Search This Blog

Showing posts with label tahniah. Show all posts
Showing posts with label tahniah. Show all posts

Monday, August 29, 2016

Baby Baru....

Ni kisah 17hb Ogos yang lepas....
Pagi-pagi Ana kena operated untuk lahirkan baby baru dia.....
Alhamdullilah....sebelum tengah hari baby dan mama dah selamat dilahirkan dan melahirkan...syukur.....
Iolls macam biasa...bila adik nak melahirkan Iolls yang nervous tahap cipansss kihkihkih..over okeh..siap amik cuti lagik......




Dipendekkan cerita...kitaorang pergi melawat time petang tu jek....tengah hari tak sempat nak gi sebab nanti semua orang kelam kabuts.....
Makcik haruslah excited okeh...ni first time nak dukung baby tapi tak reti dan tak berani...so pegang-pegang gini je dulu......geram okeh.....






Nih makcik dah berani dukung cea cea ceaaa...kemain gaya tu taknak kalah....
Ibu-ibu sangat tak Iolls?hihihik......





Anak dapat baby boy....alhamdullilah....
Berat baby masa lahir 2.6kg...kecik jek...tapi mama tak boleh nak lahirkan secara normal...terpaksa jugak dibedah....takpelah Mama...janji dua-dua selamat....alhamdullilah......





Lupa pulak...baby mewarisi dagu exotic makcik dia eh mama dia....makcik pulak terperasan Uolls..hampunnnnn......






Opah macam biasa....excited sokmo kalau jumpa baby......
Ni mesti geng Opah jugak nanti nih....huntonglah semua cucu-cucu Opah ye....semuaorang pun fav.....





Opah dan cucu ke empat.....semua pun boys...hambiikkkkk......bertambah peninlah Opah nantik......





Kesian Abang Syaqeer.....menangis sakan bila dia nampak Mama....siap Mama dia panggil pun dia taknak....meraung-raung je dia.....
Dia terkejut kot tengok Mama dia bercucuk kat tangan camtu......terus taknak dekat Mama...tapi kelakar tu bila Mama babai nak masuk wad balik dia tak bagi.....dah macamana tu?
Lupa pulak...bebudak tak boleh masuk dalam wad...so Mama Syaqeer kenalah keluar kejab gi tengok Syaqeer kat luar....2 hari tak jumpa okeh...so kenalah jumpa jugak (kalau tak jumpa dalam Video Call jek).......




Sebab bawak jugak bebudak duaorang nih...so kena gilir-gilir masuk dalam....
Nasib baik Umaar dengan Imraan tak banyak soal kikiki...dapat pulak lari-lari kat tempat lapang tu pun okeh....bagus adik dengan Abang....good....
Lupa pulak, Anim tak dapat ikut sebab dia tusyen...so kena tunggu baby balik rumah jelah kan.....






Balik tu lalu kat Taman Cempaka so belilah durian yang murah nih....RM20 dapat 3 biji....
Sebenarnya tak lalu pun okeh...sanggup kitaorang berpusing sana sini nak menyampaikan tempat orang jual durian tu kikiki...
Nak beli yang bergred hebat-hebat tu akhak tak mampu.....so belilah yang rega marhein ni je...
Tu pun mahal jek me rasa...durian kampung...3 biji kecik-kecik je...isi pun yang hado je...tak banyak...tapi alhamdullilah..dapat rasa pun dah syukur......
Kitaorang ni sebenarnya bukan peminat durian sangat...dapat rasa seulas dua pun dah puas..janji rasa gittew.... (tifuu...haritu me bedal sebijik tu sesorang hahaha).....
Tapi betul okeh....kitaorang lagi enjoy makan durian kampung dari durian memahal tu...macam Anim cakap..."Anim suka durian kampung..sebab tetiap buah tu rasa dia lain-lain..."...betul okeh...kalau makan durian kampung lagi thrilled...kadang-kadang dapat yang lemak manis..kadang-kadang dapat yang lemak pahit...kadang-kadang dapat yang pahit....thrilled giler okeh....tak gittew.....
Lupa pulak...Ana dengan baby dah keluar wad pun....diaorang keluar hari Jumaat tu....
Baby pun dah masuk 12 hari....dari 2.6kg dah 3kg dah pun....eiii gerammmmm....tak sabar makcik nak tunggu awak dah gemuk....masa tu barulah syok nak kepit kuat-kuat hehehehe.....





Monday, March 11, 2013

Kenduri Kampung Jijan...


Kenduri pergi minggu lepas hari Sabtu 2hb Mac haritu...
Kenduri di kampung Jijan, Labu, Negeri Sembilan...
Undangan dari Ida...Ida ni adalah kawan kepada Sept dah Zai...
Me kenal gitu-gitu je...nak kata pernah bercakap pun tak kot..huhuhu...cuma kenal nama dan tau rupa je...
Tapi masa Zai kahwin hujung bulan 12 haritu Ida ada cakap dan jemput me datang ke majlis kahwin dia nanti......me pulak ingat-ingat lupa jelah kan...
Lepas tu tak sangka pulak, kat dalam kad jemputan untuk Sept tu dia ada jemput me sekali ke majlis dia....so kenalah pergi...macam tak sedaplah pulak kalau tak pergi kan..

Dan seperti biasa...bila 2-3 hari nak pergi memang akan huru hara.....
Bukan huru hara apa...huru hara nak pergi macamana, dengan siapa, pukul berapa dan bla..bla..bla lagi...
Zai beria Wassap me ngajak pergi...me pulak Sept pun dah ajak, nak buat kawan katanya....
Yang me pulak tersepit...dahlah hari Ahad tu nak balik kampung pulak...so agak pengsan disini...

Last minit baru decide yang me jadi pergi...
Zai me dengan Sept amik kat komuter Serdang (husbandnya ada hal..katanya...)....
Gerak pagi-pagi lagi tau..tapi kesian..patutnya kena amik Zai dalam pukul 9...tapi nak pukul 10 baru sampai kat tepi komuter tu...huhuhu..hampun Zai....
Gerak pun dalam pukul 10 (dari komuter Serdang), singgah hentian Nilai pergi makan dulu...
Kitaorang bukan beli breakfast okeh...kitaorang terus lunch..hahaha!
Me dengan Sept makan Nasi Ayam...Zai siap makan nasi lauk Ikan Keli Masak Gulai Cili Padi lagi...kikiki
Makan-makan..dah kenyang baru gerak terus ke kenduri...






Sampai sana dalam pukul 11.45 kot...tak ingat sangat..tapi memang nak pukul 12pm jugaklah...
Time sampai tu pengantin baru nak mekup...so terus je pergi makan..hahahah...buruk benar perangai kan..padahal baru je makan tu...
Tapi okeh je..makan slow-slow free and easy kata orang....
Me dengan Zai lagilah..time dalam kereta iya-iya je kata kat kenduri nanti taknak makan banyak dah..ewahhhh..pembohongan semata-mata sangat!
Me masa nak amik nasi tu tengok nasi dia color lite lite je terus je amik nasi banyak okeh...
Pastu bila bau Rendang Daging tu semerbak semacam terus je laju selera membuak, laju je mencedok Rendang...hamboii...taknak makan banyak katanya.......
Paling best tengah dok fikir-fikir nak amik lauk apa lagi tiba-tiba makcik penanggah tu tuang setray ayam goreng ala-ala KFC kat depan muka me...ewahhh..pucuk mencita ulam mendatanglah kan....
Terus laju je amik kepak 3 ketul..kikikih...suka bebeno sebab dapat makan ayam goreng keepsilah katakan...

Dah makan slow-slow free and easy tu, makan pulak cendol...
Pastu lepak-lepak kejab bawah khemah tu...konon nak tunggu pengantin siap....
Tunggu punya tunggu, tak keluar-keluar pun...sampailah Zai terpaksa kena balik sebab Ayah dengan Emaknya dah tunggu...(Diaorang ni dengan pengantin sebenarnya saudara mara..so haruslah Ayah dengan Emak dengan segala saudara mara Zai ada kat sana jugak...)....
Zai kena balik ikut parents dia balik jugak...tu yang mengagau member tu takut ayahnya tinggal dia..kikikih...
Last tinggallah me dengan Sept....time tu panas jangan cakaplah..tak terbukak mata....(memang lupa giler dah nak mengambik gambar ke apa dah...)....

Pukul 1 suku nak balik dah...sekali Emak pengantin kata tunggulah..pengantin nak bersanding dah...
Tunggu punya tunggu, serender kitaorang salam Emak dia terus tunggu kejab dalam kereta....
Konon dapat tengok dari jauh pun jadilah...tapi tak dapat pun...
Tunggu nak pukul 1.45 pm dah kot...tak sampai-sampai jugak pengantin..so terus decide balik je....
Memang kepunan nak tengok pengantinlah jawabnya....what to do...huhuhuhu....
Nak masuk bilik pengantin tengok rumah dah sesak...nak lepak-lepak tak tau dah nak lepak kat mana...lepak dalam kereta pun dah sudah...so end-up balik jelah....
Apapun, Selamat Pengantin Baru buat Ida dan Suami...
Semoga Bahagia hingga ke Akhirat....
Terima kasih sebab jemput Kak Sue ek.....terimalah hadiah tak seberapa dari kitaorang tu...^_^

Balik kitaorang sempat singgah Nilai 3 kejab...dapatlah tudung 3-4 helai murah-murah...jadilah alang-alang dah singgah tu...
Balik tu sempat singgah hentian Kajang, jemput Emak Sept yang baru balik dari Kedah...
Dah jemput tu lalu dekat Sate Samuri sempat tapau sate lagi....(minggu ni dah 3 kali makan sate Samuri okeh...nyum..nyum..nyum...)....
Sampai rumah semua nak dekat pukul 6....Alhamdullilah....






Friday, August 31, 2012

Merdeka...Merdeka...Merdeka...!!!!

Merdeka...Merdeka...Merdeka!!!....

SELAMAT ULANG TAHUN KEMERDEKAAN KE-55 TAHUN MALAYSIA.....
I LOVE U MALAYSIA!!!!
I'M PROUD TO BE MALAYSIAN....ALHAMDULILLAH....
SEMOGA MALAYSIA MENJADI NEGARA YANG AMAN DAMAI, MAKMUR SELAMANYA...AMIN YA RABALLALAMIN......^_^
(pic by google..TQ)....





Juga tak lupa....
SELAMAT ULANG TAHUN KELAHIRAN KE-TOOT buat ZAI....hihihihiii
Happy Birthday!!!....
SEMOGA PANJANG UMUR, DIMURAHKAN REZEKI...AMIN....





Tuesday, June 12, 2012

Melawat Humaira dan Makan Nasi Ayam Hainan....

13 Mei 2012, Ahad
Sebelum tu Mijon ada call...katanya ko free tak hari ni?me pun cakap....free je...kenapa?....
Taklah...aku ingat nak masak Nasi Ayam...datangla....katanya pulak...
Dengar je ayat NASI AYAM, mak aii...terus je daripada malas nak kemana-mana tu jadi rajin...kikikikih...tak malu kan....?kahahahah
Terus kata kat Mijon....nanti orang tanya Sept dulu, kalau dia free okeylah....cehhhh...konon je kan...padahal dalam hati, mintak-mintak Sept free hari ni...kikikikih, kiji!!
Terus je call Sept....tanya lebih kurang...sekali dia pulak tetiba kata OK....amboiiii.....macam tau-tau je kawan-kawan free hari ni kan....tapi yang untung kitaoranglah....langkah kanan!!
So, bertolaklah kitaorang ke rumah Mijon lebih pukul 1 suku gitu....
Sampai sana lebih kurang pukul 2 lebih....
Masing-masing excited ni, selain sebab nak makan Nasi Ayam, kitaorang excited nak jumpa Humaira.....
Mau tak excited kan, dulu dalam perut tiap-tiap minggu dok mengekor kitaorang berjalan ke mana-mana kan, so dah keluar haruslah nak tengok macamana rupanya...hihihihihhi...
Mummy Sept nyibuk....punyalah teruja dia tengok Humaira....dok cuit-cuit je dia...kikikih....


Ha...bila suruh pegang, ginilah jadinya...KEJUNG!kikikikh...



Mijon, sempat lagi briefing tu....
Humaira pulak, kemain lagi kan....orang dok kelek dia, dia makin sedap je tidur....



Mak dengan Ma berborak....
Ma Mijon pun ada, jagakan Dik Nor & Humaira....Emak Sept pun ikut kitaorang time ni....



Mummy dengan Humaira...




Sedap je dia tidur kan....jeless tau....


Turn me pulak....
Kemain lagi tau...sikit pun tak merengek...makin sedap tidur lagi ada....
Mau tak, orang sana dukung, orang sini dukung kan..dahlah masing-masing macam tilam Getha kan....hahahahahar...



Ni orang tak puas main dengan baby nih...kemain lagik....






Patutnya gambar makan dulu sebab kitaorang sampai-sampai tu Humaira tidur kat dalam dengan ibu dia kejab....so takleh kacaulah kan..
Dan kalau tunjuk gambar makan dulu macam kebulur benor rupanya.....so, tampal gambar baby dulu ye, nak cover kegelojohan...hihihhihihi....konon sopanlah sangattt, padahal???....
Tu pun menunggu Mijon menyiapkan bahan nak makan tu sikit punya lama jugaklah...huhuhuhuhu...sebaik masing-masing sopan lagi...iyalah kan ada Emak Sept dengan Ma Mijon kan...kalau tak ada tu, haruslah masing-masing bising tu...pat puluh pat kali soalan...Mijon, bila nak makan...?Mijon....bila nak makan....?mau bingit telinga Mijon....hahaha
Tunggu punya tunggu, akhirnya dapat makan.....
Wowowowowow!!masih lagi marvelesss....ni  me tengok gambar ni pun dah meleleh ayaq liur nih.....(Mijon, bila nak buat lagi????).....
Hasil menunggu lama tu, me makan 3 pinggan okeh....seperti biasalah pun, 3 pinggan adalah confirm!....cannot resistlah.....sedap terlampau...!

Lepas makan pulak....barulah dapat pegang dan dukung Humaira....comel...comel...comel....!
Tak sabar nak tunggu umur dia 3 bulan ke atas, mesti tombam tu...
Lepas dah main kejab, borak-borak, lepak-lepak kitaorang beransur pulang....sekojab jo....tu pun sebab Mijon ada meeting sebab dia nak pergi Pulau Dayang, kalau tak lagi lama kot...
Tapi konon je nak balik awal, last-last kat parking tu terjumpa balik Mijon, apalagi sempat lagi menyembang 30 minit lebih kurang lagi tu...sabar jelah..dasar memang banyak cerita kan masing-masing....
Tapi takpe...lain kali kitaorang datang lagi ye.....confirm lain kali tu mesti lepak lagi lama lagi-lagi kalau ada Nasi Ayam Hainan lagi, satu hari suntuk pun sanggupppp........hehehehehhe....

Anyway, TQVM Mijon dan Ma sefamili.....!



Published with Blogger-droid v2.0.4

Saturday, May 12, 2012

Tahniah Muzie....

Tahniah untuk my dear BFF Muzie atas convocation beliau harini...
Beliau baru je berjaya menghabiskan pengajian Master beliau tempoh hari....
Beliau amik apa?alamak, yang me tau mesti/confirm giler beliau amik bidang perakaunan lah kot...sebab kerjaya beliau sekarang ni pun Akauntan kan...(sorry orang tak concern sebab Muzie amik majoring apa ye Muzie....huhuhuhu)
Apapun....
Memang feel very happy, happy and happy for her....muahxx!!...
Berbaloi-baloi usaha penat lelah beliau selama ni tau.......
Memang tabik spring habislah...u r gooooood, girl!!!
Again a big TAHNIAH Muzie.....!
~pic taken dari FB beliau~



p.s: Kitaorang berkawan since sekolah menengah ni tau......
       Dan walaupun jarang keep in touch with each other, tapi bila dapat berborak atau jumpa memang
      24 jam tu macam tak cukup kan......
      InsyaALLAH, we will keep this relationship forever and ever...amin......^_^

Thursday, May 03, 2012

Sharifah Zahra Humaira....


~pic kredit dari facebook Syed~


Alhamdullilah....
Baby Zahra lahir pada Jumaat, 27 April 2012 melalui pembedahan......
Berat tak salah 3.45 kg....(debab kan...?tak sia-sia bawak mummy dia jalan kehulur kehilir sebelum nih....kikikih...)
Mesti seronok kan new mummy dan Daddy ni sebab dapat anak comel dan sihat......
Anyway....tahniah Dik Nor dan Syed....^_^
Nanti ada masa Makcik Sue datang yea....tu pun kalau Mummy Mijon tak eksen nak merajuk ntah hapa-hapa dengan me lagik....k...





Friday, April 27, 2012

Tahniah Ema....



Tahniah buat Ema & Fendy atas kelahiran cahaya mata sulong mereka....
Baby girl...berat 3.3kg...lahir melalui pembedahan....
Yang namanya tak diberitahu lagi ye....
Apapun...tahniah kepada both of you...



(Hihihihi...macam tak percaya sangat-sangat yang Ema dah jadi mummy....
Rasa macam baru je semalam-semalam pergi kenduri diaorang ni....)



Dan...
Bila tengok pic baby macam debab sangat je kan?tapi kenyataannya, mummynya kata muka je tembam Su tapi badan kecik je....hihihii...la ye ke?.....apapun cute sangat la!eiii....gerammmms....!!!
Takpelah, debab tak debab janji baby sihat sudah...
Besar nanti kalau debab bolehlah geng dengan auntie-auntie ' Charlie's angle'nya ni ye baby...kikikih...




Ps: ni Dik Nor adik kepada Mijon tengah struggle nak melahirkan baby sulongnya...kita doakan mummy&babynya selamat ye...amin...


Ps lagi: Tahniah jugak buat Siti dan Abang Jaa sebab baru minggu ni dapat baby lagi...Alhamdulillah, selepas berberapa tahun kesedihan sebab baby pertama dan kedua meninggal dunia dalam kandungan, sekarang ni mereka dikurniakan baby lagi...baby boy pulak tu...dah jadi sepasang gitu...tahniah....


Published with Blogger-droid v2.0.4

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...