Showing posts with label PD 2011. Show all posts
Showing posts with label PD 2011. Show all posts

Tuesday, June 28, 2011

PD 2011: Santai...


Opah janganlah mengerjakan Imraan....kesian Imraan....


Imraan terpaksalah REDHA je apa yang jadi....Imraan tak kisah pun...buatlah Opah....


Dahlah REDHA je kan, senyum tetap senyum....


Takpe, biar Imraan bagi senyuman gatal ye......


Hm..bestnya dapat baring....rasa tak nak bangun pulak....bestnya dapat Opah camni...i love u lah Opah.....


Imraan temankan Opah tengok view dari tingkap tau....


Opah jelah yang cuci mata, Imraan tak naklah......bosannnn.....


Imraan lenguhlah asyik kena pandang kat tingkap je Opah......


Ala Opah ni, dahla...Penatla Imraan...


Apalah yang Opah tengok tu ye????


Oo....



Sejuk mata memandang rupanya....


Patutlah sejuk kan??rupanya ada kipas ekon kat luar tu...hihihihihihi


Makcik pun nak jugak....


Tapi kesian Makcik Imraan, terpaksa amik gambar syok sendiri....Takde sapa nak tolong amikkan gambar.....



Mana Opah ni??kenapa Imraan kena baring sorang-sorang ni???



Ooo..Opah dengan Mak Usu tak habis-habis lagi cuci mata yea....





Sebaik Mak Usu dah bosan cuci mata...bolehla Mak Usu teman Imraan kan......


Tapi kenapa Mak Usu jaga Imraan tapi pandang ke lain tu...???tak ikhlas sungguh...
Taknak kawan Mak Usu lah, nak kawan Opah je....


Arrmmmm...sedapnya tangan Imraan nih.....sebaik Opah temankan....


Eh..eh, apalah Opah dengan Mak Usu nak buat nih ye..???Ish..macam-macam....


Eiii...Mak Usu ni....melekit pipi Imraan la...tak suka!!








Isshh...susahnya... 
Imraan nak makan tangan Opah lah tapi tak dapat-dapat....

Kuikuikui...
Amacam...cute tak Makcik alih suara jadi Imraan....????
Hahahahahar...ampun yea kengkawan...mood mengong me datang malam ni...
Didalam kesakitan menahan period pain ni camnilah jadinya...tu pun sebaik dah makan pain killer cepat-cepat, kalau tak lagi parah....huhuhuhuhu
Ni pun sebab gambar ada banyak dah tempek dalam draf, tapi nak tulis tak reti..jadi, terjadilah dialog ala-ala sengal nih....harap diampun yea....hhihihihihihi....^_^


Sunday, June 26, 2011

PD 2011-Breakfast..

Berapa lama nak habis cerita pasal pergi PD da..?
Tapi tak boleh buat apa la...
Sejak dua menjak ni mood berblog masih tak sampai-sampai lagi..tapi jangan tak tau kalau bab blog-hop laju je tau.......adakah tandanya Sue nak berpencen dari berblog???ohhhhh....no komen...hehehehhehe
Sambung cerita lagi...
Pagi Ahad 11 June 2011 kitaorang bangun awal u all...
Sempat lagi tengok sunset dari tingkap bilik gitu....
Dapatla tengok kapal-kapal besar dok lalu lalang walaupun nun jauh kecik je nampak pun.... 
Tapi dalam cepat-cepat tu turun still lambat jugak...
Mula-mula tunggu Atie dengan Azrul bersiap...
Pastu bila diaorang dah turun dulu, boleh pulak sekelip mata Emak tah pergi ke mana pulak....
Aduiihhh..sabar jelah...
Satu peel Emak yang me tak berkenan nilah..suka je nak main hilang-hilang je, pesen pulak tu pesan apa pun tidak, main pergi je.....tau-tau dah lesap, pastu dah terjonggol balik kat depan mata...yang sakit hatinya lagi..nak mencari tak boleh sebab Emak tak suka nak bawak-bawak HP....
Jadi kalau tiba-tiba Emak hilang merayap sebenarnya kitaorang kena tunggu jelah kat tempat mana yang kitaorang last nampak dia..kang adalah dia patah balik kat situ...cuma tang lesap tulah, bukan seminit dua ye kengkawan, mau makan berejam pun ada..boleh????
Sakit jiwa okeh...pesan tak boleh ke??

Akhirnya dapatlah kitaorang breakfast...
Menunggu Emak hilang je nak dekat 15 minit..huhuhuhu...
Naik hangin jugakle hati ni....dahlah orang makin lama makin ramai..pastu kena guna kupon kan...
Kalau tak masuk sama-sama kang panjang pulak sesi soal jawabnya....


Sebaik sebelah meja Atie ada meja kosong, kalau tak sangaplah nak menunggu..
Nampak tak meja Atie sebelah sana??
Ada Azrul, Imraan dengan family Abang Azrul....
Kebetulan diaorang pun datang bercuti anak beranak.....


Eh, sukanyer Emak saya.....
Padahal, orang sebelah dah berapi-api dah ni....huhuhuhuh


Walaupun hati sedikit berapi, tapi muka harus senyum...
Kalau tak mood nak makan habis..sangat-sangat rugi la pulak.....



Atie adik saya....
Tujuan makan kat meja kitaorang sebab dapat makan banyak-banyak....
Kes malu nak mentedarah depan ipar duai gitu..hahahahahar...pande..pandeee.....


Adik saya Anim...
Budak pemalu tak bertempat...
Ni dah kena ugut ni tau....tu pun satu je gambar yang ok..lain semuanya goyang-goyang belaka....sabar jelah...


Saya dan Emak saya....
Emak saya malas nak layan tangkap gambar..jadi muka adalah jual mahal....kuikuikui...


Dan lagi...gambar adalah tetap sama...saya je yang beria, Emak haram tak layan....cisssss....



Nampak macam tak ramai kan??
Tapi sebenarnya ramai ya amat....


Yang ramainya adalah dekat kawasan makanan....
Beratur habis tu...sampaikan segala pinggan, mangkuk, sudu gelas semuanya habis...
Ni pun me amik gambar bila segala pinggan mangkuk segalanya baru diletak....tu pun walaupun segala pinggan mangkuk takde pun orang still ramai jugak...iyala, bangun pagi-pagi haruslah nak makan best-best kan...
Memang sakit jiwa jugaklah, bila nak amik something, pinggan takde...pastu nak makan something benda lain kang sudu takde..huhuhuhuhu...fed-up sungguh....jadi makan jelah apa yang boleh dimakan....harap bangun 7-8 kali jelah, tu pun ada je yang tak cukup, jadi duduklah balik dengan penuh ke"frust"san.....huhuhuhu
Kalau pergi time musim cuti sekolah memang camnilah kot...jadi tobatlah nak pergi time-time kritikal camni lagi dah.......tak sukee.....
Lupa pulak, Anim kena bayar tau RM16...kelakar pulak, sewa bilik untuk 2dewasa 2 kanak-kanak, tapi dapat voucher breakfast untuk 2 dewasa je...tak pernah pulak camni....tapi dah katanyamemang camni, belasah jelah...macamle kitaorang ni 1st time datang sini..cisss....

Lepas makan, me tukar baju swimming me....
Orang lain taknak pulak masuk kolam, jadi berendamlah me sesorang...
Sangatlah tak best, sebabnya, dahle seseorang pastu kolam mak aiiii...keruh...dah macam mandi sungai dah....gila kotor....penuhnya umat jangan cakapla..dah macam hape je dah....tak sanggup okeh...
Tapi dalam tak sangguh tak sanggup tu, me sempatle jugak berendam nak dekat setengah jam...kuikuikui...
Yang tak acinye, Emak dengan yang lain pergi pusing-pusing belakang hotel ni tau......rupanya kat belakang tu ada diaorang buat macam mini karnival la, nak join kena tukar baju dulu...dahlah masa dah suntuk, kena check-out pukul 12, time tu dah nak dekat pukul 11, tak sempatlah pulak, nanti berkejar-kejar pulak....rugi-rugi, memang rugi giler je rasa..menyesal mandi kolam...hurmmmm...

bersambung lagi....

Sue Berkata tapi Dalam Hati:  Semalam me dengan Ana jadi penjaga Anim, kitaorang kena pergi sekolah dia amik Report Card (Emak kerja da...)...dan Alhamdullilah...pelajaran Anim pun semakin meningkat...Me harap UPSR nanti dia bolehlah dia skor 5A (amin..yarabalAlammin...).....Cikgu Anim pun cakap camtu...mudah-mudahan....Aminnnn....


Wednesday, June 22, 2011

PD 2011-Makan Malam...

Malam semalam iklan jab, buat entri makan-makan kat rumah Mijon kan...
Malam ni sambung balik citer pasal gi PD 2011...
Biasalah Sue, entri kalau berjalan mesti berslot-slot...gambar banyak...kang buat 1 entri je dah jadi panjang pulak kang...lagi tak sesuai....kang ada yang muntah dok baca entri gambar sepanjang-panjangnyer....hihihihiihk

Ok sambung balik citer PD 2011 yek...
 Lepas je kitaorang balik dari Batu 8 tu masing-masing buat hal sendiri-sendiri...
Cuma Atie dengan Azrul je yang pergi mandi kolam kat bawah...
Me takdak mood..lagipun leceh nak tukar-tukar baju balik..pulak tu, niatnya pagi esok barulah terjah pool...

Malam pulak lepas maghrib kononnya naklah keluar makan...Atie pulak memang niat nak belanja kitaorang semua...
Tapi boleh pulak masing-masing taknak...
Emak taknak sebab kesian kat Imraan, Anim pulak bila emak taknak dia pun sama taknak, Azrul pulak sakit kepala (dia memang dah sakit kepala dari time kat Batu 8 tadi tu...)...
Jadi yang nak keluar me dengan Atie je...sedih sungguh...huhuhuhuhu..boleh pulak taknak-taknak macam gitu kan??
Tapi tak kisahla, berdua pun berdualah..janji MAKAN kan...so, kitaorang ke Batu 8 balik...pergi ke kedai makan yang kitaorang pernah makan 2 tahun lepas...
Kedai makan ni adalah penuh...tapi sebaik ada 2-3 meja kosong..so bolehla pilih-pilih meja jugak....
Kitaorang amik seat depan tv...senang, sambil borak boleh tengok tv....
Disebabkan ramai...jadi order adalah lambat..pastu makanan pun boleh tahan lama nak kena tunggu...
Tapi tak kisahla..me ok je...lagipun sambil tunggu tu sambil borak adik beradik kan.....

Makanan yang diorder:
Tomyam Ayam campur Daging...
Daging dia penuh semangkuk okeh....punyalah banyak...rasa Tomyam pulak not bad..sedap jugak....


Kailan Ikan Masin..
Ni rasa macam biasa...


Udang Goreng Tepung...
2 tahun lepas Udang Goreng Tepung dia memang habis terbaik...memang ingat giler la....tapi kali ni tepung tak rangup la..so, tak berapa syok....


Atie adik saya...
Dialah yang belanja....


Ni tak start makan lagi nih...tunggu satu lagi menu sampai....


Malam ni me order air Limau Asam Boi...
Best..tapi manis ya amat ni...siap tambah segelas ais, pastu siap tambah air lagi...tu pun still manis jugak....menambah gula yang memang dah terlebih dalam badan je.....huhuhuhu
Atie pulak Fresh Orange...



Ni yang kitaorang tunggu...
Kitaorang order Bawal Masak Pedas...
Tapi yang dapat apasal Bawal Masak Rendang ni weii...????.adoiihai..potong betul....
Rasa??memang rasa macam makan rendanglah..sedap tu memang sedap, tapi tau jelah, bila dah niat nak makan benda lain, tapi dapat benda lain, memanglah yang sedap pun jadi kurang sedap...
Tapi dimaafkanlah, pelangan ramai, tu yang jadi salah kot.....

Nama kedai me lupa...tapi tempat ni memang kitaorang ingat, sebab kedai makan ni bersih je..lagipun nak ingat senang je kat sebelah kedai ni ada tanah lapang untuk parking...tanah lapang ni pulak tu tinggi sikit dari kedai makan ni...so, senang nak cam tempat......
Harga pulak me rasa macam dah naik...tapi oklah...Bawal besar pinggan hidang tu harganya  RM24...
Makan untuk duaorang ni Atie kena bayar RM44.++....kira okeyla kan?kot??
Okeh, apapun terima kasihlah adikku..lain kali belanja lagilah yek...
Tapi tolonglah bagi kakakmu pulak yang pilih menu..huwahahahahaha....dah belanja banyak citer pulak Sue yea....eh..betul apa..kata nak belanja, jadi bagilah orang yang dibelanja tu yang pilih menu..kan..kan..kan??..
Oppps...ada lagi citer pasal PD 2011, katapun pergi 2 hari kan...ni baru citer sehari nih...lain tu akan bersambung....hihihihihik...

Sue Berkata Tapi dalam Hati:  Arini tak sihat dapat MC...dari Isnin tekak gatal-gatal (tanda nak sakit tekak), tapi badan tak imun, tekak dah tak berapa gatal, badan pulak nak demam...tapi ni Alhamdullilah dah ok...(mau tak sehari suntuk tidur je...badan pun dah berpeluh-peluh...huhuhuhu)...demam pun tak jadilah kot..syukur..syukur..jadi esok ke ofisle saya....



LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...