Tuesday, December 26, 2017

23 DISEMBER 2017...

Alhamdullillah syukur nikmat....23 Disember 2017, hari Sabtu pada pukul 3.30 pm kot Iolls selamat menjadi isteri kepada OT....
Kot tu sebab patutnya ikut jam janji pukul 2pm nikahnya...tapi punyalah lama Kadhi haritu hahaha so drag lama jugak (ada kutbah nikah, ada tazkirah, ada sesi kenal kenal..ada sesi soal jawab..ada sesi serah mas kahwin....ha kauuu..nak kawin sangat kan??)....tapi nasib baiklah OT cool-cool man jek...Iolls pulak yang seriau kat belakang tu hihi.......
Yes, hampir dua tahun me dan OT kenal...
Pastu dua tiga minggu eh macam sebulan lebih rasanya struggling rasa tak boleh nak go..makciklah tupunn, OT dia watlekwatpis jek...risau-risau dia dia maintain jek....akhirnya jadi suami isteri jugak kitaorang haha.....
Alhamdullilah jugak...walaupun sehari sebelum tu ada jugak terbertekak satu family...biasalah kitaorang..kalau masing-masing tak bising tak sah....(dahlah depan OT bisingnya huhu..nasiblah OT..nak buek camno).....tapi bila hari kejadian semuanya baik-baik sahaja....masing-masing amik part masing-masing...Iolls siap pagi tu take over siang ikan lagik hahahaha...punyala nak save labour punya pasal kan...mana yang sempat pun bolehhh.....
Pastu hari Sabtu pulak dari pagi masing-masing bertungkus lumus....Emak memang busy tak hingatlah...dengan haritu jugaklah ada hal lainnya....kesian Mak huhu....pastu adik-adik dan adik-adik ipar me banyak giler tolong, memang all out semua...pastu jiran tertangga yang bersusah payah jugak nak jayakan majlis nikah me nih....tak lupa buat BFF me (you know who you are...) siap bersusah payah masakkan dan sedekah 5 ekor Ayam Goreng Mamak  untuk makan-makan dan tolong lain-lain.......
Ya Allah...terima kasih sangat-sangat kat semua....jasa korang memang tak terbalas okeh....THANK YOU VERY MUCH!!.....





Teaser katanya kahkahkah.....
Terkojouit tak Uolls?
Kalau tak terkojuit sudah...tapi Iolls sendiri terkojoit okeh....
Korang bayangkan me selama ni kusam masam tetiba haritu bersih dan jelita kahkahkah...
Ni pun dah nak habis majlis baru tau yang rupa me ni jelita nak amatttt bila dah kena mekup....
Memang masa mula-mula lepas mekup tu memang me taktau apa ye..yang me tau dah siap tu me tengok cermin lebih kurang pastu jalan gi surau kikiki......
Ni Mijon wasap dia kata tetiba mancung pulak hidung mokcik hang..kahkahkah.....hebat bukan??








Tu nampak tak orang kuat kat belakang tu....yang kat sebelah me pun....TQVM korang!!....










Ramai jugak yang tengok me nikah ni...Alhamdullilah.....
Bila tengok kat sini, awat tebai sangat badan makcik hahaha...
Tapi takpe...janji setel kan....syukur sangat-sangat......









Me share gambar ni dulu.....
Sebenarnya me tak ada sangat pic berdua je dengan OT boleh??
Busy kitaorang melayan peminat sapa-sapa nak bergambar hahaha......terus feeling-feeling retis haritu okeh.....
Ni debor nikah dah habis...tunggu debor nak bersanding pulak....
Iolls buat majlis sanding combined Uolls...penjimatan satu, pastu makcik dan uncle dah kertu...so tak payahlah beria-ria nak buat banyak sangat majlis haha......
Apapun doakan yang baik-baik tau...TQ..muahh!!....





Bersambung.....









Tuesday, December 19, 2017

Berdebar.....

Boleh tak me bagitau yang me dah takde gambar nak buat modal entri huhuhu...
Betulllll..bila me check HP memang dah takde dah pic....
Kiranya kalau ada pun tu semua kena hold dulu....nanti-nanti baru me share hehe...
Sekarang ni dah fasa berdebor-debor okeh...
Dari hari Ahad haritu makcik dah tak boleh nak tidur nyenyak..helpppp....!
Eh lupa....korang..fyi, makcik nak nikah 23hb Dis 2017 ni..ye hari Sabtu nih....
Terkejut tak korang??
Janganlah terkejut....makcik pun terkejut jugak nih hahahaha.....
Sebenarnya kitaorang betul-betul plan nak kahwin bila me dapat booking dewan untuk majlis kenduri....
Betulll...kalau korang tanya...memang OT dia tu dari mula-mula kitaorang kenal asyik bagitau kat me yang kitaorang akan nikah awal...tapi itu jelah pun...doklah ulang tayang ayat yang sama adalah nak sepanjang masa...memang me bolayankan aje...malas nak fikir haha.......
Tapi bila OT dah start serius pasal hal nikah kahwin ni...so me pun sama-sama naik berkobar....
So plan itu ini..diskas sesama sendiri....tu yang jadinya hantar tanda secara cowboy ringkas tu....
Tu pun boleh tak dalam pada kononnya plan tu bila tanya OT bila nak nikah/kendurinya?
Dia cakap taktaulah Yang...mungkin hujung tahun ke, bulan dua ke..aitttt??sabar jelah....
Last-last me sesajalah call tanya pasal dewan...Alhamdullilah...baru tanya dewan yang kedua sekali ada rezeki kitaorang bila ada yang last minit cancel booking dewan tu.....tu yang terus kitaorang decide bila tarikh nak nikah tu....(pasal dewan nanti me cerita lain entri ye)......
Bayangkan kitaorang terfikir serius nak kahwin ni awal/pertengahan bulan 8...tau-tau bulan 12 nak nikah dah...giler tak sampai 4 bulan punya cerita kan?....so kita sama-samalah terkejut ye haha......






Dulang hantaran kitaorang....
Kalau tanya me preparation....alhamdullilah OK....
Lagipun me banyak upah orang untuk semua benda....tak larat nak buat sendiri ooi..selain dari tak creative, me memang takde masa nak fikir banyak-banyak huhu....so upah orang jelah...
Tu pun syukur ALHAMDULLILAH...murah rezeki kitaorang sebab dapat vendors yang baik-baik belaka...semua pun jenis pemurah dan tak berkira....ALHAMDULLILAH sangat-sangat rezeki dapat jumpa dengan orang yang baik-baik........
Nanti me share satu-satu ye...




Monday, December 18, 2017

Dah Start Busy nih....

Fyi, sekarang ni me dah start busy...
Iolls dah nak kahwin (malew kitew nak taip nieyh okeh...).....pastu Anim nak masuk belajar....
Dua-dua date adalah sangat rapat okeh....so memang ada antara hari tu memang Iolls pening....tupun me mother kata Iolls berkira..huwaaaa....
Sabtu semalam ni me dah sambung balik kemas bilik...me taip dah sambung kemas bilik tu sebab patutnya Sabtu lepas dah setel pun kemasnya..patutnyalahhh..tapi minggu lepas tu kemain lagi Iolls bersantai-santai duduk rumah hahaha...baru 5 percent jek yang berusik.....
So nak taknak minggu ni kena usik jugaklah bilik tu....
10 tahun katil tak berusik okeh...takat kemas usik sikit-sikit je...kalini tak boleh..katil kena ubah semua....so memang habis semua benda kena usik huwaaaa.....nasib baiklah Emak dan Anim tolong okeh..kalau tak pitamsss.....




Dalam pada nak kemas bilik kena jugak jadi babysitter budak duaorang tu....
Emak dengan Anim gi KL dengan Ana..diorang gi beli barang-barang Anim...so bebudak duaorang tu kenalah tinggal dengan Makcik...
Makcik pulak terajin...sempat masak okeh....tapi masak simple jelah....
Ni pun suap Abang Imraan 3 pinggan dia makan okeh...tandanya apa tu?kikiki.....
Ni me try buat sambal berlado jenis perah limau tu...sedap okeh (sapa lagi nak puji dirik sendirikkkk....)..cuma kalini rasa dia tak berapa pedas...lain kali kena tambah cili padi lagilah kot kan...baru kick......









Kemas katanya....habis bilik dan satu rumah dah macam kena bom....
Rumah kecik ginilah (jangan cakap me tak sedar diri pulak bila me cakap rumah keciklah apa lah..payah kadang-kadang bila niat kita lain tapi diinterpretasi lain pulak)......
Ni kan nak kemas bilik tapi sebab barang banyak pastu space kurang so kenalah letak dulu barang-barang kat mana-mana yang ada....tu yang habis satu rumah terjejas.....
Ni pun sekarang ni tak habis lagi berkemas okeh...Iolls jenis tak reti nak buang barang....kang itu tepikan, ini tepikan..last lagi banyak simpan dari buang hahaha.........









Ni Rabu minggu lepas...
Me cuti halfday sebab bawak Anim gi buat medical checkup....
Okeh..ni Anim buat kat Hospital Ampang Putri...total bil RM90....ni kitaorang sampai dalam 2.40pm...setel sebelum pukul 4...alhamdullilah..kejab je kan...?

TAMAT
Hehe..tetiba....







Friday, December 15, 2017

Hantar Tanda....

Hi..Salam Jumaat semua....
Harini me nak cerita kisah apa yang terjadi kat me pada hari Sabtu, 9hb September 2017 yang lepas....
Kisahnya....hari tu sebenarnya family OT hantar tanda...tanda apa??eh korang jangan ye buat-buat tak faham...kang Iolls hantar tuju-tuju kang hahaha.....
Kisah haritu agak huru hara jugaklah....macam-macam jadi okeh.......
Dengan short notisnya...dengan itu ini tak kenanya....Allahuakhbar...
Memang nangis dalam hati jelah....Allah je yang tau apa perasaan me masa tu....
Tapi takpe..me anggap tu semua pengalaman dalam hidup.....dan Alhamdullilah dah lepas dah pun..hehehe...syukurrr......
Ok kita sambung....haritu disebabkan oleh short notis OT bagi, so me yang tukang prepared semua....
Yes...sebab dah tershort notis jugaklah me rasa bertanggung jawab nak setelkan semuanya sorang-sorang....niat taknak susah-susah dan taknak susahkan sapa-sapa......niat jugak nak buat yang sesimple jek...kiranya just family OT jumpa Emak me then bincang borak serba sikit..family OT bagi tanda then makan....habisss......
Kiranya janji hantar tanda sudah...boleh gitu?(eh boleh je..kita yang buat dia kan?).....
So haritu Iolls yang tukang masak....sendiri cari pasal so sendirilah yang buat kan....?
Masak pun benda yang me retilah kan...
Me masak Nasi Beriyani (haruslah yang segera harharhar), Ayam Masak Merah, Kari Daging dengan Acar Mentah....tu jek...ye..itu sahaja....niatnya nak jamu makan tengah hari je....(memang cowboy giler kan me?....hehe)....
So dipendek cerita...
Yang datang haritu adalah family Abang 1st dan family Kakak OT yang nombor 5....kiranya dua family jelah....(Emak OT memang tak dapat nak datang sebab Emak OT memang kurang sihat)....
Janjinya pulak pukul 11 sampai kat rumah me..tapi kan kakak OT pulak sesat hahaha...dah sampai ke Kampung Baru nun okeh....so last-last nak dekat pukul 12.30 jugaklah sampai rumah me pun....
So dah sampai tu Emak just borak-borak lebih kurang...Iolls pun sesekali kena menyampuk....
Eh OT pun ada masa tu...dia ikut sekali okeh...mula-mula katanya taknak datang...tapi katanya last-last dia datang jelah...sebab bukan formal pun majlis kitaorang ni...
So kejab kang Iolls ke depan, kejab kang masuk bilik hahaha....dah macam robot dah okeh...serba tak kena...main ikut jelah apa yang diaorang suruh....(OT la kejab kang panggil keluar kejab..adoiiii)....









Cincin tanda makcik....hehe....
Santik ke idok...?
Eh makcik rasa cantik sangat dah nih.....makcik yang pilih kan so haruslah cantik.....












Tangan mega kan?so cincin pun dapat yang mega...huntongg makcik kannn kikiki....
Eh korang jangan kecam makcik ye...tak suka boleh tekan X kat hujung kanan atas tu....~sambil jeling tajammmm~.....
Tangan dah kerepot barulah merasa kena sarung cincin Uolls hahaha....
Tapi takpe...namapun semuanya urusan ALLAH...betul tak?...makcik pun tak sangka ada yang sudi dengan makcik ni okeh.....













Makcik tampal gambar selfie jelah ye....sebab semuaorang haritu tunjuk perasaan...so takpe alhamdullilah eh......
Haritu memang Makcik takde pun mekup ke apa ke ye...pakai pun baju dan tudung apa yang ada je....sebab memang niat OT nak hantar tanda je kan....kiranya merisik cowboy le nih......nak buat yang meriah meh duit eh......
Bila OT dah hantar tanda ni barulah hati Iolls lega giler....bukan sebab gatal..tapi sebab barulah semangat nak fikir hal yang lain-lain tu lelebih.....
Harapkan 100 kali cakap I LOVE YOU je takleh pakai jugak kan...duit ada takde cukup tak cukup belakang kira...janji yang patut buat tu buat dulu....nak tunggu macam tu macam ni..takut orang lain bercakap la..takut tak ikut adat lah apalah...nanti jadi susah....so buat yang patut-patut je dah...banyak lagi benda wajib nak kena buat selain dari takut itu ini....betul tak?
Perasaan me masa tu haruslah happy..Alhamdullilah....syukur sangat.....
Eh giler ko tak happy kan?yang cakap me gatal lah apalah cuba check korang camne dulu ye...mulut tu jaga...jangan ingat makcik dah tua makcik takde hak nak happy-happy macam orang lain pulak..eh teremosi pulak....
Ok..setel semua majlis hantar tanda ni dalam pukul 3 lebih....
Alhamdullilah walaupun sana sini kurang tapi OT cakap semua kenyang...siap cakap lagi sedappppp...(sempat makcik kamu ni kembang hehehe)....
Gambar ada..tapi me taknak tampal..segann.... 
Apapun doakan me dengan OT yang baik-baik tau....(TQ korang....).....











Thursday, December 14, 2017

Dah Lama Giler Tak Datim!....

Ni kisah hari Jumaat yang lepas ni....
Dipendekkan ceritanya...sebelum-sebelum tu (hari Isnin kot tak ingat) memang me dah booking Nurul untuk ajak berdatim...nasib baik dia free hehe.....
Iyalah dah lama ooo kitaorang tak berdatim dihari Jumaat....
Sebab biasanya Me selalunya lunch hour hari Jumaat memang kerjanya tidur...takpun lunch kejab dengan OT...
So dipendekkan cerita lagi...pukul 12.30 hari Jumaat tu me terus gerak ke ofis Nurul di seberang pagar opis hehehe...
Dalam kepala masa tu memang me blur giler nak makan apa...doklah berfikir sebab me ingat nak makan yang ringan-ringan je sudah...
So Nurul masuk kereta me cakaplah jom kita makan pizza nak......
Boleh tak elok je Nurul cakap "jomlah, Dominos kat tepi tu jek..."..hahaha..senang kerja oiii...jalan kaki je sudah....tak payah buang masa nak ke belah Subang Dua nun......







Konon nak makan pizza kan?
Sekali kauuu tu dia.....









Kesimpulan order untuk dua orang makan haritu kihkihkih......
Dasat tak?
Habis perut penuh roti haritu hahaha.....








Iolls datim dengan Nurul ni ha....sekarang Nurul dah santik banyak dah oooo....jeles makcik...(makcik tetap maintain kusam oiii)......
Ni kitaorang bersembang macam takde kesudahan okeh...punyalah sakan....tu pun rasa macam tak cukup masa sangat ye...banyak naw cerita terkumpul kan...tu pun baru 15% je kot yang keluar hahahaha.....
Ni kitaorang datim sampai time dah kritikal sangat okeh.....nasib baik Nurul sedarkan makcik kamu ni hah...kalau tak mau sampai petang tak reti-reti nak berhenti....
Ok...makanannyatu takdelah habis pun...korang ni hagak-hagaklah..banyak ooo...dahlah roti...melainkan kalau nasik mau habis nih haha....


TAMAT



Friday, December 08, 2017

Tengkiu ❤❤❤

Dan dannn....eh

Ni kisahnya hari Rabu....
Eh kisah sebenarnya me dah berapi-api dengan OT dari hari Isnin..
Hangin tak hilang-hilang dari Isnin sampailah petang Rabu tu...
Memang me berapi-api tahap menjulang-julang lagi....
Kalau ikut level api me tu memang api tu tak boleh dipadamkan lagi dah.....terbakar oiiii.....
Me punyalah dah mengamuk, memang tahap tertinggi dah...memang by hook or by crook memang nak jadi apapun jadilah....(menaip ni pun dah spark dah ni huuu)......
Me selalu kata OT yang garang kan?tapi sekarang ni yang banyak temper adalah me....menurun ke apa nih?
Sikittt pun tak boleh silap ooo..memang mengundang kemarahan me sesaja...mengalahkan orang mengandung dah ni oiiii.....
Dipendekkan cerita...me punya hangin tu dari kat ofis sampailah dah nak pukul 8 malam tu....
Memang dari tengah hari kerja me adalah taip pepanjang kat WA....(perangai me kalau mengamuk memang OT kena tembak banyak-banyak)...nasiblah...sebab kalau dah keluar kat mulut kang memang maknanya tiada esok bagimu dah ye.....
Dipendekan lagik...so pukul 8 tu me tengah taip-taip tu sekali me dengar bising-bising kat depan rumah...tapi me bolayan kan je....
Pastu elok pulak Emak panggil me katanya OT datang....hmmmm......dah kenapa pulak nak datang kan??telenovela betullaaaa........
Nak taknak me sarung tudung teruslah ke depan....adoilaaa....
Muka memang macam taik habis dah ni....tapi sebab nak menjaga macho me hadapkanlah jugak....bencikkkkk!
Me kalau time macam tu memang me malas nak drama swasta sangat...me akan diam...malas ooo....
Tapi elok lepas tu OT cakap dia bawak makanan....(memang me mengamuk pasal makan punnnn...Iolls is very sensetip pasal hal hal makan ni ye....jawa sangat oiii)....
So nak taknak kenalah "berbaik-baik" dengan OT...huwaaaa...nilah kelemahan Iolss....why oh why???
Sebenarnya me kesian dengan OT jugak masa tu sebab muka dia pun dah macam takde darah dah..sedih kemain sangat dah ropanya huhuhu....sapa suruh kan?
Jangan berbulu ye kengkawan....biasalah....bak kata Mijon "laki bini gaduh memang macam gini"....huuuuu.....






Malam tu OT bawakkan Sotong Salted Egg nih sepack.....








Siakap sekor......










Ni dah curah kuah....
Pastu ada sepack ayam goreng tepung jugak...dia bawak ayam goreng tu sebab Imraan dan Umaar ada kat rumah jugak masa tu...diaorang kena duduk dengan Opah sebab Ibu diaorang kena warded...huhuhu......
Macamanalah makcik tak cair....tengoklah ni...me bukan cair sebab dia bawak makanan tu (cair jugak tapi takdelah cair sangat punn), cuma me kesian dia kena lari kejab dari tempat kerja nak hantarkan me semua nih....dahlah tu muka dia memang sedih sangat-sangat (OT is jenis very expressive...kalau dia suka or tak suka tu memang terserlah kat muka...so bila camni alahaiiii...sedihhh...me pun naik sedih jugak huhu)...........
Hmmm.....
Dah malas nak citer lagi huhu........









Ni pagi semalam..me amik Keow Teow nih...tau tak staff kantin tu charged me RM1 je huhuhu...terkejut oiii...mana nak dapat harga macam tu lagi kan sekarang nih...??
Tapi takleh kata jugak, ni dengan staff indon or dengan tokei dia memang selalunya charged berpatutan ikut apa yang kita amik...tapi kalau dengan adik sorang lagi tu pulak dia punya charged memang lain macam sikit....Iolls kadang-kadang sampai serem nak mengambik lauk walaupun secebis hahaha....










Ni tengah hari semalam....
Tercekik-cekik Iolls makan sebab nak kejar masa huhu....
Ni kat Shaz le pun...tempat kegemaran me sekarang nih.....
Pujaan tetaplah kuah kicap tu...tu yang bagi sedap sangat...
Ikan tu pun jangan, kalau ada yang berlado memang me amik.....
Tengok nasik OT kikiki ciputs je..me punya hambik kau penuh sepinggan.....
OT tu sebenarnya mintak kuah kambing, sekali dengan isi kambing-kambing terus dia bagi..dahlah member tu tak boleh silap makan sikit kang pening lah apalah...huhuhu....


TAMAT




Thursday, December 07, 2017

Tengkiu....



Citer petang hari Selasa....
Mijon ajak ngopi....Iolls haruslah sukee hehehe...lagi-lagi bila ada yang belanja kan..tengkiuuuu.....muahhh!eh....










Petang tu kitaorang order sorang satu Chicken Lasagne je dah....
Kitaorang kalau mengopi selalunya mesti order makanan merapu-rapu jek...(katapun pree kan hehe...)....tapi kali ni me paksarelakan Mijon order makanan yang dah tentu sedap kenyang....
Pastu kan masa sampai tu kitaorang tengok Lasagne ni macam kering je mula-mula okeh...tapi bila makan eh sedap pulak hahaha.....










Makcik kamu....
Biasalah kalau dah amikkan pic teacher haruslah teacher amikkan pic me pulak....
Ni kitaorang duduk kejab je okeh..lepas setel makan tu dah naik atas dah......








Ni Teacher Mijon punya....
Dark Mocha Peppermint ke hapatah...
Makcik tak sempat nak paw pulak kikiki...lupaaa......







Makcik punya macam biasalah....Dark Mocha..no sugar..less coffee, extra choco, extra milk dengan whipped cream ha kau kauu......
Kalini adik barista tu buat memang sesedap rasa...tengkiuuuu.....




TAMAT





Wednesday, December 06, 2017

Customade T-Shirt...

Salam Uolls....
Harini Iolls nak share pasal t-shirt yang me dah order kat Pakar Printing 4U ni.....
Sebenarnya me saja je try test nak try buat t-shirt customade...means nak try tempah t-shirt yang boleh kita reka-reka corak ikut kehendak kita la kan..cita-cita tinggi kan?tapi budget ciputs okeh hahaha...
So me try cari kat IG kot-kot la ada yang murah-murah....
Dah jumpa 2-3 yang me rasa murah (rasa jelah sebab harga memang tak tau)....
So try wassap 2-3 IGs tu...sekali Pakar Printing 4U ni yang respond dulu.....
Dah respond tu teruslah me tanya apa yang me nak....
Mula-mula tu memang kiranya me nak try tanya je okeh....katapun nak survey harga dulu kan....
Sekali kauuu...eh tak payahlah survey survey lagi...tempah jelah terus hahaha....
Me pun bukan nak corak/design yang over-over pun..simple je sudah...dah namapun gatal katanyaponnnkannn....
Dipendekkan cerita, bila wassap tu me just bagitau nak t-shirt color apa, sleeve macam mana, pastu design macamana..then dia bagi harga....dah setuju pastu terus proceed confirmkan semuanya.....tau-tau dah sampai...senang kan?






Proses nak diskas apa yang me nak mengambil masa sehari je pun.....sebab me dah ada satu design yang me rasa just nice nak ikut..kiranya ikut je yang design me jumpa tu just tukar sikittt je........
Senang je okeh..kalau korang ada design mana yang korang berkenan korang just bagi dulu then nanti dia bagi harga....
Ni me beli dua helai je T-shirt ye...(selai pun dia layan rasanya).........
Me tempah sehelai tangan pendek, sehelai tangan panjang...







Ni design kat t-shirt yang dah jadi...
Gedixsss kan?hehe......
Design asal pun camni jugak, cuma me tukar wordings dengan font tu jek.....








Ni dia dua-dua helai....
Servis memang laju je okeh...I loikee.....TQ sangat-sangat.....
Harga pulak me rasa ok sangat-sangat...iyelah sapalah nak layan ko punya kehendak macamni kan?
Ni untuk T-shirt lengan pendek harga dia RM25, dan untuk lengan panjang pulak RM30..harga adalah termasuk design...
Postage adalah RM8...so total RM63 semuanya....
T-shirt memang nipis sikit...tapi padanlah dengan harga pun kan?
Tu pun wordings color gold ni pun dia bagi...patutnya harga lain tau....(baik kan diorang?Tq sangat-sangat).....
Eh ni review tak berbayar pun tau...ni me happy so me share kat sini.....
Ni me rasa gedix je tangan nak gi wassap tempah lagi nih..tapi ku tahan dulu jebatttt hehe.....






Korang kalau nak jugak boleh ke IG:  Pakar Printing 4U atau https://www.intagram.com/printing.tshirt.rm2x/ ...
Senang korang Whatsapp jelah terus: 013-435 8355
Waktu berurusan: Isnin hingga Jumaat (pukul 9 pagi-7 malam)
*kat status wassap ada tulis reply jika free sahaja (tapi me punya elok je dia reply cepat hehe).....












Tuesday, December 05, 2017

Ah Cheng Laksa Lagi....

Ni citer hari Jumaat haritu...
Pukul 3 tengah-tengah hari buta tu kitaorang dah terpacak kat Ampang Point...
Haritu me temankan OT gi amik baju dia yang dah siap lamaaa....
Patutnya minggu lepas lagi OT dah kena amik baju tu, tapi boleh pulak OT dok nanti-nanti adoilaa....
Last me kena escort barulah berambik jugak baju tu....ngada!
Amik baju kejab, pastu sempat jugak me gi potong tudung....
Tudung tu me beli instant dua muka...me pulak jenis kalau tudung dua muka tu macam tak sesuai...so selalunya me bukak cantuman semuka lagi tu biarkan jadi satu muka je...
Tapi bila kita bukak cantuman tu tudung tu pulak jadi panjangggg....sampai ke peha okeh...so nak taknak kenalah potong....
Kebetulan pulak memang me saja bawak tudung tu kot-kotlah terjumpa kedai alter...
Dan kebetulan pulak ternampak ada satu kedai alter ahsoh ni...baru bukak uolss....
haruslah laju-laju makcik kamu ni try....
Potong lurus-lurus je okeh...dia charged RM15 kau....mahai!
Dahlah tu muka macam hapa je.. masa bagi dan masa nak amik pun haiii..takdelah tunjuk muka elok (macamlah kau yang kena jahit pon...mem besar je kat situ kott)...dahlah tu masa nak bagi tu boleh pulak dia dok mengeluh bila nampak me...memang tobatlah nak hantar situ lagi oiii...










Aritu me order Mee Kari...
Sedap ooo..
Ni Mee Kari nyonya style....memang me suka kuah macam nih......
Ni kalau ikutkan tak cukup okeh kuah nih...tapi apakan daya takkan nak mintak tambah kuah hahahaha.......








OT gedik tetiba pulak amik Pan Mee....
Mula-mula kuah dia nih okeh sangat-sangat...pastu dah nak hujung tetiba jadi masin habis bila Ikan Bilis semua tu dah kembang.....adoi..dah memasal tak tak habis.....










Puas hati sangat makan ni tau....
Iolls kalau Laksa Asam kat sini Iolls kureng sikit sebab manis....geram je sebab dah sedap-sedap hirup sekali hujung tu manisss......
Ni makan ni kejab je sebab OT dah nak kena gerak gi kerja.....
Iolls pukul 4 suku sebelum Azan Asar dah sampai rumah dah pun...kejab je kan?....










Minggu lepas Mijon bagi me ni...TQVM!
Mijon baru balik dari Langkawi la Uolls...haruslah Iolls nak kirim ceklat......







Hasil belian kat Watson...semangat okeh!
Makcik kamu ni nanti nak kena pakai contact lense, so kenalah beli benda alah ni semua....
Ni semua-semua ni atas saranan OT la nih....sebab OT (sama macam Atie jugak) diaorang memang dah pakai contact lenses dari umur diaorang 20 tahun....lama dah okeh.....
Dahlah selama ni selalu je kena paksa dengan OT suruh me pakai, tapi makcik kamu ni memang taknaklah...tak reti oii..pastu lagi satu tak rajin hahaha....
Casing comel tu ada dalam tu ada pemegang  dengan casing contact lenses...me beli kat Ampang Point..RM3 je satu tu.....senang nanti me tak payah nak pakai hujung jari nak tonyoh contact lens tu kat bijik mata nanti hehe......







Me still lagi consumed Vitamic C ye....
Selain elok untuk kulit, elok jugak untuk kesihatan....memang sejak amik Vitamin C nih me kurang sangat dah demam or selsema or batuk.....selalunya intro to je..tapi tak kena-kena hahaha (geram jugak kadang-kadang sebab feeling tu tak sampai-sampai kahkahkah)........
Ni kalau stock dah habis memang me survey tengok mana yang paling murah, dan mana yang paling ada banyak khasiat....brand tu tak kisah tau, janji MG tu betul dan ada extra vitamin lain tu plus-plus lagi elok....(ni Pharmasist yang ajar tau)......
Me memang akan beli yang 1000mg...tapi selalunya sebelum me minum (jenis soluble nih), me akan patah dua dulu tablet tu....so kiranya me amik dalam 500mg jelah sehari...(tak rajin minum air macam nilah ye)....bila amik 500mg sehari so satu box macam kat atas ni boleh tahan 60 hari Uolls..penjimatan di situ kan...?
Ni me beli kat Watson...tak silap tak sampai RM35 je harga dia....gi cari cepat-cepat tau kalau nak try...tengah murah ni untuk brand Redoxon...dahlah macam-macam ada dalam tu....bukan senang nak jumpa yang macam nih ye....

TAMAT




Monday, December 04, 2017

Citer Pasal Makan Lagi....



Gambar kabur..ampunn...
Ni pic hari Isnin lepas....punyalah sayang nasik dari kenduri Ajim tu so pagi tu tapau untuk makan kat ofis....
Lauk pulak dah gone so me kena gi kantin untuk beli lauk...
Lauk kat kantin agak kurang memberangsangkan so me amik ayam goreng je...
Alhamdullilah..kenyanggg pagi tu hehehe......








Citer Isnin jugak..tengah hari me kena amik cuti...
Kena amik cuti pun sebab macam-macam benda nak kena buat...
Ni pic me, OT dengan Sara kat One Utama..pic tempat jelah..nak amik pic orangnya tak sempat huhu.....
Ke One Utama ni pun niatnya nak carik jam tangan.....
Ni nasib baik tengah hari tu ada parking okeh..alhamdullilah....
Kalau tak tu manjang pusing punya pusing punya pusing pun tak dapat-dapat.....
Ni kan gi One Utama ni kalau ikut me nak survey je dulu...tapi OT tak boleh ye...dia dah terbekenan dengan satu jam ni pulak dah....adoilah OTnyaponnn..senang betul terhibur.....







Malam Isnin jugak nih....
OT malam tu dia nak gi mancinglah pulak....so pukul 9 Iolls dah kena balik huhuhu...
Lapar okeh....so me saja gatal call Mijon..sekali katanya ok hahaha...haruslah suka kan....
Ni kitaorang tak pergi jauh pun...makan kat tepi sekolah Mijon je sudah.....lagi puas hati okeh.....









Lauk wajib la pun kan....
Haritu tah kenapa sedap semua berasa okeh masakan dia buat.....
Nak kata pasal lapar eh Iolls rasa guna lidah okeh, bukan guna fikiran...kikiki termaroh pulop........









Ni pun okeh ni...sayur banyak..I loike!.....







Tomyam pun secukup rasa masam dengan pedas...
Sebelum-sebelum ni macam tawar je...means..rasa tak rasa pedas masam dia tu........
Ni kan makcik yang makan banyak okeh huhuhu....me rasa 80 percent me yang telan semua-semua atas ni sesorang.....









Ni kegembiraan sangat hahaha....
Niat me pagi tu nak check dulu apa yang ada kat kantin..kang kalau ada macam biasa je memang me nak keluar dari ofis nak tapau kat seberang jek....sekali aittt LONTONG!!Oh haruslah laju-laju menapau kikikiki.....
Tapau pun macam biasa...Nasi Impit dua set pastu kuah lebih...isi tak penting okeh..kuah tu me memang kena amik lebih..barulah menikmati......










Ni lunch hari apatah minggu lepas le ni pun....
Lunch dengan OT...alang-alang dah keluar gi bank tu terus gi makan...
Ni tengok macam pekat likat je karinya kan?tapi malangnya rasa dia tak sekick kat Shaz Subang Perdana la pulak......eh jangan cakap me tak bersyukur...me makan dengan penuh kesyukuran tau..cuma nak citer apa rasanya je......










Ni malamnya....ni baru balik dari karoklah nih hahaha....
Dah habis karok memang teruslah mencarik makanan....lapar oiii...
Makan tetaplah kat tepi sekolah Mijon..senang...









Khos untuk tatapan peminat-peminat Teacher Mijon sekalian hehe.......









Kalini amik set...
Untung jugak ni..RM28 dapat semua benda..puas hati makan okeh...alhamdulillah.....









Malam tu balik tu dah setel bersihkan mandi solat bagai terus me kupas mangga muda okeh...
Tak tahan makcik kamu ni menunggu siang kan?













Okeh ni kat Shaz....ha kauuuu......hebait tak?kiki.......











Ni OT punya...beriyani lauk Sotong Kari......
Me taktaulah rasa dia apa..malas nak mintak.........









Cuma me punya memang marbelessssss....
Yang kuah kicap tu memang torbaikkk ye.....
Haritu pergi makan tu Ikan Sambal dah habis pulak so me amik Ayam Goreng...tercekik-cekik nak mengabiskan Ayam Goreng tu sesorang huhu.....
Makcik kamu ni kalau makan macam gini memang lagi menghargai nasik dari lauk okeh....










Okeh ni petang Khamis lepas.....
Esoknya kan cuti am so penuh ooiii Pak John nih...nyarisss takde tempat dah ye....











Ni dapat tengok gambar jelah....iolls tak sempat makan okeh...teser laju je ngap huhuhu......
Takpe..next time ada rezeki lagi pun boleh kan hehe.........











LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...