Thursday, March 31, 2011

Practise Swimming...Akhirnya...

Sekarang PADE (Pusat Akuatik Darul Ehsan) dah canggih tau...
Siap dah ada gelang tiket nih lagi....sebelum ni pergi takde pun, takat bagi tiket biasa tu je...
Tapi bagus jugak, senang diaorang nak pantaulah kot...
Tapi jangan risau, walaupun PADE dah makin canggih, tapi bayaran tetap sama yea..RM2.50 Dewasa, RM1.50 kanak-kanak....^_^

Sambung ke cerita asal...
Hari Ahad lepas, kitaorang pergi practise swimming lagi dan masih di PADE juga (sila rujuk gelang tiket...)...
Kan kitaorang dah 'bercuti' dari berswimming dah dekat 2-3 minggu (kelas skip 5 minggu, tapi practise ada jugaklah pergi sekali sekala..)...
So, jadi rasa macam tak puas hati tu lebih gitu, kiranya nak jugak pergi practise walaupun sehari sebelum tu dah masuk kelas balik...
Dan seperti biasa memang  tiap-tiap kali weekend nak practise tu kitaorang jugalah iaitu me dan Mijon je yang sah-sahnya free...so seperti yang dijanjikan, pagi-pagi Ahad tu dah terjengul dah kitaorang kat sana...
Eloklah pun, sampai sana cun-cun je kaunter depan tu baru nak buka (tepat pukul 9 tau....semangat lebih gitu...)
Time tu Cikgu Ayeen pun ada, siap ajak kitaorang swimming kat area dia mengajar lagi...Aduiiduii...stress gitu, practise pun ada cikgu nih.....hehehhehe....(see cikgu Ombak memang baik-baik belaka, bukan time kelas pun tak lokek nak bagi free lesson......)

Nak tau, kitaorang berenang selama 2 jam setengah (Sue tu berenang le sangat kan, iyo-iyo je.....kuikuikui...) ...Dari pukul 9.15 sampailah pukul 11.45 ko....amik...memang tak reti-reti nak keluar kan...?
Tu pun macam biasa, dah kena pritttprittt dengan guard kolam baru reti nak berambus...hehehehhe...
Ntah, guard pun lupa kot, padahal, time tutup sesi tu pukul 11.15..terlajak sampai 30 minit baru dia nak menghalau....
Berbalik citer pasal practise tu pulak, sangat-sangat tak sangka ok...
Malam Jumaat tu time kelas me kan still 'malu-malu buaya', tapi bila time practise ni tah dari mana tah datangnya semangat berani tu ntah,  slow-slow dan tak disangka-sangka me telah berjaya meluncurkan diri dengan mengunakan kickboard....yeay yeay, walaupun guna alat bantuan tapi me dah boleh glide dah...hihihihiihi..yipppiii...!opsss...Alhamdullilah....
Serius, tak sangka sungguh....hhuhuhuhu (terharu i...) kembang kempis kejab hidung dada i ni tau...kuikuikui...
Cikgu Ayeen siap cakap, katanya..."dah ok sangatlah tu awak dah boleh glide..A plus-plus sangat dah..."...me cakaplah yang me ni tak ok lagi sebab just berani glide guna kickboard, tak berani nak buat sendiri macam orang lain, tapi Cikgu Ayeen tetap kata ok dan tetap jugak bagi puji-pujian....auwww..malu saya tau cikgu puji berlebih-lebihan gitu....heheheheh........^_^.....tak sangka cikgu perhatikan dari jauh tau..auwwwww, malu i sekali lagi.....
Lepas dah berani tu me ni apa lagi, memanjang le nak glide..umpama 'budak kecil dah dapat kaki'lah kan...over gitu, sampai Mijon ajak naik pun me wendakkkan je...heheheheh
Dah reti glide tu, me try la pulak kicking, tapi tak bergerak-gerak pulak, statik je setempat, penat i tau...huhuhuhu...
Cikgu kata, kick dah betul, tapi masa kick tu kena kuat, pastu kena lock cepat-cepat kaki tu supaya daya terjahan tu jadi kuat...
Oooo...ic..ic...(Sue berkata didalam hati...)
Tulah, ingatkan nak buat lagi, tapi time tu dah masa kegelinciran..so tunggu next class la nampaknya....

Ni gambar selepas berenang-renangan...


Panas giler...masa dalam pool tak rasa pun panas, pakai goggle bertintedlah katakan...tapi bila buka goggle, amik ko...rentung kitaorang...tulah, sapa suruh berenang tak sedar diri...
Gambar time berenang takde ye, sebabnya kitaorang datang berdua..
Seperti biasa, lepas je swimming  perut akan rasa keroncong ya amat sangat...so, kenalah cari makan...
Pusing punya pusing, last-last ke Giant jugaklah kitaorang...
Nak cari nasik, nak cari nasik...nak carik nasik...


Ni Nasi Beriani Mijon punya....
Me punya nasik kandaq je (aje lah sangat....hehehhehe), time ni tak beli lagi...dah beli, tak sempat nak amik gambar..laporrr...
Serius lepas je makan ni, badan mak aiii..penat giler...macam baru berlari pecut dah rasanya...
Tapi me tahankan je, sempat lagi shopping-shopping barang rumah Mijon lagi tu, padahal mata dah terbukak separuh je...
Last-last sampai rumah nak dekat pukul 3.30 pm...konon lepas solat nak lah buat sleeping beauty, tapi tak boleh lelap ok, musing kiri musing kanan, sakit sana, sakit sini, sengal sana sengal sini, last-last sejam lepas tu bangun....sakit badan oiiii....
Ni baru pandai glide je tau..kalau pandai swimming guna kaki dan tangan macam Mijon dan kengkawan tah macam mana pulak rasanya....huhuhuhu...
Dan, alhamdullilah...2 hari je rasa sengal-sengal sakit tu, hari Rabu dah normal seperti biasa... 
Tapi tulah, bersenam bagai nak rak dan makan pun bagai nak rak jugak camno?
Ala-ala ko bakar lemak 200 gram pastu ko makan tambah lagi lemak ke 300 gram...
Tapi takpe, bak kata Mijon, janji dalaman sihat...waahhhh..ayatttt....!
Agak-agak betul tak tu...??


Wednesday, March 30, 2011

Rosemarrry Lemon Chicken Grilled/Ayam Panggang Lemon Rosemarry...

Rosemarrry Lemon Chicken Grilled/Ayam Panggang Lemon Rosemarry
Resepi adalah dicedok di sini ===>

Bahan Utama:
Daun Rosemarry kering-3 Sudu Besar..
Dibeli di Jusco, harga RM5.65...


Olive Oil-3 Sudu Besar Juga..
Beli di Jusco, RM6.90...

Kecik je pun...nak guna tak banyak pun kan....


100ml...tapi bukan extra virgin pun...janji ada...


Lemon 2 Biji...beli RM0.99 sebiji kat Jusco juga...
Bahan lain yang tiada dalam gambar...Bawang Putih-3 Biji dengan sedikit Garam (dalam 3/4 sudu besar) dan Ayam saiz sederhana (seekor)...


 Caranya:
1.  Tumbuk hingga lumat Daun Rosemarry dengan Bawang Putih...dan dilumurkan keseluruh ayam...
Jangan lupa tambah garam sekali...garam tu agak-agak je...letak lebih kurang 3/4 sudu besar tu gaul rata-rata...




2. Sementara tu rebus Lemon sehingga kulitnya menjadi lembut..Bila dah lembut angkat dan dicucuk-cucuk kulit tu dengan garfu...dan disumbat ke dalam perut ayam...



3. Dah sumbat tu, biar ayam dimarinate/diperap dulu...tutup dah masukkan ke dalam peti sejuk selama 5 jam...




4. Dah cukup time, bakar sahaja didalam oven dengan suhu 180 darjah celcius selama 45minit hingga ayam masak atau sehingga Ayam dah cantik berkilat......
Boleh jugak terbalikkan ayam bila sampai ke minit yang ke-30 (macam main bolalah pulak...hehehhehe)...tapi me terlupa..boleh???
Siap!!boleh terus dimakan..sangatlah moist..me ratah saja...paling best bila makan dengan sos cicah keropok tu..nyum..nyum..nyum...syedapppp sangattt....!^_^

Tuesday, March 29, 2011

Makan-Makan...

Jumaat Tengah Hari
Berdating dengan Nurul dan Becah kat Jusco AU2...
Kononnya nak gi window-window shopping je..sekali baru teringat nak mencari barang..niat nak buat Ayam Roasted hari Sabtu nanti...
Sebaiklah dapat barang-barangnya..so lega, tak payahlah Sabtu nanti kang meraban nak cari merata-rata...
Lepas masing-masing tershopping (sebab mulanya tak niat pun...), terus kitaorang makan kat foodcourt...
Nak cari nasi gitu..lapar nasi...hehehheh...

Me dan Becah makan Nasi Ayam...
Tengoklah ayam me tu, penuh lemak berkrim gitu...mula-mula syok je makan...tapi bila nak habis tu tetiba rasa muak ya amat...nak muntah pun ada..tulah..gi tala kulit ayam banyak-banyak kejadahnye kan..padanlah muka...!


Nurul pun makan nasi jugak, tapi nasi campur..nyum..nyum..sodap jugak lauk yang dia amik..huhuhuhuhu
Nasi campur kat foodcourt ni rasa dia boleh tahan...sedap macam makan kat kedai..tapi harga..memang boleh tahan jugakla...kalau salah amik mau tercekik nak membayarnye...hehehhehe


Jumaat malam...
Lepas kelas berenang tu, wajib haruslah pergi cari makanan kan..laparrr...(kan me cakap, lepas berenang lapar dia lain macam...)
Ema ajak makan kat Pakmal seksyen 11..ingatkan Pakmal manalah, rupanya kat foodcourt Seksyen 11 tu, Pakmal tu nama salah satu stall rupanya...cehhh....patut tak tau...
Tapi, kitaorang pergi bertiga je, Sept tak dapat join sebab esoknya dia pagi-pagi lagi nak kena pergi kerja..kena OT pasal apa tah...
Tapi, kitaorang tak makan pun kat stall Pakmal...makan kat stall masakan siam ni...(betul-betul tepi Sate dengan Otak-otak..)..
Order macam-macam ko, kalau sebut mau pengsan korang nak bayangkan macamana kitaorang boleh habiskan...hehehhehe..
Ni gambar sebahagiannya sahaja...sebahagian ok....sebahagian....tak guna bersenam pun...huhuhuhu
Me bawak gambar-gambar yang kitaorang pergi berjalan..so, sambil borak sambil layan gambar....



Kawan-kawan memang tak boleh jumpa...ada je 'isu' yang keluar...


Order pertama yang sampai....Sate 15 cucuk, amik campur daging dengan Ayam...
Sate kat Aimar jugak yang terbaik...huhuhu..kat sini sate dia rasa oklah...cuma tak faham rasa kuah dia...rasa lain sangat-sangat dengan kuah kacang yang me pernah makan...ntahlah...


Permintaan saya nak makan Udang Tempura..
Masa order siap sebut Udang Tempura lagi..padahal udang Goreng Tepung je pun...sebaik akak tu paham..heheheh..tu pun tersipu-sipu je dia...(Tempura kan dalam bahasa Jepun...)
Ni pun sedap...suka tang tepung dia yang kembung-kembung garing tu...


Ema order Keow Teow Kungfu...terbaik ko...memang marveles...cukup rasa...
Kalau kat SA ni mee/keow teow dia mesti salut dengan telur, tapi kalau kat area rumah me haram, mesti dapat mee kosong je...tak kungfu langsung, huh!!


Saja amik gambar Sambal Belacan lagi sikit nak tumpah ni...tak makan pun, tala Timun tu je..tu pun tak habis...


Tomyam Campur pun ada...ni pun boleh tahan...
Ema kata dia suka makan kat sini sebab orang tu masak macam beria-ria....maksud Ema, orant tu masak macam masak kat rumah, complete semua dia taruk...memang berlambak la isinya....rasa pun sedap belaka....
Tapi memang iya pun...semua food kat sini sedap-sedap pun...lain kali boleh singgah lagi.....
Lain, kitaorang order Ikan Kembung Masak Pedas dan Kailan Ikan Masin...
Licin semuanya ko..betul-betul lapar nih....terkejut tak dengar???(tak payahle terkejut, bukan baru ni je pun buat gini...hehehhehe)

Sabtu pagi
Me berdatingan dengan Emak dan Anim...
Malam lepas swimming tu kan me menumpang kasih tidur kat rumah Mijon, balik je terus mandi dan terus je pergi ke Rashid...
Emak makan Tosei...


Me amik Nasi Lemak dengan Ayam Goreng Rempah...

Anim pun order Tosei jugak...nyum..nyumm...
Tapi tulah, me dapat makan separuh je Nasi Lemak tu, pastu dah kena bagi Anim pulak, tu tak kisah, tapi lepas tu Tosei Anim me kena habiskan pulak, tu pun sebaik Ayam Goreng tu Emak me yang habiskan...kalau tak..adoiii......
Walaupun masing-masing ada makanan sendiri still nak jugak makan yang orang lain punya...biasalah..semuanya nak makan kan, tu yang jadi gini...kalau tak nanti menyesal...

Sekian, cerita makan-makan...^_^



Monday, March 28, 2011

Kelas Berenang Sesi Keenam-25 March 2011

Iya, kelas sudah pun ke sesi keenam...lagi 2 sesi habislah course untuk breastroke class ni...
Tapi..ada jugak tapi tu...gamaknya memang me kena tambah sesi lagilah ni, dah confirm-confirm sangat dah...
Mana taknya...orang lain dah pandai-pandai belaka tapi me ni masih lagi terkial-kial....syahdu ok...

Jumaat malam tu masing-masing sangatlah bersemangat...walaupun di tengah hari tu macam-macam 'hal' le jadi..itu ini, begitu begini...tapi last bila dah sampai kolam..ha kauuuu...overrr...
Kitaorang kan dah 5 minggu 'bercuti' dari kelas kan, so masing-masing excited dah tentu, tapi yang kelakarnye, masing-masing dah macam kejung je bila nak buat balik...serius...sebaiklah me dengan Mijon rajin jugaklah pergi practise, tapi tau jelah kan...benda baru belajar, kalau tak practise selalu jadi berkarat....

Me pulak, nama je 'rajin' practise, tapi tetap macam biasa..tetap ditempat 'khas', iaitu di posisi yang sama..kat TEPI DINDING KOLAM....(ye..sila gelakkan saya...hehehheh)
Tapi, satu je me sangat-sangat suka bila me dah biasa pergi kolam, water confident level me jadi bertambah baik...~clap~clap~clap~...
Dulu jangan kata nak bergerak dalam air, nak masuk dalam air pun berfikir panjang tu....tapi sekarang, bolehlah dah 'mari berdansa' sikit-sikit....syukur..syukur...walaupun takat berdiri bergayutan didinding kolam, tapi dah no problem untuk floating (dengan memegang dinding) dan dah berani dah nak bernafas dalam air (blow bubbles) lama-lama...(big improvement tau ^_^...)

Citer malam tu pulak, me dah berani dah nak bergayut dengan kickboard (kira dah berpaling tadah dari dinding le ni..hhiiihihii.)...tu pun gayut gitu jelah kan, bergayut berdiri je ok...but me rasa yang me dah one step dah improve...alhamdullilah...
Paling best..cikgu dah ajar step camne nak belajar kicking...the best thing cikgu siap announce yang my kicking adalah yang terbaik.......wahhhahahahahahah.....berbulu je kengkawan....(kembang hidung me...huwahahahahhaha...)..
Perasan le kejab..padahal cikgu tu saja je nak bagi me encouragement gitu..supaya me tak putus asa kan..kan...bukan tak tau...
Dah hujung-hujung kelas boleh pulak me makin berani..dah try sikit-sikit bergayut dengan kickboard, siap nak cuba float lagi..tapi biasalah..seru nak float betul-betul satu badan tak sampai-sampai lagi..sampai kesudah akhirnya takat float gitu je...

Tapi takpe..ahad me dengan Mijon pergi practise lagi...ada benda best dah berlaku...tungguuuuu....

Friday, March 25, 2011

Ayu ke??

Ingat tak entri Kolam Tutup nih??
Cehhh...tak ingat le tu...tak ingat sudah.....
Alalala...kan me ada citer pasal me pergi lawatan ke Bangi dalam entri tu.......
Tapi tak sempat me nak tempek gambar...almaklumlah...time tu gambar tak dapat lagi...
Digicam me kan rosak lagi masa tu, jadi tak bawak kamera..so menumpanglah kamera orang lain je, kamera HP u..tapi gambar kalah digicam tau...
So, dapatlah gambar 3 keping nih...
Ada pun kenangan, nak menumpang kamera official macam kedekut je photographernye...jadi tumpang jelah mana yang ada...janji adoo...

Me ni jarang giler pakai skirt-skirt ni sebenarnya (rasa tak sesesuai gitu), tapi disebabkan kena pakai baju Korporat ni, pastu ada pulak skirt lebihan masa pergi kursus dulu jadi me pun pakailah (siap tempah lagi ko, pinggan macam kayu balak la katakan..)...
Mula-mula gonjeng je rasa, (iyalah kalau pakai Baju Kurung tu kain dia lapang jugak, tapi baju menutup takat lutut kan...no hal punya...) tapi lama-lama bila dah selalu pakai jadi syok pulak..hehehehh...mana taknya, nak gosok senang, nak pakai pun senang...orang pemalas la katakan...

Sebelum lupa, setelah 5 minggu kitaorang bercuti dari Kelas Berenang (atas sebab yang macam-macam), secara rasminya hari ini kitaorang start balik kelas tau..wuhuuuu!!...
Opsss..wuuhuu..wuhuuu jugak..tapi me takut ok...takut tak improve apa-apa...huhuhuhuhu...
So, kengkawan, doakan saya success malam ni yea...Aminnnn...



Thursday, March 24, 2011

Nasi Lemak Bungkus Milah...

Kalau takde kawan 'sparring' lunch ginilah...makan pun ala-ala aja (ala kerrr Sue???)...
Tapi takpe, harini macam-macam me dah 'tertapau' kononn..ada Nasi Lemak Bungkus Milah (yang giler sejuk), ada Cekodok Tepung Daun Kucai dengan Sos Kacang Tanah dengan Cekodok Pisang...
Mula-mula pukul satu tadi pekena dulu Cekodok Tepung Daun Kucai tu..ngap-ngap 3-4 ketul, sekali baru teringat pasal Nasik Lemak Bungkus Milah lah pulak...ayoyo...wajiblah kena habiskan, kalau tak kang basi...rugii ooo....
Makan pun tadi laju-laju je...nak habiskan cepat..iyala, makan sesorang manale selera (tak selera ok...percaya tak...?hehehheheh)...tak sampai 10 minit dah habis, gila gelojoh...
Nasi Lemak Bungkus Milah ni me beli kat Petronas pagi tadi...
Kebetulan pagi tadi keluar rumah awal..kat Jalan Ampang je baru pukul 7..jadi sempatlah singgah meratalah jugak...
Dari hantar emak me (emak masuk kerja pukul 7), sempat singgah Maybank kat Ampang Park, sempat jugak singgah Petronas dok isi minyak dengan isi duit T&G...
Mula-mula masa kat Petronas tu ingatkan nak beli kuih je, sekali bila tengok kuih tu macam tak kena selera je laju je me ngambik Nasi Lemak Bungkus Milah..
Lupa pulak, Nasi Lemak Bungkus Milah tu namanya me cedok dari resit beli tadi sebenarnya..dia tulis situ MZ Milah Nasi Lemak...Jadi nak senang me panggil je Nasi Lemak Bungkus Milah....
Yang dua jenis cekodok tu pulak me beli dari Mak Kantin masa Breakfast tadi...punyalah teruja tengok cekodok-cekodok tu terus me lupa yang me dah terbeli Nasi Lemak Bungkus Milah tu..
Memang alamatnya balik karang memang confirm-confirm cekodok-cekodok tu arwah kat tong sampah jelah...huhuhuhu..(memang tiap kali beli kuih camtulah pun, tapi tak serik-serik...biasa Sue kan???)
Oklah, ni nak habis time ni...bye..bye....

Wednesday, March 23, 2011

Sepetang Di Putrajaya...

Lepas dah setel pasal kamera tu terus je kitaorang keluar Jusco...rupanya kat luar hujan bertambah lebat...
Tapi lebat tak lebat perjalanan harus diteruskan juga...

Tapi ok jugak, elok je masuk kat simpang UNITEN tu hujan dah start renyai-renyai je...Alhamdullilah...syukur..syukur...^_^
Sept siap offer nak tapau apa-apa tak sebabnya kat tepi UNITEN tu banyak gila stalls untuk beli makanan...
Uiii..laju je me kata Ya...dah tak pasal-pasal Sept kena buat immediate U-turn...sapa suruh dah lalu baru nak tanya kan..?heheheh
Kitaorang 'sempat' beli Murtabak sekeping (tebal gila), Nasi Lemak 4 bungkus (yang siap bungkus kecik-kecik tu), Taufufa sebekas dengan Air...
Lupa pulak, kat Jusco dah tapau macam-macam jugak tau...
Sept siap beli Donut setengah dozen me pulak siap beli Pritzel 2 lagi gitu...punyalah takut lapar...(memang dasar makan budokkk...hehehhehe)

Masuk je Putrajaya pusing-pusing lebih kurang terus cari Surau...
Sept bawak Surau kat Presint 16..ada Kompleks Kejiranan Presint 16...
Kiranya kat situ complete semua ada..ada Surau, ada dewan (siap ada orang kawin lagi hari tu..), ada foodcourt ada dewan untuk indoor games, yang paling teruja siap ada public pool lagi...(lain kali kena bawak baju mandi siap-siap nih...statement orang 'lapor' mandi kolam ginilah...)...



Sempat lagi suruh Sept snap...siap menumpang bergambar kat tepi Savvy merah lagi...
Belakang tu nampak tak lori catering tu??cuba tengok ada gambar sapa?heheheheh..


 
Dah siap solat semua terus kitaorang ke Presint 2, area Hot Air Ballon tu...
Ni gambar selepas pusing-pusing yea u all...
Tak koser nak snap gambar time jalan-jalan tu...
Sesak satu hal..lecak pulak tu..
Walaupun bazar banyak, tapi tak beli apa-apa pun...tak sanggup nak jalan lagi...



Kitaorang tah macam mana memang rezeki dapat parking cepat..Alhamdullilah...
Tapi tulah, rupanya Hot Air Ballon tu start lambat lagi..pukul 5.30...
Tak sanggup nak berlaga buntot dah ok...jadi kena ke tempat lain je...
Sept ajak lepak-lepak kat depan Hotel Pullman..
Oklah kot, boleh sambil tu pekena apa yang ada...hehehheheh



Seberang tu la hotelnya..cantik gila...


View pun cantik sangat-sangat....
Orang Putrajaya mungkin tak heran, tapi me dengan Anim sikit punya heran tau, jakun sangat-sangat...macam waaahhh cantekkk sangat-sangattt...



Sept jadi minah ditaman...hehehehhe



Makcik pun nak bergambar jugak...kang rugiiiii....



Cubaan menangkap gambar sendiri...tapi tak nampak pulak belakang tu..huhuhuhu


Dah nampak belakang, tapi Sept pulak separuh badan masuk frame...dahla tu malas dah nak amikkk....



Anim tak mau joint amik gambar..dia kan feeling-feeling artis..so dia memang tak nak...
Jadi dia buat pe?dia kat belakang feeling sesorang makan murtabak..hehehhehehe



See..sangggup tu minum dengan gaya camtu sekali sebab taknak muka masuk gambar...aduuuiiii...



Cantik kan...?



Serius cantik gila...




Memang Putrajaya ni semua benda pun cantik-cantik kan...rasa macam taknak balik...hehehhehe



Lecak tak lecak, memang habis kaki kitaorang berlumpur...ni gara-gara pergi kat area bazar tadi la nih...

Lain tu layan gambar...
























Sambung balik...
Lepas je kitaorang lepak-lepak amik gambar lebih kurang tu terus kitaorang ke Masjid Besi...
Solat Asar la pulak kan...
Alang-alang dah ada tempat nak solat jadi tak reti-reti??
Tapi tulah, tak mengambik pulak gambar masa pergi Masjid Besi tu...
Dah penat dah kot...lagipun Masjid Besi tu siang-siang hari tak berapa cantik berbanding bila malam, tu yang buat-buat lupa je kot bab amik gambar...hehehehhe...
Kat Masjid besi kitaorang sekejab je..walaupun sekejab tapi tu pun sempat la jugak lepak-lepak dalam kereta makan-makan apa yang ada...

 
Balik tu kitaorang request kat Sept supaya lalu kat area Hot Air Ballon tu lagi..
Masa nak ke sana tu adalah nampak 2 biji belon ni hah..ni yang naik la...kiranya nampak dari kejauhan saja...

 
Ini pulak bila dari dekat..macam tak banyak pun...
Tapi oklah..dapat tengok cam gini pun jadilah...tak sanggup nak berlaga siku dengan photographer-photographer yang ada...serius..ramai giler dok mengangkut DSLR time nih...kiri kanan depan belakang...tak sanggup nak mengelak siku diaorang je..huhuhuhuhu

Bazar makin meriah...tapi tak sanggup nak masuk situ lagi...


Kereta jangan cakap la..banyak giler...
Me tak faham, apa punya style diaorang control jalan (pihak berwajib la...), bukan lagi smooth..lagi jem lagi ada...semua ko tutup, pastu narrow jadi satu hala je, buat tambah sesak lagi ada...serius tak faham, sungguhlah tak praktikal...
Nak keluar dari area ni saja, ambik masa nak dekat 30 minit..giler la...
Dahlah tu driver kat sini bawak kereta macam haram, tak reti nak beratur ok..suka suki je nak masuk jalan orang lain...pastu masing-masing macam tak nyempat-nyempat je, tah apa-apa tah..padahal kalau kau beratur sah-sah elok je boleh jalan, ni tak nak jugak menyempit tak tentu pasal........
Rasanya Jalan Ampang yang congested giler tu pun tak seharam camni attitute drivernyer.........


Dalam kejeman tu sempat lagi kitaorang pose-pose perasyan dulu...
Padahal 'orang sebelah' dah kembang kuncup hidung sebab kena harung jem...(ampunkan kami Sept...hehehheh)..
Sebaik elok je lepas je exit lepas Masjid Merah kat Putrajaya tu jalan clear..Alhamdullilah...
Sampai rumah Sept pun tepat-tepat je pukul 8 pm...
Tu pun sempat solat Maghrib kejab, borak-borak dengan Cik Leha dulu, baru balik...iyalah kesian kat Anim, esok dah start balik sekolah kang kesiangan pulak esoknya...
Sekian...








LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...