Search This Blog

Showing posts with label Puasa. Show all posts
Showing posts with label Puasa. Show all posts

Thursday, June 22, 2017

Berbuka Di Gulam Mee....

Kisah semalam...
Kisahnya...
Petang lepas habis kerja, me janji dengan Mijon nak jumpa je kat tempat orang jual kuih muih raya....
Dah setel beli (Mijonla..), me ni tumpang beli kacang jek...tu pun sejenis..jimat okeh....
Pastu sama-sama naik keta me terus gerak ke supermarket SuperSeven kat Subang Perdana nun.....
Mijon nak beli barang-barang nak masak untuk hari raya nanti....
So bila Mijon habis shopping terus kitaorang mencari tempat berbuka....
Mula-mula Mijon ajak makan McD....tapi me bodohkan jek hahaha...
Pastu Mijon suggest jomla cari kedai mamak..me pulak macam alamakkk mamak?malasnya....(ni cakap dalam hatilah kan...hahaha)...
Pastu Mijon cakap jom kita makan kat Gulam jelah....
Haah lahhh...lupa giler Gulam hihihi...so terus me drive ke Gulam Mee.....
Senang jugak kalau berbuka kat Gulam Mee, sebab kereta Mijon pun dia park kat seberang Gulam tu jek.....





Kesimpulannya hihihi....
Ni sampai-sampai Gulam dah pukul 7 p.m....so kitaorang macam ala-ala kelam kabut...eh bukan kitoarang...me lah sorang kemain kelam kabut sampai seats pun tak sempat nak pilih yang mana.....
Kebetulan meja banyak je yang kosong lagi, tu yang selamba je kelam kabut nak beli makanan hihihihi....
Ni me macam lapar giler bila dah sampai kat tempat Nasi Lemak tu ye...tu yang sesiap nasik tambah me mintak..tamakkk hihihi....
Kelakar tau masa me beli nih...ada satu couple tu...masa budak yang sediakan nasi lemak tu letakkan nasi lebih untuk me tu diaorang duaorang pandang pinggan me tu, pastu pandang jeling-jeling sesama laki bini then pandang lagik kat nasik me tu...pastu bila budak tu letakkan sambal pun lagi sekali diorang berpandang jeling sesama sendiri pastu pandang pinggan me lagi hahahah..mesti diaorang terkejut tu...makan ke hapa pompuan nih??hahahaha.....









Mijon pun makan Nasi Lemak....
Tapi dia tak tambah nasik macam me lah ye hhihihi....
Lauk pulak me punya Rendang Kerang...rezeki oiii jumpa lauk kerang nih....
Mijon punya pulak lauk Rendang Kerang dengan Sambal Sotong.....







Teacher Mizon....
Sebenarnya dah lama jugaklah kitaorang tak ke Gulam Mee nih...
Me pun dengan OT ada satu time tu kerjanya ke Gulam Mee kan, tapi pastu kan jadi asyik makan benda lain...so tu yang lama jugak tak ke sini....lama tu boleh kira bulan jugaklah...punyalah lama......









Makcik kamu....
Jangan percaya badan me tu macam dah kecik ye...mainan duniawi semuanya nih hahahaha.......
Makcik kamu ni dari haritu teringin nak minum Teh Ais...tapi bulan-bulan puasa ni kalau tak kuar rumah mana nak dapatnya tak...so bila dah sampai sini terus laju-laju je order.....siap masa nak balik pun me tapau Teh Ais bungkus ikat tepi okeh.....tak cukupppp










Side order hikhik....
Lama dah tak makan kat Gulam Mee punya kan...?
Serius semalam punya adalah sedappp.....
Walaupun saiznya kontot-kontot tapi sedapp...
Kuah pun marbeles......








Kami....
Mula-mula amik gambar makanan dengan orang macam biasa jek, sekali elok pulak tetiba Sept masuk WA....mengundang okeh dia tu...so terus me ajak Mijon selfie kikiki......
Dah selfie apalagi, terus hantar kat Septlah kan...saja nak bagi member jeles hihi..........









Penyakit me...bila dah dapat selfie..terus nak selfie berkali-kali....
Tapi tulah, bijik mata tetaplah fail nak pandang mana.......
Ni kitaorang berbuka makan sepuas-puasnya...pastu terus amik kereta Mijon...
Nak transfer barang-barang kat situ takut...so kitaorang transfer barang-barang kat rumah Mijon....
Pastu me baliklah kan....hehe.....




Wednesday, June 21, 2017

Berbuka dan Nasi Ayam Mijon.....


Ramadhan ke 19...
Lompat hari terus kan?hehe...sebabnya me amik gambar mana-mana yang teringat je....
Kadang-kadang tu dah standby hidang tapi hp pulak kat bilik...so lantakla....tak amik gambar takpe, janji makan kang sedap sudah hahaha...
Dah 3-4 tahun kitaorang memang lebih banyak berbuka makan makanan masak dirumah dari beli kat luar....kecuali tahun lepas..me banyak berbuka dengan OT  sebab nak elak jem punya pasal oii....sebab tahun lepas balik 4.30 p.m, tak sanggup tetiap hari nak drive nak dua jam....tahun ni takpe...pukul 4 zass me gerak, so pukul 5.10 camtu dah ada kat rumah...
Tahun lepas tu balik 4.30p.m. pastu kena solat Asar dulu...pastu gerak nak pukul 5, tau-tau sampai rumah pukul 6.30-6.45 pm..huhuhu jenuhhh......





Ni me mother yang buat....kemain sedap lagi rupanya kan?tapi memang sedap pun hahaha.....
Aritu me tolong buatkan kemain nipis je kulit goreng pisang tu...pastu ada jugak yang togel tak berkulit hahaha.....
Benda simple pun tak pass okeh me nih.....tapi betul..masa bancuh tepung segera tu ,nak kata bancuhan tu cair sangat tak rupapun cair...tahlah......
Ni guna tepung segera untuk pisang goreng tu...tapi Emak me tambah sikit Tepung Gandum...so memang sedaplah jadinya....tebal tapi rangup dan wangi.....sedappp!hihi








Lepat pisang pun ada....
Emak sapalah yang rajin sangat nih?hihi.....
Sedap..tapi me kureng sikit lepat-lepat nih.......








Tetiba petang tu tengok-tengok Emak masak Kurma Daging...ayoyoyooo...macam tau-tau je dah lama me tak makan Kurma masak sendiri nih hhihi.......







Bawal masak sambal....
Ni Emak masak ala-ala sweet sour tapi tumis cili kering blend sikit...
Sedap okeh...tapi me tak termakan pulak...sebab dok concentrated makan lauk Kurma Daging tu.....








Ni Jumaat lepas nih......Ramadhan ke 21....
Me paksarela Mijon masak Nasi Ayam hahahaha.....
Tak malu kan me nih?tapi tak kiraaa....memang tak malu punnn hahahaha.....
Ni me request okeh....sebab macam dah lama giler tak makan Nasi Ayam Hainanese Mijon buat.......







Me jenguk periuk nasik..ha kauuu...
Ni Mijon masak 5 pot beras....hehehe..macam tau-tau je Su nak makan banyak.......









Tengok nasik macam ni je me dah ngencesssss.....
Haritu nasik dia me tengok macam pucat jek..tapi bila makan menangis ooiiiiii......
Masa makan tu kalau tengok muka macam steady je tau, tapi dalam hati  ni dok cakap sedapnya..sedapnya hahahaha.......








Mijon hidang ayam dengan sayur memang style gini
Ayam dengan sayur dan potong-potong pastu gaul dengan kicap cair dan minyak bijan......sedappp.....rangup je krupkrap daun salad tu.....








Tu hujung tu ayam stim....tu pun sedap...lembut je....
Sup Mijon jernih je kan?
Dalam tu ada hirisan lobak asin dengan daun kobis, daun bawang dengan daun sup.....







Pinggan saya yang pertama.....
Me kalau makan Mijon punya nasik ayam me memang tak amik dah sup dengan cili dia tu....sebab rogi ooo kalau letak....Me makan macam ni je dah menangisi sangat-sangat.....
Haritu me makan 3 pinggan nasik ye...silalah percaya hahaha....
Tu pun dioarang suruh me tambah lagi..ayoyo...nak meletup dah perut nih tau....
Apapun terima kasih Mijon sebab bersusah payah masakkan......sedap nak matik oiiiii....
Nanti-nanti lepas raya pleaselah masak lagi boleh?








Monday, June 19, 2017

Buka Puasa dan Tengok Wayang hehe....


Onde-onde...
Sapa suka Onde-onde angkat tangan!......confirm me lah paling laju angkat tangan hihi....
Agak kegemaran jugak...tapi paling kegemaran kalau buat sendiri kat rumah la....
Ni Emak yang buat adunan...me tinggal nak letak Gula Melaka theh bulat-bulatkan pastu rebuskan pastu golekkan dalam kelapa parut jek.....
Kalini rebus lama sikit..sampai kaler agak pucat....pastu hasilnya memang marbelesss la kan hehehe...
Gigit je pop meletup air Gula Melaka hahahaha....pastu puas hati sebab Gula Melaka melimpah....






Ni Ramadhan ke 7 nih...
Berbuka dengan family Ana rasanya....eh yelah betullah dengan family Ana....
Haritu Emak masak Nasi Lemak dengan Rendang Ayam....pastu me requested Cucur Kucai....kecur liur tengok hoiii...huwaaaaa nanges sebab teringin tapi tak reti nak buat sendirik huhuhu.....









Onde-onde yang half way yours truly buat...
Cucurpuan Emak bancuhkan jugak, pastu half way makcik ko nih yang gorengkan pastu half way Ana yang gorengkan.....Ana goreng tak garing...so tak berapa best sangatlah pulak rasanya huhu.....kena repeat lagilah jawabnya nanti nih......








Tu Rendang Ayam Emak yang tetaplah marbeles....
Pastu ada kuah cucur tu....tapi Iolls baru perasan la, Iolls kan jarang betul makan cucur dengan kuah...suka makan macam gitu jek..menikmati rasa cucur ori kata orang......








Sambal Tumis Ikan Bilis pun Emak masak okeh....pun marbeles jugak....
Me mother kalau masak beria-ria okeh....malu betul apasal me ni tak reti sangat masak sesedap macam nih.....rugi ooooo.......









Okeh..ni tak senonoh sikit hehehe....
Ni hari Sabtu puasa ke 8 tu....siang-siang buta lepas Zohor me dengan Anim tengok movie....
Tapi bukanlah movie Baywatch nih...ayoyo....yang series duluuuu pun tak berapa suka nak tengok....inikan pulak movie...
Tapi kebetulan keluar je dari situ ternampak poster nih..nampak pulak Zac Efron hahahaha terus makcik mengedik suruh Anim amikkan gambar.....
Masa amikkan ni Anim malu okeh...tapi me paksarelakan saja...lantakkkkk.....
Kiraorang memang gi AEON AU2 tu semata-mata nak tengok movie je okeh....beli makanan mana yang teringin pastu balik....
Balik tu pulak kitaorang singgah tapau Ayam Golek/Pusing kat AU3...sekor harga tahun ni RM23....naik RM1 okeh......









Dah pesan siap-siap kat Emak tak payah masak...kitaorang beli je sikit-sikit apa yang nak makan....
Kebetulan Rendang Ayam pun ada lagi..cukuplah tu.....










Ni setengah ekor je...setengah lagi simpan dulu...kang keluarkan kering pulak...
Selalunya setengah ekor tu kitaorang bagi kat Acik rumah depan..tak pun bagi kat Atie...tapi kalini tak bagi sesapapun hahaha tamak okeh...
Tapi nasib baik Anim makan licin...(kesian dia teringin dari awal puasa lagi).....
Tapi tulah..malangnya (agak malanglah sebenarnya) sebab kitorang rasa kitaorang dapat ayam semalam punya le.....
Sebab apa me cakap camtu...?sebabnya masa pakcik tu potong-potong ayam tu (me memang tercongok depan pakcik tu), masa dia potong sekor tu kemain terpercik-percik air ayam tu...kemain moist okeh...
Pastu pakcik tu potong sekor lagi....tapi apasal macam kejung jek??...
Pastu sekor lagi eh eh eh moist jek balik...
Sekaliiiii....yang kitaoarang dapat yang kejung tu okeh huwaaaaa......terus Anim sampai sekarang tak mintak lagi dah ayam golek...frust betul dia huhuhu.....
Anim memang suka sangat..eh me pun.....kitaorang kalau beli bukan makan dengan nasik pun...makan ratah gitu jek....
Macam me me suka dengan sos yang orang jual tu bagi...tapi kalau Anim dia makan dengan sos cili jek......Emak?oh mak dia rasa cuit sikit jek....tangki kecik kan......











Kuih jiran me bagi lagi....alhamdullilah.....









Ada jugak Takoyaki.....
Beli dua kotak jek...jadilah.....
Sushi pun ada me beli 3 ketul....tapi tu kena makan kemudian-kemudianlah....









Ni buka puasa hari yang ke 9....
Ikan Siakap tu kebetulan murah..so Emak beli....pastu hantar kat Siam bawakla kan hehehe...
Sup Kosong tu me saja suruh Anim mintak....
Goreng Pisang pucat tu me yang goreng...hampeh tak best hahaha.....
Pastu Mee Goreng Basah tu pulak me gorengkan...tapi kembang semangkuk kan?huduh naw2........








Ni Isnin puasa hari ke 10....
Puasa-puasa tapi tengok wayang lagi?..korang boleh?huhuuu.....
Ni kan bila keluar-kekuar dari wayang nampak pulak ni.....sekali OT kata meh dia amikkan gambar....hamboiiii..jangan diajaklah kan....haruslah Iolls tadahkan muka hihihi.....so inilah hasilnya.....
Bolehlah untuk makcik-makcik umur cam gini kan....?
Kawan Iolls Muzie cakap Iolls tinggi..and dia tinggi sikit je dari Minion tu hahahaha.......takde maknanya...tu kasut getah tu yang bagi tinggi laaa...kalau tak takdela setinggi ini.....
Pastu korang rasa ukuran ni betul ke tak ek?tah iya tak tidak kan......
Eh baju ni me beli dari Poplook....hijau lagik..Hijau mata hitamku....
Suka beli Poplook secara online sebab senang nak tengok harga dan saiz....kalau kat butik diaorang kat The Curve tu serabut okeh (me lah..orang lain me tak tau)....kalau online nampak je new arrivals terus me tengok harga..kalau ok (murah bagi me lah) terus tengok cutting...kalau ok cutting terus tengok saiz...kalau ok saiz baru order....tau-tau esok dah sampai rumah hehe......
Buat masa ni beli dah banyak kali kat Poplook memang me takde apa-apa nak komplen....servis diaorang memang cepat okeh...arini order confirm esok sampai....jaranglah lambat sangat pun.....pastu kain dia kalau chiffon memang berkualiti....sedap pakai okeh..me peminat blaus chiffon tau....so memang cari kat Poplook.com jek lah kan.....tempat lain tak confident lagi..lagipun susah nak cari jenis chiffon-chiffon nih......









Ni hari puasa ke 11...
Emak tak sihat lagi..so me malas nak masak....tak tau nak masak sebenarnya...so ke bazar dengan Anim.....








Popia ni RM4 rasanya...eh tahla tak ingat....
Punyalah cari dari hari pertama....awal dua hari tu memang me gi bazar kan...?tak jumpa okeh...
Sekali pergi kalini ada pulak aitttt....teruslah beli sebab me dengan Emak suka Popiah basah nih.....
Tapi kecewa..sebab kering sangat okeh...pastu inti dia macam kekurang sesuatu...sos pun tak berapa sedap...huwaaa...last last terbengkalai dua ketul huhu......rugi la....








Murtabak...all time fav nih...
Tak menyesal langsung beli kat pakcik tu...
RM5 untuk dua keping pakcik tu jual....dahlah tebal jugak, pastu murah kan...semoga murah rezeki pakcikk.......
Ni kalau makan bertiga me potong 4 je macam nih....bila cepat sikit habis kan hhihihi......










Eh ada jugak Roti John....ni Anim nak...so belikan....
Me tak berapa sukalah Roti John..jarang me makan..tapi kalau teringin sangat je me makan okeh...
Ni pun me tak makan....tahla tak teringin pulak masa tu..tapi bila tengok ni dah kenapa ngences pulak?hahahaha











Ni Ramadhan ke 13....
Mak masakkan Ikan Selar ek? masak Cili Padi nih.....
Me kan tak berapa suka ikan nih...sebab keras kan...?ke perasaan me je macam tu?







Huduhnya la rupa Kew Teow Goreng yang me masak nih hahaha......
Emak petang tu dah siapkan semua..tapi bila time nak goreng tu Emak rasa tak ok, so me lah yang take over nya....
So masaklah me dengan koyanya eh....
Sekali bila dah siap haa kau apasallah huduh gini nih ?hahahah.....
Dahlah huduh..rasa pun kureng huwahahahaha......
Me kan taktaulah napa kalau goreng-goreng mee ke mihun ke mesti me failed..adoilah....tah apa yang terlebih or terkurang tah.....









Simple jek sebab berbuka bertiga kan...?
Ni pun dah habis kenyang sangat-sangat dah nih.....








Thursday, July 17, 2014

Ramadhan ke-13 dan Ramadhan ke-14 dan Ramadhan ke-15...

Tajuk sekali rabb gitu.....hehehehe


Ramadhan ke-13/Ahad, 11 Julai 2014
Macam-macam ada.....
Yang nampak kat situ ada Mee Goreng (masak), Ikan Masak Taucu (beli), Donut (masak), Ikan dan Ayam Goreng (masak) dan Ayam Golek (beli daaa....tang mana nak goleknya pun....??)...



Mee Goreng....haruslah emak yang masak...so memang terbaikkkklah kan..hehehee.....jangan marah sebab puji mak sendirik je....
Bab Mee Goreng memang me surender awal-awal ye...sebabnya kalau suruh jugak me masak Mee Goreng alamatnya menjawablah nanti...
Memang kalau Mee Goreng me tak reti..fail sesaja...ada je tak kena...tapi kalau suruh masak Mee Goreng Basah/Mee Hailam memang lulus....tu pun nasib baik ikut resepi dan cara Mijon masak..kalau tak memang sampai kesudah pun sama jelah nasibnya macam Mee Goreng tu...


Ayam Golek pojaan hati...
Ni kegemaran keluarga tetiap kali ramadhan..kalau tak beli memang mood boleh lari gitu....
Ni me beli masa balik kerja....nak mengelat jem masuk ikut jalan dalam kat AU3....elok lalu tepi jalan kedai ni tengok ada pakcik sorang dok jerit "Ayam Golekkkk!...ayam Golekkk...!!"..tak fikir apa terus signal masuk kiri cari parking...kikkikikiki..bengong punya Su!
So beli sekor terus....masa dia belah-belah ayam tu me tengok sebelah je dah besar..so suruh dia bungkus sebelah-sebelah satu-satu plastik...takdelah jadi membuak-buak sangat dalam satu bekas kan....
Apapun memang berbaloi okeh berhenti emergency semata-mata nak beli Ayam Golek kat situ..
Harga RM20 sekor tapi memang besar ayamnya....dahlah tu moist giler....sedapp....
Yang atas ni sebelah ekor je ni...lagi sebelah bagi Atie....
Tahun lepas RM18 sekor..tahun ni dah RM20 sekor....tapi takpelah...nak makan punya pasal...bukan tetiap hari ada orang jual Ayam Golek pun...tunggu Ramadhan baru nak ada.....



Untuk berbuka hari tu emak tak reti nak masak apa...so me offer nak try and error masak Asam Pedas Ikan Kembong....
Jangan nak gelak ye..kikikiki...ni memang first time me try buat Asam Pedas tau....selama ni memang tak berani sebab takut tak jadi...sayang ikan weihhh...kalau tak jadi sapa nak makan..?....
Nak try first time punya pasal kan kat opis sempat me google resepi....
Nak senang kan..so keywords pun guna "Asam Pedas Simple"...hehehehe...tak sangka pulak taip camtu terus results keluar bertubi-tubi...
Last amik resepi Kak Fillanie....giler simple....cer klik kalau tak caya....
Hasilnya walah walahhhh....cukup sipat okeh.....terus rasa nak hirup-hirup satu periuk...kikikiki....
Walaupun hasil me buat ni color kuahnya memang sesuatu..tapi memannggggg sedap....cea cea puji diri sendiri nampakkk.....eh betullah..terus rasa nak masak Asam Pedas hari-hari.....haa tak sedap kalau dah macam gitu perasan perasaannya?





Ramadhan ke-14/Sabtu, 12 Julai 2014
Bingka Hatiku Hancur Mengenang Dikau Berkeping-keping Jadinya namanya....huuuuu
Dah cun cantik terletak dah awalnya...tapi disebabkan baik hati sangat nak tapaukan adik yang merajuk macam tohik jadi camni....
Ye kengkawan....me ni baik hati sangat-sangat-sangattttttt....adik buat muka tahik me doklah tergopoh gapah nak pujuk dia so naklah tapaukan Bingka Pandan ni....punyalah kan sampai tak sedar yang bingka ni panas lagi me doklah paksa sampai keluar...bila dah keluar tau-tau dah pecah dua kat bahagian tengah...huhuhu..menangesss okeh......elok dah hancur separuh badan bingka tu pastu tau-tau adik yang merajuk tu dah blah....boleh??
Memang makian didalam hatilah kan...penat kot aku beria-ria sampai hancur kuih..dia boleh blah macam tu jek....??haluuuuu...lain kali memang taklah kan...lepas ni takde dah nak baik-baik hati dah ye...ko nak terlingkup pun lantaklah...penat kot dari siang jaga anak ko, pastu gopoh gapah nak masak untuk berbuka...bila time nak berbuka ko buat perangaiii....memang sekali ni jelah kan....



Tak sempat nak amik gambar proper....
Time ni dah azan dah pun...dah azan baru sempat nak mengambik gambar so memang gambar hampehlah jawabnya.....
Lupa pulak, haritu tu Ana dengan Shafiq berbuka sekali....so meriahlah sikit menunya....walapun simple jek..
Me haritu memang kelam kabut sikit sebab nak jaga anak orang pastu nak buat kuih bingka pastu nak buat Nasi Ayam.....
Tapi tulah...sedih dan sakit hati punya pasal gambar Nasi Ayam pun takde..huuuuuuu...penat me masak okeh...



 Ramadhan ke-15/Ahad, 13 Julai 2014...
Tunjuk Kari Daging perrgghh sedap dengan Popia Basah dulu...
Kari tu emaklah yang masakkan....kang puji lagi kang ada yang muntah pulak...kikiki
Ayam Golek memang belilah....hari Ahad tu saja gatal-gatal nak jejak kaki kat bazar ramadhan kat Bandar Baru Ampang....
Tahun ni me tak jejak situ lagi..so sajalah nak tengok apa yang menarik....



Yang ni Ayam Golek pakcik ada gerai kat Taman Seri Ampang yang jual...pakcik ni memang tetiap tahun meniaga kat bazar Bandar Baru Ampang tu...so dah familiar sangat dah.......tak beli kat orang lain dah...
Memang terbaiklah..tak tipu....Ayam Golek pakcik tu kalau nak tau paling moist dan paling sedap yang me pernah rasa tau...
Kuah cicah pun sedap (tapi kali ni beli kuahnya kureng sikit...why oh why?)....
Lupa pulak, me kalau beli Ayam Golek wajib mintak kuah cicah/sos tu lebih ye....sebabnya me kalau makan Ayam Golek makan ratah camtu sahaja...kitaorang jenis tak reti nak makan dengan nasik tau...jenis kalau nak makan Ayam Golek memang ratah cicah dengan kuah cicah takpun cicah dengan sos cili........



Kesimpulannya....
Kalau gi bazar memang parah...air pun nak beli....murtabak memang wajiblah kan..Popia basah pun......eh jangan dilupa Tepung pelita nak kena beli jugakk.....Cempedak Goreng pun nakkkk...ha kau....tu pun nasib baik tahan lagi napsu tu..kalau tak mau penuh tikar nih...huhuhuhu
Tapi tulah Tepung Pelita (nun dalam bekas putih tu) beli kat gerai lain sebab gerai yang ada abam hensem tu dah takde...ni terpaksa (terpaksa engkau....hehehe) beli jugak kat stall lain.....
Dahlah tu...cara jual macam sedap benar kuih dia sampai kena beli pun dalam gandaan 4 ketul je boleh beli....kemahin demand ye U.....
Tapi tulah..bila makan elehhhhh tak sedap punnnnn...rasa kuat sesuatu..esen kot.......paling best beli-beli je letak dalam petiais, tak habis tu masuk balik dalam petiais..tapi nak makan time sahur dah nak basi....boleh???memang tak belilah kat dia lagi lepas nih....tobat okeh....
Popia Basah tu pulak berbaloi....dahlah gumuk, tak kedekut langsung isi, so segala...RM4 untuk 5 ketul..macam mahal kan...?tapi serius sedapppppp.....tu baru betul kan...mahal kalau sedap dan berkualiti memang orang diamkan kan...



Kena tunjuk mangkuk yang ini....
Ana buat Ikan Siakap Sweet Sour.....permintaan suami gitu....
Walaupun dia tak larat tapi sebab suami dah request silalah buat ye....pahala extra tau....





-sekian-




LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...