Search This Blog

Thursday, September 14, 2017

TQVM!

Yuhuu..salam bersiaran semua....


Lama jugak makcik kamu ni tak bersiaran kan..?
Internet kat ofis out uolls hahaha..kita ni menumpang kasih internet ofis je oiii.
Kalau ada masa bolehla updated....kebetulan pulak internet out..memang dengan makcik2 sekalilah out...ni pun barulah gigih guna HP okeh..leceh oiii...dahlah line &data HP kat sini hampehhh....memang bertabah sangat2....

Atas ni gambar masa cuti panjang raya haji lepas...kitaorang balik kampung sekereta...pastu merayaplah yg mana boleh singgah...tu yang tersinggah kat Kellie's Castle tu...bayangkan seumur hidup ulang alil ke Perak nilah first time ada chance singgah hihi...

Perkembangan lain...patutnya sekarang ni fasa me  nak happy2...tapi biasalah...bila orang di keliling kita tak happy jadi automatik kita pun jadi tak happy....
Me ni pun sekarang ni macam trauma okeh...
Sikittt je silap and salah me..tapi punyalah keji dan hina sangat pandangan masing-masing kat me ni...
Me ni sebab nak bagi semuanya ok (pujuk diri sendiri pun iya) punyalah me buat-buat ok..buat baik...buat-buat elok..tapi tetap memasing tunjuk tak puas hati..
Memang awal2 me diamkan je...last2 memang me maki je...
Serius...macam mana tak sampai memaki...
Masing-masing awal2 lagi dah komplen berapi-api...me pulak memang stick yo the plan..tak kiralah camnepun...
Pastu ingatkan dah komplen tu adalah dapat pertolongan..pembaikan mana -mana....tapi rupa-rupanya tak...Bukan tak tolong..adalah tolong last minit..tapi muka masing-masing..perangai masing-masing tu boleh tak elok sikit??...
Korang cakap korang malu blablablabla...wah malu ye..?tapi yang korang buat muka..pastu buat bagus dari awal sampai habis tu elok ke?
Malu takpe..tu hak korang..tapi boleh tak berlakon sikit konon2 happy untuk me ni??
Boleh tak jangan tunjuk sangat perangai bagus rasa diri hebat sangat tu?
Me ingat sangat-sangat okeh..muka dan perangai masing memang thorbaikkkkk...dengan muka mngejinya...dengan muka jijiknya...Allahuakbar...
Mentang-mentang masing-masing dah lepas...langsung takde fikir hati perasaan me ni..yang tau malu..tak puas hati...pastu dok kira ketepikan..keatas..kebawahkan...(korang nak jadi spesis  kat kampung tu ke?berkira semua benda??)

Kalau korang jadi me memang lagi berbakul2 makian rasanya...eh mungkin orang lain kalau jadi me dah nangis berbesen-besen kot...
Me memang taklah...banyak benda lagi nak fikir dan buat...(tu belum lagi termasuk skop tiap2 Sabtu or free time nak jadi babysitter)...
Senang citerlah....pandai-pandailah memasing nak fikir...
Me ni kalau nak gebang nak ungkit lagi macam-macam...tenaga..duit..usaha...masa...tapi masing2 tak ingat tu semua...masing-masing dah baguskan sekarang...
Sekarang ni Me ni cuba sedaya upaya taknak susahkan sapa-sapa..end up dah semua orang tak puas hati..tak puas hati sangat2...takpela...

Eh dah banyak dah meluahkan kat sini...okla..nanti rajin me taip lagi...see youu...





Tuesday, August 29, 2017

Edisi Gedik+Edisi Makan.....


Ni Isnin lepas..
Ni sebelum pukul 4 camtu OT cakap dia nak pergi jumpa kawan dia kat kantin ofis me dulu....(OT kan abang kawasan hahaha)...so katanya nanti sebelum pukul 5 dia balik rumah then kita jumpa.....
Sekali elok lagi 5 minit nak pukul 5 OT call me...katanya dia nak gerak balik dah ni....so nanti jumpa....me pun cakaplah..kita tengok siapa yang sampai dulu ek.....
Me ni cakap je tengok sapa yang sampai dulu, tapi sebenarnya me jalan lenggang itik pulang petang je hahaha..malas nak rush-rush..sebab selalunya me iya-iya pun kang kena tunggu jugek.....
Sekali kan, elok me sampai kat kereta me tengok aiitttt....dah kenapa ada kat sini pulak??
Sabar jelah kan...OT cakap  jomlah gerak sekali..hahahaha..kemain kan nak bereskot bagai....tapi haruslah I loikeee hihi......
Tengok tu....sempat je OT main HP kan...aihhhhh......








Dipendekkan cerita...tau-tau dah sampai di Two Dia Sup Utara, Senawang...
Tapi takdelah cepat benar sampainya...pukul7 lebih jugaklah sampai tu...dah nak gelap dah...dah nak maghrib dah....
Sampai Two Dia Sup Utara duduk-duduk dulu..sambil-sambil tu tengok tv sambil-sambil petik Cili Padi hehe.....sambil-sambil okeh...Iolls suke jek buat keje-keje leka camtu......
Dah solat bagai barulah makan.....macam biasalah..kalau gi sana me akan amik set nasik nih.....rugi pulak kalau dah datang jauh-jauh tak makan nasik kan...?
Sedappp...habis semua ni licin me makan hehehe.....
Ni lepas makan me sambung petik batang Cili Padi lagi..sambung habiskan....seronokk...
Sambil-sambil tu join tengok Bola Sepak Sukan SEA....Malaysia lawan Myanmar...giler havoc okeh satu taman kedai....suara OT dengan Alang je dah bising satu taman...hampunnn semua hahahaha....







Ni keesokan harinya....
Bangun pagi tau-tau sakit-sakit lengan....dan-dan....
Lengan belah kanan me ni memang ada certain time akan sakit...macam tersalah urat camtulah...me rasa sebab cara me tidur kot...tah macamana me lipat pun me tak tau....mula-mula dulu pelik jugak..kenapa pulaklah lengan belah kanan ni sakit....tapi lama-lama baru perasan..kalau me tidur (adalah caranya hahahaha) nanti memang minggu tu akan sakit lengan....selalunya me sapu yoko yoko or makan ubat muscle relaxant jek...tapi disebabkan ubat muscle relaxant me dah habis..so me pergi klinik...tak sangka pulak doktor baik hati bagi me MC hehe......
Sebelum balik klinik tu pulak Emak pesan belikan sikit barang-barang nak masak....kebetulan Anim ikut me gi klinik..so tanya dia nak makan apa..katanya teringin nak makan Nasi Ayam....ok...terus zass beli barang-barang yang takde...balik rumah zass..tau-tau dah siap dah Nasi Ayam....
Nasi Ayam punya pasal..lengan sakit pun dah kemana hihi..









Haruslah lazat ni kan?biasalah..sapa lagi nak puji masakan sendirik kiki.....
Ni first time la me dapat buat sos cili dia ni pekat..kalau tak sokmolah cair jek....
Ni kononnya nak buat Nasi Ayam macam Mijon..sekali lupa minyak bijan...aduhlah..baru feeling-feeling nak buat sayur dengan ayam macam Mijon selalu buat tu tau......tak dapat lagik.....










Apa namanya ni...adoila lupa...yang jual kat McD tu....
 Durian kan...haruslah orang lain makan me pun nak jugakkk...
Hari first keluar aiskrim ni tu kebetulan Ana up kat IG dia tengah makan benda ni...terus Iolls laju-laju order kat dia lah kan...then dia tapaukan hehehe....
Kebetulan pulak aiskrim ni dah cair sikit..so takdelah me makan beria-rianyaponnn..so Me just makan belah atas tu jek....me makan dalam 2-3 sudu jek...then simpan dalam freezer...
Pastu tak lama lepas tu me bagitau kat Emak suruhlah Emak habiskan....rupa-rupanya kan isi durian dia tu kat bawah huwaaaaa.....patutlah Emak kemain cakap sedapppp...siap nak beli lagi hahahaha....Iolls rupa-rupanya tak dapat rasa yang betul-betul..rogiii...
Yang durian ni mahal sikit...dalam RM8 satu nih....nak beli lagi macam rogi duit pulak hahaha..kedekuit Sue kan...?janji dapat rasa je dah hehe.....








Monday, August 28, 2017

#FS

Ni minggu lepas punya cerita....
Macam biasa me dengan OT ke Giant..
Ke Giant macam biasalah jugak...nak beli groceries untuk rumah me lahnyapoonnn....
Bulan ni amazing sangat sebab me kena beli barang sikittt jek....tapi macam biasalah terbeli barang merapu yang banyak hahaha....
Beli barang sikit jek, tapi tetaplah amik troli...yelah Giant tu bukan kecik ye...lenguh pulak pikul bakul tu kang......
So kitaorang haritu pusing laju-laju je mana yang nak beli je kata orang...
Tapi dalam konon laju tu sekali tah apasal sampai satu lorong ni OT berhenti lama kat satu sudut tu tau...
OT ni kalau jumpa barang yang dia rasa nak belek tu memang dia belek betul-betul....pastu dia jenis selalunya kalau dia belek apa-apa tu dia nak me join jemaah sekali...tapi kali ni tak..me ni dah kemana-mana dah tapi dia ralit pulak kat situ tak bergerak-gerak...pelik pulak me rasa okeh....dah kenapa senyap lama je kat situ...??







Rupa-rupanya ni haa....
OT tengah ralit dok main bantal ada labuci nih okeh....sabar jelah....(urut dada makcik kau tengok okeh).....
Masa me sampai tu dia tengah dok ralit ratakan yang warna merah ni la....
Kikiki ni peel me jugak ni tau..macam me dari kecik dulu memang pantang jumpa karpet tebal..mana-mana permukaan yang karpet tebal (dalam surau atau masjid selalunya)  memang me suka je ratakan...dulu ada satu time kerusi kereta kan ada yang jenis kain dia macam karpet tebal yang boleh kita ratakan tu guna tapak tangan tu kan?(ada okeh masa me kecik-kecik dulu).....so memang kerjanya dok ratakan kiri kananlah permukaan tu...kikiki...pastu kang startlah me try tulis guna jari pulak...kalau mau/boleh memang macam-macamlah tulisan dan lukisan keluar.........
Ni dia dok ralit-ralit pastu me pulak menyibuk....me trylah buat huruf F....sekali boleh kauuuu...terus me buat pulak huruf S....berebut-rebut kitaorang okeh hahahaha...macam bebebudak baru jumpa mainan dah nih.....pastu terus me amik gambar (tu OT tengah touch-up)....kebetulan pulak bantal ni cantik...warna merah kemain liplapliplap kan....?








Pastu me suruh pulak OT amikkan pic me dengan bantal FS nih hehehe....mau pulak dia layan hahaha...sikap nilah yang me suka okeh...ada orang boleh tolong amikkan gambar me ni ha......








Tengokla tu..OT ralit tak habis-habis lagi dok belek bantal hahaha....
Tu OT tengah tengok keliling bantal tu...dia frust sebab bantal tu labuci dia ada yang dah rosak....gedik okeh..ada hati nak beli tu....









Ini orang tak tau pun yang me ada blog okehhhh....so shhhhhhh...silalah jangan bagitau OT yek....
Ni dia tak tau pun dia dah tutup-tutup muka dia kan..kalau OT  tau mau kena banned dah me nih ha..kikiki....
Sorry semua makcik gedix dok ber#FS bagai...bagi chance le Makcik dengan Uncle feeling-feeling tau.......kitaorang ni dah kertu baru ada chance nak fefeeling kan...so no hurt feeling tau....peace no war......eh









Friday, August 25, 2017

Edisi Makan....

Hari Isnin yang lepas lepas lepas nih....
Isnin haritu teman OT gi beli barang-barang untuk dia gi interview....
Dari petang membawak ke Maghrib okeh...
Bila dah Maghrib barulah cari makan...so me requested ke Deen Tomyam lagi....kalini me belanja hehehe....
Kalini me try order Ayam Masak Pedas....pastu wajib Iolls order Telur Dadar satu.....pastu OT pulak order Sup Ekor....terlebih cukup untuk 2 orang ni sebenarnya tau......







Uncle OT lapar jugak tu...siannn....
First time order yang Ayam Masak Pedas..tapi tak berapa bestla..Paprik dia jugak yang tersedap.......kiranya tetaplah Siam bawah rumah me tu menang hihi.....
Sup Tulang pun kureng pulak haritu....tapi kureng-kureng pun tetap sedap jek...I loike hehe....tapi kuah dia tak cukuplaa huhu...tetiap kali Iolls makan kat sini memang terasa kekurangan kasih sayang kuah tu tau..nak je mintak kuah tu lebihkan sikit..tapi kang lebih kuah kang rasa pun jadi kurang...so makan jelah apa yang ada tu huhu........







Ni esoknya pulak lepas balik dari karok dengan Mijon....me malas nak fikir makan kat mana...lagipun makcik dah ngantuk oiiii....so gi jelah kat cafe sebelah sekolah Mijon....
Bila sampai sana rupa-rupanya adik-adik Mijon dengan anak-anak buah dia baru nak makan....so join jelah sekalikan....
Sorry Kak Gee...Kak Su gi amik gambar tak bagi signal kikiki.....







Me dengan Mijon order Paprik Daging dengan Sup Daging dan Telur Dadar.....








Ni 3 orang sweetheart nih ha...haritu Kak Ngoh teruja betul dengan Asyik Syuu hihihi......
40 kali Asyik Syu keteguran okeh....kejab-kejab Asyik Syuuuu...Asyik Syuuuu.....me pulak kejab-kejab Iyeee...Iyeeee.....bersahut-sahut...ingatkan retis je yang ada peminat panggil-panggil...Asyik Syu pun hadoo okehhh.......








Hampunkan Makcik amik gambar pun main belasah-belasah mana yang sempat jek......








Paprik Daging....
Rasa dia tak berapa nak paprik hahaha..tapi sedap jek...daging tu pun ingatkan liat..sekali tak ye...ok je....
Dahlah tu selambak okeh dia bagi sepinggan tu....








Me rasa kedai ni generous la...semua potion makanan banyak dia bagi....harga pulak standard kedai Siam tu je....pastu semuanya sedap bagi me....
Maksudnya memang boleh repeat lagilah kan makan kat sini hihi......








Baby Hayla....
Comel sangat ni tau...dahla gebuu je kulit dia..geram me nak kepit-kepit...tapi anak orang oiiii...kena feel kepit dalam hati jelah hahaha....







Hahaha...nilah yang me dok ulang alik makan kalau hari kerja....
Sekurang-kurangnya seminggu sekali mesti me gi cari...bosan okeh makanan kat kantin-kantin ofis me nih....so kenalah rajin sikit pepagi gi tapau makanan kat luar.....








Ni me beli lebih setahun yang lalu...tapi sihat je kan lagi tak berlapuk huhuhu....
Ni kan me beli kat supermarket...masa tu tengah dok window window tu sekali ternampak Tart Nenas nih...terus amik sebekas...RM8 lebih rasanya nih.....
Balik ofis teruja Iolls nak makan....so makanla...tapi kuciwaaaa...sebabnya kuih ni dah rasa hapakkkkk....
So tersadailah kat tepi sinun....nak buang sayang...so lama-lama lupa....pastu minggu lepas sambil mengemas tu teruslah me buang...bila buang tu me tengok aiiitttttt...tak berkulat pulak ko ye...??
Kalau tengok yang me buang tu pun cantik je lagi kan...?sayang sangat....napalah jual yang hapak kan?









Wednesday, August 23, 2017

Syabeel Turns ONE: Part 2-Potong Kek!

Ok, lepas dah setel makan tu kitaorang rehat-rehat kejab dulu.....OT cakap tersandar lemang hehehe....
Kenyang jangan cakaplah...iyalah makan pun nak pukul 10 kot time tu..haruslah makan pun bersungguh-sungguh....hampir licin okeh kitaorang makan malam tu...dasattttt
So dah cukup tersandar lemang eh terus kitaorang potong kek....
OT simpankan kek kat peti ais kat belakang...so elok jelah terletak keknya....





Gambar adalah tak ikut turutan ye....
Gambar pulak kebanyakkannya bergegorrr.......








Ni dari tadi makcik nak amik gambar dengan birthday boy tapi tak dapat-dapat...ada je yang ngaco......











Ok, ajak Atuk pulak...
Ni Atuk Syabeel belah Abah dia...Nenek tak ikut sebab ada program kat surau....









Dah potonggg hehehe.....
Tu lilin nombor satu tu pun beli kat Sportlight Ampang Point jugak....RM4.90 seketul nih...kat sana ada macam-macam bentuk dan saiz okeh..tinggal nak pilih je...
Ada satu tu nombor dia kemain besar, sekali tengok harga RM17 oh terus gantung balik, amik balik yang harga RM4.90 nih kihkihikih....
Tapi puas hati..lilin dia jenis lambat giler cair...macam tak berjalan-jalan pun iya...korang faham ke idak me cakap lilin tak berjalan-jalan nih??








Ok, potong untuk Atuk sikit....sikit sebab kang nak lagi amiklah....
Kek selalunya kat rumah kitaorang jarang laku...kalau tak laku tak laku langsung..tapi kalau sikit berebuttttt....doniaaa doniaaaa......








Ni OT yang amikkan gambar..takde orang bolehlah dia layankan kitaorang hahahaha....
OT cakap..sekarang semua tunjuk kat Syabeellllll...baguss..sporting semuanya hihi....comel je tengok gambar nih......lagi-lagi tengok birthday boy blur-blur hayam tu kikiki.....
Sorry ye ni makcik tercairkan pulak gambar nih huhu.......












Ni gambar mula-mula....semua skema jek haha










Ni mula-mula...cubaan makcik nak amik gambar berdua tulah...
Masa ni Syabeel sempat cekau kek ye....belum apa-apa kek dah buruk sikit..laju je tangan..yang heran tu sampai pulak tu...masa makan tadi takde pulak dia cekau apa-apa dari meja....
Syabeel kan geram dengan makcik sokmo...nak babap la...nak cekau muka la eiii.....









Ni jelah yang hadonyaponnn.....bergegauu......











Ni amik gambar birthday boy dengan Opah, Mak Ngah, Makcik, Usu Anim dan Mama....tu terselit Imraan pulak....geram okeh..bila orang ajak bergambar betul-betul taknak...rupa-rupanya sempat dia menyelit kat dalam belon tu hihi.......
Tu muka besday boy makan ongtua hihi...rasa nak kepit bawah ketiak je nihhhhh...










Opah taknak pandang hp la pulak....dok layan Syabeel potong kek..........







Makcik pulak menyibuk hihi......









Haa..ni baru semuanya pandang depan...kecuali birthday boy dok sibuk tengok belon.....
Tapi bagus tau...masa me baru sampai kat Ibrahim's Fatty Crab nih kan bila nampak je belon-belon nih Syabeel terus nampak excited.....so haruslah Mama Syabeel seronok tengok Syabeel seronok...tak sia-sialah makcik dengan mama mengangkut kehulu kehilir belon hehe......






Tengokla nihhhh...kemain laju je dia menyuap ke mulut.....dahlah pisau tuuuu...eiiii.....











Syabeel dan Mama.....







Birthday boy...umur baru masuk setahun tapi macam ongtua dah nih hihi......









Ni masa mula-mula sampai...belon tu cantik je adik tu susun ikatkan tinggi rendah....
Tapi Mama Syabeel pening kot dia gi ikat belon yang nombor satu tu terbalik hahahaha....ni pun nombor satu tu ada satu jek yang tinggal...ada color silver ni jek...belasah jelah kan..janji ada...lagipun Mama Syabeel macam tak puas hati selagi tak beli belon yang ada nombor nih hahaha...








Syabeel dan Syaqeer....
Syaqeer poyo mengadap hp je huhu....







Syabeel....
Setahun dah ye...cepat je dah besar...makcik tak puas nak kepit-kepit lagi la adik....
Makcik doakan adik sihat walafiat...jadi happy baby tau....jangan nakal-nakal dengan Opah ye...


Bersambung.....





Monday, August 21, 2017

Syabeel Turns ONE: Part 1...Ibrahim's Fatty Crab....

Hari Khamis haritu hari ulang tahun pertama Syabeel (anak Ana)....
17hb Ogos dah setahun dah Syabeel...
Syabeel ni versi terkini kegemaran Opah....hehehe....
Sapa-sapa cucu bongsu memang paling kegemaran...sebenarnya semua pun kegemaran....tapi selalunya yang paling bongsu memang yang paling terover kalau dengan Opah....nyampasss Makcik!....
So dah birthday haruslah Mama Syabeel nak menyambut.....
Niat awalnya just nak beli belon pastu beli makanan..kek semua tu..lepas tu just sambut kat rumah Opah....
Tapi petang tu masa on the way amik Mama Syabeel (sebab Makcik kena teman Mama Syabeel gi cari kek dan belon le ponn), sekali uncle call (OT le tu hehe)....
Dia tanya me kat ne?me cakaplah baru je amik Ana....
Pelik pulak dia me amik Ana kan....so me cakaplah harini birthday Syabeel...ni nak gi beli barang-barang untuk celebrate......terus uncle cakap...eh mehlah buat kat sini....(sini means Ibrahim's Fatty Crab le punnn).....
Terus potpetpotpet diskas dengan Ana..sekali dia kata bolehlah hehehehe....






So terus kitaorang ke Ampang Point....sebabnya haritu me ternampak kat tingkat paling atas sekali tu ada orang jual segala bebelon tu.....
So try tanya kat situ dulu....bila tanya harga belon campur gas adalah RM4 seketul (yang belon jenis plain)....
Pastu turun setingkat kitaorang masuk Sportlight pulak....sekali katanya sebiji belon tu termasuk gas RM3 (murah RM1 kan)...tapi tu yang paling basic la..yang takde corak or tulisan....so okehla....bolehlah tu....
Pastu masa nak pilih tu peninglah kepala kejab hehehe...mana taknya..tamak okeh...nak pilih color bagai tu kan....tapi nasib baik adik ni baik tabah je melayan kitaorang nih hehehe...TQ adik....
Adik ni siap pumpkan angin lagi untuk bagi kita nampak colors tu....kiranya macamana rupanya kalau belon tu dah besar......
Tapi hati-hati ye korang....nanti korang syok sangat jadi macam kitaorang...dari 6 bijik je belon yang jenis plain tu..jadi menambah-nambah okeh....nyaris nak tambah lagi dua tiga yang plain nih hahahaha....
Dari kononya nak tambah yang plain tu jadi tambah yang tulis happy birthday..tetiba up pulak lagi satu yang nombor punya pulak hahahaha....last-last habis RM40..nasib baik RM40 tu termasuk lilin nombor satu tu...puaslah jugak hati.....
Ni pun sebab ada harga Vip (membership card..auto kitaorang dapat masa tu)...so yang belon nombor satu tu dari RM10 camtu jadi RM7..kira jimat jugaklah hehehehe.....
Best jugak...dah pilih belon pastu boleh pilih tali belon tu pulak....pastu adik tu siap ikat ala-ala gubah tinggi rendah lagik....memang puas hati lah....
Cuma...ada cumanya...pemberat besi tu takdelah pulak.....
So me kenalah naik atas kejab (kedai belon yang kat tingkat atas sekali tu) so beli 6 ketul besi tu....
Dah kena tambah RM1.50 seketul okeh......(tak tanya pulak kedai atas ni kalau belon harga RM4 tu sekali dengan besi pemberat ke?)...huhuhu...dah rugi RM1.50 la pulak di sini cisssss.......








Ini hasilnya....
Payah jugak nak mengambik gambar..goyang okeh......
Belon ni walaupun dah ada pemberat tapi  memang kena pegang betul-betul ye....sebabnya pemberat tu patutnya 1 pemberat untuk sebiji belon.....








Urusan membawak belon-belon tu semua diserahkan kepada Mama Syabeel la pun....
Makcik ni agam..kang bawak belon memang makan spacele jadinya...so biar Ana yang bawakkan....
Ni jenuh okeh nak menyampaikan ke kereta...dahlah tu sumbat dalam kereta pastu dah tak nampak belakang huwaaa...payah ooo..nasib baiklah rumah dekat dan jalan lurus-lurus jek hihihi.....
So dah setel beli belon terus ke SR...gi tapau kek pulak....
Pastu terus balik rumah...balik rumah masing-masing pastu bersiap-siap.....







Dalam pukul9 suku kot semuanya dah ada.....
Janji family Pian ginilah....janji pukul sekian-sekian, tapi selalunya 30 minit lepas tu barulah sampai semuanya....malas dah nak argue...selamat semuanya sampai tu dah kira ok sangat-sangatlah kan......
Tu Atok Syaqeer and Syabeel pun ada...Nenek tak dapat ikut...ada kuliah apatah kat surau......









Sementara menunggu order sampai..so selfie la sedas hehe.........
Makanan semua me yang orderkan ...me order pun based apa yang memang semua orang akan makan....tak mau order bebukan..nanti tak habis..pastu kang bawak balik pun memang bye bye je nanti okeh..membazirrrr.....








Ok...makanan dah sampai.....
Ni Sotong masak salted egg....
Sedap okeh...lemak-lemak wangi jek bau daun kari tu.....
Ni 40 kali Atie kata sedap hehehehe...tapi memang sedap pun...me siap licinkan guna jari yek....rugi ooo kalau tak licinkan....
Ni me amik yang large...dalam RM26 campur GST macam tu.....








Sotong Goreng Tepung....
Ni disebabkan Ana cakap dia tak makan yang bersalted egg so kena order plain ginih.....
Yang ni pun saiz besar...RM26.++ camtu jugak harganya....
Beza yang medium dengan large adalah RM5-RM6 camtu jek...so baik amik je yang besar..puas hati...
Tapi memang puas hati okeh....tepung dia sedapppp...crispy gilerrrrr.....memang tak rugi order.....









Tomyam Seafood...saiz tak tau hehehehe....tapi nampak macam besar jek kan...?
Ni me sempat amik kuah jek....isi semua gone with the win kahkahkah....
Tapi Iolls okeh je....kuah pun dah puas hati sangat...Iolls mana reti makan lauk banyak-banyak sekali hadap....pastu Iolls tak reti makan nasik kering-kering (kecuali kalau ada sambal or kicap..tu lainlah..tu lazat sangatttt hehehe)........






Tu dia.....
Ni Ikan Siakap steam ke apatah tak sampai lagi nih.....
Memang sedap okeh semua-semua nih......
Cuma Ayam masak Mongolian yang atas kanan tu Iolls kureng sikit...Iolls kalau berblack pepper ni kureng okeh....tapi Imraan kemain makan siap ratah....so maknanya sedaplah kan....?












Yang kir bawah ni Ikan Talapia masak Sweet n Sour ye...ni pun sodap...berebut semua orang okeh....
Nasib baik saiz ikan tu boleh tahan besar....
Dahlah tu ikan-ikan diaorang memang fresh...amik dalam akuarium okeh....
Ni Iolls nama je yang tukang order tapi yang gitu ginikah adalah OT.....







Pastu baru sampai Ikan Siakap nih.....
Ni steam special apatah nih...
Ikan adalah super-fresh...lembut jek okeh....huwaaa...teringat-ingat nih haaaaaa....(ni dapat gaji nanti ni memang me terjah lagi nih huhu).......







Kami semuanya.....8 dewasa dan 4 kanak-kanak...
Tu kitaorang makan penuh semangat sampai lupa birthday boy tua haa.....sampai birthday boy makan belon okeh hahahah hampunnnnkan kami Syabeel..........
Lupa pulak, Emak makan Nasi Goreng Cina kosong...taknak seafood....tu pun Emak kata sedappp...hamboi Emakk.....
Ni kan masa makan semua senyap je ye hahahaha..menikmati sungguh....pastu sambil-sambil tu adalah jugak berbunyik sedappp...sedappp.....
Tapi memang sedap pun.....OT dah lama ajak me makan kat Ibrahim's Fatty Crab nih...tapi Iolls jual mahal okeh...iyalah seganlah...pastu kang mengacau dia jek......
Ni kan bila balik tu masing-masing memang puji-puji okeh....siap masing-masing berangan nak pergi makan lagi hahahaha....sabar jelah....



Bersambung......








LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...