Tuesday, January 31, 2017

Makan Aiskrim!

Ahad minggu lepas....
Ana datang lepak-lepak kat rumah Emak...
Bila dah petang tetiba dia ajak kitaorang makan Aiskrim kat Ampang Point....
Mula-mula me malas...iyalah tak sihat sangat kan...
Tapi bila Emak pun nak join, terus Iolls pun join sekali hehehehe....




Rezeki dapat duduk kat tepi tingkap....
Ni kat Softsrve kat Ampang Point...kedai ni memang khas jual aiskrim jek.....desert lain takde rasanya.....







Gedix ni tau...
Syabeel ni ramah...dengan sapa-sapa pun dia dok nyembang.....





Meja dia kecik comel jek...
So tambah kusi satu dapatlah duduk berlima......





Nak tunjuk kedai sebenarnya hehehe...
Belakang me tu kaunter order...tak masuk la pulak...badan Iolls kan agam....habis terhalang view semua....
Meja banyak jugak....oklah untuk duduk santai-santai makan aiskrim.....





Motip??






Ok, gambar adalah tunggang langgang ye....
Ni Aiskrim yang first dapat dulu...askrim coklat Anim.....
Tengok tu Syaqeer, tak sabar hehehe.....Syaqeer share dengan Usu Anim je ye....





Ni dah tukar tempat....
Lagi selesa kalau Syaqeer yang duduk atas kerusi nih...kalau duduk kat bangku tu kang tak memasal mengelongsor pulak......







Hahaha..anak sibukkan aiskrim...mama pulak sibuk dok amik gambar.....






Ok, gambar semua....
Tapi Syaqeer tak tengok hp la pulak......






Dapat yang vanilla pulak...
Ni mak punya...ada jugak dia letak apatah tu adoila lupa.....
Yang coklat ni sedap..pekat likat...
Yang vanilla ni biasa-biasa jek....






Emak layankan jelah kitaorang ye kkikiki.....





Masing-masing busy amik gambar..yang makannya Syaqeer jek...tengok muka dia tu hihihi








Sambil tunggu aiskrim kita amik gambar lagi lah kan....






Bertabahlah Opah ye....






Ni masa mula-mula dapat aiskrim coklat....kemain presentation siap berasap-asap cup tu hehehe...kagum kitaorang semua okeh.....





Me rajin banyak..so keluar amikkan gambar camni...tapi silaulah pulak....hampunkan saya ye...








Ni lagi....






Hahaha..bagus Syaqeer dengan Opah..layankan je ye.....
Nak dapat satu-satu askrim tu macam lambat jugak...sebab satu tu suku dah makan baru dapat lagi satu..pastu dah suku jugak baru dapat lagi satu.....
Lupa pulak, air kosong ada diaorang sediakan kat tepi pintu masuk tu...FOC...nak minum just amik sendiri jelah ye.....








Korang tengok Ana amikkan...apatah sekerat-kerat gini?
Tapi sebenarnya sebab nak kejar Si Syaqeer...
Orang ajak duduk tak mo..pastu dok sibuk nak gi kat sapa-sapatah..katanya Abah dia hahahaha...sabar jelah....dah mama dia berkejar-kejar..sini nak layan, anak nak pegang....
Ni kat luar ni ada bench ni..style sangat rasanya.....




Ni ha semuanya....
Coklat tu kalau ikutkan nak habis, tapi Anim tahan je sebab tunggu yang lain-lain tu tak sampai lagik...
Pastu yang Emak punya tu pulak Emak tahankan jugak sebab nak makan sesama..adoila..dah cair dah tu....
Yang last lambat sangat tu ni ha la...Green Tea..konon nak rasa....sekali tak reti makan hahahaha...
Dia tabur apatah tu atas tu rasa macam serbuk teh kelat-kelat sikit....yang waffle bulat-bulat tu sedap okeh...rangup pastu manissss....
Last-last me dengan Ana tak mo makan yang Green Tea tu...Emak yang tolong habiskan okeh..dia cakap sedap......
Ok, untuk 3-3 aiskrim ni Ana bayar RM40plus-plus....
Kedai ni terletak kat belakang Ampang Point...kat area kedai belah kanan Rasyid....dulu bekas kedai bakeri..sebelah bank apatah tak hingatttt....kalau jalan raya kiranya mengadap ke KPJ Ampang Puteri....







Hatinie, Seksyen 10...

Sambung balik citer ye...
Malam tu kitaorang sembang rasanya adalah kot nak pukul 2 lebih baru tidur...
Tu sembang kosong je ye...dah jadi lama...kalau sembang juta-juta tu mungkin tak tidur kot kikiki.....
Esok paginya seperti biasa set jam haruslah bangun...solat Subuh Uolls....
Dah solat subuh pastu dah semua tak boleh tidur balik..just golek-golek setengah jam....
Siap-siap pastu bergeraklah kitaorang ke Shah Alam....
Hantar Zai tapi haruslah gi breakfast dulu.....


Hatinie, Seksyen 10, Shah Alam....
Hatinie ni dah lama dah Sept cakap best..pastu pernah jugak baca blog cakap best...so kita try test sikit....
Kebetulan Zai pun dah pernah pergi jugak sebelum tu...ha elokla..senang ada orang boleh tunjukkan jalan kan....
Ok, masa ni nak pukul 9 (kira awal tak awal, lambat tak lambat lah kan).....
Kitaorang ni kiranya 5 minit awal ye...tau-tau lepas dah parking..dah dapat meja tengok-tengok dah full...nasib baik....kalau tak menangis okeh...jauh ni niat nak breakfast kikiki







Pukul 9 lebih..tapi ikan bakar dah ada...adussss....napalah lauk tengah hari kuar awal sangatt???
Kalau ikut tekak haruslah nak amik...tapi macam tak patut pulak....
Tau-tau jelah..kalau dah makan beramai-ramai kang bukan amik sekor je tu..mau 2-3 ekor pun tak cukup hahahaha....so tak payah...kena fokus...breakfast okeh breakfast.....








Ni dia breakfast kitaorang haritu hehehehe....
Berpinar-pinar ye bijik mata nak pilih nak makan apa...macam-macam ada okeh...segala jenis makanan ada.....tapi last-last Iolls amik Nasi Lemak lauk Telur Mata...kikiki..apa punya choicelah kan....?
Mijon amik Nasi Kerabu...Zai amik Mee Goreng....pastu tambah kuih 2 jenis dengan Satey....
First time makan breakfast kat kedai ada satey pepagi..aduhhh syok betul.....







Nasi Kerabu....
Mijon amik macam-macam lauk...
Me rasa..sedap jugak nih....







Mee Goreng dengan Ayam Goreng...
Ni me tak rasa....






Satey 10 cucuk....5 ayam, 5 daging...
Ni betul-betul puas hati....syok je makan...






Me tunjuk lagi, sebab memang sedap....
Berasa semuanya Alhamdullilah....tapi takdelah sedap melampau-lampau....(sebab me pernah rasa lagi yang lagi sedap)....
Harga pulak, aduss, boleh tahan...tak silap me nasi lemak telur mata me tu RM3.50....pastu Zai punya Mee Goreng tu rasanya RM8 camtu....mahal dari kedai biasa tulah kan....
Sate RM1 secucuk..(RM1 tapi puas hati giler, sebab memang sedap)...total campur nasi Impit jadi RM12..(ni bayar asing)...
So lepas dah makan kitaorang terus hantar Zai balik rumah dia...then me gerak ke KD balik semula...
Tumpang pulak rumah Mijon, lepak-lepak 2-3 jam....lepas zohor nak gi datim pulak..alang-alang kan..hehehehe....





Tamat...






Wednesday, January 25, 2017

Jumpa Lagiiii hehehe....



Selang sehari jumpa lagi okeh hahaha...sabar jelah...
Kitaorang kan jumpa berempat tu hari Rabu..sekali hari Jumaat Zai kata dia cuti..haa apalagi..mehlah turun sini....nanti Iolls entertain....
So petang kita gi late lunch dulu..lapar nak matikk....
Sept tak dapat join haritu...so kami bertiga jelah....
Ni sementara tunggu Mijon, kitaorang gi setelkan bil dulu..pastu gi makan...lapar nasik okeh......




Jangan marah ye...tetiba dah makan meatballs kikiki....
Ni Zai teringin katanya...so mehlah kita...
Iolls dengan Mijon pun dah lama jugak rasanya tak makan....so eloklah kan hehehehe....
Macam biasalah pun..beli je mana-mana yang rasa nak makan then share ramai-ramai baru syiok.....






Muka atak sunyum kan...
Tu Zai..Iolls dengan Mijon pun senyum jugak....
Kalau dah makan kan...takkan le masam ishhh agak-agakle...eh..
Ni masa ni tengah cuti sekolah kan...walaupun dah malam penuh jugaklah foodcourt nih.....tensi okeh....
Nak guna surau pun boleh tahan mencabar..surau kecik no..huhuhuuu







Tetiba dah kat sini....heee.....
Mijon ajak minum-minum....so kitaorang alright kan aja...kikiki....





Puan Sri Mijon.....




Datin Zai....




Datuk Paduka Makcik...kahkahkah...nak lebih je kan....





Kita selfie kejab....
Ni nasib baik dapat meja gini ye....kalau tak duduklah atas kosi kayu tu..tak sanggup okeh....badan penat so nak duduk yang sedap-sedap sesaja..nasib baikle dapat....syukuuurrr





Olohh..sembang sangatttt......




Kalini Datuk Paduka gedik nak minum Teh Hijau...pastu menyesal hahahaha....
Memang Iolls boleh layan Dark Mocha jelah....kalau yang lain-lain tu nanti tak kena dengan tekak..tak puas minum....
Tu Cream Puff...awatlah kurenggg sikit.......tercekik-cekik Iolls menelan.....






Sebab Iolls pakai baju Princess (Adik No cakap baju ni baju Princes hahahaha), so Iolls letak gambar satu lagi ye...kikikiki...sekali sekala nak feeling feeling kannn.....
Lupa pulak..baju ni kena pulak dengan Iolls okeh...sekarang ni giler blaus Poplook....kalau cutting lurus tak berapa berbentuk, pastu kalau saiz ikut ukuran me betul-betul memang laju je me beli....
Sekarang ni sebulan "wajib" beli selai okeh....me cari baju yang all-in boleh pakai...gi kerja boleh pakai, gi jenjalan pun boleh pakai..senanggggg...jimat duit le pun hahahaha.....





Paksarela adik kedai amikkan gambar hehe.....
Ngantuk sebenarnya ni okeh...tapi kutahan jebatttt....
Sembang punya sembang kan, pastu dah pukul 12 okeh...sudahhhhh..nak hantar Zai camne pulak ni...?
Pastu Mijon suggest me tidur rumah kawan sekolah dia....
Iolls pulak jenis liatnya...yelah, baju takde okeh....
So last last me surrender jelah..ngantuk giler-giler dah....
So malam tu kitaorang bertiga tumpang tidur rumah kawan Mijon (sebelah tangga rumah je pun), then esok pagi baru hantar Zai....

Bersambung.....






MRT n Supper....

Yuhuuu..yu hu huuuu....heheheh....
Ada yang merindui saya tak?ewahhhhh...ye ye je kan....
Jangan ditanya kenapa lama menghilang..ada je nih....
Sihat alhamdullilah boleh dikatakan...walaupun sekarang ni tengah kejab kang hidum sumbat, kang sengal belakang badan, kang demam lite lite...
Tapi selagi boleh bangun alhamdulilah sangat-sangat...syukuur....







Ok sambung lagi ye kisah tergendala haritu....
Ni lepas dah makan kat Pak John, dah solat Asar siap tunggu Maghrib lagik so terus jalan-jalan tanpa tujuan hehehehe....
Yelah...dah kertu nak jalan mana pun dah tak reti dah....
So jalan-jalan ke mall sebelah kejab pastu kaki sakit patah balik amik kete kikiki.....





Jalan-jalan saja kan...
So kejenya asyiklah bergambar.....takpelah kan..sekali sekala.....




Kat area Ecurve tu semua kan link dengan segala mall...
So jalan jelah ikut Mijon nak bawak....bila nampak macam cantik je amik gambar....
Eh dah kenapa Zai tu tidur tu kikiki.....





Ok cun...hehehe.....








Lagi dan lagi....selagi rasa gambar tak ok kan.....






Kat jambatan Curve ke Ikano pun jadik....
Time takde orang lalu bolehla buat gini kan...cer ada orang mau kena maki kikiki.....
Gi Ikano me dapat beli sikat RM5 hahahaha...jenuh sebulan cari sikat idaman, rupa-rupanya kat kedai Korea/Jepun tu yang ada.....
Dah jalan-jalan patah balik kete okeh...penat weihhh....pakai pulak kasut kerja, Iolls tak bolehlah..kasut runcing-runcing nak belasah jalan sakan...kaki Iolls kan hagak manje kikiki.....





Tadaaa....
Tercapai jugak hasrat nak naik MRT okeh.....
Suka la kan....dapat rasmikan sebelum kena bayar.....




Tengok Sept rajin....
Iolls kalau orang acu kamera haruslah Iolls tadah muka...
Muka buruk tak penting..janji masuk hahahaha...
Eh terkeluar lagi perut....









Nampak tak muka makcik tu, walaupun nampak muka camtu tapi Iolls yang paling excited okeh....
Haruslah....ingat senang nak naik ketapi?
Ni laluan tanah company me okeh...so lagilah excited....






Hakak duaorang ni lek lek je dioarang....sebab dioarang dah naik ye...
Tiga-tiga orang pun dah naik sebenarnya...so Iolls paksarelakan diaorang naik lagi hahahaha....
Ajak Orang Tu (OT) haroommm janji manismu sangat.....







Cakkk...
Gambar dah terbalik-balik ye...harap dihampunnnn






Tengok orang dah biasa naik ketapi...apa ada hal...
Iolls jangan...memang excited giler....dok terjenguk-jenguk macam hapa je....tu belum tengok lagi aksi Iolls berdiri nak tengok view hahahaha..hampunn ye semua orang yang ada......





Mukaaaa hahahaha...dua-dua pun sama jek pesennya.....
Ni konon nak pusing habis semua stesen....tapi bila tengok view gelap je...tak jadik ye...sampai tempat asal naik tadi terus je turun kikikiki....
Fyi, MRT nih laju je ye....pastu yang pelik tu apa pasal lah break dia ketat semacam....rasa macam break emergency pun iya...macam tak smooth....





Balik tu kita gi hantar dulu Zai kat Shah Alam...
Kesianla dia dah malam-malam kan..so kita hantar beramai-ramai....boleh sambil hantar sambil sambung sembang....
Pastu tau jelah...dah hantar tu ingat hantar sesaja?
Haruslah gi sambung makan lagik kikiki.....






Mata memasing dah separuh je..eh ke me jek?....tapi tetaplah nak makan.....






Sekali sekala jumpa kan...memang syok....happy je memasing....
So dah habis makan, hantar Zai...pastu hantar Mijon...pastu Sept amik keta, pastu bergeraklah kitaorang bersama-sama....sampai tol terus berpisah...sorang ke Ampang, sorang ke Cheras Kajang....
Alhamdullilah.....





LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...