Monday, June 30, 2014

Salam Ramadhan...




Kepada semua rakan-rakan yang membaca blog ini dan kepada seluruh umat Islam...
Tak terlambat me nak ucapkan Selamat Menyambut Ramadhan..
Semoga Ramadhan kali ini kita lebih diberkati..amin...















Friday, June 27, 2014

Baru Ku Tau....

Nasi Goreng Daging....


Nasi goreng yang baru je masuk ke perut me setengah jam tadi...lapar punya pasal...
Konon tengah hari nak layan internet jek malas nak keluar drive cari makan...sekali belum apa-apa badan dah mengigil-gigil...uiiii...memang takkan tunggu sampai petanglah kan...
Nak tunggu sampai pukul 5 karang memang mau tak jejak tanah pulak nanti...
Banyak giler kan nasi goreng tu?....serius kalau korang terkezuttt..me pun terkezutt jugak....tapi makan tetap habiss..hehehehe...
Boleh tak selama dah setahun 6 bulan (nak masuk bulan ke-7 dah pun) me kerja kat sini, me tak tau yang kantin kat depan padang nun tu ada jual makanan goreng-goreng???...aduiiiiii..rugi..rugiii......kalaulah me tau memang tetiap hari me order memacam okeh...takdelah tetiap hari berfikir-fikir nak cari makan kat mana..(kes taknak makan nasi campur hari-hari...ingat tak me kata kat sini me malas nak makan guna tangan tu...)
Tulah bahananya "malu nanti sesat jalan"....
Eh memang takkan tanyalah kot sebab memang me tak pernah sekali pun jejak kat situ time makan tengah hari sebab dah set dalam otak kat situ jual nasi campur jek....huhuhu...
Ni pun tau sebab opismate belanja kat entri lepas...tu pun bila me tanya "memang ada jual goreng-goreng ke kat situ...?"...pakcik tu jawab..."entah...aku tanya boleh order goreng-goreng ke?Dia cakap nak ke??"...ha gitu...soalan dalam soalanlah pulak jawapannya..kikiki...

So harini setelah badan dah start mengigil-gigil...mata pulak asyik tengok blog orang pasal makan dan makanan terus je zass pukul 2.20 tadi ke situ...
Tekad okeh...dahlah kat situ group pokcik-pokcik ramai..segan weiiiii....(penyebab utama taknak beli lunch kat situ itulah pasalnya...ramai pokcik-pokcik bersidai...I is pemalu khennnn...hukhuk ~batuk~)....
Nasib baik memang dah tak berapa ramai orang...so slow-slow pergi kaunter tanya..."Kak, kalau nak order goreng-goreng boleh??....akak tu kata je boleh...zasss terus sebut...Nasi Goreng Daging satu.....hehehehe...
Kenapa Nasi Goreng Daging padahal selama ni tak pernah pun order menu tu?sebab kelmarin masa belanja me tu pakcik opismates me tu kata dia order Nasi Goreng Daging untuk dia dengan anaknya.......
Nasi Goreng Daging??dengar je dah macam mengiurkan kan...so masa order tu terus teringat nak sebut tu jek...serius tak ingat apa dah....kikikiki...

Alhamdullilah..bukak-bukak opocottt!!terkezutt saya....banyaknya haiiiii....(sama jugak dengan yang kelmarin tu..tak caya gi tengok kat entri ni)....
Alhamdullilah..rasa pun sangatlah kena dengan tekak me..pedas-pedas gitu...cuma apasal kurang masin...??
Serius makan tadi memang dengan bersungguh-sungguh okeh..tau-tau habis jek...eh kena cepat-cepat sebab nak kejar masa nak bukak opis...naya weih mau tercekik pulak tetiba ada yang datang masa tengah mentekedarah makan nanti.....

Sedih tak citer me?memang taklah kan...sapa suruh taknak tanya..kan..kan..kan...??



Wednesday, June 25, 2014

Ikea..Ikano...

Ingatkan petang ni baru nak pergi tapau meatballs..tapi tak sangka semalam dah dapat tapau....terawal sehari..yay!!
Lepas jumpa hari Sabtu tu me dah start dah roger-roger Mijon pasal tapau meatballs tu.....tapi Mijon kata hari Rabu baru free...hari semalam tak free (hari Selasa)...
Tapi petang semalam masa nak balik kerja, baru je masuk kereta tengok-tengok Mijon call...katanya bolehlah pergi hari ni..tapi kena balik sebelum pukul 7.30 pm...apalagi..teruslah zasss gerak nak amik Mijon kan.......
Tapi boleh tak elok je dah nak keluar pagar opis sekali perut meragam...coiiii!!..
Berzikirlah kejab sambil nak menyampaikan Shell...huhu..sabar jelah..
Alhamdullilah..selamatttt kat Shell..pusing balik isi minyak pulak...so baru terus zaass amik Mijon....banyak benar iklan kan..kikiki...

Jalan jem sikit tapi sekejab je dah sampai Ikano...
Parking betul-betul depan foodcourt Ikano tu terus me zass sesorang pergi tapau meatballs...
Semangat tu...sampai sanggup sesorang pun takpe...nak kejar masa punya pasal...hihihi...
Me memang dah bawak bekal siap-siap...so dapatlah tapau 20 ketul meatballs dengan pudding tu 6 bekas...
Gravy tu me mintak extra extra okeh...hehehehe..lantaklah apa orang nak kata..janji balik rumah tak kering...
Kat rumah selalunya kalau nak makan kitaorang tenggek dalam periuk panaskan sekaligus dengan gravy-gravynya..baru sedap nak makan balik.....kalau gravy sikit memang takde apalah yang tinggal nanti kan..so memang tak sedap jadinya......


Mijon dia kat foodcourt Ikano order dinner kitaorang...
Jangan tanya tak bosan ke makan Nasi Ayam selalu?memang tak bosan..hehehehe...kalau boleh selang sehari nak makan okeh..tapi sebab masa takde so memang tak dapatlah....
Nampak tak eskalator kat belakang tu?
Tu escalator turun dari Ikea lah tu...senang kalau lepak dan parking kat sini...
Kalau teringin nak makan meatballs gerak ke depan kanan sikit..kalau nak makan steamboat gerak ke depan kiri sikit...kalau malas makan je kat foodcourt..nasi ayam ada...mamak pun ada...hehehehe...



Sambil makan sambil jeling bekal..hahaha...
Lama dah tak makan meatballs..selalunya kalau masuk je sini memang nasi ayam dengan steamboat je yang menang...jarang meatballs menang sebab tau kalau masuk foodcourt Ikea tu nanti dari meatballs ntah semua benda pun nak order...tang order memang laju nak semua..tapi kang tang makan tetap ko tolak ko, aku tolak ko nak suruh habiskan...membazir okeh...so kalau teringin sangat-sangat takpe..kalau tak bye-bye..tapau jek.......



Sebenarnya tengah hari ada orang belanja...Nasi Goreng dengan Teh Ais lagik....
Serius kenyang lagi weihh....tapi sebab nak tapau meatballs punya pasal jomlah makan Nasi Ayam....hahaha...
Eh, kenyang-kenyang pun Nasi Ayam tetap habis...tapi nasiklah yang habis pun..lauk-lauk pauknya tetap tak habis....sengkak perut...




Memang rezeki sangat-sangat.....dahlah orang belanja..sedap pulak tu..pastu banyak sampai nak meletup perut...heheheh....
Ni me makan separuh je ye...niat petang-petang semalam tu nak habiskan..(tukang belanja beli pun dah nak pukul 3 lebih...) so ingatkan makan seperuh dulu..sebelum balik nak makan kasi habis...tapi nasib baiklah petang tu pun tak termakan-makan sebab memang kenyang (macam tau-tau je nak pergi datim petang tu kan..heheheh).....so simpan jelah...ada lagi dalam fridge tu...(I is memang sayang makanan..nasib baik perut jenis tahan lasak okeh..so don't worry makanan banyak simpan dalam fridge...nanti lapar panaskan then boleh makan.hehehe.....)....




Tuesday, June 24, 2014

Karok..!

Hari Sabtu malam Ahad yang lepas (kelmarin je pun) kitaorang pergi karok bertiga...wiiiiiii!!
Dah lama tak berkarok bertiga nih..berempat jangan cakaplah..lagilah lama kan..kan..kan...kalau berdua jangan ditanya...dengan Mijon me ada jugak pergi...cuma tak terletak kat dalam blog je..hehehehe...
Dengan Mijon kiranya kalau dalam lama sangat tak pergi karok beramai me belasah je karok berdua je dengan Mijon...lagipun sekarang ni kan me memang dekat dengan dia..kalau seminggu tak jumpa sekali tu tak sah gitu...

Yang kitaorang pergi kali ni (yang bertiga ni) kat tempat baru...bukan kat tempat selalu kitaorang pergi tu...
Yang selalu kitoarang pergi tu karok biasa-biasa jek kat belakang Gulam Mee Kota Damansara...
Yang kat situ kira murah je..dulu mula-mula pergi situ try dan error kataorang...
Tapi lama-lama dah jadi tempat wajib pulak dah...heheheh...
Dari RM10 perjam sampailah sekarang dah jadi  RM13 perjam...
Tapi sejak dah pergi kat tempat baru (baru explore sebenarnya...hehehe) terus dah tak pergi kat belakang Gulam dah..kemahin lagi kan...?

Kebetulan hujung tahun lepas, masa nak tengok The Hobbit, kitaorang beli tiket, sekali wayang pulak start lambat...turun bawah sekali ternampak tempat karok nih (sebenarnya selalu je nampak..tapi buat-buat tak nampak...) terus Mijon ajak karok....
Apalagi...tanya pulak tu murah...terus amik 2 jam terus..kikiki...
Masa tu offer ke apa tak tau...RM16 untuk 2 jam okeh...giler tak murah..??terus rasa nak je sambung sampai 4 jam..hahahaha..
Tapi sebab tiket wayang dah beli..so dua jam je cukuplah ye...kang rugi duit tiket wayang pulak.....

Pastu lepas tu dah lama giler tak karok dah..kiranya nak dekat 5 bulan jugaklah...
Kebetulan lagi hujung bulan lepas datim dengan Mijon tu tersinggah lagi...
Tapi kali tu dah mahal pulak dah..takde dah harga macam haritu...
Tapi takpe..dah alang-alang sampai kat situ..jom kita layan 2 jam....
Tempat baru ni kat e@curve ye kengkawan...nama tempat serius me tak ingat...
Tapi betul-betul kat tepi wayang...senang citer betul-betul depan escalator tempat nih......senang nak cari..kiranya sebelah je dengan toilet wayang tu...
Kalau ikutkan tempat ni sama je dengan kat belakang Gulam tu..tapi best kat sini sebab lagu semuanya baru-baru...
Pastu takde langsung bau asap rokok ye kengkawan...bersih je bau bilik...bernapas nyaman jek..hehehehe...


Yang ni kejadian terkini...malam Sabtu kelmarin...
Mijon yang enjoy..Sept yang ketiduran....hahaha...
Menyanyi time orang lain dah tidur haruslah jadi begini....Sept tu kaki tengok bola...last week dibantainya tengok bola..jadi jadual tidur dah kelaut...
Tapi tang berjalan tetap nombor satu..orang kata nanti ngantuk..dia kata tak..boleh...sekali ko masuk je tempat karok terus gone..sabar jelah....memang tak tunggu lagu start pun...
Kitaorang bantai menyanyi dari pukul 10 lebih sampai nak pukul 2 pagi..betul-betul pulun sampai tempat karok tutup..huhuhu...tak senonoh je kan..?....





"memanjangkan atap rembia..."..ha sapa boleh teka lagu apa nih??
For sure korang tak boleh teka punya...ni lagu lama okeh..zaman-zaman muda kitaorang dulu nih....
Lagu Amy Mastura bertajuk Suria Khatulistiwa..kan dah kata korang tak tau punya....hehehe
Peminat Amy Mastura ni tau...dah jadi lagu wajib me dengan Mijon kalau karok...lagu lain tak dapat nyanyi takpe..tapi kalau tak nyanyi yang satu ni memang boleh meroyan sepanjang tahun..hahaha...
Kalaulah  Amy Mastura tau mesti menangisi kan....kikikih...
Lagu lain yang wajib jugak lagu Mas Idayu, Cintaku 100%...dangdut U....
Dua-dua ni kira wajib...wajib jugak nyanyi sampai habis....kalau lagu lain nyanyi sampai tang corus je dah cukup..janji merasa nyanyi kata orang...tapi kalau yang dua ni tak boleh...kena habiskan okeh......
Best karok ni tau...walapun gaya nyanyi tu macam untuk Juara Lagu tapi suara kelaut takpe...jangan malu-malu...belasah je...nyanyi bukan untuk buat show pun kan...untuk diri sendiri...hehehehe...
Eh, jangan tak tau...Mijon tak ye...suara dan gaya seiring....kalau lagu Nora jadi Nora..kalau Cranberries jadi Cranberries, kalau Abba tertiba jadi Abba okeh..kalau Sharifah Aini tetiba bertukar jadi Sharifah Aini..kalau Siti jadi Siti..boleh gitu...??hebat kan.....?

Ada lagi satu.....
Kitaorang malam tu nak try kat satu tempat lagi...boleh tahan glamerlah jugak tempatnya...
Konon-konon nak layan karok sambil makan buffet..tapi bila kat kaunter dah jem....terkejut tengok kat tempat display tu liquor selambak diaorang display...terus kembang tekak I ni U....
Mijon sempat bisik kat me "lain kali aku nak datang sini pakai telekunglah baru betul..."....vonggoks Mijon..nak tau kenapa dia cakap camtu..?sebab yang beratur belakang dan depan kitaorang masa tu penuh dengan orang-orang yang pakai macam me ni...yang free hairnya Mijon sorang jek....betul-betul speechless okeh...I ni yang kolots atau orang lain yang over gedeban.....??
Eh, takpelah..pendapat orang kan lain-lain...senang citer, kalau was-was tak payahlah kan...





Friday, June 20, 2014

Wadi Hadramawt, Jalan Ampang..

Citer sebelum hujung 5 haritu sebenarnya pun..(I is mana ada citer terbaru..semuanya memang citer ikut mana yang dan je kan....)...
Kan hari sebelum tu me merajuk sebab tak dapat makan Nasi Arab...
Tapi nasib baiklah hari selepas tu dapat makan...terus hilang merajuk dan kepunan..senyum sokmo seminggu....hahaha
Gambar kat bawah ni memang tunggang terbalik tak ikut kronologi tau...belasah je letak ikut batch kamera yang ada...
Pastu gambar memang mutu kelaut..jadi bertabahlah wahai kengkawan...hehehehe...


Ni Atielah nak belanja makan sempena birthday Azrul dan birthday Ana...
Konon nak lain dari yang lain..maksudnya taknaklah makan kat tempat selalu kitaorang makan...
So Atie dok mintak pendapat me dengan Ana sekali...
Bila dah tanya pendapat tu yang semua orang sugest itu ini...
Tapi tulah still macam semua pun tak berapa best jek...
Bukan apa..rumah me ni kan cerewet sikit bab makan...nak makan tu makanan kena tekak memasing jek..lain sikit memang tak boleh terima....susah weiii..
Me dengan Atie jelah kot yang 'tongsampah'..orang lain jenis kalau tak berkenan tu cuit sikit pastu terbiar...huhuhu..rezeki tu okeh..tak baik kan...
Tu yang me suggest makan Nasi Arab tu...sebab kalau makan kedai jual Nasi Arab kan ada jual benda-benda lain jugak...
Pastu elok Atie confirmkan kat Emak kalau makan kedai Nasi Arab ok tak?..
Pastu Emak kata ok..so teruslah proceed nak makan Nasi Arab je.....
Tapii...ada tapinya..
Sekali malam tu Atie kata tak jadi..kawan Azrul nak belanja besday boy makan....dahlah tu Nasi Arab jugak...
Pastu Atie janji kata..takpelah harini diaorang je makan dulu...esok makan reramai...
Nak dijadikan cerita..pagi-pagi esoknya boleh pulak Atie kata kita makan tempat lainlah...taknak Nasi Arab...hoihoiiiii...
Mau tak tersentak hati I ni kan...semalam kata lain..harini kata lain....
Pastu memang me malas nak layanlah kan...korang nak makan korang gilah makan kat luar malam tu...
Memang me malas....last-last Atie pujuk..ala jomlah...kita makan Nasi Arab..jomlah...14 kali....teruslah I is setuju....
Iya Su memang mengada-ngada...habis nak buat camne...dah janji kan...kalau tak janji lain...
Dahlah nak makan sefamili kat luar tu susah sangat...dapat peluang nak tukar tempatlah..nak tukar timelah..nak tukar itu inilah...so malas..korang gi jelah....
Dipendekkan cerita...lepas maghrib the next day tu pergilah kitaorang ke Wadi Hadramawt di Jalan Ampang...
Pilih yang terdekat dengan rumah...tu pun memang tau kat situ orang tak seramai tempat makan lain...
Takde booking ke apa ke terus je terjah...
Kitaorang pergi penuh sekereta okeh...sebabnya Azrul suruh kitaorang gerak dulu...
Dia kat rumah lagi lambat sikit....




Wadi Hadramawt, Jalan Ampang....
Restoran ni terletak disebelah Petronas Jalan Ampang, berhadapan dengan Sekolah International Sayfol... 
Senang jek...bangunan pesen lama-lama...kalau orang KL tau kot..asalnya bangunan Sekolah Tadika Fatimah dulu-dulu tu....ni sekolah tadika kawan me Muzie yo...curlass Muzie, sekolah tadika nak yang glamer je u.
Dulu tadika Fatimah, pastu terbiar lama..pastu jadi tempat jual used car..pastu tetiba jadi restoran Arab+used car dealer..hehehehe....
Ni giler dekat dengan opis lama me okeh...kiranya dekat jugaklah dengan rumah...
Ni kiranya kali kedua me makan kat sini...dulu pernah masa jamuan boss lama me pencen..time tu makan buffet...makan buffet tapi sedap je me rasa...tu yang tak ragu-ragu suggest makan lagi kat sini tu...




Umaar dan ibunya...
Tunjuk muka tukang bayar dulu ye....
Umaar macam biasa..buat muka bosan dia..hehehe...
Koala bear me nih...geram pipi melanyut....



Tak tunggu besday boy..kat lapar...so order dulu...order pun yang simple-simple je....
Nasi Mandy Ayam sepinggan...pastu emak nak Chicken Kebab, pastu Ana Chicken apatah...macam kebab jugak tapi jenis yang lain...



Birthday girl...
Ni celebrate in advance ni....



Semua dah ada....muka semua happy je kan....?i like....
Nampak tak payung kat kerusi tu...?malam tu hujan sikit..masa kitaorang sampai kat parking pun hujan renyai-renyai.....
Mula-mula sampai memang target nak duduk kat bahagian atas...nasib baik ada tempat kosong lagi...
Atas ni tertutup sikit..kalau bawah open air..orang merokok pulak kiri kanan...tak sesuai pulak sebab ada Imraan dan Umaar....



Nampak tak keexcitedtan Imraan??
Pantang jumpa kek okeh...dah umur 3 tahun pun pantang lagi...hehehehe..semua kek adalah kek birthday dia ye...



Sebenarnya time ni tengah tunggu Ayah Imraan..tak sampai-sampai okeh...
Imraan dah mengelupur nak potong kek dah nih....
Tapi memang lambatlah nak sampai pun..jem boleh tahan depan tu....
Ingatkan dah pukul 9 malam dah tak jem..rupanya tetap jem...sabar jelah...


Anim....hp Samsung Grand dia hilang...padan muka..tetiap hari me bising suruh simpan elok-elok tapi taknak simpan..maka hilang...dahlah tu hilang dalam rumah sendiri pulak tu...good kan...?



Nampak muka Atie hangin....?
Dah suruh besday boy datang awal, tetap jugak nak keluar lambat..jadinya potpetpotpetlah kejab Atie...hehehehe....
Umaar still lagi macam koala bear..hehehe...muka toya..mata je bergerak ke sana sini...



Nasi Mandy Ayam...
Nasi dia nak kata banyak sangat tu takdelah..kalau orang normal kira macam tambah nasi dua kali lah....
Tu kalau normal ye..tapi kalau perut dan tekak macam me umpama Nasi semangkuk dengan nasi tambah separuh je..kikikiki...
Tapi Ayam dia memang besar..sebelah ekor kot nih...giler besar...
Ni nak tau berapa orang makan sepinggan nih?tiga orang ye...me makan sikit..Anim sikit pastu Azrul setelkan yang ada....
Tak larat weih...nak pulak makan pulak segala kebab dan roti tu..memang sengkak perut.....



Sos yang dimakan dengan Nasi Mandy....
Sedap rupanya makan dengan sos ni ye......sesuai sangat....paling best sebab dia betul-betul pedas....
Dah ala-ala makan nasi penyet pun ada ni tau......jenis nasi dengan lauk kering makan dengan sambal pedas....tak gitu macam makan nasi penyet?cuma bezanya Nasi Mandy ni berempah sikit..tapi rempah dia tak heavy ye....just nice....


Patah balik...
Ni masa tengah tunggu order sampai....Imraan dengan kotak kek dah macam isi dengan kuku...adoihaiii..



Umaar time ni dah ngantuk-ngantuk dah...
Ni biasa ni tau..nak tidur dalam ekon jek...
Tapi tulah..rumah opah mana ada ekon..nak tidur ekon tunggu balik rumah sendiri lah ye....
Atie cakap Umaar kalau malam tidur tu tutup ekon bising sebab takleh tido..mula-mula haritu ingatkan kenapalah Umaar merengek-rengek selalu bila malam.....ingatkan sebab lapar tak pun sebab apa.....rupa-rupanya tak ye...bila ayah dia on ekon baru dia tidur nyenyak sampai pagi...hamboii dia tu.....



Roti apa nih?
Ni tak masuk dalam bill..memang dapat ke apa me tak tau sebab tak order pun...tau-tau first sekali diaorang serve roti nih......
Besar sedulang nih....Emak dan Atie kata sedap...me malas nak rasa..cuit sikit je...keras je me rasa.....hahaha...



Tu yang dalam aluminum foil tu kebab Ana...
Dia punya jenis dah siap wrapped...lupa nak amik gambar yang dah dibukak...
Dalam tu ada isi ayam..pastu ada kentang goreng sekali...pelik je rasa kentang goreng dalam kebab..huhuhuhu...
Tak habis pun...siap tapau separuh tu....



Yang ni Chicken Kebab....
Yang Ana punya dah berwrap..Emak punya open pulak...
Yang kelakor tu ayam lagi banyak dari kulit kebab...huhuhu...so kenalah order extra kulit kebab tu...
RM5 dapat 5 keping bulat-bulat tu..dah terlebih pulak jadinya...
Jangan tak tau..me tapau terus yang extra tak termakan tu okeh walapun kulit je..sebab kulit tu susah nak jumpa kat mana-mana...
Korang tau tak kulit roti kebab yang kalau kita beli Cyros Kebab tu?ha yang macam tulah...me cari merata supermarket memang tak pernah jumpa....ke ada jual me yang tak nampak??



Azrul dah sampai....potong kek besday dulu...
Digicam me kalau malam memang hampeh...goyang-goyang sokmo gambar....



Tengok..birthday siapakah ini??hehehe....



Atie jugak yang sponsor kek...hehehe...
Semoga murah rezeki ye adikku....



Tu Umaar dah tidur....memang sepanjang kitaorang makan tu dia tidur..bila kitaorang dah habis makan baru dia jaga...
Tu nampak tu Azrul nak habiskan Nasi Mandy Ayam tu....
Tu me dengan Anim dah makan ye...tapi ayamnya still banyak lagi....



Imraan excited nak tiup kek sampai taknak makan dia ni tau....ishhh....



Birthday girl...
Selamat Hari Jadi Ana...!!muah!!muahhh!!
Semoga jadi isteri, anak dan ibu yang baik....semoga murah rezeki, dikurniakan kesihatan yang baik..amin...




Turn Azrul pulak..kek satu je cukup...jangan nak membazir sangat ye....
Tengok muka Imraan..hehehehe...



One happy family...in sya ALLAH....




Selamat hari jadi Azrul...semoga panjang umur, murah rezeki, dikurniakan kesihatan yang baik..semoga jadi Suami, Ayah dan anak yang baik till jannah..amin...

Happy benar Imraan kan..?
Kalau macam ni punya happy sanggup beli kek suruh tiup lilin hari-hari..haha



Tiup lilin dengan Che Ana pulak....



Hahaha...comel jek..tapi sayang gambar bergegar....




Dengan Emak pulak...



Semangat okeh...
Imraan lah syok...3 kali tiup lilin..heheheh



Fuhh...ha kau..menyemburrrr...kikiki...



Ni pasang api lagi sekali nih....
Imraan kalau boleh sampai pagi nak tiup lilin..hover!



Dah hujung-hujung time makan ni dah kosong dah atas nih...
Kalau tak penuh jugak 2 meja panjang kat tengah tu...
Diaroang lagi dasat..memang makan besar okeh...


Pandangan dari atas...
Tu nampak tak...depan kanan tu bangunan The Ambassador Rows..kiri tu tempat jual perabut..kiri sikit lagi Sayfol International School...



Clean and clear..tinggal kitaorang je kat atas ni...eloklah pun...hehehehe...



Ni dah nak balik dah nih...kemas-kemas sikit..mana nak tapau..mana yang nak bagi orang....
Azrul masa ni tengah habiskan kebab kambing dia...
Sekarang menu kambing-kambing memang pojaan hati I okeh...terjebak dengan kengkawan lah ni...asyik sebut kambing sedap..kambing sedap...korang memang tau...
Tapi walaupun pojaan hati..tapi tak berani nak order satu untuk diri sendiri...main rasa-rasa je Azrul punya dah...
Kebab dia kan jenis isi banyak roti sikit..sorang makan sepingan memang taklah kan...



Macam biasa..kalau potong kek kat mana-mana kedai memang kitaorang akan sedekah sikit kek tu.....ikut saiz kek gitu...kecik ke keciklah sedekahnya..heheheh..janji dapat rasa sorang sikit ye tak.....



Dah..moh balik...
Eh tu baru teringat..Atie ada jugak order Mushroom Soup...tapi tak sedapp....baik makan yang segera tu je..kikiki...



Cantik tak?
Dalam gambar memang cantik..kat luar biasa-biasa jek...eh entahlah..korang nak tau korang kena gi sendiri..hehehehe...mata kita kan lain-lain tastenya....



Eh ada lagi...ni dari hp me pulak...
Hp me sekarang ni memory dah penuh..so susah nak amik gambar banyak-banyak..mana yang penting jek...kikiki
Tu nampak tak?tu nak menapaulah tu...yang roti bulat yang rentung sikit tu roti yang besar keras tadi tu..tinggal ciput je..tapi Emak kata tapau..so kita tapau...
Yang sebelah tu ada 3 keping lagi Roti kebab arab tu....rugi ooo..nak cari kat supermarket tak jumpa..memang tak payah suruh pun me tapau....kang balik rumah pandai-pandailah kita makan dia...
Memang pun..lepas dah buat burger bakar aritu me buat pulak Kebab Daging..marbeles je masing-masing makan...tak cukup pulak jadinya..heheheh



Masa ni dah pukul 10 lebih..ingatkan restoran nak tutup dah...sekali turun-turun la ramai lagi rupanya...
Pastu ada yang baru datang lagi...bagus..bagus..ingatkan sebab weekdays diaorang tutup cepat..rupanya tak....
Balik tu macam biasa jalan dah clear dah...laju je tak sampai 10 minit dah sampai rumah...
Tapi yang kelakor tu dah sampai rumah me macam terpingga-pingga...apasal macam tak makan lagi nih??cisss..rupa-rupanya perut je kenyang tapi tekak tak okeh....biasalah me..kalau makan benda-benda macam ni (means bukan nasi putihlah tu...) memang tak puas....eh korang camne?ke me je macam tu??hehehe

Apapun me nak ucapkan terima kasih kepada Atie....
Semoga murah rezeki lagi....amin....







LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...