Search This Blog

Friday, August 28, 2015

Nyaris Kena Tipu Mamat Negro Part 3

Sambungan dari entri:
Nyaris kena Tipu Mamat Negro Part 1
Nyaris kena Tipu Mamat Negro Part 2..


Patutnya me kena tulis tajuk Kena Tipu dan Nyaris Kena Tipu Duit  Dengan Mamat Negro....
Sebabnya kena tipu tu dah pasti...mamat tu memang tipu identiti kan....
Tapi part duit tu memang nyaris nak kena tipu....eh lantaklah..janji me citer ni korang boleh faham jalan citernya....
Kalau ikutkan sebelum-sebelum ni pun bila me baca or dengar pasal kes orang kena tipu dengan mamat negro/niger nih Iolls akan cakap "Ishhhh, camnelah boleh kena tipu kan....?potpetpotpetpotpet"...gittew...
Tapi percayalah, bila dah terkena macam me ni memang barulah "oooohhh, tertipu jugak akhirnya...." eh tetaplah potpetpotpet jugak..huhuhu....
Betul...memang me tak sangka kena tipu ye....
Sebab jalan citer yang dibuat adalah sangatlah cantik, takde keraguan yang nyata...kalau ada pun false sikitttt sangat-sangat...tu pun susah nak teka betul ke tak, sebab kuat ke betul je......
Pastu dia punya backup bukti tu kemain macam betul ye....
Tapi disebabkan me dah assumed yang dia tu 50 betul dan 50 salah (sebab belum jumpa dan belum kenal betul-betul kan..)....tu yang boleh terselamat....
Kalau orang lain tu me taktau...mungkin sebab diaorang dah jatuh cinta dan jatuh hati dan jatuh percaya sangat-sangat dah bulat-bulat kot.....memang susah nak cakap....
Dah kena macam me ni baru tau okeh...
Macammana ek, nak kata Iolls gatal sangat nak berlaki omputih...eh tidak....orang putih ke orang itam ke kita kan orang Malaysia...eh
Betul...macam me ni, me tak suka nak judge orang ye...ko orang apapun kalau sesuai dengan me, memang dah jodoh me, me tak tolak...janji jangan bukan-bukan sudah (kang Iolls tulis terang-terang sangat kang kata racist pulak..huhuhu).....


Ok sambung lagi....
Korang tengoklah ni ye...
Ini adalah call logs Rick tu call me....
Dia call me guna direct number hp dia yang kononnya kat USA tu....
Yang tulis mobile-Rockford-IL tu bukan me yang set ye...ni HP me yang auto keluarkan camtu....
Ha korang ghaseee??
Haruslah Iolls macam hmm...betulah tu kan dia dari USA??....pastu haruslah Iolls rasa kemvang-kemvang di hati..iyalah...dahlah dia kata0 dia memang suka me kan, pastu dia sanggup call dari jauh tu okeh....tak ke rasa bunga-bunga hati tu....nampak kan kesungguhan dia kat situ....?


Tapi, satu jelah...dia call guna direct line dia tu selalunya sekejab je..tak lebih dari 2 minit...
Tu pun bukan sebab dia cakap pendek pastu nak letak, tak ye....
Tapi sebabnya line memang tak clear (haa ko jangan cakap ko purak-purak line tu tak clear..damn!!).....
Bukan nak cakap, kalau sesapa pun call me kat rumah Iolls kat Ampang yang konon maju sangat tu line tempatan pun tak clear ye...so ko nak assumed yang line dari oversea lagi clear pulak ke??
So memang taklah kan...so me memang anggap jelah yang memang line tu tak clear....(oloh, clear ke tak lantaklah pun...sah-sah memang dah kena tipuuuu)....

So borak-boraklah kitoarang ...kadang-kadang berWeChat, kadang-kadang call terus....
Dia pulak tu jenis semua benda share...mak dia gitu, mak dia gini...anak mak sangatttt...
Pastu siap bagitau itu ini...family man giler okeh...Iolls memang cairlah kalau dapat yang macam ginih....
Pastu dia caring sangat-sangat tauuuu......
Pernah satu kali tu dia call me (eh dua kali sebenarnya) semata-mata sebab dia risau me kat luar..konon risau me jadi apa-apa gittew...siap kononnya tak boleh tidur sebab risau kat Iolls...hamboiiii caring sangatnya dia tuhhh.....
Tapi bila ingat-ingat balik nih...O0 Em Gee..negro mana tu yang konon-konon sangat tu....wiwiwiwiii..gelik mak nyahhh!!...
Eh masa tu me tak tau...kira halalkan kalau Iolls nak perasan lelebih pun kan hahaha...
Ialah normallah kan...Iolls pun ada gak hati perasan macam orang lain...korang hingat korang je yang boleh feeling-feeling di alam percintaan???...Iolls pun haruslah sama jugak tau.....huhuhu....

Ok, dalam borak-borak and chat-chat tu dia selitlah jugak yang betapa seriusnya dia dengan me...
Iolls nak kata excited sangat tu tak...sebab tak jumpa lagi...tapi yang pasti haruslah hati Iolls berbunga-bunga riang...yelah..finally ada jugak yang suka Iolls nih....huhuhu sadis tak Iolss??
Kalau korang tengok apa yang kitaorang borak dalam WeChat tu haruslah korang muntah keluar pelangi ye...hahahaha...
Yelah...sebab kononnya suka sama suka kan...haruslah ayat-ayat tu kemain lagi....
Kira kitaorang macam dah couple pun iya....gelik tak dengar...??
Tapi memang agak geli jugak sebab kenal betul-betul baru seminggu tapi dah beria-ria.. (betul-betul tu kalau based on apa yang kitaorang chat dan bercakap tulah..tetiap hari dua kali contact ko..haruslah cepat je rapatnya pun...)....
Eh kalau ikutkan pun dialah yang terlebih beria pun ye...Iolls walaupun hati suka, tapi still lek-lek je....
Dah kalau beria-ria pun bukan dia ada depan mata me pun kan....?just feeling-feeling tu ada la, tapi tak 100 percent la, masih lagi 50-50....ko giler nak feeling sangat-sangat tapi tak jumpa lagi?
Serius me pulak bukan camtu ye...me ni realistik sikit...kalau nak feeling ke apa ke boleh, tapi jangan lebih-lebih sangat....apa-apa kena jumpa...dah jumpa, dah kenal betul-betul baru boleh nak feeling lelebih lah pun kan.......tu pun kalau serasilah...
Kadang-kadang kita rasa dalam telefon or chat tu serasi tak semestinya kalau jumpa tu serasi kan......
Kita ada choices kan....kalau suka teruskan, tak suka boleh jalan...hahahaha....
Eh betul, tak payah nak stuck-stuck sangat takut jodoh tu takde ke apa....
Mula-mula masa kenal Rick ni pun me ada jugak perasaan yang eh aku dah suka dan dia dah suka nih kenalah betul-betul...
Tapi tu mula-mula sahaja, means minggu yang pertama tu iya...tapi bila fikir-fikir balik..mana boleh camtu, tak betul tu...kalau tak sesuai, tak ok dan walaupun taste sangat-sangat-sangat memang goodbye jelah....gittew....


Bersambung....












Thursday, August 27, 2015

Nyaris Kena Tipu Mamat Negro? Part 2

Bersambung dari entri Nyaris Kena Tipu Mamat Negro Part 1.

Ok sambung lagi...
Lupa pulak..nama dia katanya Rick Rasyid Shelfied....
Muslim kan..so ada nama muslim kat tengah-tengah....
Ok, sambung balik...lepas dah citer pasal ex-GF dia tu...dia cakaplah lagi...(chat sebenarnya..tapi Iolls dah terdelete pulak yang chat awal-awal tu..ayoooo)....
Dia sekarang ni serius nak kawin....pastu memang nak cari Muslim jugak, tapi kalau dapat dari Malaysia lagi bagus...
Lagipun kononnya Emak dia memang suruh cari orang melayu....
Pastu bapak dia pulak memang sokong giler dia go steady....
Wah gitewww....ko ghase??
Ye...Iolls rasa hambooiiiii...jodohkah ini??hahahaha....


Ni pic yang dia bagi....
Merecik tak??haruslah kan.....
Iolls sado tang perut...dia sado semua...kahkahkahkah....



Ni pic dia lagi...
Ni pun dia bagi kat Wechat...


Matiklah sapa punya gambar dia cilok nih weihhhhh???........
Okeh....gambar-gambar dia nih kalau ikutkan dari FB lagi dah macam-macam gambar dia...dan pic yang dia bagi kat me punya boleh tahan banyaklah jugak....
Gambar dia macam-macam dia bagi..dari yang gemuk sampailah yang sado nih....tapi Iolls tak kisah...dapat yang gemuk pun takpe...yang sado apatah lagi...janji baik gitew....kuikuikui....
Lagipun dia gentlemen....baik sangat okeh....(baik ada makna kan..huhu.)...
Ok sambung lagi....
Pastu dah start chat kat WeChat tu dia mintak pulak nombor telefon me...
Kalaulah ikutkan me sebenarnya tak besedia nak bagi lagi nombor telefon me tu...giler apa nak bagi kan...??
Tapi bila dia ugut-ugut manjalah sangat kata macamana nak kenal dan nak serius kalau tak bagi nombor kan......so me pun paksarela bagi je....(ko ghase paksarela sangat ke?kikikih)...
Dah bagi tu dia tanya, boleh ke kalau dia nak call me bila-bila masa?
Eh haruslah Iolls kata tak nakkkk, tak bolehhhh...tak reti kan....
Dahlah tu Iolls ni tak reti cakap omputih (tulis pun main belasah jek)....kalau reti pun ciputss jek....
Tapi takye...dia ni gedeban...kiranya hari pertama chat kat Wechat..tapi hari kedua terus call kau.....
Terperanjat mak nakkkk......tapi Iolls layan jelah...takkan nak tutup mulut pulak nak bagi dia cakap sesorang....
So borak-boraklah kat telefon...guna line Wechat la masa tu....free kan..just guna line internet jek....
Boleh tahan okeh kitaorang borak, adalah dalam sejam (ni bila ingat-ingat balik ni dengan negro manalah aku layan borak ni kan....euwwwww).....
Borak-borak sakan....sampai taulah yang dia kata dia ada IC Malaysia...katanya "I got IC la..."..."My mom will kill my dad if he dont do that.."..."My mom is the emperor of the house".....gitteww......
Hamboiiii...teruslah lagi Iolls rasa..eh eh eh...jodoh sangat-sangat-sangat dah nih....kikikiki....
So borak-boraklah sakan....seronok kan borak dengan orang luar....kita boleh tau benda lain yang kita tak tau....serius masa ni memang feeling-feeling bercakap dengan orang kat USA tau....punyalah giler berkesan lakonan dia....
Pastu me sempat tanya lagi (kali ni guna mulut pulak, semalam dah tanya masa chat kan...)...
Iolls tanyalah...takpe ke Iolls ni camni....?boleh terima ke...?Iolls tak cantik dan gemuk...
Dia kan hensem..tapi kata dia me?hensome??hambooiii...purak-purak tanya kan....me cakaplah, kalau untuk orang Malaysia dia tu kiranya hensem....dia kata takdelah (ko tengoklah sandiwara dia tu....mau tak percaya kan...punyalah blur tak tau dia hensem...hamboiiii......)....
Eh pastu kata dia lagi... you know that you are beautiful....ayat memang kasik Iolls pengsan bangun pengsan bangun balik then mulut berbuih je kan.......masa tu haruslah hidum Iolls kemvang-kemvang setaman jadiknya....(ko janganlah nak tipu...orang puji tak kembang tu sesuatu sangat korang tau...)....
Siap cakap lagi..."Beauty is in the eye of the beholder..."...pergghhhhhhhh....lagi sekali me pengsan bangun pastu pengsan pastu bangun dengan mulut berbuihh.....eh adalah ayat lain yang dia cakap pasal cantik ke apa nih...tapi tak terrecall pulak....





Okeh ni pic third ke forth day....tak ingat dah....
Masa tengah sembang-sembang kat Wechat kan...
Sebab sorang kat Malaysia, dan sorang kononnya kat Texas, USA so time memang lain lah kan...dia kat US tu lambat 13 jam dari kita...(kalau google pun gitulah jawapannya)....
Kiranya, kalau kita pukul 12 tengah hari...so dia pukul 11 malam....gitew..
Dan selalunya kitaorang akan chat or call antara pukul 10-12 pm waktu Malaysia, tak pun antara pukul 11 pagi hingga pukul 1 pm waktu Malaysia....gigih dia ni okeh siap timing pun dia set betul-betul....so memang lakonan berkesan sangat-sangat....
Ok...pic ni me yang mintak...tengah borak-borak tu me cakaplah nak satu gambar dia yang live....(siap pesan, decent photo please..hehehe..Iolls ni senonoh lagi okeh...)...
Masa mintak gambar live tu dia jawab ok wait , pastu terus zasss dapat.....
Pastu kebetulan pulak time tu memang time dia dah nak tidur dah kan (kalau ikutkan kononnya dia kat USA tulah)...so kalau korang tengok pic kat atas tu memang dia bagi pic muka orang nak tidur lah kan....?
So bila tengok camni, lagilah Iolls percaya bulat sebulatnya yang Iolls bercakap tu orang yang betul (tak tipu identiti konon-kononnya....)....
Korang tengoklah pic dia...alahaiiiii...gigi tuuuuu....memang boleh bikin angau tau tak....
Mana tak angau, dahlah gigi cantik, pastu sado pulak tu..hahahaha....




Okeh...
Ni the next day....dia bagi pic lagi...pic parents dia katanya....
Ada jugak lagi sekeping dia bagi pic emak dia sorang-sorang...pastu ada jugak dia bagi pic dia dengan adik perempuan dia...yang pic adik dia tu me tak boleh terima sebab HP me masa tu giler, so image tu dah jadi crack....(sabar jelah hp pun...huhu)....
Ni pun tak taulah pic mak bapak sapa yang dia cilokk...adoilah kesian tau tau....kalaulah owner dia tau...huhuhu...
Ni pun me tak mintak...tapi dia yang bagi....
So bila macam tu sah-sahlah dalam hati me cakap...ishhh beria-ria sangatlah dia nih pun....dan kepercayaan me kat dia tu jadi lagi kuat....(kalau korang, korang ghase camne??)....
Tu kalau tengok muka bapak dia pun memang ada muka Mexican (kalau perasan Mexican muka memang ada melayu dan chinese sikit-sikit)...Mak dia macam tak berapa Melayu sangat kan...?tapi katanya (katanya ye), Mak dia memang Melayu...atuk nenek dia melayu....gittew.....(dah cakap camtu takkan Iolls nak question lagi kan...so terima jelah...hahaha)....



Memang jugak, sebelum-sebelum ni dia cakap dah....
Dia tu anak sulong dari 3 orang adik beradik...I am the only son in the family gitu....emak bapak dia dah tua....
Pastu sejak putus dengan GF dia tu dia memang nak kawin dah....taknak tunggu-tunggu dah...
Kebetulan pulak memang Ex-GF dia pun nak kawin tak lama lagi....frust punya pasal...so kalau boleh nak cari seperti yang sepatutnya..iaitu nak cari yang muslim dan kalau boleh nak cari Malaysian....(citer kemain beria je kan...manalah me tak percaya weih)....



Bersambung.....










Wednesday, August 26, 2015

Nyaris Kena Tipu Mamat Negro? Part 1

Perhatian: Kisah ni kisah benar tau...dan baru je setel semalam...
                  So harini me dah boleh start cerita...
                  Me nak citer part by part sebab me nak citer detail sedetailnya...
                  Niatnya supaya boleh dijadikan pengajaran untuk kita bersama...



Kisahnya....
Awal bulan Ogos haritu me kena add oleh sorang mamat nih kat FB...
Macam biasa..bila me kena add tu kalau orang tu macam me rasa eh sapa nih?? me akan check dulu...
Selalunya kalau yang fully privatekan tu me akan approved orang tu dulu then tengok FB dia tu then kalau tak kenal memang me removekan jek....remove terus ye....takde berfikir-fikir dah...
Tapi dengan mamat nih (muka dia memang taste Iolls sangat) terus Iolls tak remove...
Dahlah tak remove, terus Iolls PM FB dia okeh (agak mengelenyar sikit disitu hahaha...)......
Then bila PM tu me takde tulis banyak..me tulis Hi je..
Hi je okeh...iyalah try and error...kot-kotlah boleh bertukar-tukar fikiran....eh (kahkahkah tukar fikiranlah sangat kan...)...
Pastu dah tulis Hi tu sekali dia balas daaa....dia tulis Hello....

Gittew....
Perkenalan awal..jengjengjeng...hehehe....
Okeh..Iolls takkan hiddenkan nick name or nama dia ye....
Nama dia dalam FB adalah RICK KING....



Minggu pertama tu kiranya kitaorang tak sakan sangat berPM..
Kiranya satu hari tu satu msg jelah...aku tanya, pastu ko jawab, pastu ko tanya pastu aku jawab....


Pastu dah hai hoi lebih kurang dalam FB msg tu, pastu terus dia ajak me join dia kat Wechat...katanya nak kenal me dengan lebih banyak lagi...(me mula-mula ajak bergmail jek..yelah..malas weihh nak berchat-chat bagai guna HP nih...)....
Pastu dah ajak berWechat, jom jelah....Iolls sebenarnya takdelah kisah sangat, kat mana-mana pun boleh.....cuma kata Iolls dalam hati janji jangan tipu (tapi kena tipulah jugaklah pulak huhuhu......)....
Ok so berWechatlah kitaorang....
So mula-mula start Wechat tu dia dah tanya straight forward....
Kata dia...dia single, tak kawin lagi...so memang tengah cari sesapa nih (isteri daaa)....so kalau Iolls pun serius and takde sesapa lagi bolehlah teruskan....ewahhhhh...terus terang sangat kan....I loike giteww....
So haruslah Iolls serius kan...(dah kertu pun kan..kejadahnya nak memain lagi...)..pastu plus dia tu dahlah memang taste Iolls kan....(Iolls tak boleh okeh kalau dengan lelaki muka cute and gigi cantik nih...gemuk ke kering ke itam ke putih ke kalau gigi cantik tu memang Iolls suka....)....
Pastu Iolls pun memang bujang what...so jomlah kenal mengenal dulu....ceaceaceaaaa....
Pastu dia jenis dah add kat Wechat (iolls bagi ID je, nombor memang tak bagi dulu...duluuu ye...nampak sangat niat memang nak bagi nanti-nanti tu..hahaha)....
Tapi dia ni lain sikit...kita takberapa nak bagi (iyalah, baru kenal kan...)..tapi dia laju je bagi nombor dia tu....
No dia ialah +1815-873-6973....korang boleh try search...
Me memang dapat je nombor tu first thing to do adalah search number tu kat google....

Hasil carian di google...
So legalah kan..tengok-tengok nombor memang dari USA...so location tu memang di tak tipulah (masa tu tak tau lagi dia ni memang penipu).....


Ok...mulalah lepas tu dok citer pasal diri masing-masing....
Iolls citer biasa-biasa je..tapi banyak background lah...iyalah..taknaklah dia kata kita tipu dia nanti....
Dia pun tak kurang jugak....hamboiii segala benda dia citer...
Katanya dia anak mixed...bapak dia Mexican...emak dia dari Sabah....
Umur dah 41 tahun....(cun sangat...beza umur 7 tahun gittew haha)...
Duduk kat Austin, Texas (kadang-kadang dia cakap dia kat Houston eh ntahlah, tak faham)....
Tau cakap bahasa Melayu sikittttttt sangat-sangat and dia dulu sekolah memang sekolah Spanish....so kiranya first language dia adalah Spanish....
So sebab tu katanya English dia memang kelakar sikit...kawan-kawan dia selalu ejek dia sebab English dia tu....
Ok, dahlah memang taste me kan...pastu best pulak tu chat dengan dia sebab dia citer macam-macam....
Paling penting memang takde sorok-soroklah kiranya....
Elok chat tu dia cakap dia tu Muslim...ewahhhh...pucuk dicita ulam mendatanglah kan.....
Pastu masuk bab ex-girlfriend dia (omputihlah kan...), katanya ex-girlfriend dia Christian..
Dah lama bercinta sakan boleh tahan....tapi sebab Emak tak restu terus putus sebab emak dia tak bagi...(hanak mak sangat kan...lagilah I loikee).....
Pastu katanya lagi, dia sayang agama dia sekarang...so tak mungkin sebab nak kawin punya pasal dia nak kawin dengan orang Christian...oh okehhh....(masa ni percaya tahap gaban weihhh..iyalah tak tau lagi nak kena tipuuu).....
So masa tengah citer pasal Ex-GF ni lah tau yang dia nih Melayu (Emak dia Melayu Sabah)......sebab masa citer tu katanya Mak dia tak suka Ex-GF dia dulu sebab Ex-GF dia tak pandai masak.....
Hallooooo....ada ke bangsa lain kat Malaysia nih yang heran kalau bakal menantu tak masak selain dari orang Melayu...???
So lagi cantikk...dahlah muslim pastu mixed Melayu okeh.....ha kauuuuu......dan-dan rasa ehhh jodoh Iolls dah sampai dah nih....heheheh....

Bersambung....





Monday, August 24, 2015

Jeng..jeng..jeng....

Mesti ada yang ternanti-nanti kesudahan kisah me ni kan....??(rujuk entri yang ini)...
Jawapan penuh nanti me buat entri special yek....
Kenapa pulak entri special??sebabnya panjanggg gilerrrr nak ceritaaa....
Dan In Sya ALLAH boleh buat pengajaran kepada golongan yang macam me ni diluar sana.....

Yang boleh me cakap sekarang nih...Alhamdullilah syukur Ya ALLAH....
Dan terima kasih atas doa kalian yang baik-baik tu...Allah jelah yang akan membalasnya....





Friday, August 21, 2015

Nak Pesan Nih...

Perhatian kepada kengkawan semua...
Sabtu nanti ni In sya ALLAH saya akan berjumpa dengan this one guy that saya kenal melalui online....
Ni bukan nak menunjuk ke apa tau..serius!!...
Cuma ni me nak pesan kat korang siap-siap...untuk tujuan keselamatan....
Korang tau jelah sekarang nih macam-macam kes ada (matiklah kalau dia tu betul kan...Iolls dah sangka macam-macam...huuuuu).....
Islam kata tak baik bersangka buruk...tapi disebabkan terpaksa so terpaksalah jugak Iolls bersangka buruk (walapun Iolss rasa dia tu memang betul....Iolss cakap bukan sebab Iolls suka dia ke apa...tapi dari segala segi tu banyak sangat bukti yang dia tu betul...)....
Iolls tau 99% akan cakap eiii gatalnya nak jumpa-jumpa tah sapa-sapa kan....tapi takpe...korang cakaplah pun...Iolls tetap nak jumpa...huuuuu...
Just mintak korang doakan yang baik-baik je tau....terima kasih....





Wednesday, August 19, 2015

Crocs...

Selipar belasahan Iolls dah putus nyawa lepas raya haritu....
So terpaksalah pakai selipar yang ada....
Iolls ni bukan boleh pakai selipar sebarang-barang...kaki tak berajar kan...
Dahlah nanti bulan September ni nak berjalan sakan...so haruslah beli selipar yang sama selesa dengan yang dah putus tu.....
Niat memang nak beli selipar yang jenis tahan lasak, tahan dikaki dan tahan lama...
Maklumlah...Iolls ni setahun sekali pun tak tentu nak tukar selipar kan.....



So terbeli nih....hehehehe...
Mula-mula dulu teringin giler je nak beli yang online (sebab ada jumpa yang jual murah..dari Jepun katanya...)...
Tapi bila fikir-fikir balik, eh kalau online mananya nak tau muat ke tak kan...?
Iolls ni dahlah kaki boleh tahan perahunya....besar dan panjang of courseeee......
So dah berjalan-jalan tu try test masuk Crocs.....
Selamba je okeh..masuk-masuk je kedai terus tanya adik tu...Dikk, kasut untuk perempuan yang mana....??ewahhhh.....
Yelah...Iolls bukan pernah beli pun kan...so kena tanya...kang buat pandai-pandai kang buang masa....
So adik tu pun tunjuklah section untuk perempuan tu....
So tanya lagi..saiz paling besar berapa...??..tapi tulah..paling besar pun kecik okeh...huwaaaaa...
So trylah satu jenis tu...nampaklah ladies sikit gitu...sekali ketat ya rabbi....
Tapak dah muat, tapi tang sangkut belakang tumit tu apahal ketat sangat??
So terpaksalah tunjuk jugak yang Mary Jane nih....huhuhu...
Iolls sedar diri okeh...Iolls ni dah kertu...comel sangat kot kalau pakai jenis yang MJ nih....huhuhu...
Tapi sajalah test kan....manalah tau muat....
Elok test....ehh hamboiiii..apasal cantik beno nih...???hahahaha...perasan sangat weihhhh.....
Adik tu kata yang ni MJ yang design baru....yelah kot sebab yang lama tu bulat-bulat lubang kat depan tu...yang ini berbunga-bunga pulak....
Color ada tiga je...so me try testlah tiga-tiga....alololo..cantik betul tiga-tiga color pun....ishhhhh...kalaulah berduit, dah lama amik tiga-tiga tu tau....huuuuuu....
So try test dua tiga kali terus amik.....
Ni me amik ni saiz 9....okehlah cukup-cukup kaki....
Iolls ni belah kiri cukup-cukup, tapi belah kanan longgar...huhuhuhu....
Memang mula-mula pakai yang MJ ni rasa waahhhhh sedapnya ko....rasa macam tak pijak bumi dah...lembut jek....
Okeylah kan..kita try test...Iolls ni dahlah pakai kasut full ni macam terseksa je...tapi takpe..kita cuba....
Gambar Iolls tak tunjuk color sebab over sangat colornya....dengan me memang remaja purba habis...makcik perasan mudalah katakan....hahahaha...
Tunggulah kalau teramik gambar nanti ye....



Dapat diskaun okeh...yeayyyy!!...
Korang kalau nak murah belilah masa time bulan birthday korang....
Kalau tak birthday korang pun birthday sesiapa pun boleh...janji bawak IC....
Untuk birthday month tu dapat 30% less....
So dari RM259 tu, me hanya bayar RM181.30.....alhamdullilah...jimat banyak weihhh...
Me memang dah set dah masa masuk tu...adoiii kalau jumpa ni haruslah kena prepared nak RM400 jugak ni kan....sekali jumpa yang berpatutan....pastu ada pulak yang less...memang rezekilah.....
Me dah tanya staff kat situ...dia kata less untuk birthday month ni sampai bulan June tahun depan...so kalau korang nak beli Crocs jangan lupa beli time sesiapa punya bulan birthday tau....untung banyakk.....






Monday, August 17, 2015

Doakan....

Nota:  Kalau nak baca jugak, sila sediakan baldi kosong kat sebelah..hahaha!



Alkisahnya...haritu bila Iolls cakap LOVE IS BLIND..dah tak memasal-masal Iolls kena marah okeh...
Katanya..No No No...love not blind...love have eyes...have tongue...gitewww.....
Dah tu yang sekarang ni bukannya dah sah-sah blind ke?eh yang beria-ria cakap blind blind ni nih dah kenapa??cakap buta je cukoppss....tettttt...hahahaha...

Korang...sekarang ni korang doa-doakanlah yang terbaik untuk me ye....
Iolls ni dah kertu...kalau pasal jodoh ni susah nak cakap...
Kalau ada..Iolls terima jek...tapi kalau takde Iolls takdelah nak meratapi nasib diri...
Cuma bila takde tu tapi kang tetiba ada pulak yang potpetpotpet bercakap benda tak betul, tu yang jadi terasa tu....
Tu pun bukan terasa sebab Iolls nih tak berjodoh, tapi terasa sebab apahallah yang bercakap sampai macam tu sekali statementnya......

Apapun doakan me yang terbaik tau....Thanks!....





Wednesday, August 12, 2015

Bye-Bye TQ 390....

Jumaat malam minggu lepas Atie ajak kitaorangs semua beraya kat rumah dia....
So masa nak balik tu sekali Azrul dengan Syafiq tercakap pasal TQ 390...
Sebenarnya TQ 390 tu kereta Arwah Abah me.....
Kereta tu dah lama tersadai....
Nak pakai, tapi banyak benda yang kena baiki (duit macam air je kalau pakai pun)......
Nak jual pulak (sebab ada yang bertanya), tapi sebab ada problem pasal harta (aset Arwah Abah me) so memang jadi terbiar jelah....
So last-last kitaorang decided untuk lupuskan jelah....
Masa sebut lupus-lupus tu me relax je lagi..yelah...betullah kan..dah tak pakai memang kena lupuskan....
Tapi bila dah tengok dekat-dekat kereta tu ya ALLAH syahdunyaaaa..sedihnya....sebak terus okeh.....



Senyum je kan..tapi Iolls tau mesti dalam hati masing-masing sebak tu....huhuhu...
Kereta kenangan nih.....
Kereta ni Abah beli dah second-hand...tapi no plate dia memang cantik kan...
Kereta ni Abah beli pun masa kitaorang dah besar (dah start habis sekolah dan ada yang dah kerja)....kiranya lambatlah....
Dulu kitaorang kalau balik kampung pakai kereta company abah me jek....tak pun kereta tokei Cina dia tu....
Dan jangan pelik kalau cakap yang walaupun kitaorang takde kereta, tapi dari kecik kitaorang memang jaranggg sangat-sangat giler naik bas yek....
Kalau naik bas tu maksudnya nak pergi KL jelah...tu sebab dengan kengkawan....kalau lain-lain tu memang kitaorang naik teksi or naik kereta sahaja....
Cuma adalah sekali dua tiga kali naik bas kalau ikut Emak gi Jalan TAR..tapi jaranglah, sebab Emak memang malas nak bawak kitaorang...hahaha.....




Banyak jugak jasa kereta ni walaupun pakai tak sampai 10 tahun...
Masa Abah beli ni kereta ni sihat walafiat je tau...cuma dia buat hal bila tuannya dah takde.....huhu...



Tu Iolls pun nak menyendeng....
Ni masa amik gambar ni happy jek, masa amikkan gambar diaorang tu nak kira satu dua tigaa tu adoiii bergetar dah suara...sedih....



Ana lagilah sedih sebab kereta ni pernah jadi kereta dia ulang alik masa dia belajar kat Penang dulu....
Bukan Abah yang hantar ye...masa tu Abah pun dah takde...tapi masa tu dia bawak sendiri dari Ampang ke Penang...hambekkkk....
Kereta manual ni tau...Iolls pun tak reti nak bawak hahahah...eh betul....me pernah try bawak sekali je lepas dapat lesen..tu pun hanyut ko....gayatt...kikikih...
Hebat kan Ana...??
Kereta ni dia bawak ke Penang adalah dalam satu sem....pastu dah tak boleh pakai dah sebab dia dah start rosak itu ini..kang ganti yang tu, yang ni pulak yang rosak....penat membaiki weih...dahlah tu duit pun jalan sekali.....
Kereta ni officially dah dilupuskan semalam.....lagilah sedih...huwaaaa...
Tapi takpelah..dari dia jadi tukun kat darat (sampai Atie pernah dapat notis dari MPAJ pasal kereta ni parking tapi tak dibawak bergerak ke mana-mana...kejam ye korang, main kasaq dok report-report, padahal ada je jiran tu yang kereta 2-3 bijik bersepah-sepah parking tah apa-apa, yang duduk dediam pulak ko reportkan.......), so takpelah, lebih baik kita lupuskan.....




Monday, August 10, 2015

Jamuan Raya Opis....

Hari Rabu lepas ada jamuan raya unit...
Mula-mula dapat email tu memang alaaaaaa....malasnya lahai nak pergi....
Lagi malas tu sebab email dapat last minit...petang Selasa baru dapatnyapun...huuuu....
Tapi disebabkan dah berkali-kali tak pergi (tak pernahnya dapat join), so kalini kita join jelah (jelah sangatttt....padahal memang kena paksarela okeh...tak pergi kang langgar arahan pulak *tangan di bahu, mata ke atas...).....
So hari Rabu tu terus ke opis Jalan Ampang nun (ni bukan opis me yang lama, ni opis unit merangkap opis boss besar unit kitaorang).....
Pagi tu kebetulan ada staff meeting...tapi kejabnyapun....pukul 9 suku start, pukul 10 dah setel...hebat betul staff meeting sekejab camtu...nampakbenartakpentingpunkan.....
Jamuan raya pulak start pukul 12...tu pun punyalah cepat diaorang dok setting-setting tu...pukul 10 pagi dah setting okeh....sampaikan Iolls tak sempat nak menolong pun...turun nak pukul 11 dah nak siap dah...nasiblah korang....



Ni tengah tunggu yang lain turun....masa ni almost 12pm..ke dah 12 lebih camtu....
Sebelah kanan Iolls tu Chahlah kan....yang dua disebelah kiri tu tak payahlah me tulis nama...kalau korang nak berkenalan tau tanya me sendirik..hikhikhik....
Ni korang tengok Iolls tetiba nampak macam kurus kan??...tifuuuu sangat.....percayalah Iolls masih lagi mantain gemuk okeh...hehehe...
Baju sangat mempengaruhi saiz Iolls okeh...kalau dapat baju terletak, terus Iolls budget budget dah kurus gitu..padahal???...



Gambar memang tak banyak tau...
Ni yang ada ni pun me mintak kat orang...
Iolls haritu HP-free...malas nak bawak....baju yang Iolls pakai tu mana ada poket...so memang tak kuasa nak pegang hp bagai........
Ni tengah Q nak amik desert....
Iolls ni orang email ada jamuan raya unit, so datang jelah...pastu tak retilah nak membawak apa-apa....punyalah sengalllll....
Ntahlah....selalu kalau seksyen sendiri rajin je bawak apa-apa, ni macam orang dah ajak jom kita pergi gitewww....



Ni bila orang dah tak ramai so kitaorang belasah amik pic raya....
Rapat tak rapat tu belasah jelah....janji pic aku masuk filem gitewww...hahahah....



Baju repeat je Uolls....dah tak reti nak pakai baju apa....
Ni pun lepas ni haruslah baju ni ke almari...nak repeat lagi tunggulah nanti-nanti...
Tudung tu pulak, memang akan tetaplah dibuat repeat sampai hancur...hehehe....




Ni masa tunggu orang lain sampai jugak...
Tapi yang ni kat dalam pantry lagi....
Sambil tunggu sambil kawan ajak berselfie..so jomla kita....hehe



Takuit badan nampak bagak kan, jadi laju jelah nak cover dengan bantal...hamboiii sorok beria tu macamlah orang tak tau yang awak tu memang bagak orangnya..hahaha.....




Korang tengok diaorang...kelakar giler okeh...
Pandai giler berlakon weihhh.....



Korang tengoklah Iolls...kalau bab berlakon memang kejung jek....
Kalau jadik tu namanya nasib-nasib...kalau tak buat apapun rupa kayu balak jek.....



Pose tegak paling senang....
Pastu sampailah sekarang ni me tak paham kenapalah walaupun masa amik gambar tu me rasa me dah senyum sakan dah tapi bila tengok gambar dah jadi tu rupa tak berapa senyum pun.....
Kena senyum bersungguh kan barulah nampak senyum....tu pun ciputtt je mulut tu senyum....tapi kalau pose gelak nampak gigi, hamboiii terus nampak galok pulak......



Ni lagi satu....hahaha...
Ni Iolls yang amikkan....
Moment-moment win ni kena amik gambar laju-laju baru dapat 2-3 shots..kalau tak rugi woooo....


Ok, habis jamuan patutnya pukul 2...
Me dengan yang lain ni doklah tunggu..sebab niatnya naklah me tolong kemas-kemas kan....tapi doklah tunggu, bilalah nak habis nih....sekali tak habis-habis...
Pastu boring punya pasal me naiklah atas balik (tempat jamuan kat tingkat lain, opis diaorang kat tingkat lain)....
Siap pesan kat diaorang, kalau nak kemas panggil...
So tunggu punya tunggu...sangap weih...last-last pukul 3 lebih baru Chah panggil....
So turunlah me ni...sekali ko tengok-tengok laju je memasing dok tapau...huhuhu.....dah Iolls dah tercengang-cenggang nih...nak tolong dari mana nih?
Semua pun macam beria-ria sangat tapaunyapun..hahahaha...Iolls je yang terkulat-kulat tak reti nak buat apa-apa....
Nak tapau untuk rumah, memang Iolls malaslah...sebab tau kat rumah tu bukan makan sangat pun...nanti tak memasal kakak ko yang sado ni jugak yang kena telankan....
So tunggu jelah sambil terpisat-pisat tu.....
Pastu adalah balance nasik, oh takpe...meh me amik...Iolls suka jek kalau dapat makan nasi berempah nih (ko tengok sekarang kakak sado dah pandai makan nasik berempah yo...)....padahal dapat nasi kosong takde lauk pun takde hal....hahahaha...
So lepas tu barulah start berkemas.....yang magicnya yang tapau tapau tadi hilang pulak semuanya dah takde...hahahaha....bersangka baik...bersangka baik.....mungkin sebab masa hidang dioarng dah tolong...so part yang hujung-hujung bagi pulak kat yang lain.....
Me naik atas pun dah nak pukul 4 lebih...tu pun main tinggal je Chah dengan sorang colleague me tu sebab diaorang basuh dah nak habis dah...kang tunggu pun jadi mak pacak pulak kat situ (sudah-sudahlah dari pagi tu menjadi mak pacak kat opis orang ye....)....
So me tolong kemas apa-apa yang patut, pastu siap tu naik me borak pulak dengan Puvan (eh tercakap pulak nama dia..hahahah)..mengaco orang nak buat kerja kan....
Borak sakan weih....rupa-rupanya dia tu kaki jalan lagi dasat okeh....apalagi naik syeikhlah dua-duanya bercerita pun....potpetpotpet macam dalam pasaraya jek...hampunnnnn....
So tupun macam tak puas sebab pukul 5 sharp tak pandang kiri kanan terus me amik diri nak balik...hahahah....Puvan dia balik pukul 5.30 pm....so tinggallah dia...kihkihkih....Iolls balik dulu ye........
Korang tau tau, punyalah dah lama me dok ulang alik kerja jauh nih bila dapat balik dekat dengan rumah ohoiiiii rasa nikmatnya....lama dah tak rasa nikmat ulang alik kerja rumah dekat ni weihhh....
Pukul 5 balik, turun bawah, tau-tau pukul 5.25 pm dah sampai rumah......syoknyerrrrr....terus rasa eihhh jelly korang rumah dengan tempat kerja dekat (padahal tulah orang lain rasa sebelum-sebelum ni bila tengok me kan....sekarang rasakan...!!)....

Tamat







Thursday, August 06, 2015

Beraya di Putrajaya....

Minggu lepas hari Sabtu petang kitaorang beraya ke Putrajaya....
Putrajaya tu rumah Acik Aman kitaorang.....
Plan patutnya minggu sebelum tu nak pergi, tapi sebab tuan rumah nak balik kampung uruskan sesuatu so proceed ke minggu selepas tu pulak (minggu lepas la tu).....
Tu pun bila bincang-bincang adik beradik tu, kejab kang nak pergi hari Sabtu kang hari Ahad...pastu set pulak petang Sabtu selepas Asar (dalam pukul 5) nak gerak...last-last pukul 6 lebih jugaklah geraknya....
Mula-mula macam nak hangen (sebab niat Iolls nak sampai kat sana cepat so bolehlah berjalan-jalan pusing kat Putrajaya tu kan...), tapi sebab tetiba masa menunggu tu hujan...so takpe....ku maafkan....
Bukan sebab terhegeh-hegeh siap pun tau...cuma nak tunggu orang ni, nak tunggu orang tulah...last-last hujan...nasib baik tau...kalau tak memang amukkan puaka gitu...kahkahkahkah....




Dalam kereta sempat lagiiiii....
Ni Animlah, pantang kalau 'jumpa' HP Ana startlah sawan bergambar dia tu...
Ni me letak sekeping je tau....kalau ikutkan banyak nih...kalau letak semua kang muntah air pulak korang...hahahaha....
Iolls pulak pesennya jangan, ko tala kamera memang auto jek Iolls sedia bergambar..hahaha.......
Memang sejak-sejak dah kertu ni pandai je tau kalau ajak bergambar tu....
Ni kalau tengok dalam HP Ana habis penuh gambar-gambar kitaorang jek....kang bila dah penuh tu jenuhlah dia dok WA semua gambar-gambar kitaorang kat WA group...kikiki...



Me mother dan Iolls....
Me mother riba cucu saudara...Iolls pulak riba anak saudara dengan dua pupu.....
Dua-dua yang kecik tu umur nak sebaya, baru lepas pantang....



Ada tak gaya-gaya emak penyayang?heheheeh...
Ada gitu kan...??ewahhhhh....~kemvang hidum sambil kelip-kelip kelopak mata~





Baby baring, adik Umaar pun nak baring....hamboiiii...penjelly dia tuuhhh.....
Berlakon je tu tau...
Umaar kalau orang ramai mana nak tidurnya...kecuali kalau memang dah tidur siap-siap tu memang dia tidur je....



Iya-iya je me mother and Iolls dok posing..sekali Ana boleh amik sekerat je....??hampehhh.....



Haaa..ni baru betull....
Baby Ian ni baru habis pantang tau...kiranya nak masuk 3 bulan kalau tak silap...tapi panjangnya dia haiii...
Jelly makcik weih...makcik nak tinggi lagiiiii.....




Ni beraya dengan famili Acik Nor kitaorang...
Acik Nor satu rombongan, kitaorang satu rombongan....penuh rumah...
Nasib baiklah rumah besar..kalau rumah Iolls taktaulah nak sumbat mana tuh....



Meriah weihhh...
Walaupun Iolls takdelah reti borak ke hapa...tapi Iolls suka je kalau dapat kumpul satu family camni....happy je rasa....



Hahaha..sempat je kan...
Orang lain tengah sakan menyembang..kitaorang amiklah gambar....



Tu tengoklah senget je kan tudum ke muka Iolls..
Bukan pasal apapun, ni cermin mata me nih dah 2 bulan lebih lari alignment...
Terlari tu sebab satu pagi tu masa nak amik cermin mata tu sekali cermin mata me nih tersangkut kat sarung bantal...pastu me cerdik sangat, dah tersangkut tu me tarik je kuat-kuat...dan hasilnya sengetlah tempat sangkut telinga tu..huwa.....tak memasal senget je bila pakai....
Ni kalau nak betulkan me tak berani...kang elok boleh pakai walaupun senget, terus patah langsung tak boleh buat apa....Iolls dahlah tengah jimats nih...kang lari budget jauh-jauh susah weihhh.....
Eh lupa...kitaorang sampai Putrajaya elok-elok pukul 7.15 camtu...
Hujan memang tak berhenti, so memanglah tak da harapan nak singgah cuci mata kat mana-mana....
Elok sampai rumah Acik Aman pun kitaorang just solat maghrib dulu baru sambung makan-makan dan borak-borak....
Kitaorang lepas sana adalah dalam 3 jam..ha amik ko....
Tak sedar weih dah 3 jam....yang me tau..eh dah pukul 10 ko...gitu....
Balik tu sempatlah Syafiq bawak round Putrajaya kejab...tu pun tak turun sebab hujan rintik-rintik lagi.....
Last-last sampai rumah nak pukul 12 malam...syabas sangat kan...hihihhi...
Tapi oklah..puas hati berjalan jauh tu berejam-rejam.....kalau ikut pakcik me tu mau tak bagi balik tu...tapi takkanlah kan....hehehehe...

TamaT




Tuesday, August 04, 2015

Entri Rawak #2...

Beli hutang SD Card untuk digicam...
SD cards yang ada tu dah penuh semuanya....
Nak delete memang tak lalu sebab banyak sangat-sangat...nak transfer takde tempat nak ditransferkan...so nak taknak terpaksalah sangat beli yang baru....
Niat nak amik yang 8gb jek...sekali Atie salah order...16gb pulak...hadoiilah.....dah terpaksalah hutang dulu...kahkahkah..sapa suruh beli salah kan....??



Resit resort dan pakej nak bercoti-coti Malaysia nanti ni dah beli lama...bulan March haritu lagi...
Patutnya pergi berTIGA...tapi what to do..nak hangen berapi-rapi pun tak guna, buat sakit dada kepala sendirik je......so terpaksarelalah pergi berDUA jek....huuuuu....
Ni me dengan Sept beli masa Matta Fair haritu....punyalah penat dok pusing-pusing bersesak-sesak dalam PWTC tu nak cari hotel/resort or pakej....last-last setelah diconfirmkan bersama-sama kitaorang amik yang nih....
Resort ni offer murah sangat dari harga asal (me tengok resort ni buat promo lain pun still yang ni paling murah), so terus amik...lagipun resort ni ada buatkan services belikan tiket dan sediakan transport untuk tempat yang kitaorang nak pergi tu...so terus je book....nanti-nanti tak payah pening kepala sebab pihak resort boleh sediakan semua....
Baik sangat weih diaorang...tu masa kitaorang beli voucher dan pakej tu kitaorang bawak duit tak cukup (nak cucuk memang tak sangguplah, Q panjang giler kat mesin ATM tuh), nasib baik pihak resort tu bagi kitaorang bayar deposit je dulu....
Tapi walaupun deposit, voucher tetap dapat tau..bagus kan..?
Minggu lepas me booked lah tarikh semua tu dengan resort...yang bestnya, first time in my life staff bahagian reservation tu sangatlah baik ya ALLAH.....baik tu satu, dahlah tu efisyen.....
Selama ni kalau call bahagian reservation mana-mana hotel or resort mesti macam blur-blur je memasing tu....tak me yang jadi blur, orang yang angkat tu macam blur...pastu ada sesetengah tu cakap macam nak makan orang pun ada....tu tak campur lagi yang 40 kali confirm kata nak call confirmkan balik hampeh tak buat...haru weihh....
Tapi yang kat resort ni tak ye...cakap je itu ini dia layan, pastu dah janji nak check apa yang patut tu dan confirmkan balik tu dia buat tau....takde tunggu-tunggu nanti-nanti ke apa..dia kata tengah hari dia call..memang tengah hari dia call...pastu dia kata kejab lagi dia call, memang kejab lagi dia call...punyalah bagus....
Kiranya sebelum tengah hari deals, sebelum petang dah dapat email confirmation untuk semua benda....alhamdullilah...suka giler ko...rasa macam nak cubit-cubit je pipi staff tu...alalala....apasallah bagus sangat ko nih...gitu.....
Harap-harap nanti dihari kejadian pun takdelah benda yang tak patut jadi tau...harap-harapnya semuanya berjalan lancar...first time nak pergi jalan dua orang je...jakun memang banyak..huwaaaaa....
Tapi takpelah...alah bisa tegal biasa....mudah-mudahan dipermudahkan....aminnn....




Nilah Vitamin C yang me amik tu....
Kadang-kadang amik dua biji sekali telan, kadang-kadang sebiji je....ikut masa amiklah...
Kalau siang memang telan dua biji sekali..tapi kalau lupa lepas makan malam telan je sebiji...
Vitamin C ni kena minum air banyak-banyak kalau nak berkesan..kalau tak kang korang ada problem lain pulak ye...
Vitamin C yang me amik ni agak berkesan kat me...
Kalau dari segi hidung dah tak berapa berair dah...contohnya selalu kalau lepas mandi or nak amik wudhu tu kalau me hembus hidung mesti hidung me berair...tapi sejak dah makan Vitamin C nih, hidung me kering je tau...takde dah macam sebelum-sebelum nih....
Dan yang me perasan, semput pun dah makin kurang kena....kalau tak dulu sikit-sikit kena pam, kang sikit-sikit kena pam...sampai me rasa, apahal makin teruk asthma aku nih??gitu...
Tapi sejak dah masuk bulan ke-dua makan vitamin ni sekali je me pam tau..tu pun haritu balik kerja tetiba masuk kereta je rasa semput tu datang (kereta Iolls kan boleh tahan berhabuknya)...tapi memang, lepas-lepas tu memang dah tak kena dah.....alhamdullilah....
Pastu gusi me ada satu ni sensetif..kalau gosok je berdarah, tak pun kadang-kadang tak gosok pun dia berdarah...tapi sejak dah makan vitamin nih darah pun dah kurang...kalau berdarah pun tu kadang-kadang sangat lah....tak macam sebelum nih..memanjang je berdarah..dahlah tu siap kadang-kadang tu macam taknak berhenti okeh..serem je....tapi sekarang ni Alhamdulillah dah ok....
Pastu kalau tanya kulit muka...kulit muka Iolls haritu masa awal-awal makan tu kan me cakap bertambah ok kan?Betul..masa mula-mula makan tu kulit jadi makin rata...suka Iolls, cuma jerawat tu tak tau macamana nak hilangkan...hilang kejab kang timbul balik...camtu jelah......
Pastu nak dijadikan cerita, minggu lepas kulit muka me ni naik alergik balik..huwaaa..habis bintik-bintik gatal pastu siap kering-kering lagi kat muka nih (baru aritu nak eksen kan...hampehhh!)...., kiranya sekarang ni kulit tang lain tu ok, tapi tang muka tak ok-ok lagi...tapiiii...ada tapinya...ni dah makin ok tau sebab me dah makan ubat gatal dan alergik yang doktor bagi haritu......kiranya makin hilang dah gatal and kulit kering tu....
Yang ni jadi confirm sebab bedak kompak me tulah...Iolls sejak kena alergik dulu tu dah stop pakai...sekali haritu pergi beraya tu me lah dok berbedak guna bedak tu kan..sekali ko balik raya apasal gatal merenyam je nih....??sudah...sejarah mungkin berulanggggggg~nyanyi style Tomok ye~.....rasa nak nangis je weih...baru nak feeling feeling kulit gebus tau....huwaaaaaaa....



Ni adalah kali kedua me beli...
Sekarang ada offer Tat Telur dari Kings Confectionery...diaoarang tengah buat offer kat Groupon...
10 ketul tat hanya RM10....giler tak beli..??
Kebetulan kitaorang sefamili memang suka makan tat telur, kebetulan jugak nak amik tu dekat dengan rumah so terus beli....
Kali pertama beli terus beli 2 boxes, tu pun satu bagi Atie dengan Ana, pastu yang satu lagi tu makan beramai-ramai...puas hati ko....
Kalini sebab tengok ada offer so beli satu kotak lagi...
Tu pun me "cerdik" sangat tak simpan dalam peti ais...adoilah...so 3 ketul dah ditongsampahkan...huwaaaa...pembaziran sangat kan....
Korang kalau nak makan tat telur ni kena makan semasa baru masak tau, baru syok..sebab kulit tu rangup lagi..kalau dah dua hari, dah lemau kulit tu okeh....tapi taktaulah kalau panaskan tu dia rangup balik ke apa...me tak pernah pulak cuba...selalunya kitaorang balun je lemau tak lemau...sedap je....hahaha...
Rasanya offer ni ada lagi...so apa lagi...try tau....



Ni adik sepupu me bagi...from Melbourne, Australia okeh...
Hari Sabtu tu beraya rumah Acik Aman kitaorang...masa nak solat tu ada adik sepupu me nih....so sajalah interview dia sikit-sikit pasal single trip dia ke Melbourne tu...sekali masa balik tengok dia hulur fridge magnet nih...ohoiii..rejeki....
Tu pun me interview sikit je tau...sebab nak solat kan...takdelah sempat nak tanya macam-macam...tak sangka pulak dapat souvenir‎..hihih...
Tapi memang me tabik springlah...dia ke Melbourne sorang-sorang okeh (ni single traveller macam Aliaa Roslan lah nih....)....giler me kagum okeh....
Iolls nak kemana-mana dalam Malaysia nak pergi berdua je nanti ni pun sikit punya nerves....pening-pening kepala dok fikir macam-macam...inikah pulak kalau pergi sesorang...huwaaa...giler berani betul korang kan....memang self confident, self esteem tu tahap tertinggi....tabikkkk!!!!....






LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...