Search This Blog

Loading...

Friday, October 05, 2012

Jalan-Jalan Cari Makan Hari Sabtu....

Jalan-Jalan Cari Makan Hari Sabtu 29 September 2012 kaedahnya.....


Food Court Seksyen 2, Shah Alam....
Sept yang suggest kitaorang ke Shah Alam sebenarnya....
So, me dengan Mijon alang-alang memang dah free so setuju aja gitu...
Sept dari rumah dia sampai kat rumah me dalam pukul 11.45 pagi...
So, sampai rumah Mijon campur kena singgah beli ais kat 7E dalam pukul 12 lebih...
Tapi tau jelah...dah namanya Mijon..orang dah sampai dia baru nak mandi bagai...huhuhuhu...
Tunggu punya tunggu jadi bergeraklah kitaorang bertiga cun-cun time azan Zuhur berkumandang.....
Tempat singgahan yang pertama adalah di Foodcourt Seksyen 2, Shah Alam...
Dah memang lunch hour kan...so haruslah lapar....
Tak payah cakap banyak....kitaorang kalau kat foodcourt kat Seksyen 2 tu senang je.....14 kali pergi 14 kalilah jugak duduk di tempat makan yang sama, menu yang hampir sama, air yang sama dan beli di kedai yang sama.....kikikih....senangg...confirm sedap...confirm makan dalam kepuasan to the max gitu...hihihhhihi....


Mula-mula tunjuk gambar ABC ni dulu...
Mijon yang order...tak taulah ni ABC special ke apa....tapi memang sedap sangat ni tau...
Me dahlah macam teringin-teringin nak makan ABC Coklat (kat foodcourt ni memang belambak orang jual ABC Coklat dan semuanya sedap giler rasa ABCnya....sangat bercoklat gitu....), sekali makan yang ni i sukaaaaa..sebabnya ada juga dia campur coklat makan pulak dengan Kacang Tanah tu memang krup krap krup krap tak boleh bercakap sebab sedappp.........hihihihihii.....
Beli satu je cukup walaupun sebenarnya tak cukup pun....tapi disebabkan perut dah full giler, tak payahlah nak tambah lagi..... 



Lunch kami....simple...tapi memang tak terangkap punggung okeh.....sedap ya hamatt....
Ni pun amik ala kadar katanya sebab Mijon dah kenyang....kalau ikut hati perut me yang memang tengah lapar tu mau amik lagi tu....hehehehheh
Kalau nak tau...harga kitaorang makan ni semuanya tak sampai pun RM20 ye....
RM15 untuk nasik dengan lauk pauk...pastu RM4 lebih untuk ABC dan air....murah giler kan....?i like!!
Fyi, foodcourt ni memang penuh je dengan students, cuma kalau weekend kurang sikit penuhnya...
So, don't aspect tempat ni lebih-lebih....kat sini sah-sah foodcourt kan....lagipun memang target groupnya students...so kalau suka tempat fancy atau cantik tu tak payahlah pergi....
Kitaorang takpe, tempat tak cantik tak fancy or comot pun tak kisah dah.......tempat ni mengimbau okeh...lagi kalau setahun tak pergi sekali tu memang terkenang-kenang je gitu...hehehehehe
Lupa pulak, kitaorang zohor kat Foodcourt tu....untuk tempat solat perempuan suraunya terletak kat hujung sekali, sebelah dengan ofis foodcourt....


 UiTM, Shah Alam
Patutnya lepas makan tu nak ke Seksyen 7, nak melawat Jakel Shah Alam kaedahnya....
Tapi tah macam mana bila dah lalu depan pintu masuk UiTM tu terus je kata nak masuk dalam....
Masuk pulak tu secara haram kengkawan....elok pulak time lalu kat tepi polis bantuan tu semua abang polis tu tengah tak herankan Makcik Viv ni lalu...apa lagi....zoooooommm!terus masuk....hahahahahah....
Huuu...masuk dalam adalah mengimbau okeh....me memang tak suka tau....rasa macam hatiku berdarah kembali je tau....huhuhuhuhu....
Tapi tak kisahlah....just nak tengok apa yang jadi kat dalam tu kan....lama giler kot tak masuk sana....
Last mungkin dalam tahun 2004-2005 kot.......lama kan....?

DSB...
Masihkah korang ingat kengkawan oiiii....?
Tempat korang dok konvo tulah kan....



Yes...saya tak pernah mengambil gambar di sini....
So terus suruh Mijon amikkan gambar....


Tangga nak ke menara....


Sebaik tak parking kat sini tau...kikikih...sedar diri gitu....




Kawan-kawan saya di depan DSB.....



Ni Mijon yang suruh amik ye.....kikikih....belasah je...



Prof. Mijon.....



Feeling jadi Timbalan Ketua Juruaudit kejab....hahahahah....
Kat atas ni kitaorang ala-ala seludup je okeh....nak turun dari Makcik Viv pun takut-takut...dok tawaf 2-3 kali baru berhenti....takut ko..kang **** guard pak guard datang kengkawan...huhuhuhu...seriau dapat saman....kikikih....



Sempat amik ni je....
I kan driver so tak lepas gitu kalau nak amik gambar ke apa....so dapat amik camni pun dah bersyukur...hehehhehe...
Dewan Agong Tuanku Cancelor....bangunan baru tau....tempat konvo baru ni kan....(iya kan Muzie???)....
Kagum sekejab okeh....tetiba kat padang kawat/stadium dah ada bangunan baru...bangunan ni siap potong jalan lagi tau...kemahin lagi.....
Yang lain-lain tu still sama...takde yang berubah..kalau ada pun pertambahan bangunan je....
Pastu disebabkan dah banyak bangunan bertambah agak confuse jugak bila tengok jalan yang ada tu....tapi don't worry, pusing-pusing balik jumpa lah jalan yang betul....

Dah agak puas pusing-pusing terus je keluar.....
Kembali ke area Seksyen 7.......


A&W Seksyen 7, Shah Alam....
Tersinggah jugak....
Septlah...dia dah tak tahan nak membuang air kecil nampak je Petronas terus suruh berhenti...
Eloklah pun...dah nak masuk time Asar pun time tu...
Mijon pulak kata dia nak beli root-bear float, so me suggest dia beli something then kitaorang menyusul kemudian...
Tapi boleh tak toilet penuh kena beratur....
Terus je masuk ke A&W join terus Mijon....
So terhasillah gambar di bawah ini....



Mula-mula katanya nak makan Coney Dog...sekali terjebak...Coney Dog ke mana tiba-tiba order benda lain gitu...hehehhehe...
So, terus je kami order Root-bear float 2, Curly Fries 1 dengan Waffles 1...
Kenyang giler okeh.....perut penuh giler kot....huhuhuuhu...
Tapi tulah kan, kang tak makan kang menyesal...alang-alang dah beli....
Lagi satu....Waffle tu takdelah best mana me rasa (my personal opinion lah ye...)...rangup tu me suka...tapi tawar gitu, so taklah i termimpi-mimpi nak makan lain kali...hihihihihi...
Dah setel makan terus je Asar kat situ...best jugak...tempat lapang dan bersih...i like!!



 YB Burger, Foodcourt Anjung 7, Seksyen 7, Shah Alam....
Kata nak pergi Jakel????
Tak pergi pun kengkawan oiiii.....
Walaupun Sept 40 kali sebut nak ke Jakel...Alih-alih keluar je dari Petronas tu terus je mencari YB Burger nih.....kuikuikui....Sorry Sept....
Ada me menggoogle sebelum ni....so dah ada info serba sedikit...lagipun alang-alang dah sampai Seksyen 7 Shah Alam kan...(siap check cari alamat lagi masa duduk kat A&W tadi tu tau....)
So belasah je cari....
Tu pun sempat bergaduh-gaduh tu okeh....sabar jelah....
Nak mencari pun boleh tahan sesatnya.....
Tengok alamat macam dah betul...Anjung 7...tapi apasal takde pun kedainya???adooiiii....
Punyalah cari punya cari, gaduh punya gaduh...akhirnya turun jugak dari kereta check kot-kot memang kedai tu ada kat situ....
Sekali betul okeh....YB Burger ni memang confirm kat Foodcourt Anjung 7...tapi di tingkat bawah rupanya ye....
Kalau tengok rupa bangunan macam setingkat je, tak rupa macam food court pun......tapi tak...rupanya...kat bawah bangun ni ada foodcourt....
So...dah nampak tu laju-laju je cari seats....
Seats haruslah dekat dengan kedainya...heheheheh...supaya senang nak order....
YB Burger ni kat dalam foodcourt ye...mati-mati masa tengok dalam blog orang lain tu ingatkan kedai (rumah kedai....)....
Masa kitaorang sampai kedai macam baru bukak je rupanya....
So tunggu kejab..bila tengok ada yang dah order terus je join mengoder sekali....
Mula-mula confuse...mana nak order ye??
Sekali rupanya order kat meja depan tu ha....
Ada menu then terus order je....
Cara order senang...tunjuk je nak order saiz yang mana 1, daging apa, nak roti yang mana satu, nak sos yang mana satu, dan nak extra apa....dapat resit tu simpan...bayar nanti nak balik karang....
Kitaorang order burger saiz 500gram, roti Wholemeal (masa tu ada choices of plain dengan wholemeal sahaja), patty Mushroom, sos nak semua, sayur nak semua pastu add cheese 1 slice....
Harga RM21....RM20 untuk burger...pastu RM1 untuk cheese tu....


Dah order burger besar air pun harus besarrrr...hehehehhe...
Kat situ ada satu lagi kedai jual air jus-jus nih....
Saiz gelas pun macam-macam....so kitaorang order Jus Apple saiz XXL terus....
Beli air pun segelas je...jimat...
RM6 segelas....
Tapi satu je..orang pesan kurang manis...sekali dapat...mak aikhhh....lebih manislah pulak.....
Tambah suku botol air mineral pun tak kurang jugak manisnya...huhuhuhuhu....





Hahahaha...giler besar kan burger tu....????
Masa dapat mula-mula tu masing-masing happy face gitu...hihihiii...sukaaa....
Tapi rasanya....??
Huhuhuhu...disebabkan me dah bagi high expectation sebelum makan so bila dah makan sedikit keciwa gitu....
My personal opinion:
Burgernya rasa biasa-biasa sahaja...maksudnya rasanya hanya macam burger yang jual selalu tu je (tapi yang selalu jual kat stall tepi jalan tu ada yang rasa lebih best kot....)....
Roti pun sedikit kering....daging pun rasa tawar je, takde rasa Mushroom pun........tapi entahlah... taste me lah kot...orang lain me tak tau....pada orang lain mungkin sedap ya hamat kan.....?
Tapi tulah..dah namanya pun oversized burger memang puas hati giler jugak sebab dapat makan banyak-banyak kan....hehehehhe.....(tapi tak habis pun...lebih kurang suku burger dibawak tapau...)
Dan...
Lepas dah makan dah kenyang nak terbelahak tu terus balik ke KD pulak......
Singgah rumah Mijon kejab...sempatlah solat, makan Nasi Ayam Hainan Ma Mijon yang sedap tu, main dengan Humaira kejab....
Lepas tu terus ke Sri Bintang...
Sri Bintang tu tempat kitaorang selalu melalak dan menyumbangkan suara gitu....hehehehe...
Melalak 3 jam...gian okeh.....me dengan Mijon je pun yang pegang mikropon ye....Sept siap tidur lagi ko.....nampak sangat suara kitaorang berdua ni sedap sangat sampai Sept boleh tidur dalam tu...hahahaha....
Last pukul 12 balik....terus hantar Mijon, me balik Ampang, Sept amik kereta terus shot balik rumah dia.....

Sekian.....




No comments:

Post a Comment

Orang yang yummy....

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...