Tuesday, November 17, 2009

Tarikh-tarikh....

* 14 hb November 2009 (Sabtu), setahun berlalu Arwah Abah tinggalkan kitaorang...Rezeki lebih so Emak me ada tempah Nasi Campur (Nasi dengan lauk complete sayur ayam berkuah semua...) dan suruh surau buatkan tahlil untuk Arwah Abah...Alhamdullilah..rezeki Arwah Abah..
Alhamdullilah jugak, kitaorg still lagi ada rezeki lebih nak buatkan tahlil untuk Arwah Abah, walaupun hanya kat Surau je...
Arwah Abah dah tinggalkan kitaorang setahun, Alhamdulllilah jugak kitaorang masih boleh lagi survive...memang masih lagi terasa kehilangan, kata orang hidup harus diteruskan...Al-fatihah untuk Arwah Abah...


* Encik Said bin Ibrahim seorang kenalan dan juga staff di ofis me (berlainan unit) telah kembali kerahmatullah...Sama dengan tarikh Arwah Abah meninggal (14hb November), cuma beza setahun dari Arwah Abah me..
Berbalik pada Arwah Said, Arwah meninggal pada pukul 2.30 pagi hari Ahad di HKL, tu pun setelah sehari berhempas pulas menyabung nyawa akibat penyakit darah tinggi...
Walaupun kematian Arwah mengejutkan semua orang (sama macam arwah Abah me), tapi kami (kawan-kawan yang mengenali arwah) semuanya redha dengan ketentuanNya......
Menurut Doktor (dari kenalan yang melawat Arwah masa awal kejadian tu), Arwah memang kritikal (semasa dimasukkan ke HKL), salur darah utamanya di Otak dah pecah, doktor tak boleh berbuat apa-apa (tak boleh bedah atau apepun)...(amatlah menyedihkan...)..
Dari pandangan mata me pula, Arwah seorang yang baik...
Kata kenalan lain, Arwah semasa muda banyak mengalah berkorban untuk menolong kakak dan adik-adik, sampaikan Arwah dah berumur 41 tahun (kalo tak silap) Arwah masih lagi membujang...
Yang paling me 'respect', dalam pada umur yang semakin meningkat, Arwah berusaha menyambung pelajarannya, berdikit-dikit, dari diploma sampailah akhirnya Arwah meninggal dalam pengajian untuk mendapatkan Master (kekaguman me terhadap beliau yang selalu me sebut2 dalam hati...)..Mulianya dia...kuatnya dia...Tekadnya dia...(semangat yang harus me ikut...sepatutnya...)...
Lupe, Arwah memang seorang yang 'kuat' masa hidupnya, pagi keje ofis, malam kerja part time di hotel, dimasa rehat hujung minggu pulak pergi ke kelas untuk belajar...hebat kan?...Tapi, Allah lebih sayangkan dia...(Orang yang baik-baik selalunya Allah amik cepat..betul tak?)....Al-fatihah untuk Arwah Said bin Ibrahim...Moga Rohnya Dicucuri Rahmat...Aminnnnn...




* Semalam besday Kak Azzu (16hb November 2009), hepi besday Akak..semoga panjang umo, murah rezeki, dikurnikan keluarga yang happy, semoga jadi isteri dan ummi yang baik (teringin nak tengok muka yusuf..bile la agaknye yek?)..Amin....(sorila kak, orang tak dapat wish personally line hp baru kena bar..hahahahar...paham-paham jelah yek...)


*Minggu depan 22hb November 2009, besday Emak me pulak, Puan Nooraini binti Badri yang ke 53...moga Emak dipanjangkan usia, dikuatkan tubuh, badan, mental semua...Amin...tak sabar2 kitaorang nak selebret nih...hehheheh...Nak makan besar sefamili (besar bagi kami anak beranak...)....



*Lupa, aritu besday Anim (30 October 2009) yang ke 10 tahun Anim dapat PS2...heheheh..Walaupun hanya PS2, tapi tu dah cukup besar bagi dia (n kitaorang gak la...)...dapat pun bersyarat, dah la tu, kena tambah duit dia sendiri (duit raya u all..)..hahahahha...mau tak, makan beratus harga natang tu kan...me hanya belanja sefamili makan KFC (fav. Anim ooo...). Tahun ni Anim taknak Kek besday semata-mata sebab excited sebab nak PS2 (sanggup tu, macam la kek tu dia yang bayo...), lagipun kata dia, dia malu nak tiup2 lilin lagi....jadi sebagai ganti Anim suruh bagi goodies kat classmates dia saja (Sekolah Agama)...Goodies lak atas tajaan Atie...okayla, janji Anim suka...budak-budak kan, kalo orang tua maleh nak layan dee...



Monday, November 09, 2009

Salam...kembali lagi...

Assalamualaikum...
Halu..halu..halu....
Lame giler tak nulis...hehehhe..
Gian betul rasanye....
Akhirnya arini 'tertulis' gak...sukeeeerr....

Orang takde tenet kat rumah, biasala..main tumpang2 kat opis je..ni pun tulis je boleh..
Membaca blog takleh...blogspot dah kena block!!!(sakitttttt....)
Sian me tau..tiap hari sekarang ni main tenet guna hp je...daif sungguh!!
Tapi takpe..boleh tulis kira ok la kan..nak loncat-loncat baca blog tu...loncat guna hp dulu la yek...tu pun very la limit, mana blog yang banyak gambar tu, tak dapat la me bukak..lambat...(tgk la setahun dua lagi..dah mampu baru boleh bertenet kembali di rumah....hahahahah..makan tahun tu nak tunggu..)...takpe..sabo Sue yea....
Nak tulis ape lagi ek?ishh..blur kejab le...
k la..nanti-nanti ada idea me nak tulis lagi...ni jelah buat masa ni...bye-bye.....



LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...