Thursday, December 30, 2010

Syampoo Herbal

Petang semalam balik kerja pergilah potong rambut...

Borak pot pet pot pet lebih kurang dengan kak moi (tua sikit dari ahmoi...) kedai gunting rambut tu...
Dia pun suggest la satu syampoo ni...
Katanya, ada customer dia yang dah guna 2 bulan rambut dah makin ada (maksudnya makin lebat le tu..)...
Tau-tau je dalam hati me ni memang nak tanya ada tak produk yang boleh buat rambut me ni cun macam rambut orang lain kan...pande..pande...
So, me buat giler...tak payah le kak moi tu explain banyak-banyak terus je beli...huhuhuhuhu..gile kamikaze je kan Sue nih...macam berduitlah sangat...


Inilah syampoonyer...
Syampoo herbal katanya..
Untuk baiki rambut gugur dan macam-macam lagi...
Made from Korea...(apa-apalah kak moi oii..janji ko tak tipuuuu...)


Dia tulis ni...
So memang herbal la ni kan..
Lagipun, kalaulah korang boleh bau...confirmmm...memang bau herbal..kalah bau Tongkat Ali..kuikuikui...(tak tau le bau Tongkat Ali tu camne, tapi seriussss, memang bau herba habiss...)


Depan je me paham apa yang dia tulis..
Belakang??haram...semua tulisan ni je..tak pastilah tulisan cina ke korea nih..hheheheheh...
Harga???
Kena sebut ok..
Nampak tak tu...?tulis kat situ guna sebelum, tapi tiba-tiba $40.00..kuikuikui...
Ajegiler kan..beli syampoo je harga RM40.00 kan...?? (tapi ada diskaun RM2...heheheheh)...
Takpe, bertenang..bertenang...me cuba dulu, kalau ada hasil me gebang-gebangkan kat sini yek...(aceh..ceh...macam le ada yang baca blog nih...huhuhuhuhu)....

Wednesday, December 29, 2010

Shogun....

 Shogun: Japanese Buffet Restaurant

 
Mula-mula duduk, inilah yang masing-masing amik..
Me memang suka makan ayam..so, ayam la dulu..
Pastu amik jugak kek 2-3 ketul cinonet tu..
Sebelah kiri me ni pulak kononnya appetizer la...heehheheh
Mijon pulak amik macam-macam..
Macam-macam disini tu maksudnya dia amik macam-macam Japanese food yang mentah-mentah tu...
Me ni tak berapa reti nak makan Japanese food ni, jadi layan saja mana yang boleh  dan reti makan saja...hehehehhe


 
Ayam-ayam yang me amik...
Nama??usah ditanya, memang tak reti nak menyebut dan nak megingatnya...kuikuikui



Tu Mijon tengah makan Oyster...tu kecik je tu..yang besar sikit dah habis, orang tu tak refill lagi..
Gile le me nak makan mentah-mentah cam gitu, tak reti saya....huhuhuhu..



Sushi pun ada...


Ni sayur yang goreng dengan segala kicap tu..
Nama apa tah, kalau tak salah Tempanyaki...tak pun teriyaki...kuikuikui..memang tak hingat...



Steamboat pun diaorang bagi...Ni memang akan dihidang automatically tau, tak payah mintak...
Segala macam benda pun ada dalam tu..sedap nih tau...kuah dia clear sup..memang saya suka sangat-sangat...
Pastu kalau rasa tak cukup, korang bangun pastu korang gilah cari lagi benda lain yang korang nak taruk lagi dalam steamboat nih...
Me tengok chinese lady yang duduk depan meja kitaorang ni pandai ok, dia amik raw salmon taruk dalam steamboat tu..pande..pande...


Mijon yang concentrate makan Oyster..heheheh...
Ada 4-5 ketul jugakle dia amik...


Saya...




Mijon...



Pastu me amik ni..
Yang gelap tu rasa macam ayam digoreng dengan belacan...heheheh..serius...tak tipu...
Yang ayam berkilat ni sedap..dia macam glaze dengan madu n bijan..rasa dia manis-manis pedas..sedap sangat...syokkk...
Brokoli dengan cendawan tu pulak rasa cam biasa saja..



Mijon punya...
Dah kenyang baru nak amik salad..boleh??heheheheh
Nampak tak hujung tu ada dua ekor siput..?huhuhuhuhu



Aiskrim..
Ada 6 perasa..tapi me amik ni saja...



Ni saja dessert yang me amik...
Kali ni tak best la..takdak Tiramisu...
Pastu lupa pulak nak rasa ginger bread tu..huhuhuhu..rugiii..
First time pergi aritu, dessert dia best-best je tau..tapi kali ni macam budget-budget je, semuanya asal ado saja.....huhuhuuhu



Ni pinggan untuk letak lebihan makanan yang tak berapa nak habis...
Tak berusik pun..kumpul-kumpul, mana tau karang-karang nak makan lagi....


Steamboat kitaorang yang sudah kekeringan dan kekembangan...
Me je yang tala benda alah ni, mana nak habis kan..kuikuikuikui..


Sushi..
Me amik 3 ketul saja...buat hilangkan kepunan...
Kat sini banyak sangat makanan, so, tak teramik semuanya, tapi supaya dah balik rumah kang tak teringat-ingat, so mana yang betul-betul teringin kitaorang terus je amik...
Kalau sapa pengemar Sushi ni, mau juling mata tak tau nak pilih mana satu..banyak ooo...kang berpusing-pusing korang kat Sushi bar tu je...hhehehehheh



Meja adalah sentiasa penuh sepanjang masa...
Belum habis yang dalam pinggan dah amik yang lain..tamakkkkk..


Saya....



Saya lagi...


Restoran dah tak berapa cantik..
Dulu masa datang sini cun je..sekarang ni lantai pun dah tak kilat..
Pastu makanan banyak dah tak ada, so, jadi tak berapa best la(tak berapa kena dengan selera me la kan...)...
Yang lain-lain tu sama sahaja..tak berubah...



Rupanya Shogun ni ada 3 cawangan...
Rupanya jugak, untuk lunch bukak pukul 12 pm sampai 3 pm..
Kitaorang bertapa dalam ni lamalah jugak, dari nak dekat pukul 1 sampai nak dekat pukul 3..
Hambik ko..sebaik ternampak ada tulis pukul berapa sampai pukul berapa, kalau tak mau kena perambat baru reti nak keluar..!kuikuikuikui...



Kitaorang sahaja yang tinggal...
Orang lain sudah kembali ke pangkal jalan..
Tapi meja masih lagi penuh dengan makanan..sapalah nak kena habiskan ni yek...??pengsan~




Sempat lagi me amik ni sebelum balik...
Last kopek amik Udang Tempura nih...
Tu pun tak habis, muak la pulak...huhuhuhu



Sempat amik gambar luar..
Makan memang bahagia...tapi tang nak bayar, terkujat la pulak...
Kitaorang kena RM150++ untuk dua orang ok...
Lebih kurang RM80 sorang....(me lah yang ter'ingin' sangat nak makan sini kan...padan le muka!!)
Rupanya harga ni sebab krismas...ek elehh...sabar jelah..
Selalunya Mijon makan kat sini kena RM50++ je sorang..last kitaorang pergi dulu tu pun RM54 je sorang..
Tak tau lah pulak yang kalau time public holiday diaorang charge over..huhuhuhu...
Baik makan hotel lagi best tau...(dah menala bagai, menyesal la konon...puiiihhhh) 


p/s: Gambar sebenarnya banyak lagi..tapi tak larat nak tempek semua..so, mana-mana yang tertempek saja la yea...



Tuesday, December 28, 2010

Coklat Dari Langkawi...

Awal bulan hari tu Ana ada kursus kat Langkawi..
Jadi, ke Langkawi haruslah pesan coklat...
Me pesan ayaq liur je..kuikuikui..pitih tak dop la katakan..
Dah pesan guna ayaq liur, tak boleh la nak over-over request..diam saja sudah...
Emak je yang dapat pesan guna duit...
So, kitaorang dapat 'menumpang kasih' jelah kan...heheheheh

Kedai paling glamour kalau beli coklat kat Pekan Kuah kan..
Haji Ismail Group...
 Dah nak dekat sebulan baru sampai Ampang ok...coklat kena bertapa kat Penang dulu...huhuhuh
Sebaiklah Ana balik rumah kan, kalau tidak, lagi lama bertapa kat Penang memang bukan rezeki kitaorang lah nak merasa...


Ana beli ini...


Ini bila dah bawak keluar dari plastik hijau.....
Yang paling sedap adalah coklat yang bawah kiri ni..Almond Gold..Serius sedap ok...gigit je kacang, gigit je kacang...
Dahlah satu rumah peminat kacang..so jadi berebut...huhuhuhu..tak cukupppp tau...
Yang lain-lain tu tinggal suku sahaja..boleh??
Konon nak bagilah orang lain serba sikit..tak dapek ok...tak sempat...
Masing-masing dah kebuluq coklat..so, mintak maaf le ye...

Ni pun gara-gara makan coklat, tekak me dah kembang gatal lain macam...
Mana taknya, dok tala kek coklat yang Kak Ros bagi, pastu tala pulak coklat yang Ana beli, pastu boleh pulak, dah tala cukup-cukup lupa pulak nak minum air...
Last-last tekak rasa kembang, semput pulak menyerang....seksa ok..
Semput yang dari petang semalam tak mau reda-reda..sampaikan nak tidur malam tadi pun payah giler aiiii..
Ingatkan pagi ni tekak kembang semput ni dah ok, haramm..
Dah bermug-mug minum air suam panas pun tak jalan...
Padanle muka...huhuhuhuhu


Monday, December 27, 2010

Macam-macamle engko nih...

Situasi Satu (pukul 11 pagi)
Saya: Petang karang saya nak cuti petang yea..
Toot:  Napa lambat sangat bagitau..??lain kali bagitau awal..(siap dengan intonasi macam tottt...tottt..tootttt... dengan buat muka lagi tu...)


Situasi Dua (di hari lain pulak)
Saya:  Esok petang insyaALLAH saya cuti petang...
Toot:  Esok jelah bagitauuuu....(siap dengan intonasi yang kureng lagi..muka tak tau sebab tak nampak pulak.....)


Korang rasa camne??
-Bagitau awal salah, bagitau cukup time pun jadi salah, habis camne...??
-Kalau nak bagitau time 'pertengahan' tu pulak rasa-rasanya bila???

-Ke lain kali tak payah bagitau (inform) apa-apa langsung kat dia nih??
Sila tolong saya, bagi suggestion mana yang patut....pening..pening...sakit jiwa ok...!!


Sunday, December 26, 2010

Ampang~Kota Damansara~Shah Alam~Damansara Utama~Ampang

Cerita hari semalam...
Penat berjalan (macam selalu jugak sebenarnya pun)..cuma kali ni bertujuan..
Haluan pertama kenalah ke Kota Damansara...ke rumah Mijon le mana lagi...
Pergi satu kereta paling senang kan..lagipun Kota Damansara ke Shah Alam dah dekat, so no hal nak ke sana...
Keluar nak dekat pukul 9, sampai rumah Mijon nak dekat 9 suku..
Tapi sejarah memang berulang, kena tunggu Mijon siap lagi..huhuhuhu...saja je kan...
Dahle rumah dia pesen takleh parking kereta merata, so tunggu sajalah kat bawah...
Mijon siap dah nak 9 lebih...ok la tu, sebaik tunggu 'tak berapa lama' jugaklah kan...kalau tak hangin...!
Pastu masing-masing nak kena cucuk duit, me pulak nak kena isi minyak kereta, terus pergi Petronas...
Boleh tak tersalah isi minyak, terisi minyak 'orang kaya'..hangin..hanginnn....rugi i tau...huhuhuhuhu
Setel-setel semua terus je kitaorang ke Shah Alam...


Kitaorang ke sini...
Pusat Akuatik Darul Ehsan (PADE)...Shah Alam...
Sebenarnya baru tau yang nama pusat akuatik ni PADE..heheheheh...
Selama ni lalu lalang bertahun-tahun tak perasan pun..tau pusat akuatik je, tak tau nama betul dia...(kesian sungguh...!)



Hasil 'bedah siasat' selama seminggu (habis google jadi mangsa dan sampai serabut si Zai jadinya...) kitaorang telah memilih untuk belajar berenang dengan Ombak Swimming Club.. 
Walaupun jauh dari rumah me, tapi kat sini jelah paling best tang harga dan jadual kelas...
InsyaAllah kitaorang amik kelas belajar seminggu sekali, maknanya sebulan 4 kali...
Yuran pendaftaran hanya RM20, pastu yuran kelas hanya RM80..jadi total semuanya RM100 untuk bulan pertama...
Bulan kedua pulak tambah lagi RM80...
Tempoh untuk belajar berenang peringkat beginner ni gitulah...
Dan kalau nak belajar dua kali seminggu sekali gus boleh bayar terus RM180 (kelas jadi pendek, 8 kali sebulan dan sebulan cukup untuk kelas beginner dah), tapi kalau nak amik kelas beginner tapi macam kitaorang amik ni, just bayar RM100 je dulu, bulan kedua baru bayar selebihnya...
Pastu kalau dah complete 8 kelas tu, boleh lah masuk kelas peringkat atas sikit, peringkat beginner (freestyle) pulak...
Dan kalau tak faham apa yang me tulis kat atas gi jelah melawat web Ombak Swimming Club nih...tak payah susah-susah pening nak paham me tulis apa kan..kuikuikui...
Kat situ complete pasal semuanya tau...heheheheheh

Seksa jugak mula-mula nak carik tempat belajar berenang nih, maksudnya nak cari tempat untuk belajar berenang yang berpatutan (murah sebenarnye...hehehhe) dan jadual belajar yang senang nak ikut...tapi takpalah bersusah-susah dulu bersenang-senang kemudian..(kalau nak cerita panjang ok, sakit hati pun ada.....huhuhuhu)

Sambung cerita...
Kitaorang sampai kat PADE tu terus ke mini kaunter kat situ..
Rupanya selain Ombak, ada lagi 2 kelas berenang company lain..tapi disebabkan dah tau yang Ombak je boleh bagi apa yang kitaorang berdua nak, terus je ke kaunter Ombak...tak fikir-fikir dah..hihihihihik...
Kat situ layanan adalah clean and clear tau...pandai si Fatin tu layan...suka..suka...
Kitaorang sempat lagi buat lawatan sambil belajar ok...
Si Fatin tunjuk semua kolam-kolam yang ada...siap cerita berapa dalam semuanya satu-satu...baguih..baguiih...
Tapi memang elok pun, kitaorang ni bukan pernah masuk tempat tu pun..first time seumur hidup dapat jejak PADE tu...hehehheh
Buat masa ni me tengok oklah tempat tu, tempat awam kan..janji kemudahan semua cukup sudah....
Lain-lain kalau nak lebeh-lebih korek jelah kolam sendirik yek..hehehhehheeh

Lepas dah cerita ceriti hal kelas dengan Fatin, terus kitaorang ke Damasara Utama...
Tujuan utama adalah nak cari baju renang dengan alatan yang perlu...(alatan la sangat kan..kuikuikui...)
Mengikut suggestion orang ramai, kat Jusco lah tempat membeli baju renang paling berpatutan, so, memang niat nak cari kat Jusco jelah kan...kat kedai lain tu pakat dok pegang-pegang tengok-tengok jelah yang mampu pun...heheheh
Nape me pergi Jusco yang jauh kedaung dari rumah me?
Sebabnya, kat area berdekatan rumah me semuanya baju-baju renang ala-ala comel lote saja...
Takde yang besar gedabak untuk saiz calon the biggest loser macam me ni hah...
Pastu, Mijon pulak memang dah pernah beli kat Jusco OneUtama tu, so elok sangatla kan..
Tak payah nak pening-pening kepala nak cari kat tempat lain lagi...
Kat sana oklah, merasa la try 3-4 jenis baju dengan seluar..dari tempat lain dapat tengok je yang comel lote tu...

Kitaorang kan sampai sana nak dekat 12lebih kan..kira awal lah jugak, time tu bahagia je masa tu dok window dan shopping-shopping...
Sekali ko, makin lama makin ramai orang..dah macam ulat sampah...ayoyo...serabuutttttt....!
Sebaik shopping baju renang tu kejab je..kalau tak pengsannnnn....
Tu pun lama dalam Shogun..kitaorang pekena bufet Jepun..ketagih nak makan punya pasal...(cerita Shogun lain entri yea.....)
Kitaorang dalam OU tu, lama lah jugak..keluar dari sana pun nak dekat pukul5 lebih...kira puas jalan le..(puas ngabihkan duit pun iye...)

Me kan sampai rumah nak dekat pukul 7 kan..
Kononnya penat..tapi balik-balik je sempat lagi try baju-baju tu, punyalah excited...(jakun sebenarnya..hehehehh)
Lagi satu tak sabar-sabar nak tengok camnelah rupanya kalau pakai satu suit penuh kan..tak pernah la katakan...kuikuikui...

Antara yang me beli...(ni gambar amik kat rumah...)...
Goggle...
Brand Ogival...(ni saja yang mampu...huhuhuh)
Yang ni jenis spesial sikit...
Harga pun spesel ok...pedih je hati nak membayar..kuikuikui...



Nampak tak ada tulis -3.00 tu??
Ha..part nilah yang speselnya...
Yang ni sebenarnya goggle yang berpower...
Me kan rabun...SA tu pulak sibuk je dok promote yang pesen ini...
Katanya kalau rabun elok pakai yang ada power, so clear bila dalam air...
Agak-agakle statement pun, macam le me ni profesional...
Mula-mula memang tak nak beli..tapi bila difikir-fikirkan balik, kalau tak beli sekarang kan, bila lagi nak beli, kalau lain kali memang malas lah kan.....
So beli saja...Mijon pun amik satu ko, tapi memang patut pun dia beli, sebabnya pertengahan tahun nanti dia nak pergi pulau..so,sesuai la kan dari me yang dok koya je nak membeli tapi tak bersebab nih..heheheheh



Harga??RM42.90...untuk goggle saja ok...tapi sebaik dia bagi sekali sparepart dalam tu...
Lagipun harga goggle lain pun RM19.90 yang paling murah, so, fikir-fikir balik boleh la...(walaupun hati tak rela...huhuhuhuhu)
Kalau tengok balik memang hangin je hati..huhuhuhu...
Tapi takpe..kata nak guna, so kena guna dengan seguna-gunanya....



Lagi..me beli seluar dengan baju ni...
Beli asing-asing, senang nak pakai kan..
Tak reti nak pakai yang ala-ala orang menyelam tu, tu berzip, macam syeksi pulak kalau pakai me rasa...hehehhe...
Dua-dua ni pun Ogival jugak...(kata ini je yang mampu...)
Harga...??Nak kena sebut ker??
Sebut jelah kan..so senang orang lain kalau tiba-tiba rasa nak beli jugak...
Baju tu RM109.90, seluar pulak RM79.90..sebaik ada diskaun 10 percent..selamat lah sikit duit...(sikit jelah...heheheheh...)



Ni lah alatan nak belajar berenang nanti...
Untuk kelas beginner kena ada baju renang, cap renang, goggle dan kickboard (kena selongkar rumah cari balik benda alah tu la confirmnya....)
Cap tu dah memang lama beli...sebaik color sipi-sipi sedondong dengan barang-barang yang ada..
Hmm..kalau tak mau macam sarkes jadiknya...hihihiiihk

Lupa pulak, Mijon hanya beli goggle, cap dengan kickboard saja...
Sebabnya dia memang dah ada baju renang dah...so, 'selamat' sikit dia kan...

Kelas insyaALLAH start awal bulan depan, cuma tarikh tak confirm lagi...
Lagipun ada sorang duaorang lagi kengkawan nak join, so, nak confirm betul-betul tunggu minggu depan nilah gamaknya..me memang dengan Mijon memang on saja...
Sapa-sapa nak join kitaorang mohle...baru best belajar beramai-ramai...jomla..jomlah......

p/s: ni bukan entri nak menunjuk..tapi entri nak tunjuk saja...(beza ok..beza..kuikuikuikui)


Saturday, December 25, 2010

Penatnyer....

Penatnya...
Hari ni dari pukul 8.30 pagi pagi lagi dah keluar...
Pastu pukul 6.40 petang baru sampai rumah...
Memang pulun habis la...(walaupun berjalan tak sepulun macam selalu..)

Selalu pulun berjalan beramai-ramai kan..ni tak, berdua je dengan Mijon...(Berdua pun berdua la..yang penting tu best kan..)
Tadi sempat la pergi Kota Damansara pastu pergi Shah Alam, pastu pergi Damansara Utama pulak...
Misi kali ni lain sikit, tak macam selalu tu..
Kali ni misi kitaorang berdua ni adalah pergi meninjau kelas berenang dengan misi cari baju dan alatan untuk berenang...(memang alatan tau...tak tipu...hehehhehe)
Tapi, cerita selanjutnya kena tunggu entri lain yea, nak menaip banyak-banyak tak berapa nak larat la pulak.....


Oklah..ni nak rehat-rehat kejab, karang nak dekat pukul 10 kena jemput emak, emak hari ni kerja petang...ok...see u....

Friday, December 24, 2010

Lemas: Baru teringat....

Baru teringat ko...
Ya Allah..punyalah lupa...

Camni...

Sejak kelmarin me ni doklah beremail-eamilan dengan En. Bukhari dari Ombak Swimming Club tu...(pasal kelas swimming la kan..pasal apa lagi..)
Ada la tanya itu ini, pastu me ada jugak mention yang me ni takut air..
En. Bukhari pulak tanya me, pernah lemas ker?
Yang me ni confident je balas email jawab yang me ni tak pernah lemas pun...
Tutup citer, habis beremail...


Tadi pulak sambil buat keje sambil membrowse kat google cari blog yang cerita pasal belajar berenang tu(sempat ko..bocor rahsia...heheheh).....tengah elok-elok baca blog someone tetiba teringat...

Ya Allah..kan aku pernah lemas dulu...

Astaga...macam mana boleh lupa nih.....???ishhhhh....
Serius..me memang pernah lemas ok...
Teringat lagi..masa tu tahun 1989...Darjah 3...
Memang tiap-tiap hari lepas sekolah kebangsaan tengah hari me dengan kawan-kawan seflat akan sama-sama pergi ngaji (sekolah agama) kat sebuah surau kat Ampang Jaya...
Pastu, kitaorang ni kalau pergi dan balik ngaji memang kena menyeberang Sungai kat belakang flat kitaorang nih...
Bunyi macam dangerous je kan..?
Tapi, ok je, air pun takdelah dalam mana..takat-takat lutut je pun...

Ingat lagi..air kat situ color berubah-ubah ikut cuaca..kalau time cuaca elok color dia macam Air Teh Tarik tak cukup susu (korang bayangkan bersih ke tak bersih air sungai tu..tiap-tiap hari kitaorang kena menyeberang ok...kuikuikui...)...
Pastu kan, kalau time hujan..amik ko, color memang Teh Tarik cow-cow punyala...(kalaulah boleh minum mesti rasa dia nikmat giler..confirm kalah Teh Tarik mamak nih...huhuhuhu)
Memang keruh jugakla...tapi nak buat camne..tu je jalan terdekat kalau nak seberang ke Ampang Jaya...

Jalan darat ada..tapi jauh ok...rasanya kalau jalan ikut jalan darat tu mau nak dekat sejam baru sampai seberang...kira dah jimat nak dekat 30 minit kalau ikut sungai tu...
So, memang dah takde alternatif lain kena jugak la seberang sungai color Teh Tarik tak cukup susu tu...
Mak bapak kerja, so, self servise saja..lagipun time me dulu tak banyak lagi bas yang boleh hantar budak-budak sekolah petang nih...


Nak dijadikan cerita...
Satu hari tu...hujan punyalah lebat sangat-sangat...
So, kitaorang ni satu benda je...kalau ikut perjanjian dengan emak bapak, kalau time hujan atau time lepas hujan, balik atau pergi ngaji kena ikut jalan jauh (jalan darat le tu...) dan kalau cuaca ok, ikutlah je sungai tu...

Tapi nak dijadikan cerita jugak....
Kitaorang ni pergi ngaji selalunya berempat...
Ada sorang jiran ni, ingat lagi umur dia lebih 2 tahun dari me...kiranya dia darjah 5 la time tu...
Yang me dengan 2 orang kawan lagi ni darjah 3, sebaya la kan..
Ntah macam mana plan asalnya confirm confirm walaupun dah tak hujan memang nak kena ikut jalan jauh la kan...(anak yang tho.at. la katakan...)
Tapi ntah camne, kakak darjah 5 ni kata "takpe kita ikut je sungai, lagipun air sungai tak dalam..."..kata dia la kan...
Yang kitaorang ni kan jujur, mula-mula taknak ok...iyalah, mak bapak dah pesan jangan ikut jalan sungai kalau hujan kan...
Tapi kakak tu confident je kata "tak dalam" ada la nak dekat seratus kali...
Siap bagi jaminan tu..."kita test dulu dalam ke tak..."...
So, adik-adik yang jujur dan tetiba tertho.at. kat kakak ni pun setuju...

So, kitaorang ramai-ramai pun mengubah haluan...
Lagipun kedua-dua laluan tu memang arah lain-lain..pastu jauh pulak tu..so, apa-apa kena decide awal-awal...
Sampai-sampai kat depan sungai...
Ambik ko....Air sungai pekat selikat-likatnya...
Pastu laju jangan cakap..bergelombang bagai...
Yang adik-adik ni semua dah cuak dah...masing-masing siap dah surender nak patah balik ikut jalan jauh...
Tapi, kakak tu pulak taknak..katanya "kita cuba dulu la, tak dalam pun tu..."...
Kitaorang ni macam dah tak center dah..antara nak ikut kata kakak atau nak ikut pesan mak bapak..confuse ok..confuse...huhuhuh...
Yang kakak pulak siap cari kayu/ranting panjang pastu siap nak test kat sungai tu lagi...
Cerdik jugak tu kan..tak nak test dengan kaki sendiri kan..test dengan kayu/ranting dulu..kuikuikuikui...

Nak dijadikan cerita..terjumpa pulak time tu ranting yang memang agak panjang la jugak...
Terus kakak tu try hulur kat sungai tu...siap celup pastu tanda guna tangan lagi kat ranting panjang tu..hehehheh...
Kakak tu angkat ranting panjang tu, pastu acu kat kaki dia konon-konon ukur la tu..siap bangga tunjuk kat kitaorang lagi...
Sambil berkata "tengok...tak dalam pun...takat peha ni je..."...
Takat peha kira tak dalam yea u all, sebab tak sampai kat sepender lagi...sepender kat sini jadi kayu pengukur, kalau sepender tak basah kiranya air sungai tu tak dalam..(mana dapat teori tah time tu..suka suki je kan...kuikuikuikui)
Me serius dalam hati memang tak confident langsung...peha dia dengan peha me memangla panjang (me ni kiranya badan tinggi dari umur...) tapi air tu laju ok..camne pulak ni??

Sebenarnya bukan me tak tau..kakak tu dah 'terhanyut' dengan temptation ok...
Sebenarnya jugak, dari seberang yang kitorang berdiri ni lepas je sungai tu memang dah nampak dah flat kitaorang dah.....ala-ala selangkah lagi nak sampai rumah la kan...
So, kalau nak patah balik ikut jalan jauh tu memang jauhhhhhhhh sangat-sangat dah dari rumah...huhuhuhuhu...bukan tak tau..dah malas la tu...

Sambung balik...
So, elok je dah ukur-ukur semua tu...yang adik-adik still jugak taknak menyeberang sungai tu..
Tapi kakak tu memang taknak mengalah ok..macam-macam idea dia bagi supaya kitaorang semua nak menyeberang jugak ikut situ...
Akhirnya semuanya pakat-pakat surender..ikut sungai pun ikut sungai la, lagipun kang menyeberang pun ramai-ramai kan...okla tu...
Kaedah yang kakak tu bagi...turun dalam air sungai tu sorang-sorang pastu tangan jangan lepaskan..pegang kuat-kuat sambil menyeberang...
Tapi nak tau tak...kakak ni kan, kaedah dengan cara kemain lagi dia bagi, tapi boleh tak, dia taknak turun ke sungai tu dulu..disuruhnya kitaorang yang lain ni turun dulu..huhuhuhu...sabar jelah....
So, turunlah kitaorang sorang-sorang sambil berpimpinan tangan...
Nak tau...once me dah jejak je kaki dalam air..ya ALLAH..kaki tak jejak kat lantai sungai ok...
Kitaorang dah floating-floating ikut air sungai yang memang laju tu...huwaaaaaa....
Memang takut sangat-sangat...
Me ingat lagi..masa tu kitaorang still lagi pegang antara satu sama lain...cuma badan tu dah kemana-mana..main ikut je air tu...
Me ni apa lagi..dah kata pun dah tenggelam timbul kat situ kan..so, terus jerit terpekit terlolong.."TOLONG..TOLONG...."....
Kau...sebijik macam kita tengok dalam drama swasta tu...time tu memang kitaorang ni dah ala-ala nak lemas dah ni...

Nak dijadikan cerita, kat tebing sungai seberang sana tu ada sepasang makcik dengan pakcik tengah berkebun..sebaik ada orang ok...
Dia pergi kat tebing sungai jerit kat kitaorang..dia kata "pegang tebing sungai tu..pengang tebing sungai tu..."...
Kuasa ALLAH..alhamdullilah....entah macam mana kitaorang dapat pegang tebing sungai tu...
Syukur...syukur...susah payah dapat la naik ke tanah semula...

Tapi kan..dah naik tu..baru perasan..apasal kitaorang bertiga je...???
Mana kakak tu...??Ayooo!!!...
Tak tak dia kat mana????????!
Nauzubillah....
Dia rupanya tak turun pun dengan kitaorang bertiga....cilakak sungguhhh!!!!opss...hehehehhehe
Rupa-rupanya lepas je kitaorang 3 orang turun tu bila dah nampak kitaorang tak stabil terus dia tak jadi turun...bagus..bagus....(apa perasaan korang time nih..hehehehheh)
Tapi kesian jugak dia...kakak tu tengah menangis-nangis kat seberang ok..tak taulah dia nangis tu sebab takut ke sebab kena tinggal ke atau sebab rasa bersalah ke..kuikuikuikui...

Kitaorang kat seberang yang Alhamdullilah selamat dah ni terus jerit suruh dia tunggu, kitaorang balik rumah dulu, pastu sound kat emak-emak kitaorang yang kakak tu ada kat seberang...
Lagilah sedih member tu kan kena tinggal sorang-sorang...heheheh....
Pastu boleh tak yang kitaorang ni mengong, balik-balik lepas je ala-ala nak lemas tu boleh pulak kitaorang bergelak ketawa citer balik hal tadi tu..boleh buat lawak bodoh lagi..bongek sungguh!kuikuikui...

Ha..punyala panjang citer pasal lemas, padahal awal-awal tadi tu lupa kan...heheheheh

p/s: Terlupa pulak..yang me lemas ni kepala tak masuk pun dalam air..cuma badan ke bawah je yang dok tengelam timbul..ni dikira lemas ke tak aa...?kuikuikui...Kira lemas la kot, lagipun still terkapai-kapai kat air kan...hehehehhehe

Thursday, December 23, 2010

Haunted Hotel???

Jejak kasih dari Anonymous...

Pagi-pagi lagi Cik/Puan/Encik Anon ni sudah bikin saya seremm ok.......
Iya ke Emperor tu berhantz??? (ni nak sebut pun serem camno...)
Tak sangka la pulak...
Lagipun yang kitaorang duduk 3 hari 2 malam tu ok-ok je..(nak jugak sebut berapa hari tu...ishh...)
Kata orang kalau kita masuk kat tempat yang 'something wrong somewhere' nih mesti ada goosebum ke apa kan...tapi takde pulak rasa gitu...
Memanglah masa hari kedua tu bila me tengah tunggu tunggu lift tu ternampak kat bawah tepi hotel tu memang ada kawasan perkuburan....
Bagi me kalau kubur ni me ok lagi la...sebab dah biasa pergi..jadi tak berapa heran pun...abaikan saja...
Cuma tak sangka lah pulak ada 'kes' jugak kat situ yek...huhuhuhuhu


Tetiba rasa serem sangat ok...dah lah me ni penakut..
Aduh..duh..gimana nih??(tetiba sleng indon kuar...)...
Sebaiklah dah lepas kan..kalaulah harini nak duduk kat situ pastu harini tetiba la pulak dapat citer hotel tu berhantz...huh, alamatlah memang aci potong ayam pun me tak pergi ok...huhuhuhuhu

Tapi adakah ini bermakna Sue tak nak lagi berhotel di situ???
Ohhh....Tungguuuuuuuuuu........



Alhamdullilahh...

Alhamdullilah..syukur...
Berkesan pun ubat tahan sakit, panadol, yoko-yoko dan teh panas...
Makin kurang sakit dah...alhamdullilah...bolehla berohyeah kembali..hehehehhe...

p/s: ni namanya senggugut ala Sue..sakit paling lama satu hari, paling kejab setengah hari...Anyway, syukur la sangat-sangat sakitnya tak lama pun kan, dari orang lain yang kena lagi hazab tu, me ni nak tahan sehari pun payah, tak taulah kalau kena tahan sampai berhari-hari tu macamana, mau knock-out seminggu...huhuhuhuhu

Aduhh....

Aduhh..sakitnya perut..serba tak kena...
Ubat tahan sakit dah telan sebijik, panadol dah telan sebijik..Yoko-yoko pun dah puas sapu...adoiiii...
Bilalah nak hilang sakitnya nih...??
Oh kesakitan..please go away....

Wednesday, December 22, 2010

Cita-Cita saya....

Me ni tak pandai berenang..dahlah tu, dengan air pun takut..lagi-lagi kalau dengan air yang bertakung besar-besar macam kat kolam, sungai dan laut tu..memang kiranya penakut habislah...
Bayangkan nak masuk kolam atau laut tu punyalah introduction panjang ok...
Kalau nak masuk laut takde pelampung, taknak...
Kalau nak masuk kolam dalam sangat pun taknak....
Kalau takde kawan lagilah taknak...
Tu pun nanti takat celup-celup badan pastu kang statik kat tepi kolam tu je..orang lain dah segala kuak dah buat, me just kejung disitu saja...
Ala-ala dah macam dugong kesepian gitu..hahahahahar...
So, dah menjadi cita-cita me yang satu hari nanti mesti me kena belajar kat mana-mana sampailah me pandai berenang...wajib ok..muktamad..!!

Dan sebenarnya cita-cita murni me nih..(Murnilah kan..sunah nabi tu...) rasanya dah digebang-gebangkan sejak tahun lepas lagi...
Yang tahun lepas ni gebang to the max la kiranya, sebab memang gebang habis la...memang sapa yang kena tadah tinga dengar tu rasa macam nak lempang-lempang je muka me ni kan..kuikuikui..
Tu tak campur lagi gebang dari muda belia dulu tu...memang rasanya sapa yang kenal rapat dengan me mesti pernah dengar me sebut pasal kelas berenang punyalah.....(mesti lotih korang..ampunnnn.....hahahahar)

Maka...
me berharap sangat-sangatlah cita-cita me ni tercapai awal tahun depan...Amin...
Doa-doakan sekali ek...(muah..muahhhxxx....!untuk korang...tq...)

Tuesday, December 21, 2010

Alahaiii..

Bila error orang lain..kemain je nak betulkan..
Tapi bila error sendiri...dan-dan keluar ayat...."Awak masukkan yang takde je..yang dah ada awak biarkan...lagipun saya tak ingat dah yang mana satu bla..bla..bla......"

Kuikuikuikui....Ayat cover tak hingat...lantak kamu la kan..janji jangan salahkan saya pulak nanti..lagipun benda-benda ni bukan bidang kerja saya pun...jangan nanti lain kali awak yang termalu sendiri sudah....hehehehhe


p/s: harap maaf: mood PMS sedang menyerangku..jadi akan ada berduyun entri susulan berunsur rungutan yea...kuikuikui...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...