Wednesday, April 27, 2016

Servis Kete dan Syaqeer!!......



Ni citer hari Sabtu...
Dah lama giler tak servis kete okehh....
Dahlah tu, siap terskip satu kali servis pulak sebab budget larik gittew hahahaaa.....
So alang-alang takde komitmen lain bulan ni so kita servis secepat yang mungkin.....
Macam biasa, me nak booking seawal yang boleh...tapi slot dah penuh...so dapat pukul 9....
Tapi dah namanya Su (jenis suka budget masa cukup-cukup) so terlambat sampai sana jugekkk.....mana tak lambatnya...time tulah nak kuar rumah...time tulah nak ke jamban huhuhu.....





Iolls ni kalau bab kena tunggu something something mestilah malang okeh.....
Pukul 9.35 a.m. daftar....siapnya nak dekat pukul 1 p.m.....ha kauuuuuu...tak boleh lagi lama ke?
Janji pukul 12 nanti siap....tapi nak pukul 12 me tengok kereta me tersadai lagi kat tepi bengkel tu ayooooooo.......
Memang urut-urut dada dalam hati betulllll.....
Orang lain yang datang sama dengan me or kemudian semua dah setel okeh....Iolls ni dari ramai orang sampai ke takde orang dah tunggunya.....
Tapi takpe.....ko sengaja lambat ko tanggung laa dosa ekkk konsepnya.....hehehe.....





Nampak tak apa yang budak tu tulih kat sticker tu??
Hamboiiiiiii....have a nice day sangattttt.....macam tau-tau je hati Iolls dah berapi-api tunggu lama sangat kan.......?
Ingatkan beli air je ada tulis-tulis gitu kihkihkih.....







Syaqeerrr!!...
Banyak geram dengan ini budakkk.......
Abam sado yang berdikari...senang mama awak okehhh.....
Syaqeer ni macam Anim masa kecik sikit.....senang nak jaga...dahlah tu ceria jek selalu.....cheeky pulak tu.....paling dia happy kalau dapat kunyah something....hamboiii...lenggang Mak Limah jadinya hahaha.......




Lupa pulak....
Lepas dah habis servis, janji dengan Ana dengan Anim jumpa kat AEON AU2.....
Nak beli teettt....hahahahahaha.......saja je nak bagi suspen.....





Korang tengokkkkk....
Ni me amik gambar spontan jek ni ye hahahaha.....kemain nak peace tak jadik dia tu kihkihkih....mana tak gerammm kan??........
Syaqeer memang keturunan me jugak nih....makan memilih...kalau taknak memang taknak.....tapiiii dalam pilih-pilih tu kalau makanan yang dia sukaa haaa siaplah tak cukup nanti....





Dah dua hari berturut-turut Iolls makan KFC huhuhu....
Sebab Anim nak makan jugak KFC kat sini so me pun belilah jugak untuk diri sendirik.....(jugaklah sangattt...padahal makan tetiap hari pun takpe hahaha).....
Eh tapi betul tauuu...patutnya nak order yang loaded potatoes tu...sekali katanya takde....dah tu takkan nak tengok je diaorang makan??Iolls tak sanggup...so kita orderlah jugekk hehe........





Mata makin macam hapa dah kan?huhuhu.....
"Jiwa kacau" kan sekarang nih....so asyiklah tidur terjaga jaga...huwaaaaa.....
Bila me cakaplah kat Emak me "ngantuknyaaa..." (padahal tidur cukup 7 jam)....Emak me kata "memanglah...berangan"......hahahaha....Iolls cakaplah "aittttt...tau pulak mak ye...hahahaha"...Mak me jawab "macamlah emak tak pernah muda"...kahkahkahhh.....maluuu okeh.....tapi lantaklah.......orang lain me tak tau...tapi me camnilah pun.....
Emak me cakap dia quoted ayat dari Opah (mak sedara Emak me)...dia dulu pun Opah cakap camtu jugak kahkahkah.....





Usu Anim (belakang), Mama dan Syaqeer.....
Mama Syaqeer tak bawak stroller...so nampak troli terus sumbat Syaqeer ....
Mama Syaqeer tu preggy 5 bulan okeh...ko tengok orang badan kecik....nampak macam takde apa-apa jek.....
Tapi satu jek kesian kat Ana...dia macam Emak me masa preggy...kalau mabuk tu sampai nak bersalin nanti tak hilang-hilang.....so sepanjang pregnant memang diaorang kena pandai-pandailah nak buat-buat jadi kuat.....(kalau korang dok serumah dengan kitaorang korang taulah camne nak tahan telinga dok dengar orang dok uwekkk uweeek 40 kali sehari huhuhu....).......





Syaqeerrrr!!...ish geram betullah!!.....
Abam sado ni big size...ikut Makcik kot hahaha.....umur baru 18 bulan okeh....tapi macam dah abang-abang sangat.......
Tapi tulah...kesian Syaqeer...maghrib tu kat rumah Opah tu dah terkoyak sikit kelopak mata.....sakan sangat meround kan.....dah mata tersagat bucu pintu...huhuhu....tapi dah namapun abang sado...nangis sakan tapi tak sampai 3 minit dah ok...siap main macam biasa jek.....
Iolls yang tengok ni dah kemain seriau (dah kuncup-kuncup vontot)...tapi dia boleh lek lek jek macam takde apa yang jadik.....geram giler okehhhh......





Monday, April 25, 2016

Makan-Makan dan Teh Tarik Place....

Segmen makan-makan kembali lagik...hehehe...



Petang-petang balik kerja makan Tosei kat mamak kat KD.....
Rasanya?bolehlaa....tetap tak boleh lawan Tosei Rasyid huwaaaaa......
Makan Tosei bukan sebab diet...tapi sebab perut still full lagik masa tu....
Tapi tulah...bila dah sampai rumah malam tu laparnya haiiii...hahahaha...teruk betul perut Iolls nih....dia punya lapar macam satu hari tak makan okeh.....






Ni esoknya....
Balik-balik kerja lapo kan....so ajak Mijon gi makan kejab....
Macam biasa...kejab tak kejab tetaplah berejam hehehe.....
So kalini teringin nak makan Nasi Lemak bungkus kat Gulam Mee......




Kitaorang ni beli Nasi Lemak yang sama je pun....tapi kepuasan dia lain okeh....
Sebelum-sebelum ni memang kalau gi Gulam Mee memang kitaorang makan yang jenis bungkus camni...sedap tau sebab terperap dengan daun pisang tu.....
Pastu lama-kelamaan tukar makan atas pinggan.....rasa tetap sedap je...cuma feel tu lain hahaha...
So nak rasa balik makan macam dulu-dulu...so order yang bungkus.....wallah!memang sedap gilerrr...terus rasa nak makan lagi sebungkuss....tapi kutahan Jebattt....kang meletup perut.....
Mana tak meletup kalau lepas makan Nasi Lemak order pulak yang lain....hehehehe...
Haritu kitaorang order Mee Goreng Mamak okeh....tu pun gara-gara Satey tak jual haritu......
Mee Goreng Mamak dia haritu kureng sikittt....tersedap tetaplah time Mak me order sekali dulu tu...yang tu memang menanges je makan sambil mengimbau memori masa kecik heheheh.......




Ni malam Selasa lepas....
Lepas balik dari tengok citer The Huntsman yang baru tu (tajuk tak hingatla pulop).......
Ni dia punya...Roti Canai Banjir......
Bila sampai-sampai je pinggan nih terus ngencess okeh.......menarik giler kannn....






Me rasa okeh....memang sedapppp huwaaaaaa....menyesal di sini tak order.......




Me macam biasa...order Tosei.....
Yang kuah Cutney color oren tu sedap....tapi nak mintak lebih macam tak patut pulak sebab dia dah bagi kuah lain tu banyak sangat....tak mo membazir okeh.......
Ni kitaorang makan kat Naina.....port wajib jugak dah nih.....sebab dah alang-alang satu laluan kat situ kan...so situ jelah pun yang best nak singgah....
Kebetullan pulak dua-dua pun tekak mamak hahahaha...so lagi senang.......






Ni the next day pulak....hahaha...dah tetiap hari pulak kan jadinya......
Orang ajak kita breakfast..so mehlah kita......
Breakfast pun laju-laju jek....mengejar masa kan.....
Ni nak habaq mai lah kan....serius sedap okeh makan kat kedai makan nih.....huhuhu...
Awatlah baghu sekaghang ni cheq tau.....??....
Kedai orang melayu okeh...dahlah tak kedekut...pastu lauk pulak macam-macam...paling penting memang sedappp......





Ni petangnya pulak....
Orang tengah free kan...so jomlah kita........
Ni kat Teh Tarik Place kat The Curve......
Tempat nih open okeh...so agak berkuap sikit.....
Dahlah sekarang ni musim panas....adoila.....





Nak order kena isi form yang ada tu...then kena gi order dan bayar kat kaunter.....nanti diaorang hantar apa yang kita order tu......





Iolls punya.....Mee Goreng Mamak.....
Sekarang ni memang feel makan Mee Goreng tu over sikit.....dulu kalau sebut Mee Goreng confirm Iolls meluat okeh.....
Tapi sekarang ni sebab dah bosan kot makan benda lain...so kalau dapat makan Mee Goreng tetiap hari pun ok jek hahaha........




Ni orang tu punya Mee Kari Nyonya.....eh tahlah nama dia....tapi camtulah lebih kurangnya pun hehe






Dua-dua pun sedap okeh....
Mee Kari tu rasa bunga kantan sikit...tapi sedap...I loikee....
Yang Mee Goreng Mamak ni pulak sedap ya hamattt......berebut-rebut kitaorang makan hehehe........
So lain kali boleh repeat lagik.......





Ni lunch kat mamak pulak.....
Memang itu jelah kitaorang dok ulang alik pun hahaha....teruk kan kitaorang??
Jangan speku ekk....Iolls perut besaq tapi sebab nak kejar masa, so tak bolehlah nasik tinggi gunung macam selalu....
Mamak yang ni pun sedap pulak Nasi Kandaq dia nih....Ayam Goreng dia sedap okeh...tang keropok dia krup krap sedappp....I loike.....
Yang kelakar tu Iolls dah kena sound da...dok potpetpotpet (gaduh pasal apatah tak ingat), pastu boleh pulak keluar statement "awak tu tetiap kali nak makan jek amik gambar takde pulak saya tanya kan....?"....hahahaha....nampak pulak kegiatan Iolls kan?? tapi memang boleh gelak dalam hati jelah pun..........sebabnya orang tu taktau yang Iolls ni ada blog.....seboleh-bolehnya nak kena senyapkan jek.....kena sound pun buat bodoh jelah...nak buat camne.....ni kegiatan kegemaran dan underground Iolls kan.......






Thursday, April 14, 2016

Hehehehe....

Serius dah tak tau nak bagi tajuk apa laaa........
Sekarang ni memang musim me humban sekali semua gambar masuk dalam satu entri jelah punnn......
Untuk diri sendiri jugak....
Iolls sekarang ni ada sindrom short memory loss.....sakit betul jiwa....
Mana taknya...kalau benda dah lama jadi me ingat jek....tapi yang baru semalam jadi hampehh tak ingat apa....
Siap garu-garu kepala dok fikir sendiri....semalam aku gi mana ek?....semalam okeh semalam....bukan tahun lepas punya citer pun.....punyalah pelupa.....huhuhu....
Kena carik kismis minda la gamaknya.....(Mijon suggest buat notes...macam ok jugak kan...nak try la....)......


Ni makan petang Rabu lepas......
Iolls kalau tengah hari makan bebukan (makan bukan nasik tu kira bebukanlah ye), so petang memang mengagau cari makan.....so tak kisahlah kemana pun janji makan.....
Kebetulan pulak petang tu ada info cakap kat Jalan Duta jem dah setengah jam sebab hujan (masa tu baru pukul 4 lebih....) so memang tak mau lah cari penyakit kan......terus je laju nak balik lambat......
Ni makan kat tempat selalulah pun.....order pun lebih kurang yang selalu.....
Yang Kailan tu tifuuu...dia ada campur or tercampur sawi okeh.....Iolls perasan masa makan tu apasal macam pahit semacam jek....sekali Mijon cakap "ada Sawi kat dalam tu dia bubuh...."....haaa...betul rupanya lidah Iolls nih....ingatkan sayur kailan tu pahit lain macam petang tu...rupa-rupanya memang bukan Kailan......
Yang lagi satu tu Paprik Campur....okla...cuma yang sebelum ni kitaorang makan tu sedap sangat....so kali ni okehlah.....





Ikan Kembung Masak Pedas (ye ke Mijon??).......
Rasanya sedap...ala-ala macam rendang yang pedas gitu...
Tapiiii...ada tapiiii...bila dah habis makan habis berbulu satu mulut hahahahaha...berbulu sebab serai tu dia tak blend halus...so dah macam hapa je Iolls masa drive tu...ratah biji mangga pun tak seteruk tu okeh hahahaha......




Kesimpulan yang kitaorang makan petang tu.....
Ada kat belah kiri tu Telur Dadar jugak.....
Kalau tanya kos, selalunya kalau kitaorang order macam ni kena dalam RM30....air of course le air suam or air sejuk.....bukan jimat pun (ke memang nak jimatt??haha)...tapi memang auto kot.....ke tak?eh entahla....hehehe....





Ni petang khamis....ke foodcourt IKANO lagik.....
Kalini tak makan Nasi Ayam...sebab apa?sebab masa tengah decided nak makan apa tu kitaorang memang tengah berdiri kat tepi mamak nih.....
Elok tengah berdiskusi hehehe sekali me ternampak ada akak tu kat depan tu tengah amik Mee Goreng Mamak dia...ayoyoyo....sedapnyaa......terus tak fikir apa, terus Mee Goreng Mamak satu!hahaha....terkesima orang depan Iolls hehehe.......
Sedap jugak tau Mee Goreng Mamak dia...cuma jeles dengan akak tadi tu...dia punya mee tadi tu sikitlah punya cantik bergentel-gentel (korang faham tak kalau Mee Goreng Mamak rupanya camne?)..tapi me punya tak rupa camtu.....tapiiii nasib baik sedap jek hehehe....(mesti akak tu punya lagi lazat khennnn......dengki sangat Su hoi!hahaha).....





Ni Jumaat kat The Strand.....nak tengok wayanglah pun kalau dah ke The Strand tu.....haritu nak tengok The Jungle Book gittew.....
Dah beli tiket terus turun bawah kejab....ingatkan nak makan yang heavy-heavy...tapi bila tengok jam tak sempattttt...so alas jelah perut dengan roti dulu.....
Eh tu roti tu roti me jek...yang orang tu punya (serius tak tau nak bahasakan camne dalam nih hahaha) dia dah habis makan......
Biasalah...Iolls kalau bab makan roti-roti ni haruslah lembab oiiii...biasa makan nasik kan....nak makan pun bercinta nak amik feel punya pasalllll.....






Punyalah tak tau nak makan apa last-last ke mamak jugakkkk.....
So dah kat mamak Iolls order Nasi Goreng Mamak la.....tapi frusttt...sebab Nasi Goreng dia tak berapa nak mamak.....bencikkk...
Tapi benci-benci pun tetap habis sepinggan rak tu ye...hehehehe....kalau dah namanya Su...korang rasa tak habis ke??






Ni hari Sabtu.....
Bila hari Sabtu asyiklah kejenya nak masak Nasi Ayam.....koya sangat kan Su??hikhikhik.....
Bukannya pasal apa....pasalnya kalau hari Sabtu semuaorang ada kat rumah....so kumpul ramai-ramai makan pulak Nasi Ayam yang me masak tak seberapa sedap tu haruslah meriah........
Tapi memang seronok tau...lagi-lagi bila tengok anak-anak buah me kemain makan sampai bertambah-tambah.....dahlah diaorang kalau makan jenis cerewetnya hai (tak padan dengan badan memasing weihhh....termasuklah yang menaip nih pun)...tapi bila kena dengan selera terus bertambah-tambah....so priceless okehhh......





Ni pagi-pagi dah pekena buah dengan asam tabur hehehe.....
Perut Iolls ni tebal sangat gamaknya.....sebab kalau korang nak tau, me boleh je selamba pagi-pagi takde alas perut makan apa-apa tapi boleh makan mangga muda cicah garam.....serius tak tipu.....mangga muda ke, nenas ke, limau ke hapa ke alhamdullilah ok jek......
Tapi jangan tertipu sangat lah pun....selalunya lepas makan benda masam-masam tu me tala pulak breakfast...so perut tak sempat nak berasid la kot...baru asid nak berbuih (betul ke?hahaha) tapi turun balik buih tu sebab nasik lemak dah turun kihkihkih......




Ni semalam.....
Konon pada nak makan budget budget sekali terorder macam-macam hahahaha.....





Mijon punyalah frust sebab semua yang kitaorng order semalam tu tak berapa nak sedap (tawar ke hapa..tapi kiranya tak berapa berasa la)...terus nak order Ikan Kembung....oh dipersilakan hehehe...Iolls suka jek......
Macam biasa...bila dengan Mijon menyembang kat kedai sejam jek...tapi bila menyembang dalam kereta sampai lebih 2 jam...venggong betulll!.....confirm sangat sapa yang duduk situ bervulu kat kakak Vivi me tu hehehehe.....








Wednesday, April 06, 2016

Entri Makan lagik.....


Ni Jumaat minggu lepas....
Ada Kak G...Kak G ni adik Mijon sebenarnya...tapi panggil Kak sebab dah biasa dari kecik macam gitu....
Sebenarnya petang tu me tetiba teringin nak gi Pasar Malam...nak cari mangga..nak carik mangga...gittew....
Bukan mangga masak ye...tapi mangga muda....tah kenapa tetiba terliur nak makan mangga cicah pulak....lagipun esok tu alang-alang weekend kan..so duduk rumah kebosanan tu bolehlah dok makan mangga cicah......
So petang tu dah paksarela ajak Mijon, so ajak sekali Kak G...pastu Humaira tau, dah dengan Humaira sekali pun nak ikut hhihii........
Nak tau...Humaira ni dia tak boleh tau kalau dengan Acik Sue....dia teruja gittew....so kalau tersebut Acik Sue memang laju je dia kalau boleh nak mengikut...eh kalau sebut Giant pun ye...kalau sebut Giant memang confirm kena bawak hihihih....
Tapi takpelah...Iolls suka je kalau Humaira ikut...janji jangan baru sampai mana-mana pastu tetiba ko nak balik...haaaa tu memang hangin kurta-kurta Acik Sue ko nanti hehehe.......
Sambung lagi...okeh, dah pergi pasar malam pastu ke Giant kejab....dah setel apa yang patut sekali Mijon kata jomlah suruh Syed belanja ngopi...eh eh ehhh....marilah kita...hikhikhik.....






Ha kauuuu.....ni dah rupa makan buffet dah gaya mejanya kan.....?
Hahaha...mentang-mentang konsepnya haa sila order order gittew...terus penuh semeja hihihik...........
Iolls malam tu tamak okeh...teroder sampai dua deserts.....dahlah tu ingatkan orang lain berahi nak makan..sekali tak ye.....huwaaaaaa.....






Hello Kakak....






Yang hujung kiri tu Tiramisu...sedap ek yang kat Starbucks punya?....
Tu Humaira punya...tapi biasalah suku jelah pun dia makan....pastu me makan sikit....last-last dah tinggal banyak tu sorang pun tak usik......
Yang hujung kanan pulak puff inti coklat tu....kegemaran tu (tapi selalunya beli kat bakeri lain jek)....tu pun me jelah yang makan sorang-sorang.....last-last kena tapau jugak balancenya.....
Pastu yang depan nih,  Kek Salt Caramel apatah nih pulak langsungg tak berusik.....dah kena tapau...
Pastu bila makan kat rumah...eh sedapla....sedap dari kat SR punyalah pulak.......
Dah kenapa semua orang tak makan?diet ke apa malam tu????







Me with me BFF......
Me order sandwish apple apatah tu....pastu Mijon dengan Kak G order mini sosej tu....







Us!
Tempat ni konsepnya nak minum-minum jek...tapi dapat kat Iolls terus rupa macam makan buffet hahahaha.......







Pastu dah puas ngopi kitaorang ke Shah Alam...nak beli tiket bas untuk Kak G.......
Dah beli tiket (beli ke?hahaha), terus ke TTDI Jaya....ke Aimar.....
Tempat mengimbau nih okeh....
Dulu time gi swimming class, kat sinilah tempatnya kitaorang makan mengtedarah lepas lapar balik swimming......







Kerang rebus kegemaran....
Ni kitaorang mintak bakar..adik tu kata takde...ada yang rebus...eh takpe...bakar ke rebus bawak sini semangkuk kikikih.....
Sedap nih....cicah pun sedap...tapi jenuh pulak nak kopek kulit sebab kerang nih kecik-kecik pulak......ngantuk dah time ni, so dah jadi malas dah nak ngopek ke hapa.....






Lauk me dengan Mijon....
Kak G pulak dia makan Mihun Tomyam.....






Ada jugak Ikan Kembung Masak Pedas nih.....
Ikan besar...pastu rasa boleh tahan...pedas-pedas cukup rasa...Iolls suka.....(tapi rasa dia tetaplah tak sama dengan Ikan Masak Pedas Siam bawah rumah me tu.....).....tapi lain takpe..janji sedap...ikutlah style masing-masing nak masak macamana...janji rasa tu tak pelik kan......







Ni hari Ahad...pagi-pagi dah keluar rumah hantar Anim dan kengkawan dia gi sekolah....ada bengkel Add Maths kat UPM katanya....(ke kat mana, eh dah lupalah pulop....).....
Dah hantar Anim terus singgah ke Rasyid.....sebelum duduk tu pulak round kat tempat kuah.....nampak macam Cutney kelapa macam selalu tu..adoiii wendakkkk....tak mo..nak yang pedas or yang mint.....
Tapi takpela..sebab dah lama tak makan tosey so orderlah jugak Tosey.......
Hehehe..emak tu Iolls cakap "mak cuba jangan mengunyah...orang nak amik gambar nih...."..terus dapat muka atak senyum hihihi......






Masa mula-mula je dapat Tosey ni memang happy okeh...sebabnya kuah Cutney tu bukan yang kelapa putih tu...tapi yang mint...yeayyyy....
Apalagi..terus mintak sepiring kuah lagik.....
Yang pastinya, memang licin me kerjakan kuah tu ye...sedap ya hamattttt......






Dah habis breakfast terus gerak ke AU2....
Kubur abah pun dah semak sikit....so kita bersihkan dan touch up apa yang patut.......
Masa ni baru lepas cabut pokok-pokok kecik yang tak patut...so tak bersih lagi.....






Okeh, dah bersih.....







Iolls kan suka KitKat...tapi jenis yang nih....
Kalau jenis yang nih memang laju je makan....kalau jenis yang selalu tu macam lemah betul..ngada-ngada je kan....?
Tapi memang ye....feel lain okeh kalau dapat makan yang jenis bites.....






Ni Isnin haritu....
Pagi tu tah napa tah me macam cerry berry.....
Dahlah kantin tutup haritu...so dapat beli kuih je kat kedai lagi satu tu (sebab tak berapa berkenan food yang lain).....
Nasib baiklah ada bawak Apple hijau nih.....so makanlah sebijik, buat alas perut tengah hari tu.....
Dahlah cerry berry pagi tu..perut pun dah rasa nipis sebab asyik ke jamban (serius naik lembek perut bunc me nih)...so kalau tak makan langsung kang lagi teruk kan...nasib ada buah boleh buat alas perut.....






Petang tu pulak ada orang ajak kuar....
Alang-alang tak kisah nak gi mana, so kita ke foodcourt IKANO....kalau ke situ tak lain tak bukan me makan Nasi Ayamlah pun kan.....
Haritu Iolls tak tamak okeh..tak minak nasik tambah (sampaikan adik tu yang tanya...nasi tambah ke kak?hamboiii ko dah cam ye akak ni makan nasi confirm membukitttt hehehe)...bukan sebab nak coverina ye..tapi sebab perut memang problem dari pagi tadi kan.....so tak berani nak makan beria sangat....
Pastu kebetulan pulak orang tu pun cerry berry...eh eh ehh....tiru kittew lew tew (gedik pulaks Su kihkihkih)......
Boleh tak dia dah habis makan tu dah belari nak mencarik Jamb..adoilaaa....
Dahlah kat situ Jamb boleh tahan jauh....nasib baik tak keciciran hahahaha.....
Iolls takpe...sebelum gerak tu dah menjambs puas-puas....kihkih.....







Ni pulak lepas dah ke Jambs, kitaorang pusing-pusing dalam IKEA kejab....
Pastu maghrib kejab....tau-tau dah beratur kat foodcourt kihkihkih.....
Perut masing-masing memang tengah problem (tapi Iolls okeh dah masa tu sebab dah makan ubat charcoal tu)..perut dah rasa ok, tu yang gedix nak jugak makan meatballs pulak .....
Kitaorang beli 5 ketul je pun...tapi tetaplah hazab nak habiskan....dah memasing paksa memasing untuk habiskan....adoilah.....
Jumpa jenis perut kecik nih payah pulak.....cerewettttt (dah sama macam me lah pun...)..pastu tangki kecik (iolls tangki besaq okehhh tapi manalah boleh nak habiskan semua bendaaaa).....eh terngumpat pulop hehe........






Ni lunch semalam....ha kau...tetiap hari jumpalah pulak...parah nih.....
Iolls makan habis okeh...dia makan tak habis...boleh pulak dok makan ratah-ratah kulit je...pastu tinggalkan ayam tu togel jek........alasan sebab kenyang makan nasi (dia order set ada nasik tu)....eiiiiiii....
Tapi nasib baiklah dia cakap ayam togel tu dia nak bagi kucing kat rumah....tu pun kena paksa okeh hahaha....sapa suruh membazirrr??







Ni dinner pulak....dah puas jalan-jalanlah sangatttt...pastu dinner kat Gulam Mee pulak....
Ni bukan tiru ek...tapi dia pun jenis macam me okeh....bila me cakap napa tak amik lauk?orang memang makan camni jek...dia cakap...eh dia pun memang makan camni....hamboiii...semua benda nak sama je nih...(uwekkkk..muntoh dalam tong sampah).....







Gambar curik nih....sabar jelah....
Ni me kena paksarela temanlah sangat dia tengok bola....huhuhu...
Mula-mula makan tu dia tak heran pun skrin TV tu...dan-dan dah habis makan tetiba nak tengok pulakkkk.....
Mata me dahlah dah pedih-pedih sebab ngantuk..pastu duduk pulak bawah kipas....confirm memang pejam mata gone je tu...tapi tulah...ku tahan jebat.....kang meleleh air liur pulak kang, maluuuuu....hahaha.....
Sakit jiwa jugak time nih okehh........nak main HP bateri dah nazak....
Me ni memang dah tahap tersengguk-sengguk ngantuk ya hamattt...dia boleh pulak dok melopong tengok bola...pastu kang kejab-kejab dia tengok me dia gelakkan kan me...eiiiiiiii saja-saja ke hapa tu???.....








LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...