Search This Blog

Showing posts with label swimming class. Show all posts
Showing posts with label swimming class. Show all posts

Thursday, December 15, 2011

Kenapa tak pergi Kelas Berenang lagi??

Mesti ada kengkawan ada ke kengkawan??? yang tertanya-tanya kenapa kat sini dah takde entri pasal me dengan kengkawan yang lain tu pergi ke kelas berenang kan...?
Serius me cakap, walaupun dalam hati still berkobar-kobar nak belajar berenang lagi, tapi dalam hati ni jugak macam dah serik-serik sikit pulak nak pergi belajar tu...kiranya perasaan tu dah jadi 50-50 la kiranya...
Adoidoi...serius sangatlah confuse....nak tau pasal apa me jadi camni???

First, dah tentulah pasal rasa trauma nak pergi kelas tulah kan......
Dulu last me pegi kelas kalau tak silap dalam bulan Mei tahun ni rasanya.....
Tapi disebabkan semangat tu dah lari sikit dek insiden cikgu yang tiba-tiba merempan tak tentu pasal tu, jadi terus je terkesima, dan hati ni terus je macam down nak belajar lagi.....(Time tu kalau tengok muka cikgu pun macam geram je....seriusss....)
Tau, manalah cikgu tak merempan, yelah dari bulan Januari membawak ke bulan Mei tapi still me dan geng lain (kecuali Mijon) tak pandai-pandai jugak berenang-renang, pehal kan.......tapiiii...
Patutnya tak kiralah anak murid benak ke apa ke tak bolehlah tiba-tiba je nak merempan tak tentu pasal sampai buat orang down kan....masa mula mula tanya pasal kelas tu kelab kemain lagi janji macam-macam (penat je dok bagitau takut, takut tak reti berenang segala...), tapi bila dah masuk kelas, dapat anak murid benak sikit tetiba je jadi lain...oitt....mana boleh!eh, termarah pulak....

Apapun memang tak banyak sikit me memang salahkan cikgu jugak jadi puncanya me tak rasa nak pergi/sambung kelas lagi okeh...tak kira.......huhuhuhu......mau tak, orang tak pandai-pandai berenang dirempan-rempan gitu...halooo...mengajar emak budak kot...bukan mengajar bebudak, jadi tolong le sabar sikit yea...Jangan sebab anak murid untuk tournament bagi tensen kitaorang pulak dapat serpihannya...no fair okeh...I nak belajar berenang dengan tenang tau..no rush rush tauuu..bukan nak masuk tournament macam budak-budak tu pun........huhuhuhuhuhu...
Kalau ikutkan at first lepas tu me okey je lagi (walaupun hati rasa dah sikit tawar), kiranya yang lepas tu lepas tu lepas la kan.....tapi satu je me perasan, sejak cikgu merempan kat kitaorang malam tu, bila terserempak je bila-bila kat kolam lepas-lepas tu dia macam ada satu lain macam disitu gitu...muka dia bila nampak je kitaorang tu tiba-tiba macam tak suka je riak muka jadinya gitu..aitt..apakah????be professional la kan...Kitaorang yang dah hurt feeling ni pun boleh je buat relax walaupun dalam hati ni cuak, tapi cikgu macam tak boleh je camne???ha...tu yang me salahkan cikgu jugak tu bila mood me nak sambung kelas dan belajar berenang lagi ni tau....
Dah lah lepas kena rempan tu dah jadi zero balik, pastu bila nak start balik roh nak struggle lagi tu jadi drop tak jadi terus...semuanya gara-gara bila kita dengan cikgu dah ada gap yang tak tentu pasal gitu...
Tu hal cikgu...lantaklah dia kan...

Lagi satu faktor diri sendiri jugak...tak pandai-pandai tu me banyak salahkan diri sendiri lah kan.....mungkin sebab me basically memang me totally takut dengan air yang bertakung-takung ni kan...kauuu...dah basically, totally pulak...tu menunjukkan memang me hampeh dengan air...huhuhuhuhu...
Jadi kalau satu sesi kelas tu (dalam 8 kali kelas) tu memang kalau tak pandai tu memang tau sangatlah pun sebabnya...Serius, masa sebelum masuk kelas pun me dah kata kat diri sendiri kalaulah me dapat berendam atau dapat masukkan kepala/badan fully dalam air atau dapat bergerak dalam air pun dah kira syukur habislah kan....kihkihkih...Memang dari mula-mula pun me dah standby sangat-sangat kalau kena extent kelas lagi gitu....semangat kan??
Tapi tulah..berbalik hal cikgu merempan tu menjadikan me macam dah seriau-seriau dah nak masuk kelas lagi...huhuhuhuhu..macam nanti-nantilah....boleh???

Lagi...dah tentulah kekangan masa....
Dulu masa mula-mula decide nak masuk kelas berenang tu memang masing-masing dah nekad tak kira apapun akan try to commit walaupun sedikit struggle nak bagi jugak dapat masuk kelas bila kelas tu ada kan......
Bayangkan...me dari Ampang ni terpaksa keluar rumah pukul 6.30 petang tiap-tiap kali ada kelas, pastu nak kejar Maghrib punya pasal (tu pun sebaik singgah rumah Sept dulu, kalau tak mau Maghrib atas kereta jelah)......pastu dari rumah Sept nak ke Shah Alam tu punyalah jem (sapa yang nak ke Shah Alam tiap-tiap petang ke malam hari Jumaat tau lah kot....)...giler punya struggle untuk pastikan sampai ke kelas sebelum pukul 9....
Kengkawan bayangkanlah...giler tak penat??dari balik kerja kena laju-laju siap, pastu laju-laju kejar Maghrib, pastu laju-laju nak ke Shah Alam..pastu dah sampai sana terus terjun masuk kolam...
Memang agak stress, tapi sebaik bila masuk kolam tu auto jadi ok...cuma memang naik je darat, mata auto jugak dah jadi separuh terkatup...barulah rasa, ya ALLAH penat giler kot.....
Ni semua jadi sebab kekangan masa...tu pun ada orang tu tak faham okeh..bila me mention hal ni siap tambah merempan lagi ada....sedeh je kan...?

Tapiiii...serik ke me nak masuk kelas lagi???
Ishhhh...walaupun macam-macam dah jadi, dalam hati ni of courselah ada part kecik yang tak serik lagi...hehehehhe...katapun impian dari kecik...jadi bila dah besar ni dah ada pulak kemudahan depan mata mestilah nak usahakan jugak sampai dapat kan...
Tu yang me dengan Sept usahakan jugak survey tempat lain tu...manalah tau terbukak hati nak masuk kelas lagi lain kali...jadi sebelum tertutup hati ni, slow-slow survey tempat lain kot-kot lagi dapat kurangkan tekanan lagi-lagi pasal kekangan masa tu....
Apapun, insyaALLAH....ada 'jodoh' tak kiralah umur berapa pun memang me nak pandai berenang jugak...tak kiraa....hihihihhik...dan...
Mudah-mudahan impian me yang satu ni tercapai hendaknya.....amin....^_^

Tinggal kenangan...
R.I.N.D.U sangat-sangat nak camni lagi..

Wednesday, December 14, 2011

Kompleks Renang Kuala Lumpur, Cheras...

Gambar adalah diambil pada bulan September yang lalu...
Masa tu saja je gatal-gatal dok men'survey' kolam kat Cheras ni...
Rupanya agak dekat jugak dengan rumah berbanding kolam kat PADE, Shah Alam yang selama ni me dok ulang alik tu kan...
Kompleks Renang Awam Kuala Lumpur, Cheras ni terletak betul-betul di depan pintu masuk Hospital Universiti Kebangsaan Malaysia (HUKM) tau...senang nak cari.....
Sempat jugak masa tu kitaorang survey pasal kelas untuk berenang...tapi malangnya takde orang yang nak terangkan...
Tu pun nasib baik dapat amik borang dari Pak Guard Bangla sahaja...nasib baik juga dalam tu ada tulis semuanya....tapi tak nasib baik pulak borang kelas berenang tu tah kemana pulak hilangnya......huhuhuhu...tak pasal-pasal balik nanti kena mencari...
Cuma me ingat-ingat lupa yang fees kat sini adalah murah dari yang ada kat kelas kat PADE tu...
Tak silap RM60 untuk 4 kelas sebulan rasanya...
Berikut adalah jadual sesi penggunaa kolam di Kompleks Renang Kuala Lumpur, Cheras yea...jadi sila baca sendiri....




Kesimpulannya, sesiapa yang duduk kat area KL, Ampang, Cheras, Kajang dan sebagainya bolehlah survey class di Kompleks Renang Kuala Lumpur di Cheras ni....
Dan sesiapa yang duduk area Shah Alam dan sewaktu dengannya pulak bolehlah rujuk entri ini http://sueginola.blogspot.com/2011/01/kelas-berenangswimming-class.html dan ini....http://sueginola.blogspot.com/2011/02/info-renang-masa-dan-yuran-untuk-masuk.html


Apapun untuk info selanjutnya me nasihatkan kalau betul-betul berminat silalah pergi terus kolam yang dikehendaki dan bertanyalah kepada pihak yang berkenaan yea..baru puas hati...
Sebab entri yang me buat ni adalah info yang me dapat atas survey sendiri, jadi mungkin ada berberapa perkara yang tak berapa clear.......


p.s:  Berenang adalah salah satu sunah nabi tak rugi kita follow kan....



Tuesday, May 03, 2011

Kelas Berenang Sesi-29 April 2011

Malas nak tulis dah sesi yang keberapa berapa..faham-faham jelah, kang memang confirm panjang dan tak habis-habis pulak nombor tu..heheheh...
Jadi lepas ni demi menyedapkan hati sendiri, me just tulis je tarikh kitaorang pergi kelas..
Opss, sekarang ni me sedang bersiaran di rumah...hari ni MC...sakit gusi bengkak (kata doktor, tapi me rasa lebih kepada sakit giler tang rahang je ni....tapi doktor kan lebih arif so syadap pleaseee...)...

Citer pasal kelas, kelas hari tu dihadiri oleh me dengan Sept saja lagi...
Orang lain bz...so lantaklah, janji me tak pergi sorang-sorang sudah...
Cikgu Ayeen balik kampung, jadi yang gantikan dia adalah Fatin...
Me sempat tanya Fatin, minggu depan pun dia yang ajar ke...laju je dia jawab...eh tak...minggu depan cikgu Ayeen lagi....
La...ingatkan dah tukar cikgu...hari tu iya-iya je nak pecah telinga hati me dengar cikgu Ayeen kata dah fed-up dengan kitaorang...ish..ish...ish....tapi lantaklah kan, tujuan me masuk kelas sebab nak pandai berenang, cikgu nak fed-up ke, nak tukar cikgu ke pedulik...bukan me tak bayar punnnn....(tiba-tiba mode eksyen di sini...kuikuikui...)

Macam biasa..me dengan Sept still lagi dalam mode slow-motion...still lagi try nak pick-up apa yang patut...tapi takpelah, we just go slow and steady, dah takat ni je yang kitaorang lepas nak buat untuk masa ni so, just buat slow-slow, taknaklah paksa-paksa diri (lagi sekali, kitaorang bukannya nak masuk tournament punn....)...janji kitaorang nanti-nanti boleh berenang...makan tahun pun tak kisahlah, janji pandai...niat pulak bila dah pandai breaststrok ni, insyaALLLAH ktaorang ingat nak sambung amik next level lagi...(niat tu penting okeh...)
Pastu Fatin ajar pun ok, terang dan jelas jugak...cuma dah namanya student nama S.U.E..so, memang me dah cakap kat Fatin siap-siap yang me ni memanglah lambat pick-up sikit....sebaiklah Fatin jenis harap maklum sikit..so, legalah...pastu best jugak, dapat sedikit sebanyak jugak tips supaya senang lagi nak berenang...ok sangat-sangatlah kan...
Kolam pun tak ramai orang, kebanyakkan orang balik kampung lah kot, iyalah time cuti-cuti panjang kan...jadi puas jugaklah kitaorang dapat round nak dekat sekolam malam tu..(walaupun tak pandai berenang lagi, tapi nak belajar tu je habis pusing satu kolam ko...tak padan dengan tak pandai tu....hehehehhe)

Ahad, kelmarin pulak me dengan Mijon ada jugak pergi practise berenang kat PADE, oklah bolehlah sikit walaupun me tang nak lepas tangan dari guna kickboard tu tak lepas-lepas lagi...
Memang me harap dan doa-doa sangat agar me dapat berani-beranikan diri untuk tak guna kickboard bila next class nanti....mudah-mudahan..aminnn....





Monday, April 25, 2011

Kelas Berenang Sesi Kelapan-22 April 2011

Jumaat, kelas berenang sesi kelapan kitaorang dan patutnya yang terakhir bagi 'orang-orang lain yang normal'...
Tapi bak kata Fatin Ombak dan Cikgu Ayeen selagi tak pandai boleh je sambung sesi or kelas lagi...
So, bersambunglah lagi kami ke sesi-sesi lain lagi sampailah kitaorang boleh betul-betul expert breaststrock nih...

Ada kisah tak best terjadi masa kitaorang dalam kelas tu...
Cikgu half class tiba-tiba 'mengamuk' kat kitaorang...
Dahlah malam tu yang pergi kelas me dengan Sept je...(orang lain tak dapat gi)..pastu elok pulak kena dengar 'amukkan' dari cikgu pulak...
Serius..me dengan Sept sangat-sangat tak suka ok...
Walaupun dihujung kelas cikgu siap kata "saya mintak maaf ye, jangan kecil hati dengan apa yang saya cakap tadi..."..tapi sebenarnya me dalam hati sangat-sangatlah kecik hati...seriusssss...me sangat-sangatlah kecil hati...
Dah cakap macam-macam, dah 'sakit'kan hati kitaorang senang-senang je nak mintak maaf ker?pastu lain kali boleh cakap lagi ek???

Nak tau apa cikgu 'amukkan'??
Mula-mula tu me borak-boraklah dengan cikgu...borak macam biasa (berenang sambil citer pasal teknik berenang semua tu lah apa lagi..).....dan elok pulak bila me cakap yang me ni takut lagi, cikgu jadi macam hangin semacam...pastu ada pertikaian dari cikgu pulak..start dari situlah cikgu dah 'mengamuk' dan membebel (walaupun bebelan dia taklah bertone tinggi, tapi sebutan adalah sangat tegas dan dari air muka dah tau dah dia tengah marah)...
Antara yang dia kata:


  • Dia kata dengan bersungguh-sungguhnya bahawasanya....first time saya jumpa group macam ni tau (group kitaorang la..), dah lama belajar tapi tak dapat-dapat lagi...dia siap kata lagi yang dia macam dah give-up sikit dengan kitaorang...time ni me dah terkedu...bodoh sangat rupanya kitaorang ni rupanya, sampai jadi satu-satunya group yang lambat pick-up lesson (kecuali Mijon ye)...kalau tak takkan cikgu siap mention camtu sekali...
  • Dia kata tiap-tiap cikgu ada certain limit, kalau murid tak pandai-pandai jugak dia rasa dia down, katanya dia rasa mungkin dia ajar tak betul, jadi murid tak pandai-pandai...me sempat nyampuk, janganlah camtu......tapi dia still jugak cakap..tak memang dia rasa camtu...
  • Yang paling best...siap cakap berkali-kali....minggu depan dia nak tukar cikgulah...siap me cakap lagi..napa pulak..tapi tulah cikgu tetap kata memang saya nak tukar cikgu lainlah, memang saya dah tak boleh...berkali-kali cakap ni...serius time ni kitaorang terkedu ya amatt...like, wth????
  • Pastu dia sambung lagi..katanya rugi duit korang, sebab bayar tapi tak pandai-pandai..me cakaplah yang kitaorang tak kisah pun...tapi dia tetap potong cakap me katanya..tak memang saya rasa korang rugi...berkali-kali jugak ok..
  • Pastu adalah lagi benda yang dia mention..macam-macam tak terrecall kat sini...tu tak campur lagi cara dia mengajar haritu..memang sangat-sangat men'down'kan kitaorang berdua...
Serius...time tu jugak me rasa macam nak berhenti belajar (me rasa sangat-sangatlah down ok...)
Seriuss...me rasa, Ya ALLAH...apakah BODOH melampau-lampaunyer kitaorang sampaikan cikgu tak sanggup nak mengajar kitaorang nih...??
Sangat-sangatlah menganggu emosi ye u all....
Elok-elok je me semangat, tiba-tiba Cikgu kita sendiri cakap camtu...hilang semua semangat yang ada...memang tak terkata-kata dah....

Memang me sangat-sangatlah tak faham, kenapa cikgu boleh tergamak nak cakap camtu kat kitaorang padahal kitaorang tak pernah sekali pun dok komplen apa-apa pasal kelas, pasal cikgu or pasal Ombak...takat borak-borak kosong sesama sendiri standardlah..tapi memang langsung tak sentuh part-part semua tu, memang takde langsung ok...
Memang serius tak pernah...kalau korang baca entri-entri me pasal pergi kelas berenang pun mesti korang nampak kan yang me ni memang puji-puji habislah semua benda berkenaan Ombak ni kan......?

Dan yang paling me tak boleh terima, kenapa Cikgu Ayeen (terpaksa sebut jugak) nak cakap macam-macam padahal me masuk kelas berenang nipun bukanlah sebab nak masuk tournament atau nak pandai cepat ke...(dan me kan dari awal-awal lagi pernah bagitau kat owner Ombak En. Bukh dan kat Fatin Ombak yang me ni memang sangat-sangatlah tak pandai berenang dan paling penting sangat-sangat takut dengan air...)So, kenapa cikgu nak me pandai cepat-cepat berenang padahal kalau back to basic pun memang me datang kat situ pun hanyalah nak buang fobia me dan nak pandai berenang walaupun take time selama mana yang perlu.....Cikgu patutnya takde hak langsung nak pertikaikan apa-apa...lain kalau me atau kengkawan pernah komplen apa-apa kan...
Lagipun dahlah kitaorang bayar sendiri (kan dah ngungkitttt....), pastu dah ikut segala rules and regulations yang ada, tapi kenapa pulak cikgu sedap-sedap nak cakap camtu...???

Kalaulah Cikgu Ayeen anggap pendekatan berkata-kata dengan menggunakan ayat men'down'kan seperti di atas dianggap sebagai ayat reverse psychology..memang silap banyaklah kan...
Cara dia sangat-sangatlah tak motivate...menghancurkan hati lagi ada....serius me dan kawan-kawan tak boleh terima...(serius sampai hari ni me rasa 'sakit' je hati ni...memang rasa tak boleh bayanglah muka cikgu..rasa macam dia tengah senyum secara sinikal je kat me nih...)...
Paling bengang me rasa bila next day tu dapat kata penuh sinikal dari Zai..Ko kan belakang je pong pang..depan senyap je....So, what???Memanglah belakang dulu bising, kalau bising depan kang ada pulak yang kata bukan-bukan (tak kerja aku aikhh..asyik nak gaduh dengan orang...its better tu bising belakang, then bising depan lagi-lagi outputnya sama je tak dapat apa..)..
Anyway, we just wait and see...tengoklah dulu kelas hujung minggu ni....nak tukar cikgu pun no hal..tapi kalau keluar bunyi lagi dari cikgu yang baru..memang nak kena 'sound' jugaklah kan...sikit-sikit 'kena' takpe, tapi kalau melampau ada jugak yang terlingkup tu kang...

Patutnya citer pasal perkembangan kelas, tapi dah jadi citer penuh emosi pulak...huhuhuhu..

Sue berkata tapi dalam hati:  Me dah janji kat diri sendiri, lepas ni taknak dah citer apa-apa lagi hal swimming dengan Zai...lagipun dia dah kata dah aku tak sanggup dengar korang melalak kat telinga aku...heran jugak, kang tak citer kata orang tak ingat dia, tapi bila bercerita tiba-tiba kata orang melalak kat telinga dia..So, lain kali tak payahlah citer ye...

Friday, April 15, 2011

Kolam Tutup lagi...

Biasalah, namapun sekarang ni masih lagi 'bersekolah' dikolam renang tiap-tiap minggu, jadi kalau takde citer pasal kolam tak sahlah kan...jadi ampunkan saya untuk sesapa yang rasa bosan atau meluat bila me asiklah citer pasal berenang, kolam, kelas renang dan sebagainya yang berkaitan...iya...Maaf yea...

Maaf, maaf juga..tapi me tetap akan bercerita...(harap maaf sekali lagi...^_^)
Kesnya malam tadi lepas je berSMS dengan Zai pasal hujan tiba-tiba terjebak ke cerita kolam...
Kata Zai, *Hezrein (BF dia merangkap guru renang di PADE juga) kata yang kolam dah tutup 3 hari..diaorang yang ada tournament semua training kat Bukit Jalil...
Mula-mula me blur tak berapa faham..ingatkan sebabkan diaorang bz training untuk tournament kat Bukit Jalil tu jadi kelas belajar berenang yang ada diaorang tutup (kira takde kelas lah kan..)...dalam fikiran me lah..
Pastu elok pulak Zai suggest suruh call cikgu, jadi lagi clear sikit apa sebenarnya yang jadi...

So, dalam blur-blur tu terus call cikgu Ayeen...
Sebaik angkat..dahlah call malam buta dalam pukul 10 pm (time class dia dah habis, so assume dia dah boleh angkat HP)....
Teruslah me tanya cikgu Ayeen kan...me tanya *Cikgu, betul ke kelas takde?
Jawab cikgu..*Tulah, tak confirm lagi kelas esok ada ke tak, kolam dah tutup seminggu.....
Me tanya lagi...*Kenapa ye kolam tutup?...
Dia jawab...*katanya MBSA tak bayar bil....

Haa... ko...adakah perkara ini benar???biar betul kan??...sangatlah kelakar tak munasabah je rasanya...huhuhuhu
Terus je me kata kat cikgu *senang-senang kitaorang cancel jelah class..
So tak payah nak pening-pening kepala kan...
Cikgu kata *ok...just gitau kat kaunter (Ombak)...
Pelik tapi benar..apapun redha jelah, dah tutup kan, nak buat camne...
Tamat citer pasal kelas....

Ni pun dah janji dengan Mijon, kalau kolam bukak Ahad nanti nak pergi berenang jugak, tak kiraa... me dah gian nak practise kicking dah nih...(rugi oo..berapa lama nak pandai kan...dahlah pandai tu atas inisiatif sendiri...)
Sept pun katanya kalau dapat nak joint sekali...so, allritelah kan...lagi ramai lagi bagus, lagi meriah...lagipun bolehlah belajar sama-sama...aku tengok ko, ko tengok aku...

Ok, kepada sesapa nak pergi kolam kat PADE tu me suggest sebelum pergi tu silalah calling-calling sapa-sapa yang berkenaan disana tu yea...(macam kitaorang kena call Ombak jelah kan, lagi senang...)
Kang kalau tak call takut menyesal ok...iyalah, dah excited excited nak berenang sekali tutup...frust pulak jadinya...(kitaorang dah kena dah haritu...sakit gak hati, tapi salah sendiri kan...sapa suruh tak call dulu....)..tak pasal-pasal membazir tenaga n duit minyak...
Jadi elok tanya je dulu...tak rugi pun...^_^

*dialog lebih kurang...tak terrecall pulak ayat yang tepat...


Monday, April 11, 2011

Kelas Renang Sesi Ketujuh-8 April 2011

Hari Jumaat tu kitaorang swimming dalam hujan u all...jangan tak percaya...
Ni amik masa nak start class...serius..hujan lebat tau..tapi kat dalam gambar ni tak nampak kan??


Memang hujan lebat giler...
Mula-mula call Mijon dari kereta, elok pulak cikgu ada kat sebelah dia...
Katanya cikgu kata boleh swimming...aiittt..gilo ek??bukan ke salalunya tak boleh??
Pastu terus keluar kereta pergi masuk ke kolam renang, jumpa Mijon, Dik Nor dengan Cikgu Ayeen sekali..
Konon nak confirmkan lagi la kan...
Sekali kata cikgu lagi, boleh je berenang sebabnya ni hujan je, tapi takde guruh, so memang boleh......ooo..ic..ic...ok...
So, alang-alang dah datang dari jauh kan, tak fikir apa dah, terus jelah patah ke kereta amik apa yang patut masuk balik area kolam tukar-tukar apa yang patut then masuk kolam...

Yang paling best malam tu kolam adalah clear dari orang-orangan...best..best....selalunya keliling tu ada je orang buat kelas la, ada training untuk tournament la, tapi kali ni kolam kosong...ada dua group je termasuk kitaorang  je yang 'berani' buat kelas tau.....hehehehhe...
Jadi malam tu habis pusing satu kolam lah kitaorang training...bayangkan selama ni training setempat je (kira dalam satu area saja) , tapi kali ni kitaorang pusing habislah satu kolam besar tu...hehehehhe...puas hati tau...
Kelas kali ni macam biasa jugak, masing-masing practise ikut level kepandaian masing-masing...
Me still baru nak intro to belajar kicking (masih mengunakan kickboard...kuikuikuikui), Mijon pulak sebab dia dah pandai berenang secara betul so dia just practise swimming supaya boleh swim non stop dari hujung kolam ni sampai hujung kolam nun pulak (syarat nak dapat sijil kena berenang non stop dari hujung kolam ke hujung kolam sejauh 50 meter non-stop tanpa mengira masa, maksudnya ko berenanglah selama mana pun janji tak stop dan janji kena sampai hujung kolam nun...)...
Dik Nor dengan Sept pulak still brush-up diaorang punya kicking...
Ema pulak tak datang sebab dia penat baru balik dari outstation...
Tapi kan, elok je kitaorang masuk kolam time hujan tu bila pandang belakang..aiitt...dah ramailah pulak...
Masing-masing baru pakat nak masuk kolam jugak rupanya, tak taulah mana diaorang menyorok masa mula-mula tadi tu, tiba-tiba je (serius memang takde/tak nampak orang langsung kat situ tadi tu)..terkejut i tau....tapi tetaplah tak seramai selalu, mungkin sebab hujan, jadi masing-masing tak confident je nak datang kolam kot...

Dan baru me tau rupanya bila betul-betul buat kicking dalam air adalah sangat susah ok...selama gelak-gelakkan orang lain je...(ada hati nak gelakkan orang lain tu, padahal diri sendiri haram taktau apa...hehehheh)..serius, struggle giler...(haritu time practise tu me just cuba-cuba kick je gitu..kali ni bila buat betul-betul kauu..susah rupanya...)
Punyalah me ni iya-iya je kick tapi hampehhh, tak bergerak-bergerak pun..huhuhuhu...
Pastu sebaiklah  cikgu Ayeen dan Mijon cakap yang kalau dapat folow/praktik cara yang betul sebenarnya tak payah struggle apapun tau, just kick sahaja memang auto badan glide ke depan...(ceh, patutlah setempat je, cara tak betul lagi rupanya...)
Tapi tulah, dah namanya Sue, walaupun berpuluh kali Cikgu Ayeen asyiklah membetulkan kaki supaya dapat kick secara betul memang takdenya dia nak mengikut...memang take time habislah jawabnya...selagi tak dapat 'rentak' kick tu memang struggle jelah nampaknya, degil tau kaki nih tau...babab kang....ishhhh...

Ni time dah habis, hujan pun dah berhenti.....lenggang giler kan?memanglah sebab masing-masing bila dah pukul 10 laju je tukar baju semua...macam tak menyempat nak balik je..padahal selalunya selagi tak tutup lampu kolam, selagi tu ada je yang tak reti-reti nak keluar dari situ (termasuklah yang tengah menaip ni pun..hehhehehhe)...
Tapi, serius, memang tak ramai pun harini, kat wash room pun tak payah nak beratur ke apa, so cepat je jadinya......macam me cakap, faktor hujanlah kot tu yang tak ramai yang datang.....

Nampak tak?
Kan kalau nak sijil cikgu Ayeen kata kena berenang 50 meter dari sini sampai hujung sana kan?
Boleh bayangkan tak?ni nampak macam dekat kan?kalau korang ada kat sini korang taulah dekat ke tidak..huhuhuhu..
Mijon dah boleh swim 3/4 dari panjang kolam ni...kira tererlah kan?~clap..clap...clap~
Mau tak, nak curik nafas bukan sikit-sikit punya curi ni..dahlah tu jenuh giler nak sampai ni...stamina kena giler kuat...memang hebat giler Mijon oiiii.....


Ni nak tunjuk gelang...bukan gelang emas yea, ni gelang kalau nak masuk PADE..ingatkan orang awam je yang kena pakai rupanya yang ada kelas pun kena pakai (aritu time practise saja-saja tak nampak pulak yang pakai gelang color nih...)...
Kiranya untuk orang awam warn Biru, untuk kanak-kanak hijau, dan untuk kelas berenang warna oren..

_tamat_


Sunday, April 03, 2011

Bersiaran dari rumah....

Malam-malam buta baru dapat bersiaran (kesian saya tau...), orang takde PC cam ginilah..menumpang kasihan jelah dengan orang lain.....ada orang nak bagi pinjam laptop/pc memasing me dapatlah merinternet, kalau tak tunggu jelah hari kerja, tak pun kalo dah gian sangat HP pun jadilah..what to do...nasib badannn.....
Diwar-warkan di sini (walaupun takda sapapun nak tau...hehehhehe)...
Yang Jumaat saya MC...sakit mata/Conjucntivitist lagi...huhuhuhu...
Mungkin penyebab besarnya adalah habuk-habuk yang berterbangan diOfis sejak dua menjak nih....
Kejadian bermula dengan merah jambu lite-lite je (lite-lite so malas nak layanlah kan...pantau gitu-gitu sahaja), tapi hari khamis makin hari makin jadi merah to the max...
So, bila tengok dah makin parah je, berdesup tengah hari khamis time kerja terus pergi ke klinik...memang tak tunggu dah habis kerja ke apa, takut makin melarat...(lagipun time kerja tak kerja pun drivernya tetap diri sendiri kan...ada orang lain kesahhhh???tetiba Sue emo..opss..sorry....)..
Tapi memang patut pergi cepat-cepat pun, bila jumpa doktor, laju je doktor tau kenapa, bayangkan, doktor pun serem tengok mata me nih tau... me ni lagilah dahlah tiap-tiap tahun kena macam ni...lagilah risau....sambung balik....
Lepas je doktor check tu kan, laju je dia bagi MC dua hari kau...(apa kes bagi MC tapi hari dah petang kan..so, terus mintak doktor time off dan esok baru MC...tak taula pandai ke tak pandai tindakan Sue yang satu nih...huhhuhuhu)...
So, berehatlah saya dari berkerja selama 1 hari...(berehat sakan 2 hari termasuk harini...)
Tu pun rehat sebab sakit mata satu, sengsara sebab selsema hidung tersumbat pun satu...
Lupa, selain sakit mata tu, tiba-tiba juga masa tengah kerja hari selasa tu hidung me tersumbat tiba-tiba jugak...memang penaya betullah habuk-habuk tu...huhuhuhu...harap-harap tak melarat lagi..sebab lagi sebulan keadaan kat ofis tu akan camtu...syoh..syohh..syohhh yea habuk negatif....
Apapun Alhamdulilah...dua-dua penyakit pun dah makin ok...mana taknya...mata sikit punya jaga...takut makin teruk...sebab takut sangat makin berjangkit tu, bab basuh tangan dengan Sabun Dettol mau lebih 20 kali sehari....tapi bagus jugak, disebabkan basuh tangan berganda-ganda mata jadi cepat baik dan kemungkinan untuk orang lain tu berjangkit jadi sikit...
Oklah tu je pun yang nak me citer......see u...nanti ada kesempatan meakan berblogging lagi yea......nite..nite!


Oppps...sebelum lupa, lagi satu, kelas batal lagi jumaat semalam..tapi jangan salah faham...yang membatalkan kelas tu bukan Ombak yea, kitaorang satu group yang batalkan (atas sebab-sebab kesihatan la yang pasti)...Ombak tak pernah nak batal kelas suka-suki diaorang je, time kolam outdoor takleh guna pun selagi daya diaorang mengajar jugak walaupun guna kolam indoor yang ada....Kalau student sakit pun diaorang akan bagi "MC" khas (kelas tetap diteruskan...), cuma atas request kitaorang segroup barulah diaorang no problem nak batalkan....
So, jangan risau asyik dengar yang kitaorang ni asiklah nak batalkan kelas jadi bilalah nak pandai dan tamat kelas kan...?
Kitaorang ni berpakat sekelas...so, tu yang kelas sangkut-sangkut tu...kalau ikut cikgu, kelas tiap-tiap minggu memang berjalan seperti biasa...So, jangan ingat Ombak mengajar swimming tu main-main pulak k.....

Monday, March 28, 2011

Kelas Berenang Sesi Keenam-25 March 2011

Iya, kelas sudah pun ke sesi keenam...lagi 2 sesi habislah course untuk breastroke class ni...
Tapi..ada jugak tapi tu...gamaknya memang me kena tambah sesi lagilah ni, dah confirm-confirm sangat dah...
Mana taknya...orang lain dah pandai-pandai belaka tapi me ni masih lagi terkial-kial....syahdu ok...

Jumaat malam tu masing-masing sangatlah bersemangat...walaupun di tengah hari tu macam-macam 'hal' le jadi..itu ini, begitu begini...tapi last bila dah sampai kolam..ha kauuuu...overrr...
Kitaorang kan dah 5 minggu 'bercuti' dari kelas kan, so masing-masing excited dah tentu, tapi yang kelakarnye, masing-masing dah macam kejung je bila nak buat balik...serius...sebaiklah me dengan Mijon rajin jugaklah pergi practise, tapi tau jelah kan...benda baru belajar, kalau tak practise selalu jadi berkarat....

Me pulak, nama je 'rajin' practise, tapi tetap macam biasa..tetap ditempat 'khas', iaitu di posisi yang sama..kat TEPI DINDING KOLAM....(ye..sila gelakkan saya...hehehheh)
Tapi, satu je me sangat-sangat suka bila me dah biasa pergi kolam, water confident level me jadi bertambah baik...~clap~clap~clap~...
Dulu jangan kata nak bergerak dalam air, nak masuk dalam air pun berfikir panjang tu....tapi sekarang, bolehlah dah 'mari berdansa' sikit-sikit....syukur..syukur...walaupun takat berdiri bergayutan didinding kolam, tapi dah no problem untuk floating (dengan memegang dinding) dan dah berani dah nak bernafas dalam air (blow bubbles) lama-lama...(big improvement tau ^_^...)

Citer malam tu pulak, me dah berani dah nak bergayut dengan kickboard (kira dah berpaling tadah dari dinding le ni..hhiiihihii.)...tu pun gayut gitu jelah kan, bergayut berdiri je ok...but me rasa yang me dah one step dah improve...alhamdullilah...
Paling best..cikgu dah ajar step camne nak belajar kicking...the best thing cikgu siap announce yang my kicking adalah yang terbaik.......wahhhahahahahahah.....berbulu je kengkawan....(kembang hidung me...huwahahahahhaha...)..
Perasan le kejab..padahal cikgu tu saja je nak bagi me encouragement gitu..supaya me tak putus asa kan..kan...bukan tak tau...
Dah hujung-hujung kelas boleh pulak me makin berani..dah try sikit-sikit bergayut dengan kickboard, siap nak cuba float lagi..tapi biasalah..seru nak float betul-betul satu badan tak sampai-sampai lagi..sampai kesudah akhirnya takat float gitu je...

Tapi takpe..ahad me dengan Mijon pergi practise lagi...ada benda best dah berlaku...tungguuuuu....

Friday, March 25, 2011

Ayu ke??

Ingat tak entri Kolam Tutup nih??
Cehhh...tak ingat le tu...tak ingat sudah.....
Alalala...kan me ada citer pasal me pergi lawatan ke Bangi dalam entri tu.......
Tapi tak sempat me nak tempek gambar...almaklumlah...time tu gambar tak dapat lagi...
Digicam me kan rosak lagi masa tu, jadi tak bawak kamera..so menumpanglah kamera orang lain je, kamera HP u..tapi gambar kalah digicam tau...
So, dapatlah gambar 3 keping nih...
Ada pun kenangan, nak menumpang kamera official macam kedekut je photographernye...jadi tumpang jelah mana yang ada...janji adoo...

Me ni jarang giler pakai skirt-skirt ni sebenarnya (rasa tak sesesuai gitu), tapi disebabkan kena pakai baju Korporat ni, pastu ada pulak skirt lebihan masa pergi kursus dulu jadi me pun pakailah (siap tempah lagi ko, pinggan macam kayu balak la katakan..)...
Mula-mula gonjeng je rasa, (iyalah kalau pakai Baju Kurung tu kain dia lapang jugak, tapi baju menutup takat lutut kan...no hal punya...) tapi lama-lama bila dah selalu pakai jadi syok pulak..hehehehh...mana taknya, nak gosok senang, nak pakai pun senang...orang pemalas la katakan...

Sebelum lupa, setelah 5 minggu kitaorang bercuti dari Kelas Berenang (atas sebab yang macam-macam), secara rasminya hari ini kitaorang start balik kelas tau..wuhuuuu!!...
Opsss..wuuhuu..wuhuuu jugak..tapi me takut ok...takut tak improve apa-apa...huhuhuhuhu...
So, kengkawan, doakan saya success malam ni yea...Aminnnn...



Monday, March 14, 2011

Kolam Tutup..

Perhatian kepada semua pengguna kolam Pusat Akuatik Darul Ehsan (PADE),
Kolam adalah tutup sehingga hari Selasa ini (esok)..insyaALLAH hari Rabu baru dibuka...(cisssss!!!)

Penat-penat je me drive dari Ampang ke Shah Alam hari Sabtu kelmarin tu tau...
Rupanya kolam tutup..tulah..lain kali 'wajib' callling calling sesapa yang berdekatan untuk kepastian tentang kolam la Sue oiiii...cisss...cisss..cisss!
Masa kat depan PADE tu sebaiklah terjumpa Fatin (Ombak), tanya tanya, interview-interview dia sikit la kan..katanya ada lampu spotlite kat kolam tu pecah, so untuk bersihkan kolam tu kenalah keringkan kolam, dah kering kang kena isi air pulak..so proccess sedut dan masukkan air kat kolam tu je dah jadi makan hari...
Oooo..melopong besor mulut kitaorang berdua bila dengar citer Fatin tu..(yo yo je kan...hihihihihik...)
Kata Fatin lagi, kelas malam semalam (malam jumaat) tu untuk kelas kanak-kanak kebanyakkan diaorang cancelkan je..cuma kelas untuk dewasa je diaorang teruskan...tapi...ada tapi tu...katanya sebab kolam awam kat luar tu tutup, so kena belajar guna kolam olimpik kat dalam tu pulak......Ohhh maiiii.....
Yesssss!!oppsssss.....hehehehehhe...sebaiklah kitaorang terbatalkan kelas kan, kalau tidak haru lah nak kena terjun belajar dalam kolam dalam macam tu..huhuhuhu..kolam yang dalam 1.4 meter pun dah macam hapa je kaedahnya, inikan pulak kolam yang dalam 2 meter...mau troma ko...(orang lain mungkin tak, me positive troma ok...)
Dan nasib baiklah, benda-benda tu terjadi bila me dengan Mijon dah puas makan-makan kat Giant Seksyen 13 tau.....(heaven gitu...hihihhihik)..kalau tak mau terbakarr je hati nih....
Tu pun elok je kitaorang beredar dari PADE tu terus hujan selebat-lebatnya...kalau tak mau baru je masuk kolam tak sampai 10 minit dah kena perambat naik...kan ke hangin lain pulak jadinya...tiap apa yang terjadi kan ada hikmahnya....(nak sejukkan hati gitu..hhheheheheh)....

Dalam frust frust tu, tiba-tiba redha je mengikut Mijon lepak-lepak kat rumah dia pulak...siap overnight lagi u..hhihihihiik...tu pun sebab dah terover makan, dah ngantuk, jadi laju je dalam hati kata 'i do' bila Mijon ajak tidur je rumah dia malam tu..(citer makan lain entri...)...

Ni pagi tadi pukul 9 me dengan bos-bos dan collegue pergi melawat PRC Bangi...tu pun sebab tiba-tiba nama me kena petik..
Ok jugak tempat diaorang...lagipun bak kata bos besar, eloklah kitaorang ni keluar dari ofis sekali-sekala (officially bukan sesaja..)...
Mau tak, kematu buntot asiklah duduk ofis tak kemana-mana kan...




Friday, March 11, 2011

Kelas Berenang Malam ni??

Kelas malam ini 'terbatal' atas sebab-sebab masing-masing tak sihat...
Masing-masing tu pun bukanlah ramai...Sept yang tiba-tiba demam, batuk dan selsema..
Mijon pun katanya semalam batuk..tapi tak taulah harini (tapi bunyik macam dah 'sihat' je...gian nak pergi swimming lah katakan..kuikuikui)...
Me pulak baru je baik dari tak sihat...jadi mood sudah lari 100km/jam gitu...
Ema dengan Dik Nor terpaksalah jugak membatalkan diri..hehehhehe

So, tadi dah call Cikgu Ayeen (reti pun angkat...), terus kata kitaorang cancel class malam ni...
Laju je dia kata ok...oooh...sukanya saya...senang je rupanya...
Tapi, tulah esok cita-cita kami (me dan Mijon) nak berenang-berenang dimuara lagi ok...
Nak practise sikit-sikit dulu..me dahlah gayat air..so, biar intro to waterlah dulu kan..jadi minggu depan insyaALLAH mudah-mudahan dapatlah proceed belajar berenang dengan jayanya (dengan jayanya disini bermaksud boleh floating without wings pegang dinding lagi..huhuhu.....Aminnnnn)

Sapa mau join kitaorang??moh kita esok yea.....!

Wednesday, February 16, 2011

Perkembangan Kelas Berenang...

Abaikan ketidakan bolehan saya untuk mengapungkan badan tanpa memegang dinding kolam itu yea..
Sekarang ni saya ingin bercerita tentang perkembangan rakan-rakan saya a.k.a rakan sekelas berenang saya...
Dua minggu yang lalu mereka telah mempelajari cara-cara untuk menendang air secara katak..
Masing-masing adalah excellent sangat-sangat...cikgu pun puji, cuma mereka haruslah selalu berlatih lagi dan lagi bagi menjadikan pergerakkan kaki tu tambah 'cantik'...
Pada minggu ini pula (hari Jumaat lepas) mereka mempelajari cara-cara untuk menguak air dengan menggunakan tangan pula..

Ishhh..susahle nak guna ayat skema macam kat atas tu aikh...tergeliat otak nak fikir ayat yang betul...hehehhehe...
Ha..Sambung balik...
Sekarang ni dioarang semua dah ala-ala berenang secara profesional gitu..kira dah complete satu set la kan...
Sambil diaorang kuak kaki dan tangan tu, kepala kena gilir naik turun dalam air untuk curi nafas tau...
Masing-masing dah ada asas untuk berenang dah, tinggal nak brush-up skills masing-masing je..
Me tengok memasing dah ala-ala dophin gitu..(walaupun nama gaya tu gaya katak)...jeless oiiiii....

Minggu ni dengan minggu depan cikgu bagi cuti atas permintaan kitaorang..so, class akan bermula semula pada bulan March..
Apapun, walaupun kelas off sekejab, me tetap nak pegi berlatih ok...
Janji kat diri sendiri setiap hari Sabtu nak pergi ke PADE..harus gitu..kalau tak bila mau berani kan...?

Info PADE (tambahan dari entri lepas):
Harap maklum, untuk masuk ke PADE, kanak-kanak kena bayar RM2 (Sabtu, Ahad dan Hari Cuti Am)

Sue berkata tapi dalam hati:  Nanti me attached satu link yang banyak giler bagi infomation pasal berenang-renang ni...me baru jumpa minggu lepas, tak sempat nak copy..insyaALLAH...sangat-sangatlah berguna untuk semua orang..^_^


Tuesday, February 15, 2011

Kelas berenang: Sesi Kelima (11 Februari 2011)

Adakah me ni tergolong dalam golongan di bawah ni???

Aquaphobia

From Wikipedia, the free encyclopedia

Aquaphobia is an abnormal and persistent fear of water.[1] Aquaphobia is a specific phobia
 that involves a level of fear that is beyond the patient's control or that may interfere with
 daily life. [2]People suffer aquaphobia in many ways and may experience it even though
they realize the water in an ocean, a river, or even a bathtub poses no imminent threat.
They may avoid such activities as boating and swimming, or they may avoid swimming
 in the deep ocean despite having mastered basic swimming skills.
[3] This anxiety commonly extends to getting wet or splashed with water when it is
unexpected, or being pushed or thrown into a body of water.

Wawawahuwaa...kemungkinan tu ada...
Sebabnyer...sampai kelas ke-5 me still tak mau floating-floating lagi..huhuhuhu...
Maksudnya...floating boleh je, tapi kalau me pegang dinding kolam, tapi kalau floating sendiri 
kena lepastangan tu memang tak boleh-boleh sampai kesudah.....
Macam entri (1st class, 2nd Class, 3rd Class, 4th Class ni) tiap-tiap kali me nak bangun
dari float tu automatic badan jadi kejung, terus je rasa nak lemas..adoiiiidooiiii...penat oiii..
dok berlatih banyak-banyak kali pun bila nak lepas tangan mesti jadi camtu...
Panik je memanjang..

Floating kalau belajar berenang adalah benda yang paling basic patut boleh buat..
Sebabnya kalau tak boleh float memang kita takkan boleh proceed ke step yang lain..

Cikgu pun ala-ala sebenarnya dah pening pala (walaupun dia tak tunjuk kat kita...)...
Cikgu tip top ajar, siap puji bagai nak bagi me ni berani...tapi harammm...tak mau-mau jugak..
what to do...
Siap masa class cikgu nak buat stail paksa tapi tak boleh-boleh jugak....
Kononnya cikgu Ayeen kata akan pegang tangan me, tapi sebenarnya dia senyap-senyap
nak lepaskan tangan me ok..
Me kan 'cerdik haloba'..bila dapat tau je cikgu nak buat camtu...
Terus me kata nak buat sendiri..padahal tu jelah cara yang ada untuk bagi
me ni berani...Hohohoho,Wenndakkk...!!scary sangat sangat weihhh...

Haritu gi berlatih berhari-hari pun still tak mau-mau jugak...
Tapi kata cikgu masa me gi practise saja-saja haritu (kebetulan cikgu ada) "good, dah gred A dah tu,
dari takut habis dah berani nak lepas sikit dinding tu..." huhuhuhu..tu kata cikgu
 (very supportive kan...?)...
Tapi kata me..."yolah tu..."...
Apapun, me hargai kata-kata cikgu Ayeen tu...tau cikgu bagi ayat camtu supaya me 
tak putus asa...Tengkiu cikgu...!


Ni masa dah siap-siap tukar baju...


Ada je loker kat sini, tapi semuanya tak berkunci..takat nak letak baju bolehla...
Tapi kalau nak letak barang berharga letak je kat tepi kolam tu..
InsyaALLAH tak hilang, lagipun time class orang tak seramai time bukak untuk public...

Sedih-sedih jugak, hidup harus diteruskan..apatah lagi makan kan..

Jadi ke Aimar lagi...

Pekena sate..


Char Keow Teow yang mulanya nak makan, tapi ditapau oleh Mijon..
Makanan terorder over gitu..dah sampai baru sedar terlebih..hehehheh


Grilled Chicken..me punya...tetiba tekak teringin nak pekena western-western nih.
Ni Zai punya pasal la..sapa suruh sebutttt....???

Set untuk 2 orang makan...
Lupa nama apa..tapi complete la..ada Ikan Kembung, ada Kangkung Goreng, ada Telur Dadar..
RM13.50 saja ok...
Cuma Sept mintak tambah Daging Masak Pedas..nyummmy...


Sue berkata tapi dalam hati: Alhamdullilah..sekarang me dah berani bergerak ke tengah kolam...
Walaupun tak jalan jauh, tapi dah berani dari awal-awal kelas dulu...syukur...
Opps..Salam Maulidur Rasul...Mari berselawat ke atas nabi Muhammad S.A.W...


Thursday, February 10, 2011

Info Renang: Masa dan yuran untuk masuk ke PADE...

Dalam entri sebelum ni me pasal berenang ni ada info yang tak berapa clear..
So ni ada tambahan sikit berkenaan masa masuk dan yuran untuk masuk ke Pusat Akuatik Darul Ehsan (PADE) tu..

Orang awam (Dewasa dan Kanak-Kanak)
Hari: Selasa hingga Ahad
Masa: 9.00-11.15 am; 12.00-2.15 pm; 3.00-5.15 pm dan 6.00-8.15pm
Bayaran Masuk: RM2 (Selasa hingga Jumaat) RM2.50 (Sabtu, Ahad dan Cuti Am) untuk dewasa (kanak-kanak tak tau..soriii...) *New Update: kanak-kanak RM1.50

Pelajar (Dewasa dan Kanak-Kanak)
Hari: Selasa hingga Ahad
Masa: 8.00-9.00 am dan 8.00-10.00pm *New Update:  Kelas 8-10 pm hanya untuk weekday sahaja.
Bayaran Masuk: Free sebab dah bayar yuran class kat club masing-masing

-Kolam tutup pada setiap hari Isnin
-Hari Cuti Am tetap dibuka, cuma ada hari tertentu sahaja yang ditutup (contoh, cuti panjang macam CNY haritu, takpun kalau ada tournament ke apa)

Itu sahaja info tambahan buat kali ni..Jadi kalau ada penambahan lagi saya akan tambah dilain entri yea..

Sue berkata tapi dalam Hati: Dah macam PR PADE dah me rasa..hihihihhik...

*Dikemaskini pada: 31 Mac 2011-Khamis 1.45 ptg...



Monday, January 31, 2011

Kelas Berenang: Sesi Keempat (28 Januari 2011)

Minggu keempat kitaorang berjaya sampai cepat lagi..belum pukul 8.30 pm dah ada kat kolam, sama macam minggu lepas..(alhamdullilah sejak dah jumpa jalan alternatif ni.......)
Pelajaran berjalan seperti biasa...nak pukul 9 pm je cikgu datang kat kitaorang...


Lain-lain tu layan gambar:
Berjaya amik gambar dengan Cikgu Ayeen...^_^
Cikgu adalah ditengah-tengah ok...
Ingatkan cikgu marah bila nak amik gambar..rupanya tidak...cikgu siap senyum meleret lagi..siap sound..kalau nak amik gambar gitau je, no problem...hehehehhe...


Dengan cikgu lagi....



Kawan-kawan yang sedang practise kick...



Hebat kan??heheheheh



Macam dolphin je kan...?
Ewahhhh....!



Sila abaikan perenang ditengah-tengah itu...
Kesilapan ditangan ok, patutnya tangan letak didepan, bukan letak ke arah belakang...
Perenang ini memang 'koya' terlebih...hihihihihik..



Dah koya-koya tetiba kaki krem..bolehhh??!
Tapi walaupun kaki krem masih lagi boleh bagi satu senyuman yang amatlah manis....^_^



Kedudukan dan pergerakkan kaki, tangan dan badan yang betul....
Kredit kepada Mijon...~clap..clap..clap~



Dimanakan saya???
Lihat saya ditepi ini...orang lain hebat menunjukkan skill baru masing-masing...saya masih lagi tersadai ditepi dinding kolam...
Haruuuu..sampai minggu keempat still tak dapat float dengan betul lagi....huuhuhuhuhu..help me plsss.....!!




Dik Nor mengunakan alatan bantuan untuk menambah skill yang ada...




Akhirnya...diwaktu kegeliciran bila orang lain dah pun keluar dari kolam Cikgu Mijon memberikan bantuan....



Tutor one by one diberikan...
Siap tunjuk demo segala lagi kau...



Pandang kamera kejabbbb....dan terus sambung lagi dan lagi...
Tapi akhirnya saya kecundang jua...hampehhh..still tak mau-mau float jugak....adoii!

Bukan salah sesapa pun tak boleh float..salah diri sendiri...
Cikgu sepanjang sejam dah ajar jugak one by one dengan me, tapi tak boleh-boleh jugak..sedih oooo...
Dah habis puji, dah habis encourage dah cikgu bagi, tapi still tak mau-mau jugak...
Bebal sangat me ni...badan tak bertindak mengikut arahan sungguh!!
Badan dah float bila nak turunkan kaki, kaki kejung, kaki tak reti nak bend secara automatically..keras je...
Kiranya kalau dah float tu, float sejam pun takpe..nafas tu me boleh tahan je...tapi bila nak turunkan kaki, dia tak mau ikut...so, jadi panic manjang..nyaris je nak lemas...
Mijon kata kena bagi tercekik air dulu baru boleh pandai kot...tapi me taknak ok...(memang selama belajar ni tak pernah lagi tercekik air secara maximum lagi...)...
Ntahla..masih lagi mengharap me akan berjaya dikelas seterusnya...Aminn....

Sue berkata tapi dalam hati: Kelas minggu ni takda, kolam tutup seminggu, so, next class adalah minggu depan, masih berharap sangat-sangat yang minggu depan me boleh buat...Aminnnnnn....



Sunday, January 30, 2011

Ngantuk Tapi....

Iya..walaupun masih lagi pagi..saya tetap mengantuk lagi..
Malam tadi balik dah dekat pukul 11.15 malam...
Buat apa yang patut, terjun katil terus tidur....zzzzzzz...

Konon kan semalam penat nak rehat-rehat je kat rumah je kan...tapi dah katanya sekarang ni giler asyik nak berenang, maka, petang-petang lepas Asar terus je berdesup ke Kota Damansara, amik Mijon dan adik-adiknya dan terus ke PADE, Shah Alam...dapat le practise nak dekat 2 jam..over kan...??

Konon jugak, semalam kata nak tidur puas-puas, last-last 'termasak' jugak...
So, sempatle semalam lepas tulis entri kat sini terus masuk dapur...terhasillah Sambal Udang Anak Petai...
Napa tulis anak??sebabnya petai tu kecik nak mampus...cinonet je...tapi sebab teringin sangat nak ada Petai dalam sambal tu, belasah je beli...hehehhehe...

Harini ada plan lagi...nak kuar pergi makan-makan kat rumah Mijon...
Mijon masak semperna Birthday me bulan ni...hehehheh...
Selain makan-makan, kitaorang plan nak mengasah dan menyumbangkan suara lagi..hihihiihik...
Mungkin jugak petang-petang sikit nak pergi PADE lagi..sebabnya me tak puas hati sebab still tak boleh-boleh lagi nak float..huhuhuhu...
Serius..me rasa me ni ada phobia air la, tak pun bak kata Zai..."ko tu ada kenan kambing kot..."huhuhuhuhu..iyolah...tapi, memang kesian giler kat diri sendiri ok...try-try beratus kali still tak boleh-boleh...
So, kalau boleh nak cuba lagi dan lagi sampai boleh float...dan walaupun tang floating tu takde perkembangan, tapi sekarang ni me kurang seriau sikit bila masuk air berbanding dengan sebelum-sebelum ni....kira ok lah kan...
Haaa...sapa-sapa nak join swimming petang ni mohle ramai-ramai kita ke sana..best ooo....

Kat sini dah hujan ni..sejuk je..rasa macam nak buat sleeping beauty kejab...dapat 30 minit pun jadilah, janji lelap...k..chowww...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...