Tuesday, October 30, 2012

Happy Birthday Sister!!

Happy Birthday Anim.....!




Naik Haji....????


Budak haji poyo...huhuhuhu...
Kemain lagi kan.....hahahaha...
Padahal tak pakai dyper tu...hihihihihi


Eloklah...orang lain naik haji awak yang pakai ihram...
Rambut pun dah di gondolkan sikit.....



Agak bagus kan...
Ibu layan hpnya....anak pulak layan tab RM300nya....^_^ 




Sunday, October 28, 2012

Alhamdullillah OK....

Interview untuk kenaikan pangkat,
Tak berapa nak OK...sebab utama, tak berapa reti nak menjawab....
Bukan pasal takde jawapan...tapi interviewer tulah...tanya lain, nak jawapan lain....halooo....tanya biar teghang okeh....bukanlah soalan tricky pun..soalan biasa...tapi konon-konon sangattttt....
Satu lagi tang soalan....
Soal kat lidah ringkas, tapi nak jawapan complete...macamlah me telepathic kan....sabar jelah....
Contohnya: Apa yang u akan buat kat tempat baru nanti?....
Punyalah jawab...saya akan bertugas bla..bla...bla...bla..dengan bla...bla...bla....dan bla...bla...bla...serta bla...bla...bla...dan blaaaa bla...bla...bla...bla....bla...........(punyalah panjang berjela bagitau bidang tugas segala dan so on...)
Sekali katanya tak...kat sana ada WIFI tak?so me katalah takde....dia kata...Haaa...tulah yang u kena buat.....la rupanya suruh me bagi suggestion ke?....cisssssss.....cer korang ditanya soalan ni...apakah jawapan yang terlintas yek...huhuhuhuhu....
Lagi....
Paling 'best' bila sorang dari panel tu suruh jawab dalam bahasa inggeris...aduhhhh...failed!!....
Tergagap-gagap me nak mencari ayat nak menjawab tu...padahal soalan senang je kot...huhuhuhu...
Serius ni me salahkan diri sendirilah kan...
Sapa suruh tak improve kan....dulu masa time belajar kat ITM/UiTM (dua-dua me pernah merasa zamannya ye...)...kalau takat nak jawab soalan lecturer dalam kelas tu tergagap-gagap tu maulah jugak keluar ayatnya....ni tak...memang tak keluar langsung....gilerlah rasa diri ni sangatlah BODOH...huhuhuhuhu...
Soalan simple je...patutnya takde masalah nak menjawab pun....
Tapi what to do...dah memang English me dah tahap takde tahap je kan...malas nak cakap.....
Lagi....
Bila dah kena interview tu, paling tak best adalah perasaan lepas kena interview tulah.....
Keluar je dari bilik, aduhhhhh...memang rasa macam-macam.....
Ok ke tak Ok ke aku nih.....?macam orang bodoh tak?menepati apa yang diaorang nak tak?itu ini.....
Memang giler tak suka......kalau boleh taknak dah pergi interview lagi....huhuhuhuhu....
Lagi-lagi diinterview pulak dengan bos sendiri yang boleh dikatakan tiap-tiap hari jumpa dan dah bertahun-tahun supervise kita....
Malu okeh...sah-sah dia kenal kita sapa kan....
Sah-sah jugak kalau salah cakap ke apa sah-sah jugaklah dia kata....Ah...temberang sungguh budak nih.....kikikikih...malu ooooo......
Apapun yang lepas dah lepas kan....me just doakan rezeki berpihak kepada me.....
Kalaulah dapat, memang bersyukur sangat-sangat....
Tahun depan dah jadi ketua keluarga....harapnya kalau rezeki me bertambah, so tak payahlah me pening-pening kepala dok fikir macamana nak tambah pendapatan rumah kitaorang tu.....


Roadtax dan Insurans
Sampai kat rumah lambat sehari okeh....
So merasalah bawak Makcik Viv tak beroadtax....
Tapi tetap bersyukur sangat-sangat sebab tak perlu nak ke Damansara Utama tu semata-mata nak amik geran kereta lepas tu nak renew roadtax segala sendiri....
Macam me bagitau haritu ada sorang staff Bank Rakyat dari sana yang boleh tolong buatkan...
So, sangat-sangatlah berterima kasih kepada beliau sebab sanggup menolong me yang jauh ini....hehehhehe....
Ni bila makcik Viv dah ada roadtax insurans ni lega setahun kan....so tunggu tahun depanlah pulak tengok macamana jadinya....hehehehhe


Kursus
Kursus me kena pergi selama 2 hari...
Nasib baik dekat je dengan ofis...legaa......kalau tak dah satu hal mengagau nak mencari jalan....
Kat ofis me tu lain sikit...kalau kena pergi mana-mana tak payahlah mengharapkan sangat transport disediakan..silalah cari alternatif sendiri barulah kang tanya kat ofis ada transport ke tidak...
Kalau tak mau melopong jelah masing-masing nanti....so, sebelum apa-apa bila dapat je memo silalah cari transport dulu hendaknya.....
Pasal kursus pulak...
Nama kursus ni Kursus Pengacaraan Majlis Professional....(tajuk macam pelik je me rasa....kan...kan...kan???ke me je yang rasa pelik?)....
Penyampai kursus adalah seorang personaliti lelaki dari RTM....
Serius masa bagi nama dia mula-mula tu memang me tak kenal...haha, nampak benar tak tengok RTM kan...huhuhuhuh
Tapi bila kursus tu barulah....oooo...beliau ni....macam kenallah jugak....haha tapi tak berapa nak kenal boleh????
Giler korang oiii...suara dia memang giler sangatlah sedap okeh.....
Tapi satu je....macam syok sendiri je ada kursus ni...(my personal opinion tau...)
Me tengok masa kat memo panggilan kursus tu katanya nak mencari pelapis atau bakat baru untuk jadi pengacara majlis untuk tempat kerja kitaorang...kiranya nak gilap bakatlah kan....
Tapi bila kursus...balik-balik penceramah tu emphasize kat orang yang memang dah ada suara, dah ada pakej dan dah ada pengalaman....
Tak pun balik-balik dia yang buat MC tu kat depan...berkali-kali....
Me tau dia nak bagi contoh....
Tapi for me lagi elok kot kalau dia training one-bye-one bagi satu rangkap pendek speech tu kat sorang-sorang untuk baca dan betullkan bacaan kitaorang yang tak berapa nak pandai nih....
Me percaya, kalau takat peserta kurang dari 30 orang tu sah-sah boleh punya habiskan sorang-sorang tu tak sampai pun satu hari....
Ni tak balik-balik dia sendiri tak pun yang pandai tu yang buat....ni bukan kes dengki ye...sebabnya me dah pernah pergi kursus jadi MC tahun 2006 nun....so dah tau serba sikit apa yang akan diajar nanti....
Duluuu tu...serius pakcik tu mengajar lagi berkesan okeh...
Dia bagi contoh sekali dua je...lain tu dia bagi mic kat kitaorang suruh baca kat mic sorang-sorang...
Baca text MC tu sampai kadang-kadang tu habis semua okeh....panjang kot....mengah...
Sorang-sorang jugaklah dia comment macam tu macam ni...takde kecik-kecik hati de...straight forward gitu...
Tak sedap cakap tak sedap...sedap cakap sedap...kalau tak betul, terus dia betulkan....
Dari tak tau nak bercakap kat mic macamana..sampai dah tau nak control suara macamana okeh...
Walaupun kursus yang pakcik tu bagi lama...dekat 3 bulan seminggu kelas 2 hari dan sejam untuk setiap kali kelas berlangsung... (iyalah nak bandingkan yang 2 hari mana boleh patutnya kan....)...
Tapi percayalah...me rasa 2-3 jam untuk session dengar setiap peserta tu baca text MC tu lepas tu perbetulkan serba sedikit me rasa tu saja mesti boleh punya....
Kiranya masing-masing dapat rasa macamana sebenarnya nak jadi MC kan....baru tau sapa yang ada potential atau tak kan....?
Ni tak, balik-balik dia yang baca text MC tu kat mic, balik-balik peserta yang memang dah pandai tu bacakan jugak....tau tiap kali tu dia akan cakap...sorry ye yang lain tu jangan kecik hati....halooo tipulah tak kecik hati kan....kecik hati okeh...
Bayangkan apa perasaan ada sorang peserta tu (bukan me ye) masa introduce diri masa kursus start tu siap cakap saya sekian sekian tiada pengalaman dalam bidang pengacaraan majlis tapi saya memang berminat sangat-sangat nak jadi pengacara Majlis....(lebih kurang gini ayatnya)
Tapi malangnya, peserta tu (peserta perempuan yang memang takde kurang apapun, suara pun ada) tapi sampai habis kursus cuma merasa bercakap kat mic tu sekali sahaja..iyaaa.....sekali sahaja okeh!tu pun masa mula-mula kursus tu sebab dia nak test sorang peserta wakil untuk satu meja (meja pun ada 4 meja yang satu tu suku penuh je pun....)...so total yang keluar suara tu dalam 4-5 orang je....
Lepas tu ilek pocik!takde dah suara dia berkumandang....
Kursus 2 hari tu adalah dari pukul 9 sampai pukul 5.30 petang ye....tolak rehat segala...adalah lebih kurang 7 jam dalam dewan kan....tapi dia memang tak merasa langsung kiranya....huhuhuh..
Memang potensi ke apa ke sah-sah tak nampak pun.....so, pendam jelah minat yang ada tu ye dik, moga satu hari nanti berpeluang ye......(walaupun peluang dah ada depan mata kan.........)...kijam je me rasa okeh...
Pastu dalam kursus yang me rasa singkat tu sempat pulak suruh kitaorang buat 3 group dan kena buat assingment dalam berkumpulan....suruh creat apa-apa function sebijik macam yang ada tu....siap ada floor manager, MCs, VIP segala dan suruh kitaorang present....
Giler me confuse di sini...huhuhuhu....
Tak salah untuk belajar semua-semua tu...tapi macam tak kena dengan nama kursus okeh....
Sah-sah yang main star tu yang jadi MC tulah kan....?so, apakah fungsi kengkawan yang jadi watak lain tu???
Tapi takpe takpe.......group kitaorang group No. 3 yang orang pandang yang ado (sebab yang hebat-hebat tu kat group orang lain) tapi kitaorang menang dapat Johan okeh...hihihihi....comel je rasa...tak sia-sia me jadi Usherette gitu, giler berkesan lakonan kitaorang kan..........hehehhehe...
Paling kelakar adalah Anugerah Pengacara Majlis Harapan untuk wanita dan lelaki....
Anugerah tu tak kelakar pun...tapi cara pemilihannya.....
Test suara kitaorang semua pun tak habis tetiba ada pulak nak bagi anugerah ni kan....?kikiki..kelakar..kelakar....
Pastu tak taulah dia pilih macamana sebabnya yang dah pro tu memang dia sendiri cakap tak boleh masukkan dalam kategori anugerah ni....
So korang rasa macamana dia pilih ye....?
Me rasa mungkin dia pilih masa kitaorang introduce diri kat tempat masing-masing mula-mula tu kot....hahaha!
Apapun yang menang anugerah tu pun me tak sangkal..memang kedua-duanya berbakat sangat...(kedua-duanya memang ada buat MC banyak kali 2 hari tu....)....sebaiklah kan...
Me pulak?
Me merasa pegang mic tu 2 kali...oklah kan....
First masa test wakil sorang satu meja tu..pastu dengan untuk majlis closing kursus...
Diaorang main petik nama me, so merasalah....hampeh ke tak me tak tau..kahkahkah...
Sebab yang first pegang mic tu hampeh tak dapat komen dari pengajar tu (komen dari peserta lain je ada...tapi okehlah ada komen kan...), lepas tu yang kedua tu dah closing so haruslah tak ada komen kan sebab kursus dah habis...hahahahah!...kesian blur sampai habis kursus sebab taktau yang me ni dah improve or tak untuk jadi MC tu....huhuhuhuh
Apapun me enjoy kursus ni...bukan sebab kursus tapi sebab peserta peserta semuanya memang best...kelakar habis okeh, sporting giler....i like!krem mulut sebab gelak memanjang...hihihi!
Paling like of course la makanan untuk kursus kan....makan free...haha!

Aidiladha
Walaupun hari sebelum Aidiladha dengan paginya ada benda 'kontroversi' terjadi...tapi Alhamdullilah sekarang ni dah Ok.....syukur.....
Apapun tak terlambat me nak ucapkan Salam Aidiladha kepada semua ye.....^_^




Monday, October 22, 2012

Doakan saya....

Doakan saya ye kengkawan....
Pukul 2 petang karang saya ada interview....
Walaupun hati patutnya dah dupdapdupdap...tapi percayalah jantung hati saya belum jadi begitu....pukul 1 karang mungkin dagdigdug didalam dadaa......huhuhuhu....
Apapun doakan saya ye....tqvm.....^_^





Saturday, October 20, 2012

Ubat.....


Ubatlah sangat kan.....
Ni semua adalah terjebak okeh.....hasil dari kena jemput Anim kat KLCC petang tadi....
Nasib baik duit limited gitu kalau tak mau berpinar bijik mata dok pandang sini sana....serius kat sana kalau betul tak tahan nafsu serakah makan mau semua benda nak ditapau....huhuhuhu......



Thekhanan...

Thekhanannnn okeh....

1. Interview-Isnin ada interview untuk kenaikkan pangkat. Tak adalah tekanan apa sebenarnya pun...tapi tipulah kan, rasa tertekan tu haruslah ada kan...berjaman tak kena interview haruslah seriau sikit...ni pun kalau ikutkan belum lagi rasa tekanannya pun...tunggulah esok lusa...mau tak tidur jadinya...huhuhuhu....Interview pulak nanti start pukul 2 petang...lagilah haru...dah comot-comot pastu kena interview...otak pun tak fresh dah gitu...huhuhuhu....Cuma berharap interview success....harap takdelah me terkucil nak menjawab soalan...harap takdelah me jawab tu ntah hapa-apa...harap semuanya ok....Amin....(please doakan yang terbaik untuk saya ye kawan kawan.....harapannya biarlah rezeki tu berpihak kepada saya.....^_^)

2.  Roadtax dan insuran Makcik Viv- Mati 23hb hari Selasa depan..cantikkkkk....ingatkan hari Isnin tu nak setelkan (tapi kena interview pulak, so takpelah)...plannya bertukarlah kan...selasa depanlah baru nak buat (terpaksalah 1 hari tak berroadtax berinsuran....)...sekali tak dapekkk jugakkkk....Selasa dengan Rabu dah kena pergi kursuslah pulak....(baru dapat tau semalam pulak tu...haru....)...paling best dah tentulah khamis tu pulak nak cuti awal sebab Jumaat tu kan dah raya haji....memang haru je....takkan nak tak beroadtax berinsurans sampai seminggu kan....so terpaksa buat hari ni jugak (Jumaat)....giler last minit je kan...salah sendiri gitu...sapa suruh tak kuarkan duit siap-siap...memang tak memasal....Pastu boleh pulak semalam tu (Khamis) call bank tanya pasal nak buat roadtax dengan insurans tu...sekali kata diaorang, bank dah tak buat dah...kalau nak amik geran pastu buat sendiri.....walahwalah, ingat dekat ke??geran sah-sah kat Damansara Utama nun...tah kat mana-mana tah banknya tu...huhuhuhuhu...,.bayangkan dah 4 tahun bank yang buatkan roadtax insuran Makcik Viv, tapi tiba-tiba tahun ni tak buatkan dah....ayo!!....Pastu boleh pulak bank main tolak-tolak kata bank cawangan tu yang buat bank cawangan ni tak buat, bank cawangan tu sekian sekian itu ini...Hallooo!biar benar korang????...Last nasib baik ada sorang staff ni boleh tolong buatkan...mungkin dia ada 'kaki' kot untuk buatkan roadtax dengan insurans semua tu...so belasah saja....janji isnin atau selasa ni me dapat me punya roadtax sudah......Alhamdullilah....tekanan dah berkurangan...walapun punyalah me 'haru' dari semalam....(sampai harini kena amik half day lagik).......bila dah ada yang tolong tu lega sikit....

3.  Check-up-Yang ni patutnya pergi hari Khamis depan untuk amik result darah bulan lepas tu...tapi bila difikir dicongak congak disebabkan hari Khamis tu dah sibuk-sibuk nak raya haji (walaupun takdelah celebrate sangat pun...) so haruslah kena cuti...so appointment tu ditunda oleh diri sendiri jelah....so, minggu lagi satu barulah pergi....(kalau kena marah dengan Nurse memang salah sendirilah kot..huhuhuhu....redah....)

4. Kursus-Kena pergi hari Selasa dan Rabu minggu...nasib baiklah dekat je tempatnya..,kalau tak lagi tekanan....last minit baru dapat tau...tapi belasah....harap nanti okeylah...dahlah peserta lain tu ala-ala glamor je me tengok (list nama).....terpencil jelah saya nanti...huhuhuhu....

Gile tak tekanan....jadual penuh u all...Isnin-interview, Selasa dan Rabu-Kursus, Khamis-appointment doktor pastu roadtax insurans pulak nak kena setelkan (padahal boleh je setel sehari je, tapi sebab tak disangka-sangka dah jadi lain pulak....)...tapi takpe...dugaan sekali sekala kan...tekanan-tekanan pun minggu depan jelah kot jadual penuh pun....minggu-minggu lain tu dah jadi macam biasa dah....tekanan sementara gitu...hehehehehe.....^_^



Wednesday, October 17, 2012

Curly Fries, Tosei dan Roti Canai...


Curly Fries sebelum digoreng....dibeli kat Giant...


Curly Fries yang dah di goreng....



Tosei yang kuah kelapanya sedap ya hamat....!makan kat Rashid....


Roti Canai yang agak sedap........huwaaaa...tetiba teringinnnnn.....ni pun sama...Rashid juga...



Emak saya....eh!ni tak dijual.....





Friday, October 12, 2012

The Sphere....

Masih lagi kisah hari Rabu di One World....
Kan me kena kerja hari Rabu tu kat One World kan.......so patutnya tengah hari tu makan adalah free jugak (kiranya makan dari pagi sampai petang free gitu...)...iyalah sambil kerja tu dapatlah menumpang kasih makan sama dengan peserta conference kan....
So assumed lepas diaorang (peserta) dah setel lunch tu turn kitaoranglah pulak nak menterdarah makan pulak...
Sekali elok dah pukul 2 suku tu, dapat pulak replacement terus nak cari makan...sekali elok nak pergi ke dalam dewan...katanya pulak semua makanan staff hotel tu dah bungkus.....maksudnya diaorang dah kemas atau dah simpan.....huwaaaaaaa.....
Sabar jelah kan...padahal baru pukul  suku kot....tak boleh ke tunggu sampai 2.30 petang karang....???huhuhuhuhu....
Me dengan Puven (collegue me) tu dah macam....wt????...terkulat-kulat kengkawan oiiiii.....
Entah macamana datang one of our officer....katanya...takpe...nanti dia cari makan sekian-sekian...
Katanya lagi...."my fault...my fault...." adohaiii....katanya sorry sebab dia lupa sangat-sangat....so memang dia akan cari makanan untuk kitaorang....
Lepas tu berapa minit lepas tu dia datang kat kitaorang (me dan Puven), katanya jom pergi makan kat coffee house hotel je....korang order je apa yang korang nak makan....nanti pandai-pandai dia bayar...nanti I claim or whatsoever...gitu......huuuuuuuu...biar betul?????
Tapi tulah...biar betul biar betul 14 kali pun kaki tetap ke coffee house tu ye...hehehehhehe...
So, dalam keseganan yang hamat tu masuk jugak kat situ....huhuhuhuhu

Giler tak tau apa nama coffee house tu...tengok gambar ni...mungkin The Sphere lah kot kan...hihihihhihi




Harga??mahal jugak...tapi kalau nak makan lain kali still boleh bayar le...kikikih...




Puven saya...ewahhhhh....sebaik kena kerja dengan Puven...kalau tak memang menangis kot...huhuhuhu....




Jakun sekejab.....kikikih....







Last..lepas terkial-kial sebab serba salahlah sangat tu...terus order air dengan makanan....
Me amik Almond Coffee Iceblended ke apatah...Puven pulak amik cold Almond Coffee....lepas tu order Chicken sosej apatah Pizza tu....
Sebaik okeh tak order sandwish sorang satu....kalau tak nahas nak habiskan....me tengok ada yang sampai kat meja lain tu roti sandwish dia tu besar kepala bapak budak ye....punyalah besar potionnya....
Pizza tu pun siap tanya waitress tu berapa slices dapat kalau satu pizza...katanya 8...so order satu pan sahaja share sudah....
Rasa???
Ni review dari hati ke hati okeh.....hehehehhe....
Pizza oklah...sosejnya kureng sikit...tapi roti dengan sosnya ok....sedap....
Air pulak....sedap lagi iceblended kat tempat lain tu...hihihii....
Paling kelakar bila mintak dalam bekas tapau..sekali dia belasah letak dalam bekas untuk hot water tu....bekas dah habis ke hapa tu....????
Pastu boleh tak...elok je pizza tu sampai our officer tu boleh pergi bayar pastu tinggalkan kitaorang berdua je....huhuhuu...katanya you all makan...I belanja....lahaiiiiii...sabar jelah......kalau tau memang taknak pergi sana tu okeh.....
Apapaun, TQVM to her.....lain kali memang kena belanja dia pulak kan...tak pasal-pasal dia pulak yang keluar duit haritu.....huhuhu....
Tu pun kitaorang makan 2 slices je sorang....kenyang kot sebab minum air tu.....
Paling 'syok' elok je kitaorang habis makan, tak sampai 30 minit hotel dah serve minum petang....lahaiiiiii.....memang saja je kann...padahal tulis kat jadual tu pukul 5 petang karang....aduuhhhhh,,,,
Rezeki me dengan Puven lah kot merasa makan kat The Sphere.......




Thursday, October 11, 2012

Kerja Semalam...


Semalam kena bertugas kat One World Hotel, Damansara u all....
Okeylah walaupun mulanya sedikit panik.....takut kena drive ke sana sendiri gitu...hehehehheh
Padahal selama ni selalu je ke sana kot..ooppp..bukan hotel One World ye...tapi ke One Utama Shopping Center...(hotel sebelah je dengan old wing OU je haaa...)...




Tapi tulah..memang serius seriau giler sebab takut kena drive kat area jem ya hamat tu dengan jalan yang boleh di agak kalau tersalah masuk simpang boleh tahan sejam kang baru dapat sampai kat tempat yang nak di tuju tu kan......huhhuhuhu



Alhamdullilah...last minit (hari Selasa) dapat jugak tempat menumpang kasih kereta...heheheheh...sangat-sangat legaaaa......
So, semalam kerja pun dengan hati yang tenang dah happy gitu....Alhamdulillah....




Tuesday, October 09, 2012

Nasi Lemak RM6 vs Nasi Lemak RM4.40


RM4.40

RM4.40










RM6

RM6

RM6






Nampak macam sama, tapi sebenarnya banyak beza (kedai pun lain-lain ye):
Lauk: RM4.40 Rendang Ayam, dan RM6 Rendang Daging....
Potion: RM4.40 banyak nasi, banyak sayur (Timun dan Kangkung), banyak Sambal (ni me yang suruh tambah....), Rendang Ayam, ayamnya besar....dan RM6 kurang nasi (buat membazir kertas je), kurang sayur, Daging 4-5 ketul nipis...(tak sanggup nak mintak sambal lebih pun, takut sambal banyak dari nasi...)
Rasa: RM4.40 sedap sebab bila makan tu nasi tu wangi bila kena daun pisang tu kan...meresap ke jiwa okeh.... (bukan sebab banyak tau...memang sedap ye...) 4/5 Bintang, dan  RM6 Rendang pulak kurang kick sebab terlebih kerisik (rasa kerisik kuat, i don't like....), so 3/5 Bintang....
Harga: RM4.40 memang giler murah berpatutan dengan potion dan rasa dan RM6 pulak giler cekik darah, rasa pun takdelah kick ....kedai makan kecik je pun tapi harga macam kat foodcourt Jusco gitu....masa bayar memang rasa tertipu okeh...tak sangka sampai RM6 ko casss...tobatlah nak beli kat situ lagi......(kedai hujung suatu tempat di Ampang Jaya...glamer sebab kuih sedap)




Monday, October 08, 2012

Lunch di Black Canyon....

Kisah lunch di hari Jumaat....

Me, Nurul dengan Chah ke Jusco AU2....
Me lah yang gatal-gatal nak ke sana...sebabnya nak ke Pejabat Pos...
Lagi 2 orang yang comel tu pulak sesaja belasah ikut je....rehat lamalah katakan...
Dijadikan cerita...lepas dah pergi ke Pejabat Pos untuk mengeluarkan hasil yang tak seberapa tu terus kitaorang cari lunch...
Mulanya nak makan KFC je...so me suruhle kengkawan me yang dua orang tu pergi cup atau pergi beli dulu KFC tu sebab me nak ke toilet dulu...kang dah setel kang me menyusul pulak kan....
Sekali bila keluar dari toilet...cunnn je tengok minah 2 orang tu tengah lelepak kat kerusi panjang tu je...huhuhuhu....
Kata diaorang dah full-house....tapi me tengok tak pulak penuh pun KFC tu....
La...rupanya bukan full-house apa...rupanya dah jem kat kaunter KFC tu ha.....
Memang pun...full giler ko....meja kosong, tapi tang kaunter panjang berjela...pastu yang best tu tak bergerak-gerak tu...tak sanggup okeh....
So terus melencong ke seberang.....ajak ke Black Canyon Coffee nih....
Belasah je kengkawan oiiii...me memang tak pernah pergi pun...takat lalu lalang memang selalu lah kan....
So...duduk.....kemain lagi tau kat sini...serve macam kat hotel gitu....hotel pun kalah u all......
Mana me tak kata macam makan kat hotel...masuk je ada yang greetings...
Pastu kang kata nak makan terus lagi bawak kitaorang ke meja....nak duduk pulak ada yang tarikkan kerusi...tak ke macam hotel tu....???
Pastu macam biasa...diaorang bagi menu....
Agak terkesima kejab....bila baca dan tengok gambar apasal semuanya heavy-heavy je menunya nih????
Me memang ingat nak makan yang ala-ala je (Mee ke apa ke...)...sekali takdelah pulak...
Yang ada menu nasi, western, pastu sandwish (ini macam dah kudapan pulak kan....so memang takkan nak punyalah kan.......)...
Last dah pusing 4-5 round baca menu barulah order....
So me order nasi gitu.....Nurul dengan Chah pun sama...hehehehehe....



Ini Nurul punya....
Nasi apa tah....tapi ada lauk seafood masak pedas-pedas ni...



Ini Nurul ye....model for the day.....



Ini Chah....malu sangatlah pulak...sabar jelah....





Yes...Nurul punya sampai awal....
So, disebabkan dia nak makan sama dengan kitaorang...so dia pun sabar menunggu gitu...hehehehhe...
Sampai sejuk-sejuklah nasi dia tu....huhuhuhuhu.....




Yes..saya dan Chah punya sudah sampai....
Kitaorang order menu yang nasi apatah dengan Ayam Goreng dan Sayur Goreng....
Me suka sayur dia...dia bagi cendawan butang tu banyak okeh.....i like....!


Ini saya....macam mau tidur je kan....?kikikih...



Me punya air...lambat order so lambatlah sampai....
Ni namanya Phuket Paradise....nama air je ingat sebab memang sedap....
Macam smoothies ni...rasa macam ada campuran yogurt, buah nenas dengan buah mangga....
Serius sedapp....i like...
Air ni 3-3 orang pun order air yang sama...
Mula-mula giler tak nampak air ni...yang me nampak semuanya berkopi dan bercoklat je...so memang tak order langsung air apa...
Sekali bila air dioarang sampai..siap disuruh rasa oleh Nurul...terus je order Phuket Paradise nih....
Tapi tulah...lambat sangat sampainya....so, makan pun tercekik-cekik sikit gitu...hehehehhehe



Me makan tak habis kengkawan...huhuhuhu...disebabkan kekenyangan menunggulah kot....
Air sebab sampai lambat siap tapau bawak balik lagi.....
Memang tak larat kot u all, minum air tu je dah macam kembung perut me jadinya...ceh..bunyi macam makan sikit je kan????padahalll.....???
Bil untuk semuanya adalah RM69.++ rasanya....tak sempat nak tengok bil pun kengkawan oiiii....sebabnya Nurul belanja okeh.....Alhamdullilah....TERIMA KASIH banyak-banyak ye Nurul....semoga dimurahkan rezeki lagi...Amin....
Alhamdullilah...balik ofis pun dalam kekenyangan dan kebuncitan gitu......hehehehehe....







Friday, October 05, 2012

Jalan-Jalan Cari Makan Hari Sabtu....

Jalan-Jalan Cari Makan Hari Sabtu 29 September 2012 kaedahnya.....


Food Court Seksyen 2, Shah Alam....
Sept yang suggest kitaorang ke Shah Alam sebenarnya....
So, me dengan Mijon alang-alang memang dah free so setuju aja gitu...
Sept dari rumah dia sampai kat rumah me dalam pukul 11.45 pagi...
So, sampai rumah Mijon campur kena singgah beli ais kat 7E dalam pukul 12 lebih...
Tapi tau jelah...dah namanya Mijon..orang dah sampai dia baru nak mandi bagai...huhuhuhu...
Tunggu punya tunggu jadi bergeraklah kitaorang bertiga cun-cun time azan Zuhur berkumandang.....
Tempat singgahan yang pertama adalah di Foodcourt Seksyen 2, Shah Alam...
Dah memang lunch hour kan...so haruslah lapar....
Tak payah cakap banyak....kitaorang kalau kat foodcourt kat Seksyen 2 tu senang je.....14 kali pergi 14 kalilah jugak duduk di tempat makan yang sama, menu yang hampir sama, air yang sama dan beli di kedai yang sama.....kikikih....senangg...confirm sedap...confirm makan dalam kepuasan to the max gitu...hihihhhihi....


Mula-mula tunjuk gambar ABC ni dulu...
Mijon yang order...tak taulah ni ABC special ke apa....tapi memang sedap sangat ni tau...
Me dahlah macam teringin-teringin nak makan ABC Coklat (kat foodcourt ni memang belambak orang jual ABC Coklat dan semuanya sedap giler rasa ABCnya....sangat bercoklat gitu....), sekali makan yang ni i sukaaaaa..sebabnya ada juga dia campur coklat makan pulak dengan Kacang Tanah tu memang krup krap krup krap tak boleh bercakap sebab sedappp.........hihihihihii.....
Beli satu je cukup walaupun sebenarnya tak cukup pun....tapi disebabkan perut dah full giler, tak payahlah nak tambah lagi..... 



Lunch kami....simple...tapi memang tak terangkap punggung okeh.....sedap ya hamatt....
Ni pun amik ala kadar katanya sebab Mijon dah kenyang....kalau ikut hati perut me yang memang tengah lapar tu mau amik lagi tu....hehehehheh
Kalau nak tau...harga kitaorang makan ni semuanya tak sampai pun RM20 ye....
RM15 untuk nasik dengan lauk pauk...pastu RM4 lebih untuk ABC dan air....murah giler kan....?i like!!
Fyi, foodcourt ni memang penuh je dengan students, cuma kalau weekend kurang sikit penuhnya...
So, don't aspect tempat ni lebih-lebih....kat sini sah-sah foodcourt kan....lagipun memang target groupnya students...so kalau suka tempat fancy atau cantik tu tak payahlah pergi....
Kitaorang takpe, tempat tak cantik tak fancy or comot pun tak kisah dah.......tempat ni mengimbau okeh...lagi kalau setahun tak pergi sekali tu memang terkenang-kenang je gitu...hehehehehe
Lupa pulak, kitaorang zohor kat Foodcourt tu....untuk tempat solat perempuan suraunya terletak kat hujung sekali, sebelah dengan ofis foodcourt....


 UiTM, Shah Alam
Patutnya lepas makan tu nak ke Seksyen 7, nak melawat Jakel Shah Alam kaedahnya....
Tapi tah macam mana bila dah lalu depan pintu masuk UiTM tu terus je kata nak masuk dalam....
Masuk pulak tu secara haram kengkawan....elok pulak time lalu kat tepi polis bantuan tu semua abang polis tu tengah tak herankan Makcik Viv ni lalu...apa lagi....zoooooommm!terus masuk....hahahahahah....
Huuu...masuk dalam adalah mengimbau okeh....me memang tak suka tau....rasa macam hatiku berdarah kembali je tau....huhuhuhuhu....
Tapi tak kisahlah....just nak tengok apa yang jadi kat dalam tu kan....lama giler kot tak masuk sana....
Last mungkin dalam tahun 2004-2005 kot.......lama kan....?

DSB...
Masihkah korang ingat kengkawan oiiii....?
Tempat korang dok konvo tulah kan....



Yes...saya tak pernah mengambil gambar di sini....
So terus suruh Mijon amikkan gambar....


Tangga nak ke menara....


Sebaik tak parking kat sini tau...kikikih...sedar diri gitu....




Kawan-kawan saya di depan DSB.....



Ni Mijon yang suruh amik ye.....kikikih....belasah je...



Prof. Mijon.....



Feeling jadi Timbalan Ketua Juruaudit kejab....hahahahah....
Kat atas ni kitaorang ala-ala seludup je okeh....nak turun dari Makcik Viv pun takut-takut...dok tawaf 2-3 kali baru berhenti....takut ko..kang **** guard pak guard datang kengkawan...huhuhuhu...seriau dapat saman....kikikih....



Sempat amik ni je....
I kan driver so tak lepas gitu kalau nak amik gambar ke apa....so dapat amik camni pun dah bersyukur...hehehhehe...
Dewan Agong Tuanku Cancelor....bangunan baru tau....tempat konvo baru ni kan....(iya kan Muzie???)....
Kagum sekejab okeh....tetiba kat padang kawat/stadium dah ada bangunan baru...bangunan ni siap potong jalan lagi tau...kemahin lagi.....
Yang lain-lain tu still sama...takde yang berubah..kalau ada pun pertambahan bangunan je....
Pastu disebabkan dah banyak bangunan bertambah agak confuse jugak bila tengok jalan yang ada tu....tapi don't worry, pusing-pusing balik jumpa lah jalan yang betul....

Dah agak puas pusing-pusing terus je keluar.....
Kembali ke area Seksyen 7.......


A&W Seksyen 7, Shah Alam....
Tersinggah jugak....
Septlah...dia dah tak tahan nak membuang air kecil nampak je Petronas terus suruh berhenti...
Eloklah pun...dah nak masuk time Asar pun time tu...
Mijon pulak kata dia nak beli root-bear float, so me suggest dia beli something then kitaorang menyusul kemudian...
Tapi boleh tak toilet penuh kena beratur....
Terus je masuk ke A&W join terus Mijon....
So terhasillah gambar di bawah ini....



Mula-mula katanya nak makan Coney Dog...sekali terjebak...Coney Dog ke mana tiba-tiba order benda lain gitu...hehehhehe...
So, terus je kami order Root-bear float 2, Curly Fries 1 dengan Waffles 1...
Kenyang giler okeh.....perut penuh giler kot....huhuhuuhu...
Tapi tulah kan, kang tak makan kang menyesal...alang-alang dah beli....
Lagi satu....Waffle tu takdelah best mana me rasa (my personal opinion lah ye...)...rangup tu me suka...tapi tawar gitu, so taklah i termimpi-mimpi nak makan lain kali...hihihihihi...
Dah setel makan terus je Asar kat situ...best jugak...tempat lapang dan bersih...i like!!



 YB Burger, Foodcourt Anjung 7, Seksyen 7, Shah Alam....
Kata nak pergi Jakel????
Tak pergi pun kengkawan oiiii.....
Walaupun Sept 40 kali sebut nak ke Jakel...Alih-alih keluar je dari Petronas tu terus je mencari YB Burger nih.....kuikuikui....Sorry Sept....
Ada me menggoogle sebelum ni....so dah ada info serba sedikit...lagipun alang-alang dah sampai Seksyen 7 Shah Alam kan...(siap check cari alamat lagi masa duduk kat A&W tadi tu tau....)
So belasah je cari....
Tu pun sempat bergaduh-gaduh tu okeh....sabar jelah....
Nak mencari pun boleh tahan sesatnya.....
Tengok alamat macam dah betul...Anjung 7...tapi apasal takde pun kedainya???adooiiii....
Punyalah cari punya cari, gaduh punya gaduh...akhirnya turun jugak dari kereta check kot-kot memang kedai tu ada kat situ....
Sekali betul okeh....YB Burger ni memang confirm kat Foodcourt Anjung 7...tapi di tingkat bawah rupanya ye....
Kalau tengok rupa bangunan macam setingkat je, tak rupa macam food court pun......tapi tak...rupanya...kat bawah bangun ni ada foodcourt....
So...dah nampak tu laju-laju je cari seats....
Seats haruslah dekat dengan kedainya...heheheheh...supaya senang nak order....
YB Burger ni kat dalam foodcourt ye...mati-mati masa tengok dalam blog orang lain tu ingatkan kedai (rumah kedai....)....
Masa kitaorang sampai kedai macam baru bukak je rupanya....
So tunggu kejab..bila tengok ada yang dah order terus je join mengoder sekali....
Mula-mula confuse...mana nak order ye??
Sekali rupanya order kat meja depan tu ha....
Ada menu then terus order je....
Cara order senang...tunjuk je nak order saiz yang mana 1, daging apa, nak roti yang mana satu, nak sos yang mana satu, dan nak extra apa....dapat resit tu simpan...bayar nanti nak balik karang....
Kitaorang order burger saiz 500gram, roti Wholemeal (masa tu ada choices of plain dengan wholemeal sahaja), patty Mushroom, sos nak semua, sayur nak semua pastu add cheese 1 slice....
Harga RM21....RM20 untuk burger...pastu RM1 untuk cheese tu....


Dah order burger besar air pun harus besarrrr...hehehehhe...
Kat situ ada satu lagi kedai jual air jus-jus nih....
Saiz gelas pun macam-macam....so kitaorang order Jus Apple saiz XXL terus....
Beli air pun segelas je...jimat...
RM6 segelas....
Tapi satu je..orang pesan kurang manis...sekali dapat...mak aikhhh....lebih manislah pulak.....
Tambah suku botol air mineral pun tak kurang jugak manisnya...huhuhuhuhu....





Hahahaha...giler besar kan burger tu....????
Masa dapat mula-mula tu masing-masing happy face gitu...hihihiii...sukaaa....
Tapi rasanya....??
Huhuhuhu...disebabkan me dah bagi high expectation sebelum makan so bila dah makan sedikit keciwa gitu....
My personal opinion:
Burgernya rasa biasa-biasa sahaja...maksudnya rasanya hanya macam burger yang jual selalu tu je (tapi yang selalu jual kat stall tepi jalan tu ada yang rasa lebih best kot....)....
Roti pun sedikit kering....daging pun rasa tawar je, takde rasa Mushroom pun........tapi entahlah... taste me lah kot...orang lain me tak tau....pada orang lain mungkin sedap ya hamat kan.....?
Tapi tulah..dah namanya pun oversized burger memang puas hati giler jugak sebab dapat makan banyak-banyak kan....hehehehhe.....(tapi tak habis pun...lebih kurang suku burger dibawak tapau...)
Dan...
Lepas dah makan dah kenyang nak terbelahak tu terus balik ke KD pulak......
Singgah rumah Mijon kejab...sempatlah solat, makan Nasi Ayam Hainan Ma Mijon yang sedap tu, main dengan Humaira kejab....
Lepas tu terus ke Sri Bintang...
Sri Bintang tu tempat kitaorang selalu melalak dan menyumbangkan suara gitu....hehehehe...
Melalak 3 jam...gian okeh.....me dengan Mijon je pun yang pegang mikropon ye....Sept siap tidur lagi ko.....nampak sangat suara kitaorang berdua ni sedap sangat sampai Sept boleh tidur dalam tu...hahahaha....
Last pukul 12 balik....terus hantar Mijon, me balik Ampang, Sept amik kereta terus shot balik rumah dia.....

Sekian.....




LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...