Search This Blog

Tuesday, September 29, 2015

Le Grandeur Palm Resort, Senai, Johor

Harini nak buat entri pasal resort yang kitaorang duduk haritu....
Nama resort yang kitaorang duduk selama 4 hari 3 malam (16-19 September 2015) tu namanya Le Grandeur Palm Resort...
Terletak di Senai, Johor...(dekat giler nak ke airport Senai tu....nak ke JPO pun boleh tahan dekat)...
Nak ke resort tu dari KL pun senang, ikut je signboard tulis ke Airport Senai, In sya ALLAH jumpa....



Ni view dari balkoni bilik.....
Resort ni ada padang golf...so view yang kitaorang dapat ni mengadap golf course le kot....



Dari verandah ke dalam bilik....
Me amik gambar memang habis tak ikhlas yek.....memang tau masuk bilik nak terjun katil jek...hahahah...



Bilik memang fesyen lama sikit...tapi serius agak besar dan sangatlah selesa.....
Siling dia tinggi ye...so takdelah rasa berkuap ke apa....
Katil pulak katil saiz King....konon untuk 3 orang kan....hehehehe....
Tu katil tu sebenarnya dah separa kena terjun dah tu....pastu me halau Sept kejab sebab nak amik gambar....kuikuikui....
Katil tu punyalah besar okeh sampaikan kitaorng tidur pun ko space belah sana, aku space belah sini..serius besar weihhhhh.....
Bantal pulak banyak...giler heaven.....



Sampai-sampai terus hidang makanan.....
Tu ada sandwish Subway dengan Nasi Beriyani beli kat JPO sebelum tu....ada jugak jajan-jajan beli hasil dari duit tabungan....
Nampak tak lampu berdiri tu tak hidup?tulah salah satu lampu yang tak berfungsi kat bilik nih.....
Iolls dahlah jenis tak reti nak lampu malap-malap sangat...rasa macam boleh tak korang pasang satu lampu kalimantang kat dalam bilik tu?huhuhuhu....



Bilik dia kecik sikit jek dari yang kitaorang duduk kat Riyaz Heritage Marina and Spa Resort dan lebih kurang sama besar macam yang kitaorang duduk kat Prinzpark Resort, Kuala Terengganu...
Kemudahan iron pun ada kat bilik, so okehlah..senang tak payah nak mintak bagai kan...
Kemudahan lain-lain tu sama je dengan hotel or resort yang lain...alhamdullilah....





Bilik air....
Bilik air pun dasyat weihhh....ada jugak bath tub....tapi me tak try pun.....tak suka....heheheheh....



Macam best je kan....??
Tapi Iolls tak pernah lagi cuba mandi bath tub...rasa macam ngeri je..hahahaha....



Bilik air selain bath tub ada jugak shower room dan toilet....
Shower head tu air dia tu laju giler okeh...sedap je mandi....
Tang toilet problem sikit...boleh tak pam tu takleh guna.....pastu bila me pepandai bukak tutup tu nakla tarik secara manual, boleh pulak besi pelampong tu dah putus dan berkarat...cisss....tapi nasib baik komplen pagi tu (the next day tu) bila balik bilik try test dah elok macam biasa.....hehehe....
Goodlah servis kat resort ni...laju jek.....i loike...tapi tulah, tak complen memang terbiar jelah kot...tunggu orang komplen baru terbaiki...huhuhuhu.....



Motif nak tunjuk jamban??hahaha....
Pili air tu masa guna first day tu boleh tak air paip tu menyembur air dia.....
Pastu me pandai sangattttt, terus me bukak penutup hujung tu ha kauuu terus laju je takde menyembur bocor dah....hahahaha....suka suki je kan...tapi yelah, kalau tak buat camtu tak ke nanti 4 harilah sengsara nak membuang pulak....



Makcik jakuns dok amik gambar dalam jambans...hahahaha.....




Bagi chanla makcik ko nak koya sikit ye....hehehehe....



Macam biasa, depan pintu jamban mesti ada cermin panjang kan....?
Cermin tu dah ok sangat-sangat, tapi bab pencahayaan memang fail...Iolls ni mana reti lampu kuning-kuning ni...nak je gi pakai bedak depan beranda okeh.....



Motif pasu macam gong kat hujung bilik....??
Me rasa tu tempat abu rokok....
Fyi, bilik me dapat ni adalah bilik untuk smoker ye....
So masuk-masuk je memang habis bau rokok....(Sept pulak kata bau tikus..hahahaha...sabar jelah)....
So first day tu mintak tukar bilik, tapi recep tu cakap dia try hantar orang untuk sembur air freshner dulu...so dah sembur tu takde dah bau rokok....okehlah...lega....
Tapi tulah, the next next day tu diaorang lupa nak sembur kot....so memang bau rokok tetap ada...huwaaaaa....
Lagi satu me lupa giler nak letak sign kat katil suruh orang tu tukar bed sheet tu...huwaaa...rogi okehhhh......




Padahal masa ni belum pukul 6 petang lagi...tapi dah malap giler bilik...huhuhuhu...
Korang kalau nak honeymoon okehlah kot...kalau nak bercuti-cuti santai-santai pun okeh....kalau nak membaca ke apa, silalah ke balkoni luar tu....
Tu Sept buat muka bosan sebab kena halau dari tidur atas katil..hahahaha...nasiblah....ni pun me amik ni selaju yang mampu ye....



Tu lobi reception....
Recep diaorang memang friendly giler...habis hospitality lah....(tapi adalah sorang yang kureng sikit...tu takpe...abaikan dia...hehehe)...




Tu pintu masuk.....
Serius kalini memang tak sempat nak explore lebih-lebih resort nih.....giler tak sempat nak mandi kolam...huhuhu...tak sempat nak merasa lunch buffet (teringin nak makan lunch buffet kat hotel lagi weihhh), tak sempat nak main bowling...eh banyaklah tak sempat....
Yang kitaoarng sempat adalah tidur jek...hahaha..sebab masa memang sangatlah limited.....
Okeylah...harga kitaorang duduk kat sini adalah RM550 untuk 4 hari 3 malam, harga termasuk 2 sarapan untuk dewasa jugak...
Ni kitaorang beli voucher resort ni kat Matta Fair bulan 3 haritu...kata staff yang kerja kat situ, resort ni adalah resort 5 bintang...ewahhhhhh.....
Kitaorang beli voucher dari resort ni kebetulan bila resort kata diaorang ada katil King (yang boleh muat 3 orang dewasa), then diaorang kata boleh arrangekan trip pergi dan balik resort ke USS dan USS ke resort...so tu yang laju je beli tu.......
Alhamdullilah...rasa macam next time ke Johor pun bolehlah nak stay lagi kat resort nih.....tenang giler weih....pastu kalau nak gerak ke mana-mana dalam 30-35 minit dah sampai.....nak cari makan, ada je kedai makan kat luar tu (gerak dalam 5-6 minit dah sampai...)....so memang convenience.....






Monday, September 28, 2015

Aidiladha 2015...

Salam Aidiladha semua....hai korangggg........~sambil lambai-lambai depan pc~hehehehe....


Pra-raya kitorang (tiru Aliaa guna perkataan Pra-rya tu hehehe)...okeh untuk pra-raya malam tu Emak masak Rendang Daging, Nasi Impit, Kuah Kari dan Kuah Kacang.....
Emak masak sendiri semuanya ye....sorry mother...thank you very much mother....
Iolls memang tak dapat menolong (tolong kacaukan yang tenggek kat atas api jelah pun...huhuhu) sebab sampai rumah pun dah lambat....
Anim jelah kot yang tolong tu....huhuhuhu....



Ni pagi raya....
Me yang setting meja (wah setting sangattt)....
Nasi Impit segera tu tak berpotong sebab nanti kering macam tu jek....so konsepnya letak pisau siap-siap, so kalau nak silalah potong sendirik...hahahaha....
Kari pun bersememeh kau...settting kononnnn....




Hasilnya.......
Korang trylah makan Nasi Impit dengan Kuah Kacang and Kuah Kari Ayam ye...seriusss, marbeles tak terkata ye....
Tapi tulah, sebab sedap tak terkata sangatlah malam tu tengah tido sedap-sedap sekali mimpi nak termuntah...ingatkan mimpi je....tak ye...elok mimpi tu terjaga tu terus memang nak termuntah ye....huwaaaaaa....masuk toilet habis muntah air perasa kari.....
Confirmlah jadi camtu gara-gara makan nasi impit, lemang overloads....huhuhuhu....tobattttt....




Lupa pulak...lepas solat Aidiladha (emak yang pergi, kitaorang tengok orang solat dalam tivi jek...), then emak dah habis, Atie and Family dah sampai terus kitaorang ke rumah Abah.....
Tak sesak langsung okeh...suka Iolls....dan percayalah jalan raya haritu tak sesak langsung ye....bolehlah kalau nak berdiri depang tangan kat tengah-tengah jalan raya dalam 60 saat...hehehehe...




Last pergi rumah Abah masa hari Raya haritu...so naiklah serba sikit semak...huhuhu...
Peringatan okeh...silalah pergi selalu....
Tu nampak tu gigih emak dok berkebun....?
Eh weolls pun tolong jugak...tapi kebetulan masa amik gambar ni macam tak kan...kahkahkah....
Tapi apapun memang emak kan IRON LADY....semua serba boleh tauuuuu....



Abang Imraan pun sama naik sibuk nak menyangkull...huhuhu...
Dia ni teruk...baru je sampai ....terus "Ibu panashhhh, jom balikkkk...."..ewahhhhhh.....kemain lagi kan....
Kena sound dek makcik terus terkesima..ha tau pun kan... tu yang tiba-tiba dia menyangkul tu..sampai kubur orang sebelah pun dia nyankul sekaliiii....heheheheh....




Dah nak setel dah.....habis clear semak tu...




Adik jugak yang relex....peluh menjejeh pun relax jek...huhuhuhu....




Emak memang yang penghabisan dok siram air....
Dah siram dah lap tiles tu terus bergerak....eh lupa..doa dah baca dah tadi lepas bersihkan tu...
Doa pun baca pendek dah...nak baca panjang tunggu lepas tetiap kali solat....heheheh...



Abang Imraan dah besar...sekarang selamba je lead kitaorang, tak payah nak pegang tangan beria-ria macam dulu........
Dia ni dari kecik lagi memang jenis ingat jalan okeh....ko pusing camne pun dia tau jalan nak balik..kang kalau lari-lari kat ramai-ramai orang tu kita risau dia hilang kan...tapi dia selamba je zass pusing balik....huhuhuhu......ko besar tak drivekan Opah dengan Makcik siap ye Imraan.....
Lupa pulak...lepas dah balik dari kubur tu balik rumah terus lepak-lepak sampai perut membulat....
Lupa lagi satu..masa nak gi kubur tu me drive, so singgahlah kat surau....masa dah dekat dengan area surau, me geraklah kereta me slow-slow...elok baru nak gerak...gedebekkkkk....dah kenapa...why?why??why??....lembu terlepas keeee??
Rupa-rupanya tak ye...ingatkan lembu terlepas, rupa-rupanya ada sorang lelaki tu terlanggar kereta me...huwaaaaa.....dia punya ngalit sampai kereta me yang baru bergerak tu dia tak perasan.....
Tu pun dia dua kali dok mintak maaf....takpelah bang..janji ko tak cedera...trauma okeh Iolls...
Yang Emak dah panic cakap me langgar...yang Atie dengan Anim dok kahkahkah sebab diaorang rasa over betul orang tu tengok lembu sampai langgar kereta orang....dahlah tu kata Atie, kalau kita yang langgar kenapa dia sampai dua kali mintak maaf??pastu kenapa kita yang langgar tapi kita langgar kat tengah-tengah kereta....kahkahkah...Iolls menaip ni pun Iolls tergelak terbahak-bahak...haahhahahahahahaaa...



Ni pagi hari Jumaat...
Disebabkan me tau yang hari Jumaat ada orang yang bekerja, so pagi-pagi lagi me dah kuar gi bayar duit kereta....
So alang-alang dah bayar me pergilah cari breakfast....ingatkan takde orang jual...ha kauuu...beratur ye....
Ni nasi lemak kukus kat depan Sekolah Ampang tau...walapun masih hari raya, tapi masing-masing tetap cari Nasi lemak (termasuklah yang menaip nih...hehehehe)....
Eh petang hari raya kedua Iolls keluar berkarok okeh....adoilah....karok dengan sapa, biarlah rahsia...ehehehehe....

Tamat





Tuesday, September 22, 2015

Nyaris Kena TIpu Mamat Negro Part 7

Gambar gi bercuti-cuti tak sempat nak transfer gittew...
So me sambung balik citer Penipuan Internet haritu ye....


Kan hari Sabtu tu masing-masing bengang dengan memasing...yang me bengang dengan Rick sebab dia taknak jumpa...yang Rick pulak dia bengang kononnya sebab me tak tolong dia pasal duit RM6k tu....
Jadi, me pun senyap jelah sekejab...kalau ikutkan hati memang nak je me merempan call Rick tu 40 kali...tapi takpe...tunggu jek....
Pastu boleh pulak dia senyap jugak...eiiii..hangenlah me kan....
So petang ke malam Ahad tu (me tak ingat), me call lah Rick tu....iyalah...nak tau jugakkan jadi apa kat dia kan....hati perempuan ko, dah tau benda dah pelik pun still nak amik tau jugak....huhuhuhu
Call tu dua tiga kali dia angkat ko...
Dia cakap dia memang tengah bengang giler....dia memang duduk je dalam hotel dari malam tadi tak makan....(iyalah tu kan...)...
Kan dia still bengang giler dengan me...asyiklah ulang-ulang cakap dia marah sebab me tak tolong dia??...ulang cakap kata me gf tapi kenapa tak tolong masa dia susah??me ni bukan perempuan baiklah sebab tak tolong dia..ewahhhhh....
Yang me ni pulak dok ulanglah balik cakap bukan tak boleh tolong, tapi memang takde duit...hehehehe....
Degil okeh Rick tu...dia memang giler-giler punya nakkan duit tu jugak ye, siap cakap kalau dapat tolong sikit pun jadilah....eh memang taklah.....ko yang bisnes, apasal pulak aku yang nak kena susah payah bebukan...
Pastu siap cakap lagi, kalau tak boleh buat loan or lambat dapat loan tu boleh je buat pinjaman kat company pinjaman berdaftar tu...ewahewahhhhhhh...sukahati je kan....me ni dahlah jenis pasal buat loan ni liat sikit...tak sukaa nak buat loan sesuka hatiii...memang salah oranglah kan....
Pastu ada jugak dia ngungkit...dia mintak me topup RM50 Digi tu pun me tak buat.....me cakaplah me tak keluar rumah haritu....lagilah hangen member tu...hahahaha...kata dia kalau tak keluar tu keluarlah belikan untuk dia....eh eh eh....tak rajin okeh ne nak layan permintaan ko tu ye...(yang hujung ni me cakap dalam hati jelah..hahahaha)....
Serius, masa time ni memang me dah berbulu giler...mana taknya...cara Rick tu bercakap memang hangen-hangen giler okeh.....macam me ni pencacai hapa je dah....
Dia siap marah me tau...dia cakap berapa kali dia nak ulang cerita pasal masalah dia nih....??kenapa me tak faham-faham yang dia memang tengah susah pasal bisnes dia nih...??Bisnes kan happiness dia...life dia...so kalau me ni GF dia kenalah bagi dia happy.....hamboiiiiiiii....
Giler sangat kan...logik ke ko nak mintak tolong orang, pastu orang tu tak dapat nak tolong pastu ko nak naik-naik suara??pastu siap hangen-hangen tu boleh dia main letak je HP sesuka hati...ishhhh..biadap giler okehhhh....
Dahlah tu tak pernah jumpa pulak tu ko nak memacam..memang taklah...giler weihhhh!!!...
Me ajak jugak jumpa still taknak jugak jumpa...syarat nak jumpa kalau bagi pinjamkan duit baru nak jumpa...eh eh eh...
Me saja je cakap lagi...kalau first place semalam tu dia jumpa me dulu mungkin me bolehlah fikirkan something....hehehehe..saja nak tengok akal dia kan...padahal kalau jumpa pun sama je memang takkannya me nak bagi duit....(salah orang kan...Iolls mana ada duit extra banyak-banyak tu weihhh...nak buat loan untuk orang lain pun memang takde maknanyalah kan....hehehe)....
Elok dah marah-marah tu dia call balik ye...eh bukan call pun, dia misscall me...so me ni baik hati bodoh sebenarnya terus call balik......terus dia cakap elok-elok okeh dengan me....dasarrrrrrr
Ayat cliche dia...dia mintak me tolong pinjamkan dia duit...nanti dia bayar double in USD ye....
Me bagi duit nanti dia akan sayang me selamanya.......haktuihhhh sangat....
Tak logik langsung....dah bagi duit baru nak sayang selama-lamanya??
Ni baru pasal RM6k, kalau convert USD pun baru 1.5k je duit dia tapi dia dah macam orang giler meroyannnya....lain kali kalau ko terlingkup habis confirmlah ko tinggalkan aku kan....setannnnn!!
Pastu me cakaplah, memang me takde duit....nak tolong tapi takde duit....
Terus okeh dia naik hangen balik, terus dia cakap,  kalau tak bagi jugak duit tu,  lepas ni tak payah cari dia lagi, tak payah call, tak payah sms dia lagi....ewahhhhhh....
Ko ingat me nak frust time tu??....memang taklah....me masa ni memang dah geram giler-giler kot....
Dari percaya, pastu 60-40 terus jadik 90-10 je okeh....apalagi, dah cakap camtu kan...terus me senyap tak call dan sms dia lagi.....malaslah nak layan dah....lantaklah frust ke hapa....






Sampailah hari Rabu (last contact hari Ahad)...ada nombor Digi lain call me....
Me tak nak angkat sebenarnya....tapi disebabkan nombor-nomber tu dah banyak kali call me, so me angkatlah jugak....
Tu kat atas tu bila dah setel semua baru me rename nombor-nombor tu jadi Lawyer No. 1 dan Lawyer No.2......



Mula-mula me angkat nombor yang ini dulu.....
010-2726183
Me angkat ni ada orang negro bercakap....ye Iolls boleh cam sebab dia cakap tu macam control-control habis kenegroan dia tu..hahahaha.....
Dia cakap dia lawyer...dan dia nak mintak duit balance yang Rick nak tu....
Dengar je dia cakap camtu, terus me menyirap okeh...dahlah cakap kemain control-control lagik, pastu slow ya rabbi....
Me memang jerkah-jerkah je dia....pedulikkk....
Tau tak me cakap apa?hahahaha....me cakap me tak kenal sapa yang dia sebut tu....dan me tak tau pasal apa....(masa ni tetiba fasih cakap omputeh ko....marah sangat kan....)...
Terus terkesima lawyer tu ko...terus dia cakap nanti dia check balik fail dia....kahkahkahkah....giler puas hati tau dapat cakap camtu...hahahaha...
Memang me berani giler sebab cara cakap tak bunyi lawyer langsung....lawyer berkaliber kot...ni takde...cakap slow macam ada emas dalam mulut....bunyi macam baca skrip pun iya.....




Elok je lepas-lepas Lawyer No. 1 tu letak Hp, tetiba muncul pulak Rick Shelfied kat Wechat....tetiba kan nak guna Wechat....
Dia terjah me okeh...dia hangen ko..hahahah...fadan muka....
Me pulak memang saja jelah buat-buat blur hayam masa ni....saja je nak tengok lagi permainan dia tu kan.....





Dan dan ajak jumpa....eiiii memang takla....
Haritu me beria-ria ajak jumpa dia taknak kan....pastu dan dan lah dah hujung-hujung baru nak ajak jumpa...
Haritu bila me tanya dia dok hotel mana pun kemain merempan taknak bagitau....ni tetiba pulak bagitau.....
Ko ingat ko pandai??memang taklah....
Elok masa chat nih me google then me call Shangri La KL terus okeh....me tanya ada tak orang nama Rick Rasyid Shelfied duduk situ....me cakaplah yang dia kata dia dah check-in dari 22 Ogos sampai 4 September nanti...
Orang tu check okeh...dia kata takde.....haa kau....penipu giler kan....???




Dia ajak jumpa kan, memang rasa nak jumpa sangat-sangat....tapi tak kuasalah kan....
Nanti jadi macam haritu...tunggu beria-ria tak sampai pun....so malaslah....
Lantaklah dapat tengok betul ke tak...janji takde kena mengena dengan ko negro ooiiiiii.....
Tu pun korang bacalah...dia siap fuck-fuckkan me okeh....tu belum jumpa lagi ye....kalaulah dia real pun memang tak hingin aku nak jumpa...perangai tak beradab......



Geram weih...tapi saja me nak tengok dia tulis apa lagi.....
Saja je me cakap me tak dengar apa yang lawyer tu cakap..hahahah....
Memang me tak dengar pun ye...dahlah cakap slow...bila me cakap, please speak louder please...slow jugak...ah lantak....yang me dengar dia cakap dia lawyer Rick pastu dia nak duit balance tu je....dengar dua benda tu je dah buat me menyirap...memang tak payahlah nak dengar yang lain-lain lagi kan...




Serius penipu ni giler....dahlah nak menipu...patutnya mainlah sikit psycho me nih....ni tak, boleh pulak dia main paksa-paksa suruh me call lawyer tu pulak....eh eh eh...dia yang lawyer dialah yang kena call me kan......ke kredit dah nak habis bang negro...???kedekut punya sendikit!!



Bila me mintak nombor telefon law firm tu, dah tetiba dia nak tarik diri...hihihihi...
Nampak sangat me ni dragkan jalan citer kan...hahahah....
Tu nampak tu....konon nak putus la tu...eiiiii.....tolonglah....
Ahad haritu dah putus pun ye...jangan nak perasan ye....




Ni me tulis lepas-lepas tu...geram weihhhh....
Lantaklah dia sempat baca ke tak..janji dah tulis...sakit hati punya pasal kan.....







Okeh...ingatkan tengah hari tu dah setellah semua kan....
Takde lagi benda-benda pasal Rick Rasyid Shelfied lagi....
Sekali tak ye.....ada pulak jibaok sorang ni asyik call-call me....
No dia 016-9790170
Me rasa dah banyak kali jugaklah dia call...tapi paling last masa time maghrib....
Geram weihhhh, maghrib-maghrib dok call me....apa yang emergency sangat tah....
Terus me call balik....mula-mula angkat tu adalah sorang mamat melayu ni angkat....
Dia blablabla bila dia sebut Rick je terus me letak...geram okeh....
Pastu bila fikir-fikir balik...eh rugi pulak tak dengar temberang budak ni pulak kan...hehehehe...
So me call lagi....dia angkat ko...siap bunyi handbreak kereta kena tarik lagi..hahahaha...punyalah beria-ria dia nak angkat call me tuh....
So me tanyalah, nak apa sebenarnya....?
Dia cakaplah, nama dia Ibrahem (siap sleng Ibrahem tu ye...poyo giler okeh), lawyer dari lawyer company nama United Nation (nama lawyer firm kejadah cam ginih??)....
Dahlah tu dia cakap macam mamat rempit baru belajar cakap omputeh ye (no offence)..suara memang rempit habih...pastu cakap bergetar-getar okeh....memang sebut satu satu satu ayat tu....
Me selamba je tanya, "do you know how to speak Malay??"dia cakap dia tak tau sangat sebab dia Singaporean..gittew...memang nak gelaklah weihhhh....terus me sound..."why your english is not good?"...dia gelak-gelak kambing okeh..cuakkkkk...hahahahaha....
Pastu dia cakaplah...dia call me regarding parcel dari Rick Shelfied....ko tengok....parcel pulak dahhhhh.....siang tadi tu betullah kalau mintak balance payment ke hapa kan....tapi kalini parcel....tak ke lain dah jalan cerita tu??
Terus me cakap...saya tak tau pasal apa-apa parcel...pastu Rick pun takde bagitau pasal parcel ke apa....terus dia cakap...ooo, dia takde bagitau ye....terus letak ko....dah kenapa???cuak sebab salah skrip kah...?kahkahkahkah...nak gelak weihhhh...tapi ku tahan jebat sebab marah lagi kuat dari kelakar tu....huhuhuhuhu.....




Terus me SMS...saja je nak bagi terbakar...hahahaha....
Tengoklah dia jawab tu...lawyer sangatkan jawapan....
Nak je yang hujung tu me balas itu je ke yang ko boleh carutkan??hehehehehe...tapi bila fikir-fikir balik...eh lantaklah malas nak layan dah....


Ha amacam....??
Ni kiranya penghabisan citer me dengan Rick Rasyid Shelfied....
Dari mula-mula kenal sampailah geng dia kantoi dengan me nih....huhuhuhu...
Sakit hati memanglah sakit hati weih....me punya angau dengan Rick tu boleh tahanlah kan....
Iyalah....kita berkenan dengan dia, pastu dia pulak kata suka dekat kita sampai tahap sanggup turun KL sebab nak jumpa gitu (walaupun atas urusan bisnes tapi dia kata seminggu me kena teman dia jejalan...haktuihhhhh).....pastu beria-ria cakap nak kawinlah apalah...so lagilah kan....
Nak kata down, tak berapa down, tapi down jugaklah....mana tak down...malu weihhhhh....
Dasar tak laku kan, pastu perasan confident orang nak sangat kita nih...huwaaaaaa....
Eh nanti me share lagi semua gambar-gambar yang dia bagi kat me through Wechat tau...banyak sangat-sangat (banyak boleh tahan lah jugak untuk seorang penipu a.k.a. Scammer....)....
Pastu kalau ada apa-apa yang tertinggal me letak nanti-nanti ye.....





Bersambung....





Monday, September 21, 2015

Day 1: Ke Johor Premium Outlet dan Senai...

Hello hello semua.....!!!
Harini nak citer pasal trip cuti-cuti kitaorang pada Hari Malaysia, 16 September 2015 baru-baru nih....
Cuti kalini paling extreme tau....kumpul duit adalah nak dekat dua tahun...hahahaha...
Eh betul...start buat tabungan untuk cuti-cuti nih RM50 sebulan start dari Januari 2014 lagik...giler lama kan....
Tu pun kejab duit tabung tu kang serap keluar duit, kang kejab serap masuk balik...tu yang jadi makan tahun tu kot...hahahaha.....
Tapi yang kuat serap-serap duit tu pun, me lah tu......orang lain okey je....masuk tak kuar-kuar langsung okeh...syabas!!...



Pagi-pagi dah keluar rumah...
Me lah tu...semangat weihhh...pukul 7.10 pagi dah ke rumah Sept....
Janji patutnya pukul 7.30 kena ada kat rumah dia...oklah...pagi-pagi cuti kan, sapapun nak guna jalan...so dalam pukul 7.35 pagi dah sampai.....
Sampai-sampai terus kitaorang pergi sarapan kat area rumah Sept dulu....sarapan bertiga dengan Mak Sept kejab.....



Tapi tulah, dia punya kejab tu macam lama jek...hehehehe...
Mana tak lama...tengoklah apa yang me dengan Sept amik tu kan....
Me punya nasi lemak yang lauk Kerang Sambal Petai tu....marbeles sangat....tetiap kali makan kat Aliff Bistro memang rasa rugi tak amik Kerang Sambal Petai.....
Sept pulak amik lauk Ayam....Mak Sept amik Roti Telur jek....
Makan santai-santai gitu....memang santai sebab keluar tadi tu tak jem langsung kan....
So bawak kereta pun santai habis.....janji selamat sampai gitu....

Alhamdullilah....akhirnya kitaorang sampai kat Johor Premium Outlet (JPO)....
Niat takdelah nak beli apa-apa, tapi Sept kata dia nak tengok kalau ada kasut sport...
Oklah..lagipun resort kitaorang nanti jarak dalam 10 minit je dari JPO nih...so okaylah tak payah nak drive jauh-jauh....
Lagipun masa untuk check-in nanti dalam pukul 4 petang nanti...lambat lagi gitu...kitoarang sampai JPO ni dalam pukul 2 petang camtu...awal dua jam okeh.....




Comel tak Iolls pakai Crocs??...hehehehe....
Sampai sini parking pun senang, sebab tak sesak langsung....
Kitaorang kan pergi time hari orang bekerja...so memanglah takde orang sangat....I loikee okeh.....
Lupa pulak, me drive dari rumah Sept kat Cheras sampai ke Hentian Pagoh....pastu Sept sambung sampailah Senai....
Mula-mula bawak kereta memang habis smooth la sebab jalan clear habis....tapi bila elok je Sept take-over terus hujan selebat-lebatnya....so memang bawak sesantai yang bolehlah...alhamdullilah selamat sampai....



Malu-malu buaya okeh nak amik gambar sekarang nih...huhuhu....



Selfie kejab.....
Lupa pulak, kitaorang pergi berdua jek....nak tau kenapa berdua?, tu kena tanyalah Mijon sendiri kenapa dia tak boleh/taknak ikut....Iolls kang tulis kat sini pepanjang kang, dia sentap pulak...so korang tanyalah sendiri yek....




Sept second time sampai sini...so dia takdelah blur sangat nak cari barang-barang....Iolls memang clueless okeh.....
Iyalah, tempat Iolls tak mampu sangat nak membeli gituuu....so ikut jelah Sept dia nak tengok apa.....huhuhuhu....



Selfie lagikkkk....
Kalau berpixel kasar ni maknanya guna front camera HP me la nih...hehehehe....HP Iolls tak canggih...so belasah jelah.....



Dah penat pusing-pusing dalam tu, terus masuk ke foodcourt....
Ingatkan nak makan je kat situ...tapi bile tengok time macam eh....baik gi check in resort jek....kang lambat kang leceh pulak....so tapau je sudah....
Korang, kalau korang jenis suka makan Briyani jenis nasik dia basah tu korang trylah kat sini...sedap marbeles okeh....huhuhuhu...
Kitaorang tapau sebungkus lauk Ayam...rasa tak cukuppppp....menyesal di sini taw.....



Sept redha jelah Iolls amik gambar dia...
Nak suruh dia amik lambatnya weihhhhh....berjanggut tunggu nak setting jek...(macamle guna DSLR khennnn huhuhu).....



Selfie lagik....
Serius foodcourt pun lenggang....ada orang, tapi takdelah sesak melampau....
Lepas dah tapau Nasi Beriyani, kitoarang tapau pulak sandwish Subway tu sorang satu......
Niat memang malam karang malas nak keluar...nak rehat-rehat banyak-banyak sebab esoknya nak kena bangun pagi-pagi.....



Dah sampai resort.....
Kitaorang duduk kat Le Grandeur Resort kat Senai ni 4 Hari 3 Malam.......
Resort ni dekat giler dengan Senai Airport....so takkan sesat punyalah kalau nak cari....
Dulu resort ni namanya Sofitel....orang Senai tau lah kot....Iolls memang blur-blur hayam jelah....masa beli voucher kat Matta Fair bulan March 2015 haritu, orang resort ni kata resort ni 5 bintang.....oooo...yelah (sambil angguk-angguk jelah..hahahah)...janji berbaloi dengan harga okeylah kan.......



Last but not least....masuk-masuk je bilik terus amik gambar...
Eh tak jugak...masuk-masuk resort buat complaint dulu...sebabnya apasal masuk-masuk kuat giler bau rokok kan....
Rupa-rupanya adik Bell Boy tu kata bilik ni memang bilik untuk smoker...dia suggest tanya kat reception camne....
So me calllah recept....kata dia memang bilik untuk smoker...dah sudah...apasal masa booking tak mention??
Dia ingat Ioll tau ke?ke dia dengar suara dia tau Ioll ni merokok?ke sebab beli voucher murah, so belasah je bagi yang mana-mana??ha kauuuuu....kang dah ngungkit....
So me mintaklah tukar bilik kalau bolehlah kan....tapi recept tu cakap, kalau dia hantar housekeeping sembur air-freshener okeh ke?
Iolls cakaplah, kalau hilang bau tu tak kisah, janji hilang.....so terus dia hantar orang....good....
Sempatlah jugak Iolls complaint pasal lampu-lampu yang tak menyala dalam bilik tu...huhuhu...(bilik tak pernah guna ke hapa nih, lampu pun tak sempurna?)....
Elok housekeeping dah keluar,  pastu recep call lagi....dia tanya ada tak orang datang sembur??.....ooooo ada....
Seriuss...servis diaorang memang terbaik weihhh...
Pastu datang pulak mantainance, so dia baikilah apa yang patut....good....cepat dan pantas....
Pastu elok maintance balik, recep call lagi......ha camtu sekali okeh....
Terus recep tu citer apa yang ada kat resort tu....ada kolam renang saiz olimpik, ada jakuzi, ada spa kalau nak berurut...ada bowling....ada restoran apa kat bawah tu........


Bersambung....






LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...