Thursday, February 28, 2013

Mamai...

Mamai...ni dah intro to pening kepala pun iya ni...
Malam tadi tah excited ke apa ke pukul 2 pm me terbangun...huwaaaaarggghhh...
Bangun tu lantaklah...selalu pun ada camtu jugak tapi boleh je lepas tu tidur balik sampai ke Subuh...tapi malam tadi tak...
Tak mau okeh...bangun rasa macam..eh...dah cukup dah tidur ni....(sekali tengok jam baru tidur 3 jam.....)....huwaaaa...sabar jelah...
Dahlah sebelum tidur tu mata macam tak boleh lelap...mungkin sebab perasaan bercampur baur kot..jadinya macam-macam dalam otak..fikiran pun ala-ala wayang gambar semua benda nak rewind balik....
So end-up macam nilah...mata separuh jalan..kepala ni kalau dilayan mau pening kot nanti...tapi takpe..i akan bertahan okeh...


p.s: Macam taktau kan...Me ni memang propa je lebih kan..kecoh dipagi hari....tapi kang tak sampai tengah hari dah takde apapun...hehehehe...so anggaplah entri ni entri pengisian pagi sahaja..kuikuikui!





Wednesday, February 27, 2013

Berdebar-Debar...

Petang karang lepas kerja nak kena "bagi" sesuatu yang me sayang giler sangat-sangat oh my precious....dan nak kena "terima" pulak sesuatu yang boleh buat me rasa happy nanti...In Sya ALLAH......

Berdebar-debar okeh..rasa nak menangis pun ada nih.....
Apapun, harapnya semuanya success..dan takdelah apa-apa benda yang sangkut-sangkut pulak nanti...(mudah-mudahan Amiiin...)...




Touch&Go Tak Boleh diBaca...


Pagi-pagi hari bekerja biasalah me memang kena lalu dua higway...satu Tol DUKE satu lagi TOL Jalan Duta ke Tol Kota Damansara...(balik pun sama...)...
Kan kalau kat Tol DUKE biasalah duit terus deduct dari kad Touch&Go (T&G) tu..tapi kalau masuk Tol Jalan Duta memang touch untuk read dulu nanti keluar ikut tol mana baru akan dideduct amount yang sepatutnya kan...
Nak dijadikan cerita pagi tadi dah sampai Tol Kota Damansara me pun Q lah belakang satu Saga BLM ni...
Tah macamana driver tu (lelaki muda dalam awal 20-an gitu) elok je dia hulur keluar kad T&G dia tu, sekali kad tu terpelanting jatuh bawah kotak punch tu...sudahh....
Maka, haruslah dia macam panik-panik kan...?
So me perhati jelahkan..boleh buat apapun....so,  dalam kepanikkan tu dia bukak pintu kereta, pastu dia reverse...sekaliiiii......prakkprakkk..kauuu...oh my....pintu kereta dia tersangkut kat kayu tepi divider tu okeh......aduuhhhhhh...me tengok pun terkesima...
Pastu terus dia ke depan...keluar kereta amik kad T&G tu, touch terus dia masuk kereta dan gerak......huuuuu....tak taulah apa perasaan driver tu kereta pagi-pagi terkopak pasal kad T&G kan....

Pastu sampailah turn me pulak kan...me pun dah standby nak touchlah kan.....tapi yang herannya apasal paparan kat skrin tu tak bertukar kengkawan...tak clear pun, still ada lagi paparan kad T&G driver BLM tadi tu...
Lepas tu dahlah memang palang tu tak turun-turun dari tadi...sudahhhhh....macam mana pulak ni???me pulak dah panik...
So dah touch berkali-kali tak mau-mau jugak, me tunggulah kejab...kot-kot dia jadi neutral balik...
Tapi tulah still tak mau-mau jugaklah pulak........
Pastu kat belakang mau dah 6-7 kereta Q dah kot....biasalah tempat T&G selalunya jarang jem berhenti lama sangat kan...
Elok tengah tunggu tu me dengar driver teksi belakang me dok sound....apalagi..jalan jelah...katanya....
Dah dengar gitu...me ni blur..terus zasss jalan je lalu palang tu...
Elok je lalu, sekali baru perasan...eiiiii...palang tu tak baca pun kad me okeh...kang tak pasal-pasal dia potong duit dalam tu okeh....kalau potong singgit dua takpe..kalau dia potong max sampai Tol paling hujung nun camne??
So menonong-nonong pandang kiri terus patah kiri cepat-cepat ke kad centre tol tu..huhuhuhu...
Nasib kereta tak lalu time tu..me pun menonong macam hapa je panik dan blur punya pasal.......
First time okeh pergi center tol okeh..selalunya tumpang toilet je kan..
So tengok ada kaunter kat sana...terus Q...
Depan me ada one lady dan one man...
Lady tu dah merempan-rempan dah pepagi..tah pasal apatah...dengar macam pasal kad dia asyik ke tolak amount salah je...(sempat bzbody okeh..hehhehe)...
Me dah resah dah tunggu kat belakang ni..iyalah...orang merempan mau makan jam kan.....nasiblah bila dapat isi borang apa tah dia dah stop merempan...so next personlah kan......
So next person tu man tulah...cepat je sebab dia topup T&G dia je...then sampai turn me....
Me terus je cakap..kad saya ni tak boleh dibaca...baru je tadi lalu......ayat lebih kurang gitulah......
Then budak kaunter tu check kat computer dia, then call somebody bla..bla..bla...
Terus dia kata "akak pergi tol tu pergi touch kat sana..."..aduhhaiiii....me ke yang kena jalan ke sana???
Sudah...takkan me nak kena touch kat pondok yang tadi tu jugak kot...giler kat tengah-tengah jalan tol tu??
Tanya lagi kat mana? (mungkin me tak berapa dengar kan...)...so dia cakap pergi kat tol pertama...ooooooooo.....ok...heheheh..nasiblah tol yang pertama je..kalau yang tadi mau pukul 8 karang pun tak sampai-sampai..seriau okeh...
So berjalan kakilah me ke tengah tol tu..nasiblah bila dah dekat tu adik kat tol tu dah standby..nampak me je terus dia keluar dari pondok tu...Tq..tq....sejuk sikit hati..heheheh...
So dah buat apa yang patut terus patah balik ke makcik Viv.........

Giler je me rasa sampai me tergelak-gelak over okeh...punyalah rasa lawak di pagi hari...kikikih...
Memang me rasa dugaan giler...tapi nasib baiklah otak blur me ni masih boleh berfikir secara normal time tu...tu yang macam tergelak giler-giler..sebab rasa...hihihihik...kelakar..kelakar....hahahaha!
Apapun me rasa lega je walaupun pepagi buta dah dapat 'dugaan' macam ni kan...rasa macam..kahkahkah!apakah??hehehhe..gitulah...normal ke tak me ni?hihihihi..tapi bagus jugakkan..next time dah tau nak kena buat apa....so kepada kengkawan lain, kalau korang ada masalah macam me ni jangan panik okeh..kang panik over-over lagi jadi lain..so panik blur sikit macam me takpe..janji setel masalah time tu...hehehehe....^_^




Friday, February 22, 2013

Karipap Bunga...


Hari tu tengah berWassap dengan Zai...me cakaplah yang me tengah makan Karipap Bunga...
Dia kata Karipap Bunga?macam Karipap Pusing ke?
Me cakap...tak..karipap biasa je..tapi kulit dia berlayer-layer...rangup...sedapp.....
Tapi apakan daya, dah bagitau gitu gini pun minah tu tak fahamlah pulak..sudahhhh.....
So hari ni me tunjuk ye....taddaaaaa...Inilah dia Karipap Bunga ye Zai....tu pun kalau baca blog me ni....hehehehe.......
Me ni pengemar Karipap....dah gemar tu maknaya semua karipap adalah sedap..tapi yang paling sedap dah tentulah kalau dapat makan Karipap yang jenis Bunga ni....
Lagi-lagi kalau dapat yang rangup pastu inti sedap....lagilah 5 ketul pun tak cukup...ha kauuuu....
Selalunya pulak bukan senang nak dapat Karipap Bunga ni...nak buat sendiri memang taklah kan...(bila tengok cara dan resepi, memang berlapis-lapis nak mengeleknya), kalau kat kedai pun sama...memang susah nak jumpa...
Kebetulan sejak dah kerja kat sini gerai kat Masjid ni memang ada karipap ni...of courselah happy....
Lagi happy bila kulitnya memang rangup dan intinya sedap....memang me bagi 4 bintanglah....
Sapa nak rasa Karipap Bunga ni meh datang kat Sungai Buloh ni, me belanja 3 ketul sorang okeh......^_^...





Thursday, February 21, 2013

Kisahnya....

Harini ofis lengang...ehh...tiap-tiap hari pun lengang je kan.....
Maksudnya bukanlah lengang apa, cuma harini ada banyak events yang ada kat tempat kerja kitaorang ni...
So, sebenarnya half atau lebih dari kami semua tak berada di ofis...
Walaupun yang half tu ofis kat tempat lain dan tak ada kena mengena dengan me (yang memanglah tiap-tiap hari pun sorang-sorang je) tapi dalam hati terasa okeh....rasa bosan....ke dengki sebenarnya sebab orang lain tak ada dalam ofisss...?hahahaha!
Bosan tu confirmlah kot...ngantuk pun satu...kelam kabut dari kelmarin kot...mana taknya....




Kisahnya....
Selasa petang, balik kerja dah berkejar-kejar nak menyain agreement...gara-gara nak mengejar masa nak jumpa jugak petang tu sebelum pukul 6.30 pm...memang kelam kelibut okeh...minggu lepas dahlah dah cuti 2 hari...so takmaulah cuti lagi semata-mata nak sign agreement punya pasal...tu pun lambat jugak jumpa orang tu...nak pukul 7 jugaklah sampai...sebaiklah orang tu tak hangin (walaupun tau dalam hati dia hangin rasa nak tumbuk kot muka me ni..hehehehe)....

Kisahnya...
Semalam pulak tengah hari terpaksa pulak amik cuti petang sebab nak mengambil BRIM....
Dan disebabkan tau akan jem teruk sangat semalam (area nak ke tempat amik BRIM tu), balik je rumah keluar balik pastu drive kereta half-way parking terus je berjalan kaki lagi half-way...dengan Emak me okeh...tapi yang sakit kaki dan badannya petang tu adalah me bukan Emak me camne?hahahaha...
Berjalan tu satu hal...tau jelah jalan kat sini, tak rata, dengan kena mengelak motor kereta lagi kan...pastu sampai tempat amik BRIM tu dah Q punyalah panjang berjela-jela...mak aiikhhhh...peluh berjalan kaki campur peluh panas lagi, campur peluh kena beratur..memang balik tu me rasa flat...hamboii..macamlah pergi marathon apa je kan..
Ingatkan dah setel sampai rumah tu nak tidur petang...tapi tak boleh..sebab badan rasa tak best...mata dah merah-merah pulak dah...
Pastu try pulak nak tidur kejab lepas maghrib..pun tak dapat-dapat jugak...
Last bangun jelah...Atie, Azrul dan Imraan datang...birthday Imraan kan...so memang dah plan nak potong kek makan-makan ke apa...nasiblah kat rumah je..kalau kena keluar memang me surender lah...
Akhirnya malam tadi tidur nak pukul 12 so bangun pagi adalah terpisat-pisat...dengan badan yang rasa lemau sikit...
Tapi takpe..lemau sikit je..boleh lagi bergerak cergas..hihihihi...

Kisahnya lagi...
Tapi tungguuuuuuuu...ni penatnya belum campur lagi yang malam karang ni ye......
Malam karang lepas ofis zassssss balik rumah terus me kena attend dinner pulak..aaduuhhhh...
Nasiblah dinnernya tak jauh sangat dari rumah (still dalam KL lagi) kalau tak lagilah meraung..tapi ala-ala nak meraung jugak sebab balik rumah pukul 6 terus siap-siap solat semua zass ke tempat kejadian...dinner start pukul 7.30 okeh...sangatlah tak munahsarawak...dah kena berkejarlah pulak kat sana nanti sebab nak solat maghrib...paling penting kena sampai sana cepat sebab nanti seats dapat tah apa-apa...




Haa...macam nilah keadaanya orang yang tak biasa buat kerja banyak sekali rab..over gitu...stamina kurenglah katakan......nak kena exercise lah lepas ni..mana tau boleh boost anergy lepas ni....cuma harapnya jangan asyik execise dalam hati jelah ek...moga-moga dapat kekuatan untuk exercise di alam nyata...hehehehe





Wednesday, February 20, 2013

Happy Birthday Imraan!!

Happy Birthday to Imraan....!!
Imraan dah masuk 2 tahun harini...tak sangka cepat je masa dah berlalu....
Budak yang masa kecik dulu tembam macam hamster...comel sangat!!...
Sekarang pun masih comel walaupun dah tak berapa hamster..kikikiki...

Makcik doakan semoga Imraan sihat selalu, cerdik dan cergas selamanya dan dimurahkah rezeki...ewahh ucapan makcik...tah apa-apa tah kan...hehehehe.......
Apapun, makcik doakan Imraan yang terbaik untuk Imraan...Amiiiiin....

Happy Birthday To You...
Happy Birthday To You...
Happy Birthday To Imraan....
Happy Birthday To You...muahh...muahhhhh.....!




Tuesday, February 19, 2013

Hadiah Untuk Orang Berpencen...

Cerita lama...cerita di pertengahan bulan December tahun lepas rasanya...
Hujung tahun hari tu kebetulan dua-tiga minggu tu kitaorang memang bizi nak mencari hadiah untuk orang nak kawin dengan orang nak berpencen....
Yang beli hadiah orang berpencen ni pun untuk ofis....
Sebelum tu memang kitaorang dah beli untuk orang nak kahwin (share duit satu ofis) dan lepas tu ada jugak beli untuk akak yang nak berpencen (ni duit share bertiga me, Nurul dan Chah)..
Tapi kali ni beli guna duit share seofis pulak... (ast minit okeh...hari esok nak buat jamuan hari nilah nak membeli..sungguhlah tak best..tu yang kitaorang bertiga malas nak tunggu share beli satu ofis...beli sendiri dulu lagi bagus...
Dahlah tu nak tunggu decide nak mengutip duit dengan nak membeli pun ntah apa punya lambat ntah...memang me tak faham apatah masalahnya diaorang tu.....

Sambung balik....
Pagi tu pagi-pagi lagi bos sederhana dah mengajak membeli..so saya yang menurut perintah haruslah bawakkan...kikiki....
Macam biasa, kalau kat ofis me ni hadiah rasmi kalau berpencen adalah frame ayat-ayat suci Al-Quran...
Dah 2-3 tahun tak berubah-ubah pun...dah jadi tradisi kat ofis dah kot...hahaha...
So atas sok sek sok sek mana nak cari frame..terus me cadangkan ke Care4 Wangsa Maju.....
Me pernah tengok ada satu booth ada jual banyak frame-frame ayat-ayat Al-Quran tu...
So kesanalah kitaorang berdua....
Me serius tak tau nama booth tu...bila pergi sana baru nampak...la Little Egypt Shop jugak ke?
Ingatkan taknak dah beli kat Little Egypt ni..sebab selama ni pun memang bos lagi satu tu akan suruh kitaorang membeli kat Little Egypt kat Ampang Point tu... cuma rasa macam mahal je kat sana ingatkan kat Care4 ni murahlah sikit kot....rupanya sama je kedainya...nak buat camne..beli jelah kan...

Macam-macam ada...cantik-cantik pulak tu....



Tapi tak tau harga standard frame-frame dah barang hiasan macamana...
So assumed okey jelah kot...belasahhh...



Tapi memang me tak berkenan cara orang ni display sebab ada frame berayat-ayat Al-Quran ni diletakkan kat bawah...
Me nak jalan dalam tu sangatlah serba tak kena okeh...biadap sangat je rasa sebab lalu lalang macam tu je...eiiiii....


Last beli frame bercermin dengan ukiran Ayat Seribu Dinnar (iya ke tak hingatlah pulak...adoiiii)...
Dapat RM200 daripada RM250 (yang sebelum sales ditulis RM350)...belasah jelah...paling penting cantik kan...hehehehe....
Tapi arab tokei ni teruk okeh...masa nak check defect (bercalar ke tak sebelum balut tu) dia sebut "MasyaALLAH...MasyaALLAH"....konon macam kitaorang ni cerewet sangat sebab dok check frame tu beria-ria.....eiiiii....poyo macam tu nasib jugak kitaorang check, sebabnya yang first frame dia bagi tu siap berlekuk bagai kat tepi frame tu...banyaklah dia kan....RM200 beli barang berlekak lekuk lainlah bagi free...
Pastu, Me tak taulah orang tu muslim ke tak sebab cara dia alih-alih atau tunjuk-tunjuk kat kita frame tu dia main letak-letak je dekat lantai depan kaki kita...me rasa biadap ya amat okeh....ayat Al-Quran kot....kalau iya pun meniaga, agak-agaklah kan....




Monday, February 18, 2013

Makan-Makan, Jalan-Jalan dengan Sept...

Rabu (13 Februari 2013)
Sept turun Ampang malam tu..hoyeeeee....
Suka gitu...sekali sekala bff pulak turun ke rumah me kan, kalau tak memanjanglah me jelah yang kena turun tempat diaorang...
Malam tu Sept turun Ampang bersebab..sebab dia nak lari dari masuk 1 meeting esok harinya...boleh??hahaha!....
So dia decide nak cuti 14 hb (esoknya), dahlah tu awak yang nak lari dari meeting tak pasal-pasal dia mengajak me pun cuti sekali...sabar jelah...alasannya sebab nak cari hadiah untuk kawannya kawin...kikikiki...(macam tak logik benar bunyinya kan...)...
Tapi bila fikir-fikir balik..bolehlah...lagipun me memang nak minta tolong dia tunjukkan jalan ke Tanglin minggu ni.....
Minggu-minggu sebelum tu ada dah pergi ke Tanglin tu,  tapi kitaorang gerak dari area Pandan..so tak reti.. kali ni me minta dia tolong tunjukkan jalan betul-betul dari rumah me....alang-alang dah ajak cuti sekali pastu nak mencari hadiah kawan kahwin katanya, terus je mengajak ke Tanglin....
Nak minta tolong orang kan...so bila orang minta tolong haruslah bertimbang rasa....kan..kan..kan...


Malam tu kitaorang pergi makan je.....
Sept nak bawak makan kat foodcourt area Keramat AU5...
Me yang duduk dekat dengan area Keramat tak reti jalan nak kesitu..tapi orang jauh reti pulak, haaa macamana tu????
First time okeh me sampai situ...blog banyak citer pasal tempat tu, sebab ada kedai jual satey sedap (Satey Sri Melaka)...tapi me tak reti jalan...
Ada sekali tu punyalah teringin sangat-sangat..siap tanya Nurul lagi dia tau ke tak tempat tu...sampai jenuh member nak menerangkan jalan..last last takde maknanya...lupa terus sampai ke hari ni...huhuhuhu....penat Nurul dok explain je...
Mula-mula tak tau Sept nak bawak tu kat mana...sekali bila sampai...ehhhhh...nilah tempat satey glamor tu...huuuuuu....tapi biasalah...dah sampai dah pukul 9 lebih..memanglah bukan rezeki...sebabnya seats memang penuh....
What to do...tak dapat makan sate pun takpe...lain kalilah kot...huhuhu..dah sampai tu makan jelah apa-apa..janji makan...
So, kitaorang makan kat kedai paling hujung nun...(Satey tu hujung kiri..ni hujung kanan).....
Makanan meriah..hehehehe..menu makan berdua je ni...diet sangattt..hahaha!
Me order Nasi Goreng Biasa dengan Sotong Masak Pedas...sedappp...
Sept pulak order Tahu Bakar, Nasi Goreng Ikan Masin dengan Udang Goreng Tepung...pun sodapp..kena dengan selera i....



Muka orang nak lari dari masuk meeting...macam tak de selera makan je kan...padahal???hahahaha...


Khamis (14 Februari 2013)
Pot pet pot pet borak tau tau nak pukul 10 baru siap nak gerak keluar....sabar jelah...
Lupa pulak, Sept tidur rumah me malam tu...
So dah siap tu gerak singgah kejab kat tepi Ampang Point..nak bayar bil maxis...
Maxis sejak 2-3 bulan ni kalau bil dah sampai had limit penggunaan mesti tak inform me macam dulu...
Kang tau-tau line dah kena potong..eiii..sabar jelah....
Dah setel membayar bil tu terus ke Tanglin...(apasal ek kalau bayar kat kaunter lembab benar prosesnya...? dah lebih 3 kali me bayar kat kaunter mesti beratur lama ya amat...tak sukaa...)
Kejab je dah sampai Tangling okeh...belum pukul 11 dah kat sana..macam tak percaya je jalan KL tu tak jem time tu okeh..tak sampai setengah jam dah terjenggul depan Klinik Kesihatan Tanglin tu...bagus..bagus...
Sampai dapat pulak parking...Alhamdullilah...
Pastu bila tengok seats kat belakang foodcourt tu nampak kosong...laju je terus beratur amik makanan..
Belasah je main amik gambar ni...
Tengah beratur sebab line bergerak laju, jadi nak amik gambar signboard memang tak lepas gitu..kikikih...
Kitaorang makan kat belakang nun...
Kalau kat depan memang seats dan meja kurang...so ke belakang sudah...


Sept amik lauk Telur Rebus dengan Sambal Sotong....
Me pulak amik lauk Telur Rebus je...
Bukan diet..tapi lauk macam kureng je..so amik yang terjamin sedap je...kikiki



Kejab je makannya...laju-laju je telan..hahaha!
Sebabnya takdelah sedap benar pun..Sedap lagi Nasi Lemak Kukus kat depan Sekolah Ampang tu...
Makan tu habis memang habis..(kalau dah namanya kengkawan=kitaorang memang makan apapun habis)...tapi serius..tak taulah kenapa glamor benar nasinya..padahal tak de apa yang menarik tertarik da bomb pun...kikiki...


Muka orang happy sebab kenyang...
Tapi kenyataannya suapan pertama sangatlah keciwa...iyalah...baca review macam sedap benar je kan..sekali suappp je...laaaaa.....
Paling tak boleh blah Sept lah...dia suap je..terus tunjuk muka kat me okeh...huuuuu...memang no komenlah...ikut selera masing-masinglah kan..tapi kitaorang berdua memang tak boleh terima gitu...
Me suggest kalau korang nak makan Nasi Lemak Kukus (yang lagi sedap dari tempat ni) korang belilah kat depan Sekolah Ampang kat depan Bank Rakyat tu (arah ke Kampung Melayu Ampang)...
Tu pun nasi lemak kukus taiko tu...dari bapak turun ke anak-anak...sampai sekarang still orang beratur panjang untuk dapatkan nasi tu...cuma me bagitau awal-awal, sambal dia bukan jenis pedas tu ye...
Sambal dia jenis letak ubi keledek tu...
Kalau ikut tekak me Nasi Lemak Kukus depan sekolah tu paling sedap kalau makan nasi dengan Telur Rebus dengan Sambal dia je...serius memang terangkat...kalau letak lauk lain me memang tak berapa sangat...eh..tiba-tiba terpromot kedai lain lak..hihihihik...sorry...
Sambung balik..dah makan tu kitaorang ke seberang jalan...ke dalam klinik tu...
Iya-iya je survey, sekali sampai kat kaunter nurse tu dah macam nak maki...huhuhu
Bukan nak maki nurse tapi nak maki diri sendiri...iya iya je me ingat appointment nanti 6.3.13...rupanya bila tengok buku 3.6.13...huuuuuu...sabar jelah...apasal me tak tengok betul-betul ha...?adoiiii..lama lagi kot datenya.....tak pasal-pasal dah menyusahkan orang lain je kan....hhhuhuhu...



Dah setel hal klinik tu Sept tanya nak ke mana?
Me pulak tak kisah je..kemana pun boleh...pastu dia pun kata tak kisah nak kemana pun janji dapat beli hadiah...
So me suggestlah ke Sunway Pyramid...terus je Sept kata ok..so ke Sunway Pyramid lah kita...
Alhamdullilah juga...jalan adalah smooth...cepat je dah kat sana...
Pastu jalan-jalan cuci matalah kitaorang...
Jenuh jugak...Sept selain nak cari hadiah dia nak beli kasut....
So pusing-pusing berpuluh kali (serius tak tiup...) pastu last-last ke Hartz Chicken lah kami...
Ni adalah direquest oleh me....konon teringin nak makan whipped potatoes dia....
So ke sana teruslah kami....
Tunjuk gambar tangan dulu....
Sebelum masuk ni terkejut sikit...
Sebab konon ada promotion...harga dari RM30 plus diskaun 37% jadi RM20 plus sekepala...
Ait..cepat benar naik harganya???padahal baru je makan tahun lepas baru RM22 plus-plus sekepala...
Tapi lantaklah...dah bagi diskaun kita amik jelah kan...hehehheehe...



Tempatnya masih sama..tapi buruk sikit..dalam gambar nampak macam cun je...realitinya takde maknanya...kikiki



Sept...



Close-up ayam yang me amik...
Serius kalau iyapun tempat dah tak berapa nak in tapi janganlah hidang benda macam ni kat customer...



Kitaorang tak berapa enjoy dengan food yang ada....
Serius rasa menyesal makan sini...
Sapa yang pernah makan dulu kalau pergi sekarang memang taulah macamana rasanya....



Banyak foods dah takde...
Whipped Potatoes idaman hati dah tak ada....
Aiskrim dah takde...
Lepas tu Ayam pun ada 2-3 jenis dah tak ada...ntahlah susah nak cakap...



Bil kitaorang hari tu...kertas kuning tu kupon diskaun tu...



Sept tengah lepak-lepak kejab kat depan Hartz Chicken ni...sebab me nak menanya something kat casher tu....


Me rajin nak pergi tanya tu sebab resit ni...
Cuba korang baca apa yang tertulis kat bahagian bawah ni....sangat-sangatlah konfius gitu..
Kitaorang makan pada hari khamis pada pukul 2.10 petang...tapi still kena bayar harga yang tertera kat atas tu (yang lepas diskaun tu)...malas nak fikir...sebab last sekali ayat casher tu dia cuma mintak maaf je...tapi itu jelah...



Tadaaa...kasut baru...
Tapi bukan Sept yang beli...me yang beli....kikiki..
Last apapun Sept tak beli....hadiah pun takde....kasut pun takde..sabar jelah...me pulak yang siap bawak balik kasut..hihihihi...


So balik tu terus kitaorang dinner pulak...patutnya nak pekena Yong Tau Foo kat Kampung Pandan..sekali tak dapat sebab kedai tu tak bukak...jadi terus je Sept bawak ke foodcourt kat area Pandan tu jugak....
Alhamdullilah..walaupun kaki dengan badan sengal-sengal sebab puas berjalan satu hari, tapi perut happy gitu..iyalah kenyang ya hamat kan...hehehhehe...


Sabtu (16 Februari 2013)
Hehehehe...masih lagi dengan Sept...sebab dia ajak me temankan dia cari hadiah gitu...so belasah je...i suka je...kikiki
Tengah hari jumpa dia terus mencari lunch...
Makan ikan Bakar u....oklah...cuma me rasa Pasar Keramat punya still lagi yang terbaik....
Kitaorang makan ni...
Total RM20....


Bergegar sudah..kikiki...


Kedai makan ni kat area rumah Sept ni...
Ni kali kedua me makan...tiap kali pergi pun memang orang ramai giler kot...
Tapi memanglah sebab lauk dia rasa memang boleh tahan...lepas tu banyak giler choicesnya...
Tiap kali makan pun me pening-pening macam nak garu kepala nak memilih benda nak makan...tapi tulah..pening-pening itu jugaklah pun ditalanya..kikiki

Lepas dah makan tu terus kitaorang ke Jusco AEON Cheras Selatan...
Nasiblah dapat jugak hadiahnya...minah ni memang..dia ni jenis payah sikit nak buat choice kalau nak beli apa-apa..semua tak kena..padahal...amik jelah mana yang dirasakan patut bayar pastu balut...habis cerita kan....


Balik tu sempat menapau ini...
Pretzel Stix dari Auntie' Anne...sukanyerrr.....
Amik yang coklat dengan Cinnamon Sugar...2-2 fav ni...
Dulu dari mula lagi dah suka yang Cinnamon Sugar...so memang tiap kali beli pun tak payah fikir dah...
Tapi bila dah ada coklat hati mest berbelah bagi...so end-up mesti beli dua-dua dip...
Tapi kalau kat Suria KLCC tu nak beratur menangis okeh...memang kalau line panjang melampau-lampau tak hingin me nak membeli...
Tapi disebabkan kat AEON Cheras Selatan ni jarang sangatlah panjang linenya so memang me akan beli....best..best...

Balik tu lepak-lepak solat kat rumah Sept...senang kan...takdelah penat sangat...
Malam tu pulak katanya nak bawak ke Bandar Baru Bangi....huuuu...me ikut je....
Me ni memang buta jalan, so ada orang pandai nak bawakkan pastu pergi makan pulak, memanglah laju je...
Fyi, Sept ni kalau bab jalan memang terang je hati...kalau me??huuhuhu...kalau tak pergi lebih 3 kali memang tak lepaslah jadinya...








Malam ke Bandar Baru Bangi...
Huuu..boleh tahan jauh jugak dari rumah Sept..tapi katanya takpe..dia boleh drive....
Nama kedai makan yang kitaorang makan tu me tak ingatlah pulak, memang tak tengok pun signboardnya pun.......tapi belakang dia ada tempat jual tudung berbagai-bagai..depan pulak ada Restoran Asam Pedas....
Kedai tudung ni pulak Me sempat jugak masuk...dah nak pukul 10 lebih tapi tak tutup-tutup pun boleh??
Tengok pulak macam..mak aiii...banyakkkkknyerrrrr tudung.....
Apalagi terus je mencari...tapi tulah...dah try 2-3 tudung..kepala (awning tudung)nya memang tak bolehlah pulak...
Kepala i ni besar pastu kemik..so memang payah bab-bab cari tudung ni....huhuhuhu...kalaulah awningnya serasi dengan bentuk kepala dan muka me memang me beli kot 2-3 helai...murah-murah okeh...kalau takat RM10 sehelai tu dah macam-macam pesen dah....
Dah tak beli tu terus mencari makan....


Me makan Nasi Ayam Dara katanya..hahaha!
Bolehlah..me kalau makan Nasi Ayam semua pun me ok je...memang minat Nasi Ayam kan...
Cuma kalau sedap tu memang me kata sedapla...



Kedai ni bagus...semua benda ada...order je kat adik tukang amik order tu kang di hantar...
Bayar pun senang..kat kaunter je..tak payah nak bayar pusing semua stall...eh, tak jugak...kecuali Otak-otak tu...kena bayar kat tempat dia...
Belakang tu stall burger bakar....


Food kitaorang...
Otak-otak tu makan 3 ketul je sudah...kang meletup perut...


Burger Bakar....RM6.50 sahaja...
Me rasa nilah burger bakar yang harganya berpatutan...RM5.50 dah dapat yang biasa..tambah cheese jadi RM6.50...kalau tempat lain me rasa cecah RM10 kot satu...
Alhamdullilah...merasa jugak me makan Burger Bakar buat pertama kali........(dulu yang YB Burger tu bukan bakar ye...dia oversized burger jek...).....
Serius puas hati...walaupun liat sikit (haaa..ada hati nak mengutuk lagi tu..kikiki), tapi dagingnya moist pastu memang rasa bakarnya....Daging rasa bakar, rotinya pun rasa bakar..memang puas hati...

Dan itulah kisahnya saya makan-makan bersama kawan saya yang sorang ni....
Kawan saya lagi sorang balik kampung seminggu gitu...over je dia kan....nak jumpa cukup korum bertiga tak taulah bila...harap-harap Matta Fair nanti dapatlah pakej gi jejalan mana-mana...lama giler dah tak berholiday...gatai tapak kaki dah rasanya ni...kikiki








Friday, February 15, 2013

Makan Meatballs...

Cerita Jumaat lepas...
Jumaat lepas me dapat ngedate dengan Mijon lepas habis kerja...
Tau-tau jelah hari Jumaat tu kan hari last bekerja untuk cuti panjang sempena Chinese New Year kan...
Nak dijadikan cerita, macam biasa bila me dapat tau je Mijon dapat balik cepat, so terus booking untuk keluar pukul 5 petang nanti..
Me pulak laju haruslah I do je sebab tu sebabnya taknak tersangkut dalam jem petang nanti...
Kang elok-elok boleh sampai rumah sebelum pukul 6, tak pasal-pasal sampai rumah pukul 8 pun boleh kot sebab jem ke KL punya pasal.........
So petang tu lepas dah Asar siap-siap kat surau ofis terus gerak ke rumah Mijon...
Alhamdullilah...jalan tak jem pun ye...(last two weeks tu siap jem lama benar nak menyampaikan ke situ)...
Kitaorang petang tu siap dapat singgah ke Village Grocer lagi okeh....siap bolah jalan-jalan dalam tu pastu siap kuar dari Village Grocer tu pastu ke IKEA dalam pukul 7 dah sampai kat IKEA tu......haaaa...haritu nak menyampaikan ke IKEA je dah nak dekat sejam kan...kiranya memang jalan agak clearlah haritu....
Sampai IKEA tak singgah mana pun...walaupun lalu depan steamboat haritu...no no no...terus je kedepan...tak kira..I nak makan meatballs okeh...
Time tu orang ramai jugak, tapi ada seats yang kosong lagi......
Dah dapat seats tu terus me jadi tukang jaga tempat, Mijon pulak tukang beli....
Tak sempat nak pesan suruh beli apa okeh..laju berdesup je Mijon gerak..hehehehe...
Hasilnya...tadaaaa....


Meatballs 15 ketul dan Kepak Ayam 5 ketul...


Daim tu takdelah pulak...
Mijon kata ada tapi dark chocolate apatah dia tulis..so dia tak beli...so oklah..mana yang dapat jelah kan...
Kali ni French Fries dia sedap...tah napa tak sedap semacam je rasanya..hahahaha..tapi memang sedap..laju je menghabiskan kentang tu...
Kitaorang kena dalam RM26.++ gitu...okehlah termasuk air mineral sebotol...
Kitaorang duduk kat situ sampai nak pukul 8....makan makan borak-borak pastu bergerak keluar...



Kali ni kitaorang pergi agak ramai jugak orangnya...
Mungkin sebab malam tu CNY..tapi yang peliknya bukanlah orang yang nak merai CNY yang penuh pun...orang-orang lain gitu...hehehehe..sapa yang nak raya tah ni kan...



Jalan-jalan pusing-pusing pastu terbeli air ni...



Passion Fruit Yogurt apatah ni..punyalah banyak bijik-bijik hitam tu dia letak...tercekik tiap kali nak minum air..
Pastu sempat membekal untuk cuti panjang, me beli biskut famous Amos tu...
Beli 200 gram..tapi tak sempat CNY pun kat rumah dah habis malam tu jugak...haa..camno...
So balik tu singgah hantar Mijon kejab...tu pun tak kejab..dalam kereta pun sempat bergosip lagi..hahaha....last gerak dari rumah Mijon nak dekat pukul 10.40 malam...
Alhamdullilah..jalan malam tu walaupun jalan agak banyak kereta tapi jalan adalah smooth...me sampai rumah pun nak dekat 11.05 malam je kot....
Kebetulan pulak pakcik me belah Arwah Abah datang dari Sungai Buloh...nak pergi menyain borang nikah Ana gitu...tu pun diaorang sampai rumah me lambat...keluar lepas maghrib (mungkin dalam pukul 8) pastu sampai rumah me nak dekat pukul 9 lebih...jem jugak katanya....
Elok me sampai tu sempatlah jumpa diaroang jugak (Acik me tu datang dengan wife dan anak bongsunya...)....nasiblah memang dioarang pun sampai lambat kat rumah me..so lambatlah jugak baliknya kan...
Pastu tu nk balik rumah diaorang kat Sungai Buloh tu taktaulah diaorang sampai pukul berapa pulak tu gamaknya...sebab me tengok trafik dari KL nak ke arah Sungai Buloh dah start penuh masa me balik tu...haru je kan bila ada cuti panjang-panjang ni...
Macam tahun lepas me ke Lumut dan Pangkor patut kurang 4 jam boleh sampai...tapi kitaorang nak dekat 8 jam baru jejak Lumut..haru okeh...memang tobatlah kalau cuti panjang-panjang nak pergi jalan cuti-cuti dah...huhuhu....





Friday, February 08, 2013

A&W punya pasal..



Sebab bendaalah kat atas nilah me jadi makcik kepoh dari pagi tadi..
Mau taknya...dari malam tadi duduk berfikir-fikir yang confirm esok tengah hari (hari ni lah) me memang kena keluar time lunch hour untuk beli lunch gitu...
Hari ni kan hari Jumaat..dan hari jumaat adalah hari di mana waktu rehat adalah panjang dari waktu rehat hari-hari berkerja yang lain...
Sejak dah di tempat baru ni pulak me tak pernah merasa lagi lunch hour di hari Jumaat...Iyalah, bulan lepas dan awal bulan ni kan kebetulan banyak cuti dan me ada amik cuti di hari Jumaat kan.....
Tapi sekali tu pun tak dapat keluar sebabnya ada adik-adik minah dan mat saleh dari satu universiti kat USA datang nak pinjam tempat....nak taknak kesian punya pasal me bagilah...(ewah..macam besar pulak power me ye boleh bagi permission bagai......kikiki)...
Maka hari ini kiranya adalah hari pertama yang me kena hadap rehat yang panjang lelama sesorang....
Dahlah rehat lama pastu sesorang pulak dan pastu asyiklah makan makanan breakfast di waktu tengah hari adalah sangatlah membosankan..jadi haruslah cari idea yang sedikit bernas...cea..cea..ceaaa....

So pagi-pagi tadi dah mengagau nak cari jalan nak ke A&W ni...
Me pernah pergi 2-3 kali ke situ dengan Mijon&Sept..tapi dah namanya pun buta jalan...jadi ingat-ingat lupa jalan tu adalah wajib...
Ingat-ingat lupa takpe lagi..pastu me pulak jenis memang panik kot kalau tak confirm jalan yang nak diguna tu betul-betul..huhuhuhu...
So first choice adalah mengacau Mijon...
SMS je..sebab kalau call dia tak boleh angkat..iyalah tengah bertugas kan...haruslah takleh layan over-over...
Sekali dia diam..huwaaa...takde pulak nak membalas SMS me tu...aduh..duhh..duhhhh....panik okeh panik...macamana nak pergi ni...??
Pastu dapat pulak idea...dok kacau pulak Dik Nor...Wassap dia tanya pulak...
Tak jawab jugak...aduhhhhhhh...laparlah saya nanti ni....
Sekali baru teringat...apalah bodoh benar kan ke ada Nurul....
Apalah gunanya Nurul kan...dia kan duduk menetap kat area sini jugak kan...pastu dahlah jenis pro pasal jalan...jenis ingat sokmo jalan minah ni tau...
So terus Wassap...zuppp...berdesup laju je Nurul menjawab....fuhhh...Alhamdullilah..lega okeh....
Memang TQVM lah Nurul oiii...kalau tak memang takdelah merasa nak makan A&W harini...kkikikiki...
Opps..jangan lupa...kat Ampang A&W memang dah tak ada...kat Spectrum Ampang yang otai tu pun dah tak ada...pastu yang dekat AEON Jusco AU2 tu pun dah tutup....so haruslah kepunan kan kalau tak dapat makan sebab memang dah set dalam tekak siap-siap....

Dah tau jalan cerita lain..pastu ada cerita masa membeli pulak...
Memang rezeki jugak harini...berkat baca "YA ALLAH YA RAZAK" terus je dapat parking depan mata....Alhamdullilah...syukur...
Bila me keluar dari parking tengok-tengok memang full okeh tempat tu...rasa nak menangis je bila tau memang rezeki sangat me dapat parking awal tadi tu...serius!...
Tapi tulah..punyala panik masa nak cari U-turn tadi tu siap me emergency break lagi tadi..huhuhu...
Terkujat bila elok-elok tengah bawak Makcik Viv lelaju (sapa suruh lelaju kan...), tiba-tiba nampak simpang U-turn..siap bunyi streeeeeettt lagi u...huhuhuhu..nasiblah takde apa-apa kan....
Tu satu cerita..pastu boleh pulak masa kat trafic lite kat simpang masuk main entrance kat sini rosak...
Elok je beratur nak tunggu turn nak masuk simpang...punyalah lama tak hijau-hijau (lebih 5 minit dah kot)..sekali tau-tau dah padam dah semua...dah terpaksa melintas jalan besar manual..
Ha kau...punyalah hebatnya cerita semata-mata sebab nak mendapatkan lunch hari ni..kikikih...


Ni masa tengah tulis ni..me dah setelkan Curly Fries dah...hehehhe...suka!!...
Ni saya nak sambung makan burger pulak...my fav Double Deluxe...eh..dah tersaya saya ni....buat faham-faham gitu...saya=me tengah poyo di sini..kikiki..
Ok Tata...selamat berhujung minggu semua...selamat balik ke kampung..selamat bercuti....selamat semua...^_^







LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...