu nak survey-survey ikut budget Iolls nih...
Kita budget halus jek, tapi kalau boleh nak cantik, nak itu nak ini nak begitu begini...dasarr kann hahahaha....




Stuck kat sini kikiki...
Dah pergi dua tiga kedai...so kedai pertama jugak yang menarik hati dan perasaan Iolls....
Kiranya love at first sight le nih.....
Mula-mula Iolls selfie sendirik je..sebab nak tunjuk kat adik-adik...confuse kejab okeh...sebab design yang nih ada 3 colors yang ada.......




Pastu OT kata meh dia tolong amikkan....so tadahlah muka kan hahahaha....





Tak clear camtu kita amik pulak sebijik sebijik camni kikiki....





Ni lagi satu.....rajin kan??





Tak cukup amik pulak dua-dua hahaha.....
Sebenarnya ada lagi satu, color biru pekat...tapi diaorang tak gantung pulak...so dapat tengok bila me suruh keluarkan jelah....
Yang biru pekat tu Iolls tak berkenan sangat, sebab beg biru, besi dia color hitam camtu....tapi bila fikir-fikir balik sekarang..apasallah aku tak amik yang tu??huhuhuhu....
So korang rasa Iolls pilih yang mana?

|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
V


Hahaha..yang color ni okeh...semua pun suruh amik color ni kecuali OT dia suka yang coklat tadi tu.....
4 lawan sorang mana maunya kan....kikiki....
So selamat dah beli handbag...so tunggu lagi 3 tahun kot baru tukar yang baru..mudah-mudahan hahahaha......









Monday, February 20, 2017

Port Dickson....

Citer awal bulan haritu....
Saja-saja bercuti satu keluarga semua...
Alhamdullilah, kali ni kitaorang dapat berumpul satu family semua...takde sorang pun skip....
Kalini sebab nak cuti-cuti dekat-dekat je so kitaorang ke Port Dickson je....





Hotel pun macam biasa duduk kat Corus Paradise....
Ada offer kat Groupon sekarang nih tau....so memang kitaorang jimat banyakla....
Ni kira hotel "wajib" kitaorang gi tetiap tahun ni tau....ada offer ke takde offer ke memang sinilah kitaorang duduk kalau kitaorang ke PD....cuma tahun lepas je tak sempat nak pergi PD...tah pasal apatah tak pergi...bila fikir-fikir balik macam pelik pulak kikiki....
Hotel ni hotel dah lama...tapi sangat-sangat selesa dah untuk kitaorang...
Pastu hotel ni jenis katil memang dia bagi Queen tu dua buah...so senang...tak payah nak fikir-fikir nak tambah katil ke apa dah....
Bilik tak payah tunjuklah ye....sama je dengan entri-entri PD me yang dulu tu...rajin boleh gi carik.....






View dari tingkap bilik memang cantik.....tulah yang me suka kalau duduk sini...
Ko duduk belah mana ke, tingkat berapa ke, memang akan dapat view macam nih....best kan...?
Ni kitaorang gerak dari Ampang pukul11 lebih pagi sampai sana nak pukul 1 lebih camtu....
Iolls ikut Highway LEKAS, so lambat sikitlah sampainya.....lambat pun sebab kena mengadap trafic lite kat Senawang tu....
Tapi me memang suka giler ikut LEKAS....jalan clear je okeh...so sedap memandu tak payah nak fikir macam-macam....
Hotel ni check-in pukul 3 rasanya...tapi kitaorang sampai hotel pukul 4 camtu rasanya....





Ni petang Sabtu tu....petang-petang dah pukul6 baru nak gerak keluar gi mandi kat pantai....
Liat okeh memasing....iyalah masa check-in tu panas kan....
So dah lunch pastu dah round round kat Dataran Teluk Kemang tu sakan bila masuk bilik dah liat nak keluar.....
Sorrylah korang ye...pic ada je, tapi tak berapa senonoh hahahaha..biasalah..kalau mandi kat pantai kan agak Baywatch sikit kaedahnya kikiki.....







Ni masa nak gi makan malam....
Pukul 9 lebih barulah kitaorang nak keluar carik makan ye......liat je masing-masing hahahaha....
Dah puas mandi kat laut, pastu balik dah kecik je mata masing-masing kan...pastu lapar pastu liat nak keluar..dah camne?tu yang lambat je jadinya...kikikkkii.....






Ni sementara tunggu Azrul amik kete...
Santik kan...??




Malam tu kitaorang try makan kat Jimat Tomyam nih.....
Saja test kedai siam lain pulak.....





Kemain ceria Usu Anim dengan Opah layan Syabeel kikiki......





Keluarga anti-sosial kikiki.....





Ni nasib baik ada Syabeel..so kurang sikit anti sosial tu..kalau tak..hahaha.....






Makcik dengan Ana dan Syabeel....
Syabeelnyapoonnnn.......




Abang Imraan kalau ada ayah dia jadi kekwat dengan Makcik...tak baik tau abangg...taknak kawan!






Kitaorang amik dua set nih....
Elok untuk makan 4 orang nih sebenarnya....banyak oiiii.....





Set Atie...
Set kitaorang tak complete sebenarnya...ikan tak dapat lagi....
Ni satu set RM50 rasanya....kira jimat jugakla bila makan ramai-ramai....
Ikan tu pun besar jugak...pastu diaorang masak pun berasa.....alhamdullilah....





Ni pagi esoknya...rombongan nak pergi breakfast kikiki....





Breakfast kat coffee house kat bawah tu....
Ni dapat sekali dengan bilik....so jimat disitu......
Makanan macam biasa....alhamdulilah kenyang....




Roti canai pun ada ye.....dia kirai kat situ jugak...
Kuah tu sedap....tapi roti keras sikit....kikiki.....





Opah dengan cucu kegemaran.....




Suka le bebudak dapat wifi free...korang tengoklah Didi and Friends tu lelama ye.....






Ni dah check-out....
Hahaha...entri pemalas namanya nih.....







Ampunnn gambar rojak buah bergegar hahahaha...
Kitaorang sebelum balik tu sempatlah singgah bazar thai ke apa kat pekan PD tu.....
Pastu dah bercekau kejab tau-tau dah sampai Mitsui hahahaha....
Kalau dah sampai Mitsui tak order Rojak Buah dia rogilah.....bukan senang nak dapat rojak buah gini......





Duaorang budak yang bikin hati ibu dia panas....kejab nak itu, kejab nak ini...adoilah....bertabahlah ibu ye....





Me order Keow Teow Goreng extra keow teow....pentamak kan....





Penuh sepinggan rak....
Emak yang mula-mula makan Keow Teow Goreng...sedap okeh..
Pastu emak dah habis baru me order untuk me pulak....siap tambah mee lagi kau kau kau....
Pastu tak berapa sedap macam tadi..huwaaaa....sabar jelah okeh..padahal emak me punya takde letak kerang pun..ayam je..sedap nak matik...ni me punya letak semua pastu tambah mee dah jadi kureng....
Nasib baik Atie tolong makankan...
Ana dia dah setel makan so dia gerak dulu....
Ni kitaorang tak shopping apa-apapun...just tengok-tengok lagi hahahaha...
Sampai rumah nak pukul9 okeh..punyalah lama nak menyampaikan rumah ikut Google Maps tu...dari awal tulis 38 minit boleh sampai, sekali makin lama makin bertambah pulak minitnya..padahal ikut sebijik sebijon tu, dah kenapa?

Tamat....




LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...