Search This Blog

Wednesday, December 31, 2008

Tahniah...


Tahniah buat Ane Salfarizan dan Abg. Huzaini sekeluarga...


Ane telah selamat melahirkan seorg baby boy pada 24hb Disember 2008 yang lalu...

Nama baby Ane, Mohd Harraz Daniel bin Huzaini...

Mohd Harraz Daniel adalah putera kedua buat Ane dan Yeop...

Tahniahh...!!
p/s-hrap maaf, gmbo hiasan sahaja dpt di tempek..gmbo baby sebenar belum ade lagi...

Lupe lagi la...

Alahaiiiii....
Lupe la pulak....
Ni me nk umumkan...jeng..jeng!!
Alhamdullilah...me dh tak terjebak dgn gejala krisis dalaman me lagi...no sedih2, no sakit hati, no kecik hati psl tmpat koje me...manusia..biasele kan...ade timenye emosi terlebih2, ade timenye heppi lebih...baru thrill idup kan....

Terima kasih pada blog ni/pada org yg baca blog ni/yg bagi komen (walaupun tak ramai..)..Tq very much..tochee...terima kasih......
Walaupun me hanya dapat menulis sipi2 je ape masalah me..tapi..at least me dpt luahkan..(tak sikit byk pun...sipi pun jadila...)....sebaik ade blog yg berjasa ni...paling2 boleh share ape2...legaa...

Dan jugak..kat sini me nk mintak maaf kat Zaifariza Zainal Abidin aka Tabtibau...
Org tak tau ape salah org..but, org tak suke ape yg jadi kat kita skrg nih......i really dont like it at all....Seriuss...

Ok...Esok sume org coti..so, HAPPY NEW YEAR!

Opss..Sebelum Terlupe...



pic by microsoft


Assalamualaikum....


Arini me koje...esok coti public holiday...dan jumaat kembali berkoje balik...sabtu dan ahad weekend pulak...

Sebelum terlupe...Sabtu ni 2hb Januari 2009 (duhhh..tak sanggup nk tulis n sebut 2009 da...sensetip lak tetiba...)....
Rumah me akan mengadakan dua majlis/kenduri....1st kenduri Tahlil untuk Arwah Abah me yg dicintai dan 2nd pulak majlis pertunangan adik me Atie....
InsyaALLAH...Kenduri Tahlil tu akan diadakan selepas Zuhur nnti dan Majlis pertunangan Atie akan diadakan selepas itu, mgkin dlm pkl2.30pm ke atas....
Jemputan untuk majlis Tahlil adalah seperti biase...jiran2 n ahli2 Surau....
Majlis Tunang pulak, jemputan adalah terhad...cume belah laki2, jiran2, sedara mara terdekat dan sedikit sbyk kawan2 empunya diri yg nk bertunang saja....mmg tak buat besar2...buat hanya untuk lepaskan syarat sahaja...(demi menghormati pemergian Arwah Abah kami...)
Yes...adik me telah melangkah bendul...bendul tu adelah me....
Tak kisah le kan, bendul pun bendul la..janji pulangannya lumayan...(hahahah..gelak ibelis...)...
Name pun jdoh, sape yg dulu, dia jalan dulu da...kalo nk tunggu me, alamatla...
Dan...
Buat sahabat dan kenalan semua...sori tak jemput...bukan ape...mmg majlis kali ni (terutama skali majlis tunang) dibuat secara kecil dan separa sederhana...so, mmg tak dpt nk jemput korg sume...jadi jangan le kcik hati..lagipun yg tunang kali ni adik me..bukan le me pun...kalo me mau meletup..dan sah2 me akan buat pengumuman secara besar2an punya..confirm!!!!(wahh...jaman bile la ko nk tunang Sue oiiii....???peduliiiiiik.....)...
k la..nnti2 me tepekla cmne rupenye majlis pertunangan adik me tu ye...me sndri tak sabo gak nk tgk cmne...1st time buat majlis cmtu la katakan...
p/s-gmbo mmg skema..sbb pc baru..gmbo tak dpt nk transfer lagi...

Wednesday, December 24, 2008

Azam Tahun Baru....

Gambar adalah google...tq..


Tajuk sungguh la darjah 5..hehhhehehhe


Biasela..bile time nk masuk Awal Muharam ni...buku lame nk kena tutup..buku baru nk kena bukak....
Tahun baru ni (tahun Hijrah n tahun tak hijrah), me ade beberapa bnda nk diazamkan....
Umo pun makin meningkat (umo sahaja..hati tidakkkk sekali...)...
Antaranya....


  • Nak jadi manusia yang lebih prihatin-ewah2....slama ni tak perihatin ker?Bukan ape...bile me tgk cara org keliling me layan me, espesiali time me tgh memerlukan seseorg, tapi takde org yg nk prihatin kat me...so, me hisab2 balik (hisab ok..bukan hisap...)...mgkin diaorg tak perihatin sbb me tak brp prihatin kot..mungkin..so, walaupun mungkin..me kenala berigt2 gak...mane la tau, me ni mmg tak perihatin kan..kot2 me slama ni jenis kalo nk layan org lain ikut mood me je ke, tak pun ala2 time aku susah aku cari sesape, tapi time aku senang aku senang2 sorg2...manele tau...so, sedikit sbnyak...sblum ape2, baik me tambah kan sikap prihatin me dulu (yg sblum ni tak cukup la kot...), org tak balas pun takpe...jnji pahala me byk (perrrghhhhh)....



  • Nak berkerja dgn elok2- Disebabkan sejak dua menjak ni me mmg mcm ade krisis dlaman kat tmpat keje me (dlman me..dlaman org lain peduliii...!)...so, eloklan me tanam azam tahun baru ni nk keje di tahun baru nnti dgn dedikasi, dgn rase tanggung jawab, bersih, cekap dan amanah...Vavahhh....selama ni tak gitu ker???Opppss...me mengaku, tahun 2008 ni tahun me keje ala2 honeymoon bebudak form 4 sbelum nk masuk form 5 gitu...tapi tak tahu la ape yang me honeymoon kan pun....mgkin gakla sebab me dh bosan dgn invironment, bosan sbb kena kongsi2 mesin keje.. mgkin la, tak pun mgkin diri me sndri yg mmg *tot kot..Mungkinn....tapi, mmg la jugak kan, me ngaku, me mmg lbih byk chat (smbil buat koje sikit2), byk makan n banyak melayari internet time kat ofis ni...main boh je, tak kira masa, asal free je, itulah kejenye......amik ko!sah mmg tak bersih, tak cekap dan tak amanah kan?...So, dgn niat hati soci morni me yg nk bersih ni....me berazam akan berubah menjdi lebih baik lagi di masa hadapan..insyaALLAH...me pun dh dpt workstation baru, dh dpt mesin baru, pc baru (adakah boss me nk mengambik hati me??munggkinnnnnnn......)...Kalo smua kmudahan dh ade..so, takde alasan lagi la nk ngelat2 atau ngular kat ofis lagi kan??(penyataan cepu platinum utk diri sndiri...)



  • Lagi...me harap rezeki tambah baik-Maksudnye...badan tambah sihat, tambah cergas, tmbah kurus (tak kurus takpe..tapi paling koman kena kurangkan beberapa kilo..aittt, berberapa kilo je ke??...)....Me doakan Emak n adik2 me tambah kuat, tmbah tabah, tambah bahagia...AMIN....dan me harap2 org keliling me (Me, Emak, Anim, Ana, Atie, sahabat2, kawan2,dan org keliling me dipanjangkan umo jugak....sedih ooo, kehilangan org yg kita kenal dan kita sayang....).....



  • Ape ek lagi azam tahun baru me ni ye...adoiii..Haaa...kalo me kata me nk dpt pakwe boleh gitu...opss...bukan pakwe..jodoh...heheheheh...hidup dh berjaman..sekor pakwe pun tak dapat...pelik tak??me mmg konfim la lagi rase pelik...buruk sgt ke perangai me?muke me?...No komen kan?hahahah (ayat wajib seorg sahabat...opsss....)...tapi takpe, bagi me...ade jodoh me, adalah....takde nk buat cmne kan...so, ade sesape tak yg boleh tolong me, bagi tips2 untuk menutup mulut manusia2 yg suke tnya psl jodoh kat me nih???kalo ade, silala tinggalkan sikit kat bawah ni..mane tau, me boleh applikasikan nnti2....(rugi btl la dpt mulut tak brp puaka mcm me nih...rugi..rugi...)

  • Lagi??ahhh..lain2 tu general...ade yg baik me akan ikut..yg jahat tu, tak tau la cmne ye..ehehhehehehheh....
Okla..me just nk ucapkan...Selamat Tahun Baru Hijrah...Selamat Tahun Baru 2009 pada sume...salah silap, salah prosa kata, salah pemahaman, salah pemikiran me nk mintak maaf byk2 (serius ok..ade me gelak2???!)....serius...me mintak maaf..me manusia biase, normal (normal bagi me la...)...so, dh tentu ade salah silapnye...ada yg me perasan, yg me tak igt, yg me buat tak tau....me mintak maaf ok....Maaf Zahir dan Batin...




p/s-Entry adalah serius...sbb bak kata nenek sept "gelak2 limau manis..gelak2 tanda nk nangis..."...so, me taknak la gelak lelebih, takut kang tak pasal2 nangis!ok...chowww....

Monday, December 22, 2008

Why Me???




Arini pagi2 lagi me rase sedih giler sgt2...


Rase mcm arini hari malang n sedih me sedonia...

Pagi2 tadi smpai ofis mcm biase.....Sedih psl petempatan baru me tu msih terasa...

Rase mcm org kena buang daerah pun ade, macam useless pun ade...mcm2 la..

Tapi me cuba jadi positif..buang sgala curiousity n perasaan tak puas hati me tu...

Hm..tapi bile msuk ofis..perasaan sdih mcm mggu lepas tu timbul balik...

Bile tgk kaunter 'antik' tu...bile tgk org lain yg dpt masuk ofis 'elit' tu..me jadi sedih balik...

Lagi tmbah sdih bile msuk dlm bilik me (bilik muzium=ofis sementara)...tgk2 brg2 'kawan baik korg' tu dh takde..bersih sebersih2nya...

Dia dah pindah kat bilik 'elit' dia rupenye...dh pindah sepindah2nya...

So, skrg ni me sorg2 kat atas ni...yg sedihnye lagi..dia pindahkan barang2 dia tanpa inform kat me ape2....agak2 me mgkin dia pindahkan barang2 dia kelmarin (hari sbtu...)...mgkin...

See...kenape dia pindah barang tapi taknak sebut sikit pun pasal tu kat me?apalah salahnye bagitau...sekurang2nya me boleh tolong srba sikit, takpun kalo masuk arini me takdele rase 'ditinggalkan'....

Tapi, entahla...manusia yg sorg ni mmg sedia maklum pelik sifatnye...so, mmg kena terima je ape saja tindak tanduk dia...


Lagi citer sedih...

Mggu ni kemungkinan besar me akan berpindah ke kaunter 'antik'...

So, faham2 jelah..bile dh kena duduk kat dpn tu..sah2la me dh tak boleh ber'sosial' mcm skrg ni....(chatting dgn sahabat baik me yg sorg tu...)

So, me dgn niat nk spendkan masa terakhir me yg ade ni, me pun bukakla skype...

Nampak lak name sahabat baik me tu dh ade...
Bile dh ade..dgn niat nk tnya kabar, niat nk sejukkan hati dgn berborak2 mcm slalu..tiba2 terbantut...

Bile me tnya kabar, jawapnye pendek...tnya tu ini..jawabnye acuh tak acuh...

Then, me tnya terus kat dia..."kalo taknak org chat kat sini org blah..."...jwapannye..."ok"....

Hmmm...Alhamdullilah...

Mungkin ade salah silap me kot, dia jawab gitu...tak tau lah...me pun tak tau ape masalah dia, mgkin dgn me mugkin dgn org lain...entahlah..tapi kalo dgn me, kat sini me nk mintak maaf byk2...Kemungkinan besar me ade singgung hati dia mggu lps...(last communicate mggu lps...)...


Bile dh jadi cmni pagi nih...

For the second time in my life me rase rejected...

First dulu masa tak dapat sambung bljar balik time diploma tu...

Second time...time skrg ni lah...Rase serba serbi tak kena...

Cume second time ni tekanan tak seteruk masa 1st time...


Rejected yg sekarang ni..rase diri mcm useless, rase mcm tak dihargai, rase macam sampah, rase mcm takde org kat keliling yg support me...

Skrg ni bile kat rumah, me jadi manusia paling happy, tapi bile smpai ofis...me rase sebaliknye......tambah lagi...bile nk ngadu tak de tmpat nk ngadu...Pengakhirannye untuk mengadu, kat sini la jugak....hope this feeling will go away...Amin...


p/s~Quote kat atas tu dpt dari lagu avril lavigne...meaningful to me...lagu tulah yg me slalu nyanyi kalo me rase diri me loser...sebab me sgt2 berharap ade org yg boleh me 'tumpang menangis kat bahu' time2 'mcm ni...'....



Thursday, December 11, 2008

Ape kehe nye yobb...??

Salam...



Adoiii....(ngeluh dulu...)

Sejak dua menjak ni makin malas btl me nk nulis blog...

Balik2 blog hopping org lain pnya blog...(rajin ko...laju je baca..smpaikan gi bukak balik blog2 yg me suke dan siap nk katamkan balikkkk...teruja giler, ade tu me siap baca dari mula..ambikkk!!rajin tak rajin???)...

Dan, selain rajin memblog hopping blog org lain...me jugak rajin dok mengecek nuffnang akaun me......
Gatal nk tgk sgala segala figures yg ade dlm tu...(padahal, org yg baca blog ni pun brp kerat org la sgt....)

Rajin giler, siap dok belek2 tiap2 hari nih...

Dan biasenye jugak, slalunye me tak jumpe ape2 yang menarik, tertarik or ditarik....

Tapi...tah cmne..ade skali nih, me terjumpe la bnda tak senonoh ni bile me klik kat keywords pnya nih.....



Cube le tgk nih...ade ke patut..dia dok tulis bontot makcik???!....

Kalo iyepun me ni saiz bagak mcm makcik2, takde maknenye ko nk carik bontot makcik kat sini le....bontot2 makcik me nipun...ade value la kan..takkan le gmbo bontot me yg macam bontot makcik ni pun me nk sumbat kat dlm nihh...hehehheheheh....tak sanggup i u....awwwwww!!(ha..skrg kalo dia cari entri psl bontot makcik mesti kuar dh kan....?hhehehhek)







Ni lagi satu kat bawah ni, terjumpe lagi satu kepelikkan...ade org siap taip keywords peristiwa bekor, manong....


(BACA: LORAT PERAK)

Ape kehe nye ni weihhh...kalo beno pun teman ni mmgle org asa (maksud: asal) dari situ, takdele teman nok kabokan (maksud: gitau) kat dlm nih...dh le tu, adeke patut dia tulis peristiwa bekor...teman tak tau menahu pase (maksud: pasal) peristiwa ape2 pun...tetibe je nk keywords kan gitu...aiiihkk pelik bebeno le nihhh......


(BACA: Bahasa Malaysia standard)

Satu keywords pasal bontot makcik...satu lagi pasal peristiwa bekor, manong....

Hmm...walaupun me mcm pelik, tapi, mmg ade sinonimnye gakle dgn me...bontot makcik..??adee, bontot me la tu kott....bekor, manong tu??ada gak, kampung mak me tu tauuuu...


Gelak tuk diri me jab..hehehhe..huhuhuhu.....hihihihihii....

Tapi kan..me sebenar2nye tak tau la ape ke fungsi bnda2 kat keywords kat nuffnang ni...adakah ada org yg telah mesearching keyword2 itu diblog me atau pun sebaliknye...agak2nye fungsinye ape ye...???tak paham le...



Ehh..okla...katapun malas nk nulis blog..so, me stop le kat sini dulu ye...



-End-



Friday, December 05, 2008

New Blog...

Arini me bukak blog baru..khas tuk simpan segala gmbo2 dlm simpanan me... tajuknye adala ini...(sila click kpada patah kata ini...okla..kalo payah sangat tgk kat right bar sane nun...click je screenpage tu...bulih???msti bulih kan......)
Me tak tau lagi nk privatekan atau ape..tapi buat masa skrg me publickan dulu...
So, sape2 yg rajin boleh la singgah tgk gmbo2 yg ade...

K la..esok sabtu, ahad dan isnin cuti (AIdiladha)..so, me pun akan bercoti dari berblog...
Just nk ucapkan SALAM AIDILADHA kepada sume umat islam...
Aidiladha boleh mintak ampun tak???boleh kot...
So, me nak mintak maap zahir dan batin kepada sume..terutamanya pembaca2 sueginola.blogspot.com...harap sume berada dlm keadaan gmbira..k...see u all.....

Thursday, December 04, 2008

Belanja Makan je....

Besday Emak yg ke-52 Tahun, me belanja makan je...
Alhamdullilah..23hb gaji..so, dptla blnja cpt2...kalo lambat kang lari budget sume...hehehhehe
So, ptg lps amik mak me dari tmpat keje..terus kitaorg gi makan2....
Makan pizza je, tak mampu nk belanja tmpat lain weiihhh....
Alhamdullilah...still dapat gakla belanja kan...dari takde...

Kitaorg gi Pizza Hut saja..kat Tesco Ampang...dekat pun dekat, parking pun senang..
Cume part servis je..mnjang la lembab, tak lembab kang lupe ape yg kita oder....tu jelah tiap kali pegi sini pun...cissssss!!



Gi pun berempat sahaja...Atie sudah 'terdate' dgn boyfren dia...konon nk basuh kete dgn boypren dia...pirahh...alasan je tu...nk dating ckp jelah kan...Biasele....kata kat pizza tesco ampang ni servis lembab kan..so, mmg la lembab sperti sdia kala...n mentang2 le me muke tak macam org 'kaya' kat ampang ni (kalo kaya pun ko dpt ape ek??layan org pilih2 la pulak...), so, me telah tercegat kat tmpat nunggu tu pun diaorg buat dek je...sabo sue..sabarrrrr.....(Emak, Ana n Anim g toilet jab...)...adala dlm 5-6 minit dok nunggu....5-6 minit tu mmg le byiknye kejab..tapi, bukannye takde staff diaorg pun kat area tupun..ade sekor dok tercegat kat mesin duit tu (mesin duit itu adalah selang bbrp tapak sahaja dari tmpat me berdiri...), nampak me dia buat2 tak nampak..kejadahnye..igt aku nk makan situ tak bayo?!!!....ke saje ingat me dok situ saja2 nk amik angin Tesco??!



Sebaik ade sorg mamat tu 'ternampak' me...dpt le masuk...sebaik tak lame lps tu, dpt lak menu...tapi still mcm biase lagi...kalo dah mmg L.E.M.B.A.B tu lembab jelah kan....nk nunggu org amik oder pun menjadi satu masalah....berjanggut gakla tunggu...




Mak me dh buat muke bosan dah....nk kata ramai dlm tu, pnuh customer ke..idak jugak...nk kata staff sikit...ramai je tgk..tapi mmg style kat sini buat keje mmg kelam kibut sikit kot....staff dia kehulu kehilir je me tgk...tapi takde sistem yg mmbuatkan diaorg ni boleh layan customer dgn berkualiti..(amik ko ayattt...)....




Mula2 me dok sbelah Anim..tapi biasela..dia manela boleh kan..nak gak dok dgn Emak dia....(emak me la jugak tu...)....5-60 kali dok ulang2 ckp " nak ddk dgn mak..nak duduk dgn emak.."serabbutttt sungguhhh!iyala..yelah...cptla tukar...





Dh dpt dok bersame2 Emak dia....pirahhh..tetiba heppi je kan...??





See..cube tgk, sape yg emak, sape yg anak???Anim ni mmg gitu...kalo kat rumah tu, bukan dia yg ngurut emak sbb lenguh2, tapi emak yg urut dia...sabo jelahh....




Masa ni kitaorg dh mcm paparazi...tiap kali nak snap gmbo, anim akan buat gaya org yg tak rela diamik gmbo....




Oder telah diamik..so, tgh amik feel masing2...





Me n Ana....





Anim dengki..tiap kali suruh amik gmbo me, msti dia akan boikot something...yg ni me suruh dia amik gmbo me sahaja, tapi dibantainye amik gmbo ana skali...dengki tullah!!





Ana amik gmbo sndiri....





Me suruh Ana amikkan gmbo me pulak....




See, Anim yg taknak kena amik gmbo...angin kurta2 dia dah mai la nih....



Bnda pertama yg smpai...cheese stick n garlic bread...




Serbbuuuuuu!!!..lapo sgt dah ni..time ni ujan, so, mmg lapo dh tahap max jugakla...




Seterusnya....mashroom soup, air n spegetti bolognese....time ni speggeti sepiring telah dihabiskan bersm2 dlm sekelip mata....sah2 lapo...




Anim..mcm biase..amik feel makan soup...mug dpn tu adalah milo ais...milo ais dia bncuh mcm buat kat rumah da...bonggek btl...tapi anim, skali sedut terus licin air tu...heheheh..sah2 mmg lapo jgk......




Time ni sume bnda dh smpai dah...Alhamdullilah...sukeee...hehehheheh




Anim tak brp suke nk mkan roti2 nih..so, untuk dia kena oderkan chicken wings ni...tamak ko, blum ape2 lagi dh suruh oder 4ketul..kata dia..2 ketul makan kat sini, 2 ketul lagi tapau...tamak punya budakkk!!


Me makan 1 1/2 slices of pizza, mak me makan 1 1/2 slices of pizza jugak..ana 1 slice...anim seketul ayam sahaja...makan soup n minum air msing2, terus sume kata dh kenyang....ek elehhhh.....rogi2...last balik rumah dgn 2 boxes of pizza, 3 pieces of chicken wings, 1 bottle of pepsi (ke coke ek??...) n 2 bekas of mushroom soup...kalo tgk bukan mcm makan kat situ pun kan..mcm mmg beli tapau je...smpaikan kat rumah Atie dok tnya..tadi makan ke tapau???.....ala, standardla...sape la lalu makan lagi time ni kan...baru je lps kehilangan org tersyang..ni pun takat nk celebrate kcik2 tuk Emak je...tu yg cpt je rase kenyang tu...
Lupe lak...Kitaorg ade oder aiskrim untuk Anim, smpai kesudah tak sampai2, 2-3 kali kata nk hantar...last tapau je (gilo..eskrem pun tapau ka??)...pastu, untuk memake-surekan lagi yg diaorg ni mmg LEMBAB servisnye......bygkan, nk tunggu tapau sgala pizza tu pun lambat giler, kena gak nunggu berminit2, mcm le suruh masak balik..adoiiiii.....
So, kpd sesape yg tak berapa sabar, silala jangan berani2 nk makan kat sini, lagi2 kalo time bz tu, style kat sini ikut nasib je, kalo korg muke2 elit2 sikit diaorg layan laju la..kalo takat muke2 standard dok flat mcm me ni...alamat lah, mgkin ade yg kenyang makan hati dari kenyang makan pizza....
End-

Wednesday, December 03, 2008

Besday Emak...

22 November 2008...
Genapla usia Emak me yang ke-52 Tahun....
Genabla juga 9hari pemergian Arwah Abah me tercinta...
Dlm hati me walaupun sedih masih terasa...
Tapi, hidup harusla diteruskannnn kan......tak boleh nk sedih lama2, daripada sedih baik kitaorg sedekahkan ayat suci AL-Quran, moga2 Arwah Abah tenang di alam sana...Aminnnn....

Smbung entri...
Dh namepun besday, so, harusla plan nk beli kek kan...(samela cm korg kan?)
Lagipun, dah jadi perkara wajib yg dibuat kat rumah me ni...besday je carik kek, besday je carik kek, tak kisah la kek beso ke, kek murah ke, kek special ke, janji ade kek....Dan yg pastinye...tiap2 kali besday sesape pun, for sure mesti kitaorg akan carik kedai Kek King's jelah..tak dele kedai lain.......

Sebenarnye, me n my adik2 dh agak2 terlupe psl besday Emak me ni...
Al-maklumla..fikiran n idup masih lagi blur2 lagi gitu...
Tapi sebaikla..dlm pada lupe2 tu tah cmne teringat...huuhhh...sbaik aku!!!kalo tak sian Emak kan....


Ni jelah kek yg mampu dibeli..serius...duit dlm purse ada dlm rm15 je (gaji 23hb...haruslah 22hb duit takat idung je...)....Mintak atie topup rm10+guna rm10 lebihan beli sarapan pagi tadi...kitaorg gilah beli kek nih, plannye seblum amik mak, terus gi beli kek ni dulu...tapi, mahal ko, setengah kilo rm34...kunun tulih cheese cream...pirahhh....takdele cheese cream benor...!!!cube kira, tu baru stgh kilo dh rm34, kalo beli sekilo, dua kilo???takke mahal tu...?yelah2...byk cakap lak ye...ko beli stgh kilo, so, tak payahle sbukkan nak gatal2 beli sekilo dua kilo...





Dua2 gmbo adalah gmbo kek yg telah tidak suci..kes lupe nk amik pic time sblum upacara potong kek secara solo tadi..ishhhh.....kalo nk tau best sgt atau tak bestnye kek ni..seriusss kat dlm frizer tu ade lagi suku kek kat dlm tupperware tu...see, brp jaman mau habiskan...????Nyesal beli kek rase nih...ishhhhh....


K la..nk wish Emak nih.....


~SELAMAT HARI LAHIR EMAK....MOGA PANJANG UMUR, DIMURAHKAN REZEKI, DIKURNIAKAN KESIHATAN YG BAIK DAN DIBERIKAN HIDUP YG SENTIASA TENANG dan SELESA....Org, Atie, Ana dan Anim sayang Emak sentiasa..harap2 nnti2 kitaorg dpt bahagiakan mak, tak susahkan Emak lagi...AMIN....~



Nota: Emak potong kek btl2 lps mak solat maghrib (tu yg pakai telekung...)..kes nak nunggu isya'...tapi telah dipakse oleh kitaorg sume agar mak potong kek secepat yg mungkin..iyala..Anim, Ana, Atie, Haiqal (anak jiran me...) dah terliur sgt dah tu...hehehheh....so, nasibla..pakai telekung pun pakaila, janji kek tu dikerat cpt...(Ewahhhh Suueee...sape yg terliur kek sebenornye..bebudak tu ke ko????hihihihiikk..kununnnn!...)...

Monday, December 01, 2008

Assalamualaikum...



Assalamulaikum....

Setelah sekian lame me mengumpul kekuatan, idea untuk menulis blog me nih..akhirnya..arini me tergerak untuk menulis....
Ramai yg tak mengetahui...
Pada hari Jumaat, 14 November yg lalu, pada kira2 pukul 6 pm....
Abah me yang tercinta, yang kami sayangi Supian bin Kiman, telah kembali ke-rahmatullah...Al-Fatihah pada rohnya.....
Moga Rohnye dicucuri rahmat...
Moga arwah Abah disenangkan perjalanannye di alam sana...
Moga Allah ampunkan segala dosa-dosa arwah....Amin ya-rabbalalamin.....

Masa2 yg berlalu skrg ini, pnuh dgn kenangan bersama arwah...masih lagi kuat, masih lagi jelas di dlm hati, di dlm fikiran, di dlm mata kami.....
Same jugak seperti org lain yg kehilangan org yang tersayang, kenangan, perbuatan, tindak tanduk tentang arwah tiba2 menjadi satu kenangan yg paling berharga....
Tiba2 segalanye ingin me ingati, ingin me kenangi, ingin me ungkaikan...

Tapi..Alhamdullilah...Arwah Abah pergi dengan cara baik..
Tiada terkilan, tiada sesalan..byk hikmah disebalik pemergian Arwah Abah...
Syukur kepada MAHA SUCI ALLAH....kami REDHA atas pemergiannya....

Me ucapkan terima kasih buat kawan-kawan semua yg mengambil berat tentang keadaan me ini..
Terima kasih korg...sms, messages, call, percakapan korg buat me rase lebih redha lagi...bagi me tak terbalas budi korg2 tu...TQ...
Terima kasih kerana sedekahkan Al-fatihah...
Terima kasih kerana mendoakan kesejahteraan Arwah Abah dan kami sekeluarga...
Terima kasih ye....

InsyaALLAH..blog ini akan diisi lagi dengan cerita2 dari hidup me...
Blog kenangan untuk me, Emak, Atie, Ana, Anim dan org2 disekeliling me...

p/s~Semoga arwah Abah me tenang di alam sana...Aminnn....
~Al-fatihah....


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...